Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ανοίγουν και πάλι τα σχολεία στη Νότια Κορέα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα κρούσματα MERS στη χώρα.
Χιλιάδες σχολεία στη Νότια Κορέα που είχαν κλείσει λόγω φόβων για εξάπλωση του MERS άνοιξαν και πάλι σήμερα καθώς η χώρα επιχειρεί να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της, σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του ιού.

Πέντε νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμός τους σε 150. Ένας άνθρωπος εξέπνευσε ανεβάζοντας σε 16 τον αριθμό των θυμάτων.

Όλα τα κρούσματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ τέσσερα νοσοκομεία έκλεισαν ολοκληρωτικά ή μερικώς σε μια προσπάθεια να σταματήσει η μετάδοση του MERS.

Σήμερα κλειστά είναι 440 σχολεία σε σχέση με 2900 την Παρασκευή ενώ η πρόεδρος της χώρας απηύθυνε έκκληση στο λαό του να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς.

«Καλώ και την επιχειρηματική κοινότητα να συνεχίσει τις επενδύσεις, την παραγωγή, τις δραστηριότητές της όπως πάντα και να βοηθήσει στο να διασφαλιστεί πως οι καταναλωτές δεν θα απέχουν από την κατανάλωση», ανέφερε σε σύσκεψη.

Περίπου 5.500 άνθρωποι βρίσκονται σε συνθήκες καραντίνας καθώς είναι πιθανό να εκτέθηκαν στον ιό σε νοσοκομείο της Σεούλ που έχει γίνει το νέο επίκεντρο του ξεσπάσματος. Συνολικά σε καραντίνα είναι 10.000 άνθρωποι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.