Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Επίσχεση εργασίας στο ΕΚΑΒ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακινητοποιημένα ασθενοφόρα, απλήρωτα δεδουλευμένα και ελλείψεις σε προσωπικό.

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα στην Αθήνα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και από την Πέμπτη σε υπόλοιπη την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα και αποπληρωμή δαπανών για εκτός έδρας μετακινήσεις και καταγγέλλουν την παλαιότητα των ασθενοφόρων στη Θεσσαλονίκη.

«Η κατάσταση οξύνεται γιατί υπάρχουν ακινητοποιημένα ασθενοφόρα, ενώ λόγω καλοκαιριού αυξάνεται η κίνηση και δεν μπορούμε να πάμε στα επείγοντα. Είναι θέμα ζωής και θανάτου. Το Σωματείο της Θεσσαλονίκης έκανε έρανο μεταξύ των εργαζομένων για να μαζέψει 3.500 ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα του ΕΚΑΒ. Αγοράσαμε, δηλαδή, οι εργαζόμενοι, με τα χρήματα που μαζέψαμε, κολάρα, χαρτί για τις καρτέλες ακόμη και αντιψυκτικό που είναι απαραίτητο να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο» επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Ανέστης Κουκουρίκος.

«Αν χαλάσει ένα από αυτά, δεν υπάρχει εφεδρικό για να το αντικαταστήσει. Υπάρχουν 25-30 ασθενοφόρα που δεν λειτουργούν γιατί είναι χαλασμένα. [...] Πέρσι, στη Χαλκιδική υπήρξαν 1-2 περιστατικά ανακοπών που δεν τα προλάβαμε. Δηλαδή, εκτός από τα παλιά και χαλασμένα ασθενοφόρα υπάρχει και σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Στη Θεσσαλονίκη έφυγαν από το ΕΚΑΒ, λόγω συνταξιοδότησης, 20 εργαζόμενοι και μάθαμε ότι θα προσληφθούν μόνο οκτώ. Αν σκεφτείτε ότι τώρα το καλοκαίρι κάποιο φεύγουν στα νησιά για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν εκεί, καταλαβαίνετε ότι η Θεσσαλονίκη μένει ακάλυπτη» τονίζει, μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουρίκος.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουρίκο εργαζόμενοι με μισθό 700-800 ευρώ καταβάλλουν μόνοι τους τη δαπάνη για τις μετακινήσεις και τη διαμονή εκτός έδρας, η οποία δεν έχει αποπληρωθεί εδώ και έναν χρόνο και επίσης τους οφείλονται δεδουλευμένα πέντε μηνών για υπερωρίες, νυχτερινά και Σαββατοκύριακα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.