Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ζευγάρι κρατούσε την οικιακή βοηθό αιχμάλωτη, δεμένη και φιμωμένη, για τρεις ημέρες


Η γυναίκα τής είχε προτείνει να κάνει σεξ με τον άνδρα της, εκείνος την κατηγόρησε πως έκλεψε λεφτά.

Αιχμάλωτη, δεμένη με σχοινιά και με χειροπέδες κρατούσε επί 36 ώρες τη Φιλιππινέζα οικιακή βοηθό ζευγάρι στο Σόμερσετ της Βρετανίας.

Η άτυχη γυναίκα είχε εμπλακεί- άθελά της, σύμφωνα με το δικαστήριο- στις μηχανορραφίες του 56χρονου επιχειρηματία Zekri Gris και της 35χρονης γυναίκας του Dina.

Η νεαρή γυναίκα ονόματι Narissa είχε προσληφθεί το 2015 από το ζευγάρι για να καθαρίζει το σπίτι του αλλά και για να προσέχει τους τέσσερις γιους του, ηλικίας από 5 έως 10 ετών.

Λίγο καιρό μετά, σύμφωνα με τη Daily Mail, η σύζυγος προσέφερε στη Narissa λεφτά για να κάνει σεξ με τον άνδρα της και να μαγνητοσκοπήσει την πράξη τους. Στόχος της ήταν στη συνέχεια να του ζητήσει διαζύγιο και να τον κατηγορήσει με απιστία με «όπλο» το βίντεο αυτό, η νεαρή οικιακή βοηθός όμως αρνήθηκε κάθε συμμετοχή σε ένα τέτοιο σχέδιο.

Στη συνέχεια βρέθηκε κατηγορούμενη από τον σύζυγο για κλοπή 12.000 λιρών- κάτι που επίσης εκείνη αρνήθηκε σθεναρά.

Όμως το ζευγάρι συνασπίστηκε εναντίον της και τον περασμένο Ιούνιο την αιφνιδίασαν δένοντάς τη με σχοινιά και χειροπέδες και κλείνοντας το στόμα της με ταινία, μια δοκιμασία που κράτησε τουλάχιστον 36 ώρες- και την οποία δεν δίστασαν να βιντεοσκοπήσουν.

Συνολικά την κράτησαν αιχμάλωτη τρεις ημέρες, μέχρι που εκείνη κατάφερε να λυθεί και να χρησιμοποιήσει τα δεσμά της για να κατέβει από το παράθυρο του σπιτιού, όπου την κρατούσαν κλειδωμένη. Οι γείτονες την αντίκρισαν να τρέχει στο δρόμο φορώντας μόνο το νυχτικό της και να καλεί σε βοήθεια, κάλεσαν την αστυνομία και κάπως έτσι η περιπέτειά της έληξε.

Ο 56χρονος παραδέχθηκε στο δικαστήριο την ενοχή του και καταδικάστηκε χθες σε ποινή φυλάκισης τριών ετών. Η γυναίκα του έχει επίσης παραδεχθεί την ενοχή της και αναμένεται η ανακοίνωση της ποινή της.

Η Narissa είχε αρχίσει να δουλεύει στο σπίτι της οικογένειας όταν έληξε η σπουδαστική της βίζα για τη Βρετανία, κι έτσι αντί να επιστρέψει στη χώρα της έμεινε εκεί ως παράνομη μετανάστρια.

«Πολλοί παράνομοι μετανάστες είναι ευάλωτοι και πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, είτε μένουν εγκλωβισμένοι στο Καλαί είτε διασχίζουν τη θάλασσα με μια φουσκωτή λέμβο είτε πέφτουν στα νύχια ανθρώπων όπως ο Gris και η γυναίκα του», τόνισε ο εισαγγελέας.

Την άποψη της οικογένειας των κατηγορουμένων, που επιμένει πως η Narissa έκλεψε μεγάλο χρηματικό ποσό, εξέφρασε η ανιψιά του 56χρονου. «Είχε πολλά μετρητά γιατί ήθελε να κάνει στη γυναίκα του έκπληξη αγοράζοντάς της ένα καινούριο αυτοκίνητο», ανέφερε, «ο θείος μου λυπάται πολύ γι’ αυτό που έκανε και έχει μετανιώσει. Όμως ό,τι έγινε έγινε, παραδέχθηκε την ενοχή του. Ανησυχούμε για το τι θα γίνουν τα τέσσερα παιδιά τους όταν ανακοινωθεί η ποινή και της Dina…».

syfstd2


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέες επιθέσεις κατά γυναικών σε φεστιβάλ στη Γερμανία


Η αστυνομία του Ντάρμαστ προσήγαγε 3 Πακιστανούς για σεξουαλική παρενόχληση.

Είκοσι έξι γυναίκες, που παρακολουθούσαν ένα φεστιβάλ μουσικής στο Ντάρμστατ (δυτική Γερμανία) κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία που προσήγαγε και στη συνέχεια άφησε ελεύθερους τρεις Πακιστανούς.

Η αστυνομία του Ντάρμστατ διευκρίνισε ότι προς το παρόν έχουν κατατεθεί συνολικά 14 μηνύσεις. Σήμερα το πρωί, ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 18 θύματα.

Στις μηνύσεις «επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες, οι άνδρες (που διέπραξαν αυτές τις πράξεις) προέρχονται από τη Νότια Ασία» σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της αστυνομίας με το οποίο γνωστοποιήθηκε η σύλληψη τριών Πακιστανών. Λίγο αργότερα, οι αρχές ανακοίνωσαν την αποφυλάκισή τους, χωρίς να υπεισέλθουν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η υπόθεση αυτή επανέφερε στο προσκήνιο τις επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολονία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, οι οποίος αποδόθηκαν από την αστυνομία σε μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική. Τα γεγονότα αυτά είχαν προκαλέσει σοκ στους Γερμανούς μεσούσης της προσφυγική κρίσης.

Εκατοντάδες γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης και κλοπών στον περίβολο του καθεδρικού ναού της Κολονίας και οι τοπικές αρχές δέχθηκαν σφοδρές επικρίσεις για την ολιγωρία που επέδειξαν.

Στο Ντάρμστατ, τα θύματα περιέγραψαν ένα παρόμοιο σενάριο κι αφηγήθηκαν ότι τους περικύκλωσαν άνδρες οι οποίοι άρχισαν να τις θωπεύουν. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι ερευνά προκειμένου να εξακριβώσει εάν οι δράστες στόχευαν επίσης να τις κλέψουν.

Όπως μεταδίδουν γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, περίπου 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στο φεστιβάλ μουσικής του Ντάρμστατ το οποίο διεξήχθη το διάστημα από την 26η ως και την 29η Μαΐου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η κρητική «τεκίλα» απέκτησε όνομα και κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο ευρύ κοινό


Και το όνομα αυτής Οπουντία Σπίριτ.

Η κρητική «τεκίλα» -το οινοπνευματώδες ποτό που προήλθε από την απόσταξη φραγκόσυκων- απέκτησε όνομα και κάνει από τις 2 Ιουνίου την πρώτη εμφάνισή της στο ευρύ καταναλωτικό κοινό το οποίο θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει. Το όνομα αυτής Οπουντία Σπίριτ (Opountia spirit) και θα παρουσιασθεί στην 5η έκθεση «Κρήτη - Η μεγάλη συνάντηση», που πραγματοποιείται από τις 2 και έως τις 5 Ιουνίου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, στο περίπτερο του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Αλόης Φραγκόσυκου και Αρωματικών «Μινωική Γη».

Η ονομασία στο απόσταγμα δόθηκε με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού, σημειώνοντας ότι η λέξη «οπουντία» είναι η λατινική ονομασία της φραγκοσυκιάς και προέρχεται από την αρχαία ελληνική πόλη Οπούς (Opus) όπου, σύμφωνα με τον Θεόφραστο, φύτρωνε ένα εδώδιμο φυτό το οποίο μπορούσε να διαδοθεί με ριζοβολία από τα φύλλα του.

Στην ίδια έκθεση θα παρουσιασθούν και τα υπόλοιπα προϊόντα του συνεταιρισμού και συγκεκριμένα μαρμελάδες και σάλτσες με βάση την αλόη και το φραγκόσυκο, παγωτό και σορμπέ φραγκόσυκου - για τα περισσότερα εκ των οποίων ο συνεταιρισμός έχει υπογράψει συμβόλαιο εξαγωγής τους στο Ντουμπάι.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΓΗΣ εξετάζει αυτές τις μέρες (με τον νομικό του σύμβουλο του) τους όρους συμβολαίου για εξαγωγή των προϊόντων στην Αμερική. Εκτιμάται ότι η τελική συμφωνία θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απορροφά την αύξηση του ΦΠΑ για ΙΧ και δίκυκλα η Αττική οδός


Αύξηση για τα βαρέα οχήματα από την 1η Ιουλίου 2016.

Η Αττική Οδός, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να απορροφήσει, προς το παρόν, την αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% για την πλειονότητα των χρηστών. Η βασική τιμή των διοδίων της Αττικής Οδού που καταβάλλεται σε μετρητά για τα επιβατηγά οχήματα και δίκυκλα θα παραμείνει η ίδια σε 2,80 ευρώ και 1,40 ευρώ, αντίστοιχα.

Από την 1η Ιουλίου 2016, όμως θα υπάρξει αύξηση για τα βαρέα οχήματα και συγκεκριμένα για την κατηγορία 5 από 7,00 ευρώ σε 7,10 ευρώ και για τη κατηγορία 6 από 11,20 ευρώ σε 11,30 ευρώ.

Επίσης, τον προσεχή Ιούλιο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, θα τεθούν σε εφαρμογή μικρές αναπροσαρμογές στα εκπτωτικά προγράμματα που ισχύουν. Σύμφωνα με την εταιρία πάντως παρά τις αναπροσαρμογές, όλες οι κατηγορίες των συνδρομητών, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις σε σχέση με το βασικό διόδιο.

Η Εταιρία επισημαίνει ότι η τελευταία αύξηση των διοδίων έγινε τον Φεβρουάριο του 2006, με μια πρόσθετη αναπροσαρμογή κατά 0,10 ευρώ το 2010, μετά τις τρεις διαδοχικές αυξήσεις ΦΠΑ από 18% σε 23%. Σήμερα οι τιμές των διοδίων της Αττικής Οδού παραμένουν περίπου 30% χαμηλότερα από το επιτρεπόμενο όριο που προσδιορίζεται στη Σύμβαση Παραχώρησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε πιλοτική λειτουργία από χτες το πρόγραμμα του ΥΠΕΞ «Πρωτεύς»


Στόχος η ενίσχυση της εξωστρέφειας των συλλογικών φορέων της χώρας και των μεμονωμένων επιχειρήσεων.

Ένα επιπλέον εργαλείο θα έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές επιχειρήσεις για την εξωστρεφή ανάπτυξή τους, με την πιλοτική λειτουργία του καταλόγου συμβουλευτικών επιχειρήσεων (πρόγραμμα Πρωτεύς) στη διαδικτυακή επιχειρηματική πύλη «AGORA» του υπουργείου Εξωτερικών (http://agora.mfa.gr/symex). Από σήμερα συμβουλευτικές επιχειρήσεις εξωστρέφειας θα έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν ηλεκτρονικά (on-line) στοιχεία στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εξωτερικών.

Στον κατάλογο αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα εγγράφονται εταιρείες συμβούλων που διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις ώστε οι προσφερόμενες υπηρεσίες τους να εξυπηρετούν τις ανάγκες των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) της χώρας, οι οποίες επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους σε ξένες αγορές, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προσπάθεια διεύρυνσης του κύκλου εργασιών τους.

Προς διευκόλυνση των ελληνικών επιχειρήσεων, επισημαίνεται ότι για κάθε συμβουλευτική εταιρεία που θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο θα περιλαμβάνονται εξειδικευμένες πληροφορίες, όπως το πεδίο, οι κλάδοι και οι χώρες εξειδίκευσής της.

Σημειώνεται ότι για τη δημιουργία του καταλόγου αναπτύχθηκε ειδική εφαρμογή από το τμήμα πληροφορικής του υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η καταχώρηση των δεδομένων από τις εταιρείες συμβούλων αφενός, και αφετέρου να απλοποιηθεί η πρόσβαση των εξαγωγικών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αντλήσουν στοιχεία και πληροφορίες. Παράλληλα, αξιοποιώντας και άλλες εφαρμογές πληροφορικής, οι ενδιαφερόμενες για εξεύρεση συμβούλου εξωστρέφειας επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα, καταχωρώντας τον αριθμό ΓΕΜΗ της συμβουλευτικής εταιρείας, να αντλούν πληροφορίες σχετικές με το καθεστώς λειτουργίας της εν λόγω εταιρείας, οι οποίες περιέχονται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Η παρούσα πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των συλλογικών φορέων της χώρας και των μεμονωμένων επιχειρήσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της παρακράτησης φόρου στο εισόδημα - Σε τι ρυθμούς βρίσκεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων;


Πόσο μειώνονται μισθοί και συντάξεις από την αυξημένη παρακράτηση φόρου


«Κούρεμα» στις καθαρές αποδοχές χιλιάδων μισθωτών και συνταξιούχων φέρνει η νέα αυξημένη παρακράτηση του φόρου από την Εφορία.

Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν μειωμένες τις αποδοχές μετά την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας με την οποία επιβαρύνονται τα χαμηλά κυρίως εισοδήματα.

Η παρακράτηση στα εισοδήματα θα γίνει με τις νέες φορολογικές κλίμακες (εισόδημα, εισφοράς αλληλεγγύης) και με το μειωμένο αφορολόγητο ποσό που για τον άγαμο έχει υποχωρήσει στα 8.836 ευρώ.

Για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα οι αλλαγές που έγιναν με το πολυνομοσχέδιο οδηγούν σε επιβαρύνσεις με τον «φορο-λογαριασμό» να φτάνει το 1,8 δισ. ευρώ.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ θα πρέπει να προετοιμάζονται για μαχαίρι στις μηνιαίες τους αποδοχές από 2,5 έως και 22,7 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων που τους βαρύνουν.

Στη ζώνη εισοδημάτων από 9.000 έως και 25.000 ευρώ, οι αλλαγές στο φορολογικό φέρνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων:

-Από 6,6 έως και 22,7 ευρώ το μήνα για φορολογούμενους χωρίς παιδιά. Φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ (ή 750 ευρώ το μήνα) σήμερα δεν υπόκειται σε μηνιαία παρακράτηση φόρου δεδομένου ότι καλυπτόταν από το αφορολόγητο των 9.545 ευρώ. Με τη μείωση του αφορολογήτου στα 8.636 ευρώ (εφόσον δεν έχει παιδιά) η εφορία θα του παρακρατά κάθε μήνα 15,6 ευρώ.

-Από 2,5 έως και 18,6 ευρώ το μήνα για φορολογούμενους με ένα παιδί. Οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις αφορούν φορολογούμενους με ετήσιες αποδοχές 25.000 ευρώ , όπου η αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης μεταφράζονται σε μείωση αποδοχών 18,6 ευρώ το μήνα.

-Από 5 έως και 14,4 ευρώ το μήνα για φορολογούμενους με δύο παιδιά. Η μικρότερη επιβάρυνση 5 ευρώ το μήνα αφορά όσους έχουν ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ ενώ το παράδοξο είναι πως σε χαμηλότερα εισοδήματα π.χ στα 9.500 ευρώ η εφορία θα παρακρατά από το μισθό 7,4 ευρώ κάθε μήνα, παραπάνω σε σχέση με σήμερα.

-Από 3 έως και 6,2 ευρώ το μήνα για φορολογούμενους με τρία παιδιά. Οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι έσωσαν την παρτίδα των επιβαρύνσεων την τελευταία στιγμή, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει σταθερή και για τα εισοδήματα του 2016 την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ η οποία ίσχυε το 2015.

---------------

Ούτε ένας στους τρεις φορολογούμενους δεν έχει υποβάλει ακόμα δήλωση


Ούτε ένας στους τρεις φορολογουμένους δεν είχε υποβάλει τη δήλωσή του μέχρι στιγμής όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Τaxisnet.

Σύμφωνα με τα Νέα τα στοιχεία δείχνουν ότι έως τώρα σε σύνολο 6 εκατ. υπόχρεων, 1.865.638 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους. Ετσι, για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία στο τέλος του μήνα απαιτείται η υποβολή περίπου 130.000 δηλώσεων την ημέρα.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα όσοι εκπλήρωσαν ήδη τη φορολογική τους υποχρέωση είτε έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό είτε προσδοκούν επιστροφή φόρου. Σχεδόν ένας στους δύο φορολογουμένους των οποίων η δήλωση έχει εκκαθαριστεί (956.301 σε σύνολο 1.865.638 εκκαθαριστικών) φαίνεται να έσπευσε από τους πρώτους εκ του ασφαλούς καθώς το εκκαθαριστικό του είναι μηδενικό. Πιστωτικό εκκαθαριστικό έχουν 343.390 φορολογούμενοι (18,41%) και χρεωστικό 565.947 φορολογούμενοι οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν σε τρεις δόσεις συνολικά 553 εκατ. ευρώ.

Οπως επανειλημμένως έχει τονίσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, η προθεσμία της 30ής Ιουνίου είναι καταληκτική και δεν θα δοθεί παράταση. Ολιγοήμερη παράταση θα υπάρξει μόνο αν παρατηρηθούν προβλήματα στη λειτουργία του Taxis, εξέλιξη η οποία όμως θεωρείται παραπάνω από πιθανή καθώς όλα δείχνουν ότι τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας θα υπάρξει κύμα μαζικών υποβολών.

Η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης πάντως κοστίζει ακριβά. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος συνεπάγεται:

Πρόστιμο 100 ευρώ, αν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.
Πρόστιμο 250 ευρώ, αν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.
Πρόστιμο 500 ευρώ, αν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.Επιπλέον για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου προβλέπεται προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr και http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα ενσωματώνεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο αεροναυτιλίας


Ο Σπίρτζης υπέγραψε για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων για Αεροναυτικές Πληροφορίες.

Εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται η παροχή υπηρεσιών αεροναυτιλίας στην Ελλάδα, με συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, με το διευθυντή του Τμήματος Διαχειριστή Δικτύου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (EUROCONTROL), Τζo Σουλτάνα, για την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων για Αεροναυτικές Πληροφορίες (EAD).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με την εν λόγω συμφωνία επιλύεται «εκκρεμότητα άνω των 15 ετών, από ατεκμηρίωτες επιλογές και λανθασμένους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων, που κρατούσαν την Ελλάδα εκτός του διεθνούς και ευρωπαϊκού πλαισίου αεροναυτιλίας».

«Με τη συμφωνία εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και η ποιότητα των αεροναυτιλιακών υπηρεσιών και πληροφοριών για όλους τους χρήστες του εναέριου χώρου. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ δίνουν τέλος στις αναποτελεσματικές και δαπανηρές επιλογές πληροφοριακών συστημάτων αεροναυτιλίας. Επιλογές, που προέκριναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κρατώντας τη χώρας μας εκτός του διεθνούς και ευρωπαϊκού πλαισίου αεροναυτιλίας, με σημαντικές συνέπειες σε εθνικό, οικονομικό και λειτουργικό επίπεδο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης, σε δήλωσή του, τονίζει πως η συμφωνία που επιτεύχθηκε προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και «βάζει τέρμα στις παλινωδίες και τις δαπανηρές επιλογές των κυβερνήσεων του παρελθόντος. Υλοποιείται προς όφελος του γενικότερου εκσυγχρονισμού της παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας στην Ελλάδα. Διασφαλίζεται, επιτέλους, και στη χώρα μας, η ολοκληρωμένη διαχείριση των αεροναυτιλιακών πληροφοριών, με νέους κανόνες και προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή δεδομένα».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, δρομολογούνται, άμεσα, η εκπαίδευση του αρμόδιου προσωπικού, η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού και η επίβλεψη της μεταβατικής περιόδου μέχρι την τελική ενσωμάτωση από εξειδικευμένο προσωπικό του EUROCONTROL.

Η υπογραφή της συμφωνίας παροχής υπηρεσιών ΑΙS μέσω EAD θα κοστίσει συνολικά 65.000 ευρώ και θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα, τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καθώς και την ειδική εκπαίδευση του προσωπικού της ΥΠΑ, ενώ, σύμφωνα με το υπουργείο, οι εκπρόσωποι του EUROCONTROL δεσμεύτηκαν για τη βοήθειά τους στη δημιουργία βάσης δεδομένων.

Τέλος, σημειώνεται, ότι η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ EYROCONTROL και ΥΠΟΜΕΔΙ ολοκληρώνει το δίκτυο συλλογής και διανομής αεροναυτικών πληροφοριών. Πλέον, και τα 41 κράτη μέλη του EUROCONTROL ενσωματώνονται στο πανευρωπαϊκό δίκτυο ανταλλαγής δεδομένων αεροναυτιλιακού περιεχόμενου. Επιπρόσθετα, ενισχύονται περαιτέρω η ακρίβεια, η ασφάλεια και η διαθεσιμότητα των δεδομένων για όλους τους χρήστες του δικτύου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: 1ο Φεστιβάλ Ειδικής Εκπαίδευσης 5-6/6 στο Γκάζι «Αναζητώντας την ισοτιμία, διεκδικώντας τη συμμετοχή - στο Γκάζι όλοι μαζί» - Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ


Δελτίο Τύπου 31.05.2016


Αρ. Πρωτ.: 864

Υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιείται στις 5 και 6 Ιουνίου 2016, στο Γκάζι, το «1ο Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης», από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), το Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ), το Σύλλογο Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ), την Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ), μαζί με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και συλλόγων Γονέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης και με την «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ Α.Ε.».

Σκοπός του Φεστιβάλ, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα, είναι η προβολή και προώθηση των ζητημάτων που αφορούν στην Εκπαίδευση των Ατόμων με Αναπηρία στην Ελλάδα και την ενημέρωση του κοινού και της πολιτείας για θέματα αναπηρίας, όπως η προσβασιμότητα, καθώς και εργασιακά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα.

Φιλοδοξούμε το Φεστιβάλ αυτό να αποτελέσει ένα γεγονός που θα ευαισθητοποιήσει και θα κινητοποιήσει την κοινή γνώμη, πάνω στο μεγάλο ζήτημα της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ισότιμης αντιμετώπισης των παιδιών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία.

Ο στόχος της εκδήλωσης μας είναι διττός:
Α) Να εκφράσουμε με τρόπο δημιουργικό την αγωνία μας για το μέλλον της Ειδικής Εκπαίδευσης και γενικότερα της Εκπαίδευσης των Ατόμων με Αναπηρία στην Ελλάδα, αφενός παρουσιάζοντας τα προβλήματα, αφετέρου αναδεικνύοντας το έργο όλων μας (Ατόμων με Αναπηρία, Εκπαιδευτικών και Γονέων), μέσα σε ένα πλαίσιο αποδοχής και θετικής αντιμετώπισης της ζωής.
Β) Να συζητήσουμε, να αλληλεπιδράσουμε και να υπογραμμίσουμε την ανάγκη αποδοχής του διαφορετικού, μέσα από τις προτάσεις για ισότιμη συμμετοχή των παιδιών-Ατόμων με Αναπηρία στο αγαθό της Εκπαίδευσης.

Το «1ο Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης» περιλαμβάνει:
• Θεματικά περίπτερα για ενημέρωση της κοινής γνώμης και προβολή του έργου και των καλλιτεχνικών δημιουργιών των ανθρώπων της Ειδικής Εκπαίδευσης και του Αναπηρικού Κινήματος (σχολείων, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων εκπαιδευτικών κλπ.).
• Καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα
• Ομιλίες, workshops, στρογγυλά τραπέζια σχετικά με την Ειδική Εκπαίδευση, με άξονες τα ζητήματα της Συνεκπαίδευσης και της Διαφορετικότητας
• Μουσικές συναυλίες που θα πλαισιώσουν το Φεστιβάλ

Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να στηρίξετε την προσπάθειά μας, ώστε τα Άτομα με Αναπηρία να προβάλλονται γι' αυτό που είναι, δηλαδή: ως ενεργοί, διεκδικητικοί πολίτες που πρέπει να ζήσουν απόλυτα φυσιολογικά και όχι ως παθητικοί αποδέκτες οίκτου.

Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ σε αυτή την πρωτοβουλία μας, που μεταξύ άλλων σκοπό έχει να αναδείξει ότι τα Άτομα με Αναπηρία πρέπει να αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι που έχουν ίσα δικαιώματα με όλους και όχι ως αντικείμενα φιλανθρωπίας. Ειδικά δε, ως προς το υπέρτατο αγαθό της εκπαίδευσης, η αναγκαιότητά του οποίου αναγνωρίζεται και από τη Διεθνή Σύμβαση του Ο.Η.Ε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, αυτό πρέπει να παρέχεται χωρίς διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα και να αποσκοπεί στην πλήρη ανάπτυξη των ανθρώπινων δυνατοτήτων και δεξιοτήτων, την αίσθηση αξιοπρέπειας και αυτοεκτίμησης, καθώς και την ενίσχυση του σεβασμού για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη ποικιλομορφία.

1ο Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης: «Αναζητώντας την ισοτιμία, διεκδικώντας τη συμμετοχή στο Γκάζι όλοι μαζί»



Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word (136.72 KB)

--------------

Δελτίο Τύπου 01.06.2016


Αρ. Πρωτ.: 876

Πρόγραμμα Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης 5-6/6 στο Γκάζι


Υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιείται στις 5 και 6 Ιουνίου 2016, στο Γκάζι, το «1ο Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης», από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), το Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ), το Σύλλογο Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ), την Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ), μαζί με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και συλλόγων Γονέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης και με την «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ Α.Ε.».

Σκοπός του Φεστιβάλ, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα, είναι η προβολή και προώθηση των ζητημάτων που αφορούν στην Εκπαίδευση των Ατόμων με Αναπηρία στην Ελλάδα και την ενημέρωση του κοινού και της πολιτείας για θέματα αναπηρίας, όπως η προσβασιμότητα, καθώς και εργασιακά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα. Το Φεστιβάλ αυτό πρέπει να αποτελέσει ένα γεγονός που θα ευαισθητοποιήσει και θα κινητοποιήσει την κοινή γνώμη, πάνω στο μεγάλο ζήτημα της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ισότιμης αντιμετώπισης των παιδιών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία.
Πρόγραμμα Διημέρου

Κυριακή 5 Ιουνίου
11:00: Έναρξη Φεστιβάλ και Ημερίδας
11:00-11:15: Εναρκτήρια Ομιλία από τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.με.Α, Ιωάννη Βαρδακαστάνη
11:15-11:45: Χαιρετισμοί
11:45-13:15: «Ειδική Εκπαίδευση και Ένταξη: Πολιτικές Συγκλίσεις και Αποκλίσεις με Φόντο τις Διεθνείς Εξελίξεις», Dr Δημήτρης Αναστασίου, Επίκ. Καθηγητής Southern Illinois University
Συντονίζει: Ευγενία Τραγάκη, ψυχολόγος, γ. γραμματέας ΠΟΣΕΕΠΕΑ
13:15 -13:30: Διάλειμμα
13:30-15:00: «Διά Βίου Εκπαίδευση και Αναπηρία: Πρακτικές συνεκπαίδευσης ή πρακτικές ειδικής αντιμετώπισης; Η οπτική των ατόμων με αναπηρία και των εκπαιδευτών», Ανθή Χατζηπέτρου, MSc Εκπαίδευσης Ενηλίκων - Επιστημονικό Στέλεχος Ε.Σ.Α.μεΑ.
Συντονίζει: Γεωργία Μπουλμέτη, κοινωνική λειτουργός, πρόεδρος ΣΕΕΠΕΑ Αττικής
15:30-16:00: Προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Όταν αρχίζει το τραγούδι»
16:30-17:30: Προβολή Ταινίας «Η Ρουτίνα»
18:00-18:45: ΕΕΕΕΚ Πειραιά (θεατρική παράσταση «Τα μάγια της πεταλούδας», υπεύθυνη Μαρία Προσαλέντη)
19:00-20:00: Θεατρικό δρώμενο «Playback»
21:00-24:00: Συναυλία με τους: Χρηστάκης, Μουσικό Σύνολο «Ηχόχρωμα» του Συλλόγου Γονέων «Το Εργαστήρι» με υπεύθυνο τον Ιωάννη Μακρή, μουσικό συγκρότημα Αμυμώνης «Μουσικά Ονειρέματα» με υπεύθυνη την Πελίνα Ευαγγέλου, συγκρότημα «Robert Sin and the Huckleberries», Τάσος Σκούρας, «Τα Σκληρά Καρύδια» και «Το γνωστό τρίο»
Παράλληλες δράσεις 1ης ημέρας:
12:00-16:00: Βιωματικές δράσεις ΚΕΑΤ-Συλλόγου Σκύλων Οδηγών
18:00-18:30:Αφήγηση Παραμυθιού «Τα τρία γουρουνάκια» από το Ειδικό Δημ. Σχολείο «Παμμακαρίστου» Ν. Μάκρης
18.45-19.15: Ειδικό Γυμνάσιο- ΓΕΛ Αθηνών. Παρουσίαση – προβολή των δράσεων του σχολείου, υπεύθυνη Δέσποινα Φιλιππίδου
19.20-19.30: Μουσικοχορευτικό δρώμενο από το ΕΔΣ Κωφών-Βαρηκόων Αργυρούπολης

Δευτέρα 6 Ιουνίου
9:30-9.45: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κωφών-Βαρηκόων Πεύκης Λυκόβρυσης (τραγούδι στη Ελληνική Νοηματική Γλώσσα)
9:45-10:00: «Ορνιθοσκαλίσματα» από την ΕΣΤΙΑ (θεατρική παράσταση)
10.00-10:15: ΕΕΕΕΚ Νταού Πεντέλης (μουσικοχορευτικό δρώμενο, «Καλημέρα Ελλάδα» και «Ο πιο καλός ο μαθητής», υπεύθυνος Γιάννης Πλατής, εκπαιδευτικός)
10:30-11:15: ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου («Νερό, πηγή ζωής, αιτία πολέμου», υπεύθυνη Γιούλη Τζανάκου)
11:15-12:00: Εταιρία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα ανοικτή» (θεατρική παράσταση «Ιθάκη»)
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών


Επιχορήγηση δομών για αστέγους μέσω ΕΣΠΑ

Υπεγράφη σήμερα από τον Τζιτζικώστα η πρόσκληση στους δήμους για την υποβολή προτάσεων.

Πρόσκληση προς τους δήμους για την υποβολή προτάσεων που αφορούν τις δομές των αστέγων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Η πρόσκληση, αφορά στην επιχορήγηση δομών όπως τα «Ανοιχτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων» και τα «υπνωτήρια», με 2.550.000 ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, για τρία χρόνια. Σε κάθε Δήμο μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνο μία δομή ανά είδος.

Σημειώνεται ότι τα «Ανοικτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων» είναι ανοικτές δομές άμεσης πρόσβασης για την αντιμετώπιση των βασικών τους αναγκών. Παρέχουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, καθώς και διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης.

Τα «υπνωτήρια» είναι δομές άμεσης φιλοξενίας που λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και καλύπτουν επείγουσες στεγαστικές ανάγκες όσων διαβιούν στο δρόμο. Παρέχουν υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής επανένταξης.

Η χρηματοδότηση των δομών αστέγων γίνεται από τον Άξονα Προτεραιότητας 9Β του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας, που αφορά στην «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

«Ωφελούμενοι των προκηρυσσόμενων πράξεων είναι οι άστεγοι και υπολογίζουμε πως οι δομές που θα χρηματοδοτηθούν υποστηρίζουν περίπου 420 συμπολίτες μας που είναι σε απόλυτη ένδεια», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

-------------------

Δύο έργα για το δήμο Γαλατσίου δρομολογεί η Περιφέρεια

Ανακατασκευάζεται το γήπεδο ποδοσφαίρου και επισκευάζονται δρόμοι στην περιοχή.

Δύο προγραμματικές συμβάσεις για την επισκευή δρόμων συνολικής επιφάνειας 22.300 τ.μ. και την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο δήμου Γαλατσίου, Άλσος Βεΐκου, προϋπολογισμού 1.754.128,67 ευρώ συνυπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος.

Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση και η ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών, με την αναβάθμιση του στίβου κλασσικού αθλητισμού. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την πλήρη ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, την αλλαγή του τεχνητού χλοοτάπητα, την ανακατασκευή του υφιστάμενου στίβου, την προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού που απαιτείται για τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου και αθλημάτων που γίνονται στο στίβο περιμετρικά του γηπέδου.

-------------------

Η Αυτοδιοίκηση αξιοποιεί την τεχνολογία

Εφαρμογή που θα υλοποιεί αυτόματα τις μεταβολές για δημοτικά τέλη και φόρους θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή.

Μία νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, που θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή στους δήμους, θα υλοποιεί αυτόματα όποιες μεταβολές αποφασίζουν για δημοτικά τέλη και φόρους.

Με τη νέα διαδικασία, μέσω web application, όλοι οι δήμοι της χώρας θα μπορούν να εισάγουν από τα γραφεία τους τα αρχεία μεταβολών, να ελέγχουν τις λανθασμένες εγγραφές και να προβαίνουν άμεσα τις σαπαραίτητες διορθώσεις. Μέχρι τώρα η σχετική διαδικασία ήταν αρκετά χρονοβόρα, καθώς τα στοιχεία αποστέλλονταν με CD στον ΔΕΔΔΗΕ και στη συνέχεια περνούσαν στο σύστημα για να ενσωματωθούν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

«Στόχος μας είναι τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλουν οι πολίτες να είναι δίκαια, να υπάρχει ισοκατανομή και τα οφέλη να επιστρέφουν στους πολίτες», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, μιλώντας σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση των δήμων της Περιφέρειας Αττικής και Βορείου Αιγαίου για την ανάπτυξη αυτής της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

-------------------

Βοήθεια σε 12.460 πολίτες από την Περιφέρεια Στερεάς


Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, οι συμβάσεις που αφορούν στην υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή τροφίμων και βασικών ειδών σε 12.460 πολίτες της Στερεάς Ελλάδας που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το ίδιο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, προβλέπει επιπλέον συμπληρωματικές δράσεις στήριξης των ωφελούμενων όπως νομική βοήθεια, διαχείριση οικογενειακού προϋπολογισμού κ.α. τα οποία θα υλοποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτό.

Οι πόροι του προγράμματος προέρχονται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Θα είμαστε ευτυχείς όταν ο αριθμός των δικαιούχων αυτών των παροχών μειωθεί. Μέχρι τότε, κάνουμε αυτό που λέει η συνείδησή μας, κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μη χάσουμε ούτε σεντ του ευρώ που μπορεί να φέρει τα απαραίτητα σε κάθε οικογένεια της Στερεάς Ελλάδας».

-------------------

Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε Ανατολική και Δυτική Αττική

Σύσκεψη για την προετοιμασία των ενεργειών μεταξύ Περιφέρειας και εταιρείας.

Η προετοιμασία των απαιτούμενων ενεργειών για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, μεταξύ των αντιπεριφερειαρχών, Γ. Βασιλείου και Πέτρου Φιλίππου και του γενικού διευθυντή και διευθυντή Μελετών και Κατασκευών της εταιρεία παροχής Αερίου Αττικής ΑΕ «Φυσικό Αέριο Αττικής, Χρήστου Μπαλάσκα και Χρήστου Σκουλίδα, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων.

Με την πεποίθηση ότι το φυσικό αέριο είναι ένα κοινωνικό αγαθό και τη διαπίστωση ότι και οι δύο περιοχές υπολείπονται σημαντικά ως προς τα δίκτυα σε σχέση με την υπόλοιπη Αττική, συμφωνήθηκαν δραστηριότητες για την υλοποίηση του σχεδιασμού όπως:

- Η εταιρεία να διερευνήσει άμεσα αυτήν την προοπτική και εντός 15νθήμερου να κατατεθεί ενδεικτικός προϋπολογισμός και ενδεικτικές τεχνικές προδιαγραφές των αγωγών που είναι απαραίτητοι.

- Να ακολουθήσουν συσκέψεις με τα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς για τον προγραμματισμό του παραπάνω έργου και την εξεύρεση πόρων για την υλοποίησή του.

-------------------

Ηλεκτρονικό αρχείο για τα τραπεζοκαθίσματα στη Θεσσαλονίκη

Θα καταγράφεται λεπτομερώς ο χώρος που καταλαμβάνουν.

Μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία θα καταγράφεται λεπτομερώς ο χώρος που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει η διοίκηση του κεντρικού δήμου.

Αυτή η ψηφιακή καταγραφή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας να μπει τάξη στην αυθαίρετη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σε όλη την πόλη, ενώ πρόσβαση δεν θα έχουν μόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και οι απλοί πολίτες.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Πέτρο Λεκάκη, με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν οι δημότες να διαπιστώνουν και μόνοι τους κατά πόσο τα καταστήματα λειτουργούν νόμιμα ή αν αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο μέρος από αυτό που τους έχει παραχωρηθεί από τον δήμο.

Η ηλεκτρονική βάση δεδομένων αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του χρόνου και έρχεται μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων -κυρίως του κέντρου της Θεσσαλονίκης- πως η αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δυσκολεύει και εμποδίζει την κίνηση των πεζών.

Στο θέμα της καταπάτησης του δημόσιου χώρου από τα εστιατόρια και τα μπαρ στέκεται και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, με αφορμή τις καταγγελίες δημοτών.

«Οι πολίτες οργανώνονται και πολύ καλά κάνουν. Και εμείς οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό στις επισημάνσεις τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε αυτήν την πόλη η επιχειρηματική δραστηριότητα πρέπει ντε και καλά να συνοδεύεται από ανομία και καταπάτηση των κανόνων», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.lamiareport.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο "μαϊμού" Μητροπολίτης


Έντονες αντιδράσεις και ερωτηματικά έχει προκαλέσει η δράση ενός άνδρα ο οποίος παριστάνει τον Μητροπολίτη.


Ο άνδρας ο οποίος αυτοαποκαλείται Μητροπολίτης Νέας Μάκρης και Ηρακλείου Κρήτης, ισχυρίζεται ότι δήθεν θεραπεύει ασθένειες και έχει πιστούς ακόλουθους.


«Μην τον εμπιστεύεστε δεν είναι Μητροπολίτης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Κρήτης.


O "Ιλαρίων" (κατά κόσμον Θωμάς Κονσολάκης), δηλώνει ως έδρα του το "ησυχαστήριο Παναγία Θεραπεύτρια" στη Νέα Μάκρη Αττικής στο οποίο δέχεται καθημερινά εκατοντάδες πιστούς.


Δείτε το βίντεο του Αlpha:



-------------------

Το ξενοδοχείο των "θαυμάτων" του "δεσπότη με τα κόκκινα ράσα"




Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με τον ρασοφόρο που παρουσιάζεται ως “Μητροπολίτης Ευρώπης” και ως “Πρόεδρος της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου".

Ο “δεσπότης με το κόκκινο ράσο”, Ιλαρίων, (κατά κόσμον Θωμάς Κονσολάκης), που κατάγεται από την Κρήτη, δηλώνει ως έδρα του το "ησυχαστήριο Παναγία Θεραπεύτρια" στη Νέα Μάκρη Αττικής, αλλά έχει καταφέρει να τον ακολουθούν ως οπαδοί οι Κρητικοί πιστοί του, που υποστηρίζουν ότι στις συνάξεις τις οποίες οργανώνει μοιράζει μύρο και κάνει… θαύματα.



Ποιος είναι ο “δεσπότης με το κόκκινο ράσο”

Βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες του δήθεν Μητροπολίτη Ιλαρίωνα διαπιστώνει ότι δεν θυμίζει σε τίποτα τους ιερείς όπως τους έχουμε στο μυαλό μας. Το ξανθό του μαλλί, το έντονο κόκκινο ράσο, τα γυαλιά ηλίου και οι φωτογραφίες που τον δείχνουν να πίνει κοκτέιλ παραπέμπουν περισσότερο σε έναν άνθρωπο των κοσμικών σαλονιών παρά ιερωμένο.



Την ίδια στιγμή οι φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο facebook από το “ησυχαστήριο Παναγίας Θεραπεύτριας" στη Νέα Μάκρη, αποκαλύπτουν ότι το ησυχαστήριο θυμίζει περισσότερο πολυτελή έπαυλη παρά ιερό ναό, ενώ δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη και η πισίνα την οποία παρουσιάζει ως πηγή γεμάτη με αγιασμένα νερά της Παναγίας.



Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Alpha την Τετάρτη, δεκάδες πιστοί με βαριά πορτοφόλια λέγεται πως περνούν καθημερινά από το ησυχαστήριο της Νέας Μάκρης. Άνθρωποι όλων των ηλικιών από ανήλικα παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι δίνουν το παρών στις λειτουργίες του… Ιλαρίωνα ο οποίος κοινωνεί τους πιστούς.





Ιδιοκτήτης καταστημάτων με έπιπλα Konsolakis Interior

Ο Θωμάς Κονσολάκης, που κατάγεται από την Κρήτη, πριν αποφασίσει να “αφιερώσει τη ζωή του” στο Θεό και να φορέσει τα ράσα, ήταν ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων με έπιπλα, Konsolakis Interior.



Μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα των καταστημάτων επίπλων ο Θωμάς Κονσολάκης, εκφράζει την άποψη του για την έννοια του life style και την επίπλωση του σπιτιού με θετική ενέργεια. Αναλυτικά έχει γράψει:

«Για την Konsolakis Interior το life style δεν είναι μια έννοια αφηρημένη, αλλά κανόνας. Ο Θωμάς Κονσολάκης, ιδιοκτήτης της Konsolakis Interior, με τον διευθυντή των καταστημάτων Αντώνη Τζάννες και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους θέτουν προτεραιότητα τους τη δημιουργία ενός σπιτιού γεμάτο θετική ενέργεια.

Με λίγα λόγια, το σπίτι των ονείρων σας γίνεται πραγματικότητα μέσα από τις ιδιαίτερες προτάσεις της Konsolakis Interior. Ιδιαίτερα έπιπλα, ξεχωριστά φωτιστικά και εντυπωσιακά διακοσμητικά σας παρασύρουν σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του ντιζάιν. Βασικό μέλημα του Θωμά Κονσολάκη και των συνεργατών του είναι κάθε σπίτι να είναι διαφορετικό και κυρίως να εκφράζει τους ανθρώπων που το κατοικούν. Γι’ αυτό κάθε περίπτωση μελετάται με γνώμονα την προσωπικότητα, τις επιθυμίες και τις ιδιαιτερότητες του πελάτη. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι η Konsolakis Interior καταφέρνει να επηρεάζει όχι μόνο τις τάσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Κατοικίες σε όλο τον κόσμο - Ευρώπη, Αμερική, Σ. Αραβία, Ντουμπάι – έχουν διαμορφωθεί με το λεπτό γούστο και την πρωτοποριακή αισθητική που πρεσβεύει η Konsolakis Interior».





-------------------

Απειλεί θεούς και δαίμονες - Τι λέει ο "δεσπότης" με το κόκκινο ράσο


Ο δεσπότης με το κόκκινο ράσο, που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, περνά στην αντεπίθεση, απειλεί Θεούς και δαίμονες και ισχυρίζεται ότι κάποιοι του κάνουν πόλεμο και προσπαθούν να τον βάλουν στο χέρι, στέλνοντάς του "βροχή" μηνυμάτων με σεξουαλικό περιεχόμενο.

«Ενοχλήθηκαν, γιατί είδαν φωτογραφίες που έβαλα με επώνυμους Κρητικούς όταν πήγα στην Κρήτη. Δέχθηκα μηνύματα στο κινητό μου και το facebook, όπως και αιτήματα φιλίας από ανθρώπους που οι προθέσεις τους ήταν να με πιάσουν κάπου και να δημιουργήσουν σκάνδαλο. Δεν τα κατάφεραν όμως, αν και σε δύο τρεις απάντησα ότι «ο Θεός είναι συγχώρεση αν μετανοήσεις», αναφέρει ο 46χρονος Θωμάς Κονσολάκης, με καταγωγή από το Σπήλι Ρεθύμνου στην "Espresso".

Αναφορικά με την οικειοποίηση του, ανύπαρκτου σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, τίτλου του «μητροπολίτη Ευρώπης», ισχυρίζεται πως όταν αποφάσισε να φορέσει ράσα έπρεπε να επιλέξει να θα υπηρετήσει την Ελλαδική Εκκλησία ή θα είναι ελεύθερος κληρικός, αναφέρει το δημοσίευμα της Espresso.

«Υπάρχουν δύο ημερολόγια, το Γρηγοριανό και το Ιουλιανό. Το Γρηγοριανό είναι το νέο που εκπροσωπεί την Ελλαδική Εκκλησία, και το παλαιό Ιουλιανό-ρώσικο ημερολόγια είναι αυτό που ακολουθούν όσοι δεν θέλουν να ενταχθούν στην Ελλαδική Εκκλησία. Εγώ αποφάσισα να είμαι ελεύθερος κληρικός να λειτουργήσω με το Ιουλιανό ημερολόγιο, λόγω των καταβολών μου και της εμπειρίας μου στη Ρωσία, όπου έζησα περισσότερο από έναν χρόνο».

"Δεν έχω πει ότι θεραπεύω! Δεν υπάρχουν ταχυδακτυλουργοί. Κανένας πνευματικός δεν είναι ταχυδακτυλουργός. Ο Θεός σώζει τον άνθρωπο και ο Θεός κάνει το θαύμα" τονίζει στην "Espresso".


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την θανάτωση του γορίλα


Δωρεά - φόρο τιμής στον γορίλα ζητούν οι γονείς του 4χρονου


Οι γονείς του μικρού αγοριού που έπεσε στο κλουβί του γορίλα Χάραμπε ζητούν να γίνει δωρεά στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι, στη μνήμη του ζώου που θανατώθηκε προκειμένου να μην κινδυνέψει ο τετράχρονος.

Δωρεά - φόρο τιμής στον γορίλα ζητούν οι γονείς του 4χρονου

«Μας χάρισαν κάποια χρήματα, τα οποία δεν τα θέλουμε και δεν θα τα δεχτούμε», αναφέρει η οικογένεια του μικρού αγοριού.

«Αν κάποιος θέλει να κάνει κάποιο δώρο, προτείνουμε να κάνει δωρεά – φόρο τιμής στον γορίλα Χάραμπε», συνέχισαν οι γονείς του τετράχρονου προσθέτοντας ότι ο γιος τους υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και χαίρει άκρας υγείας.

-----------

Τι αποκαλύπτει μια ειδικός συμπεριφοράς ζώων για τον γορίλα που θανατώθηκε


Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η θανάτωση ενός γορίλα, στο κλουβί του οποίου έπεσε κατά λάθος ένα τετράχρονο αγόρι στο ζωολογικό κήπο στο Σινσινάτι.

Η Δρ. Έμιλι Μπέθελ, ειδικός στη συμπεριφορά ζώων, μιλώντας στη Daily Mirror, ανέφερε ότι «η γλώσσα σώματος του γορίλα δεν έδειχνε επιθετική διάθεση».



Αντιθέτως, όπως ισχυρίζεται η ειδικός ο γορίλας προσπαθούσε να προστατέψει το παιδάκι.



«Δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να αποδεικνύει ότι ο γορίλας ήθελε να βλάψει το παιδί», προσθέτει η Δρ. Έμιλι Μπέθελ.

-----------

Αυτός είναι ο 4χρονος που έπεσε στη λίμνη με τον γορίλα


Η φωτογραφία του τετράχρονου που έπεσε στο κλουβί του γορίλα σε ζωολογικό κήπο στο Σινσινάτι των ΗΠΑ ήρθε για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το τετράχρονο αγόρι ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και έπεσε στον χώρο όπου ζούσε ο 17χρονος γορίλας Χαράμπε, ο οποίος αργότερα θανατώθηκε για να μην κινδυνεύσει ο ανήλικος.

Να σημειωθεί ότι το αγόρι έχει άλλα τρία αδέλφια και, όπως δήλωσε επισκέπτης του ζωολογικού κήπου, ο μικρός είχε πει νωρίτερα στη μητέρα του: «Μαμά, θέλω να κολυμπήσω με τον γορίλα».

Δείτε τη φωτογραφία εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ώρα της …πληρωμής για τον θάνατο 33χρονου εργαζόμενου του Δήμου Καλαμπάκας


Ο 33χρονος έχασε την ζωή του τον Ιούλιο του 2013.

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων, ο Δήμος Καλαμπάκας, υποχρεώνεται να αποζημιώσει με 250.000 ευρώ τους συγγενείς του άτυχου 33χρονου εποχιακού εργαζόμενου του Δήμου Καλαμπάκας.

Ο 33χρονος έχασε την ζωή του τον Ιούλιο του 2013 όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει λαμπτήρα δημοτικού φωτισμού στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Θεόπετρας και βρέθηκε στο κενό από ύψος περίπου 7 μέτρα χάνοντας την ζωή του.

Ο Δήμος Καλαμπάκας, άσκησε έφεση επί της απόφασης αλλά μέχρι την δικαστική εξέλιξη, ο Δήμος καλείται να καταβάλλει το ποσό με δόσεις έχοντας καταβάλλει ήδη την 1η δόση ύψους 90.000 ευρώ


Πηγή: http://www.trikalanews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πως θα απαλλαγείτε από το φόρο για τα ανείσπρακτα ενοίκια του 2015


Με αντίγραφο της αγωγής έξωσης μπορούν να μεταβαίνουν στις εφορίες όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν το προηγούμενο έτος ανείσπρακτα ενοίκια.

Όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, επιτρέπονται καθ' όλο το διάστημα της αποχής των δικηγόρων οι απλές καταθέσεις αγωγής στα δικαστήρια, τις οποίες αποδέχεται η εφορία προκειμένου να απαλλάξει από το φόρο όσους ιδιοκτήτες είχαν ανείσπρακτα ενοίκια.

Σε κάθε περίπτωση οι υπόχρεοι, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι υπόχρεοι θα πρέπει να επισκεφθούν την εφορία για να κινήσουν τις σχετικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες ακινήτων που το 2015 δεν κατάφεραν να εισπράξουν τα ενοίκια από τους ενοικιαστές τους για να μην πληρώσουν τον φόρο επί των ανείσπρακτων ενοικίων θα πρέπει πριν υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση να καταθέσουν στην εφορία τους φωτοαντίγραφο διαταγής των πληρωμών, δικαστικών αποφάσεων ή αγωγών έξωσης.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η νέα αλλαγή του Facebook στα σχόλια των αναρτήσεων


Μία νέα αλλαγή ετοιμάζει το Facebook στον τρόπο που θα διαβάζουμε και θα γράφουμε τα σχόλια στις αναρτήσεις.

Όπως αναφέρει το «Tech Insider», οι υπεύθυνοι της γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης σκέφτονται να ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο το ότι κάποιος χρήστης σχολιάζει μία ανάρτηση.

Όταν ένας χρήστης θα σχολιάζει σε μία ανάρτηση θα εμφανίζεται στην οθόνη, το μήνυμα ότι προσεχώς θα γίνει κάποιο σχόλιο, όπως γίνεται στο Messenger την ώρα που γράφεται ένα μήνυμα.



Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η αλλαγή αυτή -που στόχο έχει να κρατήσει του χρήστες περισσότερη ώρα στο Facebook και το περιεχόμενό του- δεν θα ανακοινωθεί, αλλά έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σε ορισμένους χρήστες, οι οποίοι την βλέπουν από εκεί που δεν το περιμένουν.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έξτρα φόρος σε μητέρες ανηλίκων


Αντιμέτωπες με μια άκρως δυσάρεστη έκπληξη αναμένεται να βρεθούν σύντομα χιλιάδες έγγαμες μητέρες που είναι εργαζόμενες με μισθό ή λαμβάνουν συντάξεις και οι σύζυγοί τους δεν είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι αλλά ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες ή είναι αγρότες ή άνεργοι.

Οι εν λόγω μητέρες θα διαπιστώσουν ότι οι κρατήσεις φόρου εισοδήματος από τους μηνιαίους μισθούς ή τις μηνιαίες συντάξεις τους θα αυξηθούν σημαντικά από αυτό τον μήνα με την εφαρμογή των διατάξεων για τις νέες φορολογικές κλίμακες καθώς για αυτές δεν θα ισχύσουν οι πρόσθετες εκπτώσεις φόρου για τα εξαρτώμενα τέκνα τις οποίες προβλέπει ο νέος νόμος 4387/2016.

Για τις μητέρες αυτές οι οποίες βαρύνονται με ένα ή περισσότερα ανήλικα ή ενήλικα τέκνα και εργάζονται αμειβόμενες με μισθούς ή είναι συνταξιούχοι, ο υπολογισμός της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα γίνει με βάση τη φορολογική κλίμακα που ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους χωρίς εξαρτώμενα τέκνα!

Δεν θα ληφθεί δηλαδή υπόψη ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων και έτσι η έκπτωση φόρου δεν θα υπολογιστεί στις 2.100 ευρώ για όσες εξ αυτών είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες, στις 2.000 ευρώ για όσες είναι μητέρες δύο τέκνων ή στα 1.950 ευρώ για όσες είναι μητέρες ενός τέκνου.

Ουσιαστικά για αυτές τις φορολογούμενες η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ η οποία έδινε αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ μειώνεται απευθείας στα 1.900 ευρώ και αντιστοιχεί πλέον σε αφορολόγητο όριο αισθητά μειωμένο στις 8.636 ευρώ.

Οι κρατήσεις φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης επί των μηνιαίων αποδοχών θα αυξηθούν σημαντικά για χιλιάδες έγγαμες μητέρες που είναι μισθωτές ή συνταξιούχοι σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση.

Οι αυξήσεις των μηνιαίων κρατήσεων θα φθάσουν έως και 22,75 ευρώ το μήνα για όσες έγγαμες μητέρες λαμβάνουν μηνιαίους μισθούς ή συντάξεις πάνω από 620 ευρώ και μέχρι 2.300 ευρώ. Τις επιβαρύνσεις αυτές θα τις υποστούν ακόμη και οι τρίτεκνες ή πολύτεκνες μητέρες οι οποίες δεν θα επιβαρύνονταν ή θα δικαιούνταν ακόμη και μειώσεων εάν ίσχυε γι' αυτές η έκπτωση του φόρου των 2.100 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόστιμο 14 εκατ. στην Τουρκία για παραβίαση κληρονομικών δικαιωμάτων Ελληνίδας


Αποζημίωση 14 εκατ. ευρώ επιδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) σε Ελληνίδα, κατόπιν προσφυγής της κατά της Τουρκίας «για μη αναγνώριση των κληρονομικών της δικαιωμάτων».

Στηριζόμενη στο άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου Νο1 (Προστασία της Ιδιοκτησίας) της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η γυναίκα είχε προσφύγει στο ΕΔΑΔ στις 17 Μαρτίου του 2003 διαμαρτυρόμενη ότι η Τουρκία δεν της αναγνώριζε τα κληρονομικά της δικαιώματα για ένα οικόπεδο που βρίσκεται στην επικράτειά της.

Με απόφασή του, στις 14 Ιανουαρίου 2014, το ΕΔΑΔ έκρινε ότι η άρνηση των εθνικών δικαστηρίων της Τουρκίας να αναγνωρίσει τη γυναίκα ως κληρονόμο, συνιστούσε παρέμβαση στην άσκηση του «δικαιώματος σεβασμού της περιουσίας» της αιτούσας.

Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παρέμβαση αυτή ήταν μη νόμιμη και αντίθετη με το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου 1 της Σύμβασης.

Η γυναίκα απεβίωσε στις 31 Μαρτίου 2009, η υπόθεση όμως συνεχίστηκε από την κληροδόχο της.

Η τελική απόφαση του Δικαστηρίου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αφορά στο άρθρο 41 της Σύμβασης για «δίκαιη ικανοποίηση» (satisfaction equitable).

Η Τουρκία υποχρεούται να αποζημιώσει την κληρονόμο της αιτούσας με 14.300.000 ευρώ για υλικές ζημιές, 15.000 για ηθική αποζημίωση και 10.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στo «Δρομοκαϊτειο»


Διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα-σίτιση και φύλαξη του ΨΝΑ «Δρομοκαϊτειο», από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν, το πρωί της Δευτέρας θα συγκεντρωθούν με τις οικογένειές τους έξω από το υπουργείο Υγείας και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να δοθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και της συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Υγείας, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου, Πέτρο Γιαννουλάτο και τον γγ Οικονομικών του υπουργείου κ. Κομματά, στους οποίους έθεσε το πρόβλημα της χρηματοδότησης του νοσοκομείου, που αφορά, τόσο την τακτική επιχορήγηση, όσο και τις οφειλές του ΕΟΠΠΥ (νοσήλεια), «με συνέπεια προμηθευτές και εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις έως πέντε μήνες», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

«Αν και επιτακτικά ζητήσαμε χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της ροής χρηματοδότησης, κάτι τέτοιο δεν έγινε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες», αναφέρει ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, χρηματοδότηση του νοσοκομείου, χορήγηση κανονικών και αναρρωτικών αδειών για τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας, κάτι που τώρα δεν προβλέπεται, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, μόνιμη και σταθερή εργασία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιχειρησιακή σύμβαση έριξε τον κατώτατο μισθό στα 500 ευρώ


«Δεν έχει καμιά ισχύ και δεν θα εφαρμοστεί», λέει το υπουργείο Εργασίας.

Την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας προκάλεσε διετής επιχειρησιακή σύμβαση που υπεγράφη στη Θεσσαλονίκη και κατατέθηκε στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η συγκεκριμένη σύμβαση «σπάει» τα όρια των νομοθετημένων κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων, παρά τη σχετική απαγόρευση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Με βάση τη σύμβαση, την οποία συνυπογράφουν η διοίκηση τουριστικής επιχείρησης και ένωση προσώπων των εργαζομένων, από την 1η Ιουνίου 2016 έως τις 31 Μαΐου του 2018, ο μισθός για 4 κατηγορίες απασχολουμένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή αορίστου χρόνου (υπάλληλοι τμημάτων υποδοχή - ρεσεψιονίστ, θυρωροί, σερβιτόροι, καμαριέρες, συντηρητές εγκαταστάσεων κ.ά.) καθορίζεται στα 500 ευρώ μεικτά και το ημερομίσθιο στα 20 ευρώ μεικτά, αντί των 586,08 ευρώ και 26,18 ευρώ που είναι, αντίστοιχα, τα κατώτατα όρια για τον νομοθετημένο ελάχιστο μισθό και το ημερομίσθιο, αντίστοιχα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας».

Με αφορμή το δημοσίευμα, το υπουργείο Εργασίας απαντά:

  1. Η αναφορά σε επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση η οποία κατατέθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ είναι παράτυπη και παράνομη καθώς με το Ν. 4093/2012 θεσπίστηκε νέο σύστημα καθορισμού νόμιμου κατωτάτου μισθού υπαλλήλων και ημερομισθίου εργατοτεχνιτών και το οποίο ισχύει από 01.04.2013. Συνεπώς συλλογικές συμβάσεις εργασίας κάθε είδους δεν επιτρέπεται να ορίζουν μηνιαίες τακτικές αποδοχές ή ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης κατώτερο από το νομοθετικώς καθορισμένο κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο. Κατά συνέπεια, η εν λόγω επιχειρησιακή δεν έχει καμιά ισχύ και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.
  2. Το γεγονός αυτό είναι συνακόλουθο πάγιας τακτικής ορισμένων εργοδοτών στο χώρο του τουρισμού που αρνούνται να συμμορφωθούν με την κλαδική σύμβαση που ήδη έχει υπογραφεί.
  3. Καλούνται όλοι οι εργοδότες στο χώρο του τουρισμού να συμμορφωθούν με τις κείμενες διατάξεις και να αποφύγουν την όποια τάση παραβατικότητας καθώς θα ελέγχονται συστηματικά βρισκόμενοι αντιμέτωποι με όλες τις νόμιμες συνέπειες.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΑΔΕΔΥ για το εργατικό ατύχημα στην ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ


Κάνει λόγο για ανύπαρκτα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στο ταριχευτήριο.

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τον εργαζόμενο Οδυσσέα Βογιατζή που υπέστη εργατικό ατύχημα στο ταριχευτήριο της Ιατρικής Σχολής τον Δεκέμβριο του 2015. Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή την συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Αθηών όπου αποφασίσθηκε να μην υπάρξει συγκάλυψη στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον εργαζόμενο Οδυσσέα Βογιατζή που υπέστει εργατικό ατύχημα στο ταριχευτήριο της Ιατρικής Σχολής και ζητά την άμεση δικαίωσή του. Καταγγέλλει τη διοίκηση του ΕΚΠΑ για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στο ταριχευτήριο της Ιατρικής Σχολής και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που είχαν σαν συνέπεια να υποστεί σοβαρό ατύχημα ο συνάδελφος.

Μερικούς μήνες μόνο μετά το ατύχημα στα ΕΛΠΕ που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους αλλά ακόμη δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες, τον Δεκέμβριο του 2015 στην Ιατρική Σχολή ο συνάδελφος Οδυσσέας Βογιατζής παρά λίγο να χάσει τη ζωή του εξ αιτίας των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας και των ελλείψεων σε μέτρα ασφαλείας.

Τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στο ταριχευτήριο, οι μνημονιακές επιταγές για περικοπές στο προσωπικό που συνοδεύονταν από περικοπές στα κονδύλια για συντήρηση και καθαριότητα, με συνέπεια άλλες δεξαμενές ταρίχευσης να είναι εκτός λειτουργίας και άλλες να υπολειτουργούν ενώ ο όγκος εργασίας (πτώματα προς ταρίχευση) αυξανόταν είχαν σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας του συμβασιούχου συναδέλφου.

Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ κάλυπτε την έλλειψη προσωπικού με απλήρωτο και μη εκπαιδευμένο «εθελοντή» και με τη χρήση ακατάλληλων εργαλείων. Σ’ αυτό το εφιαλτικό σκηνικό, με τις αναθυμιάσεις από τα τοξικά χημικά να δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα και τις ανύπαρκτες συνθήκες ασφάλειας, το «ατύχημα» ήταν θέμα χρόνου.

Ο συνάδελφός νοσηλεύθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς», με εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα από τις επικίνδυνες ουσίες (φαινόλη και φορμόλη) που χρησιμοποιούνταν με ακατάλληλα εργαλεία, χωρίς να έχουν αποκλειστεί και σοβαρές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία του από τα εγκαύματα που του προκάλεσαν οι τοξικές ουσίες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη διοίκηση του ΕΚΠΑ γιατί αντί να αναλάβει τις ΕΥΘΥΝΕΣ της έναντι του εργαζόμενου και να αποκαταστήσει ασφαλείς συνθήκες εργασίας τον ΑΠΕΛΥΣΕ μετά από 10 χρόνια εργασίας μη ανανεώνοντας τη σύμβαση εργασίας του.

Απαιτούμε:

Να μην συγκαλυφθεί το εργατικό «ατύχημα» στο ΕΚΠΑ. Απόδοση ευθυνών και τιμωρία των υπευθύνων για το ατύχημα.

Άμεση επαναπρόσληψη του Οδυσσέα Βογιατζή στη θέση του, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, σε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Καταβολή της μισθοδοσίας των προηγούμενων μηνών και αποζημίωση για το εργατικό ατύχημα

Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας, τον Υπουργό Εργασίας και τον Υπουργό Υγείας, να πάρουν θέση για το «ατύχημα» και τις παραλείψεις της διοίκησης του ΕΚΠΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...