Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι του Φορτ Μακ Μάρεϊ στον Καναδά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα μήνα μετά η φωτιά εξακολουθεί να καίει!

Ορισμένοι από τους κατοίκους της πόλης Φορτ Μακ Μάρεϊ στον Καναδά αναμένεται σήμερα να επιστρέψουν για πρώτη φορά στο σπίτι τους μετά την τεράστια φωτιά που ξέσπασε στις αρχές Μαΐου και ανάγκασε περισσότερους από 90.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Παρότι κάποιοι κάτοικοι κρίθηκε ασφαλές να γυρίσουν στα σπίτια τους, τρεις συνοικίες της πόλης παραμένουν απροσπέλαστες και οι Αρχές θα συνεχίσουν να αξιολογούν καθημερινά τις συνθήκες.

Η πτώση της θερμοκρασίας και η αναμενόμενη βροχή εκτιμάται πως θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα.

«Η αποφασιστικότητα των κατοίκων του Φορτ Μακ Μάρεϊ εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει κάθε μέρα», δήλωσε η επικεφαλής της πολιτείας της Αλμπέρτα, Rachel Notley, «ξέρω πως θα παραμείνουν δυνατοί και ενωμένοι».

Περίπου 9,.000 κάτοικοι δεν θα μπορέσουν να γυρίσουν στα σπίτια τους στο άμεσο μέλλον ενώ σε εκείνους που θα επιστρέψουν η Notley έδωσε τη συμβουλή να έχουν συγκεκριμένο σχέδιο. «Να έχετε μαζί σας φαγητό, νερό και κάθε άλλη προμήθεια που θα χρειαστείτε για τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Η φωτιά, που εξακολουθεί να μαίνεται, είχε ξεσπάσει στις 3 Μαΐου και κατέστρεψε περισσότερα από 2400 σπίτια και κτήρια ενώ είχε ως αποτέλεσμα να παύσει περίπου κατά το ένα τέταρτο η παραγωγή πετρελαίου του Καναδά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.