Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Φυσική οξυγονοθεραπεία


Πρόκειται για μια νέα μη παρεμβατική μέθοδο θεραπείας προσώπου, η όποια έχει ως στόχο την καταπολέμηση των ρυτίδων, το λίφτινγκ του προσώπου και την ανανέωσή του.

Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται σε μία μόνο συνεδρία, λόγω της υψηλής συμπύκνωσης και έντονης δράσης του υλικού, το όποιο αποτελείται από βιταμίνες Β1, Β2, Β5, Β6, Α και C, εκχύλισμα φυκιών, γορίλλα και άμυλο πατάτας. Επιπλέον, η συγκεκριμένη θεραπεία συγκρατεί τους δεσμούς υγρασίας του δέρματος του προσώπου και έτσι έχει ενυδατική δράση. Εμπλουτίζει το δέρμα με οξυγόνο, το κάνει πιο σφριγηλό βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τους ερεθισμούς, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό των κυττάρων, δρα κατά του θαμπού δέρματος. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συμπληρωματική θεραπεία καταπολέμησης της ακμής.
Το οξυγόνο είναι ζωτικής σημασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό, επειδή αποτελεί ενέργεια για την κυτταρική διαίρεση και αναζωογόνηση. Με την πάροδο του χρόνου και λόγω των περιβαλλοντικών επιρροών μειώνεται η λειτουργία και η ανάπλαση των κυττάρων, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να εμφανίζει ρυτίδες, να φαίνεται θαμπή και κουρασμένη. Το οξυγόνο σημαίνει ζωτικότητα και ζωή. Αυτό μεταφέρεται μέσω των αγγείων σε όλα τα κύτταρα του σώματος. Τα κύτταρα το μετατρέπουν σε ενέργεια, ενεργοποιώντας έτσι την ανάπλασή τους.
Γενικά, το οξυγόνο έχει την ιδιότητα να σπρώχνεται κάτω από το δέρμα μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας. Ετσι τα κύτταρα τρέφονται και διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Επιπλέον το οξυγόνο βοηθά στην οξείδωση της βιταμίνης Α, καθώς και στον κυτταρικό πολλαπλασιασμό. Τα νεκρά κύτταρα αποβάλλονται, το δέρμα αναπλάθεται και επανακτά νεανική ελαστικότητα και διαύγεια.
Η φυσική μεταφορά οξυγόνου διαμέσου των τριχοειδών (διάχυση) στα κύτταρα ομαλοποιείται κατά την πορεία της θεραπείας. Η αδράνεια των τριχοειδών και η ανεπάρκεια του μικροκυκλοφορικού συστήματος αποκαθίσταται και το δέρμα αποκτά υγιή λάμψη και όψη.
Το οξυγόνο καταπολεμά το σμήγμα που φράσσει τους πόρους και αποκαθιστά την ισορροπία στο δέρμα αποφράσσοντας τα τριχοειδή αγγεία και επαναφέροντας τη σωστή κυκλοφορία των ρύπων. Ετσι έχει ως αποτέλεσμα ευεργετικές ιδιότητες κατά της ακμής.
Τέλος, να αναφερθεί ότι πρόκειται για μια εντελώς ανώδυνη φυσική θεραπεία χωρίς καμία παρενέργεια και χωρίς κοκκινίλες και σημάδια, μετά το πέρας της συνεδρίας.


Πηγή: enet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Eχθρός του διαβήτη τα γαλακτοκομικά


Όπως αναφέρουν ερευνητές, μια φυσική ουσία που περιέχεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα φαίνεται να προστατεύει από τον διαβήτη.
Το παλμιτολεϊκό οξύ περιέχεται στο γάλα, το τυρί, το γιαούρτι και το βούτυρο αλλά δεν μπορεί να παραχθεί στον οργανισμό.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 3.700 ανθρώπους ανακάλυψε ότι υψηλότερα επίπεδα παλμιτολεϊκού οξέως συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.
Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Dariush Mozaffarian, δήλωσε ότι το μέγεθος της σχέσης είναι εντυπωσιακό. Αυτό αντιπροσωπεύει σχεδόν τριπλάσια διαφορά στον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη μεταξύ ανθρώπων με τα υψηλότερα επίπεδα στο αίμα του συγκεκριμένου λιπαρού οξέως. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα λιπαρών, που αν καταναλωθούν με υπερβολή μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του βάρους. Έτσι, συνιστάτε η επιλογή γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά.

Διαβάστε περισσότερα...