Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Άφησε μέσα του το δονητή για πέντε μέρες και πέθανε


Ο 50χρονος άντρας ντρεπόταν να πάει στο γιατρό.

Τραγικό τέλος είχε ο Nigel Willis από το Λονδίνο, ο οποίος ενώ ήξερε πως ένα σεξουαλικό βοήθημα βρισκόταν μέσα στο σώμα του και δεν μπορούσε μόνος του να το βγάλει, δεν πήγε στο γιατρό γιατί ντρεπόταν.

Ο 50χρονος άνεργος άντρας, δεν μπορούσε να αφαιρέσει το δονητή από το κορμί του, ούτε καν να κουνηθεί από τον καναπέ του για πέντε ολόκληρες μέρες.Τελικά κατάφερε να πάει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Lewisham αφού κάλεσε σε βοήθεια ένα φίλο του.

Οι γιατροί είδαν πως ο Nigel Willis είχε ένα «ξένο σώμα» στο σώμα του και υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς υπέφερε από σηπτικό σοκ.

Οι χειρουργοί κατάφεραν να αφαιρέσουν το δονητή, όμως ο 50χρονος άντρας δεν τα κατάφερε και πέθανε δύο μήνες αργότερα καθώς δεν μπόρεσε να ανακτήσει τις δυνάμεις του μετά το σοβαρό τραυματισμό του. Το γεγονός ότι είχε ιστορικό διαβήτη ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο για την εξέλιξη της υγείας.

Η ακριβής αιτία του θανάτου ήταν πολυοργανική ανεπάρκεια, σήψη και διάτρηση του εντέρου.



Διαβάστε περισσότερα...

Κι όμως είναι πλαστικές κούκλες του σεξ!


Οι κατασκευαστές τους υπόσχονται να λανσάρουν κούκλα με τεχνητή νοημοσύνη.

Εκ πρώτης όψεως μοιάζουν με αληθινά κορίτσια κι όμως δεν είναι. Οι όμορφες Γιαπωνέζες που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι πλαστικές κούκλες του σεξ νέας τεχνολογίας.

Η ιαπωνική εταιρεία που τις κατασκεύασε, ισχυρίζεται ότι είναι πολύ ρεαλιστικές με απαλό δέρμα και αληθινό και πολλά υποσχόμενο βλέμμα.

Οι συγκεκριμένες κούκλες είναι φτιαγμένες από την καλύτερη σιλικόνη και οι κατασκευαστές τους δηλώνουν πως το επόμενο βήμα τους είναι να λανσάρουν και την κούκλα με την τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορεί να μιλάει και να κουνιέται!



Μάλιστα στις διαφημίσεις στα μέσα ενημέρωσης, οι κατασκευαστές τους καυχιούνται ότι όποιος αγοράσει μία τέτοια κούκλα μετά δεν θα θέλει μία αληθινή.



Οι κούκλες πωλούνται περισσότερο από 1.000 λίρες η καθεμία και οι πρώτες πωλήσεις είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα άδυτα μιας άγνωστης φυλής του Αμαζονίου


Γνωρίστε τον τρόπο ζωής τους.

Το όνομα αυτής είναι Καχινάουα ή αλλιώς Χούνι Κούι. Πρόκειται για μια από τις πλέον άγνωστες και… μυστικές φυλές, την οποία μπορείτε πλέον να γνωρίσετε.

Ζουν στα βάθη των τροπικών δασών του Αμαζονίου, στην πολιτεία Άκρε στη δυτική Βραζιλία. Η φυλή αποτελείται από 5.500 άτομα. Λόγω του γεγονότος ότι βρίσκονται κοντά στο Περού έχουν λάβει ισχυρές επιρροές από τους Ίνκας, ιδίως σε ότι αφορά στην ενδυμασία τους, αλλά και στα γεωμετρικά σχέδια που υπάρχουν στα σώματα τους.

Τα παιδιά της φυλής μαθαίνουν να μιλούν πορτογαλικά σε ηλικία 11 χρονών, αλλά η επίσημη γλώσσα τους είναι μια διάλεκτος της φυλής. Όσοι ενδιαφέρονται για μια διαφορετική περιήγηση και ένα περιπετειώδες ταξίδι δεν έχουν παρά να πάνε στα μέρη τους, που μέχρι στιγμής αποτελούσαν άβατο για τον υπόλοιπο κόσμο. Πλέον όμως, ανοίγουν τις πύλες τους μέσω ενός φεστιβάλ που θα διοργανωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο δίνοντας την ευκαιρία στον υπόλοιπο κόσμο να διεισδύσει στα άδυτα της φυλής Καχινάουα.

Βέβαια, η παράδοση τους περιλαμβάνει σπιτάκια χτισμένα με ξύλο και άχυρο, στα οποία θα φιλοξενηθούν και οι επισκέπτες του φεστιβάλ. Προς το παρόν μπορείτε να πάρετε μια γεύση μέσω του φωτογραφικού φακού…


























Διαβάστε περισσότερα...

Σηκώνει βάρη... με τις βλεφαρίδες του!


Ο γεωργιανός αρσιβαρίστας έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 33 κιλά.

Μάτια-«ανελκυστήρα» φαίνεται πως διαθέτει ο αρσιβαρίστας Λασίλ Αμπντούλ Γκουσεΐνοφ από τη Γεωργία. Ο αθλητής σήκωσε 33 κιλά χρησιμοποιώντας... τις βλεφαρίδες του!

Ο Γκουσεΐνοφ πέτυχε το απίστευτο κατόρθωμα σε ένα διαγωνισμό που διεξήχθη στην πατρίδα του. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, στέκεται όρθιος σηκώνοντας μεταλλικά βάρη, θέαμα που δεν το λες και χάρμα οφθαλμών.

Ο Γεωργιανός έχει προσαρτήσει τα βάρη στα οστά κάτω από τα μάτια του, χρησιμοποιώντας μεταλλικούς γάντζους και αλυσίδες.

Παράλληλα υψώνει με τα χέρια του επιπλέον βάρη και μάλιστα πάνω από το κεφάλι του.

Με τα 33 κιλά που κράτησε μόνο με τα μάτια ο Γκουσεΐνοφ έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...










Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα διαστημόπλοιο για τους γιούς του


Πιάνουν τα χέρια του πατέρα.


Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί τα μωρά «τα φέρνει ο πελαργός»


Πώς ξεκίνησε ο διάσημος αυτός μύθος.

Κάποτε τα παιδιά μεγάλωναν με την ιδέα ότι τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός, μέχρι τουλάχιστον να… μεγαλώσουν αρκετά για να μάθουν την αλήθεια.

Ο πελαργός τις περισσότερες φορές πετούσε πάνω από σκεπές, κρατώντας μέσα σε ένα κομμάτι ύφασμα ένα μωρό, προτού το αφήσει στην εξώπορτα ενός σπιτιού και οι ένοικοί του διαπιστώσουν ότι ένα χαμογελαστό πλασματάκι περίμενε έξω από την πόρτα τους.

Αυτά στα παραμύθια!

Πώς όμως ξεκίνησε αυτός ο μύθος, που έχει συντροφεύσει πολλά παιδιά στον ύπνο τους;

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας Today I Found Out, στην ελληνική μυθολογία οι πελαργοί εμφανίζονται ως κλέφτες μωρών. Η Ήρα μετέτρεψε την αντίπαλό της σε πελαργό και εκείνη προσπάθησε να κλέψει το γιο της.

Στην αιγυπτιακή μυθολογία, η ψυχή ενός ανθρώπου παρουσιαζόταν με τη μορφή ενός πελαργού. Η επιστροφή ενός πελαργού σήμαινε και την επιστροφή της ψυχής, κάτι που σήμαινε ότι το άτομο μπορούσε να «αναγεννηθεί».

Στη σκανδιναβική μυθολογία ο πελαργός αναπαριστούσε τις οικογενειακές αξίες και την αφοσίωση του ενός στον άλλον.

Σε αρκετές μυθολογίες οι πελαργοί αποτελούσαν ακόμη σύμβολο πίστης και μονογαμίας, καθώς οι άνθρωποι πίστευαν ότι τα πτηνά αυτά μένουν με το ταίρι τους για μια ζωή.

Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνουν οι πελαργοί είναι να… επιστρέφουν στις ίδιες φωλιές κάθε χρόνο, ενώ συνηθίζουν να ζευγαρώνουν με το ίδιο ταίρι.

Οι πελαργοί εμφανίζονται ακόμη σε κινεζικούς, ισραηλινούς και άλλους ευρωπαϊκούς μύθους, όμως η σύνδεσή τους με την έλευση ενός μωρού πιστεύεται ότι ξεκίνησε από τη Γερμανία εκατοντάδες χρόνια πριν.

Η φυσική συμπεριφορά των πελαργών προσδίδει μερικές ενδείξεις για τη σύνδεσή τους με τη γέννηση: Ως αποδημητικά πτηνά, οι πελαργοί πετούν νότια το φθινόπωρο και επιστρέφουν στην Ευρώπη εννέα μήνες αργότερα.

Η γιορτή του θερινού ηλιοστασίου (21η Ιουνίου) σχετιζόταν με το γάμο και τη γονιμότητα. Πολλά παιδιά λοιπόν που γεννιούνταν το Μάρτιο και τον Απρίλιο είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους. Την περίοδο αυτή γίνονταν πολλοί γάμοι, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να γεννιούνται περίπου την εποχή που επέστρεφαν οι πελαργοί στις φωλιές τους.

Ο συμβολισμός του προτύπου της μετανάστευσης των πελαργών σε συνδυασμό με την παρουσία τους σε μύθους και θρύλους πιθανόν να συνέβαλε στην αύξηση της δημοτικότητας της συγκεκριμένης ιστορίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Όταν το μεγάλο ψάρι τρώει το… μεγάλο


Ένα εκπληκτικό περιστατικό κατέγραψε με την κάμερά του ένας ψαράς, ο οποίος έπιασε ένα ψάρι που είχε στο στόμα του ένα ψάρι ίδιου, ίσως και μεγαλύτερου, μεγέθους. Ο ψαράς δεν έχασε την ευκαιρία και κατέγραψε το γεγονός, και μάζεψε τα δύο ψάρια.

Στη συνέχεια, αφού και ο ίδιος έκπληκτος προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει την κίνηση του λαίμαργου ψαριού, απελευθέρωσε τα ψάρια.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα μυστικά της γλώσσας του σώματος


Πώς θα κάνετε κάποιον να σας προσέξει.

Άλλοι έχουν κλίση στα γαλλικά, άλλοι προτιμούν τα ισπανικά και υπάρχουν κι εκείνοι που τους αρέσουν ακόμη και τα γερμανικά!

Όλοι όμως -με τον τρόπο του ο καθένας- μιλούν τη «γλώσσα του σώματος».

Για να είστε σίγουροι όμως ότι δε θα στείλετε λάθος «μηνύματα», δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να κάνετε κάποιον να σας προσέξει και να σας ξεχωρίσει ανάμεσα στο πλήθος... χωρίς να του πείτε κουβέντα!

Το ακαταμάχητο χαμόγελο

«Μην χαμογελάσετε αμέσως μόλις σας υποδεχτούν σε κάποιο χώρο, γιατί έτσι θα φανεί ότι πηγαίνει σε όλους το ίδιο χαμόγελο χωρίς καμία ιδιαίτερη πρόθεση. Με άλλα λόγια θα φανεί ότι είναι μηχανικό. Αντίθετα, σταματήστε για μερικά δευτερόλεπτα, κοιτάξετε τα πρόσωπα των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω σας και στη συνέχεια χαρίσετε το πιο θερμό σας χαμόγελο που θα φωτίσει το πρόσωπό σας» λέει η Leil Lowndes στο βιβλίο της «How to talk to anyone».

Παρότι η καθυστέρηση θα διαρκέσει ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα, το χαμόγελό σας θα πείσει τους ανθρώπους γύρω σας ότι είναι ειλικρινές και πως απευθύνεται σε αυτούς.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, ένα αργοπορημένο χαμόγελο μπορεί να προσθέσει επιπλέον βάθος στο πώς σας αντιλαμβάνονται οι γύρω σας, γράφει η Maggie Zhang στο Business Insider.

Τα μάτια που… δεν ξεκολλούν

«Προσποιηθείτε ότι τα μάτια σας έχουν… κολλήσει επάνω στο συνομιλητή σας. Ακόμη κι όταν σταματήσει να μιλάει, εσείς μη χάσετε την οπτική επαφή. Κι αν πρέπει να κοιτάξετε αλλού, κάντε το πολύ αργά κι απρόθυμα».

Όταν βρίσκεστε ανάμεσα σε άλλους, θα πρέπει περιστασιακά να ρίχνετε ματιές στο άτομο που σας ενδιαφέρει, ανεξάρτητα με το ποιος άλλος σας μιλάει εκείνη τη στιγμή. Αν η προσοχή σας είναι στραμμένη σε αυτό το άτομο, ακόμη κι όταν είναι ακροατής, αυτό δείχνει ότι ενδιαφέρεστε πάρα πολύ για τις αντιδράσεις του.

Προσοχή όμως! Μην το παρακάνετε, γιατί μπορεί να τον/την κάνετε να νιώσει άβολα.

Η στάση του σώματος

Ο συνομιλητής σας μπορεί να καταλάβει πολλά από τη στάση του σώματός σας. Όταν γνωρίζετε κάποιον καινούριο άνθρωπο, πρέπει να γυρίζετε όλο σας το σώμα προς την πλευρά του και να του δίνετε την ίδια προσοχή… όπως θα κάνατε και με ένα μωρό.

Με αυτόν τον τρόπο του δείχνετε ότι είναι πολύ ξεχωριστός για εσάς.

Περιορίστε τις νευρικές κινήσεις

Σταματήστε να κουνάτε νευρικά πόδια, χέρια, στόμα, μάτια κ.τ.λ. γιατί αυτό προδίδει άγχος και νευρικότητα.

Προσπαθήστε να κοιτάτε με σταθερό τρόπο και εστιάστε όλη σας την προσοχή σε αυτόν που έχετε απέναντί σας.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς χαιρετούν σε διαφορετικές χώρες


Που επιτρέπονται τα φιλιά στο μάγουλο, πότε κάνετε χειραψία ή μια αγκαλιά.

Συνήθως, ξέρουμε πώς να «επιβάλλουμε τη σιωπή» στους ανθρώπους, αλλά πριν από αυτό, πώς θα χαιρετήσουμε κάποιον σε μια νέα χώρα; Ένα φιλί, δυο φιλιά, τρία ή κανένα;

Οι κανόνες αλλάζουν από χώρα σε χώρα, και μπορεί να διαφέρουν μεταξύ οικογενειών, φίλων και νέων γνωριμιών.

Αλλά αν γνωρίζετε τα βασικά, θα είστε έτοιμοι να προσαρμοστείτε με αυτόν τον απλό οδηγό που παρουσιάζει η Huffington Post.

Ιταλία, Ισπανία και σε πολλές χώρες της Ευρώπης

Δυο γρήγορα φιλιά στο μάγουλο: το πρώτο στο δεξί και ακολουθεί στο αριστερό. Και αν δεν γνωρίζετε κάποιον καλά, μπορείτε να συστηθείτε με μια απλή χειραψία.

Γερμανία

Το φιλί στο μάγουλο παραμένει κοινό και εδώ, αλλά συνηθίζεται μόνο ένα, αυτό από αριστερά. Μερικοί Γερμανοί μάλιστα, αξίωσαν πρόσφατα να καταργηθεί το φιλί, καθώς όπως ισχυρίζονται δεν ταιριάζει στην κουλτούρα τους.

Ολλανδία

Ο κανόνας εδώ είναι ακριβώς τρία φιλιά, εκτελείται πάντα δεξιά-αριστερά-δεξιά.

Ελλάδα

Προχωρήστε σε μια χειραψία για τις νέες γνωριμίες, αλλά η αγκαλιά που συνοδεύεται με φιλί με κάποιον πολύ κοντινό πρόσωπο, είναι αρκετά δημοφιλής τρόπος χαιρετισμού.

Βραζιλία

Οι γυναίκες χαιρετούν η μια την άλλη με ένα φιλί, πιο συχνά απ' ό, τι κάνουν οι άνδρες. Δύο φιλιά είναι το συνηθισμένο, αλλά ο επίσημος αριθμός μπορεί να ποικίλει από ένα έως τρία, ανάλογα με το πού βρίσκεστε. Οι ανύπαντρες γυναίκες μπορεί να σας δώσουν μέχρι και τρία φιλιά, ακόμα και σε περιοχές όπου δύο αποτελεί τον κανόνα.

Ταϊλάνδη

Πιέστε τις παλάμες σας μαζί για να δημιουργήσετε μια πόζα προσευχής, και σκύψτε με το μέτωπό σας μπροστά ενώ το αγγίζετε με τα δάχτυλά. Η κίνηση αυτή ονομάζεται «wai», ενώ όσο ψηλότερα είναι τα χέρια σας, τόσο περισσότερο σεβασμό δείχνετε.

Ινδία

Οι άνθρωποι ξέρουν πώς να σφίξουν το χέρι τους με τους Δυτικούς, αλλά αν θέλετε να χαιρετήσετε ένα ντόπιο, τότε τοποθετήστε τις παλάμες σας σε στάση προσευχής, γύρτε το κεφάλι σας προς τα εμπρός και πείτε «Namaste».

Κίνα

Η παραδοσιακή υπόκλιση «θυσιάστηκε» και πήρε τη θέση της μια πιο σύγχρονη χειραψία. Σε τυπικές περιπτώσεις, όμως, χαμηλώστε το κεφάλι σας για να δείξετε σεβασμό.



Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην ΠΑΘΕ


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή, 17 Αυγούστου, στην ΠΑΘΕ, στην περιοχή ευθύνης της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, για να αποσυμφορηθεί η κοιλάδα των Τεμπών από τα αυτοκίνητα όσων επιστρέφουν από τις παραλίες της Λάρισας και της Πιερίας.

Όπως ανακοινώθηκε στις 17 Αυγούστου, από τις 12 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα ισχύσουν οι εξής ρυθμίσεις:
-Η αλλαγή διατομής του οδοστρώματος στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα από τα διόδια Πυργετού έως τη διασταύρωση Ομολίου, αποκλείοντας το δεξιό έρεισμα.
-Τα οχήματα που θα κινούνται στην επαρχιακή οδό Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Αθήνα, θα εισέρχονται στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης μόνο μέσω της παράπλευρης βοηθητικής οδού, η οποία οδηγεί στο 1ο πάρκινγκ μετά τη διασταύρωση Ομολίου.
-Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη, θα εισέρχονται στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωσση Ομολίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζάκυνθος: Πλατεία "φρούριο" με κάγκελα και ζαρντινιέρες


«Βροχή» παραπόνων και καταγγελιών από κατοίκους αλλά και τουρίστες της Ζακύνθου δέχτηκε το enikos.gr για τις ζαρντινιέρες και τα κάγκελα που έχουν καταλάβει την πλατεία γύρω από τη Μονή του Αγίου Διονυσίου.

Υπεύθυνος του ναού όταν τον ρωτήσαμε παραδέχτηκε ότι δέχονται συνεχώς παράπονα καθώς ο χώρος της πλατείας -που μέχρι πέρσι ήταν ελεύθερη- τώρα είναι γεμάτη από κακής αισθητικής γλάστρες που δεν επιτρέπουν την απρόσκοπτη πρόσβαση.

Όπως μας ανέφεραν οι περίοικοι, ο λόγος για την αντιαισθητική επέμβαση ήταν τα παιχνίδια των παιδιών με τα ποδήλατα που διασκέδαζαν στην πλατεία. Για δεκαετίες η πλατεία της Μονής αποτελεί πόλο έλξης όλων των ηλικιών. Οι μεγαλύτεροι συγκεντρώνονται κάτω από το όμορφο καμπαναριό για κουβέντα ενώ τα παιδιά γέμιζαν με γέλια και φωνές την πλατεία καθώς έπαιζαν παιχνίδια κι έκαναν ποδήλατο. Η Μονή όμως αποφάσισε ότι τα παιδιά δεν έχουν θέση στην πλατεία του νησιού και φρόντισε να τα διώξει με κάγκελα και ζαρντινιέρες που εμποδίζουν το παιχνίδι τους.

Επικοινωνήσαμε αρχικά με τη γραμματεία της Μονής η οποία μας υπέδειξε ως υπεύθυνο τον πρώην Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο. Κατά την επικοινωνία μας, ο Μητροπολίτης παραδέχθηκε ότι επί των ημερών του τοποθετήθηκαν οι γλάστρες και τα κάγκελα μετά από σχετικό αίτημα της Μονής. «Και σήμερα το ίδιο θα έκανα. Πολύ καλά έκαναν και το ζήτησαν» μας είπε στην τηλεφωνική μας επικοινωνία ο κ.Χρυσόστομος. «Δεν θέλαμε να γίνει η πλατεία της Μονής σαν την Σολωμού και την πλατεία Αγίου Μάρκου που είναι όλο μαγαζιά και μηχανάκια» υποστήριξε και μας παρέπεμψε στον ηγούμενο της Μονής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο εσωτερικό του ναού της Μονής λειτουργεί εμπορικό κατάστημα όπου πουλά εκκλησιαστικά είδη και εικόνες.

Ο enikos.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Λιβέρη αλλά δεν μπορέσαμε να του μιλήσουμε. Θέσαμε το ερώτημά μας σε συνεργάτη του κι αναμένουμε την απάντησή του.

Δείτε τις φωτογραφίες:














Διαβάστε περισσότερα...

Υπερκατασκευές από κοντέινερ


Από σπίτια μέχρι... ξενοδοχεία!























Διαβάστε περισσότερα...