Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

«Όχι» του υπ. Παιδείας στην αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επικαλείται ότι τα μαθήματά τους συνεχίζονται να διδάσκονται.

Αρνητικά απάντησε το υπουργείο Παιδείας σε ερώτηση σχετικά με την πρόθεσή του, να προχωρήσει στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ωρομισθίων εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων του ΟΑΕΔ για την ένταξη στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.

Το υπουργείο Παιδείας, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι με το ν. 3848 θεσμοθετήθηκε νέα πάγια και αντικειμενική διαδικασία διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την οποία, ο διορισμός και η πρόσληψη εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα γίνεται ύστερα από διαγωνισμό που θα διενεργεί το ΑΣΕΠ κάθε 3 χρόνια.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό ότι η αναγνώριση της προϋπηρεσίας του ΟΑΕΔ εκπαιδευτικών ειδικοτήτων φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, γαλλικών, αγγλικών, γερμανικών και γυμναστών και το συνακόλουθο δικαίωμα διορισμού από το 2010-11 έγινε με στόχο να δοθεί λύση στο πρόβλημα της απασχόλησης των πιο πάνω ειδικοτήτων λόγω της μετατροπής των ΤΕΕ του ΟΑΕΔ σε επαγγελματικές σχολές - ΕΠΑΣ.

Το υπουργείο τονίζει ότι η μετατροπή των ΤΕΕ ΟΑΕΔ σε επαγγελματικές σχολές - ΕΠΑΣ δεν επηρεάζει την επαγγελματική απασχόληση των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων στην εκπαίδευση, καθώς τα προγράμματα διδασκαλίας των εν λόγω σχολών εξακολουθούν να περιλαμβάνουν τεχνικά-επαγγελματικά μαθήματα και εργαστηριακές ασκήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.