Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Φως στην τραγωδία της Μυκόνου από πραγματογνώμονες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κούγιας για τον χειριστή του σκάφους: Η κρίση τον ανάγκασε, αντί να κάνει διακοπές, να εργάζεται από τις 6.00.

Ένας ναυπηγός και ένας πλοίαρχος, που θα ορίσει το Λιμενικό Μυκόνου, θα αποφανθούν για τα ακριβή αίτια του θανάτου του 10χρονου, που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια θαλάσσιου φουσκωτού παιχνιδιού, στην περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό ο 10χρονος, που επέβαινε σε φουσκωτό παιχνίδι σε σχήμα καναπέ,το οποίο έσερνε ταχύπλοο σκάφος, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο νερό. Ο χειριστής του σκάφους, στην προσπάθεια του να το εντοπίσει, το χτύπησε με την προπέλα και το τραυμάτισε θανάσιμα. Η σορός του άτυχου παιδιού μεταφέρθηκε στη Σύρο για νεκροψία νεκροτομή και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα της. Επίσης, το σκάφος με στοιχεία «ΤΟΥΙΤΙ» Τ.Μ. 338 που ενεπλάκη στο θανατηφόρο συμβάν, κατασχέθηκε και φυλάσσεται.

Χθες, με προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου, αφέθηκαν ελεύθερα τα δύο άτομα της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών, ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του ταχύπλοου.

Ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στη Σύρο και ζήτησε από τη λιμενική αρχή Μυκόνου να συνεχισθεί η προανάκριση για την υπόθεση και μόλις ολοκληρωθεί θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Παράλληλα, σε παρέμβασή του στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ο συνήγορος του οδηγού του ταχυπλόου, Αλέξης Κούγιας, σημείωσε ότι «πρόκειται για έναν αριστούχο, τελειόφοιτο της σχολής τοπογράφων. Αντιμετωπίζει κι αυτός μία οικογενειακή τραγωδία και γι' αυτό αναγκάστηκε, ενώ είναι ένας αριστούχος φοιτητής, να κάνει αυτή τη δουλειά και δεν την κάνει για πρώτη φορά», προσθέτοντας «προέρχεται από μία οικογένεια πρωταθλητών του στίβου. Η ανάγκη από την κρίση τον ανάγκασε, αντί να κάνει διακοπές, να εργάζεται από τις 06.00 το πρωί μέχρι το βράδυ με πολύ σκληρές συνθήκες, με καύσωνα, με αέρα και να προσπαθεί να βγάλει το ψωμί του».

Ωστόσο, ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι, σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη του την ανέλαβε από την πρώτη στιγμή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.