Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ζάκυνθος: Πλατεία "φρούριο" με κάγκελα και ζαρντινιέρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Βροχή» παραπόνων και καταγγελιών από κατοίκους αλλά και τουρίστες της Ζακύνθου δέχτηκε το enikos.gr για τις ζαρντινιέρες και τα κάγκελα που έχουν καταλάβει την πλατεία γύρω από τη Μονή του Αγίου Διονυσίου.

Υπεύθυνος του ναού όταν τον ρωτήσαμε παραδέχτηκε ότι δέχονται συνεχώς παράπονα καθώς ο χώρος της πλατείας -που μέχρι πέρσι ήταν ελεύθερη- τώρα είναι γεμάτη από κακής αισθητικής γλάστρες που δεν επιτρέπουν την απρόσκοπτη πρόσβαση.

Όπως μας ανέφεραν οι περίοικοι, ο λόγος για την αντιαισθητική επέμβαση ήταν τα παιχνίδια των παιδιών με τα ποδήλατα που διασκέδαζαν στην πλατεία. Για δεκαετίες η πλατεία της Μονής αποτελεί πόλο έλξης όλων των ηλικιών. Οι μεγαλύτεροι συγκεντρώνονται κάτω από το όμορφο καμπαναριό για κουβέντα ενώ τα παιδιά γέμιζαν με γέλια και φωνές την πλατεία καθώς έπαιζαν παιχνίδια κι έκαναν ποδήλατο. Η Μονή όμως αποφάσισε ότι τα παιδιά δεν έχουν θέση στην πλατεία του νησιού και φρόντισε να τα διώξει με κάγκελα και ζαρντινιέρες που εμποδίζουν το παιχνίδι τους.

Επικοινωνήσαμε αρχικά με τη γραμματεία της Μονής η οποία μας υπέδειξε ως υπεύθυνο τον πρώην Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο. Κατά την επικοινωνία μας, ο Μητροπολίτης παραδέχθηκε ότι επί των ημερών του τοποθετήθηκαν οι γλάστρες και τα κάγκελα μετά από σχετικό αίτημα της Μονής. «Και σήμερα το ίδιο θα έκανα. Πολύ καλά έκαναν και το ζήτησαν» μας είπε στην τηλεφωνική μας επικοινωνία ο κ.Χρυσόστομος. «Δεν θέλαμε να γίνει η πλατεία της Μονής σαν την Σολωμού και την πλατεία Αγίου Μάρκου που είναι όλο μαγαζιά και μηχανάκια» υποστήριξε και μας παρέπεμψε στον ηγούμενο της Μονής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο εσωτερικό του ναού της Μονής λειτουργεί εμπορικό κατάστημα όπου πουλά εκκλησιαστικά είδη και εικόνες.

Ο enikos.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Λιβέρη αλλά δεν μπορέσαμε να του μιλήσουμε. Θέσαμε το ερώτημά μας σε συνεργάτη του κι αναμένουμε την απάντησή του.

Δείτε τις φωτογραφίες:














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.