Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Εικοσάχρονη πρωταγωνιστεί σε ερωτικές ταινίες για να παίρνει παιχνίδια στο γιο της


Τι απαντάει σε όσους την κατηγορούν...

Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε η 20χρονη Megan Clare για να αγοράσει τα παιχνίδια που ήθελε ο γιος της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror η μητέρα αποφάσισε να ξεκινήσει να κάνει καριέρα στις ερωτικές ταινίες για να πάρει όλα τα δώρα που θέλει ο γιος της τα Χριστούγεννα.

Πέρυσι, η 20χρονη μητέρα ήταν απογοητευμένη που δεν μπορούσε να συμβαδίσει με τους άλλους γονείς που σπαταλούσαν τα μετρητά τους για τα παιδιά τους. Η Megan από το Portsmouth λέει ότι ο προϋπολογισμός για τα Χριστούγεννα δεν ήταν εύκολος για εκείνη ειδικά με το υψηλό κόστος για την ανατροφή του 5χρονου γιου της Ashton. “Πάντα ήθελε ό,τι είχαν οι φίλοι του αλλά δεν είχα τα απαιτούμενα χρήματα για αυτά τα ακριβά παιχνίδια” λέει η ίδια. Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του 2014 η μητέρα-που μεγαλώνει μόνη της παιδί της- ζούσε με 80 λίρες την εβδομάδα και μπορούσε να αντέξει οικονομικά να αγοράσει μόνο κάποια σκίτσα και πάνινα και χνουδωτά παιχνίδια για το γιο της.

Η ίδια ανεφερε σε συνέντευξή της: "Τα περασμένα Χριστούγεννα μπορούσα μετά βίας να έχω λίγα χρήματα και ανησυχούσα ότι ο γιος μου θα απογοητευόταν” Έτσι αποφάσισε το 2015 να μπορέσει να του πάρει καλύτερα δώρα και ξεκίνησε να δουλεύει στη βιομηχανία του πορνό βγάζοντας σύμφωνα με τη Sun 500 λίρες τη σκηνή και έτσι φέτος ξόδεψε 1500 λίρες για να αγοράσει παιχνίδια στο γιο της. Μεταξύ άλλων του πήρε ποδήλατο, παπούτσια και άλλα παιχνίδια. Μόλις δημοσιοποιηθήκε η ιστορία της πολλοί ήταν αυτοί που την έκριναν σύμφωνα με την ίδια αλλά δεν την απασχολεί. «Κάνω μόντελινγκ και ερωτικές ταινίες. Μου αρέσει αυτό που κάνω και δεν βλάπτει κανέναν αλλά μερικοί άνθρωποι απλά ζηλεύουν. Μπορώ να ξοδέψω τα χρήματά όπως μου αρέσει. Δεν τα ξοδεύω για αλκοόλ, ναρκωτικά ή κάπνισμα, γιατί να μην μπορώ να τα ξοδέψω για τον Ashton και τον εαυτό μου;»
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ως call girl η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η πιο περίεργη και πολυάσχολη»


Μια ιερόδουλη στο Λονδίνο μιλάει για τις διαφορετικές γιορτές που ζει
.

Είμαι ιερόδουλη που εργάζεται σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο. Δουλεύω τα τελευταία πέντε χρόνια, αν και τα τελευταία δυο, εργαζόμουν μόνη με μια «υπηρεσία» για προστασία. Δουλεύω κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων. Διακοσμώ το διαμέρισμα όπως κάθε άλλο σπίτι, με λαμπάκια, στολίδια και δώρα κάτω από το δέντρο. Είναι ένα φυσιολογικό διαμέρισμα, στο οποίο θα μπορούσε να ζήσει ο οποιοσδήποτε.

Η παραμονή των Χριστουγέννων, είναι η πιο περίεργη και πολυάσχολη περίοδος για εμένα, αν και οι περισσότεροι έρχονται σε εμένα μεθυσμένοι από τα πάρτι που ήταν νωρίτερα, οπότε και τους διώχνω. Από την άλλη, υπάρχουν οι πελάτες που ήδη ξέρω- υπέροχοι και γενναιόδωροι- που με επισκέπτονται γύρω στα Χριστούγεννα. Μου φέρνουν μέχρι και δώρα. Στην πραγματικότητα, λαμβάνω αρκετά δώρα από τους πελάτες μου, καθώς και από όσους έχω εργαστεί μαζί. Οι γείτονές μου μου έστειλαν μια χριστουγεννιάτικη κάρτα ενώ ξέρουν τι κάνω για επάγγελμα. Θα το βρείτε παράξενο, αλλά έχουμε καλή σχέση μεταξύ μας.

Ανήμερα των Χριστουγέννων «κλείνω» το σπίτι, γιατί όλοι θέλουν εκείνη την ημέρα ρεπό, οποιαδήποτε και αν είναι η δουλειά τους. Είναι τυχερή γιατί δεν μπορούν όλοι να το αντέξουν οικονομικά. Εργάζομαι την παραμονή πρωτοχρονιάς και την πρωτοχρονιά, όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Αλλά δεν θα δουλέψω τα μεσάνυχτα της παραμονής αυτή τη χρονιά και δεν θα δεχτώ κόσμο αργά το βράδυ, γιατί απλά δεν αξίζει. Τον Ιανουάριο είναι μια «νεκρή» περίοδος. Είναι ήσυχα για τις επόμενες εβδομάδες μετά τα Χριστούγεννα, γιατί όλοι είναι απένταροι. Είναι πραγματικά μια δύσκολη περίοδος για εμένα, με ελάχιστα χρήματα για κέρδος.

Αυτό που με απασχολεί την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι οι έφοδοι της αστυνομίας. Πριν περίπου δυο χρόνια, έγινε μια τέτοια επιδρομή λίγο πριν τα Χριστούγεννα στο Σόχο, σε ένα «σπίτι». Οι άνθρωποι που δούλευαν σε αυτό, ήταν αναγκασμένοι να στέκονται έξω στο κρύο με τα εσώρουχά τους, να φωτογραφίζονται από την αστυνομία και ταυτόχρονα οι ένστολοι έπαιρναν από τις γυναίκες όλα τους τα χρήματα ως «απόδειξη» ότι ήταν θύματα trafficking. Καμία από αυτές δεν ήταν.

Το διαμέρισμά τους ήταν κλειστό για τρεις μήνες και έπρεπε να βρουν τρόπο να βγάλουν λεφτά. Οι περισσότεροι φίλοι μου, δούλεψαν σε επικίνδυνα μέρη, όπως στο δρόμο… Οι περισσότεροι από εμάς έχουν παιδιά ή άλλα άτομα που βασίζονται σε εμάς...

(Η μαρτυρία της, δημοσιεύτηκε στη στήλη Voices στον Independent).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τοκετός: Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της χρονιάς


Για την Aubrie Moates, μια φωτογράφο γεννήσεων με έδρα την Αλαμπάμα, ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά με περίπου 58 γεννήσεις, έντονα συναισθήματα και βαθιά συγκίνηση.

Για λογαριασμό του αμερικάνικου site Babycentre, της ζητήθηκε να επιλέξει τις 15 πιο δυνατές φωτογραφίες γεννήσεων για το 2015 και να τις μοιραστεί με τους αναγνώστες. Όπως καταλαβαίνετε η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη!






























Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χριστούγεννα στον κόσμο με μηνύματα ελπίδας και αλληλεγγύης


Ρεκόρ ζέστης στις ΗΠΑ, ανεμοστρόβιλοι και πυρκαγιές στην Αυστραλία.

Στη βόρεια Γαλλία δέκα μουσουλμάνοι πήγαν συμβολικά να προστατεύσουν μια εκκλησία στην πόλη Λανς της περιφέρειας Πα-ντε-Καλαί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Χριστουγέννων, μια «δυνατή χειρονομία», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μουσουλμανικών ενώσεων στην περιφέρεια αυτή, Αμπντελκαντέρ Αουσέντζ.

«Είναι απολύτως φυσιολογικό οι μουσουλμάνοι να σέβονται τις άλλες θρησκείες και η δυνατή αυτή χειρονομία τιμά όλους τους μουσουλμάνους και δείχνει την αλληλεγγύη τους προς τους συμπολίτες τους», μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, πρόσθεσε.

Οι 200 πιστοί που παρακολούθησαν τη λειτουργία εκτίμησαν ιδιαίτερα τη χειρονομία αυτή. Ο ιερέας για να ευχαριστήσει τους μουσουλμάνους αυτούς και σε ένδειξη αδελφοσύνης τελείωσε την προσευχή του δίνοντάς τους το φως της Βηλθεέμ, σύμβολο ειρήνης.

Στη Βρετανία, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι στο χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του δήλωσε ότι η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είναι ο «Ηρώδης της σημερινής εποχής» και «απειλεί να εξαλείψει τους χριστιανούς» στη Μέση Ανατολή.

«Για όλους εκείνους που αποκτηνώνονται ή αποκτηνώθηκαν από την τυραννία και τη σκληρότητα ενός Ηρώδη ή ενός ΙΚ, δηλαδή του σημερινού Ηρώδη, η κρίση του Θεού έρχεται σαν μια καλή είδηση, διότι υπόσχεται δικαιοσύνη», δήλωσε ο πνευματικός ηγέτης των 80 εκατομμυρίων Αγγλικανών στον κόσμο, αναφερόμενος στον βασιλιά της Ιουδαίας, που απεικονίζεται στη Βίβλο ως ένας σκληρός τύραννος και σφαγέας παιδιών.

Λυπημένα Χριστούγεννα στις Φιλιππίνες

Οι κάτοικοι του μικρού χωριού Σαν Χοσέ των Φιλιππίνων έχουν πληγεί σοβαρά από τον τυφώνα Μελόρ και δεν έχουν πολλά να γιορτάσουν τις ημέρες αυτές. Δεκάδες περιοχές που βρίσκονται στους ορυζώνες στο κέντρο του Λουζόν, του μεγαλύτερου νησιού στις Φιλιππίνες, είναι ακόμα κάτω από το νερό, 10 ημέρες μετά το πέρασμα του τυφώνα. Η καταιγίδα άφησε πίσω της 45 νεκρούς, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς τροφή, νερό ή πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

«Δεν νομίζω ότι ο Άη Βασίλης θα περάσει φέτος από εδώ, η στάθμη του νερού έχει ανεβεί πολύ», δήλωσε με απογοήτευση η 12χρονη Τζοάνα Γιαμπάο.

Αντί να καθίσουν γύρω από το παραδοσιακό τραπέζι με το κρέας, τα τυριά και τα γλυκίσματα, εκατοντάδες κάτοικοι του Σαν Χοσέ περίμεναν υπομονετικά μέσα στο νερό, με λεκάνες στα χέρια, τη διανομή τροφίμων που οργανώνει η Καθολική Εκκλησία. Αυτή η πόλη των 5.000 κατοίκων έχει ήδη βιώσει τις πλημμύρες, λένε οι παλαιότεροι κάτοικοι, αλλά ποτέ κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Επικίνδυνη αιθαλομίχλη στο Πεκίνο

Το Πεκίνο δεν ξύπνησε σήμερα, ανήμερα Χριστούγεννα, κάτω από το κατάλευκο χιόνι, αλλά βυθισμένο σε ένα παχύ στρώμα αιθαλομίχλης, η βλαπτικότητα της οποίας είναι 25 φορές υψηλότερη από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια.

Ένα λευκό συμπαγές στρώμα κάλυπτε σήμερα τους δρόμους και τα κτίρια της πρωτεύουσας.

Το νέφος με τη διαπεραστική μυρωδιά του άνθρακα περιόριζε την ορατότητα σε λίγο περισσότερο από εκατό μέτρα, χωρίς ο δήμος του Πεκίνου να έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» για ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η συγκέντρωση των σωματιδίων διαμέτρων 2,5 μικρών (PM 2,5), ιδιαίτερα επικίνδυνων επειδή εισχωρούν βαθιά στους πνεύμονες, έφτασε σήμερα τα 620 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, σύμφωνα με μετρήσεις της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Με φονικές καταιγίδες και ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας τα Χριστούγεννα στις ΗΠΑ

Οι νότιες ΗΠΑ προσπαθούσαν να συνέλθουν από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους που ενισχύονταν από τις ιδιαίτερα ήπιες θερμοκρασίες, οι οποίες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον την παραμονή των Χριστουγέννων.

Τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε μια σειρά από καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Τετάρτη νότιες ΗΠΑ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης.

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία του Μισισίπι, έξι στο Τενεσί και σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων τουλάχιστον ένας στο 'Αρκανσο, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές ή κατεδαφίστηκαν, και οι κάτοικοι πέρασαν την παραμονή των Χριστουγέννων προσπαθώντας να απομακρύνουν τα συντρίμμια.

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον, με ευχάριστες συνέπειες για τους τουρίστες που κυκλοφορούσαν ντυμένοι σαν να είναι καλοκαίρι.

Στη Νέα Υόρκη, η θερμοκρασία έφθασε μέχρι 22,2 βαθμούς Κελσίου, κάτι πρωτοφανές για την πόλη για 24 Δεκεμβρίου... μετά το 1871. Οι τουρίστες στο Μανχάταν περπατούσαν φορώντας κοντομάνικο μπλουζάκι παρά τον συννεφιασμένο ουρανό.

Ο υδράργυρος ήταν ελάχιστα πιο χαμηλά από τις 4 Ιουλίου, όπου η θερμοκρασία έφθασε τους 23,8° Κελσίου.

Στην Ουάσινγκτον, η θερμοκρασία έφθασε 21,5 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αυστραλία οι πυροσβέστες έδιναν μάχη μέσα στη νύχτα σήμερα με την πύρινη λαίλαπα που κατάκαψε τουλάχιστον 53 σπίτια σε ένα γνωστό τουριστικό μέρος της χώρας ανήμερα των Χριστουγέννων, αναγκάζοντας εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πυροσβεστικά αεροσκάφη ελάχιστα περιόρισαν τις πυρκαγιές, σύμφωνα με αξιωματούχους, καθώς οι φλόγες εξαπλώνονταν και έκαιγαν ολόκληρα δέντρα και πλαγιές σε κοινότητες κατά μήκος του Γκρέιτ Οσεαν Ροαντ, ενός σημαντικού τουριστικού αξιοθέατου νοτιοδυτικά της Μελβούρνης.

Καθώς οι σειρήνες των οχημάτων της πυροσβεστικής ηχούσαν ασταμάτητα, εκατοντάδες κάτοικοι διέκοψαν τους εορτασμούς των Χριστουγέννων και μετέβησαν βιαστικά σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πτώση βάσεων έως και 4.000 μόρια φέρνει το νέο εξεταστικό σύστημα


Πτώση βάσεων η οποία μπορεί να φτάσει έως και 4.000 μόρια φέρνει για το 2016 το νέο εξεταστικό σύστημα, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Όπως εξηγεί ο εκπαιδευτικός και αναλυτής Γιώργος Χατζητέγας το καλοκαίρι του 2016 αναμένεται θεαματική πτώση των βάσεων στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς η προσμέτρηση τεσσάρων μαθημάτων αντί για έξι ή επτά που ίσχυε στο παρελθόν και η "εξαφάνιση" της προφορικής βαθμολογίας για την εισαγωγή στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης δημιουργούν εντελώς νέα δεδομένα.

Έτσι, αν υποθέσουμε ότι ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων μείνει ο ίδιος και η ζήτηση δεν διαφοροποιηθεί ουσιαστικά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι περιζήτητες σχολές, όπως οι Ιατρικές, θα έχουν μια πτώση τουλάχιστον 600 μορίων σε σχέση με πέρυσι (Η Ιατρική Αθήνας αναμένεται να πέσει στα 18.500 μόρια), ενώ μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στις Νομικές Σχολές (κοντά στα 17.5000 μόρια αναμένεται ότι θα βρεθεί η Νομική Αθήνας), στις υψηλόβαθμες Οικονομικές Σχολές και στα περιζήτητα τμήματα του Πολυτεχνείου, όπου η πτώση αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000 μόρια.

Η πτώση αυτή είναι αποτέλεσμα του ότι οι υποψήφιοι θα εξετάζονται το καλοκαίρι σε τέσσερα δύσκολα μαθήματα, ενώ από το νέο εξεταστικό σύστημα θα λείπουν όχι μόνο το "μπόνους" της προφορικής βαθμολογίας αλλά και τα "εύκολα" μαθήματα τα οποία στο παρελθόν ανέβαζαν τις επιδόσεις των νέων.

Η πτώση των βάσεων αναμένεται ότι θα είναι εντυπωσιακή στα τμήματα μεσαίας και χαμηλής ζήτησης όπου και πιθανότατα θα ξεπεράσει τα 2.000 μόρια. Τα παιδαγωγικά τμήματα έχουν απομονωθεί στο 4ο επιστημονικό πεδίο, το οποίο παρουσιάζει εξαιρετικά χαμηλή ζήτηση, καθώς η πρόσβαση σε αυτό εξασφαλίζεται με την επιλογή πέμπτου μαθήματος, των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Ιστορίας Γενικής Παιδείας για τους υποψηφίους των άλλων προσανατολισμών. Η πτώση των βάσεων σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φτάσει και τα 4.000 μόρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία της «Άγιας Νύχτας»


Η Άγια Νύχτα είναι ίσως το πιο γνωστό χριστουγεννιάτικο τραγούδι σ' όλο τον κόσμο. Μεγάλοι συνθέτες όπως ο Βέρντι, ο Βάγκνερ, ο Πουτσίνι και άλλοι, το αναγνώρισαν ως ένα βαθιά θρησκευτικό τραγούδι, με μια παράξενη δύναμη που φτάνει κατευθείαν στις καρδιές των ανθρώπων. Κατά καιρούς, η πατρότητά του αποδόθηκε στον Μότσαρτ, στον Χάιντν ή στον Μπετόβεν.

Η αλήθεια είναι πως η Άγια Νύχτα δημιουργήθηκε από τους Γιόζεφ Μορ και Φραντς Γκρούμπερ, κι εψάλη για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα του 1818 στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο μικρό χωριό Όμπερντορφ της Αυστρίας.



Ο Μορ είχε γράψει τους στίχους δύο χρόνια νωρίτερα. Στις 24 Δεκεμβρίου του 1818 ζήτησε από τον Γκρούμπερ να συνθέσει μία μελωδία για να συνοδεύσει το τραγούδι με την κιθάρα του.

Σύμφωνα με την παράδοση, το εκκλησιαστικό όργανο του ναού δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, καθώς τα ποντίκια είχαν καταστρέψει κάποια εξαρτήματά του.

Η ιστορία αυτή ήταν γνωστή, ωστόσο επιβεβαιώθηκε πολύ αργότερα, το 1995, όταν ανακαλύφθηκε μία παρτιτούρα που ανήκε στον Μορ, με τον Γκρούμπερ να υπογράφει τη σύνθεση. Στίχοι και μουσικοί όμως φαίνεται να γράφτηκαν μαζί, το 1816.

Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, η Άγια Νύχτα τραγουδήθηκε τα μεσάνυχτα εκείνων των Χριστουγέννων και μετά ξεχάστηκε. Το 1825 ένα επισκευαστής εκκλησιαστικών οργάνων ανακάλυψε την παρτιτούρα και «ξαναζωντάνεψε» το τραγούδι. Σήμερα, υπολογίζεται πως έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 300 γλώσσες.

Οι ελληνικοί στίχοι

Άγια νύχτα, σε προσμένουν,

με χαρά οι Χριστιανοί

και με πίστη ανυμνούμε

το Θεό δοξολογούμε

μ' ένα στόμα, μια φωνή.

Ναι με μια φωνή.



Η ψυχή μας φτερουγίζει,

πέρα στ' άγια τα βουνά

όπου ψάλλουν οι αγγέλοι

απ' τα ουράνια θεία μέλη

στον Σωτήρα «ωσαννά».

Ψάλλουν «ωσαννά».



Στης Βηθλεέμ ελάτε

όλοι στα βουνά τα ιερά

και μ' ευλάβεια μεγάλη

κει που άγιο φως προβάλλει

προσκυνήστε με χαρά.

Ναι με μια χαρά.



Οι αγγλικοί στίχοι

Silent night Holy night

All is calm all is bright

Round yon virgin Mother and Child

Holy infant so tender and mild

Sleep in heavenly peace

Sleep in heavenly peace.



Silent night, holy night,

Shepherds quake at the sight.

Glories stream from heaven afar,

Heav'nly hosts sing Alleluia;

Christ the Savior is born;

Christ the Savior is born.



Silent night, holy night,

Son of God, love's pure light.

Radiant beams from Thy holy face,

With the dawn of redeeming grace,

Jesus, Lord, at Thy birth;

Jesus, Lord, at Thy birth.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι τις 20 Απριλίου επεκτείνεται η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων


Ο Χριστουγεννιάτικος μποναμάς της κυβέρνησης στους λάτρεις του αυτοκινήτου, είναι η επέκταση του ευνοϊκού μέτρου της απόσυρσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει την αγορά των καινούριων αυτοκινήτων και να δώσει μια ακόμη ευκαιρία σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα καινούργιο και ασφαλές αυτοκίνητο.

Η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων και η αντικατάσταση τους με καινούργιο όχημα, επεκτείνεται μέχρι τις 20 Απριλίου 2016. Σημειώνεται ότι το μέτρο έληγε στις 20 Δεκεμβρίου. Αυτή η σημαντική απόφαση αυξάνει την δυναμική της αγοράς καινούργιων αυτοκινήτων και ενισχύει την αγοραστική ικανότητα των καταναλωτών.

Είναι μια δίκαια απόφαση, η οποία δείχνει την ευαισθησία της κυβέρνησης στα θέματα της οδικής ασφάλειας, του περιβάλλοντος και της μείωσης του αριθμού των παλαιών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Η απόφαση είναι έτοιμη και σύντομα θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, για να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη προσπάθεια ενίσχυσης της αυτοκίνησης.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το μέτρο αφορά όσα αυτοκίνητα είχαν ταξινομηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011 με τους φορείς της αγοράς να ζητούν την επέκταση του διαστήματος αυτού έως τις 31 Δεκεμβρίου 2005.

Βάσει των στοιχείων του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων τα πέντε χρόνια ισχύς του μέτρου, από τον Φεβρουαριο 2010 έως το τέλος του 2015, έχουν αποσυρθεί από τους δρόμους 450.000 επιβατικά οχήματα και ελαφρά φορτηγά.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καλά Χριστούγεννα σε 24 διαφορετικές γλώσσες


Για να υπάρχει ποικιλία.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απλές καταστάσεις και πράγματα που θα σας φτιάξουν τη διάθεση


Στιγμές που θα σας χαλαρώσουν και θα σας κάνουν χαρούμενους
.

Για να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τις μέρες των Χριστουγέννων, σας παραθέτουμε απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας που θα σας κάνουν ακόμα πιο ευτυχισμένους.

Δεν μιλάμε για ακριβά δώρα αλλά για απλά καθημερινά πράγματα.

Από φιλιά κάτω από το γκι μέχρι κάλαντα, δείτε τα μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και θα σας αλλάξουν τη διάθεση.

Να πιείτε ζεστή σοκολάτα με marshmallows.
Να ακούσετε αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια ξανά και ξανά.
Να φάτε ποκ κορν βλέποντας χριστουγεννιάτικες ταινίες στην τηλεόραση.
Να καθίσετε απλά μπροστά από το τζάκι (να έχετε...) παρέα με την οικογένειά σας.
Να παρατηρήσετε το βλέμμα των παιδιών σας όταν ανοίγουν τα δώρα.
Να ψήσετε χριστουγεννιάτικα μπισκότα.
Να «φορτώσετε» το σπίτι σας με χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Να δώσετε ένα φιλί με τον αγαπημένο σας κάτω από το γκι.
Να κάνετε επισκέψεις σε φίλους και συγγενικά πρόσωπα που έχετε καιρό να δείτε.
Να διαβάσετε παραμύθια στα παιδιά, τα ανίψια ή τα εγγόνια σας.
Να φάτε ωραίες γεύσεις και να πιείτε με μέτρο!
Να κάνετε μια πράξη φιλανθρωπίας.
Να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια με φίλους και μέλη της οικογένειάς σας.
Να πιείτε ένα ποτήρι ωραίο κρασί.
Να ακούσετε τα κάλαντα από παιδάκια της γειτονιάς σας.
Να λάβετε και να στείλετε ευχετήριες κάρτες.
Να τυλίξετε τα δώρα σας με χαρτί περιτυλίγματος.
Να φορέσετε αστείες χριστουγεννιάτικες κάλτσες.
Να μην μαγειρέψετε για κάποιες μέρες γιατί θα υπάρχει περίσσευμα από το εορταστικό τραπέζι.
Να ανοίξετε ένα μπουκάλι σαμπάνια.
Να βρείτε το τέλειο φόρεμα για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.
Να μυρίσετε το άρωμα του έλατου.
Να κάνετε πατινάζ σε παγοδρόμιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε πως αντέδρασε ένα κοριτσάκι όταν άνοιξε το δώρο της


Αυτό το βίντεο πραγματικά θα σας φτιάξει τη διάθεση. Θα δείτε ένα κοριτσάκι να ανοίγει τα δώρα του και να διαπιστώνει ότι ο Άγιος Βασίλης του έφερε ακριβώς αυτό που ήθελε.

Η χαριτωμένη Ruby Ryan, τριών ετών, όταν έβγαλε το περιτύλιγμα και είδε πως η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα άρχισε να ουρλιάζει σαν τρελή από τη χαρά της. Στη συνέχεια πήρε το κουτί με το δώρο και άρχισε να χοροπηδάει στο δωμάτιο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δραματική διάσωση ψαράδων στην Αυστραλία


Τη δραματική διάσωση ψαράδων στην Αυστραλία κατέγραψε το πλήρωμα του ελικοπτέρου του λιμενικού.

Όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο, είδαν τους ψαράδες να βρίσκονται πάνω στη βάρκα που βυθιζόταν με μεγάλη ταχύτητα ενώ μόλις δύο αυτούς φορούσαν σωσίβια γιλέκα.





Οι πέντε ψαράδες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία καθώς βρίσκονταν στη θάλασσα για περισσότερες από τρεις ώρες.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολάτρευτα σκυλιά ποζάρουν… χριστουγεννιάτικα


Ο Ozscar Daniel Gati είχε μια ευφάνταστη ιδέα γι’ αυτά τα Χριστούγεννα. Να κάνει μια διαφορετική φωτογράφιση με σκυλιά ντυμένα εορταστικά.

Επιστράτευσε τα δικά του κατοικίδια και των φίλων του, τα έντυσε με λαμπάκια, γιρλάντες και κόκκινα σκουφιά και τα έβαλε να ποζάρουν στο φακό. Το αποτέλεσμα; Γλυκό, όμορφο, υπέροχο και πρωτίστως εορταστικό.



Οι αγαπημένοι μας φίλοι σε ένα φωτοάλμπουμ διαφορετικό από τα άλλα, απολύτως ενσωματωμένοι στο κλίμα των εορτών…














Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αεροπλάνο έπεσε στον φράχτη αεροδρομίου


Ένα… περίεργο ατύχημα σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όταν ο πιλότος ενός αεροπλάνου δεν κατάφερε να προσγειώσει σωστά το αεροσκάφος, το οποίο έπεσε στα προστατευτικά του αεροδρομίου. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γεύματα αγάπης από Δήμους και Εκκλησία


Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο πλευρό των αναξιοπαθούντων.

Γεύματα αγάπης και αλληλεγγύης προσέφερε, για άλλη μια χρονιά, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) ανήμερα των Χριστουγέννων. Τα καθιερωμένα εορταστικά γεύματα δόθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ το μεσημέρι.

Διακόσιες μερίδες φαγητό και χριστουγεννιάτικα γλυκά διένειμε στους άστεγους που βρίσκονται στο λιμάνι καθώς και στους άπορους που διαμένουν στον Χώρο Φιλοξενίας Αστέγων του δήμου Πειραιά, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Γεύματα αγάπης διατέθηκαν και από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέσω των ενοριών και του οργανισμού Αποστολή ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες ανέλαβαν και πολλοί Δήμοι .

Εξάλλου, αλληλέγγυοι πολίτες μαγείρεψαν στο κέντρο του Πεδίου του Άρεως και παρείχαν δωρεάν φαγητό σε αστέγους και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Η δράση τους, θα συνεχιστεί μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγωδία με νεκρό βρέφος στα Φάρσαλα


Στο νοσοκομείο ένα άτομο με εγκαύματα.

Τραγικό περιστατικό συγκλονίζει ανήμερα των Χριστουγέννων την κοινωνία των Φαρσάλων, όπως και όλη την ευρύτερη περιοχή. Ένα αγγελούδι, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 4 μηνών κοριτσάκι, απανθρακώθηκε μετά από φωτιά που ξέσπασε σε λυόμενη κατασκευή στον συνοικισμό όπου διαμένουν Ρομά, στο νέο Περιφερειακό έξω από την πόλη των Φαρσάλων.

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με το larissanet.gr, λίγο πριν τις 13:00 όταν ξέσπασε η φωτιά στο λυόμενο, όπου μέσα βρίσκονταν το βρέφος.

Αμέσως επικράτησε πανικός, ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική, η οποία και μετέβη στο σημείο με 4 οχήματα και 7 άνδρες.

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες να σβήσει η φωτιά, τελικά το 4μηνο κοριτσάκι απανθρακώθηκε.

Μάλιστα, έγκυρες πηγές επισημαίνουν ότι από τις φλόγες τραυματίστηκε και συγγενικό πρόσωπο – οι πληροφορίες κάνουν λόγο για το θείο του βρέφους – ο οποίος προσπάθησε να βγάλει το μωρό από τη φωτιά χωρίς να τα καταφέρει.

Ο συγγενής έχει μεταφερθεί με επιφανειακά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια στην Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Αυτή τη στιγμή γίνονται έρευνες από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, ώστε να εξακριβωθούν οι ακριβείς αιτίες υπό τις οποίες εξελίχθηκε το συμβάν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έφτιαξαν χριστόψωμο 180 κιλών


Στην Αρναία αναβίωσε και φέτος «το μέλωμα του Χριστού».

Εκατόν ογδόντα κιλά ζύγιζε φέτος το τεράστιο χριστόψωμο που παρασκευάστηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στην Αρναία Χαλκιδικής, όπου αναβιώνει κάθε χρόνο το έθιμο «το μέλωμα του Χριστού». Σύμφωνα με την παράδοση και τον συμβολισμό του εθίμου, σε κάθε σπίτι της περιοχής στήνεται το τραπέζι πριν πάει η οικογένεια στην εκκλησία και σε αυτό τοποθετείται το χριστόψωμο μαζί με μέλι και καρύδια, για να βρει τροφή ο νεογέννητος Χριστός.

Έφτιαξαν χριστόψωμο 180 κιλών

Όπως είπε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Ζουμπάς, το έθιμο τηρήθηκε και φέτος, το χριστόψωμο παρασκευάστηκε από επαγγελματίες της περιοχής, ενώ το βράδυ της παραμονής συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία της Αρναίας όπου μοιράστηκε το χριστόψωμο μαζί με μέλι και καρύδια, αλλά και κρασί.

Το έθιμο αναβιώνει η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας τα τελευταία χρόνια, ενώ συμμετέχουν μπάντες και χορωδίες, κάτοικοι και επισκέπτες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρομπόλης: Βιώσιμο το ασφαλιστικό χωρίς άλλες μειώσεις συντάξεων


Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% δεν απειλεί την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Μπορεί να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος μέχρι το 2050, χωρίς να υπάρξουν άλλες μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων, μέσω σειράς μέτρων που περιέχονται σε μελέτη με πλήρη αναλογιστική τεκμηρίωση, τονίζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Η Αυγή», ο Σάββας Ρομπόλης, καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επί σειρά ετών επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

Ο κ. Ρομπόλης σημειώνει η ότι αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1%, δεν απειλεί την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων -επισημαίνοντας ότι η πολλαπλάσια μείωσή του στο παρελθόν δεν την αύξησε- και μπορεί να αποφέρει 400 εκατ. ευρώ ετήσια έσοδα για το ασφαλιστικό σύστημα. Παραδέχεται ότι αποτελεί άμεση λύση ταμειακού και εισπρακτικού χαρακτήρα, αλλά «απαντά στην αναγκαιότητα να κερδίσουμε χρόνο, προκειμένου να σχεδιάσουμε μια συνολική αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μακροχρόνιας οικονομικής βιωσιμότητας και κοινωνικής αποτελεσματικότητας». Επίσης, επισημαίνει ότι η μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων θα ανακόψει τη συνεχή μείωση της αγοραστικής ικανότητας των συνταξιούχων και των αρνητικών αποτελεσμάτων της στην οικονομία.

Αναφέρει ακόμη, ότι ο «κουμπαράς» του αποθεματικού κεφαλαίου για το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να ενισχυθεί από νέους πόρους, όπως έσοδα από τυχερά παιχνίδια, πρόστιμα πάσης φύσεως, μέρος του τιμήματος των αποκρατικοποιήσεων και πόροι από συμβάσεις παραχώρησης δημόσιων έργων.

Επίσης προτείνει τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία ενός φορέα είσπραξης των εισφορών για όλο το ασφαλιστικό σύστημα, εκτιμώντας ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή, η οποία σήμερα υπολογίζεται στα 4 δισ. ευρώ τον χρόνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τις επόμενες ημέρες


Θα ανοίξουν την Κυριακή ύστερα από τη διήμερη αργία.

Σε ισχύ παραμένει στην αγορά το εορταστικό ωράριο μέχρι και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τα καταστήματα είναι κλειστά σήμερα και αύριο, στις δύο αργίες των Χριστουγέννων, θα ανοίξουν ωστόσο την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Την επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη η αγορά θα λειτουργήσει από τις εννιά το πρωί έως τις εννιά το βράδυ, όπως είναι το ωράριο που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Την Πέμπτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα ενώ την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 του μηνός θα παραμείνουν κλειστά, τη μεν Παρασκευή λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, το δε Σάββατο λόγω της κυριακάτικης λειτουργίας τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...