Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Το σπάνιο μανιτάρι και η απρόβλεπτη αντίδραση του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το βάφτισαν «μυστηριώδες εξωγήινο αυγό» και δίχασαν το διαδίκτυο - Δείτε το βίντεο.

Αυτά τα μυστηριώδη «αυγά» έκαναν πολλούς χρήστες του διαδικτύου να αναρωτιούνται τι συμβαίνει αφού πίστευαν ότι επρόκειτο για μια «εξωγήινη μορφή ζωής» σε μια περιοχή της Βρετανίας. Το περίεργο «αυγό» βρέθηκε στο New Forest στη νότια Αγγλία από τον Dan Hoare, που δημοσίευσε φωτογραφίες της ανακάλυψης του στο Twitter. Ένα άτομο έγραψε: «Πάντα πίστευα ότι οι μύκητες προέρχονται από άλλο κόσμο. Αυτό εδώ το αποδεικνύει!» Ένας άλλος πρόσθεσε: «Εξωγήινος;»




Όπως ήταν αναμενόμενο, το αυγό δεν είναι ένας εξωγήινος, αλλά ένα σπάνιο μανιτάρι που βρίσκεται σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Το «δάχτυλο του διαβόλου» (Clathrus archeri) είναι ένα περίεργο είδος μανιταριού που πράγματι ίσως μοιάζει λίγο εξωγήινο. Πρόκειται μάλιστα για έναν μύκητα που συναντάται σε δάση στη Βρετανία.

Τα «δάχτυλα του Διαβόλου» εκκολάπτονται μέσα σε ένα αυγό, που μοιάζει με σάκο και η διαδικασία επώασής τους είναι ταυτόχρονα συναρπαστική, αλλά και ανατριχιαστική. Πολλοί βέβαια εξακολουθούσαν να λένε ότι είναι... εξωπραγματικά κι όχι φυσιολογικά.

Το μανιτάρι παράγει μια κολλώδη, καφέ ουσία η οποία προσελκύει τις μύγες οι οποίες με τη σειρά τους εξαπλώνουν τους «σπόρους» του σε άλλα μέρη. Σύμφωνα με το Kew Royal Botanic Gardens, το μανιτάρι είναι πιο συχνό στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά έχει βρεθεί κι αλλού όλα αυτά τα χρόνια. Βρέθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία στο Penzance στην Κορνουάλη και αργότερα σε περιοχές του Sussex. Από τότε έχει ανακαλυφθεί στο Bedfordshire, στο Hampshire, στο Kent, στο Suffolk, στο Surrey και στα Νησιά Τσάνελ.


Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.