Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Το «τείχος της ντροπής» χωρίζει πλούσιους και φτωχούς στο Περού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δυο συνοικίες, δύο κόσμοι - Δείτε φωτογραφίες.

Τείχος ύψους τριών μέτρων διαχωρίζει τις γειτονιές San Juan de Miraflores και Surco, έξω από την πρωτεύουσα Λίμα, στο Περού. Ή αλλιώς χωρίζει πατρικίους και πληβείους, πλούσιους και φτωχούς.

Το επονομαζόμενο και «τείχος της ντροπής» ή «τείχος του Βερολίνου στο Περού» έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και διαχωρίζει τη συνοικία Las Casuarinas, όπου ζουν ορισμένοι από τους πιο πλούσιους Περουβιανούς, από το φτωχό προάστιο Vista Hermosa.

Αρχικά αναγέρθηκε- και τοποθετήθηκε και συρματόπλεγμα στο πάνω μέρος του- λόγω φόβων πως οι κάτοικοι των φτωχών περιοχών θα έκλεβαν τους πλούσιους γείτονές τους.

«Οι ξύλινες καλύβες με τις σπασμένες οροφές που φωτίζονται με κεριά είναι η πλήρης αντίθεση από τα πολυτελή πανάκριβα σπίτια σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων», αναφέρει ρεπορτάζ τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Σε βίντεο στο YouTube φαίνονται ξυπόλυτα παιδιά να περπατούν στην «εξωτερική» πλευρά του τείχους. Πολλοί έχουν γράψει συνθήματα όπως «Η χώρα μου είναι δική σου, η χώρα μου είναι δική μου, η χώρα μου ανήκει σε όλους».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο τρεις οργανώσεις σε συνεργασία με τα παιδιά ζωγράφισαν ένα μέρος της τσιμεντένιας κατασκευής.

Σύμφωνα με την Oxfamμ η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική έχουν το μεγαλύτερο βαθμό μισθολογικής ανισότητας σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2014, το πλουσιότερο 1% της κατοίκων περιοχής κατείχε το 41% του τοπικού πλούτου ενώ το υπόλοιπο 99% μοιραζόταν το υπόλοιπο 59%...
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.