Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός… Πάσχα στη Νέα Υόρκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ιστορικό ρεκόρ... ζέστης στην αμερικανική μεγαλόπολη.

Προς μεγάλη έκπληξη και χαρά, υποδέχονται τουρίστες και ντόπιοι, την καλοκαιρία που «πλήττει» τη Νέα Υόρκη. Η θερμοκρασία στο Μεγάλο Μήλο, έδειχνε σήμερα το πρωί 21 βαθμούς Κελσίου, ένα ιστορικό ρεκόρ ζέστης για την εποχή.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία εντός της ημέρας μπορεί να αγγίξει ακόμη και τους 23,3 βαθμούς στο Σέντραλ Παρκ, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά εδώ και σχεδόν ενάμιση αιώνα, από το 1871.

Το προηγούμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για την παραμονή των Χριστουγέννων ήταν οι 17,2 βαθμοί που είχαν καταγραφεί το 1996.

Αν το θερμόμετρο δείξει όντως 23,3 βαθμούς, τότε οι Νεοϋορκέζοι θα μπορούν να λένε ότι επέστρεψαν στο καλοκαίρι: την 4η Ιουλίου στο Σέντραλ Παρκ η θερμοκρασία ήταν 23,8 βαθμοί.

Ο φετινός χειμώνας είναι ιδιαίτερα ήπιος για την αμερικανική μεγαλούπολη, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των εμπόρων που πουλάνε παλτά, κασκόλ και γάντια. Συνήθως, η μέση μηνιαία θερμοκρασία για τον Δεκέμβριο στην πόλη είναι οι 3 βαθμοί Κελσίου. Αντιθέτως, ο περσινός χειμώνας ήταν ιδιαίτερα κρύος και με πολλές χιονοπτώσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.