Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Οι αξιωματικοί τρώνε από το καζάνι


Στοιχεία-σοκ για τη διαβίωση των Ελλήνων στρατιωτικών. Το 35% των εν ενεργεία αξιωματικών και υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πια, αναγκάζεται και διατρέφεται από το συσσίτιο των φαντάρων.

Οι αποδοχές τους έχουν ''κουρευτεί'' κατά 45% και κανείς δεν ξέρει αν τους περιμένει και άλλη μείωση. Και επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, να διευκρινίσουμε ότι δεν σιτίζονται δωρεάν τα στελέχη αυτά του Ελληνικού Στρατού. Για το γεύμα που τους παρέχεται στη μονάδα όπου υπηρετούν πληρώνουν το Ελληνικό Δημόσιο. Δίνουν για κάθε πιάτο φαί που τους σερβίρεται περίπου 2,5 ευρώ! Όσο, δηλαδή, έχει κοστολογηθεί από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ότι είναι η δαπάνη για την ατομική μερίδα φαγητού.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Πενταγώνου, ολοένα και αυξάνονται οι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί που δηλώνουν ότι επιθυμούν να έχουν και αυτοί μερίδα στο συσσίτιο της μονάδας τους, είτε είναι φασολάδα είτε είναι κατεψυγμένο ψάρι και κρέας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρκόμετρο στη Βρετανία δεχόταν μόνο... ευρώ!


Έπεσαν βροχή οι κλήσεις.

Οι νομοταγείς Βρετανοί άφηναν το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ Ian Clough στο Γιόρκσαϊρ και έσπευδαν να πληρώσουν το αντίτιμο στο παρκόμετρο που είχε εγκαταστήσει εκεί ο δήμος του Bradford. Δεν τα κατάφερναν όμως με αποτέλεσμα να βρίσκουν, με την επιστροφή τους, κλήσεις να… κοσμούν τα παρμπρίζ των οχημάτων τους.

Τα κέρματα δεν γίνονταν δεκτά από το μηχάνημα και τελικά ο δήμος κόλλησε στο παρκόμετρο χαρτάκια που έγραφαν «εκτός λειτουργίας» μέχρι να ρίξει φως στο «μυστήριο».

Τελικά, όπως γράφει η Daily Mail, τα πράγματα ξεκαθάρισαν πριν λίγες ημέρες όταν ένας οδηγός συνειδητοποίησε πως το παρκόμετρο ήταν… γαλλικό, και άρα ήταν φτιαγμένο για να δέχεται ευρώ και όχι βρετανικές λίρες.

Έπειτα από όλη την ταλαιπωρία των αυτοκινητιστών, και πολλές κλήσεις, το μηχάνημα φτιάχτηκε ώστε να δέχεται και στερλίνες.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η πραγματική Ραπουνζέλ!


Τέσσερα χρόνια μάκραινε τα μαλλιά της που είναι σχεδόν ένα μέτρο.

Μόνο με τη Ραπουνζέλ θα μπορούσε να παρομοιάσει κανείς την 8χρονη Bohdana Stotska. Η μικρή μάκραινε τα μαλλιά της για σχεδόν τέσσερα χρόνια και πλέον αυτά έχουν μήκος όσο περίπου και το ύψος της, δηλαδή ένα μέτρο! «Λατρεύω τα μαλλιά μου γιατί κανείς δεν έχει τόσο μακριά μαλλιά όσο εγώ» λέει η Bohdana.

Η μητέρα της Olga χρειάζεται μισή ώρα για να χτενίσει τα μαλλιά της κόρης της και τις περισσότερες φορές της κάνει μία κοτσίδα ώστε αυτά να μην μπλέκονται.

Αλλά ο μεγαλύτερος… μπελάς είναι το λούσιμο μία φορά κάθε δέκα μέρες. Η διαδικασία αυτή διαρκεί δύο ώρες με χρήση δυναμωτικού σαμπουάν και conditioner!

«Δεν χρησιμοποιούμε χημικά προϊόντα, μόνο προϊόντα για μωρά» λέει η 39χρονη μητέρα, που μετακόμισε πριν από ένα χρόνο στο Λονδίνο από την Ουκρανία.

Στην Ουκρανία η μικρή δεν είχε τόση αποδοχή από τις φίλες της, όσο έχει στο Λονδίνο. «Οι συμμαθήτριές της ενθουσιάστηκαν και τώρα η Bohdana θεωρεί προσόν της τα μαλλιά της, τα οποία μάλιστα μου λέει να μην πειράζω» λέει η μητέρα της 8χρονης.

Η Ραπουνζέλ αρνείται να κόψει τα μαλλιά της, αλλά η μητέρα της πιστεύει ότι μια μέρα θα τα βαρεθεί. «Θέλει να είναι δημοφιλής, να είναι το κέντρο της προσοχής» λέει.

«Ο κόσμος μου λέει ότι θα ήθελε να έχει μαλλιά σαν τα δικά μου και οι φίλοι μου προσπαθούν να με αντιγράψουν, θέλουν συνέχεια να αγγίζουν τα μαλλιά μου» λέει η 8χρονη.

Η μητέρα της πιστεύει ότι σε λίγο καιρό τα μαλλιά της θα είναι πιο μακριά από το ύψος της, αφού η μικρή αρνείται να τα κουρέψει. «Τα μαλλιά της μεγαλώνουν πιο γρήγορα από την ίδια» λέει η 39χρονη Olga.
Όπως εξηγεί ένας από τους λόγους που άφησε την κόρη της να μακρύνει τόσο τα μαλλιά της είναι εξαιτίας ενός ονείρου που είχε. «Όταν ήμουν έγκυος έκλεισα τα μάτια μου και φαντάστηκα να έχω μια κόρη που είχε πολύ μακριά μαλλιά. Έδειχνε ακριβώς όπως η κόρη μου» λέει η 39χρονη.









Διαβάστε περισσότερα...

Έδιναν αλκοόλ σε ανήλικους


Αλκοολούχα ποτά σε ανήλικους προσέφεραν τρεις ιδιοκτήτες καταστημάτων στο Ρέθυμνο, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Συγκεκριμένα, στην διάρκεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη του Ρεθύμνου διαπιστώθηκε η προσφορά αλκοολούχων ποτών σε έξι ανήλικους.

Όπως τονίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ απασχολούν την τρόικα


Για πρόοδο σε πολλούς τομείς της υγείας έκανε λόγο ο Α. Λυκουρέντζος.

«Αγκάθι» στις συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι τα ελλείμματα που εμφανίζει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), όπως διαφάνηκε και από τη δήλωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, αμέσως μετά τη σημερινή συνάντηση.

«Υπάρχουν ακόμη σημαντικά θέματα που πρέπει να εξεταστούν, όπως η αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και το ζήτημα των δαπανών, οι οποίες προκαλούνται μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Σ' αυτό το ζήτημα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις, να υιοθετήσουμε ιδέες ούτως ώστε να μη δημιουργηθεί έλλειμμα σημαντικό στον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013», σημείωσε ο υπουργός, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε επίσης, ότι η συνεργασία με τους αντιπροσώπους της τρόικας υπήρξε αποδοτική και χρήσιμη. «Οι συνομιλητές μας διαπίστωσαν ουσιαστική και σημαντική πρόοδο σε πολλούς τομείς της υγείας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των νοσοκομείων, στις προμήθειες και στις δαπάνες γενικότερα και στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης» κατέληξε.


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς ξεσκεπάστηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας στη Βόρεια Ελλάδα


Οι υποθέσεις που έλυσε η Αστυνομία.

Υπόθεση πειρατείας συνδρομητικών υπηρεσιών ερευνούσε η αστυνομία της Βόρειας Ελλάδας και τελικά έφτασε στα ίχνη κυκλώματος πορνογραφίας ανηλίκων. Επίσης εξιχνιάστηκε μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ.

Κατά την διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, εξιχνιάστηκαν υποθέσεις, που αφορούσαν «πειρατεία» συνδρομητικών υπηρεσιών καθώς και περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης και πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω του Διαδικτύου.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις «πειρατείας» συνδρομητικών υπηρεσιών. Επίσης, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, η πρώτη για απάτη σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.), ενώ η δεύτερη για εξαπάτηση ιδιώτη από έναν 46χρονο, μέσω παράνομης χρήσης κωδικών καρτών Paysafe. Η αστυνομία έφτασε επίσης στα ίχνη υπόθεσης πορνογραφίας ανηλίκων, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 52χρονου, ο οποίος ανέβαζε στο Facebook άσεμνες φωτογραφίες και βίντεο και συνομιλούσε με ανήλικα κορίτσια.

Αναλυτικότερα, στις 10 Ιουνίου συνελήφθησαν στην Ημαθία ένας 42χρονος κι ένας 49χρονος ύστερα από μήνυση από πληρεξούσιο δικηγόρο ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που αφορούσε σε δορυφορική «πειρατεία» των υπηρεσιών της εταιρείας, μέσω παράνομης διανομής τηλεοπτικού σήματος, σε μεγάλο αριθμό «συνδρομητών».

Σε έρευνα στο σπίτι του 42χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε συνδεδεμένος δορυφορικός δέκτης παρακολούθησης συνδρομητικών καναλιών της εταιρείας, χωρίς τις απαιτούμενες νόμιμες προϋποθέσεις.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος πουλούσε παράνομα τροποποιημένους δορυφορικούς δέκτες, για λήψη προγραμμάτων της συγκεκριμένης εταιρείας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις-διατυπώσεις. Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις διαδικτυακοί ψηφιακοί δορυφορικοί δέκτες, με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο, ο ένας εκ των οποίων ήταν ήδη συνδεδεμένος και σε λειτουργία, καθώς και ένας σκληρός δίσκος. Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν, εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας.

Στις 14 Ιουνίου συνελήφθη στην Χαλκιδική ένας 35χρονος, αφού μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε ένας δικτυακός δορυφορικός αποκωδικοποιητής-διακομιστής (server), ο οποίος ήταν συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο και με τηλεόραση, προκειμένου να διαμοιράζει μέσω Διαδικτύου ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης-αποκρυπτογράφησης, για τη θέαση των δορυφορικών συνδρομητικών καναλιών της εγκαλούσας εταιρείας.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένας φορητός υπολογιστής, δύο δικτυακοί ψηφιακοί δορυφορικοί δέκτες, δύο ψηφιακές κάρτες θέασης δορυφορικών καναλιών, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ένας δρομολογητής και ένας αναγνώστης καρτών. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Στις 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στη Δράμα έρευνα στο σπίτι 41χρονης όπου βρέθηκε ένας δικτυακός ψηφιακός δορυφορικός δέκτης συνδεδεμένος με τηλεόραση, ενώ σε υπολογιστή εντοπίστηκε πλήθος αρχείων/προγραμμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την τροποποίηση των δεκτών. Επίσης εξακριβώθηκε ότι ο χρήστης του συγκεκριμένου υπολογιστή είναι και ο κάτοχος της ηλεκτρονικής διεύθυνσης, μέσω της οποίας επικοινωνούσε το άγνωστο άτομο – προμηθευτής του τροποποιημένου δέκτη, σύμφωνα με την σχετική μηνυτήρια αναφορά. Τέλος, βρέθηκαν και αρχεία με λίστες ονομάτων και άλλων δεδομένων, που εκτιμάται ότι είναι λίστες πελατών, οι οποίοι είχαν αγοράσει τροποποιημένους δέκτες.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δικτυακοί ψηφιακοί δορυφορικοί δέκτες, ένας σκληρός δίσκος, ένας φορητός υπολογιστής και 30 ψηφιακές κάρτες θέασης δορυφορικών καναλιών. Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 41χρονης θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας.

Στις 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στην Ημαθία έρευνες σε κατοικίες και χώρους εργασίας ενός 54χρονου κι ενός 34χρονου στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για κακουργηματική απάτη, μέσω του Διαδικτύου, σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από μήνυση που υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. Η μήνυση αφορούσε άγνωστα άτομα, τα οποία με τη χρήση πολλών ηλεκτρονικών ιχνών, υπέβαλαν μέσω Διαδικτύου, ψευδείς αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις, δηλώνοντας εργαζόμενους και ημέρες απασχόλησης, που δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματική απασχόληση και αφορούσαν έργα, είτε εικονικά, είτε πραγματικά, με πιστωμένα ένσημα.

Οι ψευδώς δηλωμένοι υπάλληλοι λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας κ.λπ.).

Η συνολική ζημιά για το Ι.Κ.Α, σύμφωνα με την υποβληθείσα μήνυση υπολογίζεται σε 15.471 ευρώ, ενώ τα κέρδη για τους δράστες υπολογίζονται σε χιλιάδες ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα και την ψηφιακή ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών, προέκυψε ότι οι συνδέσεις του διαδικτύου, μέσω των οποίων είχαν υποβληθεί οι ψευδείς αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις, αντιστοιχούσαν στους προαναφερόμενους δράστες.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένας φάκελος ο οποίος περιείχε 100 σελίδες από επίμαχες Α.Π.Δ. εργαζομένων, ένας φάκελος που περιείχε 10 σελίδες από έγγραφα σχετικά με το Ι.Κ.Α. καθώς και λίστα με ονόματα συνεργαζόμενων εργατών.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και να προσδιοριστεί η ακριβής οικονομική ζημιά σε βάρος του Ι.Κ.Α., ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στις 12 Ιουνίου διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι 46χρονου στο Κιλκίς ύστερα από καταγγελία ενός άντρα ότι εξαπατήθηκε από άγνωστα άτομα, με αποτέλεσμα να τους αποστείλει κωδικούς καρτών Paysafe συνολικής αξίας τουλάχιστον 6.000 ευρώ. Στην έρευνα στο σπίτι του 46χρονου βρέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής και διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος ήταν χρήστης λογαριασμού υπηρεσίας, με την οποία προσφέρεται η δυνατότητα τηλεφωνίας μέσω διαδικτύου, καθώς και λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που χρησιμοποιήθηκαν για την καταγγελλόμενη απάτη. Επίσης διαπιστώθηκε τακτική επισκεψιμότητα σε ιστοσελίδα online στοιχήματος, στην οποία εξαργυρώθηκαν πολλοί από τους κωδικούς καρτών. Κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε σε βάρος του 46χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς.


Πηγή: http://www.seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα για την πρόληψη των πυρκαγιών στον Πύργο


Τα ερευνητικά έργα και η ανάδειξη των προβλημάτων.

Με βασικό εισηγητή τον ερευνητή του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής ημερίδα για την πρόληψη των πυρκαγιών στο δήμο Πύργου.

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε σε παραδείγματα πρόσφατων δράσεων και ερευνητικών έργων για την πρόληψη των πυρκαγιών και την ανάδειξη προβλημάτων (αίτια, χαρακτηριστικά, γεωγραφική και χρονική κατανομή, καταστροφές), ενώ η ημερίδα είχε ως στόχο τη σύσταση μιας τουλάχιστον ομάδας εργασίας, που θα καθορίσει τους τρόπους της συνεργασίας μεταξύ των φορέων για τη συνέχιση της δράσης ώστε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των πυρκαγιών. Σημαντικό ενδιαφέρον υπήρξε από κρατικούς φορείς και οργανισμούς, αλλά και από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου, που έχει την πρωτοβουλία και την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι φορέων από το Δασαρχείο Πύργου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομική Διεύθυνση, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τη φιλοζωική ΜΚΟ Rommel, τον Κυνηγετικό Σύλλογος Πύργου και το Σύλλογο Κτηνοτρόφων του νομού Ηλείας.

Ενδεικτικές του ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας ήταν και οι χορηγικές προσφορές στη διοργάνωση από εμπορικές εταιρείες.


Πηγή: http://www.ilialive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις στο φεστιβάλ Αμαρουσίου


Αναλυτικά το πρόγραμμα.

Από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, το φεστιβάλ Αμαρουσίου, δίνει «το παρών» στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2013:

ΙΟΥΝΙΟΣ

27 – «Ο Ορέστης και ο σκύλος» - Θίασος ΄81
28 – «Τα παιδιά θα ’ρθούνε στις 8» - Αλέξανδρος Ρήγας

ΙΟΥΛΙΟΣ

14 – «Μάικ ο Φασολάκης» με τον Α. Αγγέλου
22 – «Ο Επιθεωρητής» με τους Κ . Μαρκουλάκη, Γ. Αρμένη, Α. Μουτούση
Σκηνοθεσία: Σ. Ευαγγελάτος
28 – «Ο Αίσωπος έχει κάτι να σας πει…». Σκηνοθεσία Κ. Ρουγγέρη

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

1 – «Μήδεια» με τον Γ. Κιμούλη, Ο. Παπασπηλιόπουλο, Τ. Νούσια
Σκηνοθεσία: Σ. Ευαγγελάτος
3 – «Βάκχες» με το Σ. Ρουβά.
Σκηνοθεσία: Δ. Λιγνάδης
7 – «Πλούτος» του Αριστοφάνη με τους Δ. Σαββόπουλο, Χ. Λούλη, Α. Μουτούση, Ν. Κουρή, Μ. Παπαδημητρίου
Σκηνοθεσία Δ. Σαββόπουλος
10 – «Ελένη» με τους Π. Ζούνη, Α. Καφετζόπουλο
Σκηνοθεσία: Β. Νικολαϊδης
12 - «Άντρες έτοιμοι για όλα» με τους Κ. Κόκλα, Γ. Τσιμιτσέλης Ε. Μουμούρη, Κ. Ευριπιώτη, Τ. Δημητρίου
13 – «Τρελαντώνης» σε σκηνοθεσία Σ. Σπυράτου
19 – «Αγαμέμνονας» με την Κ. Καραμπέτη σε σκηνοθεσία Ν. Κοντούρη


Διαβάστε περισσότερα...

Ανά δύο ώρες τα δρομολόγια του προαστιακού


Ανά δυο ώρες θα εκτελούνται για το επόμενο διάστημα τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Άνω Λιόσια - Κιάτο και αντίστροφα, λόγω τεχνικού προβλήματος της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Άνω Λιόσια και Αγ. Θεοδώρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συνεργεία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει και πάλι η ΕΡΤ


Το ΣΤΕ ακύρωσε την υπουργική απόφαση - Ανασχηματισμός επί τάπητος ως κίνηση εκτόνωσης της κυβερνητικής κρίσης.
Την αναστολή εκτέλεσης της υπουργικής απόφασης με την οποία διατάχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ μέχρις ότου συσταθεί ο νέος φορέας διέταξε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ζητά να ληφθούν όλα τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα για τη συνέχιση των εκπομπών. Με την απόφαση αυτή λύνει τα χέρια των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου καθώς το θέμα της ΕΡΤ περνά σε νέα φάση έχοντας αποτραπεί η ρήξη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου η κρισιμότερη σύσκεψη των τελευταίων μηνών ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και αναμένονται οι δηλώσεις των κυβερνητικών εταίρων Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης όχι απλώς για την ΕΡΤ αλλά εάν η χώρα θα μπει στην περιπέτεια των εκλογών ή εάν η τρικομματική θα συνεχίσει την προσπάθεια.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου εμφανιζόταν αμετακίνητο υποστηρίζοντας ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να ξανανοίξει. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσήλθε, ωστόσο, με νέα πρόταση εννέα σημείων, που αφορά την επαναλειτουργία του δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης αλλά και το κυβερνητικό σχήμα. Ο Α. Σαμαράς, σε μια κίνηση εκτόνωσης, προτείνει τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, με την είσοδο στην κυβέρνηση στελεχών των δύο κομμάτων.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός πρότεινε:

1) τη συγκρότηση διακομματικής προσωρινής διοικούσας επιτροπής με τυπική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η οποία

Α) θα αναλάβει να προσλάβει απαραίτητο προσωπικό δημοσιογράφων, τεχνικών και οποίας άλλης ειδικότητας απαιτείται για να λειτουργήσει προσωρινά νέο πρόγραμμα

Β) θα καταρτίσει το προσωρινό πρόγραμμα και θα παρακολουθεί την εφαρμογή του.

2) Αυτή η επιτροπή θα έχει θητεία μέχρι τη συγκρότηση των οργάνων του νέου οργανισμού

3) Να κατατεθεί άμεσα το ν/σ για τη νέα ραδιοτηλεόραση και να καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ οι θέσεις όπου απαιτείται σε φορείς του δημοσίου

4) Να κάνουν συζήτηση για τη νέα ραδιοτηλεόραση και τον αριθμό των εργαζομένων

5) Να οριστεί αξιόπιστος Στρατηγικός Σύμβουλος για την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων

6) Να οριστεί αρμόδιος υφυπουργός με αρμοδιότητα αυτή την υπόθεση ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παραμερίζεται

7) Να γίνει ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της ΝΔ

8) Να συζητήσουν για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και

9) Να συζητήσουν για τον καλύτερο συντονισμό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Β.Βενιζέλος προσέρχεται με πρόταση 2000 απολύσεων απ όλο τον δημόσιο τομέα κι όχι μόνο από την ΕΡΤ πρόταση την οποία σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες δεν απορρίπτει το Μαξίμου ,δεν δέχεται όμως το προαπαιτούμενο που θέτει το ΠΑΣΟΚ που είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Αμετακίνητος εμφανίζεται ο Φ. Κουβέλης, απαιτώντας απόσυρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Πάντως πίσω από το θέμα της ΕΡΤ κρύβεται η απαίτηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να βρεθεί ένα νέο επίπεδο λειτουργίας της κυβέρνησης με τα δύο κόμματα να έχουν καθοριστικό κι όχι συμβουλευτικό ρόλο.

Γεγονός είναι ότι αν απόψε δεν βρεθεί κοινός τόπος η τρικομματική κυβέρνηση θα πρέπει να κινήσει αργά ή γρήγορα εκλογικές διαδικασίες με ό,τι σημαίνει αυτό για τη χώρα.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν άντεξε ο παππούς...


Υπέκυψε τελικά στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου "Γεώργιος Γεννηματάς", όπου είχε μεταφερθεί από το πρωινό της προηγούμενης Παρασκευής, ο 77χρονος συνταξιούχος ηλεκτροσυγκολλητής Χρήστος Μπ., ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε έξω από το σπίτι του στο Μοσχάτο.

Ο απεγνωσμένος 77χρονος πρώην εργάτης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ξύπνησε χαράματα, έφυγε από το σπίτι του γιου του, δρασκέλισε την αυλή της κατοικίας του που βρισκόταν εκεί κοντά, πήρε ένα μπουκάλι βενζίνη, περιλούστηκε και έβαλε φωτιά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ασυδοσία καταγγέλλουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη Ρόδο


Προειδοποιούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Να πάρει το νόμο στα χέρια του απειλεί το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της απασχόλησης στα ξενοδοχεία, καθώς το σώμα επιθεωρητών εργασίας κωφεύει στις συνεχείς καταγγελίες του.

Ο πρόεδρος του σωματείου έστειλε επιστολή στο ΣΕΠΕ με την οποία «σε σκληρή γλώσσα» αποτυπώνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, για τα οποία όμως δεν υπάρχει καμία μέριμνα.

Στην ουσία τονίζεται ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι με αποτέλεσμα να υπάρχει ασυδοσία και να καταστρατηγούνται θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου Θανάσης Σταμούλης ο οποίος και υπογράφει την επιστολή μαζί με το γενικό γραμματέα Γιώργο Καντή, η Επιθεώρηση Εργασίας απλά παρακολουθεί τις παρανομίες χωρίς να κάνει τίποτα απολύτως.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Κύριε Επιθεωρητά, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες από το Σωματείο μας για τις πολλές παραβιάσεις από μέρους των εργοδοτών η υπηρεσία σας απλώς κωφεύει. Κατά καιρούς σας έχουμε επισημάνει ότι σε πολλά ξενοδοχεία της Ρόδου οι εργοδότες έχουν αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους και ποτέ η υπηρεσία σας, αν και γνωρίζει ποια είναι τα εν λόγω ξενοδοχεία, δεν επέβαλε ούτε ένα ευρώ πρόστιμο αλλά ούτε έστειλε κάποιον από τους εργοδότες στον εισαγγελέα.

1. Στις διάφορες καταγγελίες του Σωματείου μας, ότι οι εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν αναλυτικό έγγραφο της μισθοδοσίας τους (με αποτέλεσμα οι εργοδότες να τους αμείβουν με μισθό που καθορίζουν αυτοί και όχι η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία είναι σε ισχύ έως και το τέλος του 2013) η υπηρεσία σας απλώς παρακολουθεί τις παρανομίες.

2. Στις καταγγελίες του Σωματείου μας, ώστε να προσκομίσουν οι εργοδότες μισθολογικές καταστάσεις (αν και είναι δουλειά της υπηρεσίας σας) αυτοί με διάφορα προσχήματα δεν σας λαμβάνουν καν υπόψη τους και εσείς απλά το δέχεστε.

3. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τις καταγγελίες του Σωματείου μας σχετικά με τις καταστάσεις υπηρεσίας που προσκομίζουν οι ξενοδόχοι στην υπηρεσία σας για τα ωράρια και την απασχόληση της 6ης και 7ης ημέρας.

Παρά την υποχρεωτική ενημέρωσή σας από τους κυρίους για τις διάφορες αλλαγές που γίνονται, αυτοί σας αγνοούν με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη εισφοροδιαφυγή και οι εργαζόμενοι να ασφαλίζονται με λιγότερα ένσημα στο ΙΚΑ.

4. Στις καταγγελίες για παράνομη απασχόληση, η απάντησή σας είναι ότι πρέπει να απευθυνθούμε στην αστυνομία, υπονοώντας ότι εσείς δεν είστε υπεύθυνη υπηρεσία.

5. Σε καταγγελίες του σωματείου μας, που κατά καιρούς έχουν κατατεθεί κανονικά με αριθμούς πρωτοκόλλου π.χ. 438, ότι συνδικαλιστικά μας στελέχη διώκονται από τους εργοδότες τους, εσείς απλά απέχετε.

6. Στις καταγγελίες σχετικά με τον σωρό των μαθητών που απασχολούνται στα ξενοδοχεία της Ρόδου εσείς όχι μόνο δεν τους επιστρέφετε πίσω τους διάφορους συνοδευτικούς φακέλους αλλά τους επιλέγετε να τους σφραγίζετε και να νομιμοποιείτε τις παρανομίες.

Κύριε επιθεωρητά, το Σωματείο μας έχει φτάσει πια στα όριά του, δεν θα ανεχτεί κανέναν να παίζει με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ενημερώνουμε λοιπόν πρώτα εσάς που βρίσκεστε σε αυτήν την υπεύθυνη θέση ότι για την όποια παράλειψη συμβεί από δω και πέρα, θα σας θεωρήσουμε υπεύθυνο.

Μην μας αναγκάσετε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, γιατί ο νόμος είναι με το δίκιο του εργάτη. Οι εργαζόμενοι κατά καιρούς έχουν δείξει την δύναμή τους και επιφυλάσσονται να το επαναλάβουν».


Πηγή: http://www.rodiaki.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Επίσημη συνάντηση στην Στατιστική Υπηρεσία - Να πάψουν τα άτομα με αναπηρία να είναι αόρατα!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17.06.2013

Μετά την ανοιχτή επιστολή που είχε απευθύνει η ΕΣΑμεΑ στην Στατιστική Υπηρεσία στις 30/5/2013, στην οποία καταγγελλόταν ότι τα άτομα με αναπηρία είναι «αόρατα» για την ΕΛΣΤΑΤ, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη και του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Ο κ. Βαρδακαστάνης εκ μέρους της ΕΣΑμεΑ, τόνισε ότι τα άτομα με αναπηρία/ χρόνια πάθηση και οι οικογένειές τους αποτελούν πλέον αόρατους πολίτες που απουσιάζουν συστηματικά από τις πολιτικές και τους σχεδιασμούς όλων των υπουργείων και των περιφερειών, σε αντίθεση με άλλες ομάδες (μονογονεϊκές οικογένειες, Ρομά κ.λπ.) για τις οποίες - αν και μικρότερες πληθυσμιακά - υπάρχουν εκτενείς αναφορές βασισμένες σε έρευνες, δείκτες και συγκρίσιμα στοιχεία που επιτρέπουν την ανάπτυξη και παρακολούθηση συγκεκριμένων πολιτικών για την υποστήριξή τους. Η έλλειψη αυτή στις σημερινές συνθήκες κρίσης είναι ιδιαίτερα αισθητή σε νευραλγικούς τομείς της ελληνικής πραγματικότητας, όπως η ανεργία και η φτώχεια . Έτσι στην παρουσίαση π.χ. στατιστικών δεικτών για την ανεργία, δεν υπήρξε και συνεχίζει να μην υπάρχει ούτε μία αναφορά για την ανεργία των ατόμων με αναπηρία, η οποία ακολούθως οδηγεί και στην απουσία στοχευμένων πολιτικών για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας και στην απασχόληση. Ανάλογη είναι η έλλειψη δεικτών και στοιχείων για τη φτώχεια που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αναπηρία. Αναπηρία και φτώχεια συνήθως συναντώνται μαζί και αλληλοτροφοδοτούνται. Παρά ταύτα δείκτες, που να δείχνουν πόσο συχνά συναντάται η φτώχεια στα άτομα με αναπηρία/ χρόνια πάθηση ή πόσες είναι οι οικογένειες στις οποίες συναντάται η φτώχεια και στη φροντίδα τους έχουν κάποιο μέλος με αναπηρία, είναι άγνωστοι και μη μετρήσιμοι για την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ο κ. Γεωργίου από την πλευρά του αναγνώρισε την ανάγκη αποτύπωσης στις έρευνες των θεμάτων που αφορούν τα άτομα με αναπηρία καθώς και των ίδιων των ΑμεΑ, τόσο για την κοινωνία συνολικά όσο για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας, στην οποία θα συμμετέχει και η ΕΣΑμεΑ, η οποία θα επεξεργαστεί συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη στατιστικών, τη συγκέντρωση δεδομένων και την ανάπτυξη δεικτών στοχευμένων στην Αναπηρία

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Καλοκαιρινή βραδιά στο Μουσείο


Την Πέμπτη 27 Ιουνίου.

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας οργανώνει την Πέμπτη 27 Ιουνίου μία ξεχωριστή βραδιά τέχνης και μουσικής, με δείπνο, κάτω από τον έναστρο ουρανό, στον μοναδικό κήπο του.

Τα έσοδα της εκδήλωσης να διατεθούν υπέρ των σκοπών του Μουσείου.

Η Έλλη Πασπαλά θα τραγουδήσει αγαπημένες μελωδίες με συνοδεία στο πιάνο τον Τάκη Φαραζή.

Ο Παύλος Σάμιος υποστηρίζοντας το Μουσείο προσέφερε δύο έργα του αφιερωμένα στο θέμα της βραδιάς.

Τα έργα διαστάσεων 100Χ120 και 0.25Χ0.30 θα διατεθούν με κλήρωση.

1. Για το έργο με διάσταση 100Χ120 (εκτίμηση άνω των 15.000€) δημιουργήθηκε λαχνός των 25€.

2. Για τους φίλους του Μουσείου που συμμετέχουν στην εκδήλωση «Καλοκαιρινή Νύχτα στο Μουσείο» η πρόσκληση των 80€ αποτελεί επίσης λαχνό για το έργο με διάσταση 0.25Χ0.30.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Λεβίδου 13, 145 62 Κηφισιά
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8015870 Fax : 210 8080674


Διαβάστε περισσότερα...

«Τα παιδιά πάνε σινεμά»


Το παιδικό φεστιβάλ κινηματογράφου φορά τα καλοκαιρινά του.

Μετά την επιτυχία του φεστιβάλ «Τα παιδιά πάνε σινεμά», κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η διοργάνωση συνεχίζεται με ένα ενδιαφέρον τετραήμερο και στα μέσα του Ιουνίου.

Αυτή τη φορά, συνεργάζεται με το Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας και ανοίγει την παιδική του αυλαία στο διάστημα 17 ως και 20 Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ για παιδιά που ενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους και μάγεψε τους μεγαλύτερους, ενώ τώρα στο Κατράκειο αναμένεται να μεταφερθεί η μεγαλύτερη κινηματογραφική φορητή οθόνη που υπάρχει στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα οπτικό υπερθέαμα κάτω απ’ τον έναστρο πειραιώτικο ουρανό.

Σημαντικό στοιχείο, αποτελεί και το ότι η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη για όλους και σκοπός είναι να συγκεντρωθούν όσα πιο πολλά είδη ένδυσης γίνεται, ώστε να δοθούν σε ιδρύματα της χώρας που υπάρχει ανάγκη.

Έτσι οι μικροί μας φίλοι την ώρα της προσέλευσης αντί για απόκομμα εισιτηρίου, θα μπορούν να έχουν μαζί τους ό,τι υπάρχει δυνατότητα να δωριθεί και θα το αφήνουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Δευτέρα 17 Ιουνίου: 21:00 – Ξενοδοχείο για Τέρατα
Τρίτη 18 Ιουνίου: 21:00- Ραλφ η επόμενη πίστα
Τετάρτη 19 Ιουνίου: 21:00- Τινκερμπελ το μυστικό των Νεραιδοφτερών
Πέμπτη 20 Ιουνίου: 21:00- Οι Περιπέτειες του Max
Παράλληλα, πριν την προβολή των ταινιών, από τις 5 το απόγευμα θα υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί διαμορφωμένοι χώροι για την ψυχαγωγία των παιδιών:

Α) Χώρος Καραγκιόζη

Ο θίασος Αθανασίου ιδρύθηκε το 1982 από τα αδέρφια Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Ελένη μετά από πολύχρονη μαθητεία δίπλα στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίκτη Γιώργο Χαρίδημο. Στο festival θα παρουσιάσουν 4 έργα τους σε μικρή σκηνή, ενώ θα από τις 18.00 μέλη του θιάσου θα κάνουν σεμινάρια κατασκευής Καραγκιόζη.

Β) Χώρος Κουκλοθέατρο

Το Θέατρο Μαριονέτας «ΓΚΟΤΣΗ» ιδρύθηκε το 1978 από τον Νίκο Γκότση. Ο Θανάσης Ν. Γκότσης από μικρός ακολουθούσε τις παραστάσεις και τις περιοδείες του θιάσου και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την τέχνη της μαριονέτας από την ηλικία των 8 χρόνων. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει συμμετάσχει στην παραγωγή όλων των έργων του θιάσου και της κατασκευής των μαριονετών συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση με αμείωτο ενδιαφέρον και αγάπη για την τέχνη. Στον Χώρο του festival τα Παιδιά Πάνε cinema θα δώσει 4 παραστάσεις ενώ στον χώρο του festival θα κάνει και ειδικά μαθήματα μαριονέτας.

Γ) Χώρος Μαγειρικής

Σε ένα ειδικό stand ένας σεφ θα μαθαίνει εύκολες συνταγές στα παιδιά. Το event θα ξεκινάει από τις 17.00.

Δ) Ειδικός Παιδότοπος

Στον εξωτερικό χώρο του Festival θα υπάρχει χώρος από ειδικά φουσκωτά παιχνίδια και τραμπολίνο καθώς και μαθήματα τοξοβολίας από τις 17.00-22.00 με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ ο χώρος θα επιτηρείται από ειδικούς εκπαιδευτές. Επίσης, τα παιδιά θα μπορούν καθημερινά να συμμετέχουν σε ειδικά μαθήματα χειρισμού πλαστελίνης από την Plasteliniland και να διαμορφώνουν τους ήρωες της ταινίας που θα παρακολουθούν στην οθόνη.

Παράλληλα, στον υπαίθριο χώρο του Festival θα είναι στημένη μια μικρή οθόνη 5m ύψος 4.5 πλάτος, όπου τα παιδιά θα διαγωνίζονται σε mini πρωταθλήματα games από τις 20:30 έως τις 22:30.

Ξυλοπόδαροι, Μασκότ από αγαπημένους ήρωες και Κλόουν θα υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους, ενώ θα υπάρχει και ένα ειδικό stand για face painting.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρύθμιση χρεών στις εφορίες


Αναλυτική δήλωση περιουσιακής και εισοδηματικής κατάστασης πρέπει να υποβάλει στο διαδίκτυο κάθε οφειλέτης ληξιπρόθεσμου χρέους προς το Δημόσιο για να καταφέρει να υπαχθεί στις νέες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή και να αποκτήσει το δικαίωμα να εξοφλήσει τα χρέη του μέχρι και σε 48 ή ακόμη και σε 100 μηνιαίες δόσεις, καταβάλλοντας τουλάχιστον 15 ευρώ κάθε μήνα.

Στη δήλωση αυτή θα πρέπει να αναγράψει πλήρη στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία του, τους τραπεζικούς λογαριασμούς του τις λοιπές αποταμιεύσεις και επενδύσεις του, τις απαιτήσεις του από τρίτους και τις οφειλές του σε ιδιώτες, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ και λοιπούς φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Θα πρέπει επίσης να δηλώσει το τρέχον και το μελλοντικό του εισόδημα!

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση:








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκοψαν το ρεύμα σε συνταξιούχο στην Ξάνθη


Χωρίς ρεύμα έμεινε ένας συνταξιούχος με σοβαρά προβλήματα υγείας στην Ξάνθη, λόγω οφειλής προς τη ΔΕΗ.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης πραγματοποίησε παρέμβαση στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ πετυχαίνοντας την επανασύνδεση της παροχής ρεύματος.

Πρόκειται για συνταξιούχο με σοβαρά προβλήματα υγείας και μοναδική πηγή εισοδήματος την σύνταξη που περιμένει εδώ και 3 χρόνια και μόλις στα τέλη Μαΐου ειδοποιήθηκε ότι θα αρχίσει να του καταβάλλεται.

«Η δράση αυτή της επιτροπής απλώνεται πλέον σε δεκάδες ζητήματα και συσπειρώνει πολλούς απλούς ανθρώπους που ίσως και για πρώτη φορά στη ζωή τους παλεύουν οργανωμένα για όσα τους ανήκουν και διαδίδουν την ιδέα του ένας για όλους και όλοι για έναν - κανένας μόνος απέναντι στην βαρβαρότητα των μονοπωλίων και του πολιτικού τους προσωπικού» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λ.Ε. Ξάνθης


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τετραήμερη γιορτή με νότες και ζωγραφική στο αεροδρόμιο της Αθήνας


Μουσικοδρόμιο: «Play me - The Piano Project».

Το «Μουσικοδρόμιο» συνεχίζεται στους χώρους του αεροδρομίου με το «Play me, The Piano Project», μια τετραήμερη γιορτή γεμάτη ζωγραφική και νότες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής!

«Play me, The Piano Project» από την Τετάρτη 19 Ιουνίου έως το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Την πρώτη ημέρα, Τετάρτη 19 Ιουνίου, τρεις καλλιτέχνες, η Κατερίνα Κρις, ο Παναγιώτης Πανταζής και ο Άρης Τσούτσικας, θα μεταμορφώσουν με τις «πινελιές» τους, μπροστά στα μάτια των επιβατών και των επισκεπτών του αεροδρομίου τρία πιάνα!

Στη συνέχεια καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα θα παρουσιάσουν από την Πέμπτη έως το Σάββατο, ένα ευρύ ρεπερτόριο κλασικών συνθέσεων, σύγχρονων ενορχηστρώσεων καθώς και γνωστών τζαζ μελωδιών, από την ελληνική και την παγκόσμια μουσική σκηνή. Στα τρία πιάνα όμως, θα μπορούν να καθίσουν και να αυτοσχεδιάσουν και οι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου, δίνοντας το δικό τους μουσικό τόνο!

Μετά το 4ήμερο «Play me, The Piano Project» στο αεροδρόμιο, τα 3 πιάνα θα προσφερθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα (Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ «Tο Εργαστήρι», Το Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά χωριά SOS Ελλάδος), δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απολαύσουν τον κόσμο της μουσικής. Το «Μουσικοδρόμιο» αποτελεί μέρος του προγράμματος “Fly me to the Moon”, μιας συνεργασίας του ΔΑΑ και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture, από το Μάιο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2014.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.elculture.gr/festival/fly-me-to-the-moon-594331

http://www.elculture.gr/music/play-me-the-piano-project-609305




Αναλυτικό πρόγραμμα (σημειώνεται ότι όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε περιοχές ελεύθερης πρόσβασης για το κοινό):

Τετάρτη 19-6-2013
• Σημείο 1: Επίπεδο Αναχωρήσεων - Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου
Οι καλλιτέχνες Κατερίνα Κρις, Παναγιώτης Πανταζής και Άρης Τσούτσικας θα φιλοτεχνήσουν τρία πιάνα, τα οποία στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία στον κεντρικό αεροσταθμό
Διάρκεια δράσης: 12:00 - 17:00

Πέμπτη 20-6-2013
• Σημείο 1: Επίπεδο Αναχωρήσεων - Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου Ρεσιτάλ πιάνου της Φαίης Ψυχοπαιδοπούλου με έργα Γάλλων συνθετών της ρομαντικής περιόδου και σύγχρονες ελληνικές συνθέσεις.
Ώρα εμφάνισης: 12:00-13:OO (2 εμφανίσεις x 20’)

• Σημείο 2: Επίπεδο Αφίξεων
Ρεσιτάλ πιάνου Γιώργου Ψυχογιού. Ο γνωστός ερμηνευτής και συνθέτης στο πιάνο, σε τζάζ αυτοσχεδιασμούς.
Ώρα εμφάνισης 13:30-14:30 (2 εμφανίσεις x 20’)

• Σημείο 3: Επίπεδο Αναχωρήσεων - Είσοδος 3
Duo βιολί και πιάνο Νίνας Πατρικίδου- Ευγενίας Βοτανοπούλου σε έργα του διεθνούς κλασικού ρεπερτορίου.
Ώρα εμφάνισης: 15:00-16:00 (2 εμφανίσεις x 20’)

Παρασκευή 21-6-2013
• Σημείο 1: Επίπεδο Αναχωρήσεων - Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου
Duo βιολί και πιάνο με την Έφη Χριστοδούλου (βιολί) και τη Μαρία Νεοφυτίδου (πιάνο), σε έργα κλασικής, ρομαντικής και σύγχρονης περιόδου, Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Ώρα εμφάνισης: 11:00-12:00 (2 εμφανίσεις x 20’)

• Σημείο 2: Επίπεδο Αφίξεων
Τrio κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο και πιάνο με τους Χρήστο Γκίνο (μπάσο κλαρινέτο), Αλέξανδρο Μιχαηλίδη (κλαρινέτο) και Μαρία Κονταράτου (πιάνο).
Ώρα εμφάνισης:12:30-13:30 (2 εμφανίσεις x 20’)

• Σημείο 3: Eπίπεδο Αναχωρήσεων - Είσοδος 3
Ο γνωστός ερμηνευτής και συνθέτης Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος στο πιάνο σε τζαζ αυτοσχεδιασμούς και σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο διάσημο πιανίστα της τζαζ Cecil Taylor.
Ώρα εμφάνισης 14:00-15:00 (2 εμφανίσεις x 20’)

Σάββατο 22-6-2013
• Σημείο 1: Επίπεδο Αναχωρήσεων - Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου - Περιοχή ελεύθερης πρόσβασης
Η Φένια Παπαδόδημα στο πιάνο σε προσωπικές συνθέσεις και στίχους, καθώς και σε διασκευές γνωστών standards (Coltrane, Jobim, Hancock).
Ώρα εμφάνισης 11:00- 12:00 (2 εμφανίσεις x 20’)

• Σημείο 2: Επίπεδο Αφίξεων - Περιοχή ελεύθερης Πρόσβασης Β
Η DaphneLz ανακατεύει τις φόρμες και φτιάχνει ντελικάτες αρμονίες στο πιάνο.
Ώρα εμφάνισης 12:30-13:30 (2 εμφανίσεις x 20’)

• Σημείο 3: Eπίπεδο Αναχωρήσεων - Είσοδος 3
Η Βικτωρία Ταγκούλη συναντά το συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου στο πιάνο και καλύπτουν ένα ευρύ ρεπερτόριο ελληνικών και ξένων έργων.
Ώρα εμφάνισης 14:00- 15:00 (2 εμφανίσεις x 20’)



Διαβάστε περισσότερα...

Στην Κέρκυρα από σήμερα το κινητό πολϋιατρείο «Ιπποκράτης»


Από τις αρχές της χρονιάς έχουν εξεταστεί 10.784 παιδιά.

Από τις 3 έως και τις 13 Ιουνίου, η Κινητή Οδοντιατρική και Παιδιατρική μονάδα σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δράμας επισκέφθηκε νηπιαγωγεία και ιδρύματα πραγματοποιώντας προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε 837 παιδιά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 10.784 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι και τη Δράμα.

Για το 2013 ο στόχος είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά!

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

Ο κ. Μάκης Κοσμάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα δήλωσε: «Το ταξίδι του Ιπποκράτη και της κινητής Οδοντιατρικής και Παιδιατρικής Μονάδας συνεχίζεται στην Ελλάδα, προσφέροντας το σημαντικό αγαθό της προληπτικής εξέτασης σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Χαιρόμαστε που είμαστε εμείς, η Johnson & Johnson, που διασφαλίζουμε το χαμόγελο σε τόσα παιδικά πρόσωπα, στηρίζοντας το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Από την πλευρά της, η κα Έρρικα Λαμπριανού, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, σημείωσε: «Βλέπουμε με χαρά τα έμπρακτα αποτελέσματα μια πρωτοβουλίας ουσίας που φέτος έγινε πράξη με την υποστήριξη του οργανισμού Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Η προσφορά στην κοινωνία αποτελεί θεμελιώδης αρχή για την Johnson & Johnson και για το λόγο αυτό επιλέγουμε να στηρίζουμε δράσεις που απαντάνε σε πρωταρχικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου».

Αναφορικά με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά:

  • Τον Δήμαρχο Δράμας, κύριο Κυριάκο Χαρακίδη και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Δήμου Δράμας, κύριο Κυριάκο Γρηγορίου για την άριστη συνεργασία, την υποστήριξη και τη ζεστή φιλοξενία
  • Τον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δράμας, κύριο Παναγιώτη Κάππο και όλα τα μέλη του Συλλόγου για την επιτυχή συνδιοργάνωση, την καθημερινή και ενεργό παρουσία τους και για την ανιδιοτελή και εθελοντική τους συμμετοχή
  • Τους υπαλλήλους του Δήμου Δράμας για την καθημερινή εθελοντική τους συμβολή 
  • Την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δράμας

Ταυτόχρονα, για τη σημαντική τους προσφορά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει τα παιδιά, τη Διοίκηση και το προσωπικό:

  • του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Δράμας
  • του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Δράμας
  • του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Δράμας
  • του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Δράμας 
  • του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου

Από σήμερα έως και τις 26/6 το Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα βρίσκεται στο Δήμο Κέρκυρας και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει προληπτικό ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά του νησιού.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Αποκεφάλισε τον πατέρα της γιατί τη βίασε


Το χωριό αρνείται να παραδώσει το κορίτσι στην αστυνομία.

Με ένα μαχαίρι μία 18χρονη από την Παπούα Νέα Γουινέα έκοψε το κεφάλι του πατέρα της μετά το βιασμό της στο σπίτι τους από τον ίδιο, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια βρισκόταν μακριά.

Oι κάτοικοι του χωριού όπου μένει το άτυχο κορίτσι έχουν σχηματίσει γύρω της ένα προστατευτικό κλοιό και αρνούνται να την παραδώσουν στην αστυνομία πιστεύοντας πως ο πατέρας άξιζε αυτό το θάνατο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 40χρονος πατέρας βίασε πολλές φορές την ίδια του την κόρη τη νύχτα στο δωμάτιό της, ενώ η μητέρα της και τα δύο της αδέλφια είχαν φύγει για να επισκεφθούν συγγενείς.

Όπως γράφει η Daily Mail, ο πατέρας επιχείρησε να επαναλάβει την αποτρόπαια πράξη του το πρωί αλλά η 18χρονη άρπαξε ένα μαχαίρι και τον αποκεφάλισε.

«Όλοι πιστεύουμε πως μπορεί να μείνει στην κοινότητά μας γιατί ο πατέρας της άξιζε να πεθάνει», δήλωσε πάστορας της περιοχής.

Οι κάτοικοι του χωριού Rang αποφάσισαν επίσης να μην γίνει κανονική τελετή ταφής για τον 40χρονο.

Βιασμοί, δολοφονίες, φόνοι γυναικών που θεωρούνται μάγισσες και πορνεία είναι εγκλήματα που καταγράφονται με μεγάλη συχνότητα στη χώρα.

Σε μία προσπάθεια να περιορίσει την εγκληματικότητα αυτή, η κυβέρνηση επανέφερε πρόσφατα τη θανατική ποινή.


Διαβάστε περισσότερα...

Σπουδές εικαστικών τεχνών


Η διαδικασία εισαγωγής και η επαγγελματική αποκατάσταση.

Ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική ανήκουν στις εικαστικές τέχνες, τις τέχνες που απεικονίζουν, που απευθύνονται στην όραση. Υπάρχουν τμήματα που δίνουν στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν αυτές τις τέχνες σε βάθος και να κάνουν την τέχνη τους επάγγελμα.

Τα τμήματα των εικαστικών τεχνών απευθύνονται σε φιλότεχνους νέους και δηλώνονται συνειδητά από τους μαθητές αφού η εισαγωγή στις εν λόγω σχολές γίνεται εκτός μηχανογραφικού δελτίου. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη τα τμήματα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών εντάσσονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

Ωστόσο, μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο, δεν έχει διευκρινιστεί αν η εισαγωγή θα γίνεται μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.

Εισαγωγή άνευ πανελληνίων για αποφοίτους λυκείου άλλα και γυμνασίου

Λόγω της ιδιαίτερης φύσης του γνωστικού αντικειμένου των τμημάτων η εισαγωγή γίνεται μέσω εισιτηρίων εξετάσεων το Σεπτέμβριο και σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται από το κάθε τμήμα. Για να διεκδικήσει κάποιος μία από τις προσφερόμενες θέσεις θα πρέπει να έχει απολυτήριο λυκείου. Το 15% των θέσεων προσφέρεται σε υποψηφίους που έχουν απολυτήριο γυμνασίου διακρίνονται όμως για την καλλιτεχνική τους προδιάθεση (απόφαση επιτροπής εισιτηρίων εξετάσεων).

Σημαντικές ημερομηνίες, δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων υποβάλλονται από τον ίδιο τον υποψήφιο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του κάθε χρόνο στη γραμματεία του τμήματος για το οποίο ενδιαφέρεται .Για το τμήμα εικαστικών τεχνών της ΑΣΚΤ (Αθήνα) το διάστημα υποβολής των δικαιολογητικών είναι από 25 Αυγούστου έως και 31 Αυγούστου. Οι υποψήφιοι καταθέτουν

α) Αίτηση συμμετοχής

β) Τίτλο σπουδών και

γ) Δύο (2) μικρές φωτογραφίες του υποψηφίου.

2. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, προκειμένου να κριθούν για την υπαγωγή τους στην κατηγορία εκείνων που έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση, υποβάλλονται στη Γραμματεία του κάθε τμήματος τον μήνα Ιούνιο, και συνοδεύονται από φάκελο με σχετικές εργασίες.

Διαδικασία εξετάσεων

Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στο Α΄ έτος σπουδών του τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών εκτελούν έργα εικαστικά από διάφορα πρότυπα, έμψυχα ή άψυχα ή και από τα δύο. Τα πρότυπα είναι τουλάχιστον δύο (2). Τα έργα τα οποία εκτελούν οι υποψήφιοι είναι:

(α) Σχέδια σε φύλλο χαρτιού με μολύβι, κάρβουνο ή μελάνι.

(β) Χρώμα σε χαρτόνι με τέμπερα, ακουαρέλα, ακρυλικά ή παστέλ.

Βαθμολόγηση των έργων

Κάθε μέλος της επιτροπής Εισιτηρίων Εξετάσεων βαθμολογεί με ένα ακέραιο αριθμό το σύνολο των έργων του υποψηφίου από 1 έως 10, με άριστα το βαθμό δέκα (10) και βάση το βαθμό πέντε (5). Γενικός βαθμός του υποψηφίου είναι το άθροισμα των βαθμών που συγκέντρωσε από τα μέλη της επιτροπής Εισιτηρίων Εξετάσεων διαιρούμενο δια του αριθμού των μελών αυτής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή είναι η επίτευξη της βαθμολογικής βάσης 5/10. Η εισαγωγή γίνεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας και μέχρι την κάλυψη του καθορισμένου αριθμού εισακτέων. Οι επιτυχόντες ανακοινώνονται στο διαδικτυακό τόπο κάθε τμήματος.

Τμήματα εικαστικών τεχνών

Υπάρχουν τρία τμήματα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών που η εισαγωγή γίνεται εκτός της διαδικασίας των πανελληνίων εξετάσεων. Πρόκειται για τα τμήματα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας με έδρα τη Φλώρινα, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα.

Επαγγελματικά δικαιώματα και προβλήματα

Οι απόφοιτοι των τμημάτων εικαστικών τεχνών μπορούν να εργαστούν ως καθηγητές στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, σε δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις, ιδρύματα εικαστικών τεχνών, εργαστήρια εικαστικής δημιουργίας, σχολές ζωγραφικής, γκαλερί, στη διεύθυνση μουσείων του υπουργείου Παιδείας κλπ.

Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει ο ανταγωνισμός από αποφοίτους ιδιωτικών σχολών. Στην ουσία οι απόφοιτοι έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα μόνο για τη δημόσια εκπαίδευση. Σε προκηρύξεις των δήμων ζητούνται πολλές φορές εκτός από την ειδικότητα ΠΕ ζωγράφων και ΔΕ ζωγράφων.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε προκήρυξη του δήμου Θέρμης για την πρόσληψη 14 καθηγητών ζωγραφικής ως προσόν ζητούσαν:

Πτυχίο Α.Ε.Ι. (εικαστικών τεχνών) ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή βεβαίωση μαθητείας καλλιτεχνικών σπουδών στη ζωγραφική Ι.Ε.Κ., ιδιωτικής σχολής, εργαστηρίου.


Αριθμός προσληφθέντων αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια εκπ.
Συνολικός αριθμός καθηγητών καλλιτεχνικών
Ποσοστό απορρόφησης
699
1.019
68,59%
Πληροφορία που αξίζει την προσοχή σας: Πλαστικών Τεχνών

Όσοι μαθητές επιθυμούν να εργαστούν στην εκπαίδευση ως καθηγητές καλλιτεχνικών (κλάδος ΠΕ08) και τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για τέχνες όπως η ζωγραφική, η γλυπτική μπορούν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα μέσω ενός τμήματος του 4ου επιστημονικού πεδίου. Πρόκειται για το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης.

Όπως αναφέρεται στον επικαιροποιημένο οδηγό σπουδών του τμήματος οι απόφοιτοι έχουν τα αναγκαία εφόδια για να ασκήσουν τις εικαστικές τέχνες ως δημιουργία, επιστήμη, επάγγελμα.

Ειδικότερα μπορούν να διδάξουν εικαστικές τέχνες στο πλαίσιο της Αισθητικής Αγωγής, Ιστορία της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΠΕ08 εικαστικών) και να συμβάλουν στη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση των ενηλίκων σε ΙΕΚ και άλλους φορείς. Να απασχοληθούν σε οργανισμούς τοπικούς αυτοδιοίκησης ως επιστημονικοί συνεργάτες και σύμβουλοι για θέματα εικαστικής εκπαίδευσης. Οι απόφοιτοι της κατεύθυνσης Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης μπορούν να εργαστούν στο ΥΠΠΟ, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα, πινακοθήκες κ.α.

Η σχολή για το 2012 είχε βάση 8.256 μόρια. Ακόμα χαμηλότερη ήταν η βάση εισαγωγής για τους τρίτεκνους που διαμορφώθηκε στα 7.132 μόρια και για τους πολύτεκνους που ο τελευταίος εισαχθείς συγκέντρωσε 5.972 μόρια.
Να αναφέρουμε ότι η ένταξη των αποφοίτων του τμήματος Πλαστικών Τεχνών στον κλάδο των εκπαιδευτικών εικαστικών έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των αποφοίτων των σχολών εικαστικών τεχνών.


Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοποριακό σύστημα χαρίζει «όραση» στους υπολογιστές


Θα μπορούν να βλέπουν και να αναγνωρίζουν τα αντικείμενα.

Μπορεί οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές να είναι θεωρούνται ίσως τα πιο «έξυπνα» μηχανήματα, όμως αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στο να αναγνωρίσουν διάφορα αντικείμενα. Παρά το γεγονός πως η λέξη «μνήμη» σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την πληροφορική, οι υπολογιστές δε μπορούν να θυμούνται ποια πράγματα μοιάζουν μεταξύ τους.

Είναι αλήθεια πως η οπτική μνήμη είναι πράγματι μία περίπλοκη διαδικασία. Είναι μία έμφυτη αίσθηση του ανθρώπου, που φαίνεται απλή επειδή τη διαχειρίζεται ασυνείδητα. Το να διδάξουμε όμως στους υπολογιστές να κάνουν το ίδιο, δεν είναι μία τόσο εύκολη αποστολή.

Αυτό προσπαθεί να πετύχει ο διδακτορικός φοιτητής, Renato Salas-Moreno στο πανεπιστήμιο Imperial College, μαζί με τους συναδέλφους του. Μελετούν την τεχνητή όραση και προσπαθούν να δημιουργήσουν μία μέθοδο, με την οποία ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής θα είναι σε θέση να ταιριάζει τα αντικείμενα που «βλέπει», με αυτά που υπάρχουν σε μία προ-υπάρχουσα βάση δεδομένων.

Για να το πετύχουν αυτό, ο Salas-Moreno και η ομάδα του, πρόσθεσαν την αναγνώριση αντικειμένων σε ένα υπάρχον σύστημα με το όνομα SLAM (Simultaneous Location And Mapping). Το SLAM έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει τον περιβάλλοντα χώρο του υπολογιστή, βλέποντας το περίβλημα των αντικειμένων που υπάρχουν σε αυτόν.

Το πρόβλημα του συγκεκριμένο συστήματος, σύμφωνα με το Salas-Moreno, είναι η αδυναμία του να αναγνωρίσει τα αντικείμενα, παρά μόνο την ύπαρξή τους. Έτσι, η χρησιμότητα του, όπως αναφέρει, περιορίζεται στη βασική έννοια του «αυτό υπάρχει, δε θα τρακάρω επάνω του».

«Ο κόσμος που δημιουργεί το SLAM δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, αφού κάθε σημείο του δεν ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Ο υπολογιστής δεν μπορεί να γνωρίζει αν αυτό που κοιτά είναι μία τηλεόραση ή ένα τοίχος», αναφέρει.

Με τη νέα βελτιωμένη έκδοση όμως, με την ονομασία SLAM++, επιτρέπει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όχι μόνο να αναγνωρίζουν το αντικείμενο που βλέπουν, συγκρίνοντάς με αυτά στη βάση δεδομένων, αλλά και να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Οι πιθανές χρήσεις των υπολογιστών που χρησιμοποιούν το αναβαθμισμένο σύστημα είναι πάρα πολλές, ειδικότερα στον τομέα της ρομποτικής. «Είναι παρόμοιο με το πώς ένα παιδί μαθαίνει για τον κόσμο», υποστηρίζει ο Salas-Moreno.


Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ


Η ζημιά για το Ίδρυμα αγγίζει τις 15.471 ευρώ.

Στην εξιχνίαση απάτης σε βάρος του ΙΚΑ προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Ημαθία, Χαλκιδική, Δράμα και Κιλκίς.

Η διερεύνηση της υπόθεσης στην Ημαθία ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από Υποκατάστημα του Ι.Κ.Α.

Η μήνυση αφορούσε άγνωστα άτομα, τα οποία με τη χρήση πολλών ηλεκτρονικών ιχνών, υπέβαλαν μέσω διαδικτύου, ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις, δηλώνοντας εργαζόμενους και ημέρες απασχόλησής, που δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματική απασχόληση και αφορούσαν έργα, είτε εικονικά, είτε πραγματικά, με πιστωμένα ένσημα. Οι ψευδώς δηλωμένοι υπάλληλοι λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας κ.λπ.).

Η συνολική ζημιά για το Ι.Κ.Α υπολογίζεται σε 15.471 ευρώ, ενώ τα κέρδη για τους δράστες υπολογίζονται σε χιλιάδες ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα και την ψηφιακή ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών, προέκυψε ότι οι συνδέσεις του διαδικτύου, μέσω των οποίων είχαν υποβληθεί οι ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις, αντιστοιχούσαν σε δύο Έλληνες ηλικίας 54 και 34 ετών αντίστοιχα.

Από την έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένας φάκελος ο οποίος περιείχε εκατό σελίδες από επίμαχες Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις εργαζομένων, ένας φάκελος που περιείχε δέκα σελίδες από έγγραφα σχετικά με το Ι.Κ.Α. καθώς και λίστα με ονόματα συνεργαζόμενων εργατών.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και να προσδιοριστεί η ακριβής οικονομική ζημιά σε βάρος του Ι.Κ.Α., ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.



Διαβάστε περισσότερα...

Η αποκάλυψη που έσπρωξε την Paris Jackson στην απόπειρα αυτοκτονίας


Παραμένει στο νοσοκομείο η 15χρονη.

Έγινε πριν από λίγες ημέρες γνωστό πως η 15χρονη κόρη του Michael Jackson, Paris, αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της κόβοντας τις φλέβες της. Όπως αποκαλύφθηκε, αυτό που έσπρωξε την 15χρονη στην απόπειρα αυτή ήταν το ότι έμαθε πως δεν έχει τον ίδιο βιολογικό πατέρα με τον αδελφό της Prince.

Σύμφωνα με πηγές η Paris πάντα ένιωθε πως δεν θα μπορούσε ο Michael Jackson να είναι βιολογικός της πατέρας, ήταν πεπεισμένη πως με τον Prince ήταν αδέλφια.

Πίστευε πως μητέρα τους ήταν η Debbie Rowe και κάποιος άγνωστος άνδρας ο πατέρας τους.

Αλλά όταν έμαθε την αλήθεια η 15χρονη κατέρρευσε. Βυθίστηκε στην κατάθλιψη και οδηγήθηκε στην απόπειρα αυτοκτονίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Κινηματογραφικές σπουδές στην Ελλάδα


Τα επαγγελματικά δικαιώματα και οι προοπτικές των σπουδαστών.

Ο κινηματογράφος είναι μια από τις καλές τέχνες με χιλιάδες φίλους ανά τον κόσμο. Πριν χρόνια όποιος ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά έπρεπε να επιλέξει είτε μια ιδιωτική σχολή, είτε τη λύση του εξωτερικού. Εδώ όμως και μερικά χρόνια δίνεται η δυνατότητα να σπουδάσει κάποιος κινηματογράφο σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας.

Ποιες είναι όμως οι επαγγελματικές προοπτικές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων; Σε αυτό το καίριο ερώτημα πολλών γονέων και μαθητών θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε ακολούθως.

Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ

Το τμήμα Κινηματογράφου μπορεί να δηλωθεί από μαθητές της θεωρητικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης αφού είναι κοινό τμήμα του 1ου και 2ου επιστημονικού πεδίου. Δέχθηκε για πρώτη φορά φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 και οι πρώτοι απόφοιτοι του τμήματος ορκίστηκαν το 2009. Οι σπουδές έχουν διάρκεια 5 έτη και σκοπός του τμήματος όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του είναι:

Να καλλιεργεί και να προάγει την κινηματογραφική τέχνη στο πλαίσιο μίας ευρύτερης οπτικοακουστικής εκπαίδευσης και να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για την καλλιτεχνική, επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη, οργανώνοντας με επιτυχία τις σπουδές που θα προσφέρουν εξειδικευμένες γνώσεις σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα της οικείας τέχνης.

Επαγγελματικά δικαιώματα σε εκκρεμότητα

Για το τμήμα δεν έχει εκδοθεί ακόμα προεδρικό διάταγμα που να ορίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Ωστόσο με βάση τις σπουδές τους οι απόφοιτοι μπορούν να απασχοληθούν επαγγελματικά σε τομείς που σχετίζονται με το χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Ανάλογα με την κατεύθυνση που θα επιλέξουν θα μπορέσουν να εργαστούν ως σκηνοθέτες, παραγωγοί, σεναριογράφοι, ενδυματολόγοι, σκηνογράφοι, διευθυντές φωτογραφίας, ηχολήπτες, κριτικοί κινηματογράφου, μοντέρ.

Οι κατευθύνσεις που μπορούν να επιλέξουν οι φοιτητές, σύμφωνα με τον οδηγό σπουδών 2012-13, είναι οι ακόλουθες: Διεύθυνση φωτογραφίας, Ήχος και μουσική, Θεωρία-Ιστορία κινηματογράφου, Μοντάζ, Παραγωγή, Σενάριο, Σκηνογραφία-Ενδυματολογία, Σκηνοθεσία.

Η άδεια άσκησης επαγγέλματος σε ένα από τους παραπάνω τομείς χορηγείται μετά από σχετική αίτηση του ενδιαφερομένου στη Διεύθυνση Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Προοπτικές. Ανταγωνισμός από αποφοίτους ιδιωτικών σχολών

Οι απόφοιτοι του τμήματος Κινηματογράφου δεν έχουν ακόμα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα ενώ έχουν ισχυρό ανταγωνισμό και από αποφοίτους ιδιωτικών σχολών. Χαρακτηριστικά παραθέτουμε το ακόλουθο έγγραφο που καθορίζει τα κριτήρια για τη χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος σκηνοθέτη. Μέσα από αυτό το έγγραφο γίνεται κατανοητό ότι απόφοιτοι ιδιωτικών σχολών άλλα ακόμα και των ΙΕΚ μπορούν υπό προϋποθέσεις να γίνουν σκηνοθέτες:

1. Άδεια Σκηνοθέτη

Χορηγείται χωρίς εξετάσεις:

α) Στους πτυχιούχους αναγνωρισμένων ημεδαπών ή αλλοδαπών Κινηματογραφικών Σχολών, ανώτατης βαθμίδας της κατεύθυνσης Σκηνοθεσίας, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει δύο (2) κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου μήκους ή τετρακόσια (400) ημερομίσθια σε τηλεοπτικές παραγωγές ως βοηθοί σκηνοθέτη.

β) Στους πτυχιούχους αναγνωρισμένων Κινηματογραφικών Σχολών, τριετούς τουλάχιστον φοίτησης, ειδικότητας «Σκηνοθέτης», οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει τρεις (3) κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου μήκους ή εξακόσια (600) ημερομίσθια σε τηλεοπτικές παραγωγές ως βοηθοί σκηνοθέτη.

γ) Σε όσους έχουν πραγματοποιήσει μία (1) κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους, διάρκειας τουλάχιστον 60 λεπτών ή δύο (2) κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους, διάρκειας τουλάχιστον 10 λεπτών η κάθε μία ή διακόσια (200) ημερομίσθια σε τηλεοπτικές παραγωγές ως σκηνοθέτες μέχρι τη δημοσίευση της παρούσης. Οι ταινίες θα πρέπει να έχουν προβληθεί δημόσια.

Χορηγείται με εξετάσεις:

Στους κατόχους Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, της ειδικότητας «Σκηνοθέτης» ή «Σκηνοθέτης Τηλεόρασης», οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει οκτώ (8) κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου μήκους ή χίλια εξακόσια (1.600) ημερομίσθια σε τηλεοπτικές παραγωγές ως βοηθοί σκηνοθέτη.

Επίσης δε αντίθεση με τους αποφοίτους των σχολών Θεατρικών σπουδών και θεάτρων δεν έχουν μέχρι σήμερα την ίδια απορρόφηση στην εκπαίδευση. Έχουν βέβαια τη δυνατότητα να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί διδάσκοντας το μάθημα του κινηματογράφου στα καλλιτεχνικά σχολεία. Οι πιθανότητες πρόσληψης είναι περιορισμένες καθώς υπάρχουν μόλις τρία καλλιτεχνικά σχολεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, ενώ τις θέσεις αυτές έχουν το δικαίωμα να τις διεκδικήσουν και απόφοιτοι μη πανεπιστημιακών σχολών κινηματογράφου. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι οι θέσεις απασχόλησης είναι περιορισμένες.

Ποιοι διδάσκουν το μάθημα του Κινηματογράφου;

Διδάσκοντες είναι όσοι κατέχουν:

- Δίπλωμα ανώτερης σχολής Κινηματογράφου – Τηλεόρασης της Ελλάδας ή του εξωτερικού, αναγνωρισμένης από το κράτος και απολυτήριο Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου.

- Πτυχίο πανεπιστημίου τμήματος κινηματογράφου του εξωτερικού, αναγνωρισμένου από το κράτος.

- Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στο διδακτικό αντικείμενο από πανεπιστήμιο της ημεδαπής ή ισότιμος και αντίστοιχος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών από πανεπιστήμιο της αλλοδαπής.

- Συμβασιούχοι του Π.Δ. 407/80, διδάσκοντες το καλλιτεχνικό αντικείμενο.

Διευκρίνιση:

Στα πτυχία πανεπιστημίου συμπεριλαμβάνονται και οι πτυχιούχοι του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Επίσης οι απόφοιτοι της σχολής Κινηματογράφου έχουν και τη δυνατότητα να εργαστούν ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Παραθέτουμε σχετικό χωρίο προκήρυξης:

«Το ΙΔΕΚΕ με την 11/29-07-2010 πράξη του Δ.Σ. προσκαλεί ωρομίσθιους εκπαιδευτές πολλαπλών ειδικοτήτων, προκειμένου να ενταχθούν στη Λίστα Κατάταξης Εκπαιδευτών ΚΕΕ και να αξιοποιηθούν για τη διδασκαλία των ενηλίκων σε τμήματα Μάθησης Θεατρικών Σπουδών ή Θεάτρου ή Κινηματογράφου ΑΕΙ»

Βάση εισαγωγής. Αριθμός υποψηφίων. Μεγάλο το ενδιαφέρον παρά τα προβλήματα

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, το τμήμα αυτό το δηλώνουν αρκετοί μαθητές συνειδητά γιατί έχουν πάθος και αγάπη για τον κινηματογράφο. Τα 19.013 μόρια συγκέντρωσε ο μαθητής που πέρασε πρώτος στο εν λόγω τμήμα. Με τα μόρια αυτά θα μπορούσε να είχε εισαχθεί σε τμήματα Νομικής και Ψυχολογίας όμως προτίμησε τη σχολή Κινηματογράφου.

Για το 2012 η βάση εισαγωγής είχε διαμορφωθεί για τους υποψηφίους της γενικής σειρά στα 14.686 μόρια. Μεγάλος ήταν ο αριθμός των μαθητών που δήλωσαν τη σχολή στο μηχανογραφικό τους δελτίο. Συνολικά 10.394 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών δήλωσαν τη σχολή και από αυτούς 412 την είχαν ως πρώτη τους επιλογή.



Διαβάστε περισσότερα...

«Κούρεμα» χρέους σε συνταξιούχο δανειολήπτη


Πώς έσωσε το σπίτι του.

Ιδιαίτερο νομικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, προς όφελος δανειολήπτη, συνταξιούχου του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο συνταξιούχος δανειολήπτης, έχει εισόδημα μόνο από σύνταξη του 900 ευρώ το μήνα, με τη σύζυγο που δεν εργάζεται, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας όπως και ο ίδιος. Ο δανειολήπτης έχει τρία παιδιά με το ένα να διαμένει μαζί του, λόγω ανεργίας.
Το σύνολο των οφειλών του, σε δύο τράπεζες και σε διάφορα τραπεζικά προϊόντα (στεγαστικό, πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια) αγγίζει το ποσό των 41.293,61 ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, είναι μία διώροφη κατοικία στο Ηράκλειο Κρήτης, 93,78 τ.μ ,με εκτιμώμενη εμπορική αξία αυτού σε 40.000 ευρώ, λαμβανομένων υπόψη, της παλαιότητας της, της αντικειμενικής της αξίας και των πτωτικών τάσεων της αγοράς ακινήτων, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας της χώρας.

Επίσης, ο δανειολήπτης, έχει στην διάθεσή του δύο αυτοκίνητα χαμηλής εμπορικής αξίας, λόγω της παλαιότητας τους, δεν θεωρήθηκαν από το δικαστήριο εκποιήσιμα.

Το δικαστήριο, βλέποντας την οικονομική αδυναμία της οικογένειας του συνταξιούχου του ΙΚΑ, έκρινε να ορίσει μηνιαίες καταβολές επί τετραετία των 200 ευρώ το μήνα και να καλέσει τον δανειολήπτη για να σώσει το σπίτι του να πληρώσει το 45%, της εμπορικής αξίας της κατοικίας δηλαδή να πληρώσει μέχρι 18.000 ευρώ σε διάρκεια 10ετίας (120 μήνες) να πληρώσει μετά από περίοδο χάριτος ενός έτους 120 ευρώ.

Επί της προκειμένης περίπτωσης κατάφερε ο δανειολήπτης να σώσει το σπίτι του (πρώτη κατοικία). Να ρυθμίσει το χρέος του πληρώνοντας δόσεις 4ετίας, σύμφωνα με την οικονομική του δυνατότητα. Να τύχει ενός έτους περίοδο χάριτος. Να πληρώσει μόνο 18.000 ευρώ σε περίοδο δεκαετίας για να σώσει το σπίτι του. Να έχει «κούρεμα» 7.693.61 ευρώ.


Πηγή: http://prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Όταν μιλάμε για μεγαλείο ψυχής, εννοούμε τον Α. Κιλιγκαρίδη»


Συγγενείς του αδικοχαμένου αθλητή περιγράφουν στο newsbeast.gr τον δικό τους «πρωταθλητή» ζωής.

Δεν άντεξε ο Αντρέας Κιλιγκαρίδης. Έσβησε, και σήμερα η οικογένειά του, οι συγγενείς του, οι φίλοι του θα τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά. Όμως, οι δικοί του άνθρωποι, παρά το πένθος και τον πόνο τους, μιλούν με τα πιο ζεστά λόγια για τον πρωταθλητή του κανόε καγιάκ.

Περιγράφουν τον Αντρέα Κιλιγκαρίδη ως έναν άνθρωπο, ο οποίος παρά την τεράστια επιτυχία του στο χώρο του αθλητισμού, ήταν πάντα δίπλα τους στις χαρές και στις λύπες. Ήταν διαρκώς στο πλευρό τους και τους συμβούλευε αφού τα περισσότερα ξαδέρφια του είχαν αποφασίσει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Στήριζε διαρκώς τους νέους ανθρώπους και σεβόταν τους μεγαλύτερους. Με λίγα λόγια, όπως λέει στοnewsbeast.gr, ο ξάδερφός του, Σάββας Νικολαΐδης, «Όταν μιλάμε για μεγαλείο ψυχής, μιλάμε για την ψυχή του Αντρέα Κιλιγκαρίδη».

«Ήταν οικογενειάρχης. Ήταν μαχητής. Ήταν φιλικός με όλους και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ενώ ήταν αθλητής, ενώ είχε φτάσει τόσο ψηλά, ήταν ότι ενώ έβλεπε έναν άγνωστο εργάτη ή έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας του μιλούσε στον πληθυντικό. Πολλές φορές μάλιστα ντρεπόταν να μιλήσει. Είχε πολύ μεγάλο σεβασμό για τους ανθρώπους ο Αντρέας. Τον πονάμε πολύ περισσότερο γιατί ήταν ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος που έφυγε νωρίς. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε αφιερώσει τη ζωή του μόνο στον αθλητισμό. Δεν παρέλειψε ποτέ την οικογένειά του, τα ξαδέρφια του, τους φίλους του. Ο Αντρέας δεν ξεχνούσε κανέναν. Είχαμε γενέθλια, μας έπαιρνε τηλέφωνο. Θυμόταν ημερομηνίες. Πράγματα μικρά κι όμως τώρα τα καταλαβαίνουμε και βλέπουμε πόσο μεγάλα ήταν. 


«Όταν μιλάμε για μεγαλείο ψυχής, εννοούμε τον Α. Κιλιγκαρίδη»

Εμείς, που είμαστε η επόμενη γενιά, μεγαλώσαμε με τη συμβολή του. Δηλαδή, όλα του τα ξαδέλφια, ασχοληθήκαμε με τον αθλητισμό. Και είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είχαμε το καλό παράδειγμα στο σπίτι μας. Εκείνος μας μιλούσε. Μας συμβούλευε για το τι θα πρέπει να προσέχουμε και τι θα πρεπε να κάνουμε. Χάραξε το δρόμο του κι εμείς τον ακολουθήσαμε», λέει. Δίπλα του βρίσκεται και ο γαμπρός του. «Όταν μιλάμε για μεγαλείο ψυχής, μιλάμε για την ψυχή του Αντρέα Κιλιγκαρίδη», τονίζει για μία ακόμη φορά εκείνος. Και εύχεται να είναι πολλοί εκείνοι που θα πάρουν-έστω και κάποια-στοιχεία του χαρακτήρα του.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...