Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Την Παρασκευή οι βαθμολογίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις βάζει την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες. Οι βαθμολογικές επιδόσεις στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα αναρτηθούν στα σχολεία την ερχόμενη Παρασκευή 21 Ιουνίου, στη 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αθανάσιου Κυριαζή, η διαδικασία της καταχώρισης των βαθμολογιών και των σχετικών ελέγχων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη 18 Ιουνίου το μεσημέρι και η προετοιμασία των δεμάτων μέχρι την Τετάρτη το βράδυ. Την Πέμπτη 20 Ιουνίου το πρωί θα ξεκινήσει η αποστολή των αποκομμάτων και των καταστάσεων από τα βαθμολογικά κέντρα προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από το πρωί της Παρασκευής θα αρχίσουν να φτάνουν σε όλα τα λύκεια της χώρας τα βαθμολογικά στοιχεία και αφού γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, θα αναρτηθούν περίπου στη 1 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι με τον 8ψήφιο κωδικό τους θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τις βαθμολογίες τους και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr.

Ακόμα πάντως δεν έχει γίνει γνωστό εάν την Παρασκευή θα έχουν ετοιμαστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων ανά μάθημα. Από αυτά τα στοιχεία, άλλωστε, θα φανεί με σχετική ακρίβεια πως θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής στα φετινά τμήματα που συμπεριλαμβάνονται στο μηχανογραφικό. Από τη στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα ο αριθμός των θέσεων που θα διατεθεί σε όλα τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, με τα βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων, μπορεί να παραβλαφθεί πόσο θα ανέβουν ή θα πέσουν οι βάσεις εισαγωγής στα τμήματα όλων των επιστημονικών πεδίων.

Το μόνο κομμάτι του «παζλ» που θα απομένει θα είναι οι επιλογές των υποψηφίων στο μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο αναμένεται να καταθέσουν μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών (δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών, η οποία θα γίνει και εφέτος μέσω διαδικτύου).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.