Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

«Όταν μιλάμε για μεγαλείο ψυχής, εννοούμε τον Α. Κιλιγκαρίδη»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγγενείς του αδικοχαμένου αθλητή περιγράφουν στο newsbeast.gr τον δικό τους «πρωταθλητή» ζωής.

Δεν άντεξε ο Αντρέας Κιλιγκαρίδης. Έσβησε, και σήμερα η οικογένειά του, οι συγγενείς του, οι φίλοι του θα τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά. Όμως, οι δικοί του άνθρωποι, παρά το πένθος και τον πόνο τους, μιλούν με τα πιο ζεστά λόγια για τον πρωταθλητή του κανόε καγιάκ.

Περιγράφουν τον Αντρέα Κιλιγκαρίδη ως έναν άνθρωπο, ο οποίος παρά την τεράστια επιτυχία του στο χώρο του αθλητισμού, ήταν πάντα δίπλα τους στις χαρές και στις λύπες. Ήταν διαρκώς στο πλευρό τους και τους συμβούλευε αφού τα περισσότερα ξαδέρφια του είχαν αποφασίσει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Στήριζε διαρκώς τους νέους ανθρώπους και σεβόταν τους μεγαλύτερους. Με λίγα λόγια, όπως λέει στοnewsbeast.gr, ο ξάδερφός του, Σάββας Νικολαΐδης, «Όταν μιλάμε για μεγαλείο ψυχής, μιλάμε για την ψυχή του Αντρέα Κιλιγκαρίδη».

«Ήταν οικογενειάρχης. Ήταν μαχητής. Ήταν φιλικός με όλους και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ενώ ήταν αθλητής, ενώ είχε φτάσει τόσο ψηλά, ήταν ότι ενώ έβλεπε έναν άγνωστο εργάτη ή έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας του μιλούσε στον πληθυντικό. Πολλές φορές μάλιστα ντρεπόταν να μιλήσει. Είχε πολύ μεγάλο σεβασμό για τους ανθρώπους ο Αντρέας. Τον πονάμε πολύ περισσότερο γιατί ήταν ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος που έφυγε νωρίς. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε αφιερώσει τη ζωή του μόνο στον αθλητισμό. Δεν παρέλειψε ποτέ την οικογένειά του, τα ξαδέρφια του, τους φίλους του. Ο Αντρέας δεν ξεχνούσε κανέναν. Είχαμε γενέθλια, μας έπαιρνε τηλέφωνο. Θυμόταν ημερομηνίες. Πράγματα μικρά κι όμως τώρα τα καταλαβαίνουμε και βλέπουμε πόσο μεγάλα ήταν. 


«Όταν μιλάμε για μεγαλείο ψυχής, εννοούμε τον Α. Κιλιγκαρίδη»

Εμείς, που είμαστε η επόμενη γενιά, μεγαλώσαμε με τη συμβολή του. Δηλαδή, όλα του τα ξαδέλφια, ασχοληθήκαμε με τον αθλητισμό. Και είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είχαμε το καλό παράδειγμα στο σπίτι μας. Εκείνος μας μιλούσε. Μας συμβούλευε για το τι θα πρέπει να προσέχουμε και τι θα πρεπε να κάνουμε. Χάραξε το δρόμο του κι εμείς τον ακολουθήσαμε», λέει. Δίπλα του βρίσκεται και ο γαμπρός του. «Όταν μιλάμε για μεγαλείο ψυχής, μιλάμε για την ψυχή του Αντρέα Κιλιγκαρίδη», τονίζει για μία ακόμη φορά εκείνος. Και εύχεται να είναι πολλοί εκείνοι που θα πάρουν-έστω και κάποια-στοιχεία του χαρακτήρα του.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.