Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Έστειλαν με το ταχυδρομείο ανθρώπινα μέλη



Παραλήπτης το Συντηρητικό Κόμμα του Καναδά.

Ένα μακάβριο πακέτο με δύο ανθρώπινα μέλη ταχυδρομήθηκε στα γραφεία του Συντηρητικού Κόμματος, στην Οτάβα του Καναδά.

Η αστυνομία της καναδικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι το πακέτο περιείχε ένα πόδι και ένα χέρι, τα οποία θα αποσταλούν για εξέταση, προκειμένου να εντοπιστεί από πού προέρχονται.

Θα εξεταστεί εργαστηριακά αν τα δύο μέλη ανήκουν στο ίδιο σώμα ή σε διαφορετικά και αν τα άτομα ήταν ζωντανά όταν έγιναν οι ακρωτηριασμοί.

Τα μέλη ανακαλύφθηκαν, όταν κλήθηκε η αστυνομία στα γραφεία του Συντηρητικού Κόμματος, να ελέγξει το δέμα στο οποίο υπήρχαν κηλίδες αίματος.

Η αστυνομία διαβεβαίωσε πως το ανατριχιαστικό πακέτο στάλθηκε, μέσω των Καναδικών Ταχυδρομείων. Λόγω του ότι τα ανθρώπινα μέλη ήταν σε αποσύνθεση, οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να διακρίνουν αν ανήκαν σε άντρα ή γυναίκα.

Η αστυνομία συνεργάζεται με τα Καναδικά Ταχυδρομεία, για να εξακριβωθεί η περιοχή από την οποία στάλθηκε το πακέτο, ενώ οι αστυνομικοί βρίσκονται σε επαφή με νεκροτομεία και γραφεία κηδειών, για να διαπιστωθεί αν έλειπαν μέλη από πτώματα.

Ερευνάται, επίσης, αν τα δύο άκρα ανήκουν σε ανθρώπινο κορμό, που βρέθηκε σε κεντρικό σκουπιδότοπο του Μόντρεαλ.




Διαβάστε περισσότερα...

Οι μαθητές εκφράζονται μέσα από την Τέχνη



Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από την 5η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Η 5η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, ο Σχολικός Σύμβουλος της 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η Εκπαιδευτική Κοινότητα διοργανώνουν σήμερα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 88ου δημοτικού σχολείου, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις μουσικής, χορού, λογοτεχνίας και θεάτρου με τίτλο «Οι μαθητές εκφράζονται μέσα από την Τέχνη».

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν τα δημοτικά σχολεία 87ο , 81ο , 88ο , 29ο , 33ο , 107ο και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 18:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Διαβάστε περισσότερα...

Το «CATASTROIKA» προβάλλεται το Σάββατο στην Κατερίνη



Ένα κιλό όσπρια αντί για χρήματα ορίζει η είσοδος στο θέατρο.

Ένα κιλό όσπρια για το Κοινωνικό Παντοπωλείο αντί για χρήματα θα δίνουν όσοι θα παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «CATASTROIKA» στην Κατερίνη.

Στο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί το Σάββατο, 2 Ιουνίου, στο θεατράκι του πάρκου Κατερίνης, στις 20:30 θα εξεταστούν παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης. Γι’ αυτό και η «CATASTROIKA» προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί εάν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.

Το αξιοπρόσεκτο πάντως είναι ότι όσοι αποφασίσουν να το παρακολουθήσουν, δεν θα πληρώσουν αλλά πρέπει να φέρουν ένα κιλό όσπρια τα οποία θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της περιοχής προκειμένου -στη συνέχεια- να μοιραστούν στις άπορες οικογένειες.


Διαβάστε περισσότερα...

Εφτάχρονο παιδάκι με σώμα γριάς γυναίκας



Η Ashanti Eliott-Smith είναι σαν οποιαδήποτε άλλα κορίτσια της ηλικίας της, πηγαίνει στο σχολείο... παίζει με τους φίλους της ή το κουτάβι της, της αρέσουν τα άλογα και πολλά άλλα.

Αλλά, δυστυχώς, έχει μια σπάνια ανίατη πάθηση την (Hutchinson -Gilford τον σύνδρομο της προγηρίας), που κάνει το σώμα της να μεγαλώνει πιο γρήγορα από τους άλλους ανθρώπους, 8 φορές πιο γρήγορα για να είμαι πιο ακριβής.

Αυτή η κατάσταση είναι πολύ σπάνια και μόνο 52 άτομα στον κόσμο πάσχουν από προγηρία. Όπως κάποιες γιαγιάδες, είναι φαλακρές, έχουν αρθρίτιδα και έχουν ένα αποδυναμωμένο κέντρο.

Είναι ακριβώς κάτω από (90 εκατοστά) και βάρος μόλις (13kg).Είναι ένα γενναίο κοριτσάκι και τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει. Ελπίζουμε ότι θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής για να απολαύσει κάθε στιγμή!


Διαβάστε περισσότερα...

Διάπλους Ευβοϊκού για καλό σκοπό



Την Κυριακή 3 Ιουνίου.

Κάθε χρόνο η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, γιορτάζεται σ’ όλο τον κόσμο ως η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου. Οι συμμετέχοντες σ’ αυτές τις συμβολικές εκδηλώσεις, θέλουν να δείξουν στο ευρύ κοινό ότι η ζωή συνεχίζεται μετά την διάγνωση του καρκίνου, που μπορεί να είναι πιο παραγωγική και δημιουργική!

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται την Κυριακή 3 Ιουνίου ο 1ος Διάπλους Αλληλεγγύης Ευβοϊκού.

Στόχος της εκδήλωσης, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τον καρκίνο, αλλά και την απομυθοποίηση του ως θανατηφόρου νόσου. Η εκδήλωσή έχει ενταχθεί στο παγκόσμιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης National Cancer Survivors Day (www.ncsd.org).

Πιο αναλυτικά, αθλητές αετοσανίδας, ιστιοσανίδας, καγιάκ και ιστιοπλόοι διασχίζουν την συμβολική αυτή ημέρα, για 28.000.000 επιζώντες του καρκίνου σ’ όλο τον κόσμο, τον Ευβοϊκό, στέλνοντας ένα μήνυμα ενδυνάμωσης σε όσους νοσούν από καρκίνο, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν 3 ΜΚΟ, τις «Μείνε Δυνατός», Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και «Global Kiter Foundation (GKF)».

Η εκκίνηση θα γίνει από το Μαρμάρι Ευβοίας και ο τερματισμός είναι προγραμματισμένος στην Αρτέμιδα (Λούτσα Αττικής), πάντα ανάλογα με την κατεύθυνση των ανέμων.

Η απόσταση που διανύουν οι αθλητές είναι 16 ναυτικά μίλια (30Χλμ) περίπου και ο διάπλους αναμένεται να διαρκέσει γύρω στις 3 ώρες. Η ομάδα των 30 εθελοντών συνοδεύεται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, το Sailing Academy και το Fouskoto4all, που υποστηρίζουν τον διάπλου με τζετ-σκι, φουσκωτά, ιστιοφόρα, γιατρούς και ναυαγοσώστες.

Οι περισσότεροι από τους εθελοντές που συμμετέχουν έχουν βιώσει την εμπειρία του καρκίνου, είτε άμεσα ως ασθενείς, είτε έμμεσα μέσω των συγγενών τους. Η σύλληψη αυτού του τολμήματος βοήθησε τον Ηλία Κατηρτσιγιανόγλου, (μέλος της οργάνωσης «Μείνε δυνατός» να ξεπεράσει την πρόκληση που αντιμετώπισε όταν είχε διαγνωστεί με καρκίνο των όρχεων το Δεκέμβριο του 2009. Λειτούργησε ως το κίνητρό του για να βελτιωθεί η υγεία του και να βοηθήσει άλλους, στέλνοντας ένα μήνυμα εμψύχωσης και αισιοδοξίας και ταυτόχρονα συγκεντρώνοντας κεφάλαια για μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που ασχολούνται ευρύτερα με την υγεία και την αντιμετώπιση του καρκίνου.

«Πρόθεση της δράσης μας είναι να εμπνεύσει όλους όσους νοσούν, να τους ταξιδέψει στην ελευθερία της ανοιχτής θάλασσας, να τους μεταδώσει την αμέριστη υποστήριξη όλης της ομάδας, να τους εμψυχώσει το επίτευγμα των αθλητών για να μείνουν δυνατοί. Σύνθημά μας είναι τα λόγια του Μαχάτμα Γκάντι: "Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο". Θέλουμε έναν κόσμο που να συμπονά, να αθλείται και να χαμογελά πλατιά κι αυτό είναι το πρώτο μας βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση», λέει η ομάδα των αθλητών που φέρουν το όνομα Surfers4Life

Αυτό είναι το πρώτο βήμα, ώστε να ακολουθήσουν πιο φιλόδοξοι στόχοι με τη συμμετοχή επαγγελματιών αθλητών και ερασιτεχνών αθλητών με αναπηρία.

Για την υποστήριξη του σκοπού αυτού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.globalkiter.com/projects#4 και να κάνουν μια δωρεά. Όλες οι δωρεές θα κατανέμονται ομοιόμορφα μεταξύ των τριών φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ΜΚΟ που υποστηρίζονται χρησιμοποιώντας ως περιγραφή της κατάθεσης «Διάπλους Αλληλεγγύης Ευβοϊκού».

Άλλοι τρόποι στήριξης είναι οι παρακάτω:

1. Η ενεργός συμμετοχή προσκαλώντας φίλους να κάνουν μια δωρεά στο όνομα του συμμετέχοντος.
2. Αθλητές αετοσανίδας, ιστιοσανίδας, ιστιοπλόοι και κάθε είδους ναυταθλητές είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.
3. Μηχανοκίνητη υποστήριξη της οργάνωσης. Φουσκωτά, jet ski, ιστιοπλοϊκά ανοιχτής θαλάσσης είναι ευπρόσδεκτα.
4. Η παρουσία στα σημεία εκκίνησης και τερματισμού για την εμψύχωση των αθλητών!
5. Η διάδοση αυτού του μηνύματος


Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι η αγοραφοβία



Τα συμπτώματα που αποκαλύπτουν τη διαταραχή.

Η αγοραφοβία είναι ένας τύπος αγχώδους διαταραχής. Οι άνθρωποι με αγοραφοβία αισθάνονται ανασφαλείς σε οποιαδήποτε δημόσια μέρη, ειδικά σε μέρη όπου μαζεύεται κόσμος. Τα συνήθη φοβικά μέρη και καταστάσεις είναι οι ανελκυστήρες, οι λεωφόροι αγορών, τα αεροπλάνα, οι γέφυρες, τα δημόσια μεταφορικά μέσα, τα αθλητικά γεγονότα, η οδήγηση σε εθνικά οδικά δίκτυα κλπ.

Άνθρωποι με αυτή τη διαταραχή, «παγιδεύονται» ουσιαστικά στα σπίτια τους — είναι η μόνη θέση που αισθάνονται αληθινά ασφαλείς. Με τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας όμως, μπορούν να δραπετεύσουν από την παγίδα της αγοραφοβίας και να ζήσουν μια πιο ευχάριστη ζωή.

Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα αγοραφοβίας περιλαμβάνουν:

- Φόβο να μείνουμε μόνοι και γενικότερες φοβίες.
- Φόβο να υπάρξουμε σε μέρη συνάθροισης , όπως μια λαϊκή αγορά ή ένα αθλητικό στάδιο.
- Φόβος από το μη έλεγχο ενός μέσου σε κίνηση όπως ένας ανελκυστήρας ,ένα τραίνο, ή ένα αεροπλάνο.
- Ανικανότητα να φύγουμε από το σπίτι μας για μεγάλες περιόδους (κλεισμένοι στο σπίτι).
- Αίσθηση ανικανότητας και ανημπόριας.
- Υπερβολική εξάρτηση από άλλους.
- Μια αίσθηση ότι το σώμα μας είναι πλασματικό.

Επιπλέον, μπορούμε να έχουμε συμπτώματα παρόμοια με μια διαταραχή πανικού, που περιλαμβάνει:
- Ζαλάδα
- Προβλήματα στην αναπνοή
- Υπερβολικό ιδρώτα
- Ταχυκαρδία
- Ναυτία
-Στομαχικούς πόνους ή διάρροια
- Θωρακικό πόνο
- Αίσθημα απώλειας ελέγχου
- Κόπωση


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τεράστια τα οφέλη του βασιλικού πολτού για τον οργανισμό



Κάνει καλό σε όλα!

Ο Βασιλικός πολτός, αποτελείται κατά το 67% σε νερό, 15.5 % σε πρωτεΐνη, 12.5 % σε σάκχαρα και 4% σε λιπίδια και μεταλλικά άλατα.

Η πρωτεΐνη, παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα σε επαρκείς αναλογίες. Τα σάκχαρα αποτελούνται κυρίως από φρουκτόζη και γλυκόζη σε σχετικά σταθερή αναλογία, όμοια με του μελιού. Η αναλογία λιπιδίων, είναι ένα σπουδάιο και πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του βασιλικού πολτού. Τα λιπίδια αποτελούνται κυρίως από λιπαρά οξέα σε ασυνήθιστη και σπάνια δομή, κυριότερο το υδροξυτρανσδεκενοικό οξύ που έχει αντιβακτηριδιακές και μυκητοκτόνες ιδιότητες.

Αυτό που δίνει εκπληκτικές ιδιότητες στο βασιλικό πολτό είναι η αφθονία σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι καθοριστικό για την καλή λειτουργία όχι μόνο του νευρικού μας συστήματος αλλά και ολόκληρου του οργανισμού, περιέχεται θειαμίνη Β1 3.9mg , ριβοφλαβίνη Β2 26,5mg, νιασίνη Β3 84mg, παντοθεικό οξύ 186mg , πυριδοξίνη Β6 2,4mg , ινοσιτόλη 100mg , βιοτίνη 1,7mg , φυλλικό οξύ 0,2mg.

Σε μικρότερες ποσότητες περιέχονται οι βιταμίνες: C, D, A, E

Τα κυριότερα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει είναι: Κ, Ca, Na, Zn , Fe, Cu και Mn αξιόλογη η επικράτηση του K λιγότερη όμως απ την γύρη.

Επίσης , περιέχει μια σειρά ενεργών ουσιών, όπως η ακετυλοχολίνη που βρίσκεται σε ποσότητα πάνω από 1 mg/gr και η οποία έχει αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες χρήσιμες για τη θεραπεία κυκλοφορικών διαταραχών που απαντώνται σε ηλικιωμένα άτομα. Επιπλέον, έχει επίδραση και στο νευρικό σύστημα, επιτρέποντας τη μεταφορά ταλαντώσεων από μια νευρική ίνα σε άλλη. Τέλος διεγείρει την έκκριση αδρεναλίνης. Στο βασιλικό πολτό, υπάρχουν οργανικά οξέα που έχουν παρεμφερή δράση με την ινσουλίνη.

Οι κυριότερες ενδείξεις :

Παιδιά

-με αναιμία
-που παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη
-στο λύκειο, για την προετοιμασία των εξετάσεων
-κατά την ανάρρωση

Ενήλικες

-για την πρόληψη εποχιακών ιώσεων
-κατά της κατάθλιψης, άγχους, στρες
-κατά της δυσκοιλιότητας
-κατά της ανικανότητας και της στειρότητας
-κατά των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση
-κατά της αθηροσκλήρωσης (έλεγχος των επιπέδων της χοληστερόλης)
-κατά της κόπωσης
-κατά του υποσιτισμού και της νευρικής ανορεξίας
-κατά της μυϊκής δυστροφίας
-κατά της ασθένειας του Parkinson
-κατά της ασθένειας του Alzheimer
-κατά της υπέρτασης
-κατά του σακχαρώδη διαβήτη
-στα γηρατειά
-προστατευτικός ο ρόλος του για το ήπαρ
-πιθανόν αντικαρκινική δράση
-ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος-αντιμικροβιακή δράση (κυρίως έναντι στρεπτόκοκκων, σταφυλόκοκκων και Ε.coli, bacilli coli)
-τόνωση και ενδυνάμωση του δέρματος (λόγω του κολλαγόνου που περιέχει-μείωση ρυτίδων) και του τριχωτού της κεφαλής
-κατά του πονοκεφάλου
-κατά των ενδοκρινικών διαταραχών και των ορμονικών ανισορροπιών
-μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου
-μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης
-κατά των καταγμάτων των οστών
-επουλώνει τις ιστικές καταστροφές
-κατά των φλεγμονών
-μειώνει τα αρθριτικά προβλήματα
-ευεργετικό σε περιπτώσεις μειωμένης μνήμης
-βελτιώνει το άσθμα
-προσφέρει αναβολική υποστήριξη με αποτέλεσμα την αθλητική απόδοση (αυξημένη ενέργεια, αντοχή και φυσική δύναμη)
-κατά της πνευματικής κατάρρευσης
-κατά των ελκών, εκζεμάτων
-μειώνει αλλεργικά συμπτώματα άλλων αιτιών
-διατήρηση ομορφιάς

Η δοσολογία που συστήνεται είναι η εξής: ένα κουταλάκι το πρωί νηστικός κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί, τα παιδιά μισό κουταλάκι και οι αθλητές και ασθενείς έως και δύο.

Απαραίτητος χρόνος χρήσης ορίζονται 3 μήνες ετησίως.

Σε ειδικές περιπτώσεις καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζωντανή «αντανάκλαση»!



Φωτογραφίες των δίδυμων κοριτσιών με τα αντίστροφα χαρακτηριστικά.

Το ακριβώς αντίθετο της δίδυμης αδελφής της Ashley είναι η 23χρονη Erin Hatfield από τις ΗΠΑ. Τα δύο κορίτσια μοιάζουν ως εάν το ένα να είναι αντανάκλαση του άλλου στον καθρέφτη, δηλαδή έχουν το ίδιο DNA αλλά τα χαρακτηριστικά τους είναι αντίστροφα.

Πρόκειται για μονοζυγωτικά δίδυμα, κάτι που σημαίνει πως γεννήθηκαν από τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου.
Παρότι οι ειδικοί λένε πως τα όργανά τους είναι εκεί που έπρεπε, η Erin υποστηρίζει πως οι γιατροί της έχουν πει το αντίθετο.

«Πάντα μας έλεγαν πως τα όργανά μας είναι σαν η μία να είναι αντανάκλαση της άλλης», λέει η Erin. Η καρδιά της βρίσκεται ελαφρώς δεξιότερα από την κανονική της θέση ενώ της Ashley είναι στο σημείο που βρίσκεται η καρδιά όλων των ανθρώπων.

Επίσης, η δεξιά πλευρά του προσώπου της Erin είναι απολύτως ίδια με την αριστερή πλευρά του προσώπου της Ashle.

Η Erin είναι αριστερόχειρας ενώ η Ashley γράφει με το δεξί.

Διαφορετικές είναι και οι προσωπικότητές τους. Η Erin είναι ήσυχη και σιωπηλή ενώ η Ashley εξωστρεφής και εκδηλωτική.

Όταν ήταν μικρές ήταν τόσο ίδιες που οι γονείς τους έβαζαν «σημάδια» στο δέρμα τους για να τις ξεχωρίζουν!

Δείτε τις φωτογραφίες









Διαβάστε περισσότερα...

Χοροθέατρο Δαγίπολη - "Σύρτεις Μυστικές" / 11o Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων



Σύρτεις: Αμμόλοφοι στο βυθό της θάλασσας που αλλάζουν σχήμα και μορφή παρασυρμένοι από τα ρεύματα.


Η μεταβλητότητα των πραγμάτων, συνθηκών, καταστάσεων, σχέσεων, χαρακτήρων.
... Η έκπληξη που προκαλεί. Η σύγκρουση. Η εξουσία. Το αποτέλεσμα.
Η σχέση της με την δημιουργικότητα.
Τα πάντα ρεί.
Έρωτας και μοναξιά.
Οι αιώνιοι κύκλοι.

“Στα μεγάλα Σου, τα όμορφα, τ’ αργοκίνητα μάτια.
Μια μεγάλη έρημος, κι ο ήλιος εβασίλευεν ολοκόκκινος κι αιμάτωνε τον ουρανό. Κι ένας Όφις πελώριος ξετυλισσόταν κι έτρεχε απάνω στην άμμο. Και στο στόμα του που έτρεχεν φαρμάκι κρατούσε κι εχάιδευε κι εδάγκωνε ένα μικρό κάτασπρο και μαραμένο Κρίνο”.
Ν. Καζαντζάκης


Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Μουσική: Κώστας Λειβαδάς, Κλέων Αντωνίου, Ανδρέας Αρβανίτης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κοστούμια: Εύα Ζαμπετάκη
Ερμηνεύουν: Γιώργος Καραμίχος - Χρύσα Παπά
Χορεύουν: Βιβή Ρωμανά, Giorgia De Rose, Mario Giallanza, Salvatore Siciliano, Βιβή Χριστοδουλοπούλου, Michela Rossi, Nicoletta Ferri, Ivonne Bello, Fabio Sudato, Lucia Brizzi, Γιώργος Χρηστάκης, Ρέα Πεδιαδιτάκη, Κώστας Καπετάνιος, Σωτήρης Ταχτσόγλου

14, 15, 16 Ιουνίου 2012

Ώρα έναρξης: 14 Ιουνίου 21:00, 15 Ιουνίου 22:30, 16 Ιουνίου 21:00

Τιμή εισιτηρίου 10€

Θέατρο OLVIO

Φαλαισίας 7 και Ιερά οδός, Γκάζι, 2103414118


Διαβάστε περισσότερα...

Προκριθήκαμε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012





Οι αθλητές: Γεράσιμος Πυλαρινός, Γιώργος Αλεξάκης, Πάνος Τριανταφύλλου και Μάνος Μπόγδος προκρίθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Οι 4 αθλητές αν και αγωνίστηκαν σε λιγότερους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τους ξένους αντιπάλους τους, λόγω της οικονομικής δυσκολίας της ΕΑΟΜΑΜΕΑ, συγκέντρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία και προκρίθηκαν για να συμμετάσχουν στο αγώνισμα της σπάθης.

Οι αθλητές θα αγωνιστούν στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 στό Ολυμπιακό κέντρο ξιφασκίας ΕXCEL.






Διαβάστε περισσότερα...

Ειδικές Μονάδες Οδοντοθεραπείας για ΑμεΑ



Ειδική Μονάδα Οδοντοθεραπείας ΑμεΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

Στο Οδοντιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας λειτουργεί από τον Μάιο του 1995 έως σήμερα Ειδική Μονάδα για την οδοντιατρική περίθαλψη ενήλικων ατόμων ΑμεΑ υπό γενική αναισθησία.
Με τη δημιουργία της Ειδικής Μονάδας Οδοντιατρικής για ΑμεΑ, των οποίων οι φυσικές, νοητικές και ψυχικές αναπηρίες δεν τους επιτρέπουν να συνεργαστούν, βρήκε τη λύση του ένα
χρόνιο αίτημα που βελτίωσε την ποιότητα της ζωής τους, ποιότητα την οποία δικαιούνται.
Κατά την περίοδο Μάιος 1995 - Μάρτιος 2006 δέχτηκαν τη φροντίδα και χειρουργήθηκαν για οδοντοθεραπεία υπό γενική αναισθησία 1.269 ΑμεΑ.
Με τη δημιουργία της Ειδικής αυτής Μονάδας τα ΑμεΑ διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον.Με υψηλό αίσθημα ευθύνης καθημερινά, οδοντίατροι, ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό προσφέρουν τις επιστημονικές τους γνώσεις και την κλινική τους εμπειρία στα ΑμεΑ.
Για την αρτιότερη επίτευξη των στόχων τους, προσπαθούν να είναι σε καθημερινή επαφή με τη σύγχρονη ιατρική πραγματικότητα, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες προς τα ΑμεΑ.

Αυτή η προσφορά αποτελεί την υπέρτατη υποχρέωση προς τα άτομα με αναπηρία, ενώ βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση από μέρους τους. 


Πηγή: http://old.elladanews.gr

------------------------

Ειδικές Μονάδες Οδοντοθεραπείας

Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης


Οδοντιατρικό Τμήμα
Μονάδα Παίδων, Εφήβων, ΑμεΑ
Τηλ.: 2132052588, 2132052588

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Οδοντιατρικό Τμήμα
Ειδική Μονάδα για παιδιά & ενήλικες ΑμεΑ
Υπεύθυνη: κα Σερέτη τηλ.: 2410560200

Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας

Οδοντιατρικό Τμήμα
Ειδική Μονάδα ΑμεΑ
Διευθύντρια: κα Μεσσήνη
Τηλ.: 2132163000

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης

Οδοντιατρικό Τμήμα ΑμΕΑ
Διευθυντής: κος Φραγκάκης
Τηλ.: 2810392111

Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας

Οδοντιατρικό Τμήμα – Μονάδα ΑμεΑ
Διευθυντής: κος Κωνσταντινίδης
Τηλέφωνο: 2265022053 & 2265028888
Διαβάστε περισσότερα...

5η αντικαπνιστική εκδήλωση




Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών,
διοργανώνει την 5η αντικαπνιστική εκδήλωσή του με θέμα:
"Καταστροφικές συνέπειες του καπνίσματος στο αναπνευστικό σύστημα. Καρκίνος - Χ.Α.Π".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαϊου 2012 (Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος) και ώρα 09:00 - 14:00 στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", σε συνεργασία με τον Διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου κο Γεώργιο Πολίτη, ο οποίος με την επιστημονική του ομάδα θα πραγματοποιήσει δωρεάν σπιρομέτρηση για το κοινό.



Διαβάστε περισσότερα...

Η γλυκιά Σάλι σχολείο για χάρη του αυτιστικού Νικ!



Η Σάλι εδώ και 18 μήνες "μετακόμισε" στο σπίτι του 14χρονου Νικ Γκίλινγκς, που μένει στον Λιντς της Βρετανίας.
Έκτοτε, η μικρή, πλην όμως ταλαντούχα, όπως αποδεικνύεται στην επικοινωνία, σκυλίτσα τον βοήθησε να ξεπεράσει έως έναν βαθμό αρκετά από τα προβλήματα που....

απέρρεαν από τον αυτισμό, ασθένεια από την οποία πάσχει ο Νικ από την ημέρα που γεννήθηκε.

Σύμφωνα μάλιστα με τη μητέρα του 14χρονου αγοριού, η Σάλι "τον βοήθησε να ξεπεράσει τον φόβο του να πηγαίνει στο σχολείο, όπου συχνά αποτελούσε αντικείμενο χλευασμού, και να κατανικήσει την αγοραφοβία που τον ταλαιπωρούσε".


Πώς ακριβώς τα κατάφερε;

Όταν ο Νικ, κουρασμένος από τα πειράγματα που δεχόταν από τα άλλα παιδιά, αποφάσισε μία μέρα ότι δεν θέλει να ξαναφορέσει τη στολή του σχολείου του και να ξαναπάει για μάθημα, η μητέρα του σκαρφίστηκε ένα κόλπο.

Αποφάσισε να φορέσει στη σκυλίτσα τη στολή, για να βοηθήσει έτσι τον γιο της να εξοικειωθεί με την εικόνα και να ξεπεράσει τη φοβία του.

Και το κόλπο έπιασε!

Τώρα τα προβλήματα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ο Νικ παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά του.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο παλαιστής που έμεινε «έγκυος» για τη γυναίκα του



Ήθελε να τη βοηθήσει ψυχολογικά.

Σε μια προσπάθεια του να συμπαρασταθεί στην έγκυο αρραβωνιαστικιά του, ο 36χρονος Alex Reid από την Αγγλία, έγινε για μια ολόκληρη ημέρα «έγκυος άνδρας», στο πλαίσιο μια φωτογράφισης για ένα περιοδικό. Ο Reid είναι γνωστός παλαιστής και ηθοποιός στη Βρετανία.

Μεταξύ άλλων, ο 36χρονος σφουγγάρισε το πάτωμα, μετέφερε τα ψώνια, έπλυνε τα πιάτα – και όλα αυτά με μια ψεύτικη κοιλιά εγκυμοσύνης!

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πράξη του έχει απώτερο σκοπό να βοηθήσει την εγκυμονούσα κοπέλα του ψυχολογικά, η οποία δυσκολεύτηκε αρκετά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Τον Μάρτιο είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με καρδιακή αρρυθμία – υπερκοιλιακή ταχυκαρδία, η οποία αποτελεί μια συχνή πάθηση στις εγκυμονούσες γυναίκες.

«Ανησυχώ ότι κάτι θα συμβεί σε μένα και το μωρό μου. Επιπλέον φοβάμαι ότι θα γεννήσω πρόωρα και ότι θα αντιμετωπίσω προβλήματα. Γενικότερα είμαι τρομοκρατημένη και η ψυχολογία μου είναι πεσμένη», δήλωσε η Σαντέλ Χάγκτον.











Διαβάστε περισσότερα...

«Νιώθω σαν τέρας»



Λόγω τραγικού λάθους του οδοντιάτρου της.

Μια μητέρα από την Αγγλία ισχυρίζεται ότι νοιώθει σαν τέρας, ύστερα από μια άκρως αποτυχημένη οδοντιατρική επέμβαση, αξίας 5.000 ευρώ, η οποία την άφησε χωρίς δόντια. Συγκεκριμένα, επιθυμούσε τη τοποθέτηση εμφυτευμάτων, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Η 48χρονη Gabriela Andrews πρέπει να πληρώσει σήμερα 18.000 ευρώ για την αποκατάσταση των δοντιών της. Ωστόσο, δεν μπορεί πλέον να κινηθεί νομικά, καθώς ο ιδιωτικός οδοντίατρος έχει μετακομίσει στη Πολωνία και έχει διαγραφεί από το Γενικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο.

«Νοιώθω σαν τέρας. Βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση όταν μιλάω. Οι άνθρωποι με κοιτάζουν συνέχεια και δεν μπορώ να φάω στερεά τροφή. Βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση και δεν μπορώ να πληρώσω την επέμβαση αποκατάστασης», δηλώνει η ίδια.

Την επέμβαση είχε αναλάβει ο οδοντίατρος Piotr Tadeusz Reichel, ο οποίος εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας. Η άδεια του ανεστάλη από το Γενικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο «για τη προστασία του κοινού και για το δημόσιο συμφέρον».

Η 48χρονη ανήκει πλέον στους ακτιβιστές που ζητούν την άμεση αλλαγή της νομοθεσίας, η οποία αφήνει τους ασθενείς αδύναμους, σε περίπτωση που οι οδοντίατροι δεν έχουν ασφάλιση, μετακινούνται στο εξωτερικό ή αρνούνται να επικοινωνήσουν με τους ασφαλιστές τους.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι 15/6 η καταγραφή των συνταξιούχων



Στην Υπηρεσία Συντάξεων όσοι δεν έχουν λάβει το καταγραφικό δελτίο.

Λήγει στις 15 Ιουνίου, μετά από παράταση, η καταγραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου, οι οποίοι θα πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη καταγραφή τους, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με την καταβολή των συντάξεών τους.

Όσοι δεν έχουν λάβει το καταγραφικό δελτίο μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ή τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του τόπου κατοικίας τους για την αποστολή του εκ νέου.

Δεν καταγράφονται οι δικαιούχοι που παίρνουν σύνταξη λιγότερο από 12 χρόνια, όσοι έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία Συντάξεων ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και εκείνοι των οποίων η σύνταξη καταβλήθηκε για πρώτη φορά από 24 Φεβρουαρίου 2012 και μετά.


Διαβάστε περισσότερα...

«Μπλόκο» ΣτΕ σε νέα δόμηση στα αυθαίρετα



Δε θα μπορεί να ζητήσει άδεια για νέα κτίσματα εντός των αυθαιρετων ο εκάστοτε ιδιοκτήτης.

Εφόσον υπάρχει σε ακίνητο υπέρβαση, δηλαδή αυθαίρετο κτίσμα (όπως είναι το «κλείσιμο» ημιυπαίθριων χώρων), δεν μπορεί από τους ιδιοκτήτες να ζητηθεί, αλλά ούτε και να εκδοθεί από την αρμόδια πολεοδομία, νέα οικοδομική άδεια για την κατασκευή επιπλέον τετραγωνικών μέτρων στο ίδιο ακίνητο.

Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ. αριθμόν 1971/2012 απόφασή της, θέτοντας περιορισμούς στην περαιτέρω δόμηση ακινήτων που περιλαμβάνουν κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν έκρινε τον «πυρήνα» της συνταγματικότητας ή μη του νέου νόμου 3843/2010 για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, καθώς δεν κρίθηκε αναγκαίο, λόγω των ζητημάτων που τέθηκαν προς συζήτηση με τη σχετική αίτηση.

Την Ολομέλεια του ΣτΕ απασχόλησαν προσφυγές τριών κατοίκων της Χαλκιδικής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ρύθμιση του άρθρου 5 του Ν. 3843/2010, με το οποίο πραγματοποιείται η «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων, είναι αντισυνατγματική.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι ο νόμος 3843/2010 (άρθρο 5 παράγραφος 1) είναι αντίθετος στο άρθρο 24 του Συντάγματος, που απαγορεύει την επιδείνωση των όρων διαβίωσης, αλλά και τη λήψη μέτρων που επιφέρουν επιδείνωση των όρων διαβίωσης και υποβάθμιση του υπάρχοντος φυσικού οικιστικού περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας εξέτασαν την άρνηση της Πολεοδομίας Πολυγύρου να ανακαλέσει δύο οικοδομικές άδειες στην παραλία Νικήτης του δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής, καθώς σύμφωνα με τους προσφεύγοντες κατοίκους υπάρχουν παραβιάσεις των οικοδομικών αδειών.

Στην προκειμένη περίπτωση είχαν κτιστεί νόμιμα 150 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) και αυθαίρετα 50 τ.μ., ενώ την ίδια στιγμή οι ιδιοκτήτες ζητούσαν να ανοικοδομήσουν επιπλέον και άλλα 50 τ.μ.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ ακυρώνοντας την επίμαχη οικοδομική άδεια, έκρινε ότι κατά την έννοια του άρθρου 6 παράγραφος 7 του Ν. 3843/2010 δεν παρέχεται δυνατότητα έκδοσης (μετά την ημερομηνία δήλωσης της τακτοποίησης που ορίστηκε στις 2 Ιουλίου 2009) νέας οικοδομικής άδειας για προσθήκη ή επέκταση κτιρίου. Κάτι τέτοιο - σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας - συνεπάγεται επιπλέον δόμηση που υπερβαίνει τους ισχύοντες όρους δόμησης και τα επιτρεπτά όρια αλλά και περαιτέρω επιβάρυνση του οικιστικού περιβάλλοντος.



Διαβάστε περισσότερα...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το επίδομα ανεργίας



Πώς και σε ποιους χορηγείται - Όλες οι προϋποθέσεις.

Για να γίνει η εγγραφή του ανέργου στο Μητρώο του Οργανισμού απαιτείται η παρουσία του ίδιου του ατόμου στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ της περιοχής όπου διαμένει.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει -αυτοπρόσωπη προσέλευση του ανέργου- και για την αίτηση χορήγησης επιδόματος ανεργίας.

Οι βασικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση τους επιδόματος ανεργίας με βάση τις τελευταίες ρυθμίσεις έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Αν επιδοτείται για πρώτη φορά: Το τελευταίο 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες (ένσημα) χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου και επιπλέον να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας κατά έτος στα δύο προηγούμενα χρόνια πριν την εγγραφή του στο ταμείο ανεργίας.

Επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας στα τελευταία δύο χρόνια πριν την απόλυση του χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου και επιπλέον να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας .

Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά: Βασική προϋπόθεση είναι να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν από την απόλυσή σου χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου.

Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να προσκομίσεις τα δικαιολογητικά στον ΟΑΕΔ της περιοχής σου, το αργότερο σε 60 ημέρες από την απόλυσή σου.

Αν απασχολείται σε εποχιακά επαγγέλματα (ξενοδοχοϋπάλληλοι, μουσικοί, ηθοποιοί κλπ.) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο λαμβανομένων υπόψη και των ενσήμων του τελευταίου διμήνου.

Όσον αφορά τα δικαιολογητικά που θα πρέπει ο άνεργος να επιδείξει στον ΟΑΕΔ είναι τα εξής:

1. Κάρτα ανεργίας (φωτοτυπία)
2. Καταγγελία σύμβασης εργασίας (απόλυση με πρωτότυπες υπογραφές και σφραγίδες).
3. Ένσημα των τελευταίων δύο ετών πριν την απόλυση, εκτός των δύο τελευταίων μηνών.
4. Το τελευταίο απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης.
5. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού εφορίας τρέχοντος έτους

α) Σε περίπτωση μη παραλαβής του εκκαθαριστικού Εφορίας αντίγραφο της αντίστοιχης φορολογικής δήλωσης,
β) Αν ο άνεργος δεν είναι υπόχρεος υποβολής φορολογικής δήλωσης θα προσκομίζει υπεύθυνη δήλωση από την αρμόδια ΔΥΟ με την οποία θα βεβαιώνεται η μη υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.

6. Φωτοτυπία οικογενειακού βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ (εφόσον ο άνεργος έχει προστατευόμενα μέλη, σύζυγο ή παιδιά).

7 α) Αστυνομική ταυτότητα για Έλληνες ανέργους.
β) Φωτοτυπία ταυτότητας ομογενούς και διαβατηρίου για ομογενείς ανέργους.
γ)Φωτοτυπία διαβατηρίου, άδειας εργασίας και άδειας παραμονής για αλλοδαπούς ανέργους.

Η προθεσμία εγγραφής στο ταμείο ανεργίας είναι 60 ημερολογιακές ημέρες από την απόλυση του ασφαλισμένου και η επιδότηση ανεργίας ξεκινάει από την ημερομηνία εγγραφής στην Υπηρεσία παροχών του ΟΑΕΔ.

Αν η εγγραφή γίνει πριν την παρέλευση εφτά ημερών από την απόλυση του ασφαλισμένου, η επιδότηση ξεκινάει από την 7η ημέρα μετά την απόλυση.

Ο ασφαλισμένος εγγράφεται στον ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του που αποδεικνύεται με : εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας ή λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΤΕ, κ.α. Η έκδοση κάρτας ανεργίας γίνεται από το γραφείο εργασίας του Οργανισμού.

Όταν ο άνεργος προσληφθεί πρέπει να διακόψει το ταμείο ανεργίας έχοντας:
- την πρόσληψη του φωτοτυπία.
- βεβαίωση από το Γραφείο Εργασίας του ΟΑΕΔ
- όλες τις επιταγές που έχει στην κατοχή του.

Όταν ο άνεργος βγει στο εξωτερικό πρέπει οπωσδήποτε να διακόψει το ταμείο ανεργίας:
-με φωτοτυπία του εισιτηρίου αναχώρησης από την Ελλάδα.
-βεβαίωση από το Γραφείο Εργασίας του ΟΑΕΔ
-όλες τις επιταγές που έχει στην κατοχή του.

Οι αλλαγές στο νόμο

Από 1.1.2013 εντός της τετραετίας από την πρώτη επιδότηση του εργαζομένου λόγω ανεργίας η επιδότηση δεν μπορεί να ξεπερνά συνολικά τις 450 ημέρες.

Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων πενήντα 450 ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου -450- ημερήσιων επιδομάτων.

Από 1.1.2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα από 400.

Για τις γιορτές του Πάσχα η οικονομική ενίσχυση των ανέργων είναι ίση με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας, εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει διάρκεια επιδότησης μικρότερη από αυτήν που καθορίζεται πιο πάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Για τις γιορτές των Χριστουγέννων η οικονομική ενίσχυση είναι ίση με το ποσό του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας, εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει διάρκεια επιδότησης μικρότερη από αυτήν που καθορίζεται πιο πάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.



Διαβάστε περισσότερα...

Προς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι»



«Λεφτά δεν υπάρχουν» διεμήνυσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικών.

Μπορεί η προηγούμενη κυβέρνηση να διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους για δήθεν εξασφαλισμένα χρήματα για το πρόγραμμα, ωστόσο ο υπηρεσιακός υπουργός εσωτερικών, κ.Ρουπακιώτης εξήγησε ότι λεφτά δεν υπάρχουν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να βρεθεί λύση.

Οι εργαζόμενοι επισήμαναν ότι στην παρούσα φάση θα μπορούσε να γίνει πράξη νομοθετικού περιεχομένου όπως το πρώτο εξάμηνο του 2012, αναφέρει το cretalive.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν επίσης με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη ο οποίος είπε ότι επιδιώκουν άμεσα λύση για παράταση του προγράμματος και ήδη το έχουν θέσει σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών.

Σε πρώτη φάση έχουν γίνει και συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα εισηγηθούν άμεσα για τη λύση του προβλήματος.


Διαβάστε περισσότερα...

Στη Σάμο φτάνει το «Κίνημα της Πατάτας»



Μετά το «ταξίδι» σε όλη την Ελλάδα.

Το «Κίνημα της Πατάτας» ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα φτάνει και στη Σάμο προκειμένου να διαθέσει στους καταναλωτές φθηνό προϊόν.

Τη διάθεση της πατάτας θα κάνουν παραγωγοί από την Αχαΐα που θα βρίσκονται το Σάββατο 2 Ιουνίου στην Πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη στις 10 το πρωί. Θα διατεθούν περίπου 50 τόνοι προς 10 ευρώ το τσουβάλι, βάρους 23 κιλών.

Εξάλλου, πολύ σημαντική είναι και η πρωτοβουλία για δωρεάν διάθεση μεγάλης ποσότητας πατάτας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Σάμου, στο Δημοτικό Γηροκομείο και στους 4 Παιδικούς Σταθμούς του νησιού.
Διαβάστε περισσότερα...

Βοήθεια σε άπορες οικογένειες του δήμου Πειραιά



Πρόγραμμα σίτισης μαθητών και των οικογενειών τους.

Ο δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Όμιλο Ρέστη προσφέρει πρόγραμμα σίτισης μαθητών και των οικογενειών τους, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 314 μερίδες φαγητού και μοιράζεται σε οικογένειες, καθημερινά, μέσα από τις Δημοτικές Κοινότητες.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Όμιλο Ρέστη για τη στήριξη που προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειες, που δοκιμάζονται σκληρά» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος, χωρίς ένα πιάτο φαΐ και κρεβάτι να κοιμηθεί.


Διαβάστε περισσότερα...

Λάδι και αλεύρι θα διατεθεί στους άνεργους Λάρισας



Στην τιμή των 2,70 ευρώ το λίτρο το λάδι και στα 0,55 ευρώ το κιλό το αλεύρι.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας θα διαθέσουν 28 τόνους Εξαιρετικό Παρθένο Πελοποννήσου (από την περιοχή Ν. Φιγαλίας της επαρχίας Ολυμπίας) στην τιμή των 2,70 ευρώ το λίτρο (13,5 ευρώ το 5λιτρο) και μαλακό αλεύρι ελληνικής παραγωγής για όλες τις χρήσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς με 0.55 ευρώ το κιλό (5,5 ευρώ το 10κιλο).

Το ελαιόλαδο, σύμφωνα με το thessalianewss.gr είναι δοκιμασμένο και συνοδεύεται με πιστοποιητικό ποιότητας και χημικές αναλύσεις. Τα χαμηλά «Κ» διασφαλίζουν τη διάρκεια ζωής του για 18 τουλάχιστον μήνες, αν διατηρηθεί σε δροσερό και σκιερό μέρος. Το αλεύρι προέρχεται από Ελληνικά μαλακά σιτάρια, έχει διατεθεί σε Κατερίνη και Βόλο και οι αγοραστές δήλωσαν ικανοποιημένοι από την ποιότητά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μέση τιμή πώλησης εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στη λιανική είναι 4 ευρώ το λίτρο (ή 20 ευρώ το 5λιτρο), ενώ του αλευριού από σιτηρά ελληνικής προέλευσης (όχι ελληνικής συσκευασίας) είναι 1 ευρώ το κιλό.

Η διάθεση θα γίνει στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης.


Διαβάστε περισσότερα...

Δεν χορηγεί το υπουργείο τα προνοιακά επιδόματα και πετάει το... μπαλάκι στους δήμους



Από την Αντιδημαρχία Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Υγείας-Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων καταγγέλλεται η τακτική του... Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τη μη επίδοση των προνοιακών επιδομάτων, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των δικαιούχων. Εκτός αυτού, το Υπουργείο, εντελώς απροειδοποίητα, μεταβίβασε στο Δήμο Πατρέων, όπως και σε όλους τους δήμους της χώρας, την ευθύνη ταυτοποίησης των στοιχείων των απογραφέντων επιδοτούμενων, αλλά και την ευθύνη απογραφής των μη απογραφέντων, μετακυλώντας και το κόστος της εκπαίδευσης των πέντε αρμοδίων υπαλλήλων, οι οποίοι, αφού εκπαιδευτούν, θα πρέπει να ταυτοποιήσουν 8.000 δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων.

Ο αντιδήμαρχος, Χαράλαμπος Στανίτσας, δήλωσε: «Είναι απαράδεκτο να εκβιάζονται από το Υπουργείο Υγείας, με αυτόν τον τρόπο, οι δικαιούχοι, επειδή το κράτος είναι ανίκανο να ελέγξει μόνο του το Εθνικό Μητρώο δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων. Κι ενώ αρχικά είχε αναλάβει την ευθύνη το Υπουργείο Υγείας για την ταυτοποίηση των στοιχείων, ξαφνικά και απροειδοποίητα μεταβίβασε στους δήμους της χώρας τη διασταύρωση των στοιχείων και την ευθύνη απογραφής των μη απογραφέντων. Ταυτόχρονα δε, μετακύλησε και το κόστος εκπαίδευσης των πέντε αρμοδίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη απογραφής των 8.000 δικαιούχων. Απευθύνω έκκληση στο Υπουργείο Υγείας, να επιδείξει την πρέπουσα ευαισθησία και να ξεκινήσει τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων σε όλους τους δικαιούχους, ακόμα και αν οι δήμοι δεν έχουν ολοκληρώσει το έργο της απογραφής, δεδομένου ότι η όλη διαδικασία είναι χρονοβόρα και είναι ανήθικο οι άνθρωποι αυτοί να μην πάρουν το επίδομά τους».


Διαβάστε περισσότερα...

Δύσκολο πράγμα η αναισθησία…



Ο μικρός Ματ ξύπνησε σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης.

Για κάθε γονέα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βλέπει το παιδί του να υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, όταν το παιδί συνέρχεται από την αναισθησία, η χαρά και η ανακούφιση για τους γονείς είναι απερίγραπτη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όταν το αγοράκι του βίντεο ξύπνησε από την αναισθησία για μια χειρουργική επέμβαση στο χέρι του, η στιγμή χαράς μετετράπη σε ξέσπασμα… γέλιων.

Ο μικρός Ματ ξύπνησε σε μια κατάσταση πλήρους σύγχυσης και χρειάστηκε λίγο χρόνο για να επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση. Τα υπόλοιπα στο βίντεο…


Διαβάστε περισσότερα...

Τραγικός θάνατος παιδιού λόγω αμέλειας της μητέρας του



Είχε τοποθετήσει τοξικό υγρό καλλιέργειας κάνναβης σε μπουκάλι χυμού!
Η μητέρα, της οποίας ο γιός βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία δύο ετών, όταν ήπιε από ένα μπουκάλι χυμού που περιείχε ένα τοξικό υγρό για τη καλλιέργεια κάνναβης, βγήκε σήμερα χαμογελαστή από το δικαστήριο, καθώς ικανοποιήθηκε από την έκβαση της δίκης. Καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης με αναστολή, υπό τη κατηγορία για παραμέληση ανηλίκου.

Η 24χρονη Lauren Booth καλλιεργούσε κάνναβη στο σπίτι της στο Χάντερσφιλντ της Αγγλίας και κοιμόταν όταν ο γιός της, Aaron, ήπιε το τοξικό υγρό.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, το άτυχο παιδάκι δεν είχε τραφεί από τη μητέρα του και ήταν υπερβολικά πεινασμένο, όταν ήπιε το υγρό. Πέθανε ύστερα από 11 μέρες, καθώς υπέστη αρκετά εσωτερικά τραύματα, όπως εγκαύματα στο στομάχι, το πάγκρεας και τη σπλήνα.

Το μπουκάλι περιείχε μια εξαιρετικά τοξική συγκέντρωση υδροξειδίου του καλίου, ή καυστική ποτάσα, και δύο κουταλάκια του γλυκού θα ήταν μια μοιραία δόση. Η 24χρονη χρησιμοποιούσε το υγρό για τη καλλιέργεια κάνναβης.

Η Booth και ο σύντροφος της ξύπνησαν ένα βράδυ ακούγοντας έναν δυνατό γδούπο και βρήκαν τον Aaron στο πάτωμα με μωβ στόμα και χείλια. Το παιδάκι βρήκε αργό και βασανιστικό θάνατο, χάρη στην αμέλεια της μητέρας του.


Διαβάστε περισσότερα...