Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Πώς είναι τα δωμάτια δωρητών σπέρματος


Αναπαυτική καρέκλα, πονηρά περιοδικά, πετσέτες και ζεστή μοκέτα.

Για τους άνδρες που.. δεν συχνάζουν στις κλινικές γονιμότητας το εσωτερικό ενός δωματίου μπορεί να τους φαίνεται άγνωστο έδαφος! Προσφέρουν και δωρεάν πορνό; Πόσος χώρος χρειάζεται για να λειτουργήσει κάποιος;

Ευτυχώς το διαδίκτυο έρχεται να καλύψει τις παραπάνω ερωτήσεις: χρήστης του Reddit –ιστοσελίδα κοινωνικών ειδήσεων-, ανέβασε φωτογραφικό υλικό από τη προσωπική του εμπειρία.

Το δωμάτιο προσφέρει στον εκάστοτε χρήστη πετσέτες, «βρώμικα» περιοδικά, διαθέτει νιπτήρα και μια ζεστή μοκέτα. Υπάρχει φυσικά και μια αναπαυτική καρέκλα με ένα ενσωματωμένο τραπεζάκι.














Διαβάστε περισσότερα...

Οριακή αύξηση μισθών στις ανεπτυγμένες χώρες


Κλείνει η ψαλίδα στις μισθολογικές διαφορές με τις πλούσιες χώρες.

Οι μισθοί στις αναπτυγμένες χώρες αυξήθηκαν μόνο 0,4% μετά το 2009, παρά την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων κατά 5,3%, αναφέρει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) στην τελευταία έκθεσή της (Global Wage Report).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι μισθοί συγκλίνουν σταδιακά, καθώς οι φτωχές χώρες κλείνουν την ψαλίδα με τις πλούσιες χώρες. Η αύξηση των μισθών στις αναπτυσσόμενες οικονομίες ανήλθε στο 6,7% το 2012 και 5,9% το 2013 έναντι 0,1% και 0,2%, αντίστοιχα, στις πλούσιες χώρες, αναφέρει η έκθεση.

Η έκθεση σημειώνει ότι η στασιμότητα των μισθών στις πλούσιες χώρες οφείλεται στον περιορισμό των δαπανών από τις επιχειρήσεις και όχι στον ανταγωνισμό από την Κίνα με το φθηνό εργατικό κόστος.

«Εάν η παραγωγικότητα αυξάνεται, μπορεί μία επιχείρηση να συνεχίσει να πληρώνει καλούς μισθούς και να είναι ανταγωνιστική», δήλωσε η κυρία Σάντρα Πολάσκι, αναπληρώτρια διευθύντρια πολιτικής του ILO. Τα κέρδη των επιχειρήσεων ανέκαμψαν μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά δεν επανεπενδύθηκαν με τον ρυθμό του παρελθόντος, πρόσθεσε η κυρία Πολάσκι.

«Η διακράτηση των κερδών δεν φέρνει καλά αποτελέσματα για την παγκόσμια οικονομία. Τα χαμηλότερα εισοδήματα στις αναπτυγμένες οικονομίες μειώνουν τη ζήτηση των νοικοκυριών, η οποία μειώνει τη συνολική ζήτηση», δήλωσε.



Διαβάστε περισσότερα...

Τασούλας: Οι Βρετανοί έλεγαν ότι τα Γλυπτά δεν επρόκειτο να μετακινηθούν ποτέ


«Αντιμετωπίζουν τα λεηλατημένα Μάρμαρα ως αντικείμενα μεμονωμένου δανεισμού».

Στη στάση που κρατούν τόσα χρόνια οι Βρετανοί όσον αφορά στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα αναφέρθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας, τονίζοντας ότι έλεγαν ότι δεν επρόκειτο να μετακινηθούν ποτέ και τώρα δάνεισαν ένα.

Με αφορμή τον δανεισμό από το Βρετανικό Μουσείο του ακέφαλου αγάλματος του ποτάμιου θεού Ιλισσού, που ανήκει στα Γλυπτά του Παρθενώνα, για έκθεση στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, ο Κ. Τασούλας υποστήριξε ότι η απόφαση «είναι προκλητική διότι αντιμετωπίζει τα λεηλατημένα Γλυπτά του Παρθενώνα ως αντικείμενα μεμονωμένου δανεισμού».

«Μια ακόμη απόλυτη θέση της βρετανικής πλευράς παύει να ισχύει. Εκείνη του ότι τα Γλυπτά δεν πρόκειται να μετακινηθούν ποτέ», εξήγησε και συμπλήρωσε: «Η χώρα μας έχει καλέσει τη Μ. Βρετανία, μέσω της UNESCO, σε διαδικασία διαμεσολάβησης για την επανένωση των Γλυπτών. Τελικός προορισμός γι’ αυτή την επανένωση είναι η Αθήνα και το περίφημο Μουσείο της Ακρόπολης».



Διαβάστε περισσότερα...

Πες μου τι καιρό κάνει να σου πω τι ψηφίζεις


Οι πολιτικές πεποιθήσεις επηρεάζουν την αντίληψή μας για τον καιρό.

Αν δεν πιστεύετε στην κλιματική αλλαγή, είναι λιγότερο πιθανό να αισθανθείτε ότι το κλίμα έχει αρχίσει να γίνεται πιο θερμό –και το αντίστροφο.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε, τουλάχιστον, μια έρευνα, η οποία ανέλυσε το πώς οι άνθρωποι θυμόντουσαν έναν ιδιαίτερα θερμό χειμώνα στις ΗΠΑ το 2012.

Οι ερευνητές βρήκαν, ότι όσοι πίστευαν ότι συντελείται η κλιματική αλλαγή, θυμήθηκαν ότι η συγκεκριμένη χρονιά ήταν πιο θερμή, ενώ όσοι δεν το πίστευαν, ανέφεραν το αντίθετο, ότι δηλαδή εκείνη η χρονιά ήταν πιο κρύα.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Nature Climate Change, διεξήχθη από τρεις αμερικανούς κοινωνιολόγους: τον Dr Aaron McCright από το πανεπιστήμιο Michigan State University, τον Dr Riley Dunlap από το πανεπιστήμιο Oklahoma State και τον Dr Chenyang Xiao από το American University.

Οι τρεις επιστήμονες μελέτησαν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θυμόντουσαν τον ιδιαίτερα θερμό χειμώνα του 2013, ο οποίος ήταν ο 4ος πιο θερμός χειμώνας που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ τα τελευταία 117 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2012, η μέση θερμοκρασία ήταν κατά 1,9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από το μέσο όρο του 20ου αιώνα.

Οι ερευνητές συνέκριναν δεδομένα από διάφορες δημοσκοπήσεις, που έγιναν στις αρχές Μαρτίου 2012, αφότου τελείωσε ο χειμώνας, με επίσημα δεδομένα για τον καιρό, αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post.

Οι περισσότεροι ανέφεραν, ότι ο καιρός εκείνη τη χρονιά ήταν ασυνήθιστος, με εκείνους που ζουν σε πληγείσες περιοχές να το θυμούνται ιδιαίτερα έντονα. Όσοι όμως είχαν διαφορετικές πολιτικές και επιστημονικές πεποιθήσεις, είχαν διαφορετικές απόψεις ως προς το πόσο σοβαρή ήταν η αλλαγή στον καιρό.

«Οι Δημοκρατικοί ήταν πιο πιθανό σε σχέση με τους Ρεπουμπλικανούς να αντιλαμβάνονται τη θερμοκρασία το χειμώνα ως πιο θερμή από τα συνηθισμένα» ανέφεραν οι συντάκτες της έρευνας.

Οι φιλελεύθεροι και οι γυναίκες ήτα επίσης πιο πιθανό να συνδέσουν τις πιο ανεβασμένες θερμοκρασίες με την υπερθέρμανση του πλανήτη, σε σχέση με τους συντηρητικούς και τους άντρες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι, εκτός από την πραγματική επιστήμη, οι απόψεις των ανθρώπων ως προς την κλιματική αλλαγή μπορεί να επηρεάζονται από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι θα είναι ολοένα και πιο δύσκολο από εδώ και στο εξής –όσο συνεχίζει να συντελείται η κλιματική αλλαγή- να πειστούν οι άνθρωποι για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Αν δε μπορούν να πειστούν οι συντηρητικοί για το γεγονός, ότι όλο αυτό μπορεί να οφείλεται στις ανθρωπογενείς δραστηριότητες, νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να πειστούν ότι η παρούσα κατάσταση οφείλεται στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή» σχολίασε ο Riley Dunlap (ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης) στην εφημερίδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Αποτελέσματα ηλεκτρονικής κλήρωσης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών


Μπορούν να ενημερωθούν με τη χρήση των κωδικών τους.

Τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής κλήρωσης από την Α’ φάση υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα της 6ης επιμορφωτικής περιόδου ανακοινώθηκαν και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να ενημερωθούν σχετικά, με χρήση των κωδικών τους, επιλέγοντας «Προβολή Αίτησης Επιμόρφωσης» από το περιβάλλον του Πληροφοριακού συστήματος (ΟΠΣΔ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ – MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ) του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου.

Ταυτόχρονα, ξεκινά η Β’ φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων (έως και την Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2014) από εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και την εν γένει συμπλήρωση κενών θέσεων, με σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών προγραμμάτων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και κατανομής στα προγράμματα επιμόρφωσης μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ
Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας στη Β’ φάση, θα βρείτε ΕΔΩ Για να υποβάλλετε την αίτηση συμμετοχής σας, πατήστε ΕΔΩ.

Η υπηρεσία Help Desk της Πράξης, λόγω του όγκου των αιτημάτων που υποδέχεται, εκτιμάται ότι θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τα ηλεκτρονικά μηνύματα που σχετίζονται με την υποβολή αίτησης επιμόρφωσης, τα οποία θα ληφθούν έως και την Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2014 10π.μ..

Μετά την ολοκλήρωση της Β’ φάσης αιτήσεων επιμόρφωσης, με νεώτερη ανακοίνωση θα ενημερωθούν τα ΚΣΕ σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων που έχουν υποβάλει και τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των μαθημάτων (εγγραφές επιμορφούμενων κλπ.), καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τη συμμετοχή τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώθηκαν 332 προσλήψεις αναπληρωτών σε Αθμια


Δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές αγγλικών.

Προσλήψεις αναπληρωτών ανακοίνωσε πριν λίγο το Υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του newsbeast.gr.

Στην Αθμια εκπαίδευση έχουμε την πρόσληψη 125 δασκάλων και 85 νηπιαγωγών ενώ παράλληλα προσλαμβάνονται και 122 εκπαιδευτικοί της αγγλικής γλώσσας. Οι προσλήψεις αφορούν και τα ολοήμερα σχολεία.

Από τις 125 προσλήψεις των δασκάλων οι 42 είναι για τα Ολοήμερα ενώ από τους 85 νηπιαγωγούς οι 48 θα καλύψουν κενά αποκλειστικά στο Ολοήμερο Τμήμα των Νηπιαγωγείων. Από τις 122 προσλήψεις των εκπαιδευτικών της αγγλικής γλώσσας οι 32 αφορούν τα ΕΑΕΠ.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 8 έως και την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Οι πίνακες με τα ονόματα των προσλαμβανόμενων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr



ΠΕ70
83
ΠΕ70- ΟΛΟΗΜΕΡΑ
42
ΠΕ60
37
ΠΕ60-ΟΛΟΗΜΕΡΑ
48
ΠΕ06
90
ΠΕ06-ΕΑΕΠ
32
ΣΥΝΟΛΟ
332

Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτος «Ετήσιος Αγώνας Αγάπης» του Ολυμπιακού


Την Πέμπτη 18/12 ο φιλανθρωπικός αγώνας των «ερυθρόλευκων» ρεπόρτερ με τους παλαίμαχους.

Για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο «Ετήσιος Αγώνας Αγάπης» μεταξύ των ρεπόρτερ του Ολυμπιακού και των παλαιμάχων παικτών της ομάδας.



Αυτή την φορά τα έσοδα από τον αγώνα αυτόν θα δοθούν στην Μητρόπολη Πειραιώς για την ενίσχυση της φιλανθρωπικής δράσης της καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Πώς θα μπορούν οι φίλοι της ομάδας (και όχι μόνο) να ενισχύσουν την προσπάθεια ενίσχυσης της Μητρόπολης Πειραιώς;

Από τα εκδοτήρια του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα διατίθενται μέχρι και την ημέρα του αγώνα κουπόνια αξίας δύο ευρώ.

Ο κάθε ένας μπορεί να αποκτήσει όσα κουπόνια θέλει.

Ο τρίτος Ετήσιος Αγώνας Αγάπης θα πραγματοποιηθεί στο Καραϊσκάκη την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντυπωσιάζει η «βιομηχανία» της παιδείας στις ΗΠΑ


Οι ξένοι φοιτητές αποφέρουν 27 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Εντυπωσιάζει η «βιομηχανία» της παιδείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με έκθεση γαλλικής οργάνωσης, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα, Le Figaro.

Από την έκθεση προκύπτει ότι οι 300.000 ξένοι φοιτητές στη Γαλλία αποφέρουν 1,6 δισεκατομμύρια το χρόνο, την ώρα που οι ξένοι φοιτητές στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφέρουν στη χώρα 27 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, με στοιχεία του 2013.

Από την έκθεση δεν προκύπτει το πώς καταλήγει η μελέτη σε αυτό το συμπέρασμα, ωστόσο αναλυτής της τράπεζας, HSBC, έγραφε το Σεπτέμβριο του 2014 ότι το μέσο κόστος για ένα έτος φοίτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες αγγίζει τα 36.500 δολάρια, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους ζωής. Φυσικά, σε κάποια Πανεπιστήμια ξεπερνά κατά πολύ τα 50.000 δολάρια.

Από την έκθεση προκύπτει επίσης ότι το 51% των ξένων φοιτητών στις ΗΠΑ είναι Ασιάτες. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά: Το 31% από την Κίνα, το 12% από την Ινδία και το 8% από τη Νότια Κορέα. Ενώ το 6% προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία και το 3% από τον Καναδά.

Ο αριθμός των Κινέζων φοιτητών κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο ανάμεσα στο 2008 και το 2014. Από 100.000 πλέον ξεπερνούν του 275.000.

Από την έρευνα προκύπτουν και άλλα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Το 19% πάνε στις ΗΠΑ για να σπουδάσουν μηχανικοί, το 10% μαθηματικά και πληροφορική, το 8% φυσική και βιολογία, το 4% ιατρική και το 1% γεωργία. Διοίκηση επιχειρήσεων σπουδάσει το 21%, ενώ το 8% ασχολείται με κοινωνικές επιστήμες. Μόνο το 5% πηγαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μάθουν αγγλικά.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες λένε «ναι» στις ηλεκτρονικές αγορές


Έξι στους δέκα θα αυξήσουν τις αγορές τους το 2015.

Έξι στους δέκα online καταναλωτές θα αυξήσουν το 2015 την αξία των online αγορών τους και μόνο ένας στους δέκα θα τη μειώσουν, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα ετήσιας έρευνας για τους Έλληνες online καταναλωτές του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που διεξήχθη την περίοδο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2014 και συμμετείχαν 1.197 online αγοραστές.

Η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου B-C αναπτύχθηκε περαιτέρω το 2014, καθώς οι Έλληνες online καταναλωτές, αύξησαν περίπου κατά 10% τον αριθμό των προϊόντων/υπηρεσιών που αγόρασαν online τον 2014. Η ανάπτυξη είναι εμφανής και από τον αριθμό των online αγορών του καταναλωτή καθώς από μια κάθε μήνα του 2013 αυξήθηκε σε τρεις κάθε δυο μήνες το 2014.

Τα προϊόντα/ υπηρεσίες που συγκαταλέγονται στις πρώτες προτιμήσεις των καταναλωτών είναι οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες (αεροπορικά εισιτήρια κλπ), η διαμονή σε καταλύματα, τα εισιτήρια για εκδηλώσεις (που ανέβηκε στην 3η από την 5η θέση πέρυσι), ο εξοπλισμός για Η/Υ, τα είδη ένδυσης/υπόδησης και οι ηλεκτρονικές συσκευές/κινητά.

Στις κατηγορίες με την μεγαλύτερη αύξηση το 2014 (+10% όσον αφορά τα ποσοστά των online αγοραστών) περιλαμβάνονται οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες, τα εισιτήρια για εκδηλώσεις, οι ασφάλειες, τα παρα-φαρμακευτικά και τα είδη λιανεμπορίου (σούπερ μάρκετ).

Πολύ σημαντικό είναι τα κριτήρια που επηρεάζουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή για να επιλέξει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Έλληνας online καταναλωτής έχει στοιχεία ωριμότητας και δεν τον επηρεάζουν μόνο θέματα ασφάλειας (παρότι η ασφαλής πληρωμή παραμένει πρώτος λόγος) αλλά και εξυπηρέτηση/ προϊοντική κάλυψη, χρηστικότητα/ ευχρηστία της ιστοσελίδας, χαμηλές τιμές/ πληροφορίες, σωστή κριτική/ συστάσεις και τέλος το branding/ διαφήμιση.

Στην έρευνα καταγράφεται μια σημαντική τάση που αφορά στην πολύ-καναλική συμπεριφορά των online καταναλωτών. Ειδικότερα, για το 1/3 των online καταναλωτών οι φυσικές αγορές που πραγματοποιούν αφού κάνουν πρώτα online έρευνα τιμών και σύγκριση προϊόντων, ξεπερνά το 30%. Επίσης, ποσοστό 40% των online καταναλωτών κάποια στιγμή και για συγκεκριμένα προϊόντα (χρήση όσφρησης, γεύσης κλπ) αφού τα διερεύνησαν σε φυσικά καταστήματα τα αγόρασαν (πιθανόν φθηνότερα) από ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η διακίνηση των φυσικών προϊόντων και η ασφάλεια των δεδομένων αποτελούν τους κύριους προβληματισμούς των online αγοραστών. Επίσης, ένας στους τέσσερις online καταναλωτές θεωρεί ότι τα έξοδα αποστολής αντιπροσωπεύουν σημαντικό ποσοστό της τελικής αξίας του προϊόντος. Ένας στους πέντε θεωρούν ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν προστατεύει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά την μεταφορά των προϊόντων. Ένας στους έξι θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Το 1/3 των online καταναλωτών ακολουθούν κάποια μάρκα προϊόντος στα social media, δύο στους πέντε αξιολογούν/ προτείνουν στους φίλους τους κάποιο προϊόν μέσω των social media, ένας στους τέσσερις πιθανόν να αγοράσουν ένα προϊόν που ακολουθούν στα social media. Σύμφωνα με την έρευνα, οι σημαντικές επενδύσεις των επιχειρήσεων για το digital marketing δικαιολογούνται, βάσει των παραπάνω αποτελεσμάτων, ωστόσο χρειάζεται περισσότερη εξειδίκευση από τους ειδικούς γιατί η επίδραση των social media στην αγοραστική συμπεριφορά δεν είναι ακόμα εμφανής στους Έλληνες online αγοραστές.



Διαβάστε περισσότερα...

Bluetooth ηχείο «αγνοεί» τη βαρύτητα


Ίπταται πάνω από τη βάση φόρτισης προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ήχου.

Την ώρα που τα ηχεία Bluetooth έχουν κατακλύσει την αγορά, οι σχεδιαστές αναζητούν νέες, καινοτόμες ιδέες προκειμένου να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό.

Στο πνεύμα αυτό, και μια startup από το Χονκ Κονγκ, η Crazybaby, σχεδίασε ένα ηχείο το οποίο... ίπταται πάνω από τη βάση φόρτισής του και παράγει ήχο από κάθε επιφάνεια που διαθέτει! Με τον τρόπο αυτό, η ποιότητα του ήχου βελτιώνεται καθώς τα ηχητικά κύματα δεν απορροφούνται από τις επιφάνειες, ισχυρίζονται οι σχεδιαστές.

Το όνομα του σφαιρικού ηχείου είναι «Άρης» (Mars) και έχει την ικανότητα να μετεωρίζεται με τη βοήθεια μαγνητών.

Ο κυλινδρικός σταθμός φόρτισης εξοπλίζεται με subwoofer 3,7 ιντσών για ενισχυμένα μπάσα, καθώς και δύο θύρες USB για τη φόρτιση οποιασδήποτε συσκευής.

Το μικρό ηχείο μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς την ειδική βάση φόρτισης, καθώς η ενσωματωμένη μπαταρία του αρκεί για 8 ώρες λειτουργίας, ενώ είναι και αδιάβροχο.

Οι σχεδιαστές αναζητούν χρηματοδότηση μέσω πλατφόρμας προκειμένου να βγάλουν το ηχείο στην παραγωγή, κατά τον Απρίλιο του 2015.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε αποχή διαρκείας από Δευτέρα προχωρούν οι δικηγόροι


«Το δημοψήφισμα ένωσε θεσμικά όλους τους Δικηγόρους και τους Δικηγορικούς Συλλόγους».

Σε αποχή διαρκείας, από την προσεχή Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014,προχωρούν οι δικηγόροι όλης της χώρας μετά το πανελλαδικό δημοψήφισμα με το οποίο είπαν συντριπτικό «όχι» στο νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε στα γραφεία του ΔΣΑ «χαιρέτησε ως νίκη των δημοκρατικών διαδικασιών και των Δικηγόρων, το αποτέλεσμα του Δικηγορικού δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε» τονίζοντας ότι«Ομόθυμα η Ολομέλεια εκτιμά ότι η βούληση των 23.000 Δικηγόρων που προσήλθαν πανελλαδικά στις κάλπες και αποδοκίμασαν με ποσοστό 93% το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκρίνοντας ως μορφή κινητοποίησης την αποχή διαρκείας, είναι σαφής και δεσμευτική για τα όργανα του Δικηγορικού Σώματος».

Στην εισαγωγική ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α και της Ολομέλειας, Βασίλης Αλεξανδρής τόνισε ότι

«Το δημοψήφισμα ένωσε θεσμικά όλους τους Δικηγόρους και τους Δικηγορικούς Συλλόγους» και συμπλήρωσε «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και η συντριπτική καταδίκη του επίμαχου νομοσχεδίου από το σύνολο των Ελλήνων Δικηγόρων, αποτελεί την ηχηρή, καθαρή και ανεπίδεκτη αμφισβήτησης απάντηση του Δικηγορικού Σώματος στην προκλητική προώθηση του ν/σ του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης». Επανέλαβε δε πως η στάση των Δικηγόρων στο ζήτημα αυτό αφορά κυρίως τη κοινωνία.


Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας ενημέρωσε το Σώμα, ότι η Συντονιστική Επιτροπή των δικηγόρων, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Υπουργού Δικαιοσύνης είχε το πρωί συνάντηση μιάμισης ώρας μαζί του, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή, μετά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να αποσύρει το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Κανονισμού της Βουλής. Παράλληλα ζήτησε να συσταθεί νέα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Δικηγορικού Σώματος, προκειμένου να συνταχθεί και να επανακατατεθεί το νομοσχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. 


Ο υπουργός Δικαιοσύνης μολονότι δεν δέχθηκε την πρόταση αυτή, κάλεσε τους Δικηγόρους σε διάλογο μέχρι την έναρξη της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


¨Όπως υπογραμμίζουν οι δικηγόροι «Παρά το γεγονός ότι το Δικηγορικό Σώμα έχει ήδη εκφράσει από τις 28 Αυγούστου αναλυτικά τις θέσεις του επί του επίμαχου νομοσχεδίου οι οποίες δεν ελήφθησαν υπόψη, η Ολομέλεια των Προέδρων εξουσιοδότησε την Συντονιστική Επιτροπή να συμμετάσχει στο διάλογο με βάση τις θέσεις αυτές και να ενημερώσει το Σώμα όταν υπάρξει κάποια ουσιαστική μεταβολή θέσεων εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ώστε να επανακαθορίσει τη στάση της».

Τέλος, στη συνεδρίαση τους, οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, επαναβεβαίωσαν επίσης το πλαίσιο της χορήγησης των αδειών κατά τη περίοδο της αποχής.



Διαβάστε περισσότερα...

«Το ΣτΕ είναι υποχρεωμένο να χαράξει νέα νομολογία»


Στο επίκεντρο το «καυτό» θέμα της περικοπής συντάξεων.

Η συζήτηση για το «καυτό» θέμα της περικοπής των κύριων και επικουρικών συντάξεων στάθηκε η αφορμή ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος να δώσει για μια ακόμη φορά το στίγμα του, και μάλιστα από έδρας, εκφράζοντας τη θέση πως «Το Συμβούλιο της Επικρατείς είναι υποχρεωμένο υπό τις νέες συνθήκες, νομικές και πραγματικές, που είναι εντελώς διαφορετικές από το παρελθόν να χαράξει νέα νομολογία».

Η σπίθα άναψε όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του ΣτΕ συνήγοροι υποστήριξαν ότι στην Ελλάδα πρέπει να εφαρμοστεί ο Κώδικας του Συμβουλίου της Ευρώπης που προβλέπει κατώτερη σύνταξη τα 500 ευρώ.


Ο κ. Ρίζος πήρε το λόγο εκφράζοντας ξεκάθαρα αντίθετη άποψη λέγοντας «Γιατί πρέπει να υπάρξει το όριο των 500 ευρώ στις συντάξεις που προβλέπει ο Κώδικας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το Σύνταγμα μας διαφοροποιείται από τα πολλά της Ευρώπης, καταγράφοντας συγκεκριμένα κοινωνικά δικαιώματα. Ενδιαφέρεται το Σύνταγμα για κάτι το συνολικό και ενιαίο. Οι διακρίσεις του νομοθέτη (σ.σ.: κύριες και επικουρικές συντάξεις) δεν έχουν μεγάλη σημασία από άποψη Συντάγματος. Ενδιαφέρει η αξιοπρεπής διαβίωση με συντάξεις κοντά στις εν ενεργεία αποδοχές. Ο συνταξιούχος δεν είναι όπως βλέπουμε στον Τύπο, ατυχήσας ή εξοβελιστέος από την ζωή, έχει συμβάλει στον εθνικό πλούτο με την εργασία του».

Αίσθηση προκάλεσαν και οι παρατηρήσεις του προέδρου αναφορικά με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες για τις μειώσεις των συντάξεων. «Δεν λαμβάνεται υπόψη τι μπορεί να στερείται ο ασφαλισμένος, λείπει το να δούμε που κατανέμει το κράτος τους πόρους όταν χρηματοδοτεί για παράδειγμα τις Τράπεζες με πολλά εκατομμύρια, αλλά όχι τους ασφαλιστικούς οργανισμούς που είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου» είπε.

Αλλά και οι σύμβουλοι Επικρατείας έθεσαν στους συνηγόρους σειρά κρίσιμων ερωτημάτων όπως:
-«Αν εξαντλείται η υποχρέωση του κράτους στην στήριξη μόνο της κύριας σύνταξης και εάν δικαιολογείται σε περίοδο κρίσης να συνεχίζει να απέχει από την επικουρική σύνταξη».
-«Μήπως δεν προηγήθηκε σοβαρή αναλογιστική μελέτη; Μήπως δεν αρκεί η έκθεση του υπουργείου για να δικαιολογηθούν τόσες περικοπές χωρίς εξέταση άλλων μέτρων όπως είναι για παράδειγμα η αύξηση των χαμηλών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κ.λπ.».
-«Μήπως μετά από αυτά που λέγονται πάμε σε ένα σύστημα που θα επιβιώνει μόνο με εισφορές των εργαζομένων».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έφτασε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας λόγω της σπουδαιότητας του όταν τον περασμένο Οκτώβριο η 7μελής, αυξημένη σύνθεση του Α΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με δύο αποφάσεις είχε κρίνει κατά πλειοψηφία (3 υπέρ και 2 κατά) συνταγματικές τις περικοπές τόσο των κυρίων όσο και των επικουρικών συντάξεων. Αντίθετα ο πρόεδρος του Α΄ Τμήματος αντιπρόεδρο Νικόλαος Σακελλαρίου και ένας σύμβουλος Επικρατείας εξέφρασαν αντίθετη άποψη, δηλαδή ότι οι περικοπές των συντάξεων είναι αντισυνταγματικές.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι Ελληνίδες γεννούν κατά μέσο όρο 2,15 παιδιά


Φέρνουν το πρώτο τους μωρό στον κόσμο στα 25,5 έτη σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Τα 2,15 παιδιά είναι ο μέσος αριθμός παιδιών που αναλογεί ανά γυναίκα στην Ελλάδα που έχει γεννήσει, σύμφωνα με τα στατιστικά αποτελέσματα για τη γονιμότητα από την απογραφή του 2011 της ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ο αριθμός των γυναικών της χώρας ηλικίας 10 ετών και άνω, ανήλθε σε 5.000.444 γυναίκες, από τις οποίες οι 1.710.051 (ποσοστό 34,2%) δεν έχουν γεννήσει παιδί. Η μέση ηλικία των γυναικών κατά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους είναι τα 25,5 έτη.

Για γυναίκες 20 ετών και άνω, στην ηλικιακή ομάδα 20- 29 ετών υπερτερεί το ποσοστό των γυναικών που δεν έχουν γεννήσει παιδί (80%), ενώ στην ηλικιακή ομάδα 30- 39 ετών το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 34,4%.

Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών εμφανίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών (42,1%) που δεν γέννησαν κανένα παιδί, στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου το μεγαλύτερο ποσοστό (18,8%) που γέννησαν 1 παιδί, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου το μεγαλύτερο ποσοστό (44,8%) που γέννησαν 2 παιδιά και στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας το μεγαλύτερο ποσοστό (30,2%) που γέννησαν 3 παιδιά και περισσότερα.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης Erasmus για δημοσίους υπαλλήλους


Στόχος η απόκτηση γνώσεων για τα ευρωπαϊκά όργανα και τις πολιτικές στην ΕΕ.

Αιτήσεις έως τις 15 Δεκεμβρίου 2014 θα μπορούν να υποβάλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι προκειμένου να συμμετάσχουν στο «Βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης-Erasmus for Public Administration» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το έτος 2015, με σκοπό τη βελτίωση των γνώσεων των στελεχών του δημοσίου και της κατανόησης των ευρωπαϊκών οργάνων και πολιτικών.

Όπως αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το πρόγραμμα, το οποίο διοργανώνει και πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης-EAS, απευθύνεται σε νέους δημόσιους υπαλλήλους (διοικητικούς Ανώτατης Εκπαίδευσης), οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέχρι και πέντε έτη πριν από την προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας και έχουν αποδεδειγμένη εργασιακή απασχόληση τουλάχιστον έξι μηνών σε τομέα που σχετίζεται με θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση σε άριστο επίπεδο δύο γλωσσών (Αγγλικής και Γαλλικής ή Αγγλικής και Γερμανικής).

Επίσης, οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν εργαστεί ή να έχουν συμμετάσχει σε άλλο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε όργανα ή φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το έτος 2015 έχουν οριστεί τρεις περίοδοι εκπαίδευσης:

- 3 έως 13/03/2015

- 2 έως 12/06/2015

- 20 έως 30/10/2015

Ως εκ τούτου, οι διευθύνσεις προσωπικού των υπουργείων και των φορέων καλούνται να διαβιβάσουν έως τις 15 Δεκεμβρίου 2014, το βιογραφικό σημείωμα των ενδιαφερόμενων, καθώς και στοιχεία τους, προκειμένου να προωθηθούν στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ.

Τέλος, σημειώνεται ότι με δεδομένο τον περιορισμένο αριθμό των θέσεων που διατίθενται στη χώρα μας (4 θέσεις και για τις τρεις περιόδους), η κάθε υπηρεσία καλείται να προωθήσει μία μόνο υποψηφιότητα από το σύνολο των αιτήσεων που θα υποβληθούν ενώπιόν της, λαμβάνοντας υπόψη ότι πλέον το κόστος στην κάλυψη των εξόδων μετάβασης και επιστροφής θα καλύπτονται από το φορέα του κράτους-μέλους του συμμετέχοντα.



Διαβάστε περισσότερα...

CyberAlert: Καλέστε αυτόν τον αριθμό


Σε λειτουργία τέθηκε ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 11188, ο οποίος εξυπηρετεί την επικοινωνία των πολιτών με το κέντρο CYBERALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, ο αριθμός 11188 καλείται από όλα τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας εντός Ελλάδος με αστική χρέωση ανεξαρτήτως καλούντα, ενώ παρέχεται είτε αυτοματοποιήμενη προώθηση σε συμβουλές ασφαλείας για τις συχνότερες ερωτήσεις των πολιτών, είτε σύνδεση με εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστοί και το Σάββατο σταθμοί του μετρό


Αύριο Σάββατο με εντολή της αστυνομίας θα κλείσουν από τις 11.00 οι σταθμοί Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Κατεχάκη λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.



Διαβάστε περισσότερα...

“Έταζε” καριέρα στο μόντελιγκ και φωτογράφιζε γυμνές ανήλικες


Το όνειρο ανήλικων κοριτσιών να κάνουν καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ εκμεταλλεύτηκε ένας άνδρας, 51 ετών, ο οποίος προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη πρακτορείου μοντέλων έπειθε τα ανυποψίαστα θύματά του να «ποζάρουν» γυμνά ή ημίγυμνα μπροστά στον φωτογραφικό του φακό ή την κάμερα, προωθώντας στη συνέχεια το υλικό που τραβούσε σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η υπόθεση ήρθε στο «φως» πέρσι τον Οκτώβριο, ύστερα από καταγγελίες που έκαναν δύο ανήλικα κορίτσια, αλλά και τέσσερις ενήλικες γυναίκες.

Ο δράστης είχε ταυτοποιηθεί τότε και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Τελικά, εντοπίστηκε και συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το τμήμα καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, πράξη που συνδέεται με τρεις περιπτώσεις ανήλικων κοριτσιών, που φαίνεται ότι έπεσαν στα «δίχτυα» του το τρίμηνο από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2013.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι «ψάρευε» τα ανήλικα θύματά του κυρίως μέσω του Διαδικτύου, είτε σε chat-rooms, είτε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, παρουσιαζόταν ως ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων και υποσχόταν στις έφηβες κοπέλες καριέρα στο μόντελινγκ, μεγάλη ζωή και πολλά χρήματα. Έτσι, έπειθε τα κορίτσια να τον επισκεφθούν σε ειδικά διαμορφωμένο διαμέρισμα των Αμπελοκήπων που μίσθωνε, όπου τα φωτογράφιζε και τα βιντεοσκοπούσε. Το επίμαχο υλικό το προωθούσε -έναντι αμοιβής- σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα όπου «ανέβαινε».

Ανάλογη επιχειρηματολογία φέρεται ότι επιστράτευε και στις περιπτώσεις των ενήλικων γυναικών. Μάλιστα, η συγκεκριμένη «μπίζνα» αποδείχθηκε ιδιαίτερα κερδοφόρα, καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη 10ετία 2003-2013, ο συλληφθείς απέκτησε από την παραγωγή και δημοσίευση του «ροζ» φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού χρηματικό ποσό ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, το οποίο φέρεται ότι διαχειρίστηκε.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο κατηγορούμενος, που κατά πληροφορίες εργαζόταν παλιότερα ως εργολάβος οικοδομών, ζητούσε από τις κοπέλες, και προκειμένου να γίνει πιστευτός, δημόσια έγγραφα με στοιχεία ταυτότητάς τους, ώστε να υπογράψουν τα υποτιθέμενα συμβόλαια με τις δήθεν συνεργαζόμενες εταιρείες. Εξάλλου, παρουσίαζε, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ψευδώς ως συνεργάτες του, διάφορα πρόσωπα, τα οποία ήταν ψεύτικα.

Σε έρευνα που είχε γίνει στο μισθωμένο διαμέρισμά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, οπτικοακουστικοί δίσκοι, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και κάρτες μνήμης με υλικό πορνογραφίας.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στοιχεία Eurostat - Η κατάσταση των ΑμεΑ στην Ευρώπη


Δελτίο Τύπου 05.12.2014


Αρ. Πρωτ.: 4795

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέδωσε τα στοιχεία σχετικά με την οικονομική και κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη των 28. Η ΕΣΑμεΑ δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τη μεταφρασμένη στα ελληνικά μελέτη. Όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία το αναπηρικό κίνημα, τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν συνεχώς εμπόδια στην εργασία, την εκπαίδευση και την πλήρη ένταξη στην κοινωνία και χρειάζεται συνεχής αγώνας και πίεση ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους.

Περίπου 44 εκατομμύρια άνθρωποι, ηλικίας 15 έως 64 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρώπη των 28) έχουν κάποιας μορφής αναπηρία, που συχνά τους εμποδίζει να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία και την οικονομία. Είτε στην αγορά εργασίας, στο εκπαιδευτικό σύστημα ή στους δείκτες της κοινωνικής ένταξης, η κατάσταση των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη των 28 είναι λιγότερο ευνοϊκή από εκείνη των ατόμων δίχως αναπηρία.

Τα άτομα με αναπηρία είχαν περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας στην Ευρώπη των 28 το 2011: ενώ το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων ηλικίας 15 έως 64 ετών χωρίς αναπηρία ήταν 66,9%, το ποσοστό αυτό ήταν πολύ χαμηλότερο (47,3%) για τα άτομα με αναπηρία. Παρόμοια κατάσταση για την πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη διά βίου μάθηση στην Ευρώπη των 28: το ποσοστό συμμετοχής στην εκπαίδευση και την κατάρτιση των ατόμων χωρίς αναπηρία ηλικίας 25-64 ετών ήταν 9,8% το 2011, σε σύγκριση με 6,9% για τα άτομα με αναπηρία. Το χάσμα που υπάρχει μεταξύ ατόμων με αναπηρία και των ατόμων δίχως αναπηρία ήταν επίσης αξιοσημείωτο για την κοινωνική ένταξη: μόλις πάνω από το 20% των ατόμων χωρίς αναπηρία σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω το 2011 και σε 21,4% το 2013, για τα άτομα με αναπηρία βρίσκονταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, το ποσοστό αυτό ανήλθε σε σχεδόν 30% για τα άτομα με αναπηρία (29,9%) το 2013.

Ολόκληρη η έρευνα επισυνάπτεται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (638.61 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Βραβεία Design for all - Σχεδιασμός για όλους


Ανακοίνωση 05.12.2014

Το ινστιτούτο «Design for all» προκηρύσσει για 6η χρονιά τη διοργάνωση International Design for All Foundation Good Practices Awards, αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα στον τομέα του σχεδιασμού για όλους από τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις, τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και τους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Με τον τρόπο αυτό έχει στόχο να αποδείξει ότι η εφαρμογή του σχεδιασμού για όλους / καθολικού σχεδιασμού, σε οποιαδήποτε μορφή, συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους.


Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν σε λιγότερο από ένα μήνα και οι επιλεγέντες υποψήφιοι θα λάβουν ένα πιστοποιητικό της «ορθής πρακτικής». Οι βέλτιστες πρακτικές που επελέγησαν από την κριτική επιτροπή θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια τελετής.
Η προθεσμία για την υποβολή είναι η 27η Δεκέμβρη 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος


Διαβάστε περισσότερα...

Η τρόικα πέτυχε την αλλαγή της ρύθμισης των 100 δόσεων


Τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο σκούπα.

Αντιμέτωπη με σφοδρές αντιδράσεις αναμένεται να βρεθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καθώς υπό το βάρος των πιέσεων της τρόικας υπαναχωρεί στο ζήτημα της ρύθμισης των 100 δόσεων, αλλάζοντας τη ρύθμιση για τρίτη φορά μέσα σε 15 μέρες.

Στο νομοσχέδιο σκούπα με τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης θα υπάρχει διάταξη που θα προβλέπει πως πλέον δεν θα διαγράφεται ως και το 100% των προσαυξήσεων και των προστίμων, αλλά η επιχείρηση που υπάγεται στη ρύθμιση θα καλείται να εξοφλήσει την αρχική οφειλή συν ένα επιτόκιο.

Ακόμη θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ελέγχου για τις εταιρείες που αιτούνται την υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και ειδικά όσες έχουν μεγάλα ληξιπρόθεσμα χρέη. Ο μηχανισμός θα πιστοποιεί αφενός ότι υπάρχει ανάγκη ένταξης της επιχείρησης σε καθεστώς ρύθμισης αφετέρου ότι η επιχείρηση θα μπορεί να εξοφλήσει τις οφειλές της.

Ειδικά η αλλαγή στις προσαυξήσεις χαρακτηρίζεται πολιτικά τοξική, ωστόσο η Κυβέρνηση υπαναχώρησε στο θέμα για να κάμψει τις αντιρρήσεις του ΔΝΤ και να επιταχύνει την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ομαλοποιούνται οι πληρωμές των αναπληρωτών


Άμεσα καταβάλλονται οι μισθοί του Νοεμβρίου σε όσους έχουν προσληφθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ομαλοποιήθηκε η πληρωμή των αναπληρωτών που έχουν προσληφθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του ΥΠΑΙΘ έχουν καταβληθεί οι αποδοχές των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2014.

Άμεσα θα καταβληθεί το «έναντι» του Νοεμβρίου, ενώ για τους επόμενους μήνες οι μισθοί των αναπληρωτών θα καταβάλλονται στη λήξη του μήνα.

Θυμίζουμε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην πληρωμή των αναπληρωτών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και μάλιστα αρκετοί σύλλογοι εκπαιδευτικών ανέδειξαν το πρόβλημα. Όπως προκύπτει από τα όσα παραθέτουμε φαίνεται ότι η κατάσταση ομαλοποιείται.



Διαβάστε περισσότερα...

Αδέλφια ήθελαν να μιλήσουν τηλεφωνικά με τον Άγιο Βασίλη


Κάλεσαν την αστυνομία και ζήτησαν να τους συνδέσουν με τον Βόρειο Πόλο.

Δυο ανήλικα αγόρια από το Γουισκόνσιν των ΗΠΑ εύχονται να μην είναι τα ονόματά τους στη λίστα του Άγιου Βασίλη με τα κακά παιδιά, όταν θα εμφανιστεί από την καμινάδα του σπιτιού τους...

Τα παιδιά, ηλικίας 3 και 6 ετών, σκέφτηκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο προκειμένου να επικοινωνήσουν με τον αγαπημένο τους Άγιο Βασίλη και να ελέγξουν αν όλα είναι καλά.

Έτσι, πήραν το τηλέφωνο ελπίζοντας να μιλήσουν μαζί του στον Βόρειο Πόλο. Σύμφωνα με τοπικό μέσο, τα αδέλφια κάλεσαν στα επείγοντα της αστυνομίας και ζήτησαν από τους ένστολους να τους συνδέσουν με το σπίτι του Αγίου…



Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε το μωρό που γεννήθηκε 6,4 κιλά


Με το στόμα ανοιχτό έμεινε μια γυναίκα στο νότιο Κολοράντο των ΗΠΑ όταν της είπαν ότι το μωρό που γέννησε ζύγιζε 6,400 κιλά. Το μέγεθος του νεογέννητου εντυπωσίασε τους πάντες, ακόμα και την ίδια την μητέρα η οποία περίμενε να γεννήσει ένα μωρό περίπου 3,2 κιλά, δηλαδή τα μισά κιλά.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε με καισαρική τη Δευτέρα στην πόλη Αλαμόζα όμως μεταφέρθηκε σε ένα άλλο νοσοκομείο έξω από το Κολοράντο, γιατί εμφάνιζε χαμηλά επίπεδα γλυκόζης και αντιμετώπιζε δυσκολία στην αναπνοή. Ο πατέρας της αναφέρει ότι έχει η κατάσταση της υγείας του βρέφους βελτιώνεται και η οικογένεια ελπίζει να πάρει σύντομα το νεογέννητο στο σπίτι.






Διαβάστε περισσότερα...

Ινδοί τυφλώθηκαν μετά από ομαδικό πρόγραμμα δωρεάν εγχείρησης


Η επέμβαση έγινε σε αυτοσχέδιο ιατρικό κέντρο.

Δεκαπέντε Ινδοί έχασαν την όρασή τους μετά την επέμβαση καταρράκτη στην οποία υποβλήθηκαν, έπειτα από την ένταξή τους σε ομαδικό πρόγραμμα δωρεάν εγχείρησης στη βόρεια Ινδία μη κυβερνητικής οργάνωσης, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Μη αποστειρωμένος εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε για την αφαίρεση καταρράκτη στην οποία υποβλήθηκαν 62 ασθενείς στις 4 Νοεμβρίου, σε αυτοσχέδιο ιατρικό κέντρο που διαμορφώθηκε για το σκοπό αυτό σε χωριό του κρατιδίου Παντζάμπ. Ηλικιωμένες γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία μεταξύ των 15 θυμάτων. Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τον ακριβή αριθμό των ατόμων που έχασαν την όρασή τους, όπως και την κατάσταση των υπολοίπων ασθενών.

Ποινική έρευνα έχει κινηθεί κατά της μη κυβερνητικής οργάνωσης Guru Nanak Charitable Hospital και των γιατρών που έκαναν τις εγχειρήσεις, χωρίς να έχουν λάβει άδεια από τις υγειονομικές αρχές.

Η υπόθεση εγείρει εκ νέου το θέμα της επισφαλούς ιατρικής περίθαλψης στην Ινδία μετά τον θάνατο πρόσφατα 13 γυναικών από επιπλοκές εγχείρησης μαζικής στείρωσης στην κεντρική χώρα. Οι αρχές απέδωσαν τους θανάτους στη μόλυνση των φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν για την αποστείρωση, ωστόσο σύμφωνα με ανεξάρτητη έκθεση, η απουσία κάθε μέτρου υγιεινής εκ μέρους των γιατρών προκάλεσε σηψαιμίες.

Στην περίπτωση των εγχειρήσεων για καταρράκτη, σύμφωνα με γιατρό της κυβέρνησης του κρατιδίου, οι ασθενείς προσβλήθηκαν από λοίμωξη μετά την εγχείρηση. «Βρίσκονταν σε πολύ κακή κατάσταση όταν ήρθαν να μας δουν. Η λοίμωξη ήταν ήδη εκτεταμένη», δήλωσε ο Καρανζίτ Σινγκ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γειτονικής περιοχής Αμριτσάρ στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα η όρασή τους να αποκατασταθεί».

Σύμφωνα με τις αρχές, οι επεμβάσεις ανακαλύφθηκαν όταν οι 15 ασθενείς πήγαν σε κυβερνητική υπηρεσία την Τετάρτη ζητώντας φάρμακα και οικονομική βοήθεια. «Ήταν πολύ αναστατωμένοι και χωρίς βοήθεια. Έκτοτε νοσηλεύτηκαν σε δημόσιο νοσοκομείο αλλά όλοι έχασαν την όρασή τους», δήλωσε ο Ραβί Μπαγάτ, αξιωματούχος στην Αμριτσάρ.

Οι καταστροφικές για τους ασθενείς εγχειρήσεις υπογραμμίζουν την κακή κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στην Ινδία, η οποία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά δημόσιων δαπανών για ιατρική περίθαλψη στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επίσης, η Ινδία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό τυφλών στον κόσμο και ο καταρράκτης είναι μία από τις κύριες αιτίες απώλειας της όρασής τους, σύμφωνα με τη βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Sightsavers. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ομαδικές εγχειρήσεις καταρράκτη πραγματοποιούνται σε αυτοσχέδια ιατρικά κέντρα που οργανώνονται επί τούτου.



Διαβάστε περισσότερα...

Ενισχυτική και Πρόσθετη Διδασκαλία με συμπλήρωση ωραρίου


Τι λέει ο υπουργός Παιδείας για τα κίνητρα μοριοδότησης των αναπληρωτών.

Τους 389 φτάνουν οι αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί στην Αθμια εκπαίδευση στις Κυκλάδες σύμφωνα με γραπτή απάντηση του υπουργού Παιδείας ενώ στη Βθμια οι προσλήψεις στη Γενική Αγωγή ανέρχονται σε 167 και σε δομές της Ειδικής Αγωγής σε 23. Συνολικά έχουν προσληφθεί 579 αναπληρωτές στην περιοχή των Κυκλάδων.

Σε ερώτησή τους Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έκαναν λόγο για μεγάλες ελλείψεις στην εν λόγω περιοχή σε φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς, καθηγητές πληροφορικής, καλλιτεχνικών, ξένων γλωσσών ενώ επικαλούνται και την Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων σύμφωνα με την οποία χάνονται περισσότερες από 500 ώρες την εβδομάδα λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ο υπουργός Παιδείας παραθέτει αριθμητικά στοιχεία για τις προσλήψεις που έχουν γίνει τονίζοντας ότι κάποιες φορές ένας αριθμός αναπληρωτών δεν εμφανίζεται για την ανάληψη υπηρεσίας με συνέπεια την αδυναμία της λειτουργία των σχολείων για αρκετό διάστημα μέχρι να προσληφθούν άλλοι αναπληρωτές στη θέση τους.

Οι Βουλευτές θέτουν και το θέμα της Ενισχυτικής και της Πρόσθετης Διδασκαλίας κάνοντας λόγο για πολιτική υποβάθμισή τους αφού δεν έχουν εγκριθεί τα απαιτούμενα κονδύλια.

Για την Ενισχυτική, όπως και για την Πρόσθετη σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, εξετάζεται η δυνατότητα υλοποίησης με τη συμπλήρωση του ωραρίου των μόνιμων εκπαιδευτικών και των αναπληρωτών πλήρους ωραρίου.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου θα πραγματοποιηθούν μόνο για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα ΕΠΑΛ ορισμένων περιοχών της Ελλάδας.

Ο υπουργός Παιδείας παρουσιάζει και τα κίνητρα που έδωσε το Υπουργείο σχετικά με την παραμονή ή τοποθέτηση αναπληρωτών σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες. Από το τρέχον σχολικό έτος ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν σε κατηγορίες μοριοδότησης Θ και Ι για την Αθμια και ΙΑ, ΙΒ για τη Βθμια…υπολογίζεται στο διπλάσιο για τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών που προβλέπονται στο άρθρο 3, ήτοι για τους πίνακες κατάταξης του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι η προσφερθείσα προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες από το 2002-3 έως και το 2009-10 λογίζεται ήδη στο διπλάσιο στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών ενώ από το επόμενο σχολικό έτος 2015-16 θα λογίζεται στο διπλάσιο στους πίνακες αναπληρωτών και η προσφερθείσα προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες από το 2012-13 και εφεξής.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλύφθηκαν ρωμαϊκοί τάφοι σκλάβων στη Γαλλία


Οι σκελετοί είχαν ακόμα τις αλυσίδες σε λαιμό και πόδια - Δείτε τις φωτογραφίες.

Σε ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο, 250 μέτρα δυτικά της Saintes στη νοτιοδυτική Γαλλία, έγινε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη. Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως εκατοντάδες τάφους σκλάβων της εποχής, μέσα στους οποίους βρέθηκαν πέντε σκελετοί που είχαν ακόμα πάνω τους τα δεσμά με τα οποία κρατούνταν.

Στη νεκρόπολη, οι τάφοι ήταν εκατοντάδες και θεωρείται πως ανοίχτηκαν κατά τους πρώτους δυο αιώνες μ.Χ.. Όπως αναφέρθηκε χρησίμευαν για τη μαζική ταφή των θυμάτων της γειτονικής αρένας, του μεγαλύτερου και παλαιότερου αμφιθέατρου της Γαλλίας. Ο ένας από τους πέντε σκελετούς που ανακαλύφθηκαν, είχε ταφεί με έναν μεγάλο κρίκο αλυσίδας γύρω από το λαιμό του, ενώ οι υπόλοιποι είχαν τα δεσμά στα πόδια τους.

Τέσσερα άτομα ήταν θαμμένα ε απόσταση ελάχιστων εκατοστών το ένα από το άλλο, σε ένα στενό τετράγωνο χώρο που μοιάζει πιο πολύ με χαντάκι, ενώ ένας ακόμα σκελετός βρέθηκε σε άλλο τάφο. Οι σκελετοί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανήκουν σε τέσσερις άντρες και ένα παιδί. Ο μικρότερος σε μέγεθος σκελετός είναι και ο μοναδικός που είχε κάποιο αντικείμενο στην κατοχή του, καθώς στα μάτια του βρίσκονταν δυο νομίσματα, κατά το τότε ρωμαϊκό έθιμο.

Την περίοδο κατά την οποία χρονολογούνται οι τάφοι, η πόλη Saintes αποτελούσε σημαντικό εμπορικό κόμβο της ρωμαϊκής Γαλατίας που την έκανε να ευδοκιμεί ιδιαίτερα, κάτι που δικαιολογεί το χωρητικότητας 18.000 θέσεων κολοσσαίο της που ξεκίνησε να κατασκευάζεται κατά την κυριαρχία του Τιβέριου (14-34 μ.Χ.) και ολοκληρώθηκε όταν άρχων της Ρώμης ήταν ο Κλαύδιος (41- 54 μ.Χ).

Δείτε τις φωτογραφίες:












Διαβάστε περισσότερα...