Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Τραφείτε σαν… μωρό για να χάσετε βάρος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υιοθετήστε τις διατροφικές συνήθειες των «μικρών» σας, συμβουλεύει διαιτολόγος.

«Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος γρήγορα και αποτελεσματικά, θα χρειαστεί να υιοθετήσουμε τις διατροφικές συνήθειες των… νηπίων», συμβουλεύει η αμερικανίδα διατροφολόγος Nicolette Pace. Η κ. Pace εξηγεί ότι τα μωρά έχουν έναν βιολογικό ρυθμό όσον αφορά τον ανεφοδιασμό του σώματός τους και επέμεινε ότι οι ενήλικες μπορούν να επωφεληθούν, μαθαίνοντας από τις διατροφικές συνήθειες των μικρών τους.

«Εμείς οι ενήλικες δεν βάζουμε το φαγητό ως προτεραιότητα. Τα μωρά, όμως, όταν πεινάσουν, κινούν γη και ουρανό για να καταφέρουν να φάνε», εξηγεί η κ. Pace. Μερικά ακόμα χαρακτηριστικά των μωρών είναι ότι σπρώχνουν το φαγητό μακριά τους, όταν νιώσουν χορτάτα και δεν προσπερνούν σχεδόν ποτέ γεύματα, σε αντίθεση με τους ενήλικες που συχνά ξεχνάνε να φάνε για πολλές ώρες, με αποτέλεσμα να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες φαγητού στη συνέχεια.

Κλειδί σε κάθε προσπάθεια απώλειας βάρους αποτελεί –σύμφωνα με την αμερικανίδα διαιτολόγο- το να γνωρίζουμε τι ποσότητα φαγητού μπορεί να αντέξει το στομάχι μας. Οι μερίδες των μωρών είναι συγκεκριμένες (οι γονείς μεριμνούν γι’ αυτό), πράγμα πολύ σημαντικό, αφού το στομάχι ενός νεογέννητου έχει το μέγεθος ενός κερασιού. Το στομάχι μας μεγαλώνει με τα χρόνια και στην ενήλικη ζωή μας, φτάνει πλέον το μέγεθος μιας μπάλας.

Η κ. Pace μάς συμβουλεύει να αφιερώνουμε σε κάθε γεύμα μας τουλάχιστον 15΄. «Τα μωρά δεν βιάζονται όταν τρώνε. Ρίχνουν ρυθμούς και απολαμβάνουν το φαγητό τους», τονίζει. Τέλος, η κ. Pace προτείνει να τρώμε ανά τακτά διαστήματα, κάθε περίπου 2-4 ώρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.