Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Σε αποχή διαρκείας από Δευτέρα προχωρούν οι δικηγόροι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Το δημοψήφισμα ένωσε θεσμικά όλους τους Δικηγόρους και τους Δικηγορικούς Συλλόγους».

Σε αποχή διαρκείας, από την προσεχή Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014,προχωρούν οι δικηγόροι όλης της χώρας μετά το πανελλαδικό δημοψήφισμα με το οποίο είπαν συντριπτικό «όχι» στο νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε στα γραφεία του ΔΣΑ «χαιρέτησε ως νίκη των δημοκρατικών διαδικασιών και των Δικηγόρων, το αποτέλεσμα του Δικηγορικού δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε» τονίζοντας ότι«Ομόθυμα η Ολομέλεια εκτιμά ότι η βούληση των 23.000 Δικηγόρων που προσήλθαν πανελλαδικά στις κάλπες και αποδοκίμασαν με ποσοστό 93% το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκρίνοντας ως μορφή κινητοποίησης την αποχή διαρκείας, είναι σαφής και δεσμευτική για τα όργανα του Δικηγορικού Σώματος».

Στην εισαγωγική ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α και της Ολομέλειας, Βασίλης Αλεξανδρής τόνισε ότι

«Το δημοψήφισμα ένωσε θεσμικά όλους τους Δικηγόρους και τους Δικηγορικούς Συλλόγους» και συμπλήρωσε «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και η συντριπτική καταδίκη του επίμαχου νομοσχεδίου από το σύνολο των Ελλήνων Δικηγόρων, αποτελεί την ηχηρή, καθαρή και ανεπίδεκτη αμφισβήτησης απάντηση του Δικηγορικού Σώματος στην προκλητική προώθηση του ν/σ του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης». Επανέλαβε δε πως η στάση των Δικηγόρων στο ζήτημα αυτό αφορά κυρίως τη κοινωνία.


Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας ενημέρωσε το Σώμα, ότι η Συντονιστική Επιτροπή των δικηγόρων, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Υπουργού Δικαιοσύνης είχε το πρωί συνάντηση μιάμισης ώρας μαζί του, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή, μετά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να αποσύρει το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Κανονισμού της Βουλής. Παράλληλα ζήτησε να συσταθεί νέα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Δικηγορικού Σώματος, προκειμένου να συνταχθεί και να επανακατατεθεί το νομοσχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. 


Ο υπουργός Δικαιοσύνης μολονότι δεν δέχθηκε την πρόταση αυτή, κάλεσε τους Δικηγόρους σε διάλογο μέχρι την έναρξη της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


¨Όπως υπογραμμίζουν οι δικηγόροι «Παρά το γεγονός ότι το Δικηγορικό Σώμα έχει ήδη εκφράσει από τις 28 Αυγούστου αναλυτικά τις θέσεις του επί του επίμαχου νομοσχεδίου οι οποίες δεν ελήφθησαν υπόψη, η Ολομέλεια των Προέδρων εξουσιοδότησε την Συντονιστική Επιτροπή να συμμετάσχει στο διάλογο με βάση τις θέσεις αυτές και να ενημερώσει το Σώμα όταν υπάρξει κάποια ουσιαστική μεταβολή θέσεων εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ώστε να επανακαθορίσει τη στάση της».

Τέλος, στη συνεδρίαση τους, οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, επαναβεβαίωσαν επίσης το πλαίσιο της χορήγησης των αδειών κατά τη περίοδο της αποχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.