Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Γλυπτική σε βιβλία


Μοναδικές δημιουργίες.

Για σχεδόν 30 χρόνια ο Guy Laramee έχει εργαστεί ως θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης, κατασκευαστής μουσικών οργάνων, τραγουδιστής, γλύπτης, ζωγράφος και συγγραφέας. Από όλες αυτές τις δραστηριότητες του, η γλυπτική... βιβλίων είναι η ίσως η πιο εντυπωσιακή!


















Διαβάστε περισσότερα...

Κάνοντας... σκόνη την τέχνη


Εκπληκτικές δημιουργίες σε βρόμικα παράθυρα αυτοκινήτων.

Ο καλλιτέχνης Scott Wade είναι αποφασισμένος να αποδείξει ότι τέχνη μπορεί να υπάρξει παντού. Ακόμα και σε αυτοκίνητα που έχουν τσακωθεί με τα... πλυντήρια.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι δισεκατομμυριούχοι έγιναν πιο πλούσιοι το 2014


Εν μέσω κρίσης, οι Ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι ξεπέρασαν φέτος τους Βορειοαμερικανούς όσον αφορά το σύνολο του πλούτου που διαθέτουν, σύμφωνα με μιας έρευνα της εταιρείας Wealth-X της Σιγκαπούρης και της ελβετικής τράπεζας UBS.

Στην Ευρώπη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, καταγράφονται 775 δισεκατομμυριούχοι τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων ανέρχονται συγκεντρωτικά, για το 2014, στα 2,375 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι Βορειοαμερικανοί δισεκατομμυριούχοι είναι λιγότεροι, μόνο 609 και η περιουσία τους είναι ελαφρώς μικρότερη από εκείνη των Ευρωπαίων, στα 2,371 τρισ. δολάρια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο πλούτος που έχουν στην κατοχή τους οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκε κατά 12%, φτάνοντας τα 7,3 τρισ. δολάρια μέχρι τον Ιούλιο του 2014. Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από τη χρηματιστηριακή αξία όλων μαζί των 30 αμερικανικών εταιρειών που εκπροσωπούνται στον δείκτη Dow Jones.

Οι ΗΠΑ παραμένουν πάντως η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους και ακολουθούν η Κίνα, η Βρετανία και η Γερμανία. Από τους 155 ανθρώπους που εντάχθηκαν στο "κλαμπ" των δισεκατομμυριούχων κατά την περίοδο αυτή, οι 33 ήταν από την Κίνα. Οι δισεκατομμυριούχοι σε όλον τον κόσμο αυξήθηκαν κατά 155 και πλέον ανέρχονται συνολικά σε 2.325.

Μολονότι η Ασία βρίσκεται στην τρίτη θέση σε αριθμό δισεκατομμυριούχων, πίσω από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, η περιουσία των Ασιατών πάμπλουτων αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τις άλλες περιοχές του κόσμου. Έτσι, η Ασία εκπροσωπεί το 30% της καθαρής αύξησης των περιουσιακών στοιχείων όλων των πολυεκατομμυριούχων του κόσμου.

Ο "μέσος" ζάπλουτος είναι άνδρας, ηλικίας 63 ετών και έχει 3,1 δισ. δολάρια. Ένας στους οκτώ δισεκατομμυριούχους είναι γυναίκα. Οι Ασιάτες δισεκατομμυριούχοι είναι, κατά μέσο όρο, νεώτεροι (61 ετών) και αυτοδημιούργητοι αφού μόνο το 13% από αυτούς κληρονόμησε την περιουσία του.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου συνεχίζει να είναι ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ με περιουσία ύψους 84,6 δισ. δολαρίων και ακολουθούν δύο Αμερικανοί, ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ.



Διαβάστε περισσότερα...

Freestyle καρφώματα


Η αθλητική ομάδα «Lords of Gravity» ειδικεύονται στα εκπληκτικά καρφώματα και την μπασκετική «χορογραφία». Πραγματοποιούν φανταστικά καρφώματα που φαντάζουν.. μαγικά.

Στο συγκεκριμένο βίντεο συνεργάζονται με τον κινηματογραφιστή Ντέβιντ Σούπερτραμπ και αποδίδουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή στο… λιοντάρι


Σε αυτό το βίντεο γίνεται πλήρως κατανοητή η σαφής οδηγία που δίνεται στα Εθνικά Πάρκα της Νότιας Αφρικής, να μην εξέχει εκτός των αυτοκινήτων κανένα μέλος του σώματος των επισκεπτών.

Το περιστατικό που καταγράφηκε στην κάμερα συνέβη στην περιοχή Σκουκούζα στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ της Νότιας Αφρικής.

Τουρίστες έχουν σταματήσει και παρατηρούν δύο λιοντάρια που έχουν ξαπλώσει στο οδόστρωμα. Ξαφνικά το λιοντάρι ένιωσε να απειλείται και βρυχήθηκε εκνευρισμένο, σκορπώντας τον τρόμο στους παρευρισκόμενους. Όπως βλέπουμε και στα πλάνα, δύο παιδιά έχουν βγάλει έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου το σώμα τους. Σε περίπτωση που τα λιοντάρια επιτίθονταν στα παιδιά, δεν θα υπήρχε αρκετός χρόνος να μπουν μέσα στα αυτοκίνητά τους και να κλείσουν το παράθυρο, αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Πάρκου.

Όπως αναφέρουν και οι οδηγίες του Εθνικού Πάρκου Κρούγκερ: «Κανένα μέρος του σώματος δεν θα πρέπει να βρίσκεται εκτεθειμένο έξω από το αυτοκίνητο, είτε από τα παράθυρα, είτε από την ηλιοροφή του οχήματος, εκτός εάν βρίσκεστε σε έρημη περιοχή».




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο γύρος του κόσμου σε 80 κλιπ


Η Shutterstock πρόσφατα ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια βίντεο κλιπ και θέλησε να το γιορτάσει δημιουργώντας το βίντεο «Ο γύρος του κόσμου σε 80 κλιπ», στο οποίο απεικονίζονται τα διάφορα μέρη του κόσμου που έχει στη συλλογή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλάνα της Shutterstock έχουν χρησιμοποιηθεί για λογαριασμό κινηματογραφικών και τηλεοπτικών επιτυχιών όπως, House of Cards, The Walking Dead, Iron Man 3, Thor: The Dark World, Zach Braff's Wish I Was Here, και στη νέα κινηματογραφική ταινία Guardians of the Galaxy.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

5χρονη παραδίδει μαθήματα καλής διάθεσης


Η Jeccica ξέρει πώς να ξεκινάει δυναμικά την ημέρα της. Αν και τόσο μικρή φροντίσει με το «καλημέρα» να επιβεβαιώνει τα θετικά της αισθήματα για όλα όσα βρίσκονται γύρω της.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα τη δείτε ανεβασμένη πάνω στον νιπτήρα να τραγουδά ότι της αρέσει το σπίτι της, τα μαλλιά της, ο μπαμπάς της και η μαμά της, τα ξαδέλφια της, η αδελφή της, το σχολείο της… και συνεχίζει με μια ατέλειωτη αξιαγάπητη λίστα.

Δείτε το βίντεο και παραδειγματιστείτε…




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η... κατσούφα γάτα που κάνει θραύση στο διαδίκτυο


Η θλιμμένη της έκφραση έχει κατακτήσει το Instagram.

Η γάτα που βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι από την Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, και έχει κατακτήσει το διαδίκτυο καθώς έχει πάνω από 7.800 οπαδούς.

Μετά την Grumpy Cat, την πιο χαριτωμένη και πιο διάσημη γκρινιάρα γάτα του ίντερνετ, έρχεται η Little P. Το στόμα της αλλά και τα ορθάνοιχτα μάτια της κάνουν το πρόσωπό τα να φαίνεται συνέχεια θλιμμένο ακόμα κι όταν είναι σε καλή διάθεση.

Παρά τη μουτρωμένη της έκφραση, οι ιδιοκτήτες της την ντύνουν πάντα με την τελευταία λέξη της μόδας και κάθε της εμφάνιση κάνει θραύση στο Instagram.

















Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο πρωτότυπες ομπρέλες που έχετε δει


Έτοιμοι για τα πρωτοβρόχια; Η κοινή ομπρέλα είναι παρελθόν καθώς οι σχεδιαστές της δίνουν πλέον, όχι μόνο πρωτότυπα σχέδια, αλλά και σχήματα και ιδέες για να ομορφαίνει την κάθε σας ημέρα, όσο βροχερή κι αν είναι.

Δείτε τις φωτογραφίες

Τα χταπόδια δεν φοβούνται το νερό



Είστε πάντα στη σκιά των δέντρων









Η ομπρέλα που έχει πάντα καλοκαιρία





.... σε βλέπω





Ένα καφεδάκι είναι πάντα απαραίτητο





Φουτουριστική ομπρέλα για όλο το σώμα



Ομπρέλα για vegetarian





Ετοιμοπόλεμος







Η Dogbrella



Για άτακτα παιδιά





Δυο δυο, στη βροχούλα δυο δυο



Star Wars Ομπρέλα



Μετά τη βροχή σκορπίζουμε χαμόγελα





Παιχνίδια στη βροχή με νεροπίστολα





Για ερωτευμένους...



Ποιος είπε ότι πρέπει να κρατάμε την ομπρέλα;



Ομπρέλα αλλά και ρολόι και πυξίδα. Δεν θα χαθείτε ποτέ







Μόλις σταματήσει η βροχή πάμε για γκολφ






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...