Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Οι σούπερ τροφές για να κάψετε το λίπος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξηροί καρποί, πρωτεΐνες, καυτερές πιπεριές αναδεικνύονται οι ιδανικοί σύμμαχοι για να αποκτήσετε το καλοσχηματισμένο κορμί των ονείρων σας.

Ποιες είναι οι θαυματουργές τροφές που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καύση του λίπους και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού; Εντάξτε τες στο διαιτολόγιο σας και δείτε τη σιλουέτα σας να μεταμορφώνεται.

Μπρόκολο
Είναι πλούσιο σε σουλφοραφάνη, ένα φυσικό συστατικό που θωρακίζει και τον οργανισμό ενάντια στις ασθένειες, ενώ περιέχει ένζυμα που καταπολεμούν τις τοξίνες.
Tip: Δοκιμάστε το σοταρισμένο με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε χυμό λεμονιού.

Αβοκάντο
Δεν ξεχωρίζει μόνο για τη γλυκιά γεύση του, αλλά και για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Περιέχει μονοακόρεστα λίπη και φολικό οξύ, συμβάλλοντας στην καρδιαγγειακή υγεία. Παράλληλα βοηθά στην καύση του λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς.
Tip: Προσθέστε το σε σαλάτες μαζί με σπανάκι, ντομάτα και πράσινα φασόλια. Εναλλακτικά χτυπήστε το στο μπλέντερ με γάλα καρύδας και κανέλα για να φτιάξετε ένα απολαυστικό smoothie.

Κόκκινες πιπεριές
Όχι μόνο δίνουν έξτρα γεύση ακόμα και στο πιο απλό πιάτο, αλλά χάρη στα καψαϊκινοειδή που διαθέτουν μειώνουν την όρεξη. Επιπλέον ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος με αποτέλεσμα να γίνονται περισσότερες καύσεις.
Tip: Προσθέστε τες ωμές σε σαλάτες ή στο φαγητό σας κατά το μαγείρεμα.

Άγριος σολομός
Το μυστικό για να εξαφανίσετε το κοιλιακό λίπος. Οι άπαχες πρωτεΐνες συμβάλλουν στο χτίσιμο μυϊκού ιστού. Ο σολομός ενεργοποιεί την ορμόνη του θυρεοειδούς που ενισχύει τη λειτουργία του μεταβολισμού. Προτιμήστε τον για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα.
Tip: Συνοδέψτε τον ψητό σολομό με άνηθο και μουστάρδα.

Βραζιλιάνικα καρύδια
Έρευνες δείχνουν πως είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς. Συγχρόνως έχουν αντιοξειδωτική δράση, ενώ μπορούν να μειώσουν ακόμα και την κυτταρίτιδα.
Tip: Δοκιμάστε τα σκέτα ή σε ρόφημα μαζί με γάλα, βανίλια και κάρδαμο.

Σπόροι τσία
Έρχονται από τη Λατινική Αμερική και περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες που προκαλούν πιο γρήγορα κορεσμό και κόβουν την πείνα. Οι celebrities τούς λατρεύουν και τους καταναλώνουν σε σαλάτες ή smoothies.
Tip: Χτυπήστε τους στο μπλέντερ, μαζί με γάλα αμυγδάλου και ωμά αμυγδαλα για ένα υγιεινό ρόφημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.