Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Οι δισεκατομμυριούχοι έγιναν πιο πλούσιοι το 2014

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εν μέσω κρίσης, οι Ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι ξεπέρασαν φέτος τους Βορειοαμερικανούς όσον αφορά το σύνολο του πλούτου που διαθέτουν, σύμφωνα με μιας έρευνα της εταιρείας Wealth-X της Σιγκαπούρης και της ελβετικής τράπεζας UBS.

Στην Ευρώπη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, καταγράφονται 775 δισεκατομμυριούχοι τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων ανέρχονται συγκεντρωτικά, για το 2014, στα 2,375 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι Βορειοαμερικανοί δισεκατομμυριούχοι είναι λιγότεροι, μόνο 609 και η περιουσία τους είναι ελαφρώς μικρότερη από εκείνη των Ευρωπαίων, στα 2,371 τρισ. δολάρια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο πλούτος που έχουν στην κατοχή τους οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκε κατά 12%, φτάνοντας τα 7,3 τρισ. δολάρια μέχρι τον Ιούλιο του 2014. Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από τη χρηματιστηριακή αξία όλων μαζί των 30 αμερικανικών εταιρειών που εκπροσωπούνται στον δείκτη Dow Jones.

Οι ΗΠΑ παραμένουν πάντως η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους και ακολουθούν η Κίνα, η Βρετανία και η Γερμανία. Από τους 155 ανθρώπους που εντάχθηκαν στο "κλαμπ" των δισεκατομμυριούχων κατά την περίοδο αυτή, οι 33 ήταν από την Κίνα. Οι δισεκατομμυριούχοι σε όλον τον κόσμο αυξήθηκαν κατά 155 και πλέον ανέρχονται συνολικά σε 2.325.

Μολονότι η Ασία βρίσκεται στην τρίτη θέση σε αριθμό δισεκατομμυριούχων, πίσω από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, η περιουσία των Ασιατών πάμπλουτων αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τις άλλες περιοχές του κόσμου. Έτσι, η Ασία εκπροσωπεί το 30% της καθαρής αύξησης των περιουσιακών στοιχείων όλων των πολυεκατομμυριούχων του κόσμου.

Ο "μέσος" ζάπλουτος είναι άνδρας, ηλικίας 63 ετών και έχει 3,1 δισ. δολάρια. Ένας στους οκτώ δισεκατομμυριούχους είναι γυναίκα. Οι Ασιάτες δισεκατομμυριούχοι είναι, κατά μέσο όρο, νεώτεροι (61 ετών) και αυτοδημιούργητοι αφού μόνο το 13% από αυτούς κληρονόμησε την περιουσία του.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου συνεχίζει να είναι ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ με περιουσία ύψους 84,6 δισ. δολαρίων και ακολουθούν δύο Αμερικανοί, ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.