Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Προσγειώθηκε πάνω από τον... λουόμενο!


Το μεγαλύτερο σοκ της ζωής του πέρασε ένας λουόμενος ο οποίος εκεί που έκανε ηλιοθεραπεία, ξαπλωμένος στην άμμο στην βόρεια Γερμανία ένιωσε ένα αεροπλάνο να περνάει ξυστά από πάνω του...

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο της Bild




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πράσινο φως» από το ΥΠΕΚΑ για την παράκαμψη Σταυροδρομίου


Αφορά το έργο Τρίπολη- Βυτίνα- Αρχαία Ολυμπία.

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή και λειτουργία της παράκαμψης Σταυροδρομίου, του έργου «Τρίπολη- Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία» δόθηκε μετά από την υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.

Η συγκεκριμένη παράκαμψη αναμένεται να συμβάλει σημαντικά όχι μόνο στην αναβάθμιση του οδικού άξονα Τρίπολη- Βυτίνα- Αρχαία Ολυμπία, αλλά και στη βελτίωση της προσπελασιμότητας αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, τοπίων φυσικής ομορφιάς και παραδοσιακών οικισμών της περιοχής και γενικότερα του νομού Αρκαδίας, αναφέρει το ΥΠΕΚΑ.

Αποτελεί τμήμα τής υπό βελτίωση παλαιάς εθνικής οδού Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας- Βυτίνας- Τρίπολης, η οποία έχει ήδη κατασκευαστεί σε σημαντικό μήκος της. Με την ολοκλήρωση του βασικού οδικού δικτύου, το τμήμα Αρχαία Ολυμπία- Βυτίνα θα αποτελέσει βασικό τουριστικό άξονα, ενταγμένο στο κλειστό οδικό κύκλωμα Αθήνα- Κόρινθος-Πάτρα- Αρχαία Ολυμπία- Μυκήνες- Αρχαία Κόρινθος- Αθήνα, με σημαντική αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου στο οδικό δίκτυο.

Το έργο αφορά σε νέα χάραξη, συνολικού μήκους 1,55 χλμ. και περιλαμβάνει δύο ισόπεδους κόμβους και τεχνικά έργα, όπως κάτω διάβαση και οχετούς, ενώ η αρχή και το πέρας του έργου συναρμόζουν οριζοντιογραφικά και μηκοτομικά με την υφιστάμενη οδό Τρίπολη- Βυτίνα- Αρχαία Ολυμπία.



Διαβάστε περισσότερα...

Χάμπουργκερ γίγας συνολικού βάρους 1,5 κιλού


Δωρεάν για όποιον κατορθώσει να το φάει ολόκληρο.

Έχει διάμετρο 30 εκατοστά, το κυρίως συστατικό του ζυγίζει κοντά στο ένα κιλό ενώ το συνολικό του βάρος αυξάνεται με την προσθήκη μπόλικου τυριού, ενός κρεμμυδιού, οκτώ φέτες από αγγουράκια τουρσί, φύλλα σαλάτας, chutney ντομάτας, μουστάρδας και από τις επιπλέον οκτώ φέτες καπνιστού μπέικον, φτάνοντας το 1,5 κιλό!

Και όλα αυτά μέσα σε ένα τεράστιο στρογγυλό ψωμάκι, συνοδευόμενα φυσικά και από μια μερίδα πατάτες τηγανητές!

Το χάμπουργκερ γίγας σερβίρεται στο Temple Bar στο Μπράιτον της Αγγλίας στην τιμή των 35 λιρών… εκτός κι αν κατορθώσετε να το φάτε ολόκληρο, οπότε εκτός από γεμάτο στομάχι θα φύγετε και με γεμάτο το πορτοφόλι σας!



Το χάμπουργκερ-μαμούθ έχει μέγεθος περίπου 12 φορές μεγαλύτερο από ένα κλασικό μπέργκερ.

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι θα θελήσουν να πάρουν μέρος στην πρόκληση αυτή και φυσικά αν θα υπάρξει κάποιος που θα καταφέρει να “καθαρίσει” το πιάτο του» ανέφερε ο σεφ Russell Tisbury στη Daily Mail.



Ο ίδιος αποφάσισε να προβεί σε αυτήν την κίνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να συγκεντρώσει πόρους για το κέντρο φροντίδας στο οποίο νοσηλεύτηκε η μητέρα του στο τελείωμα της ζωής της.




Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΘ: Καθηγητής στην… κομπίνα


Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας, σε βαθμό κακουργήματος, είναι αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, ο οποίος φέρεται ως πρωταγωνιστής σε «κομπίνα» σε βάρος του Ιδρύματος. Η υπόθεση αφορά τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus, των οποίων ο πανεπιστημιακός δάσκαλος ήταν υπεύθυνος, με την προκληθείσα ζημιά για το Πανεπιστήμιο να ξεπερνά τις 230.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καθηγητής φέρεται ότι υπέβαλε πλαστά δικαιολογητικά δαπάνης για τη συμμετοχή του στα εν λόγω προγράμματα κατά τις ακαδημαϊκές περιόδους 2010 έως 2013. Για άμεση συνέργεια στην υπόθεση κατηγορούνται δύο ακόμη συνεργάτες του στο ΑΠΘ, όπως επίσης η σύζυγός του και ο πεθερός του. Η «κομπίνα» έγινε αντιληπτή όταν οι εμπλεκόμενοι κατέθεσαν προς είσπραξη δαπάνες που αφορούσαν αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία είχαν εκδοθεί στο ίδιο όνομα, την ίδια ημέρα, αλλά για διαφορετικούς προορισμούς του εξωτερικού. Οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος που αντιλήφθηκαν την απάτη, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, η οποία κίνησε τη διαδικασία της διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας. Όπως έγινε γνωστό, ο καθηγητής έχει ήδη επιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που φέρεται ότι εισέπραξε παράνομα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο εγγονός του Κουστώ θα ζήσει στο βυθό για 31 μέρες


Συμμετέχει σε ένα «υποβρύχιο Truman Show» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού
.
Στο βυθό της θάλασσας ζει από χτες ο εγγονός του Ζακ Υβ Κουστώ, Φαμπιάν και δεν πρόκειται να ανέβει στην επιφάνεια μέχρι τον Ιούλιο, καθώς σκοπεύει να ζήσει εκεί για 31 μέρες.

Ο Φαμπιάν Κουστώ μαζί με πέντε άλλους ανθρώπους θα ζήσουν στο υποβρύχιο καταφύγιο Aquarius που βρίσκεται σε βάθος περίπου 18 μέτρων. «Είμαστε έξι άνθρωποι στριμωγμένοι για 31 ημέρες σε ένα σωλήνα, στο μέγεθος ενός σχολικού λεωφορείου», σημείωσε ο Κουστώ περιγράφοντας την αποστολή που φέρει την ονομασία «Mission 31».



Στόχος της αποστολής είναι η ερεύνα σχετικά με τις αλλαγές στους ωκεανούς και τις συνέπειες της ανθρώπινης παρέμβασης. Τρία θέματα με τα οποία θα καταπιαστεί η αποστολή, είναι η οξίνιση των ωκεανών που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, η μόλυνση και η μείωση της βιοποικιλότητας εξαιτίας της υπεραλίευσης.

Η περιπέτεια των ερευνητών θα μεταδίδεται ζωντανά, με τον Φαμπιάν Κουστώ να κάνει λόγο για ένα «υποβρύχιο Truman Show», καθώς ο ίδιος επιθυμεί να κινήσει το ενδιαφέρον του κοινού για τη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν όλα πάνε καλά, ο Φαμπιάν Κουστώ θα καταρρίψει κατά μία μέρα το ρεκόρ παραμονής κάτω από την επιφάνεια που είχε πετύχει ο παππούς του, καθώς είχε καταφέρει να μείνει 30 μέρες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η βιντεοκάμερα που δεν της ξεφεύγει τίποτα!


Καταγράφει υλικό από πεδίο 360 μοιρών.

Μια ομάδα γάλλων σχεδιαστών και μηχανικών δημιούργησαν μια μικρή βιντεοκάμερα από την οποία δεν ξεφεύγει σχεδόν τίποτα. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να καταγράψει βίντεο σε ένα πεδίο 360x300 μοιρών, ανάλυσης 2048 x 1024 με ρυθμό 30 fps.

Η Giroptic 360cam, όπως ονομάζεται η βιντεοκάμερα, βρέθηκε πρόσφατα σε αναζήτηση χρηματοδότησης στο Kickstarter και μέσα σε ένα 24ωρο ξεπέρασε το στόχο συγκέντρωσης 150.000 δολαρίων.

Η βιντεοκάμερα χρησιμοποιεί 3 φακούς fish-eye με πεδίο 185 μοιρών και το εσωτερικό κύκλωμα «συρράβει» τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να δημιουργήσει το βίντεο.

Επιπλέον, η Giroptic 360cam διαθέτει GPS, γυροσκοπικό σύστημα σταθεροποίησης και 3 μικρόφωνα. Το υλικό καταγράφεται σε κάρτες SD, ενώ το ενσωματωμένο Wi-Fi επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν το υλικό άμεσα σε άλλη συσκευή, καθώς και να ελέγχουν τη βιντεοκάμερα εξ αποστάσεως.

Τέλος, οι δημιουργοί έχουν «προικίσει» τη 360cam με μια σειρά αξεσουάρ στα οποία περιλαμβάνονται αδιάβροχες θήκες και βοηθήματα στήριξης ώστε ο χρήστης να μην απαιτείται να την κρατάει στα χέρια του.

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται για το Νοέμβριο, ενώ το κόστος της θα φτάνει τα 499 δολάρια.






































Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήψεις εκπαιδευτικών στο νομό Θεσσαλονίκης


Θα εργαστούν για δύο μήνες στο πλαίσιο προγράμματος για την απασχόληση μαθητών το καλοκαίρι.

Από τις 2 έως τις 6 Ιουνίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι εκπαιδευτικοί στις ειδικότητες των δασκάλων, νηπιαγωγών, εικαστικών τεχνών, μουσικής και θεάτρου να καταθέσουν αιτήσεις για δίμηνης απασχόλησης στο πρόγραμμα «Δημιουργική Απασχόληση μαθητών του δήμου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 2014», της διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού.

Για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος θα πραγματοποιηθούν 37 προσλήψεις εκπαιδευτικών που κατανέμονται ως εξής:

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και υποβάλλουν την αίτηση αποκλειστικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Θεσσαλονίκης, Κλεάνθους 57, Τ.Κ.:544 53, Θεσσαλονίκη, απευθύνοντας την προς τη διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, υπόψη κας Μπεναρδή Παναγιώτας (τηλ. επικοινωνίας: 2310 840 295 και 2310 841 962).


ΑΡΙΘΜΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΟΝΤΑ
ΕΞΙ (6)
 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
ΠΕ με την αντίστοιχη ειδικότητα
ΕΞΙ (6)
 ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ (Δημοτικής Εκπαίδευσης)
ΕΞΙ (6)
 ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ
ΕΞΙ (6)
 ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟΙ
ΕΞΙ (6)
 ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΙ
ΕΝΑ (1)
 ΨΥΧΟΛΟΓΟ
         ΔΥΟ (2)
        ΔΥΟ (2)
         ΔΥΟ (2)
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ
ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ  
ΠΕ με την αντίστοιχη ειδικότητα & εξειδίκευση
στην ειδική αγωγή


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης και το παράρτημα αυτής με ένα κλικ εδώ και εδώ.

Για την αίτηση πατήστε εδώ.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών στο Δήμο Καλαμαριάς

Προσλήψεις εκπαιδευτικών θα πραγματοποιήσει και ο δήμος Καλαμαριάς για την υλοποίηση προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, γυμναστές και καθηγητές εικαστικών. Ο συνολικός αριθμός των θέσεων απασχόλησης είναι 15 και κατανέμονται ως εξής:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΘΕΣΕΙΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ
6
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
3
ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ
4
ΚΑΘ.ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕ/ΔΕ
2
Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για δυο μήνες ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από τις 2 έως και τις 13 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην προκήρυξη.



Διαβάστε περισσότερα...

Τουρίστας πέθανε ενώ έκανε ορειβασία στον Όλυμπο


Την τελευταία του πνοή άφησε ένας ηλικιωμένος από τη Γερμανία που ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στον Όλυμπο...

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για έναν 70χρονο που πήγε στον Όλυμπο μαζί με άλλους δυο ομοεθνείς του για ορειβασία. Ξαφνικά, ενώ βρισκόταν στο βουνό, αισθάνθηκε δυνατούς πόνους στο σώμα. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε από εθελοντές ορειβάτες στην περιοχή Σκάλα, σε υψόμετρο 2.600μ. και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με φορείο στα 2.300μ..

Εκεί τον παρέλαβε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο προσγειώθηκε, λίγα λεπτά αργότερα, στο ελικοδρόμιο Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο Λιτόχωρο. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον ηλικιωμένο χωρίς σφυγμό και αναπνοή και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται νέες άδειες για περιπτερά στο δήμο Πατρέων


Συνεχίστηκε και τις προηγούμενες ημέρες το γκρέμισμα των «σχολαζόντων» («ορφανών») περιπτέρων, από συνεργεία των τμημάτων Αυτεπιστασίας από τις Διευθύνσεις Υποδομών και Αρχιτεκτονικού Έργου και συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων. 

Η αποξήλωση των «ορφανών» περιπτέρων, γίνεται σε υλοποίηση σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Τα τρία πρώτα περίπτερα που γκρεμίστηκαν την Παρασκευή, ήταν στους εξής δρόμους:
-Βενιζέλου και Κορίνθου 
-Νικαίας και Αγίας Τριάδος 
-Γοργοποτάμου και Ευβοίας. 

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, τα συνεργεία προχώρησαν στην αποξήλωση άλλων 8 περιπτέρων, από τα 30 συνολικά, για τα οποία έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Ειδικότερα, αποξηλώθηκαν τα περίπτερα στις εξής οδούς: 
-Πανεπιστημίου στο ύψος της Ιντρακόμ 
-Κωνσταντινουπόλεως και Φαβιέρου 
-Κωνσταντινουπόλεως 81 -Κορίνθου και Αράτου 
-Αλεξ. Υψηλάντου και Κολοκοτρώνη 
-Γερμανού και Αγίου Δημητρίου 
-Νικαίας και Ιωνίας 
-Κολοκοτρώνη και Αγίου Ανδρέου. 

Πρόκειται για περίπτερα οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν πεθάνει, δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση, άρα είναι «ορφανά», οπότε ο Δήμος τα κατεδαφίζει, προκειμένου να απελευθερωθεί το τμήμα που καταλαμβάνουν και να διευκολύνει την διέλευση των πεζών. 

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Γιώργο Σιγαλό, τα υπόλοιπα 19, από τα 30, θα αποξηλωθούν μόλις η ΔΕΗ ολοκληρώσει την διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. 

Οι συγκεκριμένες θέσεις των περιπτέρων που καταργήθηκαν, αντικαταστάθηκαν με νέες σε άλλα σημεία. Για τα νέα αυτά περίπτερα, θα γίνει δημοπρασία, προκειμένου να επιλεγεί το 70% των ιδιοκτητών, ενώ για το υπόλοιπο 30%, οι άδειες θα δοθούν σε ΑμΕΑ, τρίτεκνους, πολύτεκνους κλπ).


Πηγή: http://www.dikaiologitika.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη, πόλη ανάπηρη


Μια εχθρική πόλη για άτομα με αναπηρία είναι η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με έκθεση της Ερευνητικής Ομάδας Συστημάτων Μεταφοράς του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Προσβασιμότητα των ατόμων με δυσκολίες στη μετακίνηση στην περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Όπως προκύπτει και από την έκθεση, σύμφωνα με το Alterthess.gr, η πολιτεία αδιαφορεί επιδεικτικά για το γεγονός πως η μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία καθίσταται μια πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση.

Επικεφαλής της ερευνητική ομάδας ήταν ο καθηγητή Αριστοτέλης Νανιόπουλος. Μέσα από την έκθεση παρουσιάζεται η υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά στην προσβασιμότητα σε ανοιχτούς χώρους, σε κτίρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μνημεία κ.α. «Πρέπει να αναφερθεί ότι το ανεξέλεγκτο παρκάρισμα δημιουργεί ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στα άτομα με δυσκολίες στη μετακίνηση, τα οποία δεν είναι μόνο οι άνθρωποι με αναπηρίες αλλά και οι ηλικιωμένοι ή οι γονείς με τα παιδικά καροτσάκια», επισήμανε ο καθηγητής.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών-ΠΕΚΜ,ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, η Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος και ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες «Η Αμυμώνη-Σύλλογος Θεσσαλονίκης».

Πολίτες της Θεσσαλονίκης με αναπηρία μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην μετακίνησή τους. Όπως τονίζει το Alterthess συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του εκπροσώπου των Παραπληγικών Γ. Αυγουστίνου ότι ακόμη και κτίρια του Δήμου όπως αυτό που γινόταν η συνέντευξη τύπου (Κέντρο Αρχιτεκτονικής) δεν διέθεταν ασανσέρ που να έχει το κατάλληλο μέγεθος ώστε η μετακίνηση των αναπήρων να γίνεται απρόσκοπτα. «Ζούμε μια πολύ επικίνδυνη καθημερινότητα, δεν γίνεται έτσι να συνεχίσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την Ένωση Κωφών επισημάνθηκε πέρα από το ζήτημα της προσβασιμότητας και το θέμα της επικοινωνίας. Εκπρόσωπος της Ένωσης υπογράμμισε την απουσία διερμηνέων στις υπηρεσίες αλλά και στην ανυπαρξία στοιχειώδους μέριμνας που θα βελτίωνε την εξυπηρέτησή τους στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση κτλ.

Στην έκθεση επισημαίνεται μεταξύ άλλων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία στην μετακίνησή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όπως αναφέρεται αν και έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη βελτίωση των παροχών στις συμβατικές γραμμές προς τους χρήστες με αναπηρία το επίπεδο εξυπηρέτησης δεν είναι το επιθυμητό λόγω της κακής διαμόρφωσης των στάσεων, της εκτεταμένης παράνομης στάθμευση της μεγάλης πληρότητας των οχημάτων κ.α.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Alterthess, η λανθασμένη διαμόρφωση διαβάσεων, οι κακές πρακτικές στην κατασκευή ραμπών αποτελούν συνήθη φαινόμενα στην πόλη που καθιστούν αδύνατη την μετακίνηση των ΑΜΕΑ. Πολλά προβλήματα και για τους τυφλούς πολίτες λόγω της ανυπαρξίας ειδικών αξόνων διέλευσης, κολονακίων, παράνομης στάθμευσης, τραπεζοκαθισμάτων κ.α. που λειτουργούν ως εμπόδια. Ελλιπής είναι και η προσβασιμότητα σε υποδομές του ΑΠΘ σε χώρους υγεινής και σε κοινόχρηστους χώρος.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το Alterhess που επικαλείται τη σχετική έκθεση, στα μνημεία της Θεσσαλονίκης έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις όπως π.χ. στην Ροτόντα με την δημιουργία ομοιωμάτων για τους τυφλούς αλλά συνεχίζουν να απουσιάζουν χώροι στάθμευσης, κεκλιμένο επίπεδο επί του πεζοδρομίου με την κατάσταση της επιφάνειά του σε πολλά σημεία της πόλης να περιέχει ρηγματώσεις, ασυνέχειες, λακκούβες κ.α..

Πληροφορίες για την προσβασιμότητα στην Θεσσαλονίκη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα accessibility.auth.gr.



Πηγή: http://tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαθεσιμότητα: Τι ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους με αναπηρία


Καμία μεταβολή στην υπηρεσιακή κατάσταση υπαλλήλου, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, δεν επέρχεται μέχρι την προσκόμιση του πιστοποιητικού αναπηρίας από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που δίνει διευκρινίσεις για το θέμα αυτό.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, «με γνώμονα την τήρηση της αρχής της χρηστής διοίκησης και την ανάγκη προστασίας ευπαθών ομάδων, επισημαίνεται ότι, σε υπάλληλο, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα δυνάμει του ν.4172/2013, όπως ισχύει, και έχει καταθέσει αίτηση στα ΚΕΠΑ για έκδοση ή ανανέωση του πιστοποιητικού αναπηρίας, εντός του χρονικού διαστήματος της διαθεσιμότητας και εντός της παράτασης αυτής, βάσει των οριζομένων, στο αρ.40 του ν.4250/2014, δεν επέρχεται καμία μεταβολή στην υπηρεσιακή του κατάσταση, μέχρι την προσκόμιση του ως άνω πιστοποιητικού στην Διεύθυνση Διοικητικού/Προσωπικού, στην οποία κατείχε οργανική θέση και εφόσον πιστοποιείται ότι το ποσοστό αναπηρίας είναι 67% και άνω».

Επίσης, σημειώνεται ότι δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του δημοσίου (ή σύζυγοι ή τέκνα αυτών) έχει αιτηθεί να εξεταστεί από τις αρμόδιες Επιτροπές Πιστοποίησης Αναπηρίας ή να ανανεώσει τυχόν παλαιότερα πιστοποιητικά, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά τα σχετικά αιτήματα να εξεταστούν κατ” απόλυτη προτεραιότητα.



Διαβάστε περισσότερα...

Έδεσε το μωρό της στην ουρά του νυφικού της


Το τοποθέτησε σε θήκη και έγινε… χαμός – Δείτε το βίντεο.

Κάτι παλιό, κάτι καινούριο, κάτι δανεικό και κάτι… που δεν έπρεπε να κάνει! Όσο και αν ήθελε να κρατήσει την (αμερικάνικη) παράδοση περί του νυφικού, σίγουρα δε χρειαζόταν να δέσει σε αυτό το μόλις ενός μηνός μωρό της! Ο λόγος για μια νύφη από το Τενεσί, η οποία είχε μια «περίεργη» και ομολογουμένως κακή ιδέα και μη διστάζοντας να την πραγματοποιήσει δέχθηκε πολλά επικριτικά σχόλια.

Η Σόνα Κάρτερ-Μπρουκς κατέχει πλέον μια… πρωτιά που δεν ζηλεύει κανείς. Παντρεύτηκε πριν από περίπου ένα μήνα και είχε παραγγείλει νυφικό Βέρα Γουάνγκ το οποίο είχε ειδική θήκη στην ουρά για να χωράει μέσα σε αυτήν το μωρό της, όπως αναφέρει η Daily Mail. Η νεογέννητη κόρη της Όμπρεϊ λοιπόν, τοποθετήθηκε εκεί –για την ακρίβεια δέθηκε με ειδικό λουρί. Κι όλο αυτό, διότι η μητέρα της ήθελε να έχει μαζί της το παιδί της στο γάμο της, στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της.

Πολλοί από τους καλεσμένους που βρέθηκαν στην εκκλησία στο Ρίπλεϊ, όπου η Σόνα παντρεύτηκε τον Τζόναθαν Μπρουκς, έμειναν άναυδοι βλέποντας το μωρό να σέρνεται μαζί με την ουρά του νυφικού της, κινδυνεύοντας να πάθει έγκαυμα από το χαλί ή και να χτυπήσει. Η άμεση αντίδραση τους ήταν ότι έπρεπε να ενημερωθεί η υπηρεσία προστασίας παιδιών.

Η ίδια η μητέρα όχι απλώς δεν πτοήθηκε, αλλά έλεγε –και στο πάρτι που ακολούθησε μετά- ότι «το μωρό ήταν ξύπνιο και ασφαλές» και ότι «το προστάτευε ο Χριστός». Η… χαρά της δε σταμάτησε εκεί, αλλά αποφάσισε να τη φανερώσει και στο facebook. Ανέβασε φωτογραφίες και έγινε… χαμός.

Αγανακτισμένες μητέρες την επέκριναν για την απόφασή της και αμφισβητούσαν τις ικανότητές της ως μαμά. «Με συγχωρείς, αλλά αν το είχα δει θα σηκωνόμουν από τη θέση μου και θα έπαιρνα αυτό το μωρό. Είναι τελείως χαζό αυτό που έκανες», της έγραψε μια μαμά και δεν ήταν η μόνη. Η Σόνα Κάρτερ Μπρουκς απάντησε ότι δεν έκανε τίποτα κακό και ότι δεν μετανιώνει για την πράξη της.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αστρονόμοι ανακάλυψαν τη "μεγα-Γη"


Αστρονόμοι στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα νέο τύπο πολύ βαρύ εξωπλανήτη, που ονόμασαν μεγα-Γη. Πρόκειται για έναν βραχώδη κόσμο, εκτός του ηλιακού μας συστήματος, σε απόσταση 560 ετών φωτός, ο οποίος ζυγίζει 17 φορές περισσότερο από τη Γη και έχει διάμετρο 2,3 φορές μεγαλύτερη.

Οι ερευνητές του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, με επικεφαλής τον Ξαβιέ Ντιμίσκ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου στην Αμερικανική Αστρονομική Εταιρεία, δήλωσαν ότι ο εξωπλανήτης είναι ο Κέπλερ-10c, ο οποίος κάθε 45 μέρες (το έτος του) διαγράφει μια πλήρη τροχιά γύρω από το άστρο του, που μοιάζει με τον Ήλιο μας και βρίσκεται στον αστερισμό του Δράκοντα.

Στο ίδιο σύστημα βρίσκεται και ένας άλλος μικρότερος και πολύ γρήγορος εξωπλανήτης, ο Κέπλερ-10b, ένας καυτός κόσμος λάβας, με μάζα τριπλάσια από τη Γη και με διάρκεια έτους μόλις 20 ωρών.

Έως τώρα οι επιστήμονες πίστευαν ότι δεν ήταν δυνατό να υπάρχει ένας τόσο βαρύς βραχώδης πλανήτης, παρά μόνο αέριοι γίγαντες όπως ο Δίας. Παρόλα αυτά, ο Κέπλερ-10c είναι απολύτως στερεός και πολύ μεγαλύτερος από εξωπλανήτες στους οποίους έχει δοθεί ο χαρακτηρισμός σούπερ-Γη - γι' αυτό ακριβώς ονομάστηκε μεγα-Γη.

Ο ιδιαίτερος εξωπλανήτης εντοπίστηκε αρχικά από το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ», το οποίο όμως δεν ήταν σε θέση να διακρίνει αν επρόκειτο για βραχώδη ή αέριο πλανήτη. Τελικά, κάνοντας νέες παρατηρήσεις με το Εθνικό Τηλεσκόπιο «Γαλιλαίος» στα Κανάρια Νησιά, οι αστρονόμοι κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι ο Κέπλερ-10c έχει στερεή σύνθεση και βάρος 17 φορές μεγαλύτερο από της Γης - πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο.

Επίσης, ο πλανήτης εκτιμάται ότι δεν έχει χάσει στο διάστημα την ατμόσφαιρά του, ακριβώς επειδή ασκεί μεγάλη βαρύτητα πάνω της και τη συγκρατεί. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου να βρουν και άλλες μεγα-Γαίες.

«Εκπλαγήκαμε πολύ, όταν συνειδητοποιήσαμε τι είχαμε βρει», δήλωσε ο Ντιμίσκ. «Πρόκειται για έναν πραγματικό γήινου τύπου Γκοτζίλα! Αντίθετα όμως με το τέρας της ταινίας, έχει θετικές συνέπειες για τη ζωή», πρόσθεσε ο αστρονόμος Ντίμιταρ Σασέλοφ.

Με δεδομένο ότι το σύστημα πλανητών του άστρου Κέπλερ-10 έχει υπερδιπλάσια ηλικία από το δικό μας ηλιακό σύστημα, γύρω στα 11 δισεκατομμύρια χρόνια, δηλαδή σχηματίστηκε μόνο τρία δισεκατομμύρια χρόνια μετά την αρχική «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ), αυτό σημαίνει ότι βραχώδεις κόσμοι, δυνητικά φιλόξενοι για τη ζωή, όπως τουλάχιστον την ξέρουμε στη Γη, σχηματίστηκαν πολύ νωρίτερα απ' ό,τι πίστευαν οι αστρονόμοι. Και όσο νωρίτερα σχηματίστηκε ένας πλανήτης σαν τη Γη τόσο περισσότερο χρόνο θα είχε στη διάθεσή της πιθανώς η ζωή για να εξελιχτεί πάνω του. Ακριβώς γι' αυτό, βραχώδεις πλανήτες αυτού του είδους, γύρω από αρχαία άστρα, είναι κατ' εξοχήν υποψήφιοι για την αναζήτηση ζωής (γιατί όχι και με νοημοσύνη, όπως επιμένουν μερικοί επιστήμονες).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται η απεργία στο Καζίνο Λουτρακίου


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Καζίνο Λουτρακίου, με καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από την επιχείρηση.

Οι υπάλληλοι ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, χωρίς να μετακυλιστούν τα χρέη της εταιρείας στους μισθούς τους. Διεκδικούν να χρηματοδοτηθεί η επιχείρηση από τους μετόχους, προκειμένου να πληρωθούν οι οφειλόμενοι φόροι παιχνιδιών στην Εποπτεία Καζίνων, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν για την εξόφλησή τους οι ίδιοι, με περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.

Αύριο Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 και ώρα 12.00, εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Κορίνθου η αίτηση της ΟΣΕΤΥΠ, του Σωματείου Εργαζομένων στο Καζίνο Λουτρακίου και 30 εργαζομένων του Καζίνο, κατά της απόφασης της εργοδότριας εταιρείας Club Hotel Casino Loutraki να κηρύξει Lock Out, προκειμένου, όπως σημειώνει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του, να εξαναγκάσει τους απεργούς εργαζόμενους να υπογράψουν δυσμενείς για εκείνους όρους εργασίας.

«Μια τέτοια ενέργεια απαγορεύεται από το άρθρο 22 παρ. 2 του ν. 1246/1982, δια απαγορεύσεως μάλιστα γενικής και μη επιδεχόμενης εξαιρέσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο γνωστό σε μας lock out, επί ελληνικού εδάφους, σημειώθηκε πριν από 33 ολόκληρα χρόνια.

Η ΟΣΕΤΥΠ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την παράνομη και ρητώς εκ του νόμου απαγορευμένη ενέργεια της εργοδοσίας του Καζίνο Λουτρακίου και καλεί τις Διοικήσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Μελών, τους εργαζόμενους στο Καζίνο Λουτρακίου, τα τρία Εργατικά Κέντρα του Ν. Κορινθίας, τη ΓΣΕΕ και τις οργανώσεις μέλη της, τους Φορείς, τους εργαζόμενους και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Ν. Κορινθίας, να παρευρεθούν στα Δικαστήρια της Κορίνθου και να εκφράσουν εμπράκτως την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους.

Ο αγώνας των εργαζομένων του Καζίνο Λουτρακίου είναι πρώτα απ' όλα ΑΓΩΝΑΣ για την επιβίωση της Τοπικής Οικονομίας, ΑΓΩΝΑΣ για την αξιοπρέπεια των ίδιων των εργαζομένων, ΑΓΩΝΑΣ για την τιμή του Συνδικαλιστικού Κινήματος!» αναφέρει η ΟΣΕΤΥΠ σε ανακοίνωσή της.


Διαβάστε περισσότερα...

Ινδία: Βίασαν μέχρι θανάτου 22χρονη


Η αστυνομία του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές, στην Ινδία, προσπαθεί να εξακριβώσει την ταυτότητα της σορού μιας νεαρής γυναίκας που βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση και στραγγαλίστηκε καθώς το πρόσωπό της έχει παραμορφωθεί από οξύ, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Η σορός της 22χρονης εντοπίστηκε σε ένα χωριό στην περιοχή Μπαρέιλι, όπως δήλωσε η Μανέκα Γκάντι υπουργός αρμόδια για τις υποθέσεις γυναικών και παιδιών.

Το χωριό αυτό βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το χωριό της περιοχής Μπάνταουν όπου δύο εξαδέλφες, μία 14 και μία 16 ετών, απήχθησαν, βιάστηκαν και φονεύθηκαν την προηγούμενη Τρίτη.

«Έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση του Ουτάρ Πραντές να αναλάβει δράση», υπογράμμισε η Γκάντι, ενώ πρόσθεσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα δημιουργήσει κέντρα υποδοχής για θύματα βιασμού σε κάθε περιοχή της χώρας, όπου θα παρέχεται ιατρική και νομική βοήθεια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

5 νεκροί από τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε


Συνολικά πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους 15 που έχει επιβεβαιωθεί ότι προσβλήθηκαν από τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα στην Σιέρα Λεόνε σε διάστημα μιας εβδομάδας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή καταγράφηκε ο πέμπτος θάνατος από τότε που ανακοινώθηκε το ξέσπασμα της νόσου στην χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Γιάγια Τούνις.

«Έχουμε τώρα 36 ύποπτα κρούσματα, εκ των οποίων τα 15 έχουν επιβεβαιωθεί», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρεις από τους πέντε ασθενείς που έχουν πεθάνει, από τον Έμπολα, νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Οι άλλοι δύο βρίσκονταν μεταξύ τεσσάρων ασθενών, τους οποίους οι γονείς τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν ένα ιατρικό κέντρο για να τους οδηγήσουν πίσω στο χωριό τους και να τους παρασχεθεί εκεί μια παραδοσιακή θεραπεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Σιέρα Λεόνε ανακοίνωσε στις 26 Μαΐου το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα στην χώρα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι λαμβάνει τα μέτρα που χρειάζονται για να αποφευχθεί μια μετάδοση αυτής της ιδιαίτερα μολυσματικής νόσου, η οποία έχει προκαλέσει σχεδόν 100 θανάτους από τον Ιανουάριο στην γειτονική Γουινέα.


Διαβάστε περισσότερα...

Αερομεταφορά για αγοράκι 16 ωρών


Ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε το μεσημέρι από την Κω στο Ηράκλειο, αγοράκι μόλις 16 ωρών σε θερμοκοιτίδα με αναπνευστική δυσχέρεια.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της 126 Σμηναρχίας Μάχης στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου στις 16:16 μ. μ. απ' όπου ασθενοφόρο μετέφερε το μωρό στο νοσοκομείο.

Επίσης το μεσημέρι, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από τη Χίο στην Ελευσίνα αγοράκι 3 ημερών με οίδημα κάτω άκρου και νεφρική δυσλειτουργία. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας στις 15:13 μ.μ. απ' όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το μωρό σε νοσοκομείο.

Οι αερομεταφορές των δυο παιδιών έγιναν μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ.


Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες υποψήφιοι στρατιωτικών σχολών με ελλιπή δικαιολογητικά


Θα πρέπει να τα αποστείλουν μέχρι τις 6 Ιουνίου.

Ανακοινώθηκαν στις ιστοσελίδες των στρατιωτικών σχολών τα ονόματα των συνολικά 2.126 υποψηφίων που απέστειλαν φακέλους με ελλιπή δικαιολογητικά.

Όσοι δουν το όνομά τους θα πρέπει να στείλουν μέχρι και τις 6 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να συμπεριληφθούν στους δεκτούς υποψηφίους για τις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Ο τελικός πίνακας με τους υποψηφίους θα ανακοινωθεί στις 13 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σχολή Ευελπίδων τονίζει ότι τα ελλείποντα δικαιολογητικά πρέπει να περιέλθουν στη Σχολή μέχρι και τις 6/6 η οποία θα είναι και η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής και όχι η ημερομηνία σφραγίδας της ταχυδρομικής υπηρεσίας.

ΣΧΟΛΗ
ΑΡΙΘΜΟΣ
ΣΣΑΣ     
681
ΣΣΕ     
389
186
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ (Σ.Ι / ΣΤΥΑ/ΣΥΔ)
453
ΣΜΥ     
203
ΣΜΥΝ     
138
ΣΑΝ     
76


Διαβάστε περισσότερα...

«Ο Βαγγέλης δεν είναι φονιάς»


Τι δήλωσε στο δικαστήριο η μητέρα του κατηγορούμενου, για τη δολοφονία της Φαίης Μπάχλα.

«Ο Βαγγέλης δεν είναι δολοφόνος, ούτε φονιάς, δεν είναι βέβαια και άγγελος. Αν ο άλλος πήγαινε να τον δείρει θα σήκωνε το χέρι του». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στο δικαστήριο τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Φαίης Μπάχλα Βαγγέλη Στεφανάκη, η μητέρα του Αθηνά .

Στην κατάθεση της η Αθηνά Στεφανάκη υποστήριξε ότι ο νεαρός και η Φαίη ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι που έκανε όνειρα για το μέλλον. .Η μητέρα του κατηγορούμενου κατέθεσε ότι ο νεαρός δεχόταν στενή πολιορκία από την Μαριαλένα παρά το γεγονός ότι της είχε ξεκαθαρίσει πως έχει σχέση με την αδελφή της.

«Ο Βαγγέλης δεν είναι φονιάς»

Όσο για το μοιραίο βράδυ η Φαίη, είπε η μάρτυρας , ήταν εκείνη που τον χτύπησε πρώτη.

«Έμαθα ότι τον πήρε τηλέφωνο η Μαριαλένα και του είπε να πάνε σε ένα πάρτι πριβέ. Εκείνος της απάντησε ότι είναι με τη Φαίη και δεν θα πάει μαζί της. Τότε η Μαριαλένα του είπε «ποια μ’ αυτή; Που χαλάει σπίτια; Που πάει με παντρεμένους;». Τότε ο Βαγγέλης πήρε τη Φαίη και της είπε ότι χωρίζουν. Η Φαίη τον κάλεσε πίσω και του ζήτησε συνάντηση. Βρέθηκαν λίγο πιο κάτω από το σπίτι της, για να μην ξυπνήσουν τον πατέρα της. Η Φαίη ήταν έξω φρενών. Τον χτύπησε και μετά τη χτύπησε και αυτός».

Η Αθηνά Στεφανάκη ισχυρίστηκε πως μετά το επεισόδιο την ειδοποίησε ο γιος της για να πάει στο νοσοκομείο. «Είχε ένα μώλωπα στο μάτι. Ο γιός μου, μου είπε ότι τη χτύπησε»..
Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο γιός της την έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο «μου έλεγε πήγαινε να δεις τι κάνει η Φαίη. Δεν αντέχω θα αυτοκτονήσω θα στουκάρω στην εθνική με 200» είπε συμπληρώνοντας «Γνώριζε ότι υπάρχει περίπτωση να πάει φυλακή. Ήθελε να πληρώσει για το κακό που έκανε. Δεν πήγε εκεί για να σκοτώσει τη Φαίη».

Αναφερόμενη στη σχέση του γιου της με τις αδελφές Μπάχλα η μάρτυρας υποστήριξε ότι αρχικά είχε επισκεφθεί το σπίτι τους η Μαριαλένα όμως η Φαίη ήταν η κοπέλα του, όπως τους είχε πει. «Η Μαριαλένα έφερνε το Βαγγέλη και έφευγε. Δεν καθόταν ποτέ. Είχε έρθει και η Φαίη πολλές φορές. Την είχε συστήσει σαν την κοπέλα του», είπε και συνέχισε «Η Φαίη ήταν ένα πολύ καλό και σεμνό παιδί. Είχαν κάποια όνειρα, ήθελαν να πάνε στην Κρήτη μαζί και να ανοίξουν κάποιο μαγαζί. Δεν τους άκουσα ποτέ να μαλώνουν. Αγαπιόντουσαν και αυτό φαινόταν. Είχα δει τη Φαίη μια φορά να κουτσαίνει. Τη ρώτησα τι έπαθε και μου είπε ότι έπεσε από τη σκάλα».

Την εκδοχή ότι ο κατηγορούμενος και η άτυχη κοπέλα ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι επιχείρησε να ενισχύσει καταθέτοντας στο δικαστήριο και ο φίλος του Γιάννης Γιαννόπουλος.
«Ήταν αγαπημένοι με την Φαίη. Την πρόσεχε και την κέρναγε. Μου είχε πει ότι ήθελε να νοικιάσει σπίτι και να μείνει μαζί της». Ο μάρτυρας όμως αναφέρθηκε και στην σχέση του Στεφανάκη με τη Μαριαλένα, λέγοντας ότι «Ο Βαγγέλης μου είπε ότι του την έπεφτε και η Μαριαλένα. Μου είχε πει ότι μετά από μία έξοδο την πήγε σπίτι, ανέβηκε πάνω, εκείνη τον άρπαξε και τον φίλησε και κάτω περίμενε η Φαίη. Είχα ακούσει τη Μαριαλένα να λέει σε καφετέρια ότι ερωτεύτηκε το Βαγγέλη από την πρώτη στιγμή που τον είδε και δεν είχε ξαναπεί κάτι τέτοιο. Εγώ πήρα το θάρρος και της είπα «δεν ντρέπεσαι τι πράγματα είναι αυτά;».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη υπό αυστηρούς όρους προτείνει ο εισαγγελέας


Παραμένει προσωρινά κρατούμενος για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Δεκαοκτώ μήνες πέρασαν από την ημέρα που ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρενιάδης οδηγήθηκε στη φυλακή για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της της Proton Bank και ο αρμόδιος εισαγγελέας προτείνει να αφεθεί ελεύθερος με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφού σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί να παραταθεί η προσωρινή του κράτηση.



Ωστόσο, ο επιχειρηματίας δεν θα περάσει το κατώφλι της φυλακής αφού έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος και για άλλη κατηγορία αυτή της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδακη τον Ιούνιο του 1012.

Πάντως, ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει για τον επιχειρηματία τους εξής περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παράδοση διαβατηρίου, απαγόρευση μετακίνησης πέραν των ορίων του Ν. Αττικής, απαγόρευση μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο, εμφάνιση δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και υποχρεωτική διανυκτέρευση στην οικία του.

Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους που κρατούνται για την ίδια υπόθεση δηλαδή τους Δημ. Σαραμαντη, Αντώνη Αθανάσογλου, Τρ. Κολλίτζα και Σμαράγδα Λιαρμακοπουλου ο εισαγγελέας ζητεί να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα.



Διαβάστε περισσότερα...