Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Κατάλληλη γυμναστική για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απασχολεί το 70% των γυναικών.

Η κυτταρίτιδα απασχολεί έντονα το 60-70% των γυναικών, χωρίς να κάνει ιδιαίτερες διακρίσεις ανάμεσα στις ηλικίες, στα επίπεδα φυσικής κατάστασης, στα ποσοστά λίπους ή στο σωματικό βάρος .

Ακόμα και οι πολύ αδύνατες και γυμνασμένες γυναίκες μπορεί να έχουν κυτταρίτιδα. Εξαιρουμένων των περιπτώσεων που η κυτταρίτιδα οφείλεται σε υπερβολικό βάρος, μικροβιακές λοιμώξεις ή οργανικά αίτια όπως η κακή κυκλοφορία, ο βασικός υπεύθυνος για τη δημιουργία της είναι τα οιστρογόνα.

Τα οιστρογόνα ευνοούν την αύξηση των λιποκυττάρων στην εφηβική ηλικία, την εναπόθεση λίπους στην ενηλικίωση και την κατακράτηση νερού μέσα και γύρω από αυτά. Η άσκηση αποτελεί βασικό όπλο για την αντιμετώπιση και εξάλειψη της κυτταρίτιδας.

Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στη μορφή της άσκησης ;

Η κατάλληλη γυμναστική πρέπει να έχει χαμηλή ως μέτρια ένταση για να υποβοηθήσει τη λειτουργία του κυκλοφορικού, την οξυγόνωση των ιστών και τη καύση περισσότερου λίπους. Οι δραστηριότητες που ενδείκνυνται είναι αερόβιου τύπου: το βάδισμα, το ελαφρύ τρέξιμο σε ρυθμό λίγο γρηγορότερο από το περπάτημα, το ποδήλατο, τα αερόβια ηλεκτρονικά όργανα.

Μπορεί να βοηθήσει και η μυϊκή ενδυνάμωση, η οποία όμως θα περιλαμβάνει βάρη με μέτρια ένταση και πολλές επαναλήψεις (16-20 επαναλήψεις). Αντίθετα, η έντονη γυμναστική όχι μόνον δεν βοηθάει, αλλά επιδεινώνει την κατάσταση.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.