Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Αυστηροί όροι για έξοδα κηδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να κλείσει ακόμη μία πηγή οικονομικής αιμορραγίας του Δημοσίου και των Ταμείων, εξαιτίας της φοροδιαφυγής, ετοιμάζεται το υπουργείο Εργασίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Έθνος.

Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο είναι τα έξοδα κηδείας που χορηγεί ο ΟΓΑ και τα οποία μέχρι τώρα καταβάλλονται, χωρίς να γίνεται ενδελεχής έλεγχος.

Με την υπουργική απόφαση αλλάζει όλη η διαδικασία χορήγησης των εξόδων κηδείας, ώστε να κλείσουν και οι τελευταίες νησίδες παραβατικότητας.

Στην απόφαση προβλέπεται ότι για τη χορήγηση των εξόδων κηδείας θα απαιτούνται:

- Αίτηση του δικαιούχου, συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση ότι δεν δικαιούται έξοδα κηδείας από άλλο ασφαλιστικό φορέα για το θανόντα ή τη θανούσα.

- Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης του θανόντος ή της θανούσας.

- Απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης θανάτου.

- Πρωτότυπο τιμολόγιο του γραφείου τελετών ή δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Παράλληλα, προβλέπεται πως «η απόφαση αυτή έχει εφαρμογή για τις αιτήσεις χορήγησης εξόδων κηδείας που θα υποβληθούν από την ημερομηνία δημοσίευσής της».

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τονίζει: «Νοικοκυρέψαμε το ασφαλιστικό σύστημα όσο ποτέ άλλοτε. Όπου και αν κοιτάζαμε, υπήρχε παρανομία, αδιαφάνεια και γραφειοκρατία. Χιλιάδες μαϊμού - συντάξεις κόπηκαν, ενώ από έλεγχο περνάνε και οι δαπάνες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καταβολής δαπανών κηδείας στον ΟΓΑ χωρίς παραστατικά, για την οποία δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι. Πλέον, δημιουργούμε αίσθημα δικαιοσύνης και χτίζουμε ένα διαφανές και υγιές ασφαλιστικό σύστημα».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.