Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ο εγγονός του Κουστώ θα ζήσει στο βυθό για 31 μέρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμμετέχει σε ένα «υποβρύχιο Truman Show» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού
.
Στο βυθό της θάλασσας ζει από χτες ο εγγονός του Ζακ Υβ Κουστώ, Φαμπιάν και δεν πρόκειται να ανέβει στην επιφάνεια μέχρι τον Ιούλιο, καθώς σκοπεύει να ζήσει εκεί για 31 μέρες.

Ο Φαμπιάν Κουστώ μαζί με πέντε άλλους ανθρώπους θα ζήσουν στο υποβρύχιο καταφύγιο Aquarius που βρίσκεται σε βάθος περίπου 18 μέτρων. «Είμαστε έξι άνθρωποι στριμωγμένοι για 31 ημέρες σε ένα σωλήνα, στο μέγεθος ενός σχολικού λεωφορείου», σημείωσε ο Κουστώ περιγράφοντας την αποστολή που φέρει την ονομασία «Mission 31».



Στόχος της αποστολής είναι η ερεύνα σχετικά με τις αλλαγές στους ωκεανούς και τις συνέπειες της ανθρώπινης παρέμβασης. Τρία θέματα με τα οποία θα καταπιαστεί η αποστολή, είναι η οξίνιση των ωκεανών που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, η μόλυνση και η μείωση της βιοποικιλότητας εξαιτίας της υπεραλίευσης.

Η περιπέτεια των ερευνητών θα μεταδίδεται ζωντανά, με τον Φαμπιάν Κουστώ να κάνει λόγο για ένα «υποβρύχιο Truman Show», καθώς ο ίδιος επιθυμεί να κινήσει το ενδιαφέρον του κοινού για τη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν όλα πάνε καλά, ο Φαμπιάν Κουστώ θα καταρρίψει κατά μία μέρα το ρεκόρ παραμονής κάτω από την επιφάνεια που είχε πετύχει ο παππούς του, καθώς είχε καταφέρει να μείνει 30 μέρες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.