Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Από τα Κύθηρα στην Κρήτη με σχεδία από καλάμια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δέκα κωπηλάτες εμπνέονται από τους ναυτικούς της αρχαιότητας.

Από τους ναυτικούς της αρχαιότητας εμπνεύστηκαν 10 κωπηλάτες, οι οποίοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν από τα Κύθηρα και να φτάσουν στην Κρήτη με μια σχεδία από… καλάμια.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, χρησιμοποιώντας λίθινα εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι πρώτοι ποντοπόροι κατασκευάζουν τη σχεδία με σκοπό να ταξιδέψουν με τον ίδιο τρόπο που ταξίδευαν οι άνθρωποι πριν 125.000-130.000 χρόνια με κατάληξη τη Γαύδο.

Από τα Κύθηρα στην Κρήτη με σχεδία από καλάμια

Στην προσπάθεια τους βρήκαν αρωγούς ντόπιους αλλά και επισκέπτες του νησιού που έσπευσαν να τους βοηθήσουν να... σκαρώσουν τη σχεδία και να βάλουν αρχή στο φιλόδοξο σχέδιό τους.



Στη σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Καμιά δεκαριά παλαβοί ξενομπασαρηδες επέλεξαν το Τσιρίγο ως ορμητήριο να διεξάγουν ένα πείραμα λέει…
Θέλουν να αποδείξουν στην διεθνή κοινότητα ( σιγά τη μεγάλη κοινότητα! ) ότι ο άνθρωπος ταξίδευε τη θάλασσα 125.000 χρόνια πριν!!!
- Παλαβάδες !!!
Θα φτιάξουν λέει μια σχεδία από καλάμια , και από το καψαλι με 10 κωπηλάτες θα πάνε στη Γαύδο!!!
- Σιγά μη ξεπεράσουν τη χύτρα …
Απορώ μ αυτούς.. Παλεύουν από πέρυσι μες τον ήλιο να μαζέψουν καλάμια,,, τρακτεριες ολόκληρες… Οφετος τους κοιτώ ( πάλι ολημερίς στον ήλιο ) να προσπαθούν στο πίσω γιαλό να σκαρώσουν τη σχεδία!!!
- Να δεις που κάτι άλλο μαγειρεύουν..
Το εγχείρημα θα κοστίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ ( εδώ κι αν μου βρωμάει κάτι)
Να φανταστείς ότι χρησιμοποιούν εκείνης της εποχής εργαλεία και όλες οι φάσης του εγχειρήματος βιντεοσκοπούνται και μπαίνουν στο διαδίκτυο..
Το χειρότερο ??? Θέλουν λέει καμία πενηνταριά από μας τους ντόπιους για να γυρίσουν τούμπα το σκαρί με τα χέρια..( Κι ο Στάθης ?? κλέφτης θα γίνει ???)
Μωρέ δεν τα τρώω εγώ αυτά, αλλά, θα πάω την Κυριακή που θέλουν στις 4 το απόγευμα ,να τους πάρω μάτι από κοντά (έχουν κι ένα ωραίο μωρό στην παρέα τους )!!!
Ελάτε κι εσείς μπας και καταλάβουμε τι… σκαρωνουνε!!!»



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.