Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Φιλίες που σπάνε τα ταμπού της φύσης


Όταν τα ζώα δείχνουν το δρόμο.

Δείτε μερικά παραδείγματα στις εικόνες που ακολουθούν...





















Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να πείτε στα παιδιά σας την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη


Φωτογραφίες τους Άγιου Βασίλη αλλά και «αληθινοί» Άϊ Βασιλήδες κυκλοφορούν παντού κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στα παιδιά.

Άλλωστε βλέποντας τόσους πολλούς Αϊ- Βασίληδες στον δρόμο είναι επόμενο να σας ρωτήσουν: «Είναι πραγματικός, μαμά;» Κανένας βέβαια γονιός δεν θέλει να σκάσει η φούσκα την περίοδο των διακοπών, με αποτέλεσμα να έρχονται σε δύσκολη θέση.

Τι θέση λοιπόν μπορείτε να πάρετε και πώς να εξηγήσετε στα παιδιά σας όλη την αλήθεια για τον ‘Αγιο Βασίλη;

Τι θα λέγατε να το εξηγήσετε με έναν εκπληκτικό τρόπο χωρίς να χαλάσετε τη μαγεία των εορτών; Αυτό επέλεξε να κάνει η συγγραφέας Martha Brockenbrough, η οποία αποφάσισε να αποκαλύψει όλη την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη στην κόρη της με μία επιστολή.

«Αγαπητή Λούσυ,

Σε ευχαριστώ πολύ για το γράμμα που μου έστειλες. Μου έκανες όμως μια πολύ καλή ερώτηση, με ρώτησες: «Είσαι ο πραγματικός Άγιος Βασίλης;» Ξέρω ότι αναρωτιόσουν πολύ καιρό και γι’ αυτό ήθελα πολύ προσεκτικά να σκεφτώ την απάντηση που θα σου δώσω.

Η απάντηση είναι όχι. Δεν είμαι ο Άγιος Βασίλης. Δεν υπάρχει καν Αϊ Βασίλης.

Είμαι όμως το πρόσωπο εκείνο που γεμίζει με δώρα τις κάλτσες σου και τυλίγει προσεκτικά και άλλα δώρα κάτω από το δέντρο με τον ίδιο τρόπο που το έκανε η μαμά μου για εμένα (εντάξει, και ο μπαμπάς σου με βοηθάει πάρα πολύ!)

Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα κάνεις κι εσύ μια μέρα για τα δικά σου τα παιδιά και θα ανυπομονείς να τα δεις να ανοίγουν τα δώρα τους το πρωί των Χριστουγέννων. Θα σου αρέσει να κάθεστε όλοι μαζί κάτω από το δέντρο και να βλέπεις τα μικρά προσωπάκια τους να λάμπουν και να φωτίζονται από τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είσαι ο Άγιος Βασίλης.

Ο Άγιος Βασίλης είναι ένα πρόσωπο που ξεπερνά όλους μας και το έργο του είναι πολύ μεγάλο. Αυτό που κάνει μπορεί να είναι απλό αλλά δεν παύει να είναι ισχυρό. Διδάσκει στα παιδιά πώς να έχουν πίστη σε κάτι που δεν μπορούν να δουν ή να αγγίξουν.

Είναι μια δουλειά πολύ μεγάλη και πολύ σημαντική. Καθ 'όλη τη ζωή σου, θα χρειαστεί να πιστεύεις: στον εαυτό σου, στους φίλους σου, στα ταλέντα σου και στην οικογένειά σου. Θα πρέπει, επίσης, να πιστεύεις σε πράγματα που δεν μετριούνται ή που δεν είναι στο χέρι σου. Αναφέρομαι στην αγάπη, αυτή τη μεγάλη δύναμη που θα φωτίσει τη ζωή σου, ακόμα και κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων στιγμών, που ενδεχομένως θα έρθουν.

Ο Άγιος Βασίλης είναι ένας δάσκαλος και εγώ υπήρξα μαθήτριά του και τώρα ξέρεις πώς μπορεί και περνάει από τις καμινάδες όλων των σπιτιών την παραμονή των Χριστουγέννων: με τη βοήθεια όλων εκείνων των ανθρώπων των οποίων οι καρδιές τους είναι γεμάτες χαρά.

Άνθρωποι με γεμάτες τις καρδιές, όπως ο μπαμπάς σου κι εγώ, βοηθάμε τον Άγιο Βασίλη στη δουλειά του, διαφορετικά θα ήταν αδύνατον για εκείνον να ολοκληρώσει όλο αυτό το έργο.

Οπότε, όχι, δεν είμαι ο Άγιος Βασίλης. Ο Άγιος Βασίλης όμως είναι η αγάπη, η μαγεία, η ελπίδα και η ευτυχία μαζί. Ανήκω όμως στην ομάδα του και ευτυχώς είμαστε πάρα πολλοί!

Σ’ αγαπώ πολύ και θα σ’ αγαπώ για πάντα.

Η μαμά σου.»

Τώρα δώστε όλοι από ένα γλυκό φιλάκι στα παιδιά σας!


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοναδική ελληνική φύση


Εκπληκτικό βίντεο του Visit Greece.

Μοναδικές εικόνες που αξίζει να δείτε...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιστοσελίδα παρείχε παράνομες μεταφορές με ταξί


Δύο άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία, γιατί μέσω ιστοσελίδας παρείχαν παράνομες υπηρεσίες «ταξί» και μεταφοράς προσώπων από επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης, με κόμιστρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες ιδιοκτητών ταξί, σύμφωνα με τις οποίες σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, προσφέρονταν παράνομες υπηρεσίες «ταξί» και μεταφοράς πρόσωπων από επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης, έναντι κομίστρου.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διαδικτυακής έρευνας και ψηφιακής ανάλυσης των στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι η επίμαχη ιστοσελίδα έχει κατοχυρωθεί σε στοιχεία μίας 28χρονης γυναίκας.

Χθες το πρωί ακολούθησε έρευνα της Αστυνομίας, στο σπίτι της 28χρονης γυναίκας στο Χολαργό, όπου διέμενε μαζί με έναν 35χρονο άντρα.

Από την επιτόπια ψηφιακή, αστυνομική έρευνα εξειδικευμένων Αξιωματικών, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος, ο οποίος εργάζεται σε διαδικτυακή εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταξί, ήταν ο διαχειριστής της ιστοσελίδας και είχε κατοχυρώσει το επίμαχο όνομα του ιστοχώρου χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ταυτότητας της συγκατοίκου του, με τη δική της συναίνεση.

Για την αστυνομική επιχείρηση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ υπήρξε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Για την υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για υπόθεση πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και ηθική αυτουργία σε παραβάσεις που αφορούν στις επιβατικές μεταφορές με κόμιστρο, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, η έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανασκόπηση του 2014 από την Wikipedia


Ένας σύντομος απολογισμός του έτους που φεύγει γίνεται μέσω του βίντεο που κυκλοφορεί από την Wikipedia, καθώς καταγράφονται τα πιο σημαντικά γεγονότα του έτους 2014. Μέσα στα πιο σημαντικά γεγονότα περιλαμβάνεται ο ιός Έμπολα, η χαμένη πτήση της Malaysia Airlines, η κρίση στην Ουκρανία, μέχρι και το Ice Bucket Challenge.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποδηλάτης τράκαρε με… ελάφι


Ο Silas Patlove έκανε μια ωραία βόλτα με το ποδήλατό του στο δρόμο Alexander Ave με κατεύθυνση το Sausalito, στην Καλιφόρνια, όταν συνέβη πολύ τρομακτικό.

Καθώς έτρεχε κάτω από το λόφο, ένα ελάφι πετάχτηκε στο δρόμο, από τα δεξιά, μπροστά του. Ο Silas δεν είχε, κυριολεκτικά, καθόλου χρόνο για να σταματήσει και χτύπησε στο μεγάλο θηρίο.

Προσγειώθηκε με την πλάτη του και χτύπησε το κεφάλι του στο τσιμέντο. Ευτυχώς, που φορούσε το κράνος του, αλλιώς αυτή η ιστορία θα έχει άσχημο τέλος.

Τη σκηνή κατέγραψε η κάμερα στο κράνος του ποδηλάτη, και τώρα το βίντεο έχει δεχτεί πάνω από 200.000 προβολές στο διαδίκτυο!

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νοίκιασε παμπ για να φιλοξενήσει όσους νιώθουν μόνοι τα Χριστούγεννα


Η συγκινητική κίνηση μιας ηλικιωμένης.

Μια φιλεύσπλαχνη γυναίκα, θέλει να κάνει κάτι καλό για τους συνανθρώπους της που τώρα τις γιορτές νιώθουν απέραντη μοναξιά. 


Νοίκιασε παμπ για να φιλοξενήσει όσους νιώθουν μόνοι τα Χριστούγεννα

Η 86χρονη από τη Βρετανία, που ζει και εκείνη μόνη μετά το θάνατο του συζύγου της πριν από 12 χρόνια, νοίκιασε μια παμπ όπου θα συγκεντρωθούν δεκάδες άνθρωποι που δεν έχουν συντροφιά, και θα γευματίσουν ανήμερα των Χριστουγέννων.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, αποφασισμένη να μη καθίσει μόνο στο γιορτινό τραπέζι, αποφάσισε να προχωρήσει στην συγκινητική αυτή κίνηση πληρώνοντας υψηλό αντίτιμο: υπολογίζεται ότι θα της κοστίσει περισσότερες από 1000 λίρες.

Η πρώην δασκάλα ανέφερε σχετικά: «Συνήθως δίνω λεφτά σε φιλανθρωπίες τα Χριστούγεννα, αλλά φέτος αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό».


Διαβάστε περισσότερα...

Ξέρετε πού βρίσκεται η Ουκρανία;


Δείτε τι απάντησαν 2.066 Αμερικανοί.

Ένα πολύ ανησυχητικό χάρτη δημοσίευσε το blog της Washington Post, ο οποίος δείχνει ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν την πραγματική ιδέα για το πού βρίσκεται η Ουκρανία στον παγκόσμιο χάρτη.

Πολιτικοί επιστήμονες από το Dartmouth College και τα φημισμένα Πανεπιστήμια του Harvard και του Princeton έκαναν έρευνα σε 2.066 Αμερικανούς τον περασμένο μήνα ρωτώντας τους τι δράση επιθυμούν να αναλάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες απέναντι στην Ουκρανία.

Στις ερωτήσεις ζητούσαν και να τους δείξουν στον παγκόσμιο χάρτη το πού βρίσκεται η Ουκρανία.
Δείτε τα αποτελέσματα:

Η κάθε τελεία δείχνει το πού έδειξαν ότι βρίσκεται η Ουκρανία. Μόνο ένας στους έξι Αμερικανούς κατάφερε να την τοποθετήσει σωστά στο χάρτη.

Το απίστευτο είναι ότι όσο πιο παρεμβατική πολιτική ζητούσαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ τόσο λιγότερο γνώριζαν το πού βρίσκεται.

Όλα αυτά την ώρα που τα δύο τρίτα των Αμερικανών απαντούν ότι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στην Ουκρανία.




Διαβάστε περισσότερα...

Μια οπτική ψευδαίσθηση


Κανονική πρόσωπα μετατρέπονται σε τέρατα μπροστά στα μάτια σας – Δείτε το βίντεο.

Ετοιμαστείτε για μια παράξενη και συναρπαστική εμπειρία. Σε αυτό το κλιπ, θα αντιμετωπίσετε ένα από τις πιο ιδιαίτερες ιδιορρυθμίες του εγκεφάλου. Δε χρειάζεται πολλή εξήγηση - απλά κρατήστε το βλέμμα σας σταθερό στον σταυρό στη μέση της οθόνης.

Όσο το βίντεο θα κυλάει, θα βλέπετε ότι τα πρόσωπα που περνάνε θα μεταμορφώνονται σε τέρατα (μεγάλα μάτια, αλλόκοτο σχήμα προσώπου κ.α.), αλλά στη πραγματικότητα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αν είστε από τους δύσπιστους, μη διστάσετε να παρακολουθήσετε το κλιπ και πάλι χωρίς να κοιτάτε το σταυρό για να επιβεβαιώσετε ότι αυτά τα περίεργα πρόσωπα είναι μόνο στο κεφάλι σας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία του σφουγγαρά που χτυπήθηκε από τη νόσο των δυτών, αλλά βουτάει ακόμα


Στην ηλικία των 55 χρόνων σήμερα θα περίμενε κανείς ότι ο Παντελής Γιωργαντής από την Κάλυμνο, θα είχε σταματήσει τις βουτιές



Παντελής Γιωργαντής βουτάει στον βυθό του Αιγαίου από μικρό παιδί. Είναι σφουγγαράς και πρόεδρος των Σπογγαλιαίων Καλύμνου.

Έμαθε την τέχνη του βουτηχτή από τον πατέρα του και τον παππού του ξεκινώντας με ελεύθερη κατάδυση, ενώ συνέχισε βουτώντας και με άλλες μεθόδους, όπως ο ναργιλές που χρησιμοποιεί σήμερα. Τους κινδύνους του βυθού τους γνωρίζει πολύ καλά. Τον Ιούνιο του 2000 χτυπήθηκε από την νόσο των δυτών, με αποτέλεσμα να μείνει με αναπηρία στα δυο του πόδια.

Στην ηλικία των 55 χρόνων σήμερα θα περίμενε κανείς να έχει σταματήσει τις βουτιές. Άλλωστε, όλοι έχουμε στο μυαλό μας ότι όσοι ασχολούνται με καταδύσεις βγαίνουν νωρίς στην σύνταξη. Παρόλα αυτά, δεν περνάει μέρα που να μην βουτήξει σε μεγάλα βάθη για να βγάλει σφουγγάρια.

Η Popaganda μίλησε μαζί του για την ιστορία των σφουγγαράδων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επάγγελμά τους, τους κινδύνους του βυθού, αλλά και για τις δύο μέρες που χρειάστηκε για να βρει θάλαμο αποσυμπίεσης όταν χτυπήθηκε από την ασθένεια των δυτών.

«Είναι ένα επάγγελμα πολλών χρόνων και αποτελεί παράδοση για την οικογένειά μου. Σφουγγαράδες ήταν ο πατέρας μου, ο παππούς, ο θείος μου και ο αδερφός μου. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για το νησί μας. Σχεδόν όλες οι οικογένειες έχουν τουλάχιστον έναν δικό τους άνθρωπο στην σπογγαλιεία.

Τα πολύ παλιά χρόνια βουτούσανε γυμνοί οι άνθρωποι με μια σκανταλόπετρα. Είχανε μόνο ένα μικρό ξύλινο βαρελάκι με ένα κομμάτι γυαλί από κάτω με το οποίο ο καπετάνιος που βρισκόταν σε μια βαρκούλα-ούτε καΐκια μεγάλα είχανε-έβλεπε από πάνω πού ήταν το σφουγγάρι και έδειχνε στον δύτη πού ακριβώς έπρεπε να βουτήξει. Ούτε μάσκα, ούτε βατραχοπέδιλα, ούτε τίποτα.

Η βουτιά με την σκανταλόπετρα δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη γιατί ο κάθε δύτης πήγαινε με τον δικό του αέρα. Απλά, ήταν πιο δύσκολο γιατί δεν είχες καλή ορατότητα. Βουτούσανε γυμνοί και χωρίς εξοπλισμό φτάνοντας τα 25-30 μέτρα!

Το σκάφανδρο που βλέπουμε σε πολλές εικόνες και ταινίες το έχουμε καταργήσει εδώ και πολλά χρόνια λόγω πολλών ατυχημάτων.

Εγώ βουτάω με ναργιλέ τώρα. Ξεκίνησα από μικρός με την ελεύθερη κατάδυση και μετά συνέχισα με καταδυτική συσκευή.

Ο ναργιλές λειτουργεί με λάστιχα. Υπάρχει ένα κομπρεσέρ που παίρνει κίνηση από την μηχανή του σκάφους και παράγει αέρα. Επίσης, ανάλογα με τον αέρα που χρειάζεσαι, υπάρχει ο ρυθμιστής που σε βοηθάει να καταναλώνεις την αντίστοιχη ποσότητα.

Παλιότερα, υπήρχαν άλλες μέθοδοι κατάδυσης που είχαν το αρνητικό της συνεχούς ροής. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα και αν έσβηνε η μηχανή του καϊκιού, ο αέρας συνέχιζε να τρέχει, με αποτέλεσμα να τελειώνει πολύ γρηγορότερα δημιουργώντας πολλούς κινδύνους για τον δύτη.

Εκτός από τον κίνδυνο του αέρα, ο βασικότερος κίνδυνος που παραμονεύει σε κάθε βουτιά είναι η νόσος τον δυτών. Αν πας σε μεγάλα βάθη χωρίς να τηρήσεις τους χρόνους παραμονής και χωρίς να κάνεις την απαιτούμενη αποσυμπίεση, το άζωτο που έχεις εισπνεύσει από τον ατμοσφαιρικό αέρα το αποθηκεύει ο οργανισμός και αν κάνεις γρήγορη ανάδυση σου προκαλεί παράλυση.

Εδώ και δεκατέσσερα χρόνια έχω κι εγώ τη νόσο των δυτών. Ήμουν σε κάτι βραχονησίδες κοντά στην Πάτμο. Έκανα την κατάδυση σε 65μέτρα και έμεινα πολύ χρόνο. Την ώρα που ξεκίνησα διαδικασία αποσυμπίεσης, ο άλλος που ήταν στο καΐκι δεν είχε δει ότι είχα πιάσει το μπαλόνι που χρησιμοποιούμε όταν κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις και προχώρησε μπροστά το σκάφος με αποτέλεσμα να με τραβήξει πιο γρήγορα στην επιφάνεια.

Εκεί έγινε η ζημιά. Κατέβηκα μετά σε νερά αποσυμπίεσης, αλλά ήταν πολύς ο χρόνος και μεγάλα τα βάθη. Στη συνέχεια γύρισα στην Κάλυμνο για να μπω στον θάλαμο αποσυμπίεσης, αλλά δεν λειτουργούσε. Μετά βρέθηκα στην Κρήτη, αλλά ούτε και ο δικός τους θάλαμος λειτουργούσε.

Για να προλάβεις το κακό πρέπει να μπεις σε θάλαμο εντός δεκατριών ωρών. Στην περίπτωσή μου περάσανε δύο μέρες για να μεταβώ αεροπορικώς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου λειτουργούσε ο θάλαμος. Το θέμα είναι ότι ο οργανισμός μου χρειαζόταν βάθος και όχι ύψος.

Παρόλα αυτά, στα 55 μου συνεχίζω να βουτάω. Γενικά, οι σφουγγαράδες βουτάνε και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος εν ενεργεία σφουγγαράς είναι ένας εβδομηντάρης.

Στην ελεύθερη κατάδυση ξεκινάμε από μικροί. Συνήθως από τα 11-12 έτη παίρνουν τις πρώτες εμπειρίες. Αν μετά θέλεις να συνεχίσεις και να γνωρίσεις τις νέες μεθόδους σπογγαλιείας πρέπει να βγάλεις την σχολή της Καλύμνου που είναι μοναδική στην Ελλάδα και δεν έχει να κάνει μόνο με την σπογγαλιεία, αλλά με όλες τις υποβρύχιες εργασίες.

Οι νέοι άνθρωποι δεν ασχολούνται και πολύ με το επάγγελμα του σφουγγαρά. Θα έλεγα ότι σ’ αυτό έπαιξε ρόλο ότι τα σφουγγάρια έχουνε προσβληθεί από μια αρρώστια με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν ικανοποιητικές ποσότητες. Η πολιτεία δεν μας έχει βοηθήσει. Βλέπουμε άλλες ομάδες, όπως οι αγρότες που μόλις αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα από φυσικές καταστροφές παίρνουν μια σημαντική βοήθεια. Με εμάς δεν ασχολούνται.

Αν κάποιο από τα παιδιά μου ήθελε να γίνει βουτηχτής, δεν θα είχα πρόβλημα. Εξάλλου, ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Απλά, το πρόβλημα είναι ότι έχουν λιγοστέψει τα σφουγγάρια».


Πηγή: http://www.rodiaki.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι καλύτερες στιγμές των extreme sports για το 2014


Τη σωματική τους δύναμη αλλά και τη θέλησή τους για ζωή, άσκηση, ζωντάνια και ψυχαγωγία έδειξαν και το 2014 οι λάτρεις των extreme sports.

Τις καλύτερες φιγούρες και τις γεμάτες αδρεναλίνη στιγμές τους από το 2014 συγκέντρωσε η ομάδα του «People are Awesome» σε ένα καταπληκτικό βιντεάκι!

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιγκουίνοι παλεύουν για μια... γυναίκα


Ένας τουρίστας στη Νότια Αφρική κατέγραψε τη "μάχη" δύο αρσενικών πιγκουίνων για την... καρδιά ενός θηλυκού πιγκουίνου. Όπως θα δείτε παλεύουν λυσσαλέα και τα δίνουν όλα μέχρι να εμφανιστεί μπροστά της ο θηλυκός πιγκουίνος και να τους χωρίσει.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το 2014 ήταν η θερμότερη χρονιά στον πλανήτη μετά το 1880


H περίοδος Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2014 είναι η θερμότερη που έχει καταγραφεί στον πλανήτη από την έναρξη των καταγραφών της θερμοκρασίας το 1880, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA), η οποία επιπλέον προέβλεψε ότι το 2014 θα σημειωθεί ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών.

Όμως ο Νοέμβριος δεν είναι παρά ο έβδομος πιο θερμός μήνας στα χρονικά με μία θερμοκρασία 0,65 βαθμών Κελσίου πάνω από το μέσο όρο του 20ού αιώνα, διευκρίνισε η υπηρεσία.

Για τους 10 πρώτους μήνες του έτους, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών και του εδάφους ήταν 0,70 βαθμοί πάνω από το μέσο όρο του προηγούμενου αιώνα και η υψηλότερη που έχει ποτέ καταγραφθεί από το 1880, ξεπερνώντας κατά 0,01 βαθμό το προηγούμενο ρεκόρ, του 2005.

Ο μέσος όρος της επιφάνειας των αρκτικών πάγων το Νοέμβριο ήταν 5,7% (6.216 τετραγωνικά χιλιόμετρα) κάτω από τον μέσο όρο από το 1981 ως το 2010, επισήμανε επίσης η NOAA.

Η επιφάνεια των πάγων στην Αρκτική ήταν η 9η μικρότερη από το 1979, όταν ξεκίνησαν οι καταγραφές των στοιχείων από τους δορυφόρους, γνωστοποίησε επίσης το Εθνικό Κέντρο Μετρήσεων Χιονιού και Πάγου των ΗΠΑ (NSIDC).

Στην Ανταρκτική η επιφάνεια των πάγων ήταν το Νοέμβριο στο 2% (3.367 τετραγωνικά χιλιόμετρα) πάνω από το μέσο όρο του 1981 στα 2.010 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πρόκειται για την 8η μεγαλύτερη έκταση πάγων που έχει ποτέ καταμετρηθεί.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα μυστικά των αεροπορικών μεταφορών


Ένας πιλότος απαντά στα βασικά ερωτήματα.

Η τεχνολογία και οι αεροπορικές μεταφορές είναι στενά αλληλένδετες. Από τα συστήματα ασφάλειας στα αεροδρόμια, μέχρι τους κανόνες χρήσεις ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια μιας πτήσεις, το τι συμβαίνει με τα απόβλητα από τις τουαλέτες του αεροσκάφους και άλλα πολλά.

Όποιος αναζητά απαντήσεις σε αυτά και ακόμη περισσότερα ερωτήματα μπορεί να τις βρει, σύμφωνα με τον αρθρογράφο Justin Guariglia της International Herald Tribune, στο βιβλίο του Patrick Smith «Cockpit Confidential», ο οποίος είναι πιλότος και blogger.

Μέσα από αυτό μπορεί κανείς να καταλάβει καλύτερα την... ψυχολογία του επιβάτη ενός αεροσκάφους.

Ο Guariglia παραθέτει μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«Με τρομοκρατεί η ιδέα με τα κενά αέρος. Έχω λόγο να φοβάμαι;»
Απάντηση: Όχι. Ένα αεροσκάφος δε μπορεί να... αναποδογυρίσει ή να μπει σε μια δίνη ή να αλλάξει εντελώς πορεία ακόμη και από ένα πολύ ισχυρό ρεύμα αέρα. Οι συνθήκες μπορεί να προκαλούν αίσθημα δυσφορίας, όμως το αεροσκάφος δε θα συντριβεί.

«Αν χαλάσουν όλοι οι κινητήρες του αεροσκάφους, μπορεί αυτό να πραγματοποιήσει προσγείωση;»
Απάντηση: Ναι. Οι προοπτικές καταστροφής είναι τόσες όσες κι αν θα έσβηνε η μηχανή ενός αυτοκινήτου όταν αυτό κινείται σε κατηφόρα. Όπως θα συνέχιζε να κινείται το αυτοκίνητο, έτσι μπορεί να συνεχίσει και το αεροπλάνο.

«Γνωρίζω ότι τα αεροσκάφη έχουν τη δυνατότητα να απαλλάσσονται από καύσιμα. Αυτό γίνεται για να ελαφρύνει το φορτίο κατά την προσγείωση;»
Απάντηση: Ναι. Για διάφορους λόγους, με πιο προφανές το γεγονός ότι η προσγείωση ασκεί μεγαλύτερη πίεση στην άτρακτο απ’ ό,τι η απογείωση.

(Ο Smith ωστόσο διευκρινίζει ότι μόνο τα μεγάλα αεροσκάφη έχουν αυτή τη δυνατότητα, όπως τα: 747, 777, A340 και A330. Τα 737, A320, ή ένα RJ δε μπορούν. Αυτά τα μικρότερα συνήθως κάνουν περισσότερους κύκλους μέχρι να κάψουν τα επιπλέον καύσιμα ή αν χρειαστεί να προσγειωθούν με υπέρβαρο).

«Τι θα συμβεί αν χτυπήσει το αεροσκάφος κεραυνός;»
Απάντηση: Τίποτα. Η ενέργεια αποφορτίζεται περνώντας μέσα από το αλουμινένιο «δέρμα» του αεροσκάφους, το οποίο είναι πολύ καλός αγωγός του ηλεκτρισμού.

«Τι συμβαίνει με τα απόβλητα από τις τουαλέτες; Απορρίπτονται κατά τη διάρκεια της πτήσης;»
Απάντηση: Όχι. Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος για να συμβεί αυτό. Τα απόβλητα αποθηκεύονται και μετά το τέλος της πτήσης έρχεται ειδικό όχημα και τα καθαρίζει.

«Μπορούν τα σύγχρονα, εμπορικά αεροσκάφη να πετούν μόνα τους;»
Απάντηση: Κατηγορηματικά όχι. Ένα αεροσκάφος μπορεί να πετάξει μόνο του, όσο μπορούν τα σύγχρονα ρομποτικά μηχανήματα ιατρικής να εκτελέσουν ένα χειρουργείο μόνα τους. Ο αυτόματος πιλότος είναι ένα εργαλείο, όμως πρέπει να του λες τι να κάνει, πότε να το κάνει και πώς να το κάνει.

«Σε τι εξυπηρετούν κανόνες όπως το να είναι τα παράθυρα ανοιχτά, οι καρέκλες σε όρθια θέση, τα τραπεζάκια κλειστά και τα φώτα σβηστά κατά τη διάρκεια της απογείωσης και προσγείωσης;»
Απάντηση: Το τραπεζάκι πρέπει να είναι ασφαλισμένο έτσι ώστε σε περίπτωση ξαφνικής πρόσκρουσης ή απότομης επιβράδυνσης να μην τραυματιστείτε. Η κλίση του καθίσματος προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στο διάδρομο ενώ διατηρεί το σώμα σας στην πιο ασφαλή θέση. Το άνοιγμα των κλείστρων από τα παράθυρα βοηθά τις αεροσυνοδούς να ελέγχουν εξωτερικούς κινδύνους όπως φωτιά ή χαλάσματα που θα μπορούσαν να δυσχεράνουν μια έκτακτη εκκένωση του αεροσκάφους. Το σβήσιμο των φώτων εξυπηρετεί τους ίδους λόγους.

«Αληθεύει το γεγονός ότι οι πιλότοι μειώνουν τα επίπεδα οξυγόνου έτσι ώστε να κρατούν υπάκουους τους επιβάτες;»
Απάντηση: Όχι.

«Μπορεί κάποιος τρελός να ανοίξει τις πόρτες του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης;»
Απάντηση: Όχι. Αυτό δε μπορεί να συμβεί γιατί η πίεση της καμπίνας δεν το επιτρέπει.

«Υπάρχει κίνδυνος από τα κινητά τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές συσκευές στις πτήσεις;»
Απάντηση: Εξαρτάται. Τα λαπτοπ πρέπει να είναι κλειστά κατά τη διάρκεια προσγείωσης και απογείωσης για να μην μετατραπούν σε… «βλήματα» σε περίπτωση πρόσκρουσης ή απότομης επιβράδυνσης. Σε ό,τι αφορά τις ταμπλέτες και τα e-books είναι δύσκολο να πάρει κανείς σοβαρά μια απαγόρευση, όταν πολλοί πιλότοι τα χρησιμοποιούν στο πιλοτήριο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο ελάφρυνσης των κανονισμών για τις συγκεκριμένες συσκευές.

Όσο για τα κινητά τηλέφωνα, εκτιμώ ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επιβάτες που τα έχουν ξεχάσει ανοιχτά κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Οπότε αν αυτό ήταν μια συνταγή... καταστροφής, θα είχαμε περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία μέχρι τώρα.



Διαβάστε περισσότερα...

«Οι ιδιοφυείς είναι οι πιο μοναχικοί άνθρωποι»


Η θλιβερή παραδοχή ενός από τους εξυπνότερους ανθρώπους του κόσμου.

Ο Peter Rodgers έχει ένα από το υψηλά IQ στον κόσμο με σκορ 175, τη στιγμή που με 160 θεωρείται κανείς ιδιοφυία. Ο Αυστραλός συγγραφέας και ποιητής αν και φιγουράρει στη λίστα με τους πιο έξυπνους ανθρώπους του κόσμου,- γεγονός που τον κολακεύει-, ο τίτλος συχνά συνοδεύεται και από πολύ μοναξιά.

«Οι ιδιοφυείς είναι τα πιο μοναχικά πλάσματα στον κόσμο, γιατί σχεδόν κανείς δεν μπορεί να τους καταλάβει», αναφέρει ο ίδιος.

Παρά το γεγονός ότι ο Rodgers πάσχει από δυσλεξία και επιληψία, λέει ότι είχε διαγνωσθεί λανθασμένα ως σχιζοφρενής και αναγκάστηκε να λάβει αντι-ψυχωτικά χάπια για έξι χρόνια.

«Όταν ήμουν νεότερος, σκόραρα το υψηλότερο IQ και ήταν τρομακτικό γιατί θυματοποιήθηκα για την υπερβολική εξυπνάδα μου», σημειώνει.

«Οι ιδιοφυείς δεν κατανοούνται απόλυτα», προσθέτει «έτσι, συνήθως ζουν μόνοι τους».



Διαβάστε περισσότερα...

Ο νεότερος Αφροαμερικανός που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ


Απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία 70 χρόνια μετά τον άδικο θάνατό του.

Χρειάστηκε να περάσουν 70 χρόνια για να απαλλαγεί από τη κατηγορία της διπλής δολοφονίας ένας Αφροαμερικανός. Το 14χρονο αγόρι από το Alcolu της Νότια Καρολίνα, εκτελέστηκε με τη κατηγορία του θανάσιμου τραυματισμού δύο λευκών κοριτσιών, το 1944.



Σε μια απόφαση που εξέδωσε την Τετάρτη η δικαστής Carmen Mullen, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι το συνταγματικό δικαίωμα του νεαρού αγοριού George Stinney για μια δίκαιη δίκη , παραβιάστηκε σε σημείο που θα πρέπει το όνομά του να «καθαρίσει».

Ο Stinney, ο οποίος ήταν τόσο μικρός που κατά τη στιγμή της εκτέλεσής του με ηλεκτρική καρέκλα έπρεπε να καθίσει πάνω σε ένα τηλεφωνικό κατάλογο, αναφέρεται συχνά ως ο νεότερος Αμερικανός που θανατώθηκε στις ΗΠΑ κατά τον 20ο αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του το 1944, ο λευκός δικηγόρος του δεν έφερε μάρτυρες και δεν εξέτασε τους ήδη υπάρχοντες. Το 2009, η αδελφή του Stinney ισχυρίστηκε σε ένορκη δήλωση της, ότι ο αδελφός της δεν μπορούσε να σκοτώσει τα δύο νεαρά κορίτσια επειδή ήταν μαζί του κατά το χρόνο του συμβάντος.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Stinney ομολόγησε τη δολοφονία των δύο κοριτσιών- Betty June Binnicker, 11 ετών και Mary Emma Thames 8 ετών- χτυπώντας τους με σιδηρολοστό. Η οικογένεια του αγοριού και άλλοι υποστηρικτές, ωστόσο υποστηρίζουν ότι εξαναγκάστηκε γι αυτήν την ομολογία.

Η δίκη ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τρεις ώρες, και το σώμα των ενόρκων αποτελούνταν από 12 λευκούς άντρες οι οποίοι έβγαλαν την καταδικαστική απόφαση μέσα σε 10 λεπτά.



Διαβάστε περισσότερα...

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την οικονομική βοήθεια στους απολυμένους της «Φωκάς»


Θα είναι ύψους 6,44 εκατ. ευρώ.

Με 610 ψήφους υπέρ, 77 κατά και 13 αποχές, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την χορήγηση οικονομικής βοήθειας, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής, στους 600 απολυμένους της αλυσίδας καταστημάτων «Οδυσσεύς Φωκάς», που διέκοψε τη λειτουργία της, μετά τη μεγάλη πτώση στις πωλήσεις της λόγω της μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος στην Ελλάδα.

Μέσω αυτής της αίτησης της Ελλάδας για ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής (ΕΤΠ), οι πρώην εργαζόμενοι της «Οδυσσεύς Φωκάς» θα λάβουν βοήθεια ύψους 6,44 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να λάβουν εκ νέου εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση.

Συνολικά η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ψήφισε υπέρ του να δοθεί οικονομική βοήθεια, συνολικού ύψους 35,5 εκατομμύρια ευρώ, σε 6.000 απολυμένους σε Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία και Ελλάδα.


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στην Κρήτη ο Ι. Βαρδακαστάνης


Δελτίο Τύπου 18.12.2014


Αρ. Πρωτ.: 4895

Ρέθυμνο και Χανιά, 19 - 22 Δεκεμβρίου

Το Ρέθυμνο και τα Χανιά θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Πιο συγκεκριμένα, στις 19 και 20 Δεκεμβρίου ο κ. Βαρδακαστάνης θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της 6ης Συνάντησης του Προγράμματος «Αγία Νάπα - Ρέθυμνο: Καθολικά Προσβάσιμες Πόλεις». Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 12.30 ο κ. Βαρδακαστάνης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ «Αγάπη» (Λόφος Τιμίου Σταυρού). Ενώ το Σάββατο 20/12 στις 6 μ.μ. θα συναντηθεί με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ΑμεΑ Ρεθύμνου.

Πρόγραμμα Συνάντησης του Προγράμματος «Αγία Νάπα - Ρέθυμνο: Καθολικά Προσβάσιμες Πόλεις»

Παρασκευή 19/12/2014

10:00-10:30 Προσέλευση-Καλωσόρισμα

10:30-11:00 Συνέντευξη Τύπου- Χαιρετισμοί: Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης, Πρόεδρος ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Προέδρος συλλόγου ΑμεΑ Ρεθύμνου Δημήτρης Τσαχάκης

11:00-11:30 Γενικά στοιχεία υλοποίησης του έργου, Λάμπρος Καϊκίτης

11:30-12:15 Παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του έργου από τον Δήμο Ρεθύμνης, Νικόλαος Βώβος, Βασίλης Μυριοκεφαλιτάκης

12:15-12:30 Διάλειμμα για καφέ

12:30-13:15 Παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του έργου από τον Δήμο Αγίας Νάπας, Άθως Γεωργίου, Αργύρης Θεοφίλου, Άννα Τζοβάνη

13:15-14:00 Παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του έργου από την ΕΣΑμεΑ, Ευάγγελος Καρίτσας

14:00-15:30 Διάλειμμα για φαγητό

15:30-16:15 Παρουσίαση του τουριστικού οδηγού, Αλέξανδρος Μουρούζης

16:15-17:00 Συμπεράσματα πρώτης ημέρας

20:00 Δείπνο

Σάββατο 20/12/2014

09:00-09:30 Προσέλευση

09:30-11:00 Στρογγυλό Τραπέζι
- Αντιμετώπιση προβλημάτων έργου
- Προγραμματισμός δράσεων

11:00-11:15 Διάλειμμα για καφέ

11:15-13:30 Επίσκεψη στα σημεία παρεμβάσεων του Δήμου Ρεθύμνης

13:30-15:30 Γεύμα

15:30-16:30 Συμπεράσματα συνάντησης

Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου ο κ. Βαρδακαστάνης θα βρίσκεται στα Χανιά, στην ημερίδα στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π.7,8,9» - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου η Ε.Σ.Α.μεΑ. Νωρίτερα, στις 9 το πρωί, θα παρευρεθεί στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κρήτης.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο Akali (Κισσάμου 55).

Θα γίνει αναφορά στη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες». Αξίζει να τονιστεί ότι ακόμη και στην περίπτωση των ατόμων με βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης, η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντάς τους εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων και σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχοκινητικής ανάπτυξης.

Πρόγραμμα Ημερίδας

11:00 - 11:30: Προσέλευση - Εγγραφές
Συντονιστής: Κοτζιάς Γιώργος, Αναπληρωματικός Οργανωτικός Γραμματέας Ε.Σ.Α.μεΑ.

11:30 - 12:00: Επίσημη έναρξη -Χαιρετισμοί
Βουλγαράκης Απόστολος, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων
Βάμβουκας Αναστάσιος, Δήμαρχος Χανιών
Μπασιά Αμαλία, Αντιπρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης
Βιδάκης Γιώργος, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Κρήτης

12:00 - 12:50:Αναπηρικό Κίνημα και Εκπαίδευση Ενηλίκων: Μετασχηματίζοντας τον τρόπο προσέγγισης της αναπηρίας, Βαρδακαστάνης Ιωάννης, Πρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ.

12:50 -13:10: Παρουσίαση της εκπαιδευτικής δράσης «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες»
Τζαμπουνάρη Σεβαστή, Εξωτερική Συνεργάτης Ε.Σ.Α.μεΑ.

13:10 - 13:30:Εμπειρίες εκπαιδευτών από τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική δράση

13:30 - 14:00: Συζήτηση

14:00: Γεύμα

Παρακαλούμε για την κάλυψη.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (138.62 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Αγωνία για 10χρονο κοριτσάκι που εξαφανίστηκε


Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάτρα καθώς ένα 10χρονο κοριτσάκι έχει εξαφανιστεί από το μεσημέρι.

Τις τελευταίες ώρες η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του κοριτσιού από τη Βουλγαρία με τους γονείς της να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, τελευταία φορά που το κοριτσάκι έδωσε σημεία ζωής ήταν στις 13:00 στην περιοχή του νοσοκομείου του "Αγίου Ανδρέα".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χώρισε και θα γυρίσει τον κόσμο με μία... άγνωστη


Μπορεί η Ελίζαμπεθ Γκάλαχερ να του ράγισε την καρδιά, όμως ο Τζόρνταν δεν δίστασε να απευθύνει δημοσίως έκκληση για να βρει άμεσα μια άλλη γυναίκα με το ίδιο... ονοματεπώνυμο ώστε να κάνει μαζί της τον γύρο του κόσμου, μιας και είχε κλείσει ήδη τα εισιτήρια!




Σχεδόν αμέσως μόλις δημοσιεύτηκε η αγγελία του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Reddit, ο Τζόρνταν Αξάνι έγινε διάσημος στο διαδίκτυο. Ο 28χρονος από το Τορόντο είχε αγοράσει αεροπορικά εισιτήρια στο όνομα της αρραβωνιαστικιάς του για να κάνουν μαζί τον γύρο του κόσμου. Θα ήταν το χριστουγεννιάτικο δώρο του προς την Ελίζαμπεθ, η οποία όμως δεν φάνηκε να το εκτιμά ιδιαίτερα και τον χώρισε.

Καθώς ήταν αδύνατον να ακυρώσει τις κρατήσεις ή να αλλάξει τα ονόματα των επιβατών, ο Τζόρνταν αποφάσισε να βρει μια άλλη... Ελίζαμπεθ για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Στην αγγελία του ζητούσε μια "έξυπνη και ενδιαφέρουσα" γυναίκα, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητο "να αναπτύξουν ρομαντική σχέση", ούτε επιθυμεί κάποια αποζημίωση.

Συνολικά, ο Τζόρνταν έλαβε απαντήσεις από 18 Ελίζαμπεθ Γκάλαχερ και τελικά επέλεξε για σύντροφό του στο ταξίδι μια 23χρονη φοιτήτρια η οποία ωστόσο έχει ήδη άλλη σχέση.



Οι δυο Καναδοί θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στις 21 Δεκεμβρίου από τη Νέα Υόρκη και μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν το Μιλάνο, την Πράγα, το Παρίσι, τη Μπανγκόκ και το Νέο Δελχί. Η Ελίζαμπεθ Γκάλαχερ υπ' αριθμόν 2 είπε στον τηλεοπτικό σταθμό CTV ότι ο Τζόρντι είναι ένας άνδρας με τον οποίο ελπίζει ότι θα περάσει ευχάριστα, αλλά η σχέση της με τον φίλο της είναι "σταθερή".


Διαβάστε περισσότερα...

Η "πλάκα" στην πενταήμερη αναστάτωσε όλο το σχολείο


Σε περιπέτεια μετατράπηκε η πενταήμερη εκδρομή για δυο μαθητές Λυκείου του Πύργου, εξαιτίας της επίθεσης που δέχτηκαν από συμμαθητές τους, ενώ κοιμόντουσαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμεναν, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, τα γεγονότα ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αποτελούν πράξεις 17χρονων μαθητών και μάλιστα σε βάρος συμμαθητών τους. Πράξεις που ξεφεύγουν από τα όρια της πλάκας και έβαλαν σε "περιπέτειες" ολόκληρο το σχολείο, αμαυρώνοντας την ωραιότερη ίσως ανάμνηση των σχολικών ετών.

Τους επιτέθηκαν στον ύπνο τους

Όπως αναφέρει το patrisnews.com, μία ομάδα μαθητών, απευθύνθηκαν στη Ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και ισχυριζόμενοι ότι έχασαν την κάρτα εισόδου στο δωμάτιο τους, απέσπασαν από τον υπάλληλο την κάρτα του δωματίου των δυο συμμαθητών τους. Με αυτό τον τρόπο, μπήκαν στο δωμάτιο και αφού τους αιφνιδίασαν - καθώς τα δυο παιδιά κοιμόντουσαν - τους ακινητοποίησαν και τους εξανάγκασαν σε απρεπείς πράξεις. Παράλληλα, ένας από του μαθητές που συμμετείχε στην... πλάκα, φρόντισε να βιντεοσκοπήσει το περιστατικό, για να υπάρχουν και... πειστήρια για το «κατόρθωμα» τους.

Οι δυο μαθητές μετέφεραν στους συνοδούς καθηγητές τους το περιστατικό και στη συνέχεια ενημερώθηκε ο διευθυντής του σχολείου.

Αναστάτωση στη σχολική κοινότητα

Το περιστατικό, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην σχολική κοινότητα προκαλώντας την αντίδραση των εκπαιδευτικών του σχολείου αλλά και των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος επιβεβαίωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» το περιστατικό λέγοντας ωστόσο ότι είναι υπό διερεύνηση. Σημείωσε επίσης ότι το κινητό έχει ήδη κατασχεθεί από τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος εξετάζει προσεκτικά το θέμα, διαβεβαιώνοντας πως οι μαθητές θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από τις 8 Δεκεμβρίου η αναγνώριση της προϋπηρεσίας σε ιδιωτικά σχολεία


Για μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.

Από 8 Δεκεμβρίου ισχύουν οι ρυθμίσεις για τη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία τόσο για τους μόνιμους όσο και για τους αναπληρωτές.

Θυμίζουμε ότι με το άρθρο 97 του ν.4310/2014 ορίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Ο συνολικός χρόνος της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών σε σχολεία της Κύπρου και ισότιμα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, εφόσον δεν έχει χρησιμοποιηθεί για απονομή σύνταξης,

2. καθώς και η προϋπηρεσία τους σε σχολεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης, συνυπολογίζεται για την ένταξη του υπό κρίση προσωπικού στις διατάξεις του παρόντος και για την υπηρεσιακή τους κατάσταση.



Διαβάστε περισσότερα...

Στην ΕΛΑΣ το tetra μέσω δωρεάς στο ελληνικό δημόσιο


Το συνολικό κόστος ξεπερνά τα 27 εκατομμύρια ευρώ.

Το νέο τηλεπικοινωνιακό σύστημα τύπου TETRA βρίσκεται πλέον στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από δωρεά στο ελληνικό Δημόσιο. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το ύψος της δωρεάς εκτιμάται στα 27,2 εκατ. Ευρώ

Η απόκτηση του εν λόγω συστήματος, όπως ανακοίνωσε η Κατεχάκη, επετεύχθη μετά από ενέργειες του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια και αποτελεί εξ ολοκλήρου προϊόν δωρεάς, προς το Ελληνικό Δημόσιο, εκτιμωμένης αξίας 25 εκατ. Ευρώ. Σημειώνεται, ότι η δωρεά συνοδεύεται και με την παροχή συντήρησης και υποστήριξης του συστήματος εκτιμώμενης αξίας 2,2 εκατ. Ευρώ, για ένα χρόνο.

Σε πρώτη φάση, το νέο τηλεπικοινωνιακό σύστημα τύπου TETRA θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας στην Αττική και σε δεύτερη φάση σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Με αφορμή τη δωρεά, ο κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε, τα εξής: «Η ανάληψη των καθηκόντων μου, ως Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, συνέπεσε με τη λήξη της 10ετούς σύμβασης με το σύστημα ΤΕΤRΑ, που χρησιμοποιούσε η Ελληνική Αστυνομία, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Να σημειώσω ότι το κόστος συντήρησης του συστήματος, που ήταν σε λειτουργία και που μας ζητείτο η ανανέωση της σύμβασής του για τα επόμενα 10 χρόνια, ανέρχονταν στο ύψος των 80 εκατομμυρίων Ευρώ.

Αναζητήσαμε την πιο ενδεδειγμένη λύση και σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και για το κοινωνικό σύνολο. Καταφέραμε να εξοπλίσουμε την Ελληνική Αστυνομία με το πλέον σύγχρονο τεχνολογικά σύστημα επικοινωνίας, χωρίς να επιβαρύνουμε, το ελληνικό δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο, ούτε με ένα ευρώ. Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι με τις κατάλληλες ενέργειες, με επιμονή και υπομονή μπορούμε να βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις σε όλα τα προβλήματα».



Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται τα 3D φορέματα


Η τεχνολογία, τίθεται πλέον και στην υπηρεσία της μόδας αλλάζοντας τη διαδικασία παραγωγής υφασμάτων και ρούχων. Την θέση της βελόνας και της κλωστής παίρνει ο υπολογιστής, δημιουργώντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.





Το στούντιο σχεδιασμού «Nervous System» στην Μασαχουσέτη κατάφερε, σύμφωνα με το techit.gr, να δημιουργήσει μια νέα μέθοδο που επιτρέπει σε έναν 3D εκτυπωτή να εκτυπώνει φορέματα που αποκτούν φυσική κίνηση. Το λογισμικό πρόγραμμα ονομάζεται «Kinematics» και συνδυάζει την τεχνική του οριγκάμι με την 3D εκτύπωση.



Συγκεκριμένα, οι Jessica Rosenkrantz , σχεδιάστρια του Nervous System περιγράφει το Kinematics project ως ένα παράδειγμα του 4D printing, που ακόμα ερευνάται, καθώς αφορά στην εκτύπωση τρισδιάστατων αντικειμένων τα οποία αυτόματα αλλάζουν σχήμα. Στο 4D printing, δηλαδή, το τελικό προϊόν από μόνο του παίρνει στη συνέχεια μια προκαθορισμένη μορφή.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Ξαναχτύπησαν" στη Βαρβάκειο οι μυστηριώδεις γυναίκες


Επανεμφανίστηκαν στη Βαρβάκειο οι 12 κυρίες που πληρώνουν όλες τις αγορές των πελατών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, σήμερα εμφανίστηκαν και πάλι οι εν λόγω γυναίκες με 3.000 ευρώ η καθεμία και προέτρεπαν τον κόσμο να αγοράσει, όσα έχει ανάγκη, καθώς, όπως έλεγαν, θα πλήρωναν αυτές το κρέας που θα αγόραζαν.

Δείτε το βίντεο από το Star:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιακουμάτος: Δεν κινδυνεύει από πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία


Διαβεβαιώσεις ότι δεν κινδυνεύει να βγει σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία όσων είναι οικονομικά αδύναμοι, έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτοςαπό το βήμα της βουλής.

"Κανένα σπίτι φτωχού δεν κινδυνεύει. Κανένας Έλληνας αδύναμος δεν κινδυνεύει να βγει σε πλειστηριασμό η πρώτη του κατοικία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Έχουμε τρεις ασφαλιστικές δικλείδες. Τον νόμο Κατσέλη, τον νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών και τον νόμο για τα κόκκινα δάνεια" σημείωσε ο κ. Γιακουμάτος, απαντώντας τόσο στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει έκθετους σε πλειστηριασμούς όλους όσοι αδυνατούν να πληρώσουν, όσο και στην παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής Εμπορίου Γιώργου Βλάχου, ο οποίος επανέφερε το θέμα της τροπολογίας 10 βουλευτών της ΝΔ και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση.

"Εγώ δεν δίνω το δικαίωμα σε κανένα να δείχνει πιο ευαίσθητος από μένα. Σας καλύπτουν οι νόμοι που έχουμε ψηφίσει. Εδώ είμαστε όμως αν υπάρξει πρόβλημα να φέρουμε νέα ρύθμιση", υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

"Ας είναι ήσυχοι οι συνάδελφοι που έθεσαν θέμα πλειστηριασμών. Αυτό που διαβεβαιώνει το υπουργείο Ανάπτυξης είναι ότι για το πρώτο εξάμηνο δεν υπάρχει ούτε ένας πλειστηριασμός", κατέληξε ο κ. Γιακουμάτος, επαναλαμβάνοντας είναι πλήρως διασφαλισμένη η πρώτη κατοικία για όλους όσοι είναι οικονομικά αδύναμοι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο αποκτά η Αλεξανδρούπολη


Δημοσιεύτηκε η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πρότυπο-Πειραματικό Γυμνάσιο αποκτά η Αλεξανδρούπολη από το νέο σχολικό έτος. Αναλυτικότερα, με κοινή απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ3398/17-12-2014) ιδρύεται Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο, με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Το νέο διδακτήριο θα λειτουργήσει από το σχολικό έτος 2015-2016.

Η ίδρυση Πρότυπου-Πειραματικού Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη θα συμπληρώσει τη λειτουργία του υφιστάμενου Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.

Το Πρότυπο-Πειραματικό Γυμνάσιο στην πρωτεύουσα του Νομού Έβρου περιλαμβάνεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την πανελλαδική επέκταση του δικτύου Προτύπων-Πειραματικών Σχολείων.


Διαβάστε περισσότερα...

Αγώνας μπάσκετ για καλό σκοπό


Παιδικό τουρνουά καλαθοσφαίρισης για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου.

Με σύνθημα «Έλα και εσύ, ενίσχυσε το κοινωνικό παντοπωλείο και βάλε τρίποντο στη ζωή», το γραφείο Αθλητισμού σε συνεργασία με τη διεύθυνση κοινωνικής προστασίας του δήμου Χανίων, διοργανώνουν χριστουγεννιάτικο παιδικό τουρνουά καλαθοσφαίρισης 3Χ3, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο «Κλαδισού».

Στο τουρνουά, στόχος του οποίου είναι η συγκέντρωση τροφίμων από τους συμμετέχοντες για τους ωφελούμενους του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Χανίων, μπορούν να συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6 έως 12 ετών.

«Με το χριστουγεννιάτικο τουρνουά επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της αθλητικής παιδείας σε άτομα νεαρής ηλικίας, καθώς επίσης και να τα ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης» τόνισε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Μανώλης Αδοντάκης.

«Οι μικροί αθλητές θα δώσουν το μήνυμα ότι μπορούν να προσφέρουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ευαισθητοποιώντας και τους ενήλικες να προβούν σε ανάλογες πράξεις» τόνισε από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μανώλης Φραγκάκης.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου, το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, ενώ στις 12.30 θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου ενημερωτικές ομιλίες με θέμα «Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης», από τον διατροφολόγο- διαιτολόγο, Αιμίλιο Τσεπέτη και «Πώς θα διαχειριστούμε αποτελεσματικά την ήττα και τη νίκη» από την ψυχολόγο- γυμνάστρια, Λίνα Ψούνη.



Διαβάστε περισσότερα...

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης ενόψει γιορτών


Στόχος να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών.

Επιστρέφονται από αύριο οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η σχετική απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και σήμερα.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα.

Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

  • Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
  • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
  • Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
  • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.



Διαβάστε περισσότερα...