Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Πώς να πείτε στα παιδιά σας την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φωτογραφίες τους Άγιου Βασίλη αλλά και «αληθινοί» Άϊ Βασιλήδες κυκλοφορούν παντού κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στα παιδιά.

Άλλωστε βλέποντας τόσους πολλούς Αϊ- Βασίληδες στον δρόμο είναι επόμενο να σας ρωτήσουν: «Είναι πραγματικός, μαμά;» Κανένας βέβαια γονιός δεν θέλει να σκάσει η φούσκα την περίοδο των διακοπών, με αποτέλεσμα να έρχονται σε δύσκολη θέση.

Τι θέση λοιπόν μπορείτε να πάρετε και πώς να εξηγήσετε στα παιδιά σας όλη την αλήθεια για τον ‘Αγιο Βασίλη;

Τι θα λέγατε να το εξηγήσετε με έναν εκπληκτικό τρόπο χωρίς να χαλάσετε τη μαγεία των εορτών; Αυτό επέλεξε να κάνει η συγγραφέας Martha Brockenbrough, η οποία αποφάσισε να αποκαλύψει όλη την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη στην κόρη της με μία επιστολή.

«Αγαπητή Λούσυ,

Σε ευχαριστώ πολύ για το γράμμα που μου έστειλες. Μου έκανες όμως μια πολύ καλή ερώτηση, με ρώτησες: «Είσαι ο πραγματικός Άγιος Βασίλης;» Ξέρω ότι αναρωτιόσουν πολύ καιρό και γι’ αυτό ήθελα πολύ προσεκτικά να σκεφτώ την απάντηση που θα σου δώσω.

Η απάντηση είναι όχι. Δεν είμαι ο Άγιος Βασίλης. Δεν υπάρχει καν Αϊ Βασίλης.

Είμαι όμως το πρόσωπο εκείνο που γεμίζει με δώρα τις κάλτσες σου και τυλίγει προσεκτικά και άλλα δώρα κάτω από το δέντρο με τον ίδιο τρόπο που το έκανε η μαμά μου για εμένα (εντάξει, και ο μπαμπάς σου με βοηθάει πάρα πολύ!)

Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα κάνεις κι εσύ μια μέρα για τα δικά σου τα παιδιά και θα ανυπομονείς να τα δεις να ανοίγουν τα δώρα τους το πρωί των Χριστουγέννων. Θα σου αρέσει να κάθεστε όλοι μαζί κάτω από το δέντρο και να βλέπεις τα μικρά προσωπάκια τους να λάμπουν και να φωτίζονται από τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είσαι ο Άγιος Βασίλης.

Ο Άγιος Βασίλης είναι ένα πρόσωπο που ξεπερνά όλους μας και το έργο του είναι πολύ μεγάλο. Αυτό που κάνει μπορεί να είναι απλό αλλά δεν παύει να είναι ισχυρό. Διδάσκει στα παιδιά πώς να έχουν πίστη σε κάτι που δεν μπορούν να δουν ή να αγγίξουν.

Είναι μια δουλειά πολύ μεγάλη και πολύ σημαντική. Καθ 'όλη τη ζωή σου, θα χρειαστεί να πιστεύεις: στον εαυτό σου, στους φίλους σου, στα ταλέντα σου και στην οικογένειά σου. Θα πρέπει, επίσης, να πιστεύεις σε πράγματα που δεν μετριούνται ή που δεν είναι στο χέρι σου. Αναφέρομαι στην αγάπη, αυτή τη μεγάλη δύναμη που θα φωτίσει τη ζωή σου, ακόμα και κατά τη διάρκεια των πιο δύσκολων στιγμών, που ενδεχομένως θα έρθουν.

Ο Άγιος Βασίλης είναι ένας δάσκαλος και εγώ υπήρξα μαθήτριά του και τώρα ξέρεις πώς μπορεί και περνάει από τις καμινάδες όλων των σπιτιών την παραμονή των Χριστουγέννων: με τη βοήθεια όλων εκείνων των ανθρώπων των οποίων οι καρδιές τους είναι γεμάτες χαρά.

Άνθρωποι με γεμάτες τις καρδιές, όπως ο μπαμπάς σου κι εγώ, βοηθάμε τον Άγιο Βασίλη στη δουλειά του, διαφορετικά θα ήταν αδύνατον για εκείνον να ολοκληρώσει όλο αυτό το έργο.

Οπότε, όχι, δεν είμαι ο Άγιος Βασίλης. Ο Άγιος Βασίλης όμως είναι η αγάπη, η μαγεία, η ελπίδα και η ευτυχία μαζί. Ανήκω όμως στην ομάδα του και ευτυχώς είμαστε πάρα πολλοί!

Σ’ αγαπώ πολύ και θα σ’ αγαπώ για πάντα.

Η μαμά σου.»

Τώρα δώστε όλοι από ένα γλυκό φιλάκι στα παιδιά σας!


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.