Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ενστάσεων 500 εκπαιδευτικοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορούν τις υποχρεωτικές μετατάξεις από τη Β'θμια στην Α'θμια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εξέτασης των 500 περίπου ενστάσεων που έχουν υποβληθεί για τις 3.652 υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας έχει προγραμματιστεί για το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, όπου προβλέπεται ότι θα γίνει η ανακοίνωση των ενστάσεων που ικανοποιούνται.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας ενώ σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση σχεδιάζεται να ακολουθήσει η διαδικασία σύστασης Οργανικών Θέσεων σε συνεργασία με τους δεκατρείς Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε περιοχής, η οποία και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του Νέου Έτους.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης κ. Στεφανία Μπετίνα Αλβίνα Τίλε η οποία μας ενημέρωσε μεταξύ των άλλων ότι έχει τεθεί ένα κριτήριο για την εξέταση των ενστάσεων.

Το κριτήριο αυτό έχει να κάνει με τα συνολικά μόρια που έχουν οι εκπαιδευτικοί που θα πρέπει να είναι όσα και αυτά που έχει ο τελευταίος εκπαιδευτικός που έχει τοποθετηθεί στην περιοχή που αιτούνται και οι ίδιοι μετάταξη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, που είχαμε από την Πρόεδρο, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων θα ξεκινήσει η διαδικασία καθορισμού των οργανικών θέσεων. Η κα Τίλε μας ανέφερε ότι η διαδικασία αυτή είναι αρκετά περίπλοκη για τους εκπαιδευτικούς της β ξένης γλώσσας καθώς οι εκπαιδευτικοί μετακινούνται σε πολλές σχολικές μονάδες για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους και γι αυτό απαιτείται προσοχή στο πως θα καθοριστούν οι ομάδες σχολείων.

Οι εκπρόσωποι της επιστημονικής ένωσης των εκπαιδευτικών Γερμανικής Φιλολογίας ζήτησαν να υπάρξει – πριν την ανακοίνωση οποιασδήποτε απόφασης – διαβούλευση με τους φορείς των εκπαιδευτικών, τόσο τους συνδικαλιστικούς (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) όσο και τους επιστημονικούς. Στα πλαίσια αυτά κατέθεσε γραπτώς αίτημα επείγουσας συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Εκτός από την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Γενική Γραμματέας Κατερίνα Γκριτζαλιώτη.

Θυμίζουμε ότι το θέμα των μετατάξεων των εκπαιδευτικών από τη Βθμια στη Αθμια εκπαίδευση έχει έρθει και στη Βουλή καθώς από τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πολλοί εκπαιδευτικοί διαπίστωσαν ότι συνάδελφοί τους με λιγότερα μόρια τοποθετήθηκαν στην πρώτη τους επιλογή ενώ οι ίδιοι έμειναν εκτός. Επίσης Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Αμανατίδης, Κουράκης, Βαμβακά, Δριτσέλη, Πάντζας, Κουρουμπλής, Τσουκαλάς, Κανελλοπούλου) έκαναν λόγο για διαβλητές και αδιαφανείς διαδικασίες.

Το υπουργείο σε γραπτή του απάντηση το Μάιο του 2014 αρκέστηκε στην παράθεση της νομοθεσίας που διέπει το καθεστώς των μετατάξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.