Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Στο Κατάρ προσλαμβάνουν «ψεύτικους» φιλάθλους για τα άδεια γήπεδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετανάστες που ζουν στη χώρα πληρώνονται ένα δολάριο την ώρα για να πανηγυρίζουν.

Οι μετανάστες που εργάζονται στο Κατάρ, λαμβάνουν ένα δολάριο την ώρα για να κάθονται στα γήπεδα και να προσποιούνται ότι διασκεδάσουν, πρέπει να χειροκροτούν τξν ομάδα και να συμμετέχουν και στα… κύματα των λοιπών φιλάθλων. Σύμφωνα με το Associated Press, μερικές φορές τους ζητούν να ντύνονται και ως ντόπιοι , με λευκές κελεμπίες και κεφαλομάντυλο.

«Το Κατάρ έχει αληθινό πάθος για τα σπορ . Τα πάντα στη χώρα μου, περιστρέφονται γύρω από τον αθλητισμό», λέει η παρουσιάστρια Aphrodite Moschoudi.

Εντούτοις, οι ντόπιοι δεν αρέσκονται στο να παρακολουθούν αγώνες από κοντά, τόσο συχνά. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα 2/3 των ντόπιων δεν παρακολούθησε ποδοσφαιρικούς αγώνες κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, ενώ τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι ψεύτικοι οπαδοί ήταν ένας από τους λόγους που τους κράτησαν μακριά από τα γήπεδα.

Γι αυτό το λόγο, και ανώτεροι αξιωματικοί της χώρας, αποφάσισαν να προσλάβουν ψεύτικους οπαδούς για να γεμίζουν τα άδεια γήπεδα.

«Το να είμαι μέσα στο πλήθος και να φωνάζω και να χορεύω, είναι κάτι καλό για μένα γιατί αμείβομαι καλά», λέει ο Adu ένας από τους μετανάστες που αναγκάζεται να πράττει κάτι αντίστοιχο. Επιπλέον, τα περισσότερα γήπεδα της χώρας διαθέτουν δωρεάν WiFi, κάτι που αποτελεί δέλεαρ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.