Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Τι είχε πει η Μανίσαλη για την μάχη της με τον καρκίνο - Τι δηλώνουν γνωστοί και φίλοι για τον χαμό της


Τι έλεγε το 2011 η Μανίσαλη για τον καρκίνο που την σημάδεψε


Για τον χαμό του πατέρα της από την επάρατη νόσο είχε μιλήσει το 2011 η ηθοποιός Νατάσα Μανίσαλη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη.

"Με στιγμάτισε ο θάνατος του πατέρα μου" είχε αποκαλύψει η ηθοποιός, η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο τα ξημερώματα.

"Είχα κι εγώ μια περιπέτεια με έναν πολύποδα στο έντερο. Ευτυχώς χειρουργήθηκα έγκαιρα και όλα πήγαν καλά, αλλά, αν το άφηνα, θα εξελισσόταν σε κάτι χειρότερο. Οι γιατροί λένε ότι το δεύτερο μυαλό μας είναι το έντερο. Μια απλή εξέταση δεν είναι τίποτα, αν πρόκειται για την υγεία μας" είχε σημειώσει το 2011 στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



-------------

Το συγκινητικό "αντίο" της Κανελλοπούλου στη Μανίσαλη


Η ηθοποιός και πρώην βουλευτής Μαρία Κανελλοπούλου αποχαιρετά τη Νατάσα Μανίσαλη μέσω facebook, ποστάροντας ένα βίντεο όπου η ηθοποιός υποδύεται την Εκάβη.

Λίγο αργότερα έγραψε στο προφίλ της "Ποτέ πια, ποτέ πια, ποτέ πια".

Η Μαρία Κανελλοπούλου είχε πρωταγωνιστήσει μαζί με την Νατάσα Μανίσαλη στην επιτυχημένη σειρά του Mega "Εμείς και εμείς".



-------------

Oι φίλοι της σειράς "Εμείς κι εμείς" αποχαιρετούν την Μανίσαλη


Στη σελίδα που έχουν δημιουργήσει στο facebook οι φανατικοί οπαδοί του "Εμείς κι εμείς", αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο τη Νατάσα Μανίσαλη.

«Θα είσαι για πάντα η καπάτσα της παρέας μας. Εμείς κι εμείς σε αποχαιρετούμε. Θα μας λείψεις», έγραψαν σε ανάρτησή τους.



-------------

Το μήνυμα της Μελίνας Ασλανίδου για το θάνατο της Μανίσαλη


H τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου μέσω του λογαριασμού του enikos.gr στο twitter εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για το θάνατο της ηθοποιού Νατάσας Μανίσαλη.

"Καλό ταξίδι, πλατύ χαμόγελο που αγαπήσαμε όλοι μας. Στη γειτονιά των αγγέλων" σχολίασε η τραγουδίστρια.



-------------

Η Μαρία από το «Εμείς κι εμείς» αποχαιρετά τη Νατάσα Μανίσαλη

Με μία ανάρτηση στο facebook συνοδευόμενη από πολλά αποσιωπητικά και το τραγούδι «Πόσο λυπάμαι», σε μία ερμηνεία-ντουέτο της Νατάσας Μανίσαλη, μαζί με την Δάφνη Λαμπρόγιαννη, η συμπρωταγωνίστρια της Νατάσας στο «Εμείς κι εμείς», Μαρία Φιλίππου, αποχαιρέτησε την αγαπημένη ηθοποιό.

Δείτε εδώ:



-------------

Θρηνεί το ελληνικό θέατρο για τη Νατάσα Μανίσαλη


Θρήνος στον χώρο του θεάτρου καθώς πέθανε, σε ηλικία 55 ετών, τα ξημερώματα, νικημένη από τον καρκίνο, η γνωστή ηθοποιός Νατάσα Μανίσαλη.

Η Νατάσα Μανίσαλη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1961 και σπούδασε στο Εθνικό Θέατρο.

Πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις με πιο γνωστή την επιθεώρηση «Βίρα τις Άγκυρες» του Μιχάλη Ρέππα. Στην τηλεόραση έγινε εξαιρετικά δημοφιλής και γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή της στη σειρά «Εμείς και Εμείς» στον ρόλο της Νατάσας Σαριτζόγλου.

Κάποιοι θα τη θυμούνται και στον ρόλο της αδελφής του οξύθυμου με τις οικογενειακές καταστάσεις χαρακτήρα, που υποδυόταν ο Παύλος Ευαγγελόπουλος στους «Μικρομεσαίους» το 1992.

Τα τελευταία χρόνια πάλευε με τον καρκίνο, ενώ από την επάρατη νόσο έχει χάσει συγγενικά της πρόσωπα.

Για το θάνατο του πατέρα της, την επάρατη νόσο που σημάδεψε την οικογένειά της και για το παιδί που δεν απόκτησε είχε μιλήσει, το 2011, σε συνέντευξή της στο περιοδικό «People».

Για το χαμό του πατέρα της, η ηθοποιός είχε αποκαλύψει: «Κλείσαμε δύο χρόνια από τότε που τον χάσαμε, χτυπημένο από την επάρατο. Είναι αυτό που πιστεύω πως δεν θα ξεπεράσω ποτέ στη ζωή μου! Όταν έχασα τον μπαμπά μου, σκέφτηκα “κι εγώ τώρα τι θα κάνω στη ζωή μου”; Παρέλυσα... Μέσα στο δωμάτιο που νοσηλευόταν γελούσα, έξω από εκεί έκλαιγα ...ήμουν σαν ένα φως που μετακινιόταν γύρω από το σώμα του».

Η Νατάσα Μανίσαλη είχε τονίσει στην συνέντευξη πως φοβόταν πολύ μήπως «χτυπηθεί» και η ίδια από τον καρκίνο. «Έχασα και την αδελφή της μαμάς μου από καρκίνο του μαστού και δεν ξέρω αν είναι κληρονομικό ή όχι».

Όσο για το παιδί που δεν απέκτησε, η ηθοποιός είχε σημειώσει: «Με τον άντρα μου παντρευτήκαμε το 1996. Ίσως ήμουν πολύ απασχολημένη εκείνη την περίοδο, ο άντρας μου είναι πολύ υπεύθυνος -όπως κι εγώ- δεν ήθελε να "ρίξουμε" ένα παιδί στη γιαγιά ή σε μια ξένη γυναίκα και να τρέχω εγώ όλη μέρα στα γυρίσματα. Στις μέρες μας, όταν βρισκόμαστε σε μια τέτοια στενωπό που ξέρουμε που οδηγεί, το να είχα ένα παιδί θα μου ήταν μεγάλο βάρος».

Η Νατάσα Μανίσαλη είχε επίσης εμφανιστεί το 2011 στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στο STAR και είχε αποκαλύψει μεταξύ άλλων πόσο την είχε στιγματίσει ο θάνατος του πατέρα της.

Δείτε το βίντεο:











-------------

Συγκλονίζει ο Βασίλης Κούκουρας για το θάνατο της Νατάσας Μανίσαλη


Είχε συμπρωταγωνιστήσει μαζί με τη Νατάσα Μανίσαλη στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά «Εμείς και εμείς». Τη γνώριζε καλά όχι μόνο από τα τηλεοπτικά πλατό και το θεατρικό σανίδι, αλλά ήταν και φίλοι. Ο Βασίλης Κούκουρας μίλησε στο star.gr για τον πρόωρο χαμό της.

«Είναι βαρύ το κλίμα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ούτε θέλω να λέμε τι καλό παιδί είναι ο ένας και ο άλλος όταν πεθαίνουν. Είχα συνεργαστεί μια χαρά με τη Νατάσα, ήμασταν φίλοι, βγαίναμε έξω. Το χιούμορ της ήταν δείγμα μεγαλοπρέπειας , ευφυΐας και ταλέντου, τα είχε όλα αυτά η Νατάσα. Είναι κρίμα να φεύγουν οι άνθρωποι τόσο νωρίς και με αυτές τις συνθήκες. Είναι κρίμα γιατί θα μπορούσε να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπούσε. Ήταν εξαιρετικά ταλαντούχα και φωτεινή στη σκηνή. Δε θέλω να πω κάτι άλλο».

-------------

Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας από το "Εμείς και εμείς" στη Μανίσαλη


Με ένα συγκινητικό μήνυμα στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, η Μαρία Φιλίππου αποχαιρέτησε τη Νατάσα Μανίσαλη. Οι δυο τους είχαν συμπρωταγωνιστήσει στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Εμείς και εμείς».

«Ο χείμαρρος στέρεψε το ηφαίστειο κοιμήθηκε και… εμείς απομείναμε βουβοί αναγκασμένοι να υποστούμε κι αυτή την απώλεια. Καλό ταξίδι αγαπημένη!», έγραψε η Μαρία Φιλίππου.




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι δηλώνει ο συζυγοκτόνος για το έγκλημά του - Πως αντιδρούν οι συγγενείς του θύματος


"Αγαπούσα την γυναίκα μου" λέει ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής


«Αγαπούσα την γυναίκα μου» είπε ο Κλοντ Λέσι ο οποίος σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του στην Ορμύλια Χαλκιδικής.

Μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε, ο συζυγοκτόνος ανέφερε ότι είναι ένας ήσυχος άνθρωπος και πρόσθεσε: «Προσέφερα ότι μπορούσα στην οικογένειά μου. Αγαπούσα τη γυναίκα μου. Πάντα την αγαπούσα. Το ίδιο με αγαπούσε και εκείνη. Δεν την ζήλευα. Με αγαπούσε και το ήξερα».

Παράλληλα ο 33χρονος Αλβανός ισχυρίστηκε ότι η οικογένειας της Λέλας είναι υπεύθυνη για τον χωρισμό τους. «Η οικογένειά της δεν ήθελε να είμαστε μαζί. Κάποιοι μπήκαν στη μέση» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης τόνισε ότι δεν ήταν ποτέ βίαιος με την σύζυγό του και μάλιστα υποστήριξε πως όταν τσακώνονταν έφευγε από το σπίτι. «Όλα τα ζευγάρια μαλώνουν. Υπήρχαν διαφωνίες αλλά βίαιος δεν ήμουν ποτέ. Με κατηγορούν αλλά λένε ψέματα. Όταν υπήρχε έντονη διαφωνία εγώ έφευγα από το σπίτι» είπε.

Δείτε το βίντεο από το Ε



------------

"Δεν με ήθελε η οικογένειά της" λέει ο συζυγοκτόνος


«Η σχέση μου με τα πεθερικά μου δεν ήταν ποτέ καλή. Δεν με ήθελαν επειδή είμαι από την Αλβανία. Από την αρχή δεν είχαμε καλή σχέση» είπε ο 33χρονος συζυγοκτόνος, Κλοντ Λέσι, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε.

«Εγώ όμως έλεγα ότι από τη στιγμή που η γυναίκα μου είναι δίπλα μου, δεν με νοιάζει για αυτούς» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την απόφαση της Λέλας να πάρουν διαζύγιο τόνισε: «Δεν είχα κάνει κάτι για να θέλει να χωρίσουμε. Ήταν ξαφνικό. Το καλοκαίρι μου είπε ότι θέλει να χωρίσουμε. Μετά έφυγα για λίγο καιρό στο εξωτερικό. Γύρισα πίσω και πάλευα για να μπορέσω να δω τα παιδιά μου, για να έχω μία επικοινωνία μαζί τους. Επί έξι μήνες δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Κοιμόμουν μόνο 2-3 ώρες. Πόσο να αντέξει το μυαλό; Δεν είχα δίπλα μου τα παιδιά μου. Όλα άλλαξαν απότομα».

Ο συζυγοκτόνος περιέγραψε τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν πριν σκοτώσει την άτυχη Λέλα: «Πήγα τον Φοίβο στην μητέρα του για να πάνε στα Θεοφάνεια. Είχαμε συμφωνήσει να μου τον φέρει πίσω το βράδυ. Περίμενα όλη μέρα να μου τον φέρει. Περίμενα επί ώρες να δω τον μικρό και έπινα. Δεν ήθελε να μου φέρει τον Φοίβο. Μου είπε ότι θα έβρισκε τους καλύτερους δικηγόρους και ότι δεν θα έβλεπα ξανά το παιδί».

«Άμα δεν μου έλεγε τίποτα, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Από κει και πέρα δεν θυμάμαι τι συνέβη. Όταν με κατηγόρησαν για φόνο, δεν το πίστευα» πρόσθεσε.

Όσο για τη σχέση του με τον μεγάλο του γιο, είπε: «Τον έπαιρνα κάθε μέρα από το σχολείο. Μία μέρα ξαφνικά δεν ήθελε ούτε να με δει, ούτε να μου μιλήσει».

Δείτε το βίντεο από το Ε



------------

"Είναι δειλός" απαντάει στον συζυγοκτόνο ο πεθερός του


«Είναι δειλία να λέει ότι δεν θυμάται τι έχει κάνει» δήλωσε ο πατέρας της άτυχης Λέλας, Λάμπης Μαυρομάτης απαντώντας σε όσα είπε νωρίτερα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου ο συζυγοκτόνος, Κλόντ Λέσι.

«Ένας άνθρωπος που έκανε μια αποτρόπαια πράξη δεν έχει το θάρρος να πει ότι εγώ το έκανα. Δεν θέλει να πάρει την ευθύνη και προσπαθεί να την επιρρίψει αλλού» τόνισε ο κ. Μαυρομάτης και συνέχισε λέγοντας ότι «Θα ήθελα να μας πει πότε εναντιωθήκαμε στην σχέση τους».

Παράλληλα, ο κ. Μαυρομάτης υπογράμμισε ότι «είναι φυσιολογικό να λέει ότι θέλει και να ακούει τους δικηγόρους του αλλά θα φανεί σύντομα πως περνούσε η κόρη μου μαζί του, γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Δείτε το βίντεο:



------------

Ο συζυγοκτόνος ζητάει συγγνώμη από τα παιδιά του


Μετανιωμένος για τη δολοφονία της συζύγου του εμφανίστηκε ο 33χρονος Κλοντ Λέσι επιμένοντας ωστόσο ότι δεν θυμάται τίποτα από όσα συνέβησαν εκείνη την ώρα.

«Έχω μετανιώσει. Ποιος θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο και μπροστά στα παιδιά του» είπε ο συζυγοκτόνος μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε και πρόσθεσε:

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τα παιδιά μου. Δυστυχώς κατάφερα να είναι ορφανά και από μάνα και από πατέρα. Εγώ θα είμαι εδώ για τα παιδιά μου και θα σκέφτομαι ότι μία μέρα θα τα δω».

«Ακόμα δεν πιστεύω ότι έκανα κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Για μένα ζει. Είναι κάτι που δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχω κάνει. Στα καλά μου δεν θα το έκανα ποτέ» είπε ο συζυγοκτόνος.

Δείτε το βίντεο από το Ε




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ασφαλιστικό: Το νομοσχέδιο φέρνε αντιδράσεις, απεργίες και πιθανό διάλογο


Πετρόπουλος: Χωρίς το ασφαλιστικό δεν θα μπορούμε να καταβάλουμε συντάξεις στο μέλλον


«Τον Ιανουάριο του 2015, παραλάβαμε ένα ασφαλιστικό σύστημα με ταμειακά ελλείμματα περί τα 4 δισ ευρώ. Τα ελλείμματα αυτά δημιουργήθηκαν από το 2011 και μετά, παρά τις μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις", ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Μανιάτη, για το εάν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα την εκχώρηση μελλοντικών εσόδων ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της τάξεως του 1,5 δισ το έτος, τα οποία με νόμο του 2013, είχαν παραχωρηθεί στο Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), για την συνολική ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος.

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και δεν περίμενα η δική μας κυβέρνηση να εγκαλείται για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και εθνικού πλούτου», απάντησε ο κ. Πετρόπουλος και χαρακτήρισε "αντιπερισπασμό", την ερώτηση του κ. Μανιάτη. Στη συνέχεια πρόσθεσε, ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα στην πράξη, καθώς δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμη έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Εργασίας υπερασπίστηκε την προτεινόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, χωρίς την οποία, όπως τόνισε, δεν θα καταστεί δυνατή στο μέλλον η καταβολή των συντάξεων και κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης, ότι "ενορχηστρώνουν μια πολεμική που υποστηρίζει ότι, ο λαός είναι εναντίον της δικής μας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης".

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, για το ασφαλιστικό των δικηγόρων, ο κ. Πετρόπουλος επανέλαβε ότι με το προτεινόμενο σύστημα οι ελεύθεροι επαγγελματίες επανέρχονται στην κοινωνική ασφάλιση και μπορούν στο εξής να έχουν σύνταξη και υγεία.

Ο υφυπουργός Εργασίας, είπε επίσης ότι το υπάρχων σύστημα περιείχε ανισότητες που κάθε άλλο παρά σύστημα αλληλεγγύης σηματοδοτούν με αποτέλεσμα κάποιοι να παίρνουν σύνταξη χωρίς να καταβάλλουν τις ανάλογες εισφορές, ενώ αποκλείονταν άλλοι που βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής.

"Ζούμε μια ανθρωπιστική κρίση, είμαστε στο βάθος της ερήμου και έχουμε ένα καρβέλι, αλάτι και λίγο νερό να τα μοιράσουμε σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε κατάρρευση", κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος.

-----------

Τελεσίγραφο των αγροτών στο Μαξίμου: Επιστολή στον Πρωθυπουργό από τα μπλόκα


Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα έστειλαν οι αγρότες με την οποία παραθέτουν τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Όπως αναφέρουν στη σχετική επιστολή «αρνούμαστε να αποδεχθούμε το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που βάζει ταφόπλακα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ζητάμε την απόσυρση του. Επιδιώκουμε συζήτηση και για το κόστος παραγωγής που είναι ο μοχλός ανάπτυξης».

«Απευθυνόμενοι στον Πρωθυπουργό είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε τεκμηριωμένα για το ασφαλιστικό το φορολογικό και το κόστος παραγωγής και την ανάγκη αναγνώρισης του επαγγέλματος των αγροκτηνοτρόφων.

Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία είμαστε μέλος δεν έχει προοπτική δεν έχει μέλλον όταν προσβλέπει μόνο σε φόρους περικοπές και περιορισμούς» υπογραμμίζουν οι αγρότες.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή των αγροτών στον Πρωθυπουργό:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΟΥΤΣΗ

ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Οι χιλιάδες κινητοποιημένοι αγρότες της χώρας και ειδικά οι νέοι, αγωνιούμε για το μέλλον μας. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που βάζει ταφόπλακα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ζητάμε την απόσυρση του. Επιδιώκουμε συζήτηση και για το κόστος παραγωγής που είναι ο μοχλός ανάπτυξης

Απευθυνόμενοι στον Πρωθυπουργό είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε τεκμηριωμένα για το ασφαλιστικό το φορολογικό και το κόστος παραγωγής και την ανάγκη αναγνώρισης του επαγγέλματος των αγροκτηνοτρόφων.

Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία είμαστε μέλος δεν έχει προοπτική δεν έχει μέλλον όταν προσβλέπει μόνο σε φόρους περικοπές και περιορισμούς.

Παρακάτω παραθέτουμε τις προτάσεις μας που αποσκοπούν σε ένα υγιή αγροτικό τομέα:

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

1. Τροποποίηση του οικονομικού κριτηρίου για τον ορισμό του «επαγγελματία αγρότη» στον Ν.3874/2010 από 35% ποσοστό γεωργικού εισοδήματος στο συνολικό ατομικό εισόδημα σε 51% τουλάχιστον ή τη δημιουργία δύο κατηγοριών 35% και 51% κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.

2. Διατήρηση του ΟΓΑ σε αυτόνομο πυλώνα κύριας ασφάλισης των αγροτών.

3. Κάθετη διοικητική και οικονομική διάκριση του ΟΓΑ σε 2 ταμεία. Α) Ταμείο Ασφάλισης Αγροτών στο οποίο θα ενταχθούν οι «επαγγελματίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που προέκυψαν μετά την καθιέρωση της πρόσθετης ασφάλισης. Β) Ταμείο Προνοιακής Ασφάλισης στο οποίο θα ενταχθούν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες ασφαλισμένων σήμερα στον ΟΓΑ.

4. Σύμπτυξη των επτά σημερινών κατηγοριών ασφάλισης σε πέντε για τους επαγγελματίες αγρότες και προτείνουμε να υπάρξει μια μικρή αύξηση στις υπάρχουσες εισφορές μας.

5. Απόδοση ισόποσων ασφαλιστικών εισφορών στο Τ.Α.Α. εκ μέρους όσων ασφαλισμένων ή συνταξιούχων άλλων Φορέων Κύριας Ασφάλισης θα εξακολουθούν να έχουν γεωργικό εισόδημα είτε απ’ ευθείας ως ασφαλιστικές εισφορές Τ.Α.Α., είτε μέσω αυξημένου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για την άσκηση γεωργικής δραστηριότητας πέραν του 13% που ισχύει για τους «επαγγελματίες αγρότες» Το ποσό που αναλογεί στο πέραν του 13% ποσοστού αποδίδεται στο Τ.Α.Α.

6. Εφαρμογή για μια τριετία 2016-2019 του ως άνω συστήματος και εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης μετά το τέλος της τριετίας για την οικονομική βιωσιμότητα του ασφαλιστικού ταμείου Τ.Α.Α. καθώς και λήψη διορθωτικών μέτρων αν αποδειχθεί ότι απαιτούνται.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

1. Ατομικό αφορολόγητο 12.000,00 ευρω, 3.000,00 ευρω ανά τέκνο και αφορολόγητες επιδοτήσεις. Οι ενισχύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός φορολογίας.

2. Τροποποίηση του οικονομικού κριτηρίου για τον ορισμό του «επαγγελματία αγρότη» στον Ν.3874/2010 από 35% ποσοστό γεωργικού εισοδήματος στο συνολικό ατομικό εισόδημα σε 51% τουλάχιστον.

3. Εφαρμογή του Ν. 4172/2013 σε όσους πληρούν το ως άνω κριτήριο μετά την τροποποίησή του, για την φορολόγηση του γεωργικού εισοδήματος και ταυτόχρονη κατάργηση της τροπολογίας Βαλαβάνη στον Ν. 4328 άρθρο 2 παρ.1. Δηλαδή φορολόγηση των «επαγγελματιών αγροτών» κάτω του 13% στο καθαρό κέρδος που προκύπτει ως λογιστικό αποτέλεσμα των βιβλίων – στοιχείων και 0% προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος χωρίς καμία προσθήκη ενισχύσεων.

4. Οι νεοεισερχόμενοι αγρότες τα πρώτα τρία χρόνια να έχουν χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης ώστε να μπορούν να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της νέας τους δραστηριότητας.

5. Οι διατάξεις του προσχεδίου για όποιους άλλους συντελεστές σταδιακά αυξανόμενους εφαρμόζονται στις λοιπές κατηγορίες αγροτών.

6. Αναγνώριση προσωπικής εργασίας αγροτών και υπολογισμός με βάση τις ΜΑΕ κάτι το οποίο εφαρμόζεται και στον υπολογισμό των Ευρωπαϊκών αγροτικών προγραμμάτων στήριξης.

7. Κατάργηση των τεκμηρίων και του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

8. Η επιβεβαίωση εκπλήρωσης του οικονομικού κριτηρίου γίνεται με τα φορολογικά στοιχεία του προηγούμενου έτους, ή με την προσκόμιση βεβαίωσης του ΚΕΠΠΥΕΛ κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, ή με τα υποβαλλόμενα στοιχεία του τρέχοντος έτους απ΄ ευθείας από το ΚΕΠΠΥΟ του Υπ. Οικονομικών.

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

1. Μείωση της κιλοβατώρας του αγροτικού ρεύματος στο επίπεδο που βρίσκεται και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες ώστε να είναι ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας. Γενναία ρύθμιση των οφειλών σε 36 άτοκες δόσεις όπως αντίστοιχα ισχύει και στα νοικοκυριά με το οικιακό τιμολόγιο.

2. Ανάπτυξη σύγχρονου συστήματος για μειωμένο φόρο κατανάλωσης πετρελαίου στους «επαγγελματίες αγρότες» με χρήση δεικτών κατανάλωσής του, ανά είδος καλλιέργειας και ανά στρέμμα.

3. Μείωση συντελεστή ΦΠΑ στο 6,5% στα γεωργικά εφόδια όπως αντίστοιχα ισχύει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

4. Αυστηρός έλεγχος εκ μέρους του κράτους στις εναρμονισμένες πρακτικές που αναπτύσσονται σε βάρος των αγροτών στον τομέα των εφοδίων και στον τομέα εμπορίας- διακίνησης των αγροτικών προϊόντων.

5. Ετήσιο χρονοδιάγραμμα καταβολής των ενισχύσεων – αποζημιώσεων, που θα τηρείται εκ μέρους των Οργανισμών του ΥΠΑΑΤ. (ΕΛΓΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ)

6. Άμεση προκήρυξη των μέτρων ΠΑΑ 2014-2020 για την υλοποίηση δράσεων μείωσης του κόστους των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

7. Άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών προσδιορισμού των οριστικών ατομικών δικαιωμάτων καθώς και ολοκλήρωση της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης 2015.

Οι Έλληνες αγρότες ζητάμε να μας επιτραπεί να καλλιεργήσουμε τη γη μας, ώστε να πατάξουμε πλούτο για να βοηθήσουμε τη χώρα μας να βρει διέξοδο από τη χαώδη κατάσταση που έχει επέλθει.

-----------

Σε απεργία-αποχή και την άλλη εβδομάδα οι μηχανικοί

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις του τεχνικού κόσμου.

Συνεχίζεται η απεργία-αποχή όλων των διπλωματούχων μηχανικών από τη συμμετοχή τους σε τεχνικά συμβούλια έργων και μελετών, καθώς και από το σύνολο των επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ., περιλαμβανομένων και των Επιτροπών Δημοπράτησης), από 8/2 έως 12/2/2016. Ταυτόχρονα, σύμφωνα τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, οι κινητοποιήσεις προβλέπεται να κλιμακωθούν και να συνεχιστούν δυναμικά τις επόμενες ημέρες κατά των προβλεπόμενων ρυθμίσεων που προτείνονται.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος του ΤΕΕ, «οι μηχανικοί, το ΤΕΕ και όλοι οι τεχνικοί φορείς συντονίζονται με όλους τους επιστημονικούς φορείς της χώρας, αλλά πλέον το μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, γιατί καταστρέφει ολόκληρη την κοινωνία». Όπως τονίζει ο κ. Στασινός, «το ΤΕΕ και οι μηχανικοί συντονίζονται με όλους τους φορείς και τους κλάδους πάνω στο πλαίσιο της επιτυχημένης γενικής απεργίας της 4ης Φλεβάρη, προετοιμάζοντας νέες κινητοποιήσεις. Οι διπλωματούχοι μηχανικοί συνεχίζουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε το υπουργείο Εργασίας».

Η εν λόγω απόφαση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων των διοικήσεων του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος, της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και του συνόλου των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, εργοληπτικών και μελετητικών φορέων των μηχανικών, με δεδομένο το προσωρινό, τουλάχιστον, αδιέξοδο που παρατηρείται στις συζητήσεις για το νέο ασφαλιστικό που προτείνεται από την κυβέρνηση, καθώς επίσης και των κινητοποιήσεων που κλιμακώθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος όλων αγωνιστικών δράσεων των μηχανικών καθώς και όσων στην πορεία προστεθούν είναι η αποτροπή ψήφισης αυτού του σχεδίου που καταστρέφει το ταμείο των μηχανικών, τον κλάδο συνολικά, και ναρκοθετεί ουσιαστικά την αναγκαία αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και του λαού.

-----------

Συνεδριάζουν τη Δευτέρα επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες

Θα αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Την Δευτέρα συνεδριάζουν επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους ενάντια στο ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα , οι επιστημονικοί φορείς της χώρας και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μετά την άρνησή τους για συμμετοχή σε διάλογο με την Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, όπως αποφασίστηκε στην ορισθείσα συνάντηση του Υπουργείου Εργασίας, την Παρασκευή 5.2.2016, θα συνεδριάσουν στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

-----------

Οι δικηγόροι παρατείνουν την αποχή έως τις 15 Φεβρουαρίου


Παρατείνουν οι δικηγόροι έως τις 15 Φεβρουαρίου την αποχή από τα καθήκοντα τους μετά από σχετική απόφαση που έλαβε πριν από λίγο η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

-----------

Πρόσκληση προς τους αγρότες για διάλογο από την Βουλή

Το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή.

Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, καλούνται να παραστούν εκπρόσωποι αγροτικών φορέων, την ερχόμενη Τρίτη στις 9 του μηνός, με θέμα συζήτηση των εκπροσώπων των κομμάτων - μελών της Επιτροπής για τα τρέχοντα ζητήματα του αγροτικού χώρου.

Μετά την προαναγγελία από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, στην Ολομέλεια και την επαναβεβαίωση εκ μέρους του προέδρου της Βουλής για συζήτηση με εκπρόσωπους των αγροτών, στην Επιτροπή, η συνεδρίαση καθορίστηκε για την Τρίτη στις 3 το μεσημέρι.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πεζόδρομος την Κυριακή η λεωφόρος Νίκης


Μέτρα αστυνόμευσης στους ποδηλατόδρομους.

Κλειστή για έξι ώρες, από τις 11.00 έως τις 17.00, για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα θα παραμείνει η Λεωφόρος Νίκης την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου, στο πλαίσιο της πεζοδρόμησης που γίνεται μία φορά το μήνα.

Ταυτόχρονα θα αμφιδρομηθούν οι οδοί Δημοσθένους και Πλουτάρχου, ώστε να εξυπηρετούνται οι σταθμοί αυτοκινήτων, ενώ θα ενισχυθούν τα μέτρα αστυνόμευσης στους ποδηλατοδρόμους των οδών Σαλαμίνος και Ν. Κουντουριώτη (τμήμα μεταξύ των οδών Σαλαμίνος - Βενιζέλου) για την απρόσκοπτη κίνηση των ποδηλατιστών προς το σημείο της πεζοδρόμησης.


Πηγή: http://www.seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το «σφάλμα 53» σκοτώνει τα iPhone


Η Apple μπλοκάρει τηλέφωνα που επισκευάστηκαν σε μη εξουσιοδοτημένο service!

Η Apple έχει κατηγορηθεί ότι «σκοτώνει» τα iphone που έχουν επισκευαστεί από τρίτες εταιρίες και δεν χρησιμοποιούν αυθεντικά ανταλλακτικά αναφέρει δημοσίευμα του independent και του Guardian.

Η εταιρεία κατηγορείται ότι η νέα αναβάθμιση του λειτουργικού περιλαμβάνει μία εφαρμογή που μπλοκάρει τη συσκευή εάν έχει επισκευαστεί από κάποιον που δεν δουλεύει για την Apple. Η εφαρμογή που μπλοκάρει το τηλέφωνο χτυπάει τους κατόχους του iPhone 6 όταν αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.

Η Kyle Wiens, ιδιοκτήτρια του site iFixit, είπε στον Guardian, ότι αυτό θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στους λάτρεις αυτών των συσκευών και πρόσθεσε ότι το σχετικό θέμα στη σελίδα της δέχθηκε περισσότερα από 183.000 χτυπήματα που φανερώνει ότι ήδη έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στους χρήστες της εταιρείας.

Μετά την αναβάθμιση των τηλεφώνων, είναι δυνατή η αναγνώριση της αυθεντικότητας των υλικών που χρησιμοποιούνται στη συσκευή. Εάν τα υλικά δεν είναι αυθεντικά, τότε η συσκευή κλειδώνει. «Δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση, απλά η συσκευή κλειδώνει» λέει η ίδια.

Σύμφωνα με τον Guardian ήδη χιλιάδες χρήστες iPhone 6 είδαν τα τηλέφωνα να απενεργοποιούνται γιατί το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Apple μπλοκάρει τις συσκευές.

Το μήνυμα που εμφανίζεται στους χρήστες που έκαναν επισκευή σε κατάστημα που δεν είναι της Apple είναι «σφάλμα 53».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ναι» του Άρειου Πάγου σε συμβιβασμό για φοροδιαφυγή που τελέσθηκε πριν τις 31.12.2013


Διαβάστε αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης του αντεισαγγελέα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής εμμένει στις θέσεις που εξέφρασε το περασμένο έτος με δύο γνωμοδοτήσεις του, δηλαδή, ότι δεν έχει καταργηθεί η δυνατότητα φορολογικού συμβιβασμού για φορολογικά αδικήματα που τελέσθηκαν πριν την 31.12.2013, οπότε και άρχισε η ισχύς του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ).

Αναλυτικότερα, το περασμένο έτος ο Νίκος Παντελής σε δύο γνωμοδοτήσεις του είχε υποστηρίξει ότι με την ισχύ του ΚΦΔ (1.1.2014) έχει καταργηθεί η δυνατότητα διοικητικού και δικαστικού συμβιβασμού και έτσι οι φορολογικές αρχές ΔΟΥ και ΣΔΟΕ, οφείλουν να υποβάλλουν άμεσα μηνυτήριες αναφορές σε περίπτωση φοροδιαφυγής.

Αντίθετα, ισχύει η δυνατότητα φορολογικού συμβιβασμού για φορολογικά αδικήματα που τελέσθηκαν πριν την 31.12.2013.

Οι δύο γνωμοδοτήσεις του Νίκου Παντελή εκδόθηκαν με αφορμή ερώτημα της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τις ρυθμίσεις του νέου ΚΦΔ, ο οποίος τροποποιήθηκε στη συνέχεια με τους νόμους 4174/2013 και 4254/2014.

Τώρα, η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επανήλθε ζητώντας διευκρινήσεις από τον Νικ. Παντελή για τον τρόπο υλοποίηση των περσινών γνωμοδοτήσεών του.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε απαντητική επιστολή του προς τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιμένει στις θέσεις που εξέφρασε στις περσινές γνωμοδοτήσεις του, δηλαδή ότι δεν έχει καταργηθεί η δυνατότητα οποιουδήποτε φορολογικού συμβιβασμού για υποθέσεις φοροδιαφυγής που τελέσθηκαν πριν την 31.12.2013.

Να σημειωθεί ότι ο νέος ΚΦΔ (1.1.2014) δεν προβλέπει διαδικασία συμβιβασμού για υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Ακόμη, αναφέρει ότι ούτε η έκδοση του νόμου 4337/2015 που τροποποίησε τη φορολογική ποινική νομοθεσία αλλάζει τις θέσεις που εξέφρασε στις δύο γνωμοδοτήσεις του 2015.

Τέλος, σημειώνει ο εισαγγελικός λειτουργός, ότι η μόνη λύση είναι η επανασύσταση των διοικητικών επιτροπών μέσω της νομοθετικής ρύθμισης που προβλεπόντουσαν από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της άτυχης Μελίνας


Ένα συγκινητικό μήνυμα έγραψε στη σελίδα του συζύγου της στο Facebook η μητέρα της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη που πριν ένα μήνα είδε το αγγελούδι της να σβήνει στο νοσοκομείο μετά από μία επέμβαση ρουτίνας.

Διαβάστε εδώ την ανάρτηση όπως δημοσιεύτηκε στο cretalive.gr.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θύμα παρενόχλησης η ρεπόρτερ σε ζωντανή σύνδεση στην Κολωνία


Μια δημοσιογράφος βελγικής καταγωγής έμεινε άναυδη, όταν ενώ μετέδιδε ζωντανά το ρεπορτάζ της από την Κολωνία ένας άνδρας που βρισκόταν από πίσω, της επιτέθηκε.

Πρόκειται για τη δημοσιογράφο Εσμεράλντα Λαμπιέ, η οποία βρισκόταν για τις ανάγκες του ρεπορτάζ σε καρναβάλι στην Κολωνία. Την ώρα λοιπόν που η γυναίκα βρισκόταν στον αέρα ένας άνδρας εμφανίστηκε από το πουθενά και έπιασε το στήθος της.

«Στην αρχή απλά έκαναν περίεργα νεύματα πίσω από την πλάτη μου. Και ξαφνικά ένα χέρι βρέθηκε να ακουμπάει το στήθος μου. Σοκαρίστηκα», δηλώνει χαρακτηριστικά η κοπέλα στο «The Local».

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυση δύο Ελλήνων φωτορεπόρτερ κατά του Associated Press


Μήνυση κατά του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων Associated Press κατέθεσαν οι φωτορεπόρτερ, Νικόλαος Γιακουμίδης και Δημήτρης Μεσσίνης για κλοπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας χιλιάδων φωτογραφιών, εμπορικής αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρει το tvxs.gr διαπιστώθηκε ότι το πρακτορείο ΑΡ, τα τελευταία χρόνια, πέραν του δικαιώματος χρήσης για δημοσιογραφικό σκοπό, παραχωρούσε προς πώληση και εμπορική χρήση μέρος του φωτογραφικού αρχείου του Δημήτρη Μεσσίνη και του Νικόλαου Γιακουμίδη, για εκτύπωση φωτογραφιών υψηλής αισθητικής προς τους ιδιώτες χρήστες του διαδικτύου μέσω του site www.replayphotos.com/apphotostore.

Στο διαδίκτυο είχαν αναρτηθεί πάνω από 3.000 φωτογραφίες των δύο φωτογράφων επιτρέποντας στους αγοραστές ακόμη και την παράνομη αλλοίωση των πρωτοτύπων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια των δημιουργών, με αποτέλεσμα τον παράνομο πλουτισμό του πρακτορείου εις βάρος τους.

Αναφέρεται μάλιστα, ότι όταν ο Δημήτρης Μεσσίνης διαμαρτυρήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα τον Νοέμβριο του 2014, το πρακτορείο ενώ στην αρχή το αρνήθηκε, στη συνέχεια κατέβασε αρχικά τις δικές του φωτογραφίες από την ιστοσελίδα και τις επόμενες μέρες τις φωτογραφίες του Νικόλαου Γιακουμίδη, και των υπόλοιπων φωτογράφων του πρακτορείου.

Ο Νικόλαος Γιακουμίδης ανακάλυψε επίσης ότι η παραχώρηση φωτογραφιών προς εμπορική χρήση γινόταν και προς άλλες εμπορικές ιστοσελίδες ανά τον κόσμο.

Οι δύο φωτογράφοι κατέθεσαν μήνυση στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατά της νόμιμης εκπροσώπου του πρακτορείου στην Ελλάδα μετά την αρνητική στάση του πρακτορείου ΑΡ στα εξώδικα που έστειλαν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το νέο χαράτσι που θα πλήξει τους ιδιοκτήτες ακινήτων


Μεγάλες επιβαρύνσεις φέρνει η νέα κλίμακα για φορολογούμενους που εισπράττουν εισοδήματα από ακίνητα.

Αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές από 11% σε 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και στο 35% από 33% για εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.

Παράλληλα προστίθεται ένας ακόμη φορολογικός συντελεστής μεταξύ 40% - 45% στα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ ο οποίος όμως θα επιβληθεί στα εισοδήματα του 2016 και όχι του 2015 σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών...

Με τέτοιους συντελεστές, οι ιδιοκτήτες θα φτάσουν να αποδίδουν στην εφορία το 40% του εισοδήματός τους χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο ΕΝΦΙΑ ο οποίος επίσης εκτοξεύει τις συνολικές κρατήσεις στα εισοδήματα από ενοίκια ακόμη και πάνω από το 50-60%.

Αναλυτικά, κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων προτείνεται να διαμορφωθεί ως εξής:

1. Για εισοδήματα αποκλειστικά από ενοίκια από 0 έως 12.000 ευρώ προτείνεται συντελεστής 15% (από 11% που είναι σήμερα) με βάση τα όσα αναφέρει και το μνημόνιο)

2. Για εισοδήματα από 12.000 έως 40.000 ευρώ, προτείνεται να επιβληθεί φόρος με συντελεστή 35% (από 33% που είναι σήμερα). Και αυτή η αύξηση αναφέρεται στο μνημόνιο

3. Για εισοδήματα από 40.000 ευρώ και πάνω, προτείνεται να καθιερωθεί νέος συντελεστής 45%.

Συνολικά, εισοδήματα από ακίνητα δηλώνουν 1,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Από αυτούς λιγότεροι από 5000 δηλώνουν εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ. Γι’ αυτό η πρόταση προβλέπει την επιβολή αυξημένου συντελεστή από τα επίπεδα των 40.000 ευρώ: για να αυξηθεί ο αριθμός των φορολογουμένων που θα φορολογηθούν και με το συντελεστή του 45% κατά τουλάχιστον 10.000 άτομα.

Πώς όμως επηρεάζει τον κάθε ιδιοκτήτη; Αυτό το σενάριο –τελικές αποφάσεις για τους φορολογικούς συντελεστές δεν έχουν ληφθεί καθώς κάτι τέτοιο προϋποθέτει συμφωνία με τους δανειστές στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης- προσθέτει φορολογικά βάρη στο σύνολο των φορολογουμένων που έχουν εισοδήματα από ακίνητα. Η αύξηση του φόρου κυμαίνεται από 36% για τους έχοντες εισοδήματα έως 12.000 ευρώ (όπου ο συντελεστής ανεβαίνει από το 11% στο 15%) ενώ για τα μεγάλα εισοδήματα από ενοίκια (άνω των 100.000 ευρώ), ο φόρος αυξάνεται από 27% έως 32%.

Δείτε τον παρακάτω αναλυτικό πίνακα για να αντιληφθείτε το ύψος του φόρου που θα σας έρθει, από το πρώτο ευρώ που εισπράττετε από ενοίκια.

Εισόδημα από ενοίκιαΦόρος στα εισοδήματα του 2015Φόρος στα εισοδήματα του 2016ΔιαφοράΠραγματικός συντελεστής
20002203008015%
400044060016015%
600066090024015%
8000880120032015%
100001100150040015%
150002310285054019%
140001980250052018%
160002640320056020%
180003300390060022%
200003960460064023%
220004620530068024%
240005280600072025%
260005940670076026%
280006600740080026%
300007260810084027%
350008910985094028%
400001056011600104029%
450001221013850164031%
500001386016100224032%
550001551018350284033%
600001716020600344034%
650001881022850404035%
700002046025100464036%
750002211027350524036%
800002376029600584037%
850002541031850644037%
900002706034100704038%
950002871036350764038%
1000003036038600824039%
12000036960476001064040%
14000043560566001304040%
16000050160656001544041%
18000056760746001784041%
20000063360836002024042%

Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκκενώθηκε σταθμός στο Λονδίνο


Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του σταθμού Βικτώρια στο Λονδίνο έπειτα από πληροφορίες ότι βρέθηκε βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο κτίριο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκρίθηκαν τα κονδύλια για τα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων


Πιστώσεις ύψους 9,3 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας.

Στην έγκριση πιστώσεων ύψους 9,3 εκατ. ευρώ προχώρησε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας για έργα που αφορούν στη δημιουργία κέντρων υποδοχής και καταγραφής προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ειδικότερα, η χρηματοδότηση αφορά σε κέντρα υποδοχής και καταγραφής μεταναστών σε Λέσβο, Κω, Λέρο, Χίο και Σάμο που δέχονται τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές.

Η έγκριση της χρηματοδότησης γίνεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ελληνικής κυβέρνησης για την επιτάχυνση και έγκαιρη αποπεράτωση των έργων που αφορούν στη δημιουργία πλήρως λειτουργικών hot spots, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ήθελε να αποκτήσει εξωτικό μαύρισμα και… πρασίνισε!


Η απίστευτη περιπέτεια μίας 27χρονης.

Η 27χρονη Kristy Reeves ήθελε απλώς να αποκτήσει ένα μαύρισμα με ένα από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Το αποτέλεσμα όμως ήταν να πρασινίσει το πρόσωπό της! Αντί για το σκούρο εξωτικό χρώμα που ήθελε, πέτυχε να γίνει απλώς πράσινη...

Όλα ξεκίνησαν όταν έστειλε ένα φίλο της να πάρει ένα γνωστό προϊόν μαυρίσματος από κατάστημα. Εκείνος πήγε σε ένα κατάστημα στο Έσσεξ, αλλά καθώς δεν βρήκε το εν λόγω προϊόν στο ράφι το ζήτησε από έναν υπάλληλο και εκείνος έφερε το μπουκάλι από την αποθήκη. Όταν η 27χρονη έβαλε το προϊόν στο πρόσωπό της, άρχισε... να πρασινίζει!

Η Kirsty είπε χαρακτηριστικά: «Το έβαλα την πρώτη φορά και ήξερα ότι συνήθως είναι λίγο πράσινο, επειδή έχει μια πράσινη απόχρωση. Το άφησα για περίπου 45 λεπτά, ως συνήθως, αλλά άρχισε να γίνεται όλο και πιο πράσινο. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ότι το χρώμα δεν θα φύγει. Κάλεσα μια φίλη μου η οποία είναι αισθητικός και της έστειλα μια φωτογραφία. Εκείνη είπε ότι το προϊόν μάλλον είχε πάρει αέρα μέσα».



Η κοπέλα που είχε ξαναχρησιμοποιήσει το προϊόν προσπάθησε να το βγάλει με κρέμα που αφαιρεί το μακιγιάζ, δίχως όμως αποτέλεσμα. Το χρώμα δεν έφευγε και χρειάστηκε 3 μέρες για να καθαρίσει, αφήνοντας όμως ένα κόκκινο εξάνθημα.



«Δεν βγήκα καθόλου έξω. Ήμουν τρομοκρατημένη. Ήξερα ότι δεν είχα αλλεργική αντίδραση. Ήξερα ότι έφταιγε το προϊόν. Ο μπαμπάς μου με φώναζε Hulk και πριγκίπισσα Φιόνα», λέει η ίδια. Όπως εξήγησε, το κατάστημα τής έδωσε απλά ένα κουπόνι 15 λιρών, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία τής είπε ότι το προϊόν μάλλον είχε πάρει αέρα, καθώς όταν το βάλεις σε οξυγόνο, αλλάζει χρώμα. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, είναι ότι το προϊόν δεν αποθηκεύτηκε σωστά και αλλοιώθηκε.

Όμως, αυτό που την ενοχλεί περισσότερο, είναι ότι κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι έπαθε. Εκπρόσωπος από το κατάστημα είπε μιλώντας στη Sun ότι ενδιαφέρεται πάνω απ’ όλα να είναι ευχαριστημένοι οι πελάτες του και θα διερευνήσει το ζήτημα, ενώ η εταιρεία παραγωγής του προϊόντος δεν απάντησε...



Διαβάστε περισσότερα...

Επανεισάγεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα»


Διαβάστε τι περιλαμβάνει.

Επανέρχεται στη Βουλή, το νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης και ορίστηκε - για την ερχόμενη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι και την Παρασκευή, 12 του μηνός στις 2 το μεσημέρι - κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Μορφωτικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι νομοσχέδιο είχε κατατεθεί στη Βουλή στις 14 Δεκεμβρίου 2015 και στις 16 και 17 του ίδιου μήνα με την διαδικασία του επείγοντος είχε ξεκινήσει η επεξεργασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Η συζήτηση ωστόσο, διεκόπη τότε, λόγω των αντιδράσεων της Αντιπολίτευσης, όπως είχε ενημερώσει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με προγραμματισμό να επανέλθει μετά τις εορτές.

Το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου», περιλαμβάνει κυρίως διατάξεις που άπτονται στον χώρο της Υγείας.

Ειδικότερα αφορά:

- Υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και ευπαθών ομάδων (π.χ. έγκυες, παιδιά, χρόνιοι πάσχοντες, ψυχικά ασθενείς, και τοξικοεξαρτημένοι, ανεξαρτήτως του νομικού καθεστώτος στο οποίο εμπίπτουν και της κατοχής νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα)

- Διευκόλυνση προσλήψεων και κίνητρα στελέχωσης με στόχο την κάλυψη θέσεων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας στις άγονες περιοχές της χώρας

- Άρση των εμποδίων που δυσχεραίνουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των ειδικευόμενων για την κάλυψη θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία (ειδικώς της επαρχίας)

- Μέτρα διευκόλυνσης των κρίσεων των ιατρών του ΕΣΥ έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι προσλήψεις

- Διευκόλυνση της διαδικασίας μετατάξεων- μεταθέσεων των γιατρών και του προσωπικού εντός του ΕΣΥ

- Ρυθμίσεις των εφημεριών των ιατρών και του επιστημονικού προσωπικού με στόχο την ασφαλέστερη εφημεριακή κάλυψη των νοσοκομείων

- Αναδιοργάνωση των υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων των ιατρών του ΕΣΥ για την ταχύτερη διερεύνηση και διεκπεραίωση των υποθέσεων (χρηματισμός, διαφθορά κ.α.)

- Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού του ΕΚΑΒ

- Διαφανής διαχείριση λίστας χειρουργείου για την έγκαιρη, ασφαλή και χωρίς συναλλαγή (φακελάκι) εξυπηρέτηση των πολιτών

- Σύσταση Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.

- Ίδρυση Νοσοκομείου Θήρας μέσω ΑΕΜΥ Α.Ε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...