Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκινά η καταπολέμηση κουνουπιών στη Β. Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διορθώσεις σε γεωγραφικά σημεία λόγω, μεταξύ άλλων, και του ιού Ζίκα.

Με οδηγό την επιτυχημένη εμπειρία της περσινής χρονιάς, θα συνεχιστεί και φέτος το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι προϊστάμενοι των υγειονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή υπό τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Γιώργο Παυλίδη και με την συμμετοχή του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα, Σωτήρη Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη, η διοίκηση της Περιφέρειας για το 2016, «επιδιώκει διορθώσεις γεωγραφικά σημειακές και τεχνικές, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα ενόψει των κινδύνων που διακινούνται με τα κουνούπια και έχουν να κάνουν με τον ιό του Δυτικού Νείλου, την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών, τον ιό Ζίκα κλπ».

Όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών, πρόκειται να ξεκινήσουν πολύ πιο έγκαιρα φέτος, από το μήνα Μάρτιο. Επιπλέον, θα οργανωθεί καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της κοινωνίας, καθώς απαιτούνται, σύμφωνα με τους προϊσταμένους των υγειονομικών υπηρεσιών, «συνδυαστικά με την αντίστοιχη δράση της πολιτείας και οι ατομικές προσπάθειες των πολιτών στον ιδιωτικό τους χώρο για την επιτυχή καταπολέμηση και την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας μετάδοσης νόσων».

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, σημείωσε επίσης την ανάγκη διόρθωσης τεχνικών περιορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «που εφαρμόζονται καθ΄ υπερβολή στη χώρα μας, για την αντιμετώπιση των κουνουπιών κι επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα εφαρμογής ανάλογων προγραμμάτων».

Ο ίδιος στις δηλώσεις του, επεσήμανε την ανάγκη διασφάλισης της υγείας των πολιτών, της περιουσίας τους, της ποιότητας ζωής τους και της ομαλής λειτουργίας της οικονομίας και του τουρισμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.