Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Πέθανε κάνοντας σεξ με σκιάχτρο...


Το είχε «εξοπλίσει» με στραπόν, περούκα και κραγιόν.

Η αλήθεια είναι πως πολλοί τα τελευταία χρόνια κάνουν λόγο για αδυναμία εξεύρεσης του σωστού συντρόφου, από την άλλη όλο και νέα δεδομένα για ποίκιλλες ερωτικές προτιμήσεις και σεξουαλικά φετίχ έρχονται στο φως...

Αυτά τα δύο ίσως συνετέλεσαν στον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του ένας Αργεντίνος την Παρασκευή. Σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας ο 58χρονος άφησε την τελευταία του πνοή κάνοντας σεξ με ένα σκιάχτρο, το οποίο είχε εξοπλίσει με ένα στραπόν 15 εκατοστών, ενώ του είχε φορέσει και μια μακριά περούκα αγνώστου χρώματος.

Όπως δήλωσαν οι αστυνομικοί που βρήκαν το άψυχο σώμα του Rodolfo Moure δίπλα στο σκιάχτρο. «Αρχικά νομίζαμε ότι επρόκειτο για δύο πτώματα αλλά στη συνέχεια διαπιστώσαμε πως το ένα ήταν σκιάχτρο με περούκα και κραγιόν»

«Το σκιάχτρο ήταν ξαπλωμένο δίπλα στον νεκρό και φορούσε ένα στραπόν 15 εκατοστών. Το πτώμα δεν έφερε τραύματα ή σημάδια που να υποδεικνύουν ότι είχε υποστεί βία, γι’ αυτό και οι αρμόδιοι εκτιμούν πως πέθανε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης».

Παρόλα αυτά τα αίτια του θανάτου αναμένεται να επιβεβαιώσει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Πάντως οι γείτονες του εκλιπόντος έκαναν λόγο για έναν ιδιαίτερα μοναχικό άνθρωπο.

Διαβάστε περισσότερα...

Selfie πόνου από τον απρόσεκτο σκιέρ


Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έναν σκιέρ σε μία χιονισμένη πλαγιά στην Ιαπωνία, καθώς θέλησε να βγάλει selfie, στη διαδρομή των lift, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο... κεφάλι. Ο σκιέρ κατέγραψε το ατύχημα.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας υπομονετικός σκύλος


Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και ένας πιστός προστάτης της οικογενείας που ανήκει. Πολλά βίντεο στο διαδίκτυο δείχνουν και την αγάπη των σκύλων για τα μωρά. Στο βίντεο που ακολουθεί ένας σκύλος ράτσας Μπουλ Τεριέ υπομένει τα χάδια και χτυπήματα ενός μωρού αδιαμαρτύρητα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας στην Ανταρκτική


Όταν σκεφτόμαστε ένα μέρος με πολύ ζέστη, η Ανταρκτική δεν είναι η πρώτη περιοχή που μας έρχεται στο νου. Όμως, καθώς η κλιματική αλλαγή θερμαίνει τους πόλους με ταχύτερους ρυθμούς από τον υπόλοιπο πλανήτη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα.

Ο Δρ. Τζεφ Μάστερς στο Weather Underground επισήμανε ότι στις 24 Μαρτίου 2015 “καταγράφηκε στην Ανταρκτική η υψηλότερη θερμοκρασία στα χρονικά, όταν ο υδράργυρος εκτινάχθηκε στους 17,5 βαθμούς Κελσίου στη “Βάση Ελπίδα” (Esperanza Base) της Αργεντινής στο βόρειο άκρο της παγωμένης ηπείρου”.

Την προηγούμενη ημέρα είχε καταρριφθεί πάλι το ρεκόρ με 17,4 βαθμούς Κελσίου στην επίσης αργεντίνικη βάση “Μαράμπιο” σε μια μικρή νησίδα στα ανοιχτά της Ανταρκτικής Χερσονήσου.

Για να συναντήσουμε αντίστοιχα επίπεδα πρέπει να επιστρέψουμε 54 ολόκληρα χρόνια πίσω, όταν στις 24 Απριλίου 1961 η θερμοκρασία έφτασε τους 17,1 βαθμούς Κελσίου πάλι στη “Βάση Ελπίδα”.

Τις μετρήσεις επιβεβαίωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Αργεντινής.

Όμως, η ζέστη δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η παγωμένη ήπειρος, αναφέρει το econews.gr.

Οι διαμορφούμενες κλιματικές συνθήκες έχουν άμεσες επιπτώσεις στον πάγο με τους ρυθμούς μείωσης να φτάνουν τους 160 γιγατόνους ετησίως.

Επίσης, η τρύπα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική έχει επιφάνεια όσο η Βόρειος Αμερική.

Τέλος, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης από σκουπίδια και διαρροές πετρελαιοειδών στο νησί Κινγκ Τζωρτζ, το μεγαλύτερο του συμπλέγματος των Νοτίων Σέτλαντ, 120 χιλιόμετρα από τις βορειοδυτικές ακτές της Ανταρκτικής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλήθειες και ψέματα για τους ισχυρούς των επιχειρήσεων


Μύθοι για διευθύνοντες συμβούλους.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί ένας μύθος γύρω από τους ηγέτες μεγάλων επιχειρήσεων.

Συχνά ο κόσμος φαντάζεται ότι, λόγω των πολύ υψηλών αποδοχών τους, οι «αρχηγοί» των μεγάλων επιχειρήσεων είναι όπως τα ανώτατα στελέχη που βλέπουμε στην τηλεόραση να κάνουν μία χλιδάτη ζωή που δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή των απλών ανθρώπων.

Ωστόσο, τελευταία στοιχεία από έρευνα της AOL καταρρίπτουν το μύθο του απρόσιτου επικεφαλής μεγάλης επιχείρησης και αποκαλύπτουν πώς είναι στην πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι.

Το ειδικό site, CareerBuilder, διεξήγαγε μία έρευνα σχετικά με την καθημερινότητα ανώτερων στελεχών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων άνω των 500 γενικών διευθυντών, διευθυνόντων συμβούλων, οικονομικών διευθυντών και άλλα.

Από την έρευνα λοιπόν προκύπτει ότι μόνο ένας στους πέντε διευθύνοντες συμβούλους πηγαίνει στη δουλειά φορώντας κουστούμι. Οι περισσότεροι, το 57%, φορούν σπορ ρούχα και το 18% φορά τζιν.

Η Μιράντα Πρίστλεϊ από την ταινία «Ο Διάβολος φοράει Prada» είναι από τις εξαιρέσεις που διαθέτουν σοφέρ. Μόνο το 3% των στελεχών πηγαίνουν με σοφέρ στο γραφείο. Η πλειοψηφία οδηγούν για να πάνε στη δουλειά, ενώ το 18% επιλέγουν λύσεις πιο φιλικές στο περιβάλλον - συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων μεταφορών, των υβριδικών αυτοκινήτων, ενώ άλλοι περπατούν ή κάνουν ποδήλατο.

Τα περισσότερα αφεντικά δεν διαθέτουν ακριβά ποτά στο γραφείο τους, παρά τα όσα βλέπουμε στις ταινίες, όπου μία συνάντηση συνοδεύεται από ακριβά ποτά και πούρα. Από την έρευνα προκύπτει ότι το 62% των διευθυνόντων συμβούλων επιλέγουν να μην πίνουν αλκοόλ τις ώρες του γραφείου - προτιμούν σε ποσοστό 23% τα αναψυκτικά, σε ποσοστό 19% το νερό, 13% τον καφέ και 7% τίποτα απολύτως.

Φαγητό στο τάπερ δεν παίρνουν μόνο οι ειδικευόμενοι και οι χαμηλόμισθοι. Σχεδόν οι μισοί, το 42% των διευθυνόντων συμβούλων φέρνουν το τάπερ τους από το σπίτι και μόνο το 14% τρώνε στο εστιατόριο της εταιρείας.

Τα ανώτατα στελέχη δε δουλεύουν όλη την ώρα. Από την έρευνα προκύπτει ότι το 67% δουλεύει λιγότερες από 50 ώρες την εβδομάδα και το 9%, σχεδόν 1 στους 10, δουλεύει λιγότερες από 40 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή οκτάωρο με το ζόρι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Selfie stick για… tablets


Η μανία με τις selfie φωτογραφίες περνά σε άλλο επίπεδο.

Είτε προσπαθεί να φωτογραφίσει κανείς ένα διάσημο πανόραμα, ένα σημαντικό αξιοθέατο, έκθεμα σε μουσείο ή μνημείο σε κάποιο δημοφιλές τουριστικό μέρος, οι πιθανότητες να εισβάλλει στο φόντο του ένα…selfie stick τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ.

Τα selfie sticks αποτελούν τη νέα μανία των τουριστών, οι οποίοι μπορούν πλέον να φωτογραφίζονται μόνοι τους μπροστά από καθετί που τραβά την προσοχή τους, χωρίς να έχουν την ανάγκη κανενός.

Και απ’ ό,τι φαίνεται η μανία αυτή αρχίζει να παίρνει… μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η επόμενη γενιά sticks αφορά όχι μόνο τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και τις μεγαλύτερες σε μέγεθος ταμπλέτες, όπως για παράδειγμα τα iPad.

Τα supersized sticks διαθέτουν ειδική κεφαλή σύνδεσης για τις ταμπλέτες, ενισχυμένο κοντάρι και τηλεχειριστήριο, αναφέρει η MailOnline και εκτείνονται μέχρι και σε ένα μέτρο απόσταση από το χρήστη.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αισιόδοξα τα νέα για την Τζόνι Μίτσελ


Είναι καλυτερα στην υγεία της.

Η Καναδή τραγουδίστρια Τζόνι Μίτσελ, η οποία νοσηλεύεται στο Λος Άντζελες από την Τρίτη, είναι καλύτερα στην υγεία της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εμβληματικής μουσικού.



Η Μίτσελ βρέθηκε αναίσθητη στο σπίτι της στο Λος Άντζελες το απόγευμα της Τρίτης αλλά κατά τη μεταφορά της με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ανέκτησε τις αισθήσεις της

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Τζόνι Μίτσελ, 71 ετών, είχε δηλώσει στο περιοδικό Billboard ότι πάσχει από μία σπάνια δερματική ασθένεια, το σύνδρομο Μόργκελονς, που την εμποδίζει να συνεχίσει τις εμφανίσεις της.
Το αληθινό της όνομα είναι Ρομπέρτα Τζόαν Άντερσον.

Η Τζόνι Μίτσελ εισήλθε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997. Έλαμψε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών ΄60 και ΄70. Γνωστά άλμπουμ της είναι το «Clouds», το «Ladies of the Canyon» και το «Blue», ενώ τραγούδια τα «The Circle Game», «Big Yellow Taxi» και «Help Me».

Στη διάρκεια της καριέρας της βραβεύτηκε με οκτώ Γκράμι.
Αισιόδοξα τα νέα για την Τζόνι Μίτσελ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φωνητικές κλήσεις από το Whatsapp


Η υπηρεσία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη σε χρήστες iOS.

Το WhatsApp είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα επιτρέπει στους χρήστες του να κάνουν δωρεάν κλήσεις ο ένας στον άλλον, στις αρχές του περασμένου έτους.

Τώρα, οι χρήστες Android συσκευών έχουν πρόσβαση σε υπηρεσία φωνητικών κλήσεων, η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη σύντομα και στους χρήστες iOS.

Η τελευταία έκδοση της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων έχει ακόμη πιο ξεκάθαρη διάταξη, με τρία tabs για τις επαφές, τις συνομιλίες και τις κλήσεις (contacts, chats, calls).

Οι χρήστες κάνουν κλικ στο κουμπί των «κλήσεων» και επιλέγουν μια επαφή για να κάνουν τηλεφωνική κλήση σε κάποιο φίλο τους χωρίς κανένα κόστος.

Η υπηρεσία, όπως διευκρινίζει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, λειτουργεί μόνο μεταξύ των χρηστών του WhatsApp και βασίζεται στη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η ενημέρωση της εφαρμογής δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από την εταιρεία, ωστόσο χρήστες της εφαρμογής έχουν ανεβάσει αναρτήσεις στο Twitter, επιβεβαιώνοντας τη νέα εμφάνιση στις Android συσκευές τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλύφθηκε βάτραχος... τρανσφόρμερ


Αλλάζει δέρμα πιο... γρήγορα και από την σκιά του.

Μπορεί να μην μεταμορφώνεται σε πρίγκιπα με ένα φιλί, όμως επιστήμονες, ανακάλυψαν ένα είδος βατράχου, που μπορεί να αλλάζει το χρώμα του δέρματός του, από κηλιδωτό σε μονόχρωμο, σε διάρκεια πέντε λεπτών. Αυτός είναι κα ο λόγος που τον ονόμασαν βάτραχο transformer!

Το αμφίβιο που δεν ξεπερνά τα 2 εκατοστά σε μήκος, βρέθηκε στα πυκνά δάση των Άνδεων, και ζει στα βρύα υγρών περιοχών, όπου καταφέρνει να επιβιώνει χάρη στην ικανότητα μεταμφίεσης που διαθέτει.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ανακάλυψη για το γεγονός πως «ενώ έχουν ανακαλυφθεί είδη που αλλάζουν το χρώμα του δέρματός τους, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποιο ερπετοειδές να αλλάζει την υφή και τα σχέδια που διαθέτει».



Σε πείραμα που διεξήχθη, ο βάτραχος φαίνεται να διαθέτει κηλίδες αρχικά, ενώ μετά από περίπου πέντε λεπτά, θεωρώντας ότι το περιβάλλον του το επέτασσε, οι κηλίδες του είχαν εξαφανιστεί.

Εξηγώντας το γεγονός πως ο συγκεκριμένος βάτραχος είναι νυχτόβιος και διαθέτει αρκετά διαφορετικά ηχητικά καλέσματα, οι επιστήμονες που ανέλαβαν τη μελέτη του, δήλωσαν ενθουσιασμένοι που είναι σε θέση να ανακαλύπτουν ακόμα νέα είδη.



Διαβάστε περισσότερα...

Το χταπόδι "κλέφτης"


Οι επιστήμονες ονόμασαν το συγκεκριμένο χταπόδι "kleptopus" και όχι άδικα, καθώς διακρίνεται για την…. κλεπτομανία του.

Τι κάνει; Εντοπίζει τα κοχύλια στην άμμο και μετά τα συλλέγει ώστε να κρυφτεί στο εσωτερικό τους και να μην γίνει αντιληπτό από τους εχθρούς του.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι τρίδυμες που σάστισαν γαμπρούς και καλεσμένους


Οι Βραζιλιάνες που παντρεύτηκαν την ίδια μέρα και ώρα.

Οι καλεσμένοι ενός γάμου στην Βραζιλία, τα είδαν τριπλά όταν τρεις νύφες εμφανίστηκαν μπροστά τους. Οι Rafaela, Rochele και Tagiane Bini εκτός από τα ίδια χαρακτηριστικά, μοιράστηκαν την ίδια χαρά με την απόφασή τους να παντρευτούν την ίδια μέρα, την ίδια ώρα και στην ίδια εκκλησία. Ευτυχώς όμως όχι τον ίδιο άντρα.

Οι τρίδυμες ήταν ντυμένες με το ίδιο νυφικό, είχαν το ίδιο χτένισμα και το ίδιο μεικ απ, ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας προκαλώντας σύγχυση ακόμα και στους γαμπρούς Rafael, Gabriel και Eduardo που δυσκολεύτηκαν να βρουν ποια είναι ποια!

Το μόνο πάντως που τους διαφοροποιούσε, ήταν οι ανθοδέσμες τους.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι καουμπόηδες της Κούβας


Το ροντέο δεν είναι μόνο για τους Αμερικανούς.

Ο νεαρός καουμπόη, Ariel Peralta είναι ένας από τους 200.000 Κουβανούς που παραβρέθηκαν στο 18ο ετήσιο Livestock Fair, στα περίχωρα της Αβάνας. Οι περισσότεροι άντρες που λαμβάνουν μέρος στην διάρκειας 8 ημερών γιορτή, μια από τις μεγαλύτερες του είδους στο νησί, είναι επαγγελματίες καουμπόηδες από την επαρχία, όπου το ροντέο είναι αρκετά διαδεδομένο.

Ο φωτογράφος του Reuters, Alexandre Meneghini βρέθηκε στο νησί του Φιντέλ Κάστρο και έστρεψε το φακό του στους αγώνες ροντέο.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πρώτο ελληνικό βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας είναι πλέον γεγονός


Οι δημιουργοί των βιβλίων που ζωντανεύουν, μιλούν στο Newsbeast.gr - Δείτε το βίντεο.

Ε-book, ηλεκτρονικό ή ψηφιακό βιβλίο, ηλεκτρονικοί αναγνώστες, ταμπλέτες, e-Pub και Pdf αρχεία είναι οι λέξεις που προστέθηκαν σχετικά πρόσφατα στο λεξιλόγιο του βιβλίου μαζί με τις έννοιες και τα αντικείμενα που προσδιορίζουν. Τα τελευταία πέντε χρόνια, αν και με αργούς ρυθμούς, όλο και περισσότερα ηλεκτρονικά βιβλία εμφανίζονται στην ελληνική αγορά ενώ παράλληλα η τάση της online προώθησης και γενικότερα αξιοποίησης των εργαλείων που προσφέρουν το Ιντερνετ και τα social media, για το βιβλίο και την έντυπη μορφή του, μετατρέπεται σε ρεύμα.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και τα ψηφιακά και νέα μέσα κυκλώνουν παντοιοτρόπως τον κόσμο μας. Το ότι το e-book βέβαια κάνει σταθερά τα βήματά του προς την ενηλικίωση, έχοντας περάσει την εμβρυακή και νηπιακή πλέον ηλικία είναι η μια άποψη. Στον αντίποδα αυτής της παραδοχής τάσσονται οι υπέρμαχοι του παραδοσιακού ξεφυλλίσματος, υποστηρίζοντας πως οι αναγνώστες προτιμούν ακόμα την υφή της αφής…

Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που το παραδοσιακό ξεφύλλισμα συναντά την τεχνολογία, με πρωτοπόρα και καινοτόμα πρόσμιξη, συνδυάζοντας τις αντικρουόμενες μέχρι σήμερα απόψεις, προσφέροντας δυνατότητες που δεν είχαμε σκεφτεί και εισάγοντας μας παράλληλα στον σύγχρονο και ελκυστικό κόσμο της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας;

Εδώ και μερικές ημέρες το πρώτο ελληνικό βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας είναι γεγονός. Το newsbeast.gr συνομίλησε με τους δημιουργούς του και τους εκδότες του με σκοπό να κατανοήσει τον ελκυστικό κόσμο της άγνωστης για τα ελληνικά δεδομένα πραγματικότητας και κατ όπως φαίνεται αυτό το εγχείρημα εκτός από την πρωτοτυπία του ανοίγει κι ένα μεγάλο παράθυρο στον κόσμο του βιβλίου και της διαδραστικότητας, όπως σημειώνουν τα μέλη της startup αυτής εταιρείας.



Η ομάδα αποτελείται από 4 άτομα, 2 προγραμματιστές, τους κυρίους Βαγγέλη και Ευθύμη Παπούλια, τον κ. Ματζιάρη Γιάννη, υπεύθυνο σχεδιασμού, και την κ. Κατερίνα Παπούλια, ειδική παιδαγωγό και συγγραφέα του πρώτου ελληνικού βιβλίου επαυξημένης πραγματικότητας.

«Ο Ντίνος στα ίχνη των δεινοσαύρων», όπως είναι ο τίτλος του, είναι ένα βιβλίο εκπαιδευτικό με θέμα, το προφανές του τίτλου του... «Για να εξηγήσουμε με λόγια τι ακριβώς είναι η επαυξημένη πραγματικότητα είναι λίγο δύσκολο» όπως διευκρινίζει ένας εκ των δημιουργών του βιβλίου. «Στην ουσία, αγοράζοντας το βιβλίο, ο αναγνώστης, έχει την δυνατότητα να κατεβάσει δωρεάν μια εφαρμογή (διατίθεται για Android και Ios) με την οποία σκανάροντας τις σελίδες του παρακολουθεί τους δεινόσαυρους τρισδιάστατους και ζωντανούς»...

Το παρακάτω βίντεο βέβαια είναι σίγουρα πιο διευκρινιστικό.



Το έναυσμα για την σύλληψη της ιδέας, όπως μας πληροφορεί ο κ. Παπούλιας, προέκυψε όταν μίλησαν για πρώτη φορά με καταστηματάρχες της αγοράς του παιχνιδιού και με γονείς. «Οι πρώτοι μας υπέδειξαν ως ανταγωνιστές τους, τα καταστήματα ηλεκτρονικών συσκευών, την ίδια στιγμή που οι γονείς έκαναν λόγο για παιδιά κολλημένα σε ένα tablet. Κάπως έτσι σκεφτήκαμε να τα συνδυάσουμε. Ασχολούμασταν ήδη από χρόνια με το χώρο του διαδικτύου και της τεχνολογίας, μέχρι που αρχίσαμε να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας την οπτική τεχνολογία και την εξέλιξή της. Όταν συνειδητοποιήσαμε και την διάδοση των φορητών συσκευών, tablet και smartphones, αποφασίσαμε να την προχωρήσουμε στην πρόσμιξη. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε να πειραματιζόμαστε αρχικά στο χώρο των παιδικών παιχνιδιών με σκοπό να δημιουργήσουμε εκπαιδευτικά τεχνολογικά προϊόντα. Στην πορεία βέβαια μας κέρδισε το εκπαιδευτικό βιβλίο – παιχνίδι, μια εξέλιξη του παιχνιδιού, με την χρήση της τεχνολογίας» αναφέρει ο ένας εκ των δημιουργών.

Βέβαια η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας(Augmented Reality), δεν είναι καινούργια, όπως συμπληρώνει. «Έχει εφευρεθεί εδώ και 15 περίπου χρόνια, σαν θεωρία όμως. Μόνο με την σημερινή διάδοση των φορητών συσκευών που διαθέτουν κάμερα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταναλωτικό προϊόν».

Η πρωτοτυπία όμως δεν περιορίζεται μόνο στη χρήση της εν λόγω τεχνολογίας εντός ελληνικών συνόρων. «Και στην περίπτωση του εξωτερικού οι παρόμοιες προσπάθειες, άξιες αναφοράς, είναι πολύ λίγες και προέρχονται κυρίως από ιδιαίτερα αναπτυγμένες χώρες στον τομέα της τεχνολογίας όπως η Αγγλία, η Αμερική και ίσως θα λέγαμε η Ισπανία.

Αλλά εκτός αυτού, η ελληνική περίπτωση βιβλίου επαυξημένης πραγματικότητας παρουσιάζει και ένα ακόμα διαφορετικό στοιχείο. «Στην περίπτωση του livebooks.gr έχει ενσωματωθεί μια ολόκληρη εφαρμογή στο εξώφυλλο, η οποία εμφανίζει ένα μεγάλο δεινόσαυρό στην οθόνη του κινητού με τον οποίο μπορείς να βγάλεις την δική σου,
ξεχωριστή, selfie σε όποιο μέρος εσύ επιθυμείς, στο κρεβάτι σου, σε ένα χωράφι, ή ακόμα και πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού σου πίνοντας οι δυο σας καφέ»…



Την ίδια στιγμή τις φωτογραφίες αυτές ο μικρός και μεγάλος αναγνώστης έχει την δυνατότητα να τις ανεβάσει στο community του livebooks.gr. «Στην κοινότητα αυτή, οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους, ιστορίες που σκέφτονται οι ίδιοι, τις οποίες ίσως και οπτικοποιούμε μελλοντικά καθώς και να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους με quiz, κατασκευές και χειροτεχνίες, που θα διαθέτουμε εμείς. Έτσι δεν μιλάμε απλά για ένα βιβλίο, αλλά για μια ολόκληρη συνδυασμένη εμπειρία και μάλιστα επεκτάσιμη».

Στα μελλοντικά της σχέδια η ομάδα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και την πιο δημοφιλή των ημερών, virtual reality τεχνολογία, εκείνη δηλαδή της εικονικής πραγματικότητας. Η διαφορά αυτών των δύο, όπως μας εξηγεί ο κ. Παπούλιας, είναι πως «στην περίπτωση της εικονικής, ο χρήστης μεταφέρεται σε διαφορετικό κόσμο, δηλαδή για να το πούμε απλά, η κάμερα δεν αποτυπώνει ό,τι είναι γύρω σου, αλλά σε εισάγει σε ένα διαφορετικό, νέο περιβάλλον». Με την χρήση αυτών των δύο τεχνολογιών καθώς και με τα γυαλιά που αναμένεται να έχουν μεγάλη άνοδο στα επόμενα χρόνια θα υλοποιηθούν τα 4 επόμενα project, τα οποία ήδη «έχουν στα σκαριά» .

Οι προοπτικές που ανοίγουν για το μέλλον του βιβλίου με το εν λόγω εγχείρημα, όπως σημειώνουν οι δημιουργοί, είναι πολλές και δεν αφορούν μόνο στο εκπαιδευτικό βιβλίο. «Φανταστείτε ένα βιβλίο ιατρικής για παράδειγμα, όπου το συκώτι ζωντανεύει μπροστά στον εκπαιδευόμενο γιατρό ώστε να μπορεί να παρατηρήσει τρισδιάστατες τις αρτηρίες του ή ένα επιστημονικό βιβλίο για τους πλανήτες, κάτι που ετοιμάζουμε ήδη, στο οποίο θα χρησιμοποιούνται και οι δύο τεχνολογίες, προσφέροντας την δυνατότητα στον αναγνώστη να βρεθεί στην επιφάνεια του Άρη ή της Σελήνης».

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως οι δυσκολίες στην εκτέλεση της ιδέας, σύμφωνα με τον κ. Παπούλια, δεν προέκυψαν κατά την ανάπτυξη της εφαρμογής αλλά στην προσπάθεια εύρεσης «σπιτιού» στο κλειστό εκδοτικό ελληνικό σύστημα. «Ευτυχώς η ανταπόκριση από την iWrite ήταν θετική, και τα στελέχη της μας βοήθησαν πολύ στο εκδοτικό κομμάτι του όλου εγχειρήματος»

Σύμφωνα με τον κ. Μηνά Παπαγεωργίου, υπεύθυνο της Αθήνας του εκδοτικού οίκου iWrite, η πρωτοτυπία της ιδέας ήταν εκείνη που τους ώθησε να αγκαλιάσουν εξαρχής την προσπάθεια. «Ο σκληρός πυρήνας του εκδοτικού μας οίκου απαρτίζεται από νέους ανθρώπους που είναι και οι ίδιοι συγγραφείς, για αυτό και επιθυμούμε να επενδύουμε σε καινοτόμες προσπάθειες. Η συγκεκριμένη μας εντυπωσίασε εξ αρχής, ένα βιβλίο που ζωντανεύει είναι πρωτοποριακό και καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα. Έτσι αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με χαρά. Τόσο η καινοτομία όσο και η φιλοσοφία των δημιουργών, μας ταιριάζει».

Δημιουργοί και εκδοτικός αναφέρουν πως ήδη η υποδοχή του κόσμου είναι μεγάλη. «Οι παραγγελίες είναι πολυάριθμες σε σχέση με τις ημέρες κυκλοφορίας του βιβλίου παρόλο που η διανομή στα βιβλιοπωλεία ξεκινάει τυπικά σήμερα».

Όπως άλλωστε μας ενημερώνουν η «διττή» φύση του βιβλίου, τους ωθεί να επεκτείνουν τη διάθεσή του, ακόμα και σε καταστήματα τεχνολογίας. «Μπορεί να απευθύνεται σε παιδιά αλλά επειδή είναι το πρώτο βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας στην Ελλάδα, ενδεχομένως ενδιαφέρει και μεγαλύτερα άτομα, είτε για την πρωτοτυπία του ως τεχνολογικό προϊόν, είτε για λόγους συλλεκτικούς» σημειώνει ο κ. Παπαγεωργίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επάγγελμα: υπερτυχερός


Ένα ζευγάρι από το Ηνωμένο Βασίλειο κέρδισε 1 εκατομμύριο λίρες σε τυχερό παιχνίδι για δεύτερη φορά! Μάλιστα ο Δαβίδ και η Κάθλην Λονγκ είπαν: «ξέραμε ότι θα συμβεί ξανά».

Το υπερτυχερό ζευγάρι, το οποίο κέρδισε για πρώτη φορά 1 εκατομμύριο λίρες το 2013, την Παρασκευή το βράδυ κέρδισε το μεγάλο χρηματικό βραβείο για δεύτερη φορά, τη στιγμή που οι πιθανότητες νίκης στο τυχερό παιχνίδι ήταν 283 δισεκατομμύρια προς ένα.



Παρά την τεράστια περιουσία τους, το ζευγάρι εξακολουθεί να ζει σε μία μέτρια κατοικία στην περιοχή Σκάνθορπ.

Ο Δαβίδ και η Κάθλην Λονγκ είναι οι πρώτοι άνθρωποι που κερδίζουν για δεύτερη φορά το ποσό των 1.000.000 λιρών.



Ο κύριος Λονγκ δήλωσε πως: «Πάντα ήξερα ότι θα κερδίσω, ακόμη και την πρώτη φορά που είχα μόνο μια αίσθηση ότι επρόκειτο να κερδίσω, εγώ πήγα και έπαιξα».






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ανατολή του Ήλιου από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Ξημερώνοντας... στο διάστημα - Δείτε το βίντεο.

Ο ήλιος ανατέλλει σιγά σιγά πάνω από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Τις εικόνες αυτές αντίκρισαν οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) την 21η Μαρτίου και μπορούμε να απολαύσουμε κι εμείς μαζί τους… έστω κι από τη Γη!

Το βίντεο αυτό δείχνει ότι η Γη δε «σκοτεινιάζει» εντελώς ποτέ. Αυτό συμβαίνει λόγω ενός φαινομένου, που ονομάζεται «airglow» και καλύπτει τον ορίζοντα με μια πράσινη αύρα. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει, όταν η ατμόσφαιρα της Γης εκπέμπει φως, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί ένα οπτικό φαινόμενο, που κάνει τον πλανήτη να μη δείχνει ποτέ εντελώς σκοτεινός, αναφέρει ο βρετανικός Independent.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προχωρούν τα έργα υποδομής των Φιλίππων


Αναμένεται η αξιολόγηση του φακέλου από την UNESCO για την ένταξη στον κατάλογο των μνημείων.

Επιθεωρήθηκαν σήμερα οι εργασίες που γίνονται στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του φακέλου της επίσημης ελληνικής υποψηφιότητας για την ένταξη των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού, με επικεφαλής τη γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων Ελένη Κόρκα, και του ICOMOS (επιστημονική επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος), μαζί με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου Σταυρούλα Δαδάκη, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο και είχε συνάντηση εργασίας με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμό Μιχάλη Λυχούνα.

Η κ. Κόρκα δήλωσε ικανοποιημένη από την εξέλιξη της πορείας των εργασιών και την πρόοδο που έχουν παρουσιάσει, ωστόσο τονίστηκε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι πρέπει να γίνουν αρκετές ακόμη παρεμβάσεις, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατατέθηκε στην UNESCO από την ελληνική μεριά.



Αυτό που επισημάνθηκε από την κ. Τσανάκα είναι ότι ο δήμος Καβάλας με τα τεχνικά συνεργεία του, θα βρίσκεται στη διάθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του υπουργείου Πολιτισμού και θα συνδράμει, εφόσον χρειαστεί, με επιπλέον προσωπικό και μηχανήματα για τον εξωραϊσμό του αρχαιολογικού χώρου.

Μεταξύ των παρεμβάσεων περιλαμβάνονται η κατασκευή χώρων υγιεινής εντός του αρχαιολογικού χώρου και η χάραξη μιας διαδρομής με σταθμούς ξεκούρασης, που θα διευκολύνει την ξενάγηση των πολυάριθμων επισκεπτών.

Όπως τόνισε η κ. Κόρκα, στόχος τόσο του υπουργείου Πολιτισμού όσο και των τοπικών αρχών (του Δήμου Καβάλας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου) είναι ο φάκελος της επίσημης υποψηφιότητας να περάσει προς έγκριση από την πρώτη αξιολόγηση μέσα στο 2016.

Αμέσως μετά θα κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στο θεμιτό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την ένταξη του φημισμένου αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ήρθε το selfie… παπούτσι


Η τρέλα με τις selfies έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο, οι εταιρείες κάνουν συνεχείς επενδύσεις, βγάζοντας τα ανάλογα αξεσουάρ, με τα κοντάρια για selfie να κάνουν θραύση.

Τώρα η μόδα περνάει σε νέο επίπεδο με το εξωφρενικό selfie shoe, παπούτσι για αυτοφωτογράφιση!

Το παπούτσι δίνει μία πρακτική λύση στην απαγόρευση κονταριών για selfie σε διάφορες εκδηλώσεις, αφού έχει ειδική υποδοχή για να σφηνώνετε το τηλέφωνο στη μύτη του και να φωτογραφίζεστε κάνοντας… την μπαλαρίνα.

Το βίντεο της Miz Mooz κάνει θραύση στο Youtube, το οποίο όμως κυκλοφόρησε μέσα στο πλαίσιο της πρωταπριλιάτικης φάρσας που "σκάρωσε" η εταιρεία.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο πιο απελπισμένος εργένης της Νέας Υόρκης


Ο χορτοφάγος προγραμματιστής που αναζητά το άλλο του μισό.

Το να είναι κανείς εργένης στη Νέα Υόρκη και αλλού φυσικά, δεν είναι πάντα διασκεδαστικό όπως (συνήθως οι παντρεμένοι) θεωρούν. Ρωτήστε γι αυτό τον Yossi Rosenberg, ο οποίος βρίσκει την ιδέα των ραντεβού ιδιαιτέρως τρομακτική.

Πράγματι, χρειάζεται να βρεθεί μια γενναία ψυχή για να αναλάβει τον ιδιόμορφο προγραμματιστή και χορτοφάγο που στην ηλικία των 34, δεν έχει ακόμη μια σοβαρή σχέση.

Για αυτό το λόγο, ο άντρας σκαρφίστηκε ένα ανεπιτήδευτο σχέδιο. Ο δαιμόνιος νεαρός, δημιούργησε μια σειρά από βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούσε ένας ενοικιαζόμενος Βρετανός ηθοποιός (φορώντας μόνο μια σημαία στα επίμαχα), εκθειάζοντας τις αρετές του Yossi. Απτόητος ο 34χρονος, έστειλε στη συνέχεια, τα βίντεο σε τουλάχιστον 50 γυναίκες, από παλιές του συμμαθήτριες μέχρι εκείνες που συνομιλούσε μέσω ιστοσελίδων γνωριμιών.

Πάντως, αν και οι περισσότερες τον απέρριψαν, κατάφερε και βγήκε δυο ραντεβού, αλλά καμία δεν έγινε τελικά το κορίτσι του.

Ο Yossi ακόμα ψάχνει την μια και μοναδική...










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκανε 250 ράμματα στα γεννητικά της όργανα από την πίεση νερού σε σιντριβάνι


Το ατύχημα που τη στοιχειώνει.

Μια Βρετανίδα δεν είναι σε θέση να απολαύσει το σεξ, όταν ένα σιντριβάνι σε πάρκο, της προκάλεσε τρομακτική ζημιά στα γεννητικά της όργανα. Η Shelby Clarke από το Μάντσεστερ, ήταν 14 ετών όταν πήγε στο Pleasure Beach στην Μπλάκπουλ, μαζί με τη μητέρα της, τον πατριό της και μια φίλη τους, τον Οκτώβριο του 2009. 


Έκανε 250 ράμματα στα γεννητικά της όργανα από την πίεση νερού σε σιντριβάνι

Η μικρή, ενθουσιάστηκε με το νέο σιντριβάνι, ένα εντυπωσιακό θέαμα με νερά που «χόρευαν» και που ανέδυαν από το έδαφος.

Η ίδια θυμάται: «Υπήρχαν δεκάδες παιδιά που έτρεχαν πάνω στο σιντριβάνι, όπως κάναμε εγώ και η φίλη μου. Αλλά καθώς παίζαμε, με χτύπησε μια πολύ δυνατή ροή νερού που με έριξε κάτω και είχα την ανάγκη να πάω τουαλέτα. Αλλά εκεί, είδα ότι είχα αίμα». Η 14χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με σοβαρότατα τραύματα που οι γιατροί πίστεψαν ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.

Από τα εσωτερικά και εξωτερικά τραύματα, η Clarke έκανε συνολικά 250 ράμματα. Πλέον, η νεαρή εξακολουθεί και έχει πόνους κάθε φορά που πρέπει να ουρήσει αλλά και κάθε φορά που κάνει σεξ. Με το αγόρι της, λέει η ίδια, κάνουν σπάνια σεξ εξαιτίας των έντονων πόνων.
Διαβάστε περισσότερα...

Αμετάβλητος ο ΦΠΑ σε φάρμακα και τουρισμό


Συνολικά στο πλαίσιο των γενικότερων φορολογικών μεταρρυθμίσεων θα εξεταστεί η εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ανέφεραν σε απάντηση τους στη Βουλή, οι υπουργοί Γιάνης Βαρουφάκης και Νάντια Βαλαβάνη.

Το έγγραφο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης με την οποία καλούσε το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή αν προτίθεται να αναπροσαρμόσει τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στα φάρμακα.

Ειδικά για τους μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, ο υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη τονίζουν ότι η δυνατότητα μείωσης των συντελεστών στις περιοχές αυτές παρασχέθηκε στην Ελλάδα με την Οδηγία 92/77/ΕΟΚ, «προκειμένου να αντιμετωπιστούν ορισμένες αντικειμενικές δυσχέρειες στην άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων στις εν λόγω νησιωτικές περιοχές (αυξημένο κόστος μεταφοράς αγαθών κλπ), με επίπτωση στην τελική τιμή των αγαθών και υπηρεσιών, συνεπώς και στο κόστος διαβίωσης στις περιοχές αυτές».

Για την εφαρμογή υπερμειωμένου συντελεστή (6,5%), οι δύο υπουργοί αναφέρουν ότι αυτή διευρύνθηκε στα φάρμακα και στα εμβόλια για την ιατρική του ανθρώπου, καθώς και στις υπηρεσίες διαμονής σε ξενοδοχεία και παρόμοιους χώρους με τον Ν. 3899/2010, «για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας και με σκοπό τη στήριξη και ενίσχυση του τουριστικού τομέα στη χώρα μας».

Παράλληλα υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αυξήσει τον συντελεστή του ΦΠΑ σε οικονομικές δραστηριότητες όπως ο τουρισμός ή σε αγαθά πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κλπ.

Υπογράμμισαν ότι «βασικός στόχος της οικονομικής πολιτικής είναι μια ουσιαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος στην κατεύθυνση της απόδοσης φορολογικής δικαιοσύνης σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές για δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών».

Θυμίζουν δε στο σημείο αυτό ότι ήδη, σύμφωνα με τις πρώτες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις ενόψει του Eurogroup της 9ης Μαρτίου, ήταν ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων θα επιτευχθεί με πρακτικά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα αντιδρούσατε σε ένα... απροσδόκητο φιλί;


Δείτε στο βίντεο τι έκαναν οι παρευρισκόμενοι σε σταθμό της Νέας Υόρκης.

Το να ζητήσει κάποιος οδηγίες στον δρόμο ή σε έναν σταθμό τρένου δεν είναι σπάνιο, το να σε ευχαριστήσει όμως με ένα καυτό φιλί σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σύνηθες.

Αυτή την «ύποπτη» ένθερμη ανταπόδοση αποφάσισε να εφαρμόσει η νεαρή ηθοποιός, Φάρα Μπρουκ, κινηματογραφώντας το αποτέλεσμα, το οποίο έγινε εν ριπή οφθαλμού viral και η νέα ηθοποιός διάσημη...

Το νεουορκέζικο πείραμα φέρει την ονομασία «Kiss me Nyc». Σε αυτό η Φάρα, διόλου αδιάφορη εμφανισιακά, κατέγραψε τις αντιδράσεις περαστικών στον σταθμό Grand Central της Νέας Υόρκης, τους οποίους ρωτούσε για οδηγίες και εν συνεχεία, ως «ευχαριστώ» πήγαινε να τους φιλήσει.

Παραδόξως ή εύλογα, ανάλογα τα γούστα του καθενός.., οι περισσότεροι αντιδρούν αρνητικά και τραβιούνται όταν η νεαρή κωμικός προσεγγίζει επικίνδυνα το στόμα τους… Κάποιοι όμως αποτέλεσαν, όπως φαίνεται στο βίντεο,
την εξαίρεση...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο Δαφνί η 22χρονη μαθητευόμενη νοσηλεύτρια - "Η υπόθεση Γιακουμάκη την επηρέασε"


Στο Δαφνί νοσηλεύεται η 22χρονη που την Πέμπτη τραυμάτισε τρεις συμμαθήτριές της στη Σχολή Νοσηλευτών του ΟΑΕΔ στο Ρέντη, όπως επιβεβαίωσε το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο enikos.gr.

"Πέρασα έναν Γολγοθά" ήταν τα λόγια της 22χρονης στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, ενώ η δικηγόρος της δήλωσε πως η κοπέλα ήταν θύμα bullying και επηρεάστηκε από την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

------

Η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και οι συνεχείς συζητήσεις που γίνονταν πάνω στο θέμα του bullying στη Σχολή του ΟΑΕΔ το τελευταίο διάστημα είχαν επηρεάσει την 22χρονη που μαχαίρωσε τις συμμαθήτριές της, υποστηρίζει η δικηγόρος της, σημειώνοντας ότι η κοπέλα εδώ και καιρό είχε παραπονεθεί στους γονείς και τους καθηγητές της ότι δεχόταν ψυχολογική πίεση μέσα στη σχολή.

Έτσι, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, αποφάσισε να εκφοβίσει η ίδια αυτούς που την είχαν προσβάλει και πιέσει με τα υποτιμητικά σχόλιά τους για την εμφάνισή της και για το γεγονός ότι ήταν απόμακρη και λιγότερο κοινωνική από αυτούς.

Δείτε το βίντεο του ANT1





Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διπλή "παγίδα" από τεκμήρια και πόθεν έσχες


Αντιμέτωποι με τις επικίνδυνες παγίδες υπερ-φορολόγησης που κρύβουν τα τεκμήρια της εφορίας βρίσκονται φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Λόγω της σημαντικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων, την οποία έχει προκαλέσει η πολυετής οικονομική κρίση, κινδυνεύουν να φορολογηθούν όχι με βάση τα πολύ χαμηλά εισοδήματα που απέκτησαν το 2014, αλλά με βάση τα εξωπραγματικά ποσά τεκμαρτών εισοδημάτων που θα τους προσδιορίσει φέτος η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με βάση το άδικο σύστημα των τεκμηρίων διαβίωσης και το νέο αυστηρότερο καθεστώς τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που προβλέπει για φέτος ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.

Στις φετινές φορολογικές δηλώσεις εκατομμύρια πολίτες είναι πιθανό να εμφανιστούν με ετήσια φορολογητέα εισοδήματα πολύ μεγαλύτερα από τα πραγματικά, καθώς μαζί με το παράλογο σύστημα των τεκμηρίων διαβίωσης θα εφαρμοστεί ένα ακόμη πιο ενισχυμένο σύστημα τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Ο υπολογισμός

Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα προβλέπουν τα άρθρα 30-34 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, αλλά και με βάση τα όσα διευκρινίζονται σε σχετική αναλυτική εγκύκλιο που εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου, με το νέο σύστημα τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, που θα ισχύσει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, η ΓΓΔΕ θα προσδιορίζει το συνολικό ύψος του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος κάθε φορολογούμενου αθροίζοντας τα ακόλουθα ποσά:

1. Την ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης, η οποία ανέρχεται σε 3.000 ευρώ για κάθε άγαμο, διαζευγμένο ή χήρο φορολογούμενο και σε 5.000 ευρώ για τους έγγαμους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση.

Η ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης θα υπολογίζεται μόνο εφόσον ο φορολογούμενος ή ένας εκ των δύο συζύγων δηλώνει έστω κι ένα ευρώ πραγματικό εισόδημα ή εφόσον βαρύνεται με οποιοδήποτε άλλο τεκμήριο διαβίωσης λόγω χρήσης κατοικίας, αυτοκινήτου, σκάφους κ.λπ.

Ωστόσο, εάν το εισόδημα που δηλώνεται προέρχεται μόνο από τόκους και ακίνητα, δεν θα εφαρμόζεται η ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη.

2. Τα τεκμήρια διαβίωσης ή «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης». Τα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία ονομάζονται πλέον «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης», είναι ποσά τα οποία, σύμφωνα με τη λογική του υπουργείου Οικονομικών αντιπροσωπεύουν τις ελάχιστες ετήσιες δαπάνες χρήσης και συντήρησης περιουσιακών στοιχείων, όπως κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη και πισίνες, αλλά και ποσά που, σύμφωνα με το υπουργείο, αντιπροσωπεύουν τα ελάχιστα ετήσια έξοδα του φορολογούμενου για την ατομική του συντήρηση.

Στις «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» υπάγονται και οι πραγματικά καταβληθείσες δαπάνες για την πληρωμή διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία, καθώς και τα έξοδα για την καταβολή αποδοχών σε υπηρετικό προσωπικό.










Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...