Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Χώρισε τον άντρα της για τα… υπερβολικά του προσόντα


Το μέγεθος πράγματι έχει σημασία.

Το μεγαλύτερο δεν είναι και πάντα το καλύτερο. Ρωτήστε γι αυτό μια γυναίκα, η οποία βρέθηκε σε απόγνωση όταν ήρθε αντιμέτωπη με τα μεγάλα… προσόντα του συζύγου της.

Η Aisha Dannupawa, από τη Νιγηρία, η οποία έχει τρία παιδιά από προηγούμενο γάμο της, κατέθεσε αγωγή διαζυγίου σε δικαστήριο της Σαρία, με την αιτιολογία ότι το πέος του συζύγου της ήταν απλά πάρα πολύ μεγάλο για να απολαύσει το σεξ.

Σύμφωνα με την Nigeria Tribune, η Dannupawa είπε στο δικαστήριο: «Όταν κάναμε σεξ, η εμπειρία ήταν σκέτος εφιάλτης. Αντί να απολαμβάνω το σεξ, αποδείχθηκε κάτι άλλο, επειδή το πέος του ήταν πολύ μεγάλο».
Μετά την αποτυχημένη σεξουαλική επαφή, η μητέρα της Dannupawa της έδωσε κάποια φάρμακα με σκοπό να τη βοηθήσει να ξεπεράσει αυτή την εμπειρία.

«Είπα στη μητέρα μου για την εμπειρία, αλλά μου είπε να αντέξω και ότι με τον καιρό, θα είμαι σε θέση να ανταπεξέλθω. Στη συνέχεια μου έδωσε κάποια φάρμακα», πρόσθεσε.

Δύο ημέρες αργότερα, το ζευγάρι προσπάθησε να επαναλάβει την ερωτική επαφή και πάλι, η εμπειρία ήταν «πάρα πολύ για να το αντέξω», όπως δήλωσε σχετικά

«Τότε ήξερα ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω με το γάμο λόγω του μεγέθους του μορίου του», αποκάλυψε.



Διαβάστε περισσότερα...

Η σεξιστική ετικέτα που προκάλεσε σάλο


«Οδηγίες πλυσίματος: Δώστε την φανέλα στην γυναίκα σας. Είναι δουλειά της».

Εταιρεία αθλητικών ειδών στην Ινδονησία, που σχεδιάζει και δημιουργεί φανέλες για αρκετές ομάδες της χώρας, προκάλεσε την οργή λόγω των οδηγιών πλυσίματος που έδινε στους πελάτες της.

«Οδηγίες πλυσίματος: Δώστε την φανέλα στην γυναίκα σας. Είναι δουλειά της», συμβουλεύουν οι «εγκέφαλοι» της εταιρείας.

Το σεξιστικό μήνυμα της Salvo Sports, προκάλεσε ένα τσουνάμι οργισμένων σχολίων στα σόσιαλ μίντια με την εταιρεία να μπαίνει φυσικά στο στόχαστρο. Το όλο θέμα προέκυψε όταν ο ποδοσφαιριστής Pusamania Borneo, ανέβασε μια φωτογραφία με την ετικέτα στο διαδίκτυο. Μετά το σάλο, η Salvo αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση. Ιδού τι αναφέρει:

«Το μήνυμα είναι απλό. Για να μην πλύνετε την φανέλα από την λάθος πλευρά, θα ήταν καλύτερο να τη δώσετε στη γυναίκα σας που είναι πιο ικανή σε αυτό. Δεν είχαμε πρόθεση να προσβάλουμε τις γυναίκες. Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους άνδρες, να μάθουν από αυτές».




Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται τροπολογία για τα διαθέσιμα των οργανισμών


Χέρι στα αποθεματικά οργανισμών και ασφαλιστικών φορέων έχει αποφασίσει να βάλει η κυβέρνηση. Όπως μετέδωσε το Star, αναμένεται σύντομα να έρθει σχετική τροπολογία σε νόμο του 1997.

Δείτε το βίντεο του Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί καρατομήθηκε ο διευθυντής της σχολής του Γιακουμάκη - Πειθαρχικός έλεγχος εις βάρος του


Το πόρισμα της έρευνας “καίει” τη Διεύθυνση της Γαλακτομικής Σχολής, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς προκύπτουν πάρα πολλά περιστατικά βίας με θύμα τον αγνοούμενο Βαγγέλη, τα οποία, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ουδέποτε είχαν γνωστοποιηθεί στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή στη Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού του υπουργείου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, τα φαινόμενα βίας είχαν γνωστοποιηθεί στην οικογένεια του 20χρονου και, μάλιστα, είχε ζητηθεί η συνδρομή κοινωνιολόγου. Ενήμεροι ήταν, επίσης, κάποιοι καθηγητές και ο φύλακας της Σχολής.

Ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» αναμένεται να πάρει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση φαινομένων bullying και για το λόγο αυτό την ερχόμενη Πέμπτη μεταβαίνει στα Ιωάννινα κλιμάκιο του υπουργείου από την Αθήνα. Αναλυτικά το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε:

-Την απομάκρυνση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

-Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. του Οργανισμού την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 στις εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων με μοναδικό θέμα συζήτησης «Λειτουργία της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων».

-Την άμεση σύγκληση του Συλλόγου Καθηγητών της Σχολής για να συζητηθούν η τυχόν επιβολή κυρώσεων και η λήψη μέτρων, σύμφωνα και με τα ευρήματα της διοικητικής εξέτασης.

-Το Δ.Σ. σε επόμενη συνεδρίασή του θα αξιολογήσει περαιτέρω τα ευρήματα της διοικητικής εξέτασης.

-Ο πρόεδρος του Δ.Σ. θα ενημερώσει για την απόφαση αυτή την οικογένεια του μαθητή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκφράζοντας στην οικογένεια την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης και όλου του στελεχικού δυναμικού ΕΛΓΟ- «Δήμητρα» στις δύσκολες ώρες που περνούν τα μέλη της.

Στο μεταξύ, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για τον εντοπισμό του 20χρονου στο Νομό Ιωαννίνων και εστιάζονται στις όχθες της λίμνης. Συγκινητική είναι η θέληση δεκάδων εθελοντών να συμμετάσχουν στις έρευνες, όπως και η συμπαράσταση που δείχνει ο κόσμος στην οικογένεια μέσω της σελίδας που έχει δημιουργηθεί στο facebook στο όνομα του Βαγγέλης Γιακουμάκης.



----------------

Τη διενέργεια ελέγχου για την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, παρήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου, μετά και τις χθεσινές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "Δήμητρα" σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Παράλληλα, προχωρά και στην αναστολή της απόσπασής του στη Σχολή ενώ σημειώνεται ότι προσωρινά καθήκοντα διευθυντή, θα ασκεί ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κώστας Μαλλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΛΓΟ "Δήμητρα", μεταξύ άλλων, αποφάσισε να διαβιβάσει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ιωαννίνων όλο τον φάκελο της διοικητικής εξέτασης που διενήργησε, ενώ μεθαύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό τ



Διαβάστε περισσότερα...

Καμπάνα στην Τουρκία γιατί μπλόκαρε την αλλαγή φύλου σε τρανσέξουαλ


Επιδικάστηκε αποζημίωση 7.500 ευρώ.

Για παραβίαση του δικαιώματος στο σεβασμό της ιδιωτικής ζωής καταδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την Τουρκία.

Συγκεκριμένα η καταδίκη αφορά την παραβίαση του δικαιώματος στο σεβασμό της ιδιωτικής και προσωπικής ζωής, εξαιτίας της άρνησης των τουρκικών αρχών να χορηγήσουν άδεια για εγχείριση αλλαγής φύλου σε ένα διαφυλικό πρόσωπο, με το αιτιολογικό ότι το πρόσωπο αυτό δεν ήταν σε θέση να τεκνοποιήσει. Παράλληλα με την καταδίκη, στην υπόθεση κατά Τουρκίας το Δικαστήριο επιδίκασε την καταβολή αποζημίωσης ύψους 7.500 ευρώ στην ενάγουσα, για μη χρηματική βλάβη.

Το ΕΔΑΔ, στην απόφαση του, επανέλαβε ότι η δυνατότητα των διαφυλικών προσώπων να έχουν πλήρη απόλαυση του δικαιώματος στην προσωπική ανάπτυξη και τη σωματική και ηθική ακεραιότητα τους, δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί αμφιλεγόμενη, σε μία δημοκρατική χώρα.

Έκρινε δε ότι, ακόμη και αν υποτεθεί ότι η άρνηση της αρχικής αιτήσεως της προσφεύγουσας για πρόσβαση σε τέτοιου είδους επέμβαση έγινε με βάση ένα σημαντικό λόγο, δεν υπήρξε ποτέ επαρκής. Η επέμβαση των τουρκικών αρχών, στο δικαίωμα για σεβασμό της ιδιωτικής ζωής του, δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί «αναγκαία» σε μια δημοκρατική κοινωνία, υπογραμμίζει το Δικαστήριο.

Ο ΥΥ είναι τούρκος υπήκοος που, όταν γεννήθηκε, καταχωρήθηκε στα ληξιαρχεία ως κορίτσι αλλά στην συνέχεια, ένοιωσε να αισθάνεται και να συμπεριφέρεται περισσότερο σαν αγόρι παρά σαν κορίτσι και γι' αυτό υπέβαλε αίτηση για εγχείρηση αλλαγής φύλου.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόστιμο 30.000 ευρώ γιατί πυροβόλησε σκύλο


Ο 82χρονος τιμώρησε το ζώο γιατί του έτρωγε τις κότες.

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 82χρονο επέβαλε ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, «για κακοποίηση, κακή και βάναυση μεταχείριση ζώου», με βάση το νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος πυροβόλησε σκυλί συγχωριανού του που είχε μπει σε ιδιοκτησία του και του έτρωγε τις κότες. Το σκυλί τραυματίστηκε, σύμφωνα με γνωμάτευση κτηνίατρου, όπως παραδέχθηκε και ο 82χρονος, αν και αρχικά είχε πει πως είχε πυροβολήσει στον αέρα σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr.

Με τη βεβαίωση του τραυματισμού του ζώου, ο δήμαρχος επικύρωσε το πρόστιμο των 30.000 ευρώ. Το ποσό δεν επιδέχεται μείωση, είναι καθορισμένο και προβλέπεται από τη νομοθεσία, σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ. α του Ν. 4039/2012 και το άρθρο 21 του ίδιου νόμου όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 46 του Ν. 4235/2014. Το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο ΟΤΑ, σύμφωνα το νόμο.

Μόνη ελπίδα του ηλικιωμένου να μειώσει το πρόστιμο είναι η προσφυγή στο δικαστήριο, όπου θα εκδικαστεί το ποινικό και το διοικητικό μέρος της υπόθεσης.



Διαβάστε περισσότερα...

«Πρωτάκουστο τα Γλυπτά να έχουν το όνομα εκείνου που τα έκλεψε»


Έκκληση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και τεχνουργημάτων ιθαγενών της Αυστραλίας που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, έκανε ο διακεκριμένος ιθαγενής ακαδημαϊκός και ακτιβιστής Δρ Γκάρι Φόλεϊ, σε διάλεξη που έδωσε στα εγκαίνια της νέας σειράς Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού, που προσφέρει για πέμπτη συνεχή χρονιά η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

O Δρ Φόλεϊ αναφέρθηκε στην πρώτη γνωριμία του με τους Έλληνες της Αυστραλίας, καθώς και στην υποστήριξη που είχε από την Ελληνική Κοινότητα στην εκστρατεία του για την επιστροφή τεχνουργημάτων των ιθαγενών που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης απηύθυνε τον χαιρετισμό του στα ελληνικά, υιοθετώντας την εκστρατεία «Μιλάμε Ελληνικά το Μάρτιο», στην οποία συμμετέχει και η Κοινότητα. Υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που είχε η παρουσία του Δρ Γκάρι Φόλεϊ στην Κοινότητα καθώς και το θέμα της διάλεξής του, τόνισε ότι, σύντομα αντίγραφα των γλυπτών του Παρθενώνα πρόκειται να τοποθετηθούν στην πρόσοψη του νέου κοινοτικού κτιρίου. «Εμείς θα φέρουμε τα Μάρμαρα στην Κοινότητα» είπε χαριτολογώντας.

Παρουσιάζοντας τον Δρ Φόλεϊ στο κοινό, ο καθηγητής Νίκος Παπαστεργιάδης, από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και τους αγώνες του για τα δικαιώματα των Αβορίγινων, στην προσωπικότητά του και στην προσωπική φιλία τους. Στάθηκε ιδιαίτερα στη γνωριμία τους και στο γεγονός ότι ο Δρ Φόλεϊ υπήρξε μαθητής του στο πανεπιστήμιο όταν εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή.

Στη διάλεξή του ο Δρ Φόλει μίλησε για την πρώτη γνωριμία του με τους Έλληνες και την υποστήριξη που είχε από τους Έλληνες της Αυστραλίας και την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης στον αγώνα του για την επιστροφή τεχνουργημάτων των ιθαγενών της Αυστραλίας, που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ελληνική φιλοξενία.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην άρνηση του Βρετανικού Μουσείου να επιστρέψει στους ιθαγενείς τα τεχνουργήματα αυτά, αλλά και σε περιστατικό με μοναδικά χαρακτικά σε φλοιό δέντρου από ιθαγενείς της Πολιτείας της Βικτώριας, που εντοπίσθηκαν να είναι πεταμένα εδώ και 150 χρόνια σε ένα ντουλάπι του Βρετανικού Μουσείου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δίκαιο ελληνικό αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ονομάζονται και «Ελγίνεια Μάρμαρα». «Είναι πρωτάκουστο να έχουν το όνομα του ανθρώπου που τα έκλεψε από την Ελλάδα» είπε και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κόκκινα τριαντάφυλλα για όλες τις γυναίκες στη γενική συνέλευση των ΑμεΑ στην Τρίπολη


Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, όπου έγινε οικονομικός και διοικητικός απολογισμός για το 2014, αλλά και ο προγραμματισμός για το 2015.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, καταδικάστηκε και η απόφαση του δήμου Καλαμάτας να κλείσει με μπάρες τις ράμπες που εξυπηρετούν τα Α.με.Α στην κεντρική αγορά.
Επιπλέον εκφράστηκε η ελπίδα η νέα κυβέρνηση να λάβει υπόψη της τα άτομα με αναπηρία και να μην προβεί σε περικοπές ή μειώσεις των ήδη κουτσουρεμένων επιδομάτων τους.
Λόγω της ημέρας εορτασμού της γυναίκας η ομοσπονδία μοίρασε σε όλες τις παρευρισκόμενες κόκκινα τριαντάφυλλα.



Πηγή: http://www.kalimera-arkadia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτίου: Αυτό είναι το όριο της φτώχειας


Στα 4.800 ετησίως προσδιορίζεται το όριο της φτώχειας για μια τετραμελή οικογένεια, όπως διευκρίνισε η Θεανώ Φωτίου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης διευκρίνισε ότι για όλες τις περιπτώσεις το συγκεκριμένο όριο υπολογίζεται ανάλογα ενώ προανήγγειλε πως το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε το βίντεο του Mega:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε βλάβη του κινητήρα αποδίδεται το ατύχημα του Χάρισον Φορντ


Πραγματοποιήθηκε η προκαταρκτική έρευνα για το συμβάν.

Το αεροσκάφος του Χάρισον Φορντ παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα αμέσως μετά την απογείωσή του, γεγονός που ανάγκασε τον ηθοποιό να κάνει μισή στροφή και να χτυπήσει σε ένα δέντρο, προτού να συντριβεί σε ένα γήπεδο του γκολφ, στο Λος Άντζελες, την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρεται στην προκαταρκτική έρευνα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων (NTSB).

Ο ηθοποιός τραυματίστηκε βαριά, ενώ το μικρό αεροπλάνο του υπέστη σοβαρές βλάβες στα φτερά και στην άτρακτο.
Ο 72χρονος σταρ του «Ιντιάνα Τζόουνς» πιλοτάριζε μόνος το διθέσιο μονοκινητήριο Ryan PT-22, ένα αεροπλάνο που χρησιμοποιούνταν ως εκπαιδευτικό κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Μετά την απογείωσή του από την πίστα 21 (του αεροδρομίου της Σάντα Μόνικα) ο πιλότος ενημέρωσε ότι είχε βλάβη στον κινητήρα και ζήτησε να επιστρέψει και να προσγειωθεί αμέσως στο αεροδρόμιο», εξηγεί στην έκθεσή της η NTSB, επικαλούμενη τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του Φορντ και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

«Ο πιλότος ξεκίνησε μια αριστερή στροφή για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο αλλά το αεροσκάφος άγγιξε την κορυφή ενός μεγάλου δέντρου και έπεσε στο έδαφος» σε απόσταση περίπου 250 μέτρων νοτιοδυτικά του διαδρόμου προσγείωσης.

Ο Χάρισον Φορντ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης Βένις, δυτικά του Λος Άντζελες και η εκπρόσωπός του εμφανίστηκε καθησυχαστική για την κατάσταση της υγείας του, λέγοντας ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του και «θα αναρρώσει πλήρως».



Διαβάστε περισσότερα...

Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ τα αποτελέσματα της Προκήρυξης για 160 θέσεις στη ΔΕΔΔΗΕ


Αφορά σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Εκδόθηκαν σήμερα από το ΑΣΕΠ, τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 3Κ/2014, που αφορούν στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 160 θέσεων προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ).

Όπως σημειώνεται, οι οριστικοί πίνακες διοριστέων, θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων ορίζεται από 11 Μαρτίου έως την πάροδο της 20ης Μαρτίου 2015.

Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode) σε συνδυασμό με τον αριθμό ταυτότητας.

Οι υποψήφιοι που απέστειλαν έντυπες αιτήσεις χωρίς να έχουν υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση αποκλείονται της διαδικασίας και εμφανίζονται σε ξεχωριστό πίνακα μόνο με τον αριθμό ταυτότητας.



Διαβάστε περισσότερα...

Κατάληψη εκπαιδευτών σχολών οδηγών στη Θεσσαλονίκη


Διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν οριστεί νέες ημερομηνίες εξετάσεων.

Κατάληψη στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης, από τις 07:00 ως τις 11:00, τρία σωματεία εκπαιδευτών οδηγών της πόλης. Οι εκπαιδευτές διαμαρτύρονται διότι από τις 24 Φεβρουαρίου δεν έχουν οριστεί νέες ημερομηνίες εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.

Η διαδικασία έχει σταματήσει εξαιτίας της αποχής των υπαλλήλων της διεύθυνσης μεταφορών από τις εξετάσεις, οι οποίοι διαμαρτύρονται για έλλειψη προσωπικού.

«Δεν έχουν οριστεί νέες ημερομηνίες εξετάσεων οδηγών και πλέον δε γνωρίζουμε τι θα γίνει και αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης «Λευκός Πύργος» Νίκος Παπαντωνίου.

«Τα τελευταία δύο χρόνια το προσωπικό και στις δύο διευθύνσεις ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης έχει μειωθεί περίπου κατά 35%, λόγω συνταξιοδοτήσεων και δεν αναπληρώθηκε», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος στη διεύθυνση συγκοινωνιών ανατολικής Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Πάλλας και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να αναπληρώσουμε μέρος των κενών από άλλες διευθύνσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι επίσης δύσκολο, γιατί κι εκεί έχουν ελλείψεις προσωπικού και είμαστε σε αναμονή κάποιων προσλήψεων που εκκρεμούν από παλαιότερο διαγωνισμό».



Διαβάστε περισσότερα...

Εισαγγελέας για τις εφημερίες των ειδικών γιατρών στο ΑΧΕΠΑ


Παραγγελία για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία, τις τελευταίες μέρες, λόγω μειωμένων κονδυλίων, οι ειδικοί γιατροί στο κλινικό εργαστήρι πυρηνικής ιατρικής και σε άλλα εργαστήρια ή τομείς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, δεν συμμετέχουν σε καμία από τις εφημερίες του νοσοκομειακού Ιδρύματος.

Η ανώτερη εισαγγελέας παρήγγειλε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Αργυρή Βαλούση τη διεξαγωγή έρευνας, η οποία ανατέθηκε σε πταισματοδίκη, προκειμένου να διακριβωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής και της παράβασης καθήκοντος. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να ελεγχθεί αρχικά η βασιμότητα των καταγγελιών.

Σ' αυτές προέβησαν οι γιατροί του κλινικού εργαστηρίου πυρηνικής ιατρικής του ΑΧΕΠΑ, σε επιστολή που απέστειλαν στη διοίκηση του νοσοκομείου, με κοινοποίηση στην 4η υγειονομική περιφέρεια και στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

«Το ΑΧΕΠΑ είναι το μόνο νοσοκομείο χωρίς εφημεριακή κάλυψη με ειδικό γιατρό, ούτε καν με ετοιμότητα. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί και την περαιτέρω οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση των γιατρών» τονίζουν στην επιστολή. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, επιτρέπεται να εφημερεύουν μόνο οι ειδικευόμενοι, κάτι, που κατά τους ίδιους, είναι παράνομο κι επικίνδυνο και δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο νοσοκομείο, ενώ αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι η μη έγκαιρη εξυπηρέτηση των ασθενών και κυρίως των πασχόντων από χρόνιες παθήσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Το Χαμόγελο του Παιδιού συγκεντρώνει τρόφιμα


Πού μπορείτε να κάνετε την προσφορά σας.

Συγκέντρωση βασικών αγαθών, ενόψει και του Πάσχα, πραγματοποιεί το Χαμόγελο του Παιδιού και απευθύνει έκκληση σε όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού, παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει σταθερά το έργο του, και ενόψει Πάσχα, κινητοποιεί για μία ακόμα φορά πολίτες και φορείς, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης που στηρίζει πανελλαδικά και καθημερινά» όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Επισημαίνει ακόμη, ότι «τα ράφια στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργεί ο οργανισμός πανελλαδικά, έχουν πλέον αδειάσει, ως συνέπεια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες όσο και οι εταιρείες στη χώρα μας».

Ωστόσο, υπογραμμίζει, ότι χάρη σε ανάλογες κινητοποιήσεις και στη θετική ανταπόκριση των πολιτών το 2014 και παρά τις τεράστιες δυσκολίες, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε πανελλαδικά 10.555 παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Η συγκέντρωση τροφίμων πραγματοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, σε όλη την Ελλάδα.

Τα σημεία συγκέντρωσης είναι:

- Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Μαρούσι

Διεύθυνση: Στουντίου και Γκλιάτη 2, Μαρούσι, Τ.Κ. 15126

Τηλ: 210 6095844 - E-mail: support@hamogelo.gr

- Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στο Ίλιον

Διεύθυνση: Αγίας Ελένης και Πλήθωνος Γεμιστού, Παλατιανή Ίλιον, Τ.Κ. 13121

Τηλ: 210 5781060 - E-mail: ilion@hamogelo.gr

- Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη Θεσσαλονίκη

Διεύθυνση: Εμμανουήλ Χρυσολωρά 4-6, Θεσσαλονίκη, T.K. 54629

Τηλ.: 2310 535629 - E-mail: supportthes@hamogelo.gr

- Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Πάτρα

Διεύθυνση: Όθωνος Αμαλίας 83, Πάτρα, Τ.Κ. 26221

Τηλ: 2610 332499 - E-mail: patra@hamogelo.gr

- Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στον Πύργο Ηλείας

Διεύθυνση: Αραχώβης 3, Πύργος Ηλείας, Τ.Κ. 27100

Τηλ: 26210 81040 - E-mail: pyrgos@hamogelo.gr

- Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κόρινθο

Διεύθυνση: Ερμού14, Κόρινθος, Τ.Κ. 20100

Τηλ: 27410 71211 - E-mail: korinthosoffice@hamogelo.gr

- Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Τρίπολη

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 34, Τρίπολη, Τ.Κ.22100

Τηλ: 2710 234154 - E- mail: tripoli@hamogelo.gr

- Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Χαλκίδα

Διεύθυνση: Αβάντων 65, Χαλκίδα, Τ.Κ.34100

Τηλ: 22210 79788 - E-mail: halkida@hamogelo.gr

- Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κέρκυρα

Διεύθυνση: Εθνική Οδός Παλαιοκαστρίτσας, Κέρκυρα, Τ.Κ. 49100 Τηλ: 26610 80368 - E-mail: kerkyrasupport@hamogelo.gr

- Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κρήτη

Διεύθυνση: Μαργουνίου 39, Χανιά, Τ.Κ.731 36

Τηλ: 28210 73000 – Ε-mail: kriti@hamogelo.gr

- Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη Θεσσαλία

Διεύθυνση: Ηφαίστου 9 (Ημιόροφος), Λάρισα, Τ.Κ. 412 22

Τηλ: 2410 560900 - E-mail: thessalia@hamogelo.gr

Τα είδη πρώτης ανάγκης προς συγκέντρωση είναι: γάλα εβαπορέ, λάδι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, σάλτσα τομάτας, είδη πρωινού, άνθος αραβοσίτου, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, πουρές, βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα, είδη βρεφικής φροντίδας, προϊόντα καθαρισμού, είδη προσωπικής φροντίδας, είδη οικιακής χρήσης, χαρτικά.



Διαβάστε περισσότερα...

Χρηματοδοτείται η εγκατάσταση φυσικού αερίου


Το ποσό ξεκινάει από 1.200 και φτάνει τα 12.300 ευρώ.

Η Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής ανακοίνωσε τη διεύρυνση του προγράμματος χρηματοδότησης για τη μετατροπή ή εγκατάσταση θέρμανσης με φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΑ Αττικής προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση σε όσους υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου μέχρι και τις 26 Ιουνίου 2015.

Το νέο πρόγραμμα ισχύει για όλες τις κεντρικές και αυτόνομες θερμάνσεις, ανεξαρτήτως ισχύος ενώ το ύψος της χρηματοδότησης ξεκινά από 1.200 ευρώ για περιπτώσεις αυτονομίας και φθάνει μέχρι 12.300 ευρώ για κεντρικές θερμάνσεις με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 200.000 θερμίδων. Η αποπληρωμή του χρηματοδοτούμενου ποσού γίνεται σε 2 ή 3 έτη ανάλογα με την περίπτωση.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα η ΕΠΑ Αττικής παρέχει έκπτωση στα τέλη σύνδεσης σε κεντρικές θερμάνσεις και αυτόνομες συνδέσεις σε ποσοστό που φτάνει έως και 100% για κεντρικές θερμάνσεις με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 140.000 θερμίδων. Αντίστοιχες προσφορές ανάλογα με την εγκατεστημένη ισχύ αφορούν και τους επαγγελματίες.

Περισσότερες πληροφορίες στην Γραμμή Εξυπηρέτησης Καταναλωτών 1133, καθώς και στην ιστοσελίδα www.aerioattikis.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Πωλείται σπίτι μαζί με... σύζυγο


Μαζί με το οίκημα, έβαλε στην αγγελία και τον εαυτό της.

Ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Ινδονησία, έβαλε το σπίτι της προς πώληση, μαζί με την ίδια! Το σπίτι, που διαθέτει δυο υπνοδωμάτια, ισάριθμα μπάνια, μεγάλο κήπο και λιμνούλα με ψάρια, βρίσκεται στην Sleman, μια βαρετή γειτονιά στην πόλη Yogyakarta. Μαζί με αυτό το συμπαθητικό οίκημα, η 40χρονη Wina Lia, βάζει και το… χέρι της.

Η διαφήμιση μάλιστα της Wina στο διαδίκτυο, έχει γίνει ήδη viral, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης την εντόπισαν προκειμένου να βεβαιωθούν ότι τα όσα αναφέρει είναι αληθινά. «Πράγματι έτσι είναι, η Wina θα παντρευτεί από τον αγοραστή του σπιτιού», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Ο μεσίτης Dian Purna Dirgantara που έχει βγάλει στο σφυρί το εν λόγω σπίτι, τόνισε σχετικά στο Time: «Από χθες το πρωί έχω λάβει αμέτρητα τηλεφωνήματα. Δεν μετράω πόσα, αλλά πρέπει να είναι εκατοντάδες. Πάντως, αν κάποιος θέλει το σπίτι, μπορεί να έχει και μόνο αυτό», εξήγησε.


Η Wina, μια ανύπαντρη μητέρα, είχε αυτή την ιδέα όταν ανέφερε την επιθυμία της στον μεσίτη της ότι όνειρό της είναι να βρει ξανά έναν σύντροφο. «Η Dian πρότεινε να βάλω στην αγγελία τα εξής ‘αγοράστε το σπίτι και παντρευτείτε την ιδιοκτήτρια’. Ήμουν εντάξει με αυτό γιατί ούτως ή άλλως αναζητώ σύζυγο», είπε η 40χρονη.


Διαβάστε περισσότερα...

Νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών


Ενισχύεται η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σε νέες προσλήψεις αναπληρωτών αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με ενημέρωση του newsbeast.gr.

Οι προσλήψεις θα αφορούν τη Β/θμια Εκπαίδευση και ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθεί θα είναι μικρός.

Όσον αφορά το χρόνο ανακοίνωσης των προσλήψεων αυτός δεν έχει οριστικοποιηθεί ενδέχεται όμως και σήμερα να ανακοινωθούν τα ονόματα των εκπαιδευτικών.

Να σημειώσουμε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη προχωρήσει σε προσλήψεις στην Α/θμια Εκπαίδευση την προηγούμενη εβδομάδα. Οι πιστώσεις πλέον που έχουν απομείνει είναι ελάχιστες και δεν υπάρχουν περιθώρια για την κάλυψη του συνόλου των κενών.


Διαβάστε περισσότερα...

Ελλείψεις σε εισαγόμενα προϊόντα της αγοράς


Ξένοι προμηθευτές ζητούν να προπληρώνονται τοις μετρητοίς.

Την εμφάνισή τους έχουν αρχίσει να κάνουν οι πρώτες επιπτώσεις στην αγορά υπό τον φόβο της συνεχιζόμενης συζήτησης περί ενδεχόμενου Grexit. Οι πρώτες ελλείψεις σε εισαγόμενα προϊόντα και πρώτες ύλες είναι γεγονός, καθώς υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις που δηλώνουν αδυναμία να προπληρώσουν και μάλιστα τοις μετρητοίς το συνολικό τίμημα των παραγγελιών τους.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι ξένοι προμηθευτές, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, έχουν υιοθετήσει αυτή την πρακτική από τα μέσα του Δεκεμβρίου 2014, όταν το κλίμα οδηγούσε σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η κατάσταση πλέον είναι χειρότερη ακόμη και σε σύγκριση με το 2012, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Σε ποια προϊόντα εντοπίζονται ελλείψεις

Όπως λένε στην εφημερίδα παράγοντες της αγοράς, ήδη παρουσιάζονται προβλήματα σε μηχανολογικό εξοπλισμό και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ σε ό,τι αφορά τον κλάδο των τροφίμων και ποτών ελλείψεις αρχίζουν να εμφανίζονται σε ορισμένα premium προϊόντα, όπως για παράδειγμα σε κάποιες γνωστές βελγικές μπίρες. Δυσκολίες έχουν επίσης παρουσιασθεί στις εισαγωγές χημικών προϊόντων, τόσο τελικών προϊόντων όσο και υπό τη μορφή των πρώτων υλών, κάτι που δυσχεραίνει την παραγωγή λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Οι ξένοι προμηθευτές δεν κάνουν «ευκολίες πληρωμής» ούτε καν στους θεωρούμενους καλούς πελάτες, ενώ το φαινόμενο αυτό προκαλεί αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες και σε άλλους κλάδους. «Πολλές τουριστικές μονάδες οι οποίες ήθελαν να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους, κυρίως μηχανολογικό, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα», επισημαίνει ο Ιωάννης Παπαγεωργάκης πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Αθηνών (ΣΕΑΔΑ).



Διαβάστε περισσότερα...

Επενδυτικά προγράμματα 33,2 εκατ. ευρώ στην αλιεία


Υπεγράφησαν από τον αρμόδιο υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου.

Τέσσερις νέες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος συνολικής δημόσιας δαπάνης 33,2 εκατ. ευρώ για την ένταξη επενδυτικών σχεδίων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (ΕΠΑΛ) 2007-2013, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου.

Ειδικότερα, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για την υπαγωγή των επενδυτικών τους σχεδίων στα Μέτρα «Μόνιμη Παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων», συνολικής δημόσιας δαπάνης 16,9 εκατ. ευρώ, «Μεταποίηση και Εμπορία Αλιευτικών Προιόντων (7,5 εκατ. ευρώ), «Υδατοκαλλιέργεια» (8,2 εκατ. ευρώ) και «Χωροταξικός Σχεδιασμός, Οριοθέτηση και χαρτογράφηση των περιοχών για Υδατοκαλλιέργεια» συνολικής δημόσιας δαπάνης 600.000 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε ασφαλισμένους τρίτων χωρών και μακροχρόνια άνεργους


Στη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε 37.514 μακροχρόνια ανέργους και σε 36.344 ασφαλισμένους υπηκόους τρίτων χωρών, που διαθέτουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης προχώρησε η Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, θα επακολουθήσουν αποδόσεις ασφαλιστικής ικανότητας και σε επιπλέον μακροχρόνια ανέργους, των οποίων το δικαίωμα της ικανότητας λήγει σε μεταγενέστερους χρόνους, μετά την παραλαβή και επεξεργασία των αρχείων που θα αποσταλούν από τον ΟΑΕΔ.

Η διοίκηση του Ιδρύματος συνιστά στους ασφαλισμένους αυτών των κατηγοριών, προκειμένου να αποφύγουν την άσκοπη ταλαιπωρία, να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα) προκειμένου να επιβεβαιώνουν ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, και να μην προσέρχονται προς τούτο στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ, στη συγκεκριμένη διαδικτυακή εφαρμογή από τις 16/02/2015, οπότε τέθηκε σε λειτουργία, μέχρι χθες έχουν γίνει 761.427 επισκέψεις για επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας και ταυτοποιήθηκαν ότι τη διαθέτουν οι 654.577.

Η διοίκηση του ΙΚΑ υπενθυμίζει ότι τα προστατευόμενα μέλη -σύζυγοι και τέκνα- που είναι καταχωρημένα στα οικογενειακά βιβλιάρια υγείας ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να εξυπηρετούνται από τους Παρόχους Υγείας.

Οι Πάροχοι Υγείας -Νοσοκομεία, Κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα, Ιατροί κ.λπ.- εξυπηρετούν όλους τους ανωτέρω με την επίδειξη του ατομικού και οικογενειακού βιβλιαρίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αλλαγές στο Δημόσιο: Επαναπροσλήψεις, κινητικότητα και Κάρτα του Πολίτη


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αφορά την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση μνημονιακών διατάξεων στο πειθαρχικό δίκαιο και την πιλοτική εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν εισήλθε σε λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει ακριβώς το σχέδιο νόμου, λέγοντας ότι πρέπει πρώτα να ενημερωθούν η Βουλή και οι αρμόδιοι, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι θα προωθηθεί το κυβερνητικό σχέδιο, όπως έχει αποφασιστεί, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Πρόσθεσε δε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εκφραστεί ενστάσεις από μέρους τους.

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου επισήμανε ότι στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου, θα περιλαμβάνεται πρόβλεψη για τη μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου που εργάζονται στον στενό δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ενώ σημείωσε ότι η μονιμοποίηση των παραπάνω υπαλλήλων δεν θα έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος και ότι παράλληλα θα βοηθήσει στο σχέδιο της κυβέρνησης για μία αποδοτική και αποτελεσματική κινητικότητα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα αφορά το επιστημονικό προσωπικό των ανεξάρτητων Αρχών, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και τους δικηγόρους με έμμισθη εντολή, ενώ το ασφαλιστικό τους καθεστώς θα παραμείνει στο ΙΚΑ.

Όσον αφορά την επαναπρόσληψη των απολυμένων υπαλλήλων, τόνισε ότι θα επιστρέψουν όλοι στο Δημόσιο, θα επιστρέψουν στο υπουργείο που ανήκουν, ενώ εθελοντικά θα μπορούν να συμμετέχουν και στη «μίνι» κινητικότητα.

Επίσης, με ρύθμιση στο ίδιο σχέδιο νόμου θα δοθεί η δυνατότητα σε περίπου 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ να επιλέξουν μία θέση σε ένα από τα υπουργεία που θα δηλώσουν, εντός των επόμενων ημερών, τις άμεσες ανάγκες τους σε ανθρώπινο προσωπικό, καθώς θα μπορούν να «απελευθερωθούν» από την προκήρυξη με την οποία πέτυχαν στο ΑΣΕΠ και θα τους επιτρέψει να επισπεύσουν τον διορισμό τους, δεδομένου ότι η διαδικασία πρόσληψής τους σε κενά του Δημοσίου θα προηγηθεί αυτής του διορισμού τους, σύμφωνα με την προκήρυξη στην οποία πέτυχαν.

Επισημαίνεται δε ότι στο νομοσχέδιο θα υπάρξει ρύθμιση για την πιλοτική -αρχικώς- εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη, προκειμένου να εξυπηρετηθεί και η πρόβλεψη στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Στην πρώτη φάση, η κάρτα θα περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία (ΑΜΚΑ και ΑΦΜ) και στη δεύτερη φάση, η οποία προσδιορίζεται σε ένα εξάμηνο, θα εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερες απαραίτητες πληροφορίες, για τη χρήση της ακόμη και μέσω κινητού τηλεφώνου. Ο αναπληρωτής υπουργός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για ζητήματα, που προκύπτουν όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα.

Ακόμη, με το σχέδιο νόμου επιλύονται «ζητήματα εκδημοκρατισμού» στο Δημόσιο, με την κατάργηση μνημονιακών διατάξεων, όπως η κατάργηση που αφορά την υποχρεωτική αργία, για πειθαρχικά παραπτώματα κλπ, η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης, η δημιουργία των συλλογικών διαπραγματεύσεων κλπ.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που αφορούν τη θωρακισμένη λιμουζίνα του τέως αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία δεν υπάρχουν για την αγορά της παραστατικά και άλλα στοιχεία, αρκέστηκε να απαντήσει: «Ουδέν σχόλιον».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναθέσεις διδασκαλίας μαθημάτων σε αμιγή ελληνικά σχολεία εξωτερικού


Ποιοι θα διδάσκουν υπό προϋποθέσεις τα φιλολογικά.

Με απόφασή που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας ανατίθεται σε αμιγή ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και για το σχολικό έτος 2014-15 συμπληρωματικά η διδασκαλία των κάτωθι μαθημάτων, στους εξής κλάδους εκπαιδευτικών:


ΑΜΙΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή
ΠΕ01, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07
Τεχνολογία
ΠΕ03, ΠΕ 04.01, ΠΕ 04.02, ΠΕ04.03, ΠΕ 04.04, ΠΕ 04.05, ΠΕ 19 και ΠΕ 20
Οικιακή Οικονομία
Σε όλες τις ειδικότητες
Μαθηματικά
Στον κλάδο ΠΕ19 Πληροφορικής

Εφόσον δεν υπάρχουν οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών, οι οποίοι διδάσκουν τα συγκεκριμένα μαθήματα σε α΄ ή β΄ ανάθεση στα αμιγή ελληνικά σχολεία του εξωτερικού που ακολουθούν το αναλυτικό πρόγραμμα της ημεδαπής .

Όσον αφορά στα παρακάτω μαθήματα και εφόσον δεν υπάρχουν κλάδοι εκπαιδευτικών να τα διδάξουν σε α΄ και β΄ ανάθεση, προτείνονται να τα διδάσκουν και οι αντίστοιχοι κλάδοι ως εξής:

ΑΜΙΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Βασικές Αρχές κοινωνικών Επιστημών
ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07
Φυσική
ΠΕ03 για το Λύκειο (για το Γυμνάσιο το μάθημα της Φυσικής ανατίθεται σε β΄ ανάθεση στον κλάδο ΠΕ03, σύμφωνα με την Υ.Α. 118842/Γ2 (ΦΕΚ 1984 τ.Β΄/24-09-2008)
Όλα τα φιλολογικά:
ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07
Βιωματικές Δράσεις- Project:
Όλοι οι κλάδοι
Επίσης, ο σύλλογος των διδασκόντων αναθέτει τη διδασκαλία μαθημάτων για τα οποία δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί να τα διδάξουν σε α΄ και β΄ ανάθεση σύμφωνα με τον ν. 1566/1985, άρθρ. 14, παρ.16.


Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται το πρώτο μουσείο ίντερνετ


Ταξίδι στον κυβερνοχώρο σε 1.000 τμ στο Βερολίνο.

Το πρώτο πραγματικό μουσείο για το ίντερνετ, που θα προσφέρει στον επισκέπτη του ένα ταξίδι στην ιστορία του διαδικτύου, θα ανοίξει τις πύλες του στο τέλος του 2015 στην πόλη των καλλιτεχνικών ανατροπών, το Βερολίνο.

Το μουσείο θα είναι το πρώτο στο είδος του, θα εκτείνεται σε 1.000 τ.μ και αναμένεται να προσελκύσει περίπου 30.000 επισκέπτες το χρόνο.

Το ταξίδι στον κυβερνοχώρο θα ξεκινά από το Arpanet, που συνέδεε τέσσερα αμερικανικά πανεπιστημιακά ιδρύματα το 1969 και θα οδηγεί προοδευτικά τον επισκέπτη στο σημερινό ψηφιακό σύμπαν.

Θα υπάρχουν εκθέματα για τους πρωτοπόρους του ίντερνετ, όπως ο δημιουργός του www, Tim Berners-Lee, ή ο συνιδρυτής της Apple Steve Wozniak, αλλά και τις εξελίξεις της συναρπαστικής τεχνολογικής επανάστασης της δεκαετίας του ’70 και ’80. Ανάμεσα στα εκθέματα θα υπάρχουν vintage υπολογιστές, αλλά και ο πρώτος σέρβερ στον κόσμο, ονόματι «NeXTCube».





Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε ζητήματα που γνωρίζουν μόνο επιφανειακά -το Web 2.0, η δράση των χάκερ ή οι προβλέψεις για το μέλλον του ψηφιακού σύμπαντος– ή να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο «παίζοντας» με αναβιώσεις στατικών ιστοσελίδων από το παρελθόν ή ξεχασμένων πρότζεκτ σαν το Geocities.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου διαβεβαιώνουν πως το περιεχόμενο του θα ανανεώνεται διαρκώς, φιλοξενώντας διαδραστικές εγκαταστάσεις, περιοδικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.




Διαβάστε περισσότερα...

Από τις 2 Απριλίου το πασχαλινό ωράριο στη Θεσσαλονίκη


Σε καλύτερους τζίρους ελπίζουν οι καταστηματάρχες μετά την χειμωνιάτικη καθίζηση.

Σε πασχαλινούς ρυθμούς εισέρχεται, από τις 2 Απριλίου 2015, η αγορά της Θεσσαλονίκης, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν σε καλύτερο τζίρο, μετά την απογοητευτική περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων.

Με αφορμή την ανακοίνωση του πασχαλινού ωραρίου της αγοράς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) Παντελής Φιλιππίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ ευχήθηκε να ληφθούν άμεσα αναπτυξιακά μέτρα που θα δώσουν ώθηση στην πραγματική οικονομία.

Ο κ. Φιλιππίδης επισήμανε πως η αγορά βρίσκεται σε «τεράστια καθίζηση, ύστερα και από την απογοητευτική περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων», χαρακτήρισε «ήρωες» τους καταστηματάρχες που παραμένουν στο χώρο και εκτίμησε πως «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στο εξής».

Το πασχαλινό ωράριο της αγοράς

Βάσει της ανακοίνωσης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, το προτεινόμενο ωράριο κατά την πασχαλινή περίοδο, έχει ως εξής: στις 2 και 3 Απριλίου 2015 τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, το Σάββατο 4 Απριλίου θα κλείσουν τρεις ώρες νωρίτερα, δηλαδή στις 6 το απόγευμα, και την Κυριακή των Βαΐων προτείνεται να λειτουργήσουν από τις 11πμ έως τις 6 μμ.

Τη Μεγάλη εβδομάδα, από τη Μ. Δευτέρα (6 Απριλίου) έως και τη Μ. Πέμπτη (9 Απριλίου), τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και τη Μ. Παρασκευή θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι και θα κατεβάσουν ρολά στις 7 το απόγευμα. Το Μ. Σάββατο (11 Απριλίου), τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα θα είναι κλειστά και θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από τις 15 Απριλίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Δίωξη για παράνομες προσλήψεις στην «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.»


Για κακούργημα διώκονται έξι άτομα.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία στην υπηρεσία ασκήθηκε σε βάρος έξι υπευθύνων της «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.» οι οποίοι φέρονται να ευθύνονται για δεκάδες παράνομες προσλήψεις, την προεκλογική περίοδο του 2009, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο.

Η υπόθεση μπήκε στο στόχαστρο της δικαιοσύνης με αφορμή έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκανε λόγο για δέκα αδικαιολόγητες προσλήψεις υπαλλήλων καθώς και για μετατροπή 35 συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Μάλιστα, οι εν λόγω συμβάσεις, σύμφωνα με τη δικογραφία, έληγαν σε χρόνο που η συγκεκριμένη εταιρία δεν είχε πλέον αξιόλογο αντικείμενο. Στη συνέχεια και αφού η εταιρία σταμάτησε να λειτουργεί οι υπάλληλοι, σύμφωνα με πληροφορίες, πήραν μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή «Με τον τρόπο αυτό εντάχθηκαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα στα πλαίσια μιας όλως εξαιρετικής διαδικασίας τακτοποίησης».

Την υπόθεση ανέλαβε ανακριτής ο οποίος και θα καλέσει τους κατηγορούμενους να απολογηθούν για το κακούργημα της «απιστίας στην υπηρεσία από κοινού τελεσθείσας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ».



Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη αύξηση του αριθμού μαθητών στην Ειδική Αγωγή


Στις 5.000 οι προσλήψεις των αναπληρωτών σε δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν σε δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης γεγονός που καθιστά αναγκαίους μόνιμους διορισμούς.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία κάθε τύπου και βαθμίδας (δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση) αυξήθηκε κατά 42,28% μέσα σε 14 χρόνια.

Στον πίνακα που ακολουθεί εκτός από τον αριθμό των μαθητών καταγράφεται και το εκπαιδευτικό προσωπικό στο οποίο εντάσσονται και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όπως και ο αριθμός των σχολικών μονάδων.


ΕΤΟΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΕΚΠ.ΜΟΝΑΔΕΣ
1999-2000
7.281
1.437
250
2000-2001
7.135
1.574
252
2001-2002
7.334
1.456
253
2002-2003
7.509
1.450
256
2003-2004
7.250
1.564
264
2004-2005
8.333
2.053
316
2005-2006
8.631
2.344
340
2006-2007
9.187
2.610
354
2007-2008
9.634
2.765
367
2008-2009
10.317
2.919
384
2009-2010
10.933
3.313
403
2010-2011
9.648
3.129
368
2011-2012
10.405
3511
403
2012-2013
10.360
3.333
413
Το ΕΣΠΑ στηρίζει την Ειδική Εκπαίδευση

Οι τεράστιες ανάγκες στην Ειδική Εκπαίδευση καλύπτονται με προσλήψεις μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ενώ οι μόνιμοι διορισμοί είναι άγνωστη λέξη αφού αυτοί τη στιγμή υπάρχουν αναπληρωτές που έχουν ξεπεράσει τα 10 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας.

Κατά το σχολικό έτος 2013-14 η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησε το 100% των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Μέσω αυτών των προγραμμάτων έγιναν 2.172 προσλήψεις αναπληρωτών Α/θμιας και Β/θμιας στην παράλληλη στήριξη και 2.763 αναπληρωτών για Ειδικά Σχολεία και Τμήματα Ένταξης. Το σύνολο των προσλήψεων των αναπληρωτών ανήλθε σε 4.935.

Φέτος ο αριθμός των αναπληρωτών για Ειδικά Σχολεία, Τμήματα Ένταξης και παράλληλη διατηρείται στις 5.000 περίπου καθώς στη Β/θμια έφθασαν του 1.665 ενώ στην Αθμια τους 3.331. Για ακόμη μια φορά ο κύριος όγκος των προσλήψεων πραγματοποιήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ καθώς περιορισμένος ήταν ο αριθμός των προσλήψεων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αν αθροίσουμε και τις προσλήψεις του Ειδικού Επιστημονικού και Βοηθητικού Προσωπικού που ξεπερνούν τις 1.000 γίνεται αντιληπτή η υποστελέχωση των δομών της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη «Στο Κόκκινο» ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης αναγνωρίζοντας ότι η Ειδική Εκπαίδευση πάσχει βάναυσα από υποστελέχωση προσωπικού υποστήριξε ότι θα δοθεί μεγάλη μέριμνα.


Διαβάστε περισσότερα...