Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Bullying σε βάρος εκπαιδευτικού καταγγέλλει η ΟΛΤΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Απαράδεκτες συμπεριφορές της Διοίκησης σε βάρος στοχοποιημένων εκπαιδευτικών».

«Άγριο bullying σε βάρος εκπαιδευτικού». Αυτός είναι ο τίτλος του δελτίου τύπου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που περιγράφει τον «εργασιακό βιασμό» εκπαιδευτικού στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα τα ακόλουθα αναφέρονται σε δελτίο τύπου:

Απελπισμένος εκπαιδευτικός κατέφυγε στην Ομοσπονδία μας για να καταγγείλει Οργουελικές καταστάσεις στο Εργαστηριακό Κέντρο Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής.

Γύρω-γύρω όλοι, «Διευθυντές» κάθε λογής, που χτυπούν «παλαμάκια» ανταλλάσοντας μεταξύ τους έγγραφα και απευθύνοντας «ερωτήματα» στο Υπουργείο.

Στη μέση ο «Μανώλης», ο στοχοποιημένος εκπαιδευτικός.

Η Διευθύντρια του Ι.Ε.Κ. χρειάζεται ένα εργαστήριο πληροφορικής και κάποιον για διοικητική εργασία.

Ο Διευθυντής του Ε.Κ. μαζεύει μια αρμαθιά αναρμόδιους, όλους «Διευθυντές», οι οποίοι εκδίδουν «Κοινή Απόφαση» με την οποία παραχωρεί (χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα) το εργαστήριο στο Δ.Ι.Ε.Κ. Το κενό διοικητικού στο Ι.Ε.Κ. παραμένει.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. ορίζει τον «Μανώλη» Υπεύθυνο του Εργαστηριακού Κέντρου για τις ώρες λειτουργίας του Δ.Ι.Ε.Κ. Παρά τα οριζόμενα στην Υπουργική Απόφαση, ο «Μανώλης» δεν απαλλάσσεται ούτε μια μέρα από το πρωϊνό του ωράριο, αλλά υποχρεώνεται να εργασθεί σε δύο συνεχόμενες βάρδιες, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 18:00, συνεχώς και καθημερινά. Επιπλέον, του επισημαίνεται ότι δεν θα πληρωθεί για καμία υπερωριακή του εργασία, η οποία όμως του επιβάλλεται και μάλιστα σε καθημερινή βάση, με ένα ακόμη πλήρες ωράριο !

Κατά την απογευματινή του διπλοβάρδια, ο «Μανώλης» είναι αποκλεισμένος από το γραφείο και τους χώρους εξυπηρέτησης του εκπαιδευτικού προσωπικού του Εργαστηριακού Κέντρου (του οποίου είναι … «Υπεύθυνος» κατά τις ώρες αυτές)!! Ο Διευθυντής του Ε.Κ. δεν του παραδίδει τα κλειδιά από το γραφείο, τις τουαλέτες καθηγητών, κλπ. Να πάει να κάνει το γραμματέα στο Ι.Ε.Κ. …

Ο «Μανώλης» δεν μπορεί να εργασθεί για το έργο που ορίστηκε υπεύθυνος.

Ο «Μανώλης» δεν μπορεί να πάει στο Ι.Ε.Κ. χωρίς εντολή προϊσταμένου του.

Ο «Μανώλης» δεν μπορεί να αποχωρήσει από το χώρο γιατί αυτό θα στοιχειοθετούσε αδικαιολόγητη απουσία από την υπηρεσία ή άρνηση εκτέλεσης εντολής ανωτέρου.

Ο «Μανώλης» κάθεται μόνος σε ένα παγκάκι στο χώρο συγκέντρωσης και προσευχής του σχολείου ή περιπλανάται στους διαδρόμους μέχρι τη λήξη και του δεύτερου ωραρίου του.

Ο «Μανώλης» δεν θα πληρωθεί για το «καψόνι» που υφίσταται καθημερινά.

Ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. έχει ένα κενό 5 ωρών σε θεωρητικά μαθήματα. Ποιόν θα διαθέσει ο Διευθυντής Δ.Ε. για την κάλυψη του κενού; Μα φυσικά, τον …«Μανώλη» !! Αν και (με βάση το Νόμο) δεν μπορεί να διατεθεί στέλεχος του Ε.Κ. σε ΕΠΑ.Λ.!! Μόλις «προσγειώνεται» ο «Μανώλης» στο ΕΠΑ.Λ., ο Διευθυντής του αναθέτει και …πλήρη εξωδιδακτικά καθήκοντα (εφημερίες, υπεύθυνος τμήματος, κλπ) !!

Ο «Μανώλης» απελπίστηκε, ο «Μανώλης» θύμωσε!

Ο «Μανώλης» αποφάσισε να ορθώσει το ανάστημά του!

Ο «Μανώλης» κατήγγειλε στην Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. ενυπόγραφα και με στοιχεία το άγριο bullying που υφίσταται. Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., αφού μελέτησε τα στοιχεία, απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας την με αρ. πρωτ. 55/6-3-2015 πολυσέλιδη επιστολή με συνημμένα, ζητώντας τη διενέργεια ελέγχου, την απόδοση ευθυνών και την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας και του θιγόμενου συναδέλφου (βλ. http://www.oltee.gr/?p=4063)».

Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. κλείνει το κείμενό τους καταγγέλλοντας τις προδήλως παράνομες, αδιανόητες και απαράδεκτες συμπεριφορές της Διοίκησης σε βάρος στοχοποιημένων συναδέλφων και καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη λυγίζουν κάτω από τις αυθαίρετες πρακτικές της Διοίκησης και να απευθύνονται στα συνδικαλιστικά τους όργανα προκειμένου να προστατευθούν.

«Δύναμή μας η διαφάνεια, η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη! Κανείς στο σκοτάδι! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!» αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.