Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μόνο το σεξ δεν μας έκοψαν


Κάτω από το μικροσκόπιο βρέθηκε η... ερωτική συμπεριφορά των Ελλήνων, με τα ευρύματα των ειδικών να δείχνουν ότι η οικονομική κρίση δεν έχει "τρυπώσει" ακόμα στις κρεβατοκάμαρες των ζευγαριών της χώρας μας.

Τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα εταιρεία προφυλακτικών, που συγκεντρώθηκαν με τη βοήθεια 26.000 εθελοντών από 26 χώρες του κόσμου, δείχνουν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες από την Ελλάδα έχουν έντονη σεξουαλική ζωή, παρά τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν στον οικονομικό τομέα.

Αυξητικά κινήθηκε ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων που έχει κατά μέσο όρο μια μέση Ελληνίδα κατά τη διάρκεια της ερωτικής της ζωής.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριαρχία των αντρών στις εταιρικές θέσεις


Κυριαρχία των ανδρών στις θέσεις ευθύνης στις μεγάλες εταιρείες της Γερμανίας, εμφανίζει σχετική μελέτη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τρίτη.

Με βάση αυτή τη μελέτη, οι άνδρες καταλαμβάνουν περίπου κάτι λιγότερο από το 90% των υψηλόβαθμων θέσεων στις μεγάλες εταιρείες στη Γερμανία.

Οι γυναίκες αντίστοιχα καταλαμβάνουν μόνο 11,1% των εταιρικών θέσεων ισχύος, σύμφωνα με την διευθύντρια της γυναικείας πρωτοβουλίας «Γυναίκες στα Διοικητικά Συμβούλια».

Η μελέτη έλαβε στοιχεία από 160 εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστηριακό δείκτη DAX.

«Εδώ και δύο χρόνια, η παρουσία των γυναικών αυξήθηκε κατά 4,6% αλλά είναι πολύ μικρό ποσοστό για να μιλήσει κανείς για σημαντική βελτίωση η οποία γίνεται με μικρά βήματα», δήλωσε η Μόνικα Σουλτζ- Στρέλοου στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Σύμφωνα με την ίδια για να αλλάξει κάτι, σε μεγαλύτερη κλίμακα, απαιτείται τουλάχιστον 20 με 25% παρουσίας των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και ισχύος.


Διαβάστε περισσότερα...

Πορεία μαθητών στη Θεσσαλονίκη


Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μαθητές του Πειραματικού σχολείου.

Οι μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην καθιέρωση εξετάσεων, στην έκτη δημοτικού και στην τρίτη γυμνασίου, για όσα παιδιά επιθυμούν να φοιτήσουν στα Πειραματικά Σχολεία της χώρας.

Τα παιδιά, φωνάζοντας συνθήματα, κατευθύνονται, μέσω της Εγνατίας οδού, προς το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Δείτε το Βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνεργη δανειολήπτρια δεν θα πληρώνει για 3 χρόνια


Θετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών με μηδενικές καταβολές για μια τριετία άνεργης δανειολήπτριας με χρέος 81.600 ευρώ, πέτυχε η δικηγόρος, Άννα Κορσάνου.

Το δικαστήριο έλαβε υπ όψιν του τα δυσχερέστατα οικονομικά δεδομένα της αιτούσας που είναι μια νέα άνεργη γυναίκα 40 ετών, η οποία δεν λαμβάνει πλέον το επίδομα ανεργίας, ενώ ο σύζυγός της είναι επίσης άνεργος.

Η οικογένεια που έχει ένα παιδί 7 ετών, ζει έχοντας ως μοναδικό εισόδημα το επίδομα ανεργίας του συζύγου της 40χρονης, ύψους 396 ευρώ μηνιαίως. Η οικογένεια αναγκάζεται όπως και πολλοί άλλωστε συμπολίτες μας να ζει με δανεικά χρήματα από συγγενείς και φίλους και να προμηθεύεται τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Η δικαστής αποφάσισε ότι λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων, δηλαδή της ανεργίας και των δυο συζύγων, θα πρέπει να οριστούν μηδενικές καταβολές, δηλαδή για τρία χρόνια δεν θα πληρώνει τίποτα. Μετά θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 390 ευρώ για τη διάσωση της κύριας οικίας της αφού η δανειολήπτρια έχει ένα και μοναδικό σπίτι.



Διαβάστε περισσότερα...

Καταδικάστηκε σε... παράλυση


Ποινή... οφθαλμό αντί οφθαλμού στη Σαουδική Αραβία.

Ένας Σαουδάραβας καταδικάστηκε σε… παράλυση επειδή επιτέθηκε με μαχαίρι στον καλύτερό του φίλο αφήνοντάς τον παράλυτο.

Το υπερσυντηρικό Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας επιτρέπει βάσει του ισλαμικού νόμου σε κάποιες περιπτώσεις την «οφθαλμό αντί οφθαλμού» τιμωρία των ενόχων.

Ο Ali Al-Khawahir ήταν 14 ετών όταν μαχαίρωσε τον καλύτερό του φίλο στην σπονδυλική στήλη, αφήνοντάς τον παράλυτο. Τότε είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση. Ακόμη, του είπαν ότι θα καταδικαστεί επίσης σε… παράλυση εκτός κι αν αποζημίωνε το θύμα, γράφει η Saudi Gazette.

Το θύμα αρχικά είχε ζητήσει 2 εκατ. ριάλ Σαουδικής Αραβίας –πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ- και στη συνέχεια έριξε την απαίτησή του κατά ένα εκατομμύριο.

«Έχουν περάσει δέκα χρόνια και ακόμη δε μπορώ να κοιμηθώ τις νύχτες. Τα μαλλιά μου άσπρισαν νωρίτερα λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζει ο γιος μου. Φοβάμαι πάρα πολύ για την τύχη του παιδιού μου και με το ότι θα… τον κάνουν παράλυτο» είπε η μητέρα του η οποία κάνει έκκληση για βοήθεια για να μπορέσει να συγκεντρώσει τα χρήματα της αποζημίωσης.

Το 2010 ο Abdul-Aziz al-Mutairi, 22 ετών, είχε χάσει το ένα του πόδι σε έναν καυγά. Ζήτησε από το δικαστή στην επαρχία Tabuk να επιβληθεί ανάλογη ποινή στον άνθρωπο που του είχε επιτεθεί… που ήταν ο ίδιος του ο αδερφός Khaled al-Mutairi!

Πριν από 13 χρόνια ένας αιγύπτιος εργάτης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του ενός ματιού σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας, ως τιμωρία γιατί είχε παραμορφώσει ένα συμπατριώτη του ύστερα από επίθεση με οξύ έξι χρόνια νωρίτερα.


Διαβάστε περισσότερα...

Έφηβος με σύνδρομο Down κατέκτησε το Έβερεστ


Στη «στέγη του κόσμου» ο 16χρονος Eli Reimer.

Μπορεί ο 16χρονος Eli Reimer από το Bend της πολιτείας του Όρεγκον να έχει σύνδρομο Down, ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να κατακτήσει από το ψηλότερο σημείο της γης.

Με τον πατέρα του και άλλους επτά ορειβάτες, ο 15χρονος κατάφερε να ανέβει από την μεριά του Νεπάλ στο Έβερεστ στην νότια κατασκήνωση παρά τα κινητικά και νοητικά του προβλήματα.



Οι δυσκολίες για να ανέβει κάποιος στο βουνό είναι πολλές ακόμα και για έμπειρους ορειβάτες, καθώς έχει πολύ κρύο και αρκετοί πέφτουν σε χιονοστιβάδες.

«Είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε κανένας άλλος έφηβος με σύνδρομο Down στις ΗΠΑ δεν έχει επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Είναι μνημειώδες», δήλωσε ο πατέρας του.

Και πρόσθεσε: «Η αναπηρία δεν αποτελεί περιορισμό. Η ζωή αυτών των ατόμων έχει επίσης αξία».


Διαβάστε περισσότερα...

"Χαράτσι και ΦΑΠ οδηγούν σε εκτροχιασμό"


Αύξηση του ΦΑΠ και διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ οδηγούν σε αδυναμία πληρωμής και δημοσιονομικό εκτροχιασμό εκτιμά η ΠΟΜΙΔΑ...

Αύξηση του ΦΑΠ και διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ (τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ) οδηγούν σε αδυναμία πληρωμής και δημοσιονομικό εκτροχιασμό εκτιμά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), σε ανακοίνωσή της.

"Για όποιον ζει και κινείται στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με τις ατέλειωτες χιλιάδες ξενοίκιαστων και απαξιωμένων ακίνητων, τις καθυστερήσεις πληρωμών και τις μειώσεις ενοικίων, είναι προφανές ότι η ύπαρξη ακίνητης περιουσίας δεν συνεπάγεται και την ύπαρξη φοροδοτικής ικανότητας. Ελπίζουμε αυτό να είναι προφανές και στους ιθύνοντες του Υπουργείου Οικονομικών, ότι δηλαδή σήμερα οι μεγάλες περιουσίες είναι οι ξενοίκιαστες, και συνεπώς δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα η παραπέρα επιβάρυνσή τους", αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.

Συνεπώς, "αν πράγματι υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω αύξηση των συντελεστών του ΦΑΠ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που μεταδίδονται τις τελευταίες ημέρες, οι εμπνευστές τους θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη βέβαιη αστοχία στον τομέα των εσόδων και τον πιθανό δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας", εκτιμά η ΠΟΜΙΔΑ.

Η Ομοσπονδία διαπιστώνει ότι "ενώ η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί για κατάργηση του ΦΑΠ και του Ειδικoύ Ενιαίου Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, το 2013, καθώς και για θέσπιση ενός λογικού φόρου περιουσίας και ενώ θα έπρεπε να έχει ήδη προχωρήσει σε δραστική μείωση των αντικειμενικών αξιών, τελικά και το ΕΕΤΗΔΕ παραμένει, και ο προκρούστειος ΦΑΠ θα αυξηθεί, και όλα στο τέλος φορτώνονται στη ράχη των ιδιοκτητών ακινήτων, η οποία δεν αντέχει ούτε τα δικά τους βάρη, πολλώ μάλλον αν καλείται συνεχώς να σηκώσει και τα βάρη των υπολοίπων".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλείνουν εξάωρα στον ΟΠΑΔ


Όσοι πάνε μετά τις εννιά, δύσκολα θα βρουν πρόσβαση στο γκισέ, παρόλο που αυτό μένει ανοιχτό μέχρι τις τρεις το μεσημέρι. Οι «τυχεροί» πρέπει να περιμένουν συχνά 5-6 ώρες για να εξυπηρετηθούν.

Οι ατελείωτες ουρές θυμίζουν την πρώτη μέρα λειτουργίας των κυπριακών τραπεζών. Μόνο που εδώ το σκηνικό επαναλαμβάνεται σχεδόν καθημερινά τον τελευταίο καιρό για μια απλή θεώρηση βιβλιαρίου ασθενείας και μια διαδικασία απογραφής. Το «έμφραγμα» αυτό εντοπίζεται στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) Αττικής, στην οδό Ηπείρου στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Όπως περιγράφει ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΠΑΔ Δημήτρης Ζήσιμος, μετά την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, οι επτά περιφερειακές υπηρεσίες που λειτουργούσαν στην Αττική εντάχθηκαν ως υγειονομικές μονάδες στο δυναμικό του ΕΟΠΥΥ και παρέχουν μόνο υπηρεσίες υγείας.

Αυτό σημαίνει πως η κεντρική υπηρεσία εξυπηρετεί πια ολόκληρη την Αττική και συγκεντρώνει τις ανάγκες περίπου 475.000 ασφαλισμένων από το Δημόσιο και τους δήμους. Οι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι -τα άμεσα δηλαδή μέλη- μπορούν να ανανεώνουν τα δικά τους βιβλιάρια όπως και αυτά των μελών της οικογένειάς τους στις υπηρεσίες τους (εκεί όπου εργάζεται ο καθένας) μόνο εφόσον δεν έχουν νεογέννητα παιδιά, παιδιά που έκλεισαν τα 18 και σπουδάζουν κ.ά.

Όσοι ασφαλίζουν έμμεσα μέλη και χρειάζεται να προσκομίσουν νομιμοποιητικά έγγραφα (π.χ. βεβαιώσεις σπουδών, ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, βάπτισης κ.λπ.) είναι αναγκασμένοι να προστρέξουν στην Ηπείρου, προσκομίζοντας το ήδη ανανεωμένο ατομικό βιβλιάριο του προστάτη υπαλλήλου και όλα τα σχετικά έγγραφα. Από τη... βάσανο της Ηπείρου πρέπει να περάσουν και τα έμμεσα μέλη των συνταξιούχων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση του ΙΝΚΑ μετά από καταγγελίες


Καταγγελίες από ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έχει δεχθεί το ΙΝΚΑ, οι οποίοι υποχρεώνονται σε πληρωμή για τη διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων σε κρατικά νοσοκομεία, και μολονότι είχαν παραπεμπτικό από τα ασφαλιστικά τους ταμεία δεν αποζημιώθηκαν από τον οργανισμό με την αιτιολογία -εκ των υστέρων- ότι οι εξετάσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται στον κρατικό τιμοκατάλογο.

Το ΙΝΚΑ έστειλε υπόμνημα προς τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας και ζήτησε άμεση αναμόρφωση του κρατικού τιμοκαταλόγου.

Τέλος, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος- ΙΝΚΑ σημειώνει ότι "είναι αδιανόητο ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες για την υγεία τους εξετάσεις στα κρατικά νοσοκομεία χωρίς πληρωμή, ειδικά στη σημερινή εποχή, με τη δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών".


Διαβάστε περισσότερα...

Η γρίπη των πτηνών ξαναχτυπά


Άλλα τέσσερα κρούσματα της γρίπης των πτηνών Η7Ν9 καταγράφηκαν στα ανατολικά της Κίνας.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της επαρχίας Τζιανζού, στην ανατολική Κίνα, ανακοίνωσαν την καταγραφή άλλων τεσσάρων ανθρωπίνων κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών Η7Ν9, που είχε κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της στη Σαγκάη, όπου ήδη έχει προκαλέσει τον θάνατο σε δύο ανθρώπους.

Ο ιός της γρίπης εντοπίσθηκε σε τρεις γυναίκες ηλικίας 43, 48 και 32 ετών, και σε έναν ηλικιωμένο άνδρα 83 ετών, που όλοι τους διέμεναν σε τέσσερις όμορες κοινότητες με τη Σαγκάη.


Διαβάστε περισσότερα...

Tι θα γίνει με το φόρο ακινήτων


Η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση της τρόικας έχει αρχίσει, με την κυβέρνηση να έχει ένα μεγάλο αγκάθι πριν από τις τελικές συζητήσεις με τους δανειστές.

Αυτό είναι το ειδικό τέλος ακινήτων, ή αλλιώς το χαράτσι, για το οποίο η εισήγηση του Γιάννη Στουρνάρα είναι να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και το 2013. Στην παράταση του μέτρου αντιδρά η ΔΜ.ΑΡ. και για να καμφθούν οι αντιστάσεις της η κυβέρνηση εξετάζει μια μείωση 10-15% στο φόρο ακινήτων με πλαφόν αξίας και επιφανείας του ακινήτου.

Αν τελικά προχωρήσει αυτό το σενάριο, θα υπάρξει μια απώλεια της τάξης των 300-350 εκατ. ευρώ, που από την κυβέρνηση θεωρείται διαχειρίσιμο. Από την άλλη, θα πρέπει να βρεθεί ισοδύναμο μέτρο με επικρατέστερα σενάρια είτε την αναπροσαρμογή των συντελεστών στο φόρο ακίνητης περιουσίας για ακίνητα πάνω από 200.000 ευρώ, είτε αναπροσαρμογή του αφορολογήτου ορίου.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega.





Διαβάστε περισσότερα...

Πειραιάς: Προληπτική ιατρική σε μαθητές


Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής σε μαθητές σχολείων, που περιλαμβάνει προληπτική οδοντιατρική, με τη χρήση κινητής μονάδας και δράσεις εναντίον της παιδικής παχυσαρκίας, είναι σε εξέλιξη από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Στόχος του προγράμματος είναι η προαγωγή της υγείας των μικρών παιδιών, η εξοικείωσή τους με τους γιατρούς και τους οδοντιάτρους αλλά και η ενεργοποίηση των γονέων για τη στοματική φροντίδα αλλά και τη συνολική υγεία των παιδιών.

Το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί σε 14 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία στις περιοχές Ρέντη, Περάματος, Κερατσινίου, Κορυδαλλού και Νέου Φαλήρου.

Οι μαθητές των παραπάνω σχολείων εξετάστηκαν, έγινε αγωγή υγείας και ενημερώθηκαν γραπτά οι γονείς.


Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται ο «Ιπποκράτης» στην Εύβοια!


Δωρεάν εξετάσεις για όλα τα παιδιά στη Χαλκίδα από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Χαλκίδα είναι ο επόμενος σταθμός του κινητού πολυιατρείου «Ιπποκράτης» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Από σήμερα και μέχρι τις 26 Απριλίου οι μονάδες της Προληπτικής Ιατρικής θα βρίσκονται στην Χαλκίδα.
Η δράση του «Ιπποκράτη» ενισχύεται και από την κινητή μονάδα Προληπτικής Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής του οργανισμού, προσφέροντας παιδιατρικές εξετάσεις.

Το κινητό πολυιατρείο «Ιπποκράτης» διαθέτει τμήματα για παιδιατρικό, οδοντιατρικό, οφθαλμιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο, στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ είναι εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα και προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως το σύστημα e-ppokrates καθώς και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Από το 2002 έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 4.800 παιδιά εξετάστηκαν στην περιφέρεια της Κρήτης από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι τις 24 Μαρτίου όπου η δράση του «Ιπποκράτη» στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στόχος για το 2013 είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά!

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.



Διαβάστε περισσότερα...

Δίπλα στους αδύναμους το νοσοκομείο Ιωαννίνων


Δεν πετάει καμία μερίδα φαγητού και σιτίζει άπορους.

Τα συσσίτια της Εκκλησίας υποστηρίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς καθημερινά τροφοδοτεί την ενορία Περιβλέπτου, που βρίσκεται στην περιοχή του, με τα φαγητά που περισσεύουν από τα γεύματα των ασθενών και του προσωπικού.

Την πρωτοβουλία, πήρε ο Διοικητής του Ιδρύματος, Βασίλης Δημόπουλος, ο οποίος μετά από συνεννόηση με την προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής του Νοσοκομείου, έκρινε ότι «δεν πρέπει να πάει στα σκουπίδια έστω και μια μερίδα φαγητού», γιατί θα φανεί χρήσιμη σε κάποιον που την έχει ανάγκη.

Την προσπάθεια αγκάλιασαν με κοινωνική ευαισθησία και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. Η ενορία Περιβλέπτου σιτίζει καθημερινά περισσότερους από 500 πολίτες, οι οποίοι είναι άνεργοι και άποροι.


Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν από πρώην συμβασιούχους πίσω λεφτά


«Δώστε πίσω τα χρήματα του επιδόματος αδείας», λένε σε έντεκα πρώην εργαζομένους στα Τρίκαλα.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έντεκα πρώην συμβασιούχους της ΛΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με το trikalanews οι πρώην συμβασιούχοι που απολύθηκαν τον προηγούμενο Νοέμβριο, ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν χρήματα και συγκεκριμένα το επίδομα αδείας που είχαν λάβει, με το αιτιολογικό ότι δεν το δικαιούνταν…

Αυτοί οι έντεκα, άνεργοι σήμερα, καλούνται να επιστρέψουν χρήματα που δεν διαθέτουν, ενώ τους απειλούν ότι αν δεν τα επιστρέψουν, δεν θα προτιμηθούν να εργαστούν ως συμβασιούχοι στην νέα προκήρυξη που αναμένεται στα μέσα του μήνα από την Υπηρεσία για εποχικό προσωπικό…



Διαβάστε περισσότερα...

Έκοψαν βασικά φαρμακευτικά υλικά από άρρωστο παιδί


Διαμαρτύρονται μέλη του ΠΑΜΕ στην Αχαΐα και ζητούν τη συνέχιση των φαρμάκων στον ασθενή.

Διαμαρτυρία στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Αχαΐα από δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιείσε σήμερα.

Το αίτημα της κινητοποίησης είναι να δοθεί λύση σε σοβαρό πρόβλημα ενός συμπολίτη τους.

Όπως λένε, στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών από το χώρο της υγείας, έφτασαν στο σημείο να έχουν κόψει φάρμακα και παροχές φαρμακευτικών υλικών από ένα παιδί που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Του έχουν κόψει, σύμφωνα με το patrastimes, ακόμα και το ειδικό σωληνάκι που διοχετεύεται η τροφή με την οποία παρέχεται μέσω γαστροστομίας!

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο πατέρας του να αδυνατεί να καταβάλει το κόστος που απαιτείται μετά τις συνεχιζόμενες περικοπές σε παροχές υλικών και φαρμάκων, ενώ τίθεται σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και η ζωή του παιδιού.




Διαβάστε περισσότερα...

Έναρξη της «Εβδομάδας Διεθνούς Πανεπιστημίου»


Εισηγήσεις ειδικών σε θέματα ενέργειας και ναυτιλίας.

Η εμπορική ναυτιλία είναι από τους λίγους τομείς όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανταγωνιστική διεθνώς λόγω της ελληνικής παρουσίας, ενώ μεγάλες προοπτικές εμφανίζονται στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών υγροποιημένου φυσικού αερίου. Το πετρέλαιο θα παραμείνει βασικό καύσιμο στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και για τις επόμενες δεκαετίες, παρά την αυξανόμενη χρήση του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ η Ε.Ε. θα πρέπει να κινηθεί προς μια ενιαία ενεργειακή πολιτική και να αντιμετωπίσει τις στρεβλώσεις στο εσωτερικό της για να μπορεί να εξασφαλίζει φθηνότερη και αποδοτικότερη ενέργεια.

Αυτά είναι ορισμένα από τα συμπεράσματα της πρώτης ημέρας της «Εβδομάδας Διεθνούς Πανεπιστημίου, που άρχισε χθες στο χώρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με τις εισηγήσεις ειδικών σε θέματα χρηματοοικονομίας, ενέργειας και ναυτιλίας.

«Ο ελληνόκτητος εμπορικός στόλος είναι ο μεγαλύτερος διεθνώς. Τα εμπορικά πλοία υπό σημαία Ελληνική, Κυπριακή και Μάλτας, ελληνικών συμφερόντων αποτελούν το 50% του εμπορικού στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της «Eastern Mediterranean Maritime» Θανάσης Μαρτίνος. Υπογράμμισε ότι «τα ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια σε χωρητικότητα καλύπτουν το 20% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενοπλοίων» και «περίπου μονοπωλούν την μεταφορά πετρελαίου στην Μεσόγειο από Ρωσία, Αίγυπτο, Λιβύη και Αλγερία σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, μέσω Τεργέστης και φυσικά Ελλάδας» και πρόσθεσε ότι προτιμούνται λόγω του χαμηλού ναύλου (στο κόστος) προς όφελος των ευρωπαίων καταναλωτών. Σημείωσε επίσης, ότι αυξάνεται ο ελληνόκτητος στόλος containerships, με αγορές από γερμανικές εταιρίες, που γιγαντώθηκαν, όπως είπε, με δανεισμό (εκατό δισεκατομμύρια ευρώ) και τώρα «γονατίζουν», με συνέπεια τελευταία Έλληνες πλοιοκτήτες να προχωρούν σε αγορές μεταχειρισμένων πλοίων από γερμανικές τράπεζες.

Ωστόσο, ο πιο κερδοφόρος τομέας μέσα στην κρίση φαίνεται ότι είναι ο κλάδος των υγραεριοφόρων, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου, επισημαίνοντας ότι «το energy shipping είναι η αιχμή του δόρατος για την ελληνική ναυτιλία». Ένας από τους λόγους είναι ότι το υγροποιημένο υγραέριο που μεταφέρεται παγωμένο στους -16 βαθμούς Κελσίου» με ειδικά πλοία μπορεί να διακινηθεί προς διάφορους προορισμούς και αγορές και να «παίξει» με τις τιμές πώλησης σε διάφορες ηπείρους ανάλογα με τη ζήτηση, σε αντίθεση με τους αγωγούς που έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση. Επιπλέον, η μεταφορά του υγροποιημένου αερίου απαιτεί ενσωμάτωση της καινοτομίας και των σύγχρονων προδιαγραφών ασφάλειας στα υγραεριοφόρα και είναι «λίγοι αυτοί που μπορούν να το κάνουν αυτό σε αντίθεση με άλλα φορτία», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημητρίου.

Στους στόχους της ενεργειακής πολιτικής της Ε.Ε. που τέθηκαν το 2009 (Συνθήκη της Λισαβόνας 20-20-20) και στα προσκόμματα που δημιουργούνται από την αντικατάσταση ρυπογόνων με καθαρότερες αλλά ακριβότερες μορφές ενέργειας, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

«Στην Ευρώπη απαιτείται ενιαία αγορά και ενιαία ενεργειακή πολιτική», ανέφερε σημειώνοντας ότι στο μεσοδιάστημα χρειάζονται προσαρμογές και αναθεωρήσεις στο υφιστάμενο πλαίσιο  ώστε να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και η σταθερότητα του συστήματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Σάπια φρούτα σε μαθητές στην Πάτρα


Έξαλλοι οι γονείς με αφορμή το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης.

Αναστάτωση επικράτησε χθες στις τάξεις των γονέων του δημοτικού σχολείου των Δεμενίκων της Πάτρας, όπου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων μοιράστηκαν σε κάθε μαθητή κιβώτια που περιείχαν μήλα, πορτοκάλια, αχλάδια και κομπόστες.

Οι γονείς των μαθητών έκπληκτοι διαπίστωσαν πως τα περισσότερα από τα φρούτα που υπήρχαν σε όλα τα κιβώτια ήταν σάπια με αποτέλεσμα αν καταναλωθούν να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ανδρέας Σταθόπουλος, οι γονείς είναι ανάστατοι καθώς θεωρούν πως κάποιοι παίζουν ακόμα και με την πείνα των μικρών μαθητών.

Γονείς επικοινώνησαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Ανδρέα Φίλια, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος καθώς ο δήμος της Πάτρας δεν εμπλέκεται. Το πρόγραμμα υλοποιείται με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι άνεργοι θα πάρουν επίδομα 2.700 ευρώ


Από τις 15 Απριλίου οι αιτήσεις.

Την είσοδο στην αγορά εργασίας 35.000 νέων προβλέπει το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας. Θα μισθοδοτηθούν για 5 μήνες κατάρτισης και θα έχουν την ευκαιρία να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις, σύμφωνα με το «Έθνος».

Κατάρτιση και πρακτική άσκηση με προοπτική πρόσληψης, αποτελούν το «τρίπτυχο» του νέου φιλόδοξου προγράμματος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τίτλο «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για Ανεργους Νέους».

Το πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας» φιλοδοξεί να δώσει ευκαιρίες σε νέους 18 έως 29 ετών οι οποίοι σήμερα είναι ανενεργοί.

Μέσω του προγράμματος, 35.000 νέοι ηλικίας 18 έως 29 ετών, οι οποίοι σήμερα είναι ανενεργοί, στο περιθώριο της αγοράς εργασίας και χωρίς ευκαιρίες στον εργασιακό τους βίο, μπορούν να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις για χρονικό διάστημα περίπου πέντε μηνών, εισπράττοντας από 2.400 έως 2.700 ευρώ.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, που ανακοίνωσε σήμερα τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης, η «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας» συνιστά μια δέσμη παρεμβάσεων τριών φάσεων, η οποία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες των άνεργων νέων, ανάλογα με το εκπαιδευτικό τους επίπεδο.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα διακρίνεται σε τρεις φάσεις, κατά τις οποίες οι ωφελούμενοι:

α) θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης,
β) θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης και
γ) με το πέρας της πρακτικής άσκησης θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδο¬τούμενες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος του προγράμματος είναι όχι μόνο να προσφέρει μια πρώτη επαφή των νέων με την αγορά εργασίας, αλλά και να παρέχει την άμεση προοπτική για μία θέση απασχόλησης, στον τομέα κατάρτισής τους.
Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέοι 18 έως 29 ετών, οι οποίοι πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Α. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΑΤΕΙ», απαιτείται να έχουν i) πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωση περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης από το ΑΕΙ ή το ΑΤΕΙ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ii) να έχουν γεννηθεί από 1.1.1983 μέχρι 31.12.95 καθώς και iii) να είναι εγγεγραμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Δικαίωμα συμμετοχής επίσης έχουν και όσοι συμμετέχουν σε Επαγγελματικά Επιμελητήρια/ Ενώσεις.

Β. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και με-ταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» απαιτείται i) να έχουν γεννηθεί από 1.1.1983 μέχρι 31.12.95, καθώς και ii) να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα επιχειρήσεις δεν επιτρέπε¬ται να προβούν σε καμία μείωση προσωπικού κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος.

Υποβολή αιτήσεων

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή προσβασιμότητα αλλά και, κυρίως, ο αδιάβλητος χαρακτήρας της διαδικασίας, το υπουργείο έχει διαμορφώσει ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος μέσω της οποίας αποκλειστικά θα γίνεται ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και των δικαιολογητικών.

Η βαθμολόγηση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί αυτοματοποιημένα, ηλεκτρονικά από το Πληροφοριακό
Σύστημα των επιταγών εισόδου στην αγορά εργασίας.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου 2013 και θα λήξει στις 22 Μαΐου 2013.
Από αύριο 2 Απριλίου 2013, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης εδώ.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στο Αιγάλεω


Την Κυριακή 7 Απριλίου στο πάρκινγκ του ΤΕΙ Αθηνών.

Στη διάθεση προϊόντων στους καταναλωτές απευθείας από τους παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες, προχωρούν την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 οι «Εθελοντές Αιγάλεω», το εθελοντικό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης της περιοχής.

Η διάθεση των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο πάρκινγκ του ΤΕΙ Αθηνών (είσοδος από την οδό Δημητσάνης, στο Αιγάλεω), από τις 8:00-14:00.

Τα προϊόντα που θα διατεθούν, κατά κατηγορίες, είναι αλεύρι, προϊόντα ελιάς (ελαιόλαδο, ελιές, πάστα ελιάς), λαχανικά (πατάτες, όσπρια, σκόρδα, κρεμμύδια), εσπεριδοειδή, ρύζι διαφόρων τύπων, παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά, ξύδι, κρασί, τυροκομικά προϊόντα, ξηροί καρποί, μέλι-πετιμέζι, γλυκά κουταλιού, δημητριακά, υγρά πιάτων, υγρά γενικού καθαρισμού-πατώματος, υγρά τζαμιών, μαλακτικό ρούχων, χαρτί κουζίνας και πολλά άλλα προϊόντα ατομικής υγιεινής και φροντίδας.

Τις παραγγελίες τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις συμπληρώσουν online, απευθείας στην ιστοσελίδα των Εθελοντών Αιγάλεω (www.ethelontes-egaleo.gr), να τις στείλουν με email στο : info@ethelontes-egaleo.gr, να υποβάλουν τηλεφωνικά στους αριθμούς τηλεφώνου: 2105697350 (από τις 8:00-11:00) και 2105903518 (από τις 19:00-21:00) όπως επίσης και στους αριθμούς τηλεφώνου: 6944269359 και 6971913112 και τέλος να παραδώσουν το έντυπο παραγγελίας στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Αιγάλεω «Ιερά Οδός» που βρίσκονται στην οδό Νικολάου Πλαστήρα αριθ. 53 (έναντι Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αιγάλεω).

Όσοι επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν στο χώρο της δράσης ορισμένες ποσότητες από τα προϊόντα που θα αγοράσουν, για την ενίσχυση της Εθελοντικής Τράπεζας Αλληλεγγύης που διαχειρίζονται οι Εθελοντές Αιγάλεω.

Τα προϊόντα αυτά θα διατεθούν από την ομάδα σε τρεις ενορίες της πόλης του Αιγάλεω (Εσταυρωμένου, Αγίου Σπυρίδωνος και Αγίας Τριάδας) για την ενίσχυση των συσσιτίων καθώς επίσης και στο Χριστοδούλειο ίδρυμα προστασίας παιδιών που έχει την έδρα του στο Χαϊδάρι και φιλοξενεί περισσότερα από τριάντα κορίτσια, τα οποία αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικογενειακά προβλήματα.


Διαβάστε περισσότερα...

«Καμπάνες» για μηχανόβιους χωρίς ΚΤΕΟ


Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα.

Ακριβά θα καλούνται να πληρώσουν, όσοι ιδιοκτήτες δικύκλων αμελήσουν να περάσουν από Τεχνικό Έλεγο ΚΤΕΟ. Το πρόστιμο είναι 400 ευρώ, ενώ στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης προσκομίσει εντός 10 ημερών το Δελτίο ΚΤΕΟ στη Τροχαία θα καταβάλλει μόνο 50 ευρώ.

Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΜΟΤΟ ισχύει για 2 χρόνια και η Κάρτα Θορύβου για 1 χρόνο.

Σε ό, τι αφορά την Κάρτα Θορύβου δεν έχουν θεσπιστεί εδώ και 2 χρόνια τα πρόστιμα στον Κ.Ο.Κ., ενώ το ίδιο ισχύει και για το κόστος ελέγχου πιστοποίησης από τα ΚΤΕΟ.

Από τον τεχνικό έλεγχο εξαιρούνται τα δίκυκλα που έχουν άδεια κυκλοφορίας από την Τροχαία και τα δίκυκλα με τρεις ή τέσσερις τροχούς.

Επίσης μετά τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης περί καθορισμού τελών για όλα τα οχήματα το Υπουργείο σύντομα θα εκδώσει και τη σχετική απόφαση περί καθορισμού του πρόσθετου παραβόλου για τα εκπρόθεσμα σε τεχνικό έλεγχο ΜΟΤΟ.

Το κόστος και οι επιβαρύνσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, το κόστος ελέγχου των μοτοσικλετών στα ΚΤΕΟ θα ξεκινά από 25 ευρώ ενώ σε περίπτωση που κάποιος μεταβεί εκπρόθεσμα και ειδικότερα έως και διάστημα 1 μήνα θα επιβαρυνθεί περίπου 7 ευρώ.

Αν «ξεχάσει» να περάσει από ΚΤΕΟ για χρονικό διάστημα έως 6 μήνες η επιβάρυνση κυμαίνεται στα 15 ευρώ, ενώ μετά το πέρας του 6μηνου η επιβάρυνση θα κυμαίνεται στα 25 ευρώ.

Τα παραπάνω βέβαια ισχύουν για δίκυκλα με κινητήρες από 50 κ.εκ. και άνω ενώ προσεχώς θα συμπεριληφθούν και τα μοτοποδήλατα με κινητήρες κάτω των 50 κ.εκ. με κόστος περίπου 20 ευρώ.

Πότε περνάνε ΚΤΕΟ τα δίκυκλα

Από τον Μάιο του 2012 έχει ξεκινήσει η υποχρέωση σε τεχνικό έλεγχο ( ΚΤΕΟ ) για όλα τα ΜΟΤΟ που κυκλοφορούν στην Αττική.

Ο Τεχνικός Έλεγχος ΜΟΤΟ περιλαμβάνει έλεγχο Καυσαερίων, έλεγχο φώτων, οπτικό έλεγχο ( για διαρροές, ελαστικά κ.α.), έλεγχο θορύβου, έλεγχο φρένων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης ( η με αριθμό 2670/11-12-2012 Απόφαση Περιφέρεια Αττικής ) σε τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ υποχρεούνται τα ΜΟΤΟ άνω των 50 cc, ως ακολούθως:

- Όσα δίκυκλα έχουν 1η άδεια κυκλοφορίας έως το 1998 έπρεπε να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ μέχρι τις 31/12/2012.

-Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 1999 υποχρεούνταν να περάσουν από ΚΤΕΟ από την 1/1/2013 έως τις 28/2/2013.

-Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2000 περνούν από ΚΤΕΟ από την 1/3/2013 έως τις 31/3/2013.

-Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 2001 περνούν από 1/4/2013 έως 30/4/2013.

-Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2002 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/5/2013 έως 31/5/2013.

-Όσες μοτοσικλέτες έχουν 1η άδεια το 2003 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/6/2013 έως 30/6/2013.

-Οι μηχανές με 1η άδεια το 2004 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/7/2013 έως 31/8/2013.

-Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2005 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/9/2013 έως 31/10/2013.

-Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 2006 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/11/2013 έως 21/12/2013



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκλεβαν το κρέας των αρρώστων!


«Ποντικοί» άδειαζαν τις αποθήκες στο Σισμανόγλειο.
Συστηματικές κλοπές τροφίμων και κυρίως κρέατος από τις αποθήκες ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, που ζυγίζονται σε τόνους προϊόντων, ανακάλυψαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία.
Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει πόρισμα του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, μέσα σε διάστημα μόλις ενός μηνός (28.10.2012 έως 28.11.2012) εξαφανίστηκαν από τα ράφια του νοσηλευτικού ιδρύματος συνολικά 750 κιλά κρέατος και μεγάλες ποσότητες τυριών.

Πρόκειται για μια αποκάλυψη που φαίνεται ότι προέκυψε κυρίως λόγω της κρίσης, καθώς οι μεγάλες ποσότητες που έκαναν φτερά από τις αποθήκες έγιναν αντιληπτές επειδή πια τα κονδύλια για τη σίτιση είναι περιορισμένα, όπως και οι αγορές, και οι ελλείψεις δεν μπορούν να αντικατασταθούν.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα, η διοίκηση του νοσοκομείου μετά τη διαπίστωση διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, εξετάζοντας συνολικά 6 υπαλλήλους του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς έφεραν την ευθύνη της διακίνησης των τροφίμων.

Ωστόσο από τον πρώτο έλεγχο δεν βρέθηκε με σαφήνεια ποιος ακριβώς επωφελήθηκε από την κλοπή, γι' αυτό και από χθες, Δευτέρα, ξεκίνησε νέος, πιο λεπτομερής έλεγχος.

Να σημειωθεί πάντως ότι η συγκεκριμένη «αφαίμαξη» τροφίμων -όπως όλα δείχνουν- ήταν ένας από τους βασικούς λόγους, εκτός βέβαια από την περικοπή κονδυλίων, που το Σισμανόγλειο για ένα διάστημα δεν μπορούσε να προσφέρει τα απαραίτητα είδη τροφίμων και κρέατος στους ασθενείς του.

Εξετάζεται ακόμη και η εμπλοκή προσώπων εκτός Σισμανογλείου, αφού δεν αποκλείεται τα τρόφιμα με διάφορους μεσάζοντες να μεταπωλούνταν σε επιχειρήσεις ή σε άλλες πηγές.

Σοβαρές υποψίες για τους επιτήδειους μέχρι στιγμής υπάρχουν, ωστόσο δεν μπορούν ακόμη να αποδειχθούν με στοιχεία. Γι' αυτό δεν αποκλείεται η διοικήτρια του νοσοκομείου, Όλγα Οικονόμου, να ζητήσει και τη συμβολή και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε η υπόθεση να αποσαφηνιστεί σε βάθος.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σεμινάριο για την ψυχολογία του πελάτη


Διοργανώνεται αύριο στο Επιμελητήριο Χανίων.

Σεμινάριο με θέμα «Η ψυχολογία του πελάτη σε περιόδους ύφεσης» διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Χανίων την Τετάρτη 3 Απριλίου.

Στόχος του σεμιναρίου που απευθύνεται σε πωλητές και επαγγελματίες που αναζητούν και προσεγγίζουν υποψήφιους πελάτες αλλά δυσκολεύονται να κλείσουν νέες δουλειές σαν αποτέλεσμα της οικονομικής χρήσης, είναι μεταξύ άλλων:

  • Να βοηθήσει κάθε πωλητή και επαγγελματία να αντιμετωπίσει μέσα από συγκεκριμένες στρατηγικές, την αναποφασιστικότητα, την έλλειψη εμπιστοσύνης και την αναβλητικότητα των πελατών για αγορά.
  • Να δώσει συγκεκριμένες λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω των επιπτώσεων της ύφεσης στους πελάτες.

Διαβάστε περισσότερα...

Στον «αέρα» 1.500 συντάξεις στο Ηράκλειο


Εξετάζονται ύποπτοι φάκελοι για συντάξεις-μαΐμού.

Στον «αέρα» βρίσκονται 1.500 συντάξεις στο Ηράκλειο.

Η ολοκλήρωση της απογραφής έφερε στο προσκήνιο εκατοντάδες περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν έδωσαν το «παρών» στη διαδικασία και πλέον κινδυνεύουν να χάσουν τις συντάξεις τους.

Ερωτηματικό αποτελούν οι περιπτώσεις που αφορούν σε ύποπτους φακέλους για συντάξεις-μαϊμού, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr από το κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ Ηρακλείου, οι περισσότερες από αυτές τις 1.500 περιπτώσεις συνταξιούχων αφορούν σε ηλικιωμένους ανθρώπους που δεν έσπευσαν να απογραφούν.

Το πρόβλημα κατά την απογραφή 1.500 συνταξιούχων του νομού Ηρακλείου, οι οποίοι κινδυνεύουν να μη λάβουν τη σύνταξή τους, επισημαίνει με παρέμβασή του ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννη Βρούτση.

Όπως αναφέρει ο κ.Αυγενάκης, «σχεδόν 1.500 συνταξιούχοι στο Ηράκλειο δε θα πάρουν σύνταξη τις επόμενες ημέρες ενώ είναι νόμιμα δικαιούχοι σύνταξης, κι αυτό γιατί υπήρξε πρόβλημα στην απογραφή ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Οι 56 από αυτούς αντιμετωπίζουν πρόβλημα και στους δύο αριθμούς ενώ οι 1400 σε έναν εκ των δύο» και επισημαίνει ότι: «δεδομένων των ιδιαίτερων δυσκολιών που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συνταξιούχοι, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να αποκατασταθεί άμεσα το εν λόγω πρόβλημα στην απογραφή τους και να λάβουν άμεσα τις συντάξεις τους».

Από τις αρχές του νέου έτους διενεργείται καθολική αυτοπρόσωπη καταγραφή συνταξιούχων ταυτόχρονα σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Ήδη, σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης έχουν διενεργηθεί ταυτόχρονα αυτοπρόσωπες απογραφές των συνταξιούχων.

Τα ευρήματα μέχρι σήμερα είναι αποκαλυπτικά και επιβεβαιώνουν το τεράστιο μέγεθος της ανομίας, που επικρατούσε για χρόνια στο ασφαλιστικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα το σύνολο των ανυπόγραφων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχεται 53.694 (που αντιστοιχεί σε ποσό διαρροής ύψους περίπου 420 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως) χωρίς να έχουν ακόμα προσμετρηθεί τα ευρήματα της προαναφερθείσας τελευταίας απογραφής αιτία θανάτου σε Δημόσιο και ΙΚΑ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα και με τα τελευταία δεδομένα, μεταξύ των ταμείων και της ηδικά επί συνόλου 4.390.378 συντάξεων εμφανίζονται 167.364 με κενά ή άκυρα ΑΜΚΑ (απόκλιση 3,81%) και 152.311 με κενά ή άκυρα ΑΦΜ (3,46%).

Επιπρόσθετα, έχουν εντοπιστεί 15.882 συντάξεις για τις οποίες δεν είναι γνωστό ούτε το ΑΜΚΑ ούτε το ΑΦΜ. Ο βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στις συντάξεις των 1.500 συνταξιούχων, εφόσον τις δικαιούνται.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παλαιστίνιος κρατούμενος με αναπηρία πέθανε σε ισραηλινή φυλακή


Ο Αμπάς ρίχνει τις ευθύνες στο Νετανιάχου.

Ένας 64χρονος Παλαιστίνιος καρκινοπαθής, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη και κρατούμενος σε ισραηλινή φυλακή πέθανε σήμερα, ανακοίνωσε η Ένωση Παλαιστινίων Κρατουμένων στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς επέρριψε στην κυβέρνηση Νετανιάχου την ευθύνη για τον θάνατό του.

«Η παλαιστινιακή προεδρία θεωρεί την κυβέρνηση του Νετανιάχου υπεύθυνη για τον θάνατο του κρατουμένου Μαΐσάρα Αμπού Χαμντίγε σήμερα στις φυλακές του ισραηλινού κατακτητή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπροσώπου του Μαχμούντ Αμπάς.

«Ο κρατούμενος Μαΐσάρα Αμπού Χαμντίγε πέθανε σήμερα. Έπασχε από καρκίνο», δήλωσε ο Καντούρα Φαρές, επικεφαλής της Ένωσης, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τον θάνατό του στις ισραηλινές αρχές που αρνήθηκαν να τον απελευθερώσουν για να νοσηλευθεί.

Ο Αμπού Χαμντίγε είχε συλληφθεί το 2002 και καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για απόπειρα φόνου. Εδώ και εννιά μήνες παραπονιόταν για πόνο στο λαιμό, πριν διαγνωσθεί ότι έπασχε από καρκίνο.

Οι ισραηλινές σωφρονιστικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν τον θάνατο του κρατούμενου, διευκρινίζοντας ότι μία διαδικασία αποφυλάκισης βρισκόταν σε εξέλιξη εξ αιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.

«Εδώ και μία εβδομάδα, οι γιατροί ανέφεραν ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο και η σωφρονιστική διοίκηση ζήτησε από την επιτροπή αποφυλακίσεων την απελευθέρωσή του, αλλά η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρώθηκε», σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και ο πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ απηύθυναν κατ΄επανάληψιν εκκλήσεις για την απελευθέρωση του Μαϊσάρα Αμπού Χαμντίγε. Σύμφωνα με την Ένωση Παλαιστινίων Κρατουμένων, 25 Παλαιστίνιοι στις ισραηλινές φυλακές πάσχουν από καρκίνο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: 2 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02.04.2013

Η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και με σκοπό την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Ο Αυτισμός είναι μια γενετική, ισόβια αναπηρία που απαντάται σε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων, με συχνότητα που τα τελευταία χρόνια παίρνει διαστάσεις επιδημίας, παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία και αποτελεί ένα φάσμα διαταραχών με κυριότερες τη διαταραχή της κοινωνικότητας, της επικοινωνίας, της ακαμψίας της σκέψης και της συμπεριφοράς.

Οι δυσκολίες στον τρόπο που τα άτομα με αυτισμό αντιλαμβάνονται και συνδέονται με το περιβάλλον τους έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οικογένεια που, δυστυχώς στη χώρα μας, αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου τη φροντίδα και την εκπαίδευσή τους. Λόγω της πολυπλοκότητας του, ο αυτισμός είναι μια από τις δυσκολότερες αναπηρίες. Η δια βίου εκπαίδευση είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των ατόμων με Αυτισμό και την ανακούφιση των οικογενειών τους. Σε ένα φιλικό, δομημένο και προστατευμένο περιβάλλον μπορούν να αναπτύξουν σημαντικά το βαθμό λειτουργικότητας τους και να γίνουν παραγωγικοί.

Παρά τον μεγάλο αγώνα των γονέων και του οργανωμένου αναπηρικού κινήματος της χώρας στην Ελλάδα τα άτομα με αυτισμό συνεχίζουν σε μεγάλο ποσοστό να μη μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, να μη λαμβάνουν εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση σε προστατευμένα παραγωγικά εργαστήρια, συνεχίζεται η πλήρης ανεπάρκεια Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, όταν πια η οικογένεια δεν θα είναι σε θέση να μεριμνά για τα άτομα αυτά και γενικότερα η έλλειψη ενός πλαισίου μέτρων και δομών στήριξης των γονέων και των οικογενειών των ατόμων με αυτισμό, που όσο ποτέ άλλοτε, επιβάλλεται να δημιουργηθούν.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. συνεχίζει να διεκδικεί και να αγωνίζεται για τα άτομα με αυτισμό και για όλα τα άτομα με αναπηρία, για μια κοινωνία χωρίς φραγμούς και αποκλεισμούς. Ο αγώνας αυτός αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βρίσκεται η χώρα μας. Υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για τα άτομα με αυτισμό και για όλα τα άτομα με αναπηρία, στους τομείς της εκπαίδευσης, της κοινωνικής προστασίας, της υγείας, της εργασίας βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο υποβάθμισης και αποδόμησης. Το αναπηρικό κίνημα της χώρας διεκδικεί την άμεση προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό όπως αυτά προσδιορίζονται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ του ΟΗΕ και στο Σύνταγμα της χώρας, για να μην είναι και αυτά τα πρώτα θύματα μιας κρίσης, για την οποία δεν ευθύνονται.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση στο Μαρούσι των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01.04.2013

Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για ενδυνάμωση των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει συνάντηση στo Μαρούσι ((Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, Ε.Π.Α.Ψ.Υ., Γράμμου 61-63, Μαρούσι), στις 1 Απριλίου 2013 και ώρα 16:00.

Η συνάντηση έχει σκοπό την ενίσχυση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού, της συλλογικής οργάνωσης, της αλληλοϋποστήριξης, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και της αντιμετώπισης του κοινωνικού στίγματος.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν άτομα από νεοσυσταθέντα σωματεία ατόμων με ψυχική αναπηρία αλλά και άτομα από το ευρύτερο αναπηρικό κίνημα προκειμένου να καταθέσουν τις εμπειρίες τους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκαν στις πόλεις τους.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. καλεί όλα τα άτομα που είναι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας να δώσουν δυναμικό παρόν. Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Η διατροφή παίζει ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας


Το γάλα και η ζάχαρη σχετίζονται με εμφάνιση ακμής.

Ήταν θέμα συζήτησης για πολλά χρόνια, όμως τελικά φαίνεται ότι η διατροφή έχει όντως αντίκτυπο στην υγεία της επιδερμίδας του ατόμου.

Σύμφωνα με μια επισκόπηση-ορόσημο των ερευνών που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 50 χρόνια, η κατανάλωση τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και το γάλα όχι μόνο επιδεινώνουν την ακμή, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις την προκαλούν.

Εκατομμύρια έφηβοι –και σημαντικός αριθμός ενηλίκων- επηρεάζονται από την επίπονη πολλές φορές δερματική ασθένεια, εξαιτίας της οποίας εμφανίζονται αντιαισθητικά σπυράκια στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος και την πλάτη.

Η ακμή εμφανίζεται όταν το δέρμα παράγει παραπάνω σμήγμα και εξαιτίας της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων στην επιδερμίδα, φράσσονται οι πόροι με αποτέλεσμα να προκαλείται τοπικά μια μικρή λοίμωξη, το γνωστό σε όλους «σπυράκι».

Η υπερβολική παραγωγή σμήγματος προκαλείται από ορμονικές διακυμάνσεις, κάτι που εξηγεί γιατί το 80% περίπου των εφήβων εμφανίζουν ακμή κατά την εφηβεία τους.

Η ακμή σε σοβαρή μορφή μπορεί να προκαλέσει έντονο στρες, κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση στο άτομο.

Από τα τέλη του 19ου αιώνα, οι ερευνητές συνέδεαν τη διατροφή με την εμφάνιση ακμής, με τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το λίπος να θεωρούνται οι κύριοι «ένοχοι».

Ωστόσο, οι έρευνες που διεξήχθησαν μετά τη δεκαετία του ’60, γράφει η Daily Mail, αποσυνέδεαν το διατροφολόγιο του ατόμου με την εμφάνιση ακμής ή όχι.

Το 2007 μελέτη αυστραλών επιστημόνων έδειξε ότι όταν τα νεαρά αγόρια ακολουθούν αυστηρά διατροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στη σοβαρότητα της ακμής τους.

Το γάλα θεωρείται ότι σχετίζεται με την εμφάνιση ακμής, λόγω των ορμονών που περιέχει.

Έρευνα του τμήματος Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ από το 2007 ανέφερε ότι υπάρχει «καθαρή συσχέτιση» ανάμεσα στην εμφάνιση ακμής και της καθημερινής κατανάλωσης γάλακτος.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίαζε το γεγονός ότι, σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι έπιναν άπαχο γάλα παρουσίαζαν τα χειρότερα συμπτώματα, με το 44% αυτών να έχει σοβαρές πιθανότητες να αποκτήσει σημάδια από την ακμή.

Θεωρείται ότι η επεξεργασία του γάλακτος αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών που περιέχει.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Και γονιδιακό το «κόλλημα» των εφήβων με το τσιγάρο


Ένοχα τα γονίδια που επηρεάζουν την αντίδραση του εγκεφάλου στη νικοτίνη.

Μια σειρά από γενετικούς παράγοντες μπορεί να επιταχύνουν τη μετατροπή ενός εφήβου από περιστασιακό σε μανιώδη καπνιστή στην υπόλοιπη ζωή του, όπως ανακάλυψε μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα.

Οι αμερικανοί, βρετανοί και νεοζηλανδοί ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ψυχιατρικής «JAMA Psychiatry», ερεύνησαν τις έως τώρα μελέτες πάνω στο ζήτημα, ώστε να συνθέσουν ένα προφίλ γενετικού κινδύνου, που προδιαθέτει κάποιον να γίνει κανείς βαρύς καπνιστής. Στη συνέχεια, έλεγξαν την αξιοπιστία αυτού του προφίλ σε μια ομάδα 1.000 ατόμων για μια περίοδο που ξεκινούσε από τη γέννηση και έφθανε έως την ηλικία των 38 ετών.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι ανήκαν στην ομάδα υψηλού γενετικού κινδύνου, ήταν πιθανότερο ως έφηβοι να καπνίζουν καθημερινά και, στη συνέχεια, ως ενήλικοι να καπνίζουν πολύ (πάνω από ένα πακέτο τη μέρα). Στην ηλικία των 38 ετών, οι άνθρωποι με τους περισσότερους γενετικούς παράγοντες κινδύνου είχαν ήδη υπάρξει μανιώδεις καπνιστές για περισσότερα χρόνια, είχαν αναπτύξει μεγαλύτερη εξάρτηση από τη νικοτίνη και είχαν αποτύχει περισσότερες φορές να κόψουν το κάπνισμα, σε σχέση με όσους δεν είχαν ανάλογα γονίδια, αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αναλυτικότερα, οι έφηβοι με προφίλ μεγάλου γενετικού κινδύνου, που δοκιμάζουν το τσιγάρο, έχουν αυξημένη πιθανότητα κατά 24% να γίνουν καθημερινοί καπνιστές έως την ηλικία των 15 ετών και 43% μεγαλύτερη πιθανότητα να καπνίζουν ένα πακέτο τη μέρα έως την ηλικία των 18 ετών.

Ως ενήλικοι πια, τα άτομα με γενετικό προφίλ υψηλού κινδύνου έχουν 27% μεγαλύτερη πιθανότητα να εξαρτηθούν από τη νικοτίνη και 22% μεγαλύτερη πιθανότητα να αποτύχουν στις προσπάθειές τους να κόψουν το κάπνισμα. Έως την ηλικία των 38 ετών, ο άνθρωπος με γενετικούς παράγοντες κινδύνου έχει καπνίσει περίπου 7.300 περισσότερα τσιγάρα σε σχέση με τον μέσο καπνιστή.

«Οι έφηβοι που έχουν υψηλό γενετικό κίνδυνο, γρήγορα προχώρησαν από το να δοκιμάσουν απλώς μερικά τσιγάρα, στο να γίνουν τακτικοί βαρείς καπνιστές», δήλωσε ο ερευνητής Ντάνιελ Μπέλσκι του πανεπιστημίου Ντιουκ. Όπως είπε, το προφίλ γενετικού κινδύνου ενός νέου δεν μπορεί μεν να προβλέψει κατά πόσο αυτός θα δοκιμάσει να καπνίσει στην εφηβεία του, αν όμως όντως δοκιμάσει, τότε έχει αυξημένες πιθανότητες να «κολλήσει» στο τσιγάρο.

Οι «ένοχοι» γενετικοί παράγοντες αφορούν κυρίως γονίδια που επηρεάζουν τον τρόπο που ο εγκέφαλος αντιδρά στη νικοτίνη (γίνεται λιγότερο ή περισσότερο ευαίσθητος, άρα και εξαρτημένος) και πώς στη συνέχεια ο οργανισμός μεταβολίζει τη συγκεκριμένη ουσία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι όσοι καπνίζουν απλώς ένα ή δύο τσιγάρα μέσα στην ημέρα ή μόνο τα σαββατοκύριακα, έχουν μικρότερο γενετικό κίνδυνο ακόμα και από όσους δεν καπνίζουν καθόλου (πράγμα που σημαίνει ότι γενετικά ο οργανισμός τους «αντέχει» τη δοκιμή του τσιγάρου και έτσι δεν «κυλάνε» εύκολα σε συχνό κάπνισμα).

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι ιδιαίτερα η εφηβεία αποτελεί περίοδο μεγάλου κινδύνου για εξάρτηση του νεανικού εγκεφάλου από τη νικοτίνη, κάτι που εντείνεται όταν συνυπάρχουν οι σχετικοί παράγοντες γενετικού κινδύνου.



Διαβάστε περισσότερα...

Αερογέφυρα ζωής Αθήνας- Λονδίνου για 11χρονο κορίτσι


Θα υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς για απόφραξη αορτής.

Με ασφάλεια ολοκληρώθηκε η αερομεταφορά 11χρονου κοριτσιού από την Αθήνα στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς για την απόφραξη κοιλιακής αορτής.

Η αερομεταφορά πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ μετά από εντολή του Υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου και αίτημα του ΕΚΑΒ.

Την αερομεταφορά πραγματοποίησε αεροσκάφος Gulfstream V της Πολεμικής Αεροπορίας, που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας.

Την ασθενή συνόδευε ομάδα ιατρών.

Τα έξοδα μετακίνησης της ασθενούς και της ομάδας των ιατρών βαρύνουν το ΕΚΑΒ.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άμεση μεταφορά 15χρονου μαθητή στη Γερμανία


Πάσχει από ινομύωμα στο κεφάλι - Έκκληση της οικογένειάς του.

Εξελίσσεται δυσάρεστα η πορεία της υγείας του μαθητή της τρίτης τάξης Γυμνασίου της Πάτρας, ο οποίος πάσχει από ινομύωμα στον εγκέφαλο.

Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον, με αποτέλεσμα η επέμβαση στο νοσοκομείο του Ανόβερο της Γερμανίας να χρειάζεται να γίνει άμεσα και όχι στις αρχές Μαΐου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Ήδη η ομιλία του παιδιού έχει επηρεαστεί και κάθε στιγμή που περνά είναι πολύτιμη. Ωστόσο προκύπτει εμπλοκή, καθώς, σύμφωνα με το thebest.gr, το νοσοκομείο ζητά προκαταβολικά τα χρήματα της επέμβασης που υπολογίζονται στις 80.000 ευρώ, ενώ η οικογένεια θα πρέπει επιπλέον να καταβάλει και 18.000 ευρώ, για το ειδικά επανδρωμένο με ιατρικό προσωπικό, αεροπλάνο που προτίθεται να στείλει το νοσοκομείο στον Άραξο, για τη μεταφορά του παιδιού στη Γερμανία, το οποίο θα διαθέτει και ειδικό θάλαμο αποσυμπίεσης, προκειμένου ο μαθητής να ταξιδέψει με ασφάλεια στην κατάσταση που βρίσκεται.

Η οικογένεια έχει ζητήσει ήδη από το νοσοκομείο να δεχτούν το παιδί προκαταβάλλοντας τα μισά χρήματα, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει συγκεντρωθεί όλο το απαιτούμενο ποσό. Φορείς, μαθητές, ιδιώτες, επιχειρήσεις αλλά και το υπουργείο Υγείας έχουν κινητοποιηθεί για τη συγκέντρωση των χρημάτων, ωστόσο με το δεδομένο ότι η επέμβαση είχε προγραμματιστεί για αρχές Μαΐου, η οικογένεια δεν έχει στα χέρια της τα απαιτούμενα χρήματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού, το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλύψει μέρος των εξόδων της επέμβασης έχει ζητήσει από το νοσοκομείο ένα έγγραφο που να βεβαιώνει ότι αναλαμβάνει να χειρουργήσει το παιδί και να αναφέρει το κόστος.

Το νοσοκομείο ακόμα δεν έχει στείλει το έγγραφο στο υπουργείο. Ωστόσο το παιδί χρειάζεται να φύγει άμεσα για την Γερμανία προκειμένου να υποβληθεί στην επέμβαση και αν το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν κάνει δεκτό το αίτημα της οικογένειας να προκαταβάλει τα μισά χρήματα, θα ζητήσει την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, σε αυτή την κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα οι μαθητές του σχολείου των Δεμενίκων επιμένουν να δώσουν τα χρήματα που είχαν μαζέψει για την πενταήμερη εκδρομή τους, παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης καφέ προσφέρθηκε να καλύψει αυτός το αντίστοιχο ποσό.

Το περιβάλλον του μαθητή, συγκινημένο και από την κίνηση των μαθητών, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν θέλησε να δεχτεί τα χρήματα, ωστόσο τα παιδιά επιμένουν και με χαρά συμβάλλουν στη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού.


Διαβάστε περισσότερα...

Κινδυνεύουν ασθενείς με καρκίνο μαστού στο νοσοκομείο Ρίου


«Να ξεκινήσουν τώρα οι χημειοθεραπείες των ασθενών» απαιτούν εργαζόμενοι.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του ΠΑΜΕ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζωή ασθενών με καρκίνο μαστού από την έλλειψη φαρμάκων για τις χημειοθεραπείες.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Για ακόμα μία φορά αναβάλλονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες ασθενών σε δημόσιο νοσοκομείο. Πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου έχουν σταματήσει οι χημειοθεραπείες σε ασθενείς με καρκίνο στο μαστό λόγω έλλειψης των κατάλληλων φαρμάκων. Το γεγονός φέρνει στο προσκήνιο τους μεγάλους κίνδυνους που προκαλούνται εξαιτίας των δραστικών περικοπών κονδυλίων για την Υγεία, που επιβάλλει η κυβέρνηση, απειλώντας ανθρώπινες ζωές. Οι διαστάσεις του προβλήματος είναι ακόμα μεγαλύτερες αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι η ογκολογική κλινική του συγκεκριμένου νοσοκομείου εξυπηρετεί εκατοντάδες καρκινοπαθείς από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Οι περιπτώσεις όπου τα νοσοκομεία μένουν χωρίς φάρμακα και υγειονομικό υλικό συνεχώς πολλαπλασιάζονται τον τελευταίο καιρό και όσο προχωρά παραπέρα η πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας. Την ίδια ώρα σταδιακά φορτώνονται στους ίδιους τους ασθενείς το κόστος των φαρμάκων. Ακόμη τραγικότερες καταστάσεις θα ζήσει ο λαός αφού η φαρμακευτική δαπάνη στον ΕΟΠΥΥ το 2013, θα μειωθεί κατά 480 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2012.

Καλούμε τους ασθενείς, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, συνολικά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να σηκώσουν το ανάστημά τους. Έχουν χρέος τώρα να οργανώσουν την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς για δημόσια και δωρεάν υγεία, για να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Να διεκδικήσουν συλλογικά και οργανωμένα να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία, το δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας πλήρως και επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ξεκινήσουν οι χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών».


Πηγή: http://www.patrastimes.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η αλλαγή της ώρας


Τι δείχνει έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα.

Την Κυριακή στις 3.00 τα ξημερώματα πήγαμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά, «ανοίγοντας» έτσι την ημέρα αλλά χάνοντας μια ώρα ύπνο. Πώς, όμως, μπορεί αυτή η μία ώρα –ή η μεγαλύτερη μέρα- να επηρεάσει τον οργανισμό μας;

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα καταδεικνύει ότι η αλλαγή της ώρας επηρεάζει αρνητικά την υγείας μας, ενώ τις δύο πρώτες ημέρες μετά την αλλαγή αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης καρδιακού επεισοδίου κατά 10%.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι η διακοπή του χειμερινού μας προγράμματος, με το οποίο έχει εξοικειωθεί ο οργανισμός μας, σε συνδυασμό με την αποστέρηση ύπνου, είναι δυνατόν να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή.

«Η πρώτη Δευτέρα και Τρίτη μετά την αλλαγή ώρας είναι οι πιο επικίνδυνες για την εκδήλωση προβλημάτων καρδιάς», αναφέρει ο καθηγητής Martin Υοθνγ και προσθέτει ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο όταν αλλάζει η ώρα τον Οκτώβριο, οπότε ο κίνδυνος εκδήλωσης καρδιακού επεισοδίου μειώνεται κατά 10%.

Αρκεί μια ώρα για να αποσυντονίσει το βιολογικό μας ρολόι

Ο Dr. Xiaoyong Yang, βοηθός καθηγητή Συγκριτικής Ιατρικής, Κυτταρικής και Μοριακής Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Γέιλ που μελετά τον τρόπο που το φως επηρεάζει τους καρδιακούς ρυθμούς και το μεταβολισμό μας, θεωρεί ότι οποιαδήποτε διαταραχή των ρυθμών αυτών μπορεί να προκαλέσει ένα φάσμα ασθενειών (διαβήτη, παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, γήρανση κ.α).

Επίσης, ο Yong Zhu αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας στο Γέιλ που μελετά την σχέση μεταξύ καρδιακών ρυθμών και καρκίνου, υποστηρίζει σε σχετική έρευνά του ότι αυτή η μία ώρα αλλαγής, όταν αλλάζει το πρόγραμμα εργασίας ή ύπνου μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

Πώς θα «κοροϊδέψετε» το ξυπνητήρι

Ωστόσο και οι δύο συμφωνούν ότι η αλλαγή της ώρας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά μόνο εκείνους που υποφέρουν ήδη από παθήσεις όπως κατάθλιψη ή καρδιακά νοσήματα.

«Γενικά οι φυσιολογικοί άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Σε δύο τρεις ημέρες ο οργανισμός προσαρμόζεται στην αλλαγή της ώρας αρκεί να μην διαταραχθεί σημαντικά το πρόγραμμα του ύπνου τους» προσθέτει ο Dr. Xiaoyong Yang.

Με άλλα λόγια προσπαθήστε να εξαλείψτε αυτή την διαφορά ώρας σταδιακά μετακινώντας το καθημερινό σας πρόγραμμά 15-20 λεπτά πιο νωρίς κάθε μέρα.

Και θυμηθείτε ότι το πιο βασικό είναι ο ύπνος. Γι’ αυτό δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να κοιμηθείτε καλά.


Πηγή: http://www.healthpress.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπέγραψε ο υπουργός: Κονδύλι 120 εκατ. ευρώ για τα προνοιακά επιδόματα


Άμεση η καταβολή όπως είχαμε πει και σε προηγούμενη ανάρτηση εδώ.
Με το ποσό των 120.471.749 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους της χώρας, για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Οι δικαιούχοι του παραπάνω ποσού ανέρχονται σε περίπου 180.000 και η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει άμεσα από τους δήμους της χώρας.

Επίσης, ο κ. Στυλιανίδης υπέγραψε απόφαση για την καταβολή των διατροφικών επιδομάτων του Μαρτίου, συνολικού ποσού 5.506.911,37 ευρώ. Η καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους, που είναι περισσότεροι από 14.700, θα γίνει άμεσα από τις Περιφέρειες της χώρας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το φαγητό μπροστά στην οθόνη παχαίνει


Τι διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Όσοι συνηθίζουν να τρώνε αφηρημένα ή έχοντας εστιάσει την προσοχή τους στην οθόνη του υπολογιστή, την τηλεόραση ή το τηλέφωνο, τείνουν να τρώνε περισσότερο, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ ανέλυσαν τα στοιχεία 24 προηγούμενων ερευνών που είχαν εστιάσει στην επίδραση της προσοχής και της μνήμης στην πρόσληψη τροφής.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτών των ερευνών είχε παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που είχαν υποστεί αμνησία ή σοβαρές διαταραχές μνήμης, μπορούσαν να φάνε ένα πλήρες γεύμα λίγο μετά από ένα άλλο γεύμα, το οποίο δεν θυμούνταν ότι είχαν καταναλώσει. Κι ενώ κανονικά θα έπρεπε να νιώθουν κορεσμό, εντούτοις η αδυναμία τους να θυμηθούν ότι μόλις είχαν φάει, τους οδηγούσε στην εκ νέου κατανάλωση τροφής.

Έχοντας αυτές τις παρατηρήσεις υπόψη οι ειδικοί θέλησαν να διαπιστώσουν κατά πόσο η αφηρημάδα την ώρα του γεύματος και η εστίαση της προσοχής μας σε κάτι άλλο πέραν του πιάτου μας επηρεάζει την πρόσληψη τροφής. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition όταν η προσοχή μας αποσπάται την ώρα του γεύματος τείνουμε να τρώμε περισσότερο, ενώ όταν εστιάζουμε την προσοχή μας στο γεύμα μας και προσέχουμε τη γεύση και το άρωμα των εδεσμάτων που καταναλώνουμε, τότε τείνουμε να τρώμε λιγότερο στο υπόλοιπο της ημέρας.


Πηγή: http://www.vita.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις για τα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ & τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων


Αρ.Πρωτ.: οικ. 521, 26/3/2013
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Τηλ: 2105231193, Fax: 2105235982, Πληροφορίες: Β. Παπασάββα

Η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας κοινοποίησε εγκύκλιο που διευκρινίζει και συμπληρώνει τις παραλείψεις της προηγούμενης εγκυκλίου με αρ. πρωτ. Π3Α/φ.32/γπ.ΟΙΚ.141770/22-12-2011, σχετικά με τις διατάξεις του άρθρου 46 του ν. 4025/2011 για τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων και τη διακοπή τους από τα προνοιακά τμήματα των Δήμων.

ΘΕΜΑ: Καταβολή επιδομάτων σε δικαιούχους προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ
Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. πρωτ. Π3α/Φ.32/Γ.Π.οικ.141770/22-12-2011 εγκύκλιος της Δ/νσης Προστασίας ΑμεΑ.


Σε συνέχεια της παραπάνω εγκυκλίου και ύστερα από τη θεσμοθέτηση της προσκόμισης ιατρικής γνωμάτευσης από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) σε αντικατάσταση άλλων τύπων γνωματεύσεων (άρθρο 46, Ν. 4025/2011), ως προϋπόθεση ένταξης στα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ, έχει επανειλημμένα παρατηρηθεί το φαινόμενο ορισμένες Δ/νσεις Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμων της χώρας να παρερμηνεύουν ή να παρακωλύουν τη διαδικασία ένταξης των δικαιούχων ή και να αρνούνται την παραλαβή των αιτήσεων των πολιτών.

Ανεξάρτητα από τη διαδικασία έκδοσης του νέου κανονιστικού πλαισίου, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί, και λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ της ημερομηνίας αίτησης του ενδιαφερόμενου στα ΚΕ.Π.Α. και της ημερομηνίας έκδοσης της απόφασης, σας διευκρινίζουμε τα ακόλουθα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών:

1. Η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων ΑμεΑ από τις αρμόδιες υπηρεσίες αναστέλλεται αυτοδίκαια από την επομένη της ημερομηνίας λήξης της γνωμάτευσης αναπηρίας ή της απόφασης ένταξης στα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης και επαναχορηγείται εφόσον ο δικαιούχος προσκομίσει στην αρμόδια υπηρεσία γνωμάτευση των ΚΕ.Π.Α., με την οποία πιστοποιείται η πάθηση ή η αναπηρία για την οποία αιτείται την προϋπόθεση ότι πληρούνται όλα τα υπόλοιπα κριτήρια που ορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις.

Η συνέχιση της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων γίνεται αναδρομικά από την ημερομηνία διακοπής του επιδόματος και εφόσον έχει καταθέσει αίτηση στα ΚΕ.Π.Α. μέσα σε χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την ημερομηνία λήξης της προηγούμενης γνωμάτευσης. Σε διαφορετική περίπτωση το επίδομα διακόπτεται. Προκειμένου για νέο δικαιούχο, ως ημερομηνία χορήγησης του προνοιακού επιδόματος ΑμεΑ λαμβάνεται η ημερομηνία αίτησης του δικαιούχου στις αρμόδιες υπηρεσίες της πρόνοιας.
 (Σημείωση: το κείμενο έχει τροποποιηθεί και πριν ήταν: "Προκειμένου για νέο δικαιούχο, ως ημερομηνία χορήγησης του προνοιακού επιδόματος ΑμεΑ λαμβάνεται η ημερομηνία αίτησης του δικαιούχου στα ΚΕ.Π.Α", τις λεπτομέρειες της αλλαγής θα τις βρείτε εδώ). Στην περίπτωση που ο δικαιούχος του επιδόματος προσκομίζει γνωμάτευση του ΚΕ.Π.Α. βάσει της οποίας εντάσσεται σε διαφορετική κατηγορία προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης από αυτή που λάμβανε κατά τη λήξη της προηγούμενης γνωμάτευσης, η καταβολή πραγματοποιείται αναδρομικά από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στο ΚΕ.Π.Α. και σύμφωνα με την νέα κατηγορία προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης στην οποία εντάχθηκε ο δικαιούχος.

2. Μέχρι την έκδοση των νέων κοινών υπουργικών αποφάσεων, όπου θα καθορίζονται οι νέοι όροι και τα κριτήρια αναπηρίας για την ένταξη στα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ, είναι αυτονόητο ότι ισχύει το υπάρχον κανονιστικό πλαίσιο που διέπει κατά περίπτωση κάθε πάθηση ή αναπηρία για την οποία χορηγείται επίδομα. Συνεπώς, σε προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης (όπως π.χ. Συγγενούς Αιμολυτικής Αναιμίας – Συγγενούς Αιμορραγικής Διάθεσης – AIDS, ινσουλοεξαρτώμενου διαβήτη, Χανσενικών, Κωφαλαλίας), αρκεί η πιστοποίηση της πάθησης ή της αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. και δεν απαιτείται η αναγραφή του ποσοστού αναπηρίας για την χορήγηση επιδόματος. Στους δικαιούχους που ανεστάλη η χορήγηση του επιδόματος με αυτήν την αιτιολογία, το επίδομα καταβάλλεται αναδρομικά από την ημέρα που ανεστάλη.

3. Στη περίπτωση που τυχόν, μετά την έκδοση του νέου κανονιστικού πλαισίου, η κατατεθειμένη από τον δικαιούχο γνωμάτευση του ΚΕ.Π.Α. δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νέο κανονιστικό πλαίσιο, η καταβολή του επιδόματος διακόπτεται αυτοδίκαια από την ημερομηνία δημοσίευσης του νέου κανονιστικού πλαισίου, με σχετική έγγραφη ενημέρωση του ενδιαφερόμενου.

4. Κάθε προηγούμενη σχετική εγκύκλιος παύει να ισχύει με τη λήψη του παρόντος.

Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και κάθε διακριτική μεταχείριση εις βάρος των αναπήρων πολιτών.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΕΦΗ ΜΠΕΚΟΥ


Αποδέκτες προς ενέργεια:

1. Δήμος Παλλήνης
17ο χλμ. Λ. Μαραθώνος
ΤΚ 15 351

2. Δήμος Αγ. Παρασκευής
Μεσογείων 448 Α
ΤΚ 15 342

3. Δήμος Αιγάλεω
Μαρμαρά 26
ΤΚ 12242

4. Δήμος Καλλιθέας
Ελ. Βενιζέλου 273 & Σόλωνος
ΤΚ: 176 74

5. Δήμος Αθηναίων
Λ. Αλεξάνδρας 196
ΤΚ : 115 21

6. Δήμος Πειραιά
Ηρ. Πολυτεχνείου 19
ΤΚ: 185 32

7. Δήμος Ελευσίνας
Αθηνάς 1 & Ερμού
ΤΚ: 19 200

8. Δήμος Μεσολογγίου
Ελ. Βενιζέλου 1
ΤΚ: 30 200

9. Δήμος Αλεξανδρούπολης
Δήμητρας 19
ΤΚ: 68 100

10. Δήμος Άρτας
Περ. Οδός & Αυξεντίου
ΤΚ: 47 100

11. Δήμος Βέροιας
Μακροχώρι 100
ΤΚ: 59033

12. Δήμος Βόλου
Διοικητήριο
ΤΚ: 38 001

13. Δήμος Γρεβενών
Διοικητήριο
ΤΚ: 51 100

14. Δήμος Δελφών
Γιδογιάννου 31
ΤΚ: 331 00

15. Δήμος Δράμας
Διοικητήριο
ΤΚ: 66 100

16. Δήμος Ζακύνθου
Ελ. Βενιζέλου 1
ΤΚ: 29 100

17. Δήμος Ηγουμενίτσας
ΤΚ: 46100

18. Δήμος Ηρακλείου
Οδός 1770 αρ. 24
ΤΚ: 71 201

19. Δήμος Θεσσαλονίκης
Μοναστηρίου 107 – 109
ΤΚ: 54 627

20.Δήμος Ιωαννίνων
Πλ. Πύρρου 1
ΤΚ: 45 221

21. Δήμος Καβάλας
Κύπρου 10
ΤΚ: 65 403

22.Δήμος Καλαμάτας
Διοικητήριο
ΤΚ: 24 100

23. Δήμος Καρδίτσας
Ν. Πλαστήρα 62
ΤΚ: 43 100

24.Δήμος Καρπενησίου
Χαρ. Τρικούπη 26
ΤΚ: 36 100

25.Δήμος Καστοριάς
Διοικητήριο πρώην Νομαρχίας

26.Δήμος Κατερίνης
28ης Οκτωβρίου 40
ΤΚ: 60 100

27. Δήμος Κέρκυρας
Σαμαρά 13
ΤΚ: 49100

28. Δήμος Κεφαλληνίας
Κτίριο Ξενία
Αργοστόλι
ΤΚ: 281 00

29. Δήμος Κιλκίς
Ανδρέα Παπανδρέου 3
ΤΚ: 61 100

30. Δήμος Κοζάνης
Δημοκρατίας 27
ΤΚ: 50 100

31. Δήμος Κομοτηνής
Φιλικής Εταιρείας και Φιλίππου
ΤΚ: 69 100

32. Δήμος Κορίνθου
Αδειμάντου 22
ΤΚ: 20 100

33. Δήμος Λαμίας
Λεωνίδου 11
ΤΚ: 35 100

34. Δήμος Λάρισας
Διοικητήριο
ΤΚ: 41 110

35. Δήμος Αγίου Νικολάου
Ρούσσου Καπετανάκη 7
Άγιος Νικόλαος
ΤΚ: 72 100

36. Δήμος Λειβαδιάς
Σοφοκλέους 15
ΤΚ: 32 100

37.Δήμος Λέσβου
Ίμβρου 2
ΤΚ: 81 100

38. Δήμος Λευκάδας
Αντ. Τζεβελέκη
κ’ Υπ.Αθ. Κατωπόδη

39. Δήμος Ναυπλίου
Μπουμπουλίνας 6
ΤΚ: 21 100

40. Δήμος Ξάνθης
Διοικητήριο
ΤΚ: 67 100

41. Δήμος Πατρέων
Κανάρη 44
ΤΚ: 26 222

42. Δήμος Έδεσσας
Πλατεία Αιγών 1
ΤΚ: 58 200

43. Δήμος Πρεβέζης
Περδικάρη 1
ΤΚ: 48100

44. Δήμος Πολυγύρου
Διοικητήριο
Τκ: 63 100

45. Δήμος Πύργου
Μανωλοπούλου 31
ΤΚ: 27 100

46. Δήμος Ρόδου
Ερυθρού Σταυρού 12

47. Δήμος Ρεθύμνου
Ζαμπελίου 34
Ταχ. Θυρ. 178
ΤΚ: 74 100

48. Δήμος Σάμου
Διοικητήριο
ΤΚ: 83 100

49. Δήμος Σερρών
Διοικητήριο – Μεραρχίας 36

50. Δήμος Σπάρτης
Διοικητήριο Ν.Α. Λακωνίας
2ο χλμ Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου
ΤΚ: 23 100

51. Δήμος Σύρου
Πάροδος Σ. Καράγιωργα
ΤΚ: 84 100
Ερμούπολη

52. Δήμος Τρικκαίων
Β. Τσιτσάνη 31
ΤΚ: 42 100

53. Δήμος Τρίπολης
Ελ. Βενιζέλου 34
ΤΚ: 221 00

54. Δήμος Φλώρινας
Διοικητήριο
ΤΚ: 53 100

55. Δήμος Χαλκιδέων
Xαϊνά 95
ΤΚ: 34 100

56. Δήμος Χανίων
Ηρώων Πολυτεχνείου 11
ΤΚ: 73 133

57. Δήμος Χίου
Λιβανού 25

58. Δήμος Αχαρνών
Φιλαδελφείας 87 και Μπόσδα
Τκ 13 673

59. Δήμος Ναυπάκτου
Διός 9 και Βυζαντίου
ΤΚ 30 300

60. Δήμος Αγρινίου
Τσιμιτσελή 1
ΤΚ 30 100

61. Δήμος Αμφιλοχίας
Γ. Στράτου
ΤΚ 30 500

62. Δήμος Κω
Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών 3
Προέκταση Κανάρη – Λάμπη
ΤΚ: 85 300

Κοινοποίηση:
Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία
(Ελ. Βενιζέλου 236, 16341, Ηλιούπολη, Αθήνα)

Εσωτερική διανομή:

1.Γραφείο Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
2. Γραφείο Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
3. Γραφείο Προϊστ. Γενικής Δ/νσης Πρόνοιας
4. Δ/νση Προστασίας ΑμεΑ


Η αρχική εγκύκλιος υπάρχει κι εδώ σε ηλεκτρονική μορφή, όπως και η ορθή επανάληψή της εδώ. Τα σχόλια για τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις που έπραξαν δικά σας.
Διαβάστε περισσότερα...