Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Καταδικάστηκε σε... παράλυση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποινή... οφθαλμό αντί οφθαλμού στη Σαουδική Αραβία.

Ένας Σαουδάραβας καταδικάστηκε σε… παράλυση επειδή επιτέθηκε με μαχαίρι στον καλύτερό του φίλο αφήνοντάς τον παράλυτο.

Το υπερσυντηρικό Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας επιτρέπει βάσει του ισλαμικού νόμου σε κάποιες περιπτώσεις την «οφθαλμό αντί οφθαλμού» τιμωρία των ενόχων.

Ο Ali Al-Khawahir ήταν 14 ετών όταν μαχαίρωσε τον καλύτερό του φίλο στην σπονδυλική στήλη, αφήνοντάς τον παράλυτο. Τότε είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση. Ακόμη, του είπαν ότι θα καταδικαστεί επίσης σε… παράλυση εκτός κι αν αποζημίωνε το θύμα, γράφει η Saudi Gazette.

Το θύμα αρχικά είχε ζητήσει 2 εκατ. ριάλ Σαουδικής Αραβίας –πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ- και στη συνέχεια έριξε την απαίτησή του κατά ένα εκατομμύριο.

«Έχουν περάσει δέκα χρόνια και ακόμη δε μπορώ να κοιμηθώ τις νύχτες. Τα μαλλιά μου άσπρισαν νωρίτερα λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζει ο γιος μου. Φοβάμαι πάρα πολύ για την τύχη του παιδιού μου και με το ότι θα… τον κάνουν παράλυτο» είπε η μητέρα του η οποία κάνει έκκληση για βοήθεια για να μπορέσει να συγκεντρώσει τα χρήματα της αποζημίωσης.

Το 2010 ο Abdul-Aziz al-Mutairi, 22 ετών, είχε χάσει το ένα του πόδι σε έναν καυγά. Ζήτησε από το δικαστή στην επαρχία Tabuk να επιβληθεί ανάλογη ποινή στον άνθρωπο που του είχε επιτεθεί… που ήταν ο ίδιος του ο αδερφός Khaled al-Mutairi!

Πριν από 13 χρόνια ένας αιγύπτιος εργάτης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του ενός ματιού σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας, ως τιμωρία γιατί είχε παραμορφώσει ένα συμπατριώτη του ύστερα από επίθεση με οξύ έξι χρόνια νωρίτερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.