Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Κλείνουν εξάωρα στον ΟΠΑΔ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσοι πάνε μετά τις εννιά, δύσκολα θα βρουν πρόσβαση στο γκισέ, παρόλο που αυτό μένει ανοιχτό μέχρι τις τρεις το μεσημέρι. Οι «τυχεροί» πρέπει να περιμένουν συχνά 5-6 ώρες για να εξυπηρετηθούν.

Οι ατελείωτες ουρές θυμίζουν την πρώτη μέρα λειτουργίας των κυπριακών τραπεζών. Μόνο που εδώ το σκηνικό επαναλαμβάνεται σχεδόν καθημερινά τον τελευταίο καιρό για μια απλή θεώρηση βιβλιαρίου ασθενείας και μια διαδικασία απογραφής. Το «έμφραγμα» αυτό εντοπίζεται στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) Αττικής, στην οδό Ηπείρου στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Όπως περιγράφει ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΠΑΔ Δημήτρης Ζήσιμος, μετά την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, οι επτά περιφερειακές υπηρεσίες που λειτουργούσαν στην Αττική εντάχθηκαν ως υγειονομικές μονάδες στο δυναμικό του ΕΟΠΥΥ και παρέχουν μόνο υπηρεσίες υγείας.

Αυτό σημαίνει πως η κεντρική υπηρεσία εξυπηρετεί πια ολόκληρη την Αττική και συγκεντρώνει τις ανάγκες περίπου 475.000 ασφαλισμένων από το Δημόσιο και τους δήμους. Οι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι -τα άμεσα δηλαδή μέλη- μπορούν να ανανεώνουν τα δικά τους βιβλιάρια όπως και αυτά των μελών της οικογένειάς τους στις υπηρεσίες τους (εκεί όπου εργάζεται ο καθένας) μόνο εφόσον δεν έχουν νεογέννητα παιδιά, παιδιά που έκλεισαν τα 18 και σπουδάζουν κ.ά.

Όσοι ασφαλίζουν έμμεσα μέλη και χρειάζεται να προσκομίσουν νομιμοποιητικά έγγραφα (π.χ. βεβαιώσεις σπουδών, ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, βάπτισης κ.λπ.) είναι αναγκασμένοι να προστρέξουν στην Ηπείρου, προσκομίζοντας το ήδη ανανεωμένο ατομικό βιβλιάριο του προστάτη υπαλλήλου και όλα τα σχετικά έγγραφα. Από τη... βάσανο της Ηπείρου πρέπει να περάσουν και τα έμμεσα μέλη των συνταξιούχων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.