Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις στον ανθρώπινο πόνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εναλλακτική ιατρική.

Πέρα από την κλασσική ιατρική, κατά καιρούς ακούμε για διαφορετικές προσεγγίσεις, όπως είναι η ομοιοπαθητική και η ρεφλεξολογία που υπόσχονται να θεραπεύσουν τους ασθενείς. Τελικά περίτονος πρόκειται;

Ομοιοπαθητική

Τα όμοια των ομοίων εισίν και ιάματα

Τι είναι: Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ιατρικό σύστημα -με ρίζες στην αρχαιότητα και τον Ιπποκράτη- που δίνει σημασία τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία.

Βασίζεται σε νόμους της φύσης, σέβεται την ιεραρχία σώμα-ψυχή-νους, ασκείται από ειδικευμένους γιατρούς και εφαρμόζεται με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Δεν είναι πανάκεια και συνεργάζεται στενά με την κλασική ιατρική.

Τι θεραπεύει: Πρακτικά μπορεί να θεραπεύσει ή να βοηθήσει σε προβλήματα παθολογικά, παιδιατρικά, δερματολογικά, νευρολογικά, ψυχολογικά κ.ά.

Βελονισμός

Εξισορροπεί το συναίσθημα

Τι είναι: Είναι μία από τις παλαιότερες και πιο διαδεδομένες εναλλακτικές θεραπείες, που γεννήθηκε στην Κίνα πριν από 2.000 χρόνια.

Πρόκειται για μια τελείως αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδο, που θεραπεύει λειτουργικές παθήσεις και κατά την οποία εισάγονται ορισμένες βελόνες σε αυστηρά καθορισμένα σημεία του σώματος (πρόκειται για 2.000 σημεία, που συνδέονται με 12 κύρια και 8 δευτερεύοντα «κανάλια» του σώματος, τους λεγόμενους «μεσημβρινούς»).

Τι θεραπεύει: Πόνους (κεφαλόπονους, ημικρανίες, ισχιαλγίες), πόνους στα χέρια, στον αυχένα και στις αρθρώσεις, γαστρίτιδες, έλκη στομάχου, κολίτιδα, δυσκοιλιότητα, άσθμα, αϋπνίες, υπέρταση, αλλεργίες, δερματικές παθήσεις, παχυσαρκία κ.ά.

Ρεφλεξολογία

Για χαλάρωση και ευεξία

Τι είναι: Πρόκειται για μια φυσική θεραπευτική μέθοδο, ηλικίας 5.000 χρόνων, που ελευθερώνει τις θεραπευτικές δυνάμεις για αυτοΐαση του σώματος, βοηθώντας τον οργανισμό να χαλαρώνει. Χαρίζει στο σώμα υγιή ισορροπία και θεωρεί ότι τα πέλματα και οι παλάμες είναι ο καθρέφτης του σώματός μας.

Με ειδικές, λοιπόν, μαλάξεις στα πέλματα και στις παλάμες, η ρεφλεξολογία «ξυπνά» και ενεργοποιεί την ικανότητα που διαθέτει κάθε οργανισμός να θεραπεύεται από μόνος του.

Τι θεραπεύει: Διατηρεί την ευεξία και ελαχιστοποιεί τα σωματικά συμπτώματα που συνδέονται με το άγχος (ημικρανίες, δερματικά, δυσκοιλιότητα, κ.ά.).


Πηγή: http://www.belife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.