Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Αλανιάρες βασίλισσες που κοιτούσαν δεξιά κι αριστερά


Όταν η σύζυγος του βασιλιά δεν είναι άσπιλη και αμόλυντη!

Υπήρχαν εποχές που η τέχνη της σαγήνης και η ικανότητα στο κρεβάτι ήταν απαραίτητα εφόδια για τις βασιλικές παλλακίδες, την ίδια ώρα που πριγκίπισσες και βασίλισσες έπρεπε να είναι απαράμιλλης ηθικής, με την αρετή τους να ξεχειλίζει.

Κι έτσι βασιλιάς χωρίς ερωμένη δεν νοούταν, αν όμως το έκανε η βασίλισσα ήταν προδότρια!

Η δύναμη του φύλου της βασίλισσας καθοριζόταν λοιπόν αποκλειστικά από τη γονιμότητά της, αν και πίσω από τις κλειστές κουρτίνες οι πρώτες κυρίες των ηγεμόνων δεν είχαν μόνο κρατικά θέματα να διαχειριστούν.

Πιόνια συνήθως της αριστοκρατίας, σέρνονταν σε προκαθορισμένους γάμους συμφέροντος, με τα ντελικάτα παιχνίδια εξουσίας να τις μετατρέπουν σε νομίσματα στα χέρια των οικογενειών τους.

Αν και αυτές δεν έπαψαν ποτέ να ψάχνουν την πραγματική αγάπη, ζώντας συχνά τη ζωή μέχρι το μεδούλι, αν και οι σεξουαλικές περιπέτειές τους αμαύρωσαν κάποιες φορές τη φήμη τους…

Βασίλισσα Βικτορία: Όχι και τόσο βικτοριανής ηθικής



Ήταν μόλις 18 ετών όταν κληρονόμησε τον θρόνο της Αγγλίας και λίγο μετά παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Αλβέρτο. Και βέβαια αντιθέτως με τόσους και τόσους βασιλικούς γάμους, ο δικός τους και ευτυχισμένος ήταν και δραστήριος στην κρεβατοκάμαρα. Ήταν όμως η ακόρεστη σεξουαλική δίψα της βασίλισσας, πιθανότατα κάποια ορμονική διαταραχή, δεν εξηγείται αλλιώς, και η ασύγκριτη νυμφομανία της που δεν την έκαναν να χορταίνει τον σύζυγό της. Όταν λοιπόν αυτός εγκατέλειψε τα εγκόσμια το 1861 και αφού τον πένθησε για αρκετά χρόνια σε κατάσταση σχεδόν απομόνωσης, ήρθε στη ζωή της ο John Brown. Ο σκοτσέζος ευγενής τη συνόδευε στο κυνήγι και της κρατούσε παρέα εγκαινιάζοντας έτσι μια όμορφη φιλία που θα διαρκούσε 20 χρόνια, και όταν πέθανε το 1883 η βασίλισσα έπεσε να πεθάνει. Η αλληλογραφία τους έδειξε όμως ότι μόνο φιλική δεν ήταν σχέση τους! Λίγο αργότερα, το 1887, ένας νέος σερβιτόρος έφτασε στο παλάτι, ο 24χρονος Karim Abdul. Εκείνη, στα 68 της πια, πενθούσε ακόμα τον χαμό των αντρών της ζωής της, αν και σε λιγότερο από έναν χρόνο θα έβρισκε παρηγοριά στα χέρια του ψηλού και μελαμψού νέου, συγκεντρώνοντας τη μήνη της αυλής. Και βέβαια η σχέση τους μόνο βικτοριανή δεν ήταν, κάτι που ανάγκασε τον βασιλιά Εδουάρδο Ζ’ να καταστρέψει κάθε πειστήριο του παράνομου ειδυλλίου μετά τον θάνατο της βασίλισσας το 1901. Ή τουλάχιστον έτσι νόμισε, γιατί το ημερολόγιο του Karim επιβίωσε της καταστροφής και έριξε φως στο τελευταίο μεγάλο πάθος της βασίλισσας…

Μαρία της Ρουμανίας: Τίνος είναι ρε γυναίκα τα παιδιά



Σεξουαλικά σκάνδαλα, νόθα τέκνα, πυγμή σιδερένια αλλά και άνευ όρων αγάπη για μια χώρα που δεν ήταν καν δική της. Μελαχρινή με καταγάλανα μάτια, η πριγκίπισσα Μαρία του Εδιμβούργου παντρεύτηκε τον διάδοχο του ρουμανικού θρόνου Ferdinand de Hohenzolern-Sigmaringen το 1892. Εκείνη ήταν 17, εκείνος 10 χρόνια μεγαλύτερος, εκείνη τον σιχαινόταν, του χάρισε ωστόσο 6 παιδιά, αν και δεν ήταν όλα δικά του. Κι έτσι κυκλοφόρησαν από νωρίς φήμες για σχέσεις με γερμανούς απεσταλμένους, πολωνούς κόμηδες και ρουμάνους πολιτικούς. Ο Φερδινάνδος ήταν μεν ενήμερος για τις ερωτικές ατασθαλίες, επέλεξε ωστόσο να μη δώσει σημασία. Κι έτσι η δεύτερη κόρη του ζεύγους ήταν καρπός της εξώγαμης ένωσης της βασίλισσας με ρουμάνο αξιωματικό, κάποιον Zizi Cantacuzino. Αν και ο έρωτας της ζωής της ήταν ο πρίγκιπας Barbu Stirbei, με τις δύο μικρότερες κόρες του βασιλικού ζεύγους να παρουσιάζουν αξιοσημείωτη ομοιότητα μαζί του. Κάτι που δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητο κι έτσι ο γιος της, όταν ανέλαβε τα ηνία, τον εξόρισε από τη Ρουμανία, με τις παθιασμένες ερωτικές επιστολές που έστελναν οι δυο εραστές να αποκαλύπτουν όλο τους το πάθος…

Μαρία Αντουανέτα: Η «Μαντάμ Έλλειμμα»



Μπορεί οι βιογράφοι να την είχαν απαθανατίσει σαφώς πιο πεταχτούλα, υπήρχε πάντως κάποιος στη ζωή της, πέρα από τον άντρα της. Ήταν μόλις 15 χρονών όταν την πάντρεψαν με τον Λουδοβίκο ΙΣΤ’, τον δελφίνο του γαλλικού θρόνου, ο οποίος ενδιαφερόταν ωστόσο περισσότερο για το κυνήγι παρά για τη νέα του σύζυγο. Κι έτσι για 7 ολόκληρα χρόνια ο γάμος τους παρέμεινε ανολοκλήρωτος. Ο Λουδοβίκος χάρισε βέβαια στη γυναίκα του το Petit Trianon, ένα τριώροφο κτίσμα στρατηγικά κρυμμένο σε μια γωνιά των Βερσαλλιών, και όσοι δεν λάμβαναν προσκλήσεις για τα ιδιαίτερα διαμερίσματα της βασίλισσας άρχισαν να διαδίδουν ιστορίες για μοιχείες, παράνομα ειδύλλια, ακόμα και όργια. Η Αντουανέτα είχε βέβαια γνωρίσει ήδη τον σουηδό στρατιωτικό Hans Axel von Fersen, ο οποίος όχι μόνο επισκεπτόταν το καταφύγιό της αλλά σύντομα θα είχε και δικό του δωμάτιο, δίπλα στο δικό της φυσικά. Οι καυτές ερωτικές επιστολές που αντάλλαζε το παράνομο ζευγάρι γράφονταν μάλιστα με αόρατο μελάνι, για να κρατήσουν τον δεσμό όσο πιο απόκρυφο έπαιρνε, αν και το ειδύλλιο θα έπαιρνε άδοξο τέλος, βλέπε Γαλλική Επανάσταση. Όταν φυλακίστηκε το βασιλικό ζεύγος της Γαλλίας, ο λεγάμενος πούλησε το σπίτι του και δανείστηκε τρελά ποσά για να απελευθερώσει τον έρωτα της ζωής του, αν και το πλάνο του θα αποτύγχανε τελικά…

Μαργαρίτα των Βαλουά: Το τίμημα της προδοσίας



Δυο φορές βασίλισσα, κήρυκας ειρήνης, βασιλικός μεσάζοντας και μια ενόχληση που έπρεπε πάση θυσία να βγει από τη μέση, η Μαργαρίτα ήταν βλέπετε καθολική στο τιμόνι της χώρας των Ουγενότων. Έβδομη κόρη του Ερρίκου Β’ και της Αικατερίνης των Μεδίκων, η κοπέλα ήταν όντως δόλωμα σε μια εγκληματική ενέδρα που έβαζε σε κίνδυνο τη δική της ζωή: ήταν στη Σφαγή της Ημέρας του Αγίου Βαρθολομαίου που γινόταν θυσία από την ίδια της τη μάνα στον βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας. Εξαιρετικά σαγηνεύτρα η ίδια, το στολίδι της αυλής και το καμάρι των Βαλουά, η Μαργαρίτα δεν έβρισκε κανέναν λόγο να μην ενδίδει στα καπρίτσια της καρδιάς της. Η ίδια σιχαινόταν τον φτιαχτό της γάμο, γι’ αυτό και έπεφτε από αγκαλιά σε αγκαλιά: Joseph Boniface de La Mole, Louis de Bussy d’Amboise και κατόπιν στον «όμορφο ήλιο», όπως τον αποκαλούσε, τον Jacques Harlay, τον άρχοντα του Champvallon. Δεν ήταν όμως καθόλου διακριτική και φρόνιμη, κάτι που θα της έφερνε σύντομα τη φήμη των χαλαρών ηθών, γι’ αυτό και ο Ερρίκος Γ’ την εξόρισε από το Παρίσι μια και καλή. Και τότε (1585) έκανε το αδιανόητο για την εποχή: εγκατέλειψε τον βασιλιά και ταξίδευε από πόλη σε πόλη απολαμβάνοντας τα θέλγητρα της αγάπης και του εφήμερου έρωτα! Την τσάκωσαν βέβαια κάποια στιγμή και την κλείδωσαν σε ένα κάστρο, όπου θα περνούσε τα επόμενα 20 χρόνια της ζωής της σε κατάσταση εγκλεισμού…

Κάθριν Χάουαρντ: Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το παρελθόν του



Ήταν το 1539 όταν η Κάθριν έφτασε στην αυλή του διαβόητου Ερρίκου Η’ ως κυρία των τιμών της τέταρτης αισίως συζύγου του. Και βέβαια, για να μην τα πολυλογούμε, μόλις τον επόμενο χρόνο ο βασιλιάς θα ακύρωνε τον γάμο του και θα έστεφε βασίλισσα τη Χάουαρντ, τέτοια ήταν η πλάκα που έπαθε με την πάρτη της. Η νέα και ωραία βασίλισσα της Αγγλίας όμως, στο απόγειο της νιότης της, βρέθηκε ξαφνικά παντρεμένη με έναν παχύσαρκο και ταραγμένο νοητικά άντρα, τον οποίο έβρισκε ανυπόφορο. Κι έτσι οι παλιότερες απερισκεψίες της σύντομα θα έφερναν τον όλεθρο στη ζωή της. Βλέπετε η κοπέλα είχε συνδεθεί ερωτικά με τον δάσκαλο μουσικής Henry Mannox και έναν ακόμα άντρα που ήθελε να παντρευτεί, κάποιον Frances Dereham, και σε μια ολότελα κουτή κίνηση τους έφερε αμφότερους στην αυλή της Αγγλίας! Έχοντας ήδη φλερτάρει ανοιχτά και με δυο-τρεις ακόμα ευγενείς, το πράγμα δεν άργησε να γίνει αντιληπτό από τον Ερρίκο. Κι έτσι, όταν ο Dereham άρχισε να κομπάζει αδιακρίτως για το γεγονός ότι πλάγιαζε με τη βασίλισσα, ο Ερρίκος κατηγόρησε την Κάθριν για μοιχείες και ακολασίες και την καταδίκασε με συνοπτικές διαδικασίες σε θάνατο, το αγαπημένο του σπορ. Όσο για τους δύο εραστές της, τους αποκεφάλισε και στόλισε με τα καρατομημένα κρανία τους τη Γέφυρα του Λονδίνου…

Καρολίνα Ματθίλδη: Το βασιλικό τρίο



Ήταν το 1766 όταν η 15χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας σπάραξε στο κλάμα καθ’ όλη τη διαδρομή από την Αγγλία στην Κοπεγχάγη αλλά και κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής της με τον επίσης νεαρότατο (μόλις στα 17 του) βασιλιά Χριστιανό Ζ’ της Δανίας. Ο πιτσιρίκος όμως όχι μόνο δεν ήθελε να παντρευτεί αλλά ούτε τον θρόνο δεν αξίωσε, γι’ αυτό και έπαιρνε σβάρνα τους οίκους ανοχής και τα χαμαιτυπεία της Κοπεγχάγης διψασμένος καθώς ήταν για αλκοόλ και σεξ. Αργά ή γρήγορα, ο γάμος ολοκληρώθηκε και η βασίλισσα της Δανίας του χάρισε έναν γιο. Ο βασιλιάς ήταν όμως νοητικά ασταθής και η κατάστασή του χειροτέρευε διαρκώς. Κι έτσι το 1769 ένας γερμανός γιατρός, ο Johann Struensee, έφτασε στην αυλή για να κουράρει τον βασιλιά, αν και σύντομα θα μάγευε το βασιλικό ζεύγος βάζοντας άλλα στο μυαλό του. Αφού έγινε εραστής της βασίλισσας, έπεισε τόσο την ίδια όσο και τον βασιλιά να του παραδώσουν τα ηνία της χώρας και αποπειράθηκε να μετατρέψει τη Δανία σε τσιφλίκι του, κάτι που πυροδότησε χάος, κοινωνική αναταραχή και εξεγέρσεις στη χώρα. Εν τω μεταξύ, η Καρολίνα γέννησε την κόρη του και τυφλή από έρωτα και αγάπη καθώς ήταν, έκανε ότι δεν έβλεπε τις τρελές πολιτικές φιλοδοξίες του αμόρε της. Εξοργισμένοι από τη συμπεριφορά του βασιλικού τρίο, οι πολιτικοί αντίπαλοι την κατηγόρησαν για μοιχεία και την ανάγκασαν να παραδεχτεί το εξώγαμο ειδύλλιο με τον Struensee: αυτός εκτελέστηκε κι αυτή εξορίστηκε από τη χώρα, πεθαίνοντας λίγο αργότερα (1775) από οστρακιά. Ήταν μόλις 23 ετών…

Μαρία Στιούαρτ: Το βασίλειό μου για έναν εραστή



Ήταν μόλις 6 ημερών όταν κληρονόμησε τον θρόνο της Σκοτίας και σε ηλικία 5 ετών κατέφτασε στην αυλή της Αικατερίνης των Μεδίκων στη Γαλλία, για να αρραβωνιαστεί με τον δελφίνο του θρόνου, τον οποίο και παντρεύτηκε όταν έκλεισε τα 15. Και βέβαια την επόμενη χρονιά το νεαρότατο ζευγάρι έγιναν βασιλιάς και βασίλισσα της Γαλλίας, αν και τον επόμενο χρόνο ο βασιλιάς θα πέθαινε, κι έτσι η Στιούαρτ επέστρεψε στη Σκοτία ως βασίλισσα μιας χώρας που δεν γνώριζε καθόλου. Καθολική μέσα σε προτεσταντικά εδάφη και περικυκλωμένη από εχθρούς, έλπιζε ότι ο γάμος της με τον Henry Darnley θα κατεύναζε τα φουρτουνιασμένα ύδατα, αν και εκείνος θα αποδεικνυόταν μέθυσος. Κι έτσι εκείνη στράφηκε στο φλερτ που διατηρούσε ήδη από τα χρόνια της Γαλλίας, τον Earl Bothwell, ο οποίος έγινε ο πιο έμπιστος σύντροφός της. Κι όταν ο ζηλιάρης σύζυγος σκότωσε έναν άλλο εραστή της, κάποιον David Rizzio, μπροστά στα μάτια της, η βασίλισσα στράφηκε στον Bothwell με πρωτόγνωρη αφοσίωση. Τρεις μήνες μετά τον μυστηριώδη θάνατο του Darnley, η Στιούαρτ παντρεύτηκε την παντοτινή αγάπη της, τον Earl, ο οποίος ήταν προτεστάντης. Μια ανίερη ένωση δηλαδή που οδήγησε σε πόλεμο, δίνοντας το άλλοθι στην Ελισάβετ Α’ να την καθαιρέσει και να τη φυλακίσει, πριν την εκτελέσει τελικά για προδοσία…

Ελισάβετ Α’: Η Παρθένα Βασίλισσα



Μη γελιέστε, το παρατσούκλι «Παρθένα Βασίλισσα» το απέκτησε μόνο επειδή δεν παντρεύτηκε ποτέ. Αν και τα όσα έκανε ή δεν έκανε στο κρεβάτι της συνεχίζουν να καλύπτονται από μυστήριο, με την ίδια να δίνει πλαστές ελπίδες σε έναν μεγάλο αριθμό από γαμήλιες προτάσεις και να φλερτάρει δεξιά και αριστερά, κανείς δεν ξέρει ωστόσο αν οι φερόμενοι δεσμοί της ολοκληρώθηκαν σεξουαλικά. Το γούστο της βέβαια στους άντρες παρέμεινε θρυλικό, καθώς τους διάλεγε με προσοχή: νέοι, ωραίοι και ταλαντούχοι ευγενείς προσπαθούσαν να κερδίσουν τη βασιλική της εύνοια. Αν και ο άνθρωπος που λογίζεται ο έρωτας της ζωής της ήταν ακριβώς αυτός που δεν θα μπορούσε ποτέ να παντρευτεί, καθώς ο Robert Dudley ήταν ήδη παντρεμένος. Κι όταν πέθανε αυτός, στο προσκήνιο εμφανίστηκε ο Sir Walter Raleigh για να καλύψει το κενό στη βασιλική καρδιά. Οι δυο τους πρέπει να ήταν ζευγάρι, αν και όταν εκείνος παντρεύτηκε μυστικά μια άλλη, έχασε την αγάπη της Ελισάβετ. Τελευταίος σταθμός ο Robert Deveraux, ο έφηβος που γνώρισε η 53χρονη πια βασίλισσα το 1587 και τον οποίο έβλεπαν οι υπηρέτες της να φεύγει από τη βασιλική κρεβατοκάμαρα τα χαράματα. Κακομαθημένος και μεγαλομανής όμως, όταν οργάνωσε πραξικόπημα για την ανατροπή της, η Ελισάβετ δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να διατάξει τον αποκεφαλισμό του…

Κλεοπάτρα: Η Γητεύτρα του Νείλου



Πανέμορφη, φιλόδοξη και με αυτοπεποίθηση ζηλευτή, κατασυκοφαντήθηκε από τους ρωμαίους εχθρούς της που την κατηγόρησαν για μοιχεία και ακολασία. Πρώτος της σταθμός, ο παντοδύναμος Ιούλιος Κάισαρας: εκείνη ήταν μόλις 22 κι εκείνος 30 χρόνια μεγαλύτερός της. Η ένωση, πολιτικού συμφέροντος αρχικά, θα την έφερνε στη Ρώμη, θα απέδιδε έναν γιο και η βασίλισσα της Αιγύπτου θα περνούσε τρία χρόνια στη ρωμαϊκή επικράτεια δίπλα στον Καίσαρα μέχρι τη δολοφονία του το 44 π.Χ. Σειρά είχε κατόπιν ο Μάρκος Αντώνιος, το ειδύλλιο των οποίων θα άλλαζε τη μοίρα της αυτοκρατορίας και θα απαθανατιζόταν ως ένας από τους σφοδρότερους και τραγικότερους ερωτικούς δεσμούς της παγκόσμιας ιστορίας! Ο Οκταβιανός κυνήγησε λυσσαλέα το παράνομο ζευγάρι (ο Αντώνιος είχε χωρίσει εξάλλου την αδερφή του για να παντρευτεί την Κλεοπάτρα) γράφοντας έτσι τον ζοφερό επίλογο στο τρανό love story με τη διπλή αυτοκτονία των δύο εραστών…

Μεγάλη Αικατερίνη: Το «αρπακτικό» του 18ου αιώνα



Κόρη πρώσου πρίγκιπα, η Αικατερίνη μπήκε στη δυναστεία των Ρομανόφ με έναν ξεκάθαρο σκοπό: να χαρίσει τον πολυπόθητο απόγονο του θρόνου. Ο Πέτρος δεν έδειχνε βέβαια κανένα ερωτικό ενδιαφέρον για τη σύζυγό του κι έτσι εκείνη στράφηκε σε ξένες αγκαλιές. Αρχικά ήταν ο γραμματέας του βρετανού πρόξενου Stanislaw Poniatowski, με το ειδύλλιο να αποδίδει μια κόρη και να χαρίζει αργότερα στον εραστή το βασίλειο της Πολωνίας! Κι όταν το 1754 η Αικατερίνη γέννησε έναν γιο, παραδέχτηκε στα απομνημονεύματά της ότι ήταν του αξιωματικού Sergei Saltikov. Ξέροντας ότι δεν ήταν παρά πιόνι στην πολιτική σκακιέρα της Ρωσίας, εξύφανε συνωμοσία, ανέτρεψε τον Πέτρο και ηγήθηκε τελικά της αυτοκρατορίας το 1762, μόνο και μόνο για να πολλαπλασιαστούν οι δεσμοί της. Κι έτσι, όταν ήρθε στη ζωή της ο πρίγκιπας Grigory Potemkin, εκείνη απαρνήθηκε όλες τις άλλες αγκαλιές για χάρη του, παραμένοντας πάντα ο μεγάλος έρωτας, αν και όχι ο μόνος τελικά…



Διαβάστε περισσότερα...

Η ασυνήθιστη φιλία ενός αλόγου με έναν μπαμπουίνο


Μπαμπουίνοι και άλογα ζουν μαζί σε ένα καταφύγιο ζώων στο Western Cape, της Νότιας Αφρικής. Αλλά μία παράξενη και δυνατή φιλία έχει αναπτυχθεί μεταξύ ενός μπαμπουίνου και ενός αλόγου, που ο ένας ανέχεται τον άλλον σε παράξενο βαθμό. Οι δύο καλοί φίλοι έχουν γίνει οι πρωταγωνιστές του ρεπορτάζ της τηλεόρασης BARCROFT. Το διαδίκτυο αγαπά πάντα μια απίθανη φιλική ιστορία ζώων.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γλίτωσε από του κροκόδειλου τα δόντια


Μια χελώνα εκμεταλλεύτηκε το γλιστερό κέλυφος της – Δείτε τις φωτογραφίες.

Εκεί που βρισκόταν μέσα στο νερό ξαφνικά έπεσε στα δόντια του κροκόδειλου. Η χελώνα διόλου τυχερή, έγινε εύκολο θήραμα για εκείνον.

Την άρπαξε, τη σήκωσε στον αέρα και προσπάθησε να την κάνει μια μπουκιά. Το περιστατικό παρακολουθούσε ένας φωτογράφος και οδηγός σαφάρι στη Βόρεια Αφρική, ο 49χρονος Μάριο Μορένο, ο οποίος βρέθηκε στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ και το κατέγραψε σε κάμερα. Ευρισκόμενος μόλις 30 Είδε τον κροκόδειλο να προσπαθεί να σπάσει το κέλυφος της χελώνας σφηνώνοντας το ανάμεσα στα κοφτερά δόντια του

«Ήμουν τυχερός που βρέθηκα στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Μορένο. Ακόμη πιο τυχερή φαίνεται πως ήταν η χελώνα τελικά όμως. Ο κροκόδειλος δεν κατάφερε να την καταπιεί, αν και το προσπάθησε πολύ και τελικά –όπως δείχνουν και οι μετέπειτα φωτογραφίες- κολυμπά απογοητευμένος και πεινασμένος, καθώς το γεύμα του έχει… φύγει. Μάλιστα, το βλέπουμε να έχει σκαρφαλώσει πάνω σε ένα βραχάκι και να ατενίζει «ευχαριστημένο» τη ζωή για την ευκαιρία που του έδωσε.

Πως τα κατάφερε όμως; Όπως εξήγησε ο φωτογράφος, η χελώνα τη γλίτωσε χάρη στο γλιστερό κέλυφος της. Το καβούκι της δεν βοηθούσε καθόλου τον κροκόδειλο να καταφέρει να της το σπάσει ή και να την καταπιεί και έτσι αναγκάστηκε να παραιτηθεί ηττημένος, με τη χελωνίτσα να απομακρύνεται.

Δείτε τις φωτογραφίες:













Διαβάστε περισσότερα...

Επιβάτες μέσων μεταφοράς πίσω από το τζάμι


Κατσούφηδες και σκεπτικοί λίγο πριν φτάσουν στο προορισμό τους.

Μέσα από τη σειράς «Through a Glass Darkly», ο Λονδρέζος φωτογράφος Nick Turpin βλέπει πίσω από το φακό του, επιβάτες μαζικών μέσων μεταφοράς καταγράφοντάς τους μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Κοιτάζοντας το παράθυρο, παίρνοντας έναν βιαστικό υπνάκο ή διαβάζοντας δείχνουν κατσούφηδες και σκεπτικοί.
























Διαβάστε περισσότερα...

Ζευγάρι Ολλανδών όργωσε 16 χώρες με τις μοτοσικλέτες του


Εκπληκτικά φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Ο Pieter Grimminck και η Mandy Brander από το Άμστερνταμ παράτησαν τις σταθερές δουλειές τους, πούλησαν όλα τα υπάρχοντά τους, πήραν τα πράγματά τους και κυριολεκτικά έφυγαν για άλλη γη κι άλλα μέρη.

«Καβάλησαν» τις μηχανές τους και ταξίδεψαν σε 16 χώρες, μέσα σε τρεις μήνες.

Οι δυο τους μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους στο blog τους WeWantAdventure.com, όπου ο επισκέπτης θα μπορέσει να δει μοναδικές φωτογραφίες από τους τόπους που επισκέφθηκαν. Η 27χρονη Mandy, η οποία είναι φωτογράφος, απαθανάτισε το πέρασμά τους από την Τουρκία, την Αρμενία, το Τατζικιστάν, το Αζερμπαϊτζάν και πολλά άλλα μέρη.

Μάλιστα, όπως δήλωσαν οι ίδιοι στην Daily Mail, δεν σκοπεύουν να γυρίσουν σύντομα στην πατρίδα τους. Όσο ωραίο και περιπετειώδες κι αν ακούγεται όλο αυτό έχει και τις δυσκολίες τους. Το ζευγάρι μπορεί να περάσει ημέρες χωρίς να έχει πρόσβαση σε κανονική τουαλέτα ή νερό, ή ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες, όπως ακραία καιρικά φαινόμενα που ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή και από χώρα σε χώρα.

«Στην Αρμενία είχαμε κολλήσει για καιρό εξαιτίας της βαριάς χιονόπτωσης και ευτυχώς μια αξιαγάπητη οικογένεια μας είχε αφήσει να μείνουμε στο σπίτι της για ημέρες» θυμάται ο 33χρονος Pieter και προσθέτει πως «αισθανθήκαμε τόσο ευπρόσδεκτοι, γιατί ακόμα και αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν πάρα πολύ φτωχοί, μας φιλοξένησαν σαν να ήμασταν η οικογένειά τους».

Τα δύσκολα όμως ήταν στο Τατζικιστάν: «Είχαμε ήδη διανύσει πολλούς κακοτράχαλους δρόμους, αλλά στο Τατζικιστάν ήταν πολύ δύσκολα. Ούτε ντους, ούτε τουαλέτα για μία εβδομάδα, κοιμόμασταν στα πατώματα των σπιτιών των ανθρώπων ή σε σκηνές, υψηλό υψόμετρο, χιόνι, μόνο σούπα με πατάτα για δείπνο και αυγά το πρωί» θυμάται η 27χρονη Mandy.

Το ζευγάρι πέρασε επίσης, δύο ολόκληρες ημέρες για να περάσουν τα σύνορα με το Αφγανιστάν τα οποία χωρίζονται μέσω ενός μικρού ποταμού.

Παρόλα αυτά το ζευγάρι δεν σκοπεύει να σταματήσει. Επόμενος σταθμός τους είναι η Ινδία.



















Διαβάστε περισσότερα...

Το μεγαλείο των Δελφών σε 75 δευτερόλεπτα


Μέσα σε ένα εκπληκτικό βίντεο.

Στους πρόποδες του Παρνασσού, στο υποβλητικό φυσικό τοπίο που σχηματίζεται ανάμεσα σε δύο θεόρατους βράχους, τις Φαιδριάδες, βρίσκεται το πανελλήνιο ιερό των Δελφών και το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας.

Υπήρξε ο ομφαλός της γης, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία εδώ έγινε η συνάντηση των δύο αετών, που έστειλε ο Δίας από την άκρη του σύμπαντος για να υποδείξουν το κέντρο του κόσμου.

Στον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και στα εντυπωσιακά εκθέματα του μουσείου των Δελφών μας ταξιδεύει το βίντεο Visit Greece, προβάλλοντας το ιερό της Αθηνάς Προναίας, την Θόλο και τα ερείπια τριών ναών της θεάς.

Στο βίντεο θα δείτε ακόμα το πιο σπουδαίο σημείο του μαντείου είναι ο ναός του Απόλλωνα, το σημείο όπου η ιέρεια Πυθία έδινε τους χρησμούς της, έχοντας μπει σε κατάσταση ιερής μέθης.

Στην περιήγηση σας θα δείτε ακόμα το αρχαίο θέατρο και το στάδιο, πάνω από το ιερό του Απόλλωνα. Το στάδιο είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημείο του είδους του και είναι ταυτισμένο με τους Πυθικούς Αγώνες.

Στο μουσείο παρουσιάζονται τα πιο σημαντικά ευρήματα από την αρχαιολογική έρευνα, η ιστορία του μαντείο και του δελφικού ιερού.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα για το θάνατο του Αφροαμερικανού ζητεί η οικογένειά του - Τρίτη νύχτα διαδηλώσεων στη Νέα Υόρκη


«Προσπαθούν να προστατεύσουν ένα δικό τους άνθρωπο» καταγγέλλει η δικηγόρος.

Να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για το θάνατο του Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικού στο Φοίνιξ της Αριζόνα, ζήτησε χθες Παρασκευή η οικογένειά του μέσω της δικηγόρου του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Ρουμέιν Μπρίσμπον, 34 ετών, σκοτώθηκε την Τρίτη στη διάρκεια συμπλοκής με έναν αστυνομικό, ο οποίος ήθελε να τον συλλάβει επειδή υποπτευόταν ότι πουλούσε ναρκωτικά και πίστεψε ότι ένιωσε ένα όπλο στην τσέπη του άνδρα.

Ο Μπρίσμπον στην πραγματικότητα είχε στην τσέπη του ένα μπουκαλάκι με φάρμακα και η δικηγόρος της οικογένειάς του δήλωσε ότι οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων δεν συμφωνούν με την εκδοχή της αστυνομίας. Επίσης η δικηγόρος εξέφρασε τα παράπονά του για την έλλειψη συνεργασίας από μέρους των αρχών μετά το περιστατικό.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να προστατεύσουν έναν δικό τους άνθρωπο», δήλωσε η Μάρσι Κρέιτερ, σχολιάζοντας την αντίδραση της αστυνομίας μετά το συμβάν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Φοίνιξ αρνήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι το περιστατικό ξεκίνησε κοντά σε ένα παντοπωλείο αφού δύο αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε έναν αστυνομικό, που υπηρετεί επτά χρόνια στο σώμα, ότι οι επιβαίνοντες σε ένα όχημα στο οποίο βρισκόταν και ο Μπρίσμπον πουλούσαν ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αστυνομικός ζήτησε επανειλημμένα από τον Μπρίσμπον να σηκώσει τα χέρια του ψηλά προτού αυτός «βάλει ένα ή και τα δύο χέρια του στην περιοχή της μέσης του» και αρχίσει να τρέχει. Ακολούθησε συμπλοκή και ο αστυνομικός πυροβόλησε εναντίον του Μπρίσμπον δύο φορές, επισημαίνοντας ότι πίστεψε πως έχει όπλο στην κατοχή του.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι ένα ημιαυτόματο όπλο βρέθηκε στο όχημα στο οποίο επέβαινε ο Μπρίσμπον, όμως διευκρίνισε ότι ο ίδιος ήταν άοπλος.

Πάντως η μητέρα του Νόρα δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως το γεγονός ότι ο γιος της ήταν μαύρος έπαιξε ρόλο στον θάνατό του.

«Δεν είχε καμία σχέση με τη φυλή», είπε στην εφημερίδα The Arizona Republic. «Πρόκειται για τον Ρουμέιν και για την αδικία που διαπράχθηκε εις βάρος του και θέλω οι άνθρωποι να επικεντρωθούν σε αυτό».


----------

Αμερικανοί πραγματοποίησαν πορεία κατά της αστυνομικής βίας και της ατιμωρησίας.

Συνεχίστηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ εναντίον της αστυνομικής βίας κατά των μειονοτήτων, ακόμα και αφότου οι εισαγγελείς δήλωσαν πως θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του αστυνομικού που σκότωσε τον περασμένο μήνα έναν Αφροαμερικάνο.

Η δολοφονία του 28χρονου μαύρου Ακάι Γκάρλεϊ που σκοτώθηκε κατά λάθος στο σκοτεινό κλιμακοστάσιο μιας εργατικής κατοικίας στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από έναν αρχάριο αστυνομικό αποτελεί το τελευταίο περιστατικό σε μια σειρά από θανατηφόρες ενέργειες της αστυνομίας των ΗΠΑ, που έχουν προκαλέσει δημόσια οργή για αυτό που πολλοί χαρακτηρίζουν ως φυλετική βία από τα όργανα της επιβολής του νόμου.

Το μεγαλύτερο κύμα των διαδηλώσεων αυτής της εβδομάδας ξεκίνησε την Τετάρτη όταν ένα σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη εναντίον του αστυνομικού Ντάνιελ Πανταλέο που θεωρείται ύποπτος για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Έρικ Γκάρνερ, 43 ετών, ο οποίος υπέφερε από παχυσαρκία και άσθμα και απεβίωσε τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Ο Γκάρνερ υπέστη καρδιακή ανακοπή όταν αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος με σκοπό να τον ακινητοποιήσουν. Ο Γκάρνερ ήταν πατέρας 6 παιδιών. Η απόφαση αυτή των ενόρκων ανακοινώθηκε 9 μόλις ημέρες αφότου δικαστήριο στο Μιζούρι αποφάσισε να μην ασκηθούν διώξεις εναντίον ενός ακόμα λευκού αστυνομικού, ο οποίος τον Αύγουστο πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο νεαρό Αφροαμερικανό.

Την Πέμπτη, ένας ακόμα άοπλος μαύρος άνδρας στο Φοίνιξ της Αριζόνα πυροβολήθηκε θανάσιμα από λευκό αστυνομικό κατά τη διάρκεια συμπλοκής, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και στην περιοχή αυτή.

«Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα τέρας και το τέρας αυτό είναι τώρα ελεύθερο», δήλωσε μια νοσοκόμα από το Μπρονξ που συμμετείχε στις διαδηλώσεις.

Ολονυχτία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή το βράδυ στη μνήμη του Γκάρλεϊ, ενώ η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.



Διαβάστε περισσότερα...

Γράμμα-ντοκουμέντο για τη «Χριστουγεννιάτικη εκεχειρία» από τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο


Μικρές ανθρώπινες στιγμές, πίσω από τη γραμμή του πολέμου, το σκληρό χειμώνα του 1914, αποκαλύπτει η επιστολή Βρετανού στρατηγού που απευθύνεται στη σύζυγό του.

Ο στρατηγός μιλάει για τη «Χριστουγεννιάτικη εκεχειρία», τη μέρα που σταμάτησαν τα όπλα και μίλησαν οι καρδιές, στα χαρακώματα του Δυτικού Μετώπου.



Εκατό χρόνια μετά τον αιματηρό πόλεμο που σημάδεψε την ανθρωπότητα έρχεται στο φως αυτή η επιστολή η οποία αποκαλύπτει πως ακόμη και στα χαρακώματα, τις λάσπες, το κρύο και την ανάσα του θανάτου πίσω από κάθε βήμα, οι στρατιώτες είχαν ανάγκη να νιώσουν ελεύθεροι και χαρούμενοι άνθρωποι, έστω και για λίγες ώρες.

Ο στρατηγός Ουόλτερ Κόνγκριβ, της Ταξιαρχίας Τυφεκιοφόρων, στο εγγλέζικο στρατηγείο κόντρα στη Neuve Chapelle της Βόρειας Γαλλίας, περιέγραφε στην επιστολή του πως οι Γερμανοί ζητούσαν ανακωχή για να γιορτάσουν τη μεγάλη ημέρα. Εκείνος, όπως έγραφε, στην αρχή δίσταζε, φοβούμενος πως οι Γερμανοί θα εκμεταλλεύονταν την κατάσταση για επίθεση.


Πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί ο Άγιος Νικόλαος θεωρείται προστάτης των ναυτικών;


Ο Άγιος Νικόλαος είναι άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης, αλλά και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. στα Μύρα της Λυκίας. Γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας από γονείς ευσεβείς και πλουσίους την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού Μαξιμιανού και έτυχε επιμελημένης μόρφωσης. Όμως, σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας. Από πολύ νωρίς είχε αφιερωθεί στα θεία, μετά τη μετάβασή του στα Ιεροσόλυμα για να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό και τον Πανάγιο Τάφο. Όταν επέστρεψε στην πατρίδα του χειροτονήθηκε ιερέας στα Πάταρα. Στην αρχή αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο κι έγινε ηγούμενος της Μονής Σιών στα Μύρα της Λυκίας. Όταν απεβίωσε, ο τότε Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, οι επίσκοποι, δια θεϊκής αποκαλύψεως, αναγόρευσαν Αρχιεπίσκοπο τον Νικόλαο.




Από την θέση αυτή ανέπτυξε έντονη δράση και επεξέτεινε τους αγώνες του για την προστασία των φτωχών και των απόρων, ιδρύοντας νοσοκομεία και διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Προικισμένος με υψηλό χριστιανικό φρόνημα, θάρρος και ζωτικότητα εμψύχωνε τους διωκόμενους από τους Ρωμαίους χριστιανούς, διωκόμενος και εξοριζόμενος και ο ίδιος για τη στάση του αυτή.

Κατά τους διωγμούς του Διοκλητιανού υπέστη βασανιστήρια. Όταν όμως ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Μέγας Κωνσταντίνος ελευθερώθηκαν όλοι οι χριστιανοί και έτσι ο Νικόλαος επανήλθε στο αρχιεπισκοπικό θρόνο. Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν προικισμένος με το χάρισμα της θαυματουργίας και έσωσε πολλούς ανθρώπους όσο ήταν εν ζωή αλλά και μετά την κοίμησή του.

Αναφέρονται πλείστα θαύματα του Αγίου, όπως η απελευθέρωση των τριών στρατηλατών, θεραπεία αρρώστων και υποστήριξη φτωχών.Ο Άγιος Νικόλαος θεωρείται ο κατ” εξοχήν προστάτης των ναυτικών, καθώς και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, γιατί στο βίο του αναφέρονται θαύματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα. Για το λόγο αυτό, όλα τα πλοία του πολεμικού ναυτικού, καθώς και όλα τα εμπορικά, φέρουν την εικόνα του. Παρεκκλήσια που φέρονται επί πλοίων είναι αφιερωμένα στον Άγιο Νικόλαο, όπως και εκείνο στο ιστορικό Θ/Κ Γ. Αβέρωφ. Επίσης πολλά πλεούμενα παίρνουν το όνομά του και ως προστάτης των ναυτικών αναφέρεται και σε πολλά νησιώτικα τραγούδια. Η ημέρα τιμής του Αγίου Νικολάου είναι επίσημη αργία σε όλα τα ελληνικά πλοία, λιμένες, Υπηρεσίες λιμένων και ναυτιλιακές εταιρείες. Επίσημη επίσης αργία είναι για το Πολεμικό Ναυτικό, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Διδυμότειχο


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται αυτή την ώρα το Διδυμότειχο, με τα νερά να έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού Πυθίου. Σημειώνεται ότι η στάθμη του νερού έχει φτάσει τα 6,75 μέτρα, πράγμα που έχει να συμβεί τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Οι φόβοι για πλημμύρες γίνονται πιο έντονοι καθώς αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου σημειώνεται έντονη βροχόπτωση.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ





Διαβάστε περισσότερα...

Τα 499 φτάνουν τα κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια


Μικρός ο αριθμός των κενών σε βασικές ειδικότητες.

Φιλόλογοι, φυσικοί, χημικοί, μαθηματικοί, βιολόγοι αριθμούν πλέον μικρό αριθμό κενών μετά τις χθεσινές προσλήψεις του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα με βάση τα στοιχεία του κ. Κορδή και την ανάλυση στην οποία προχώρησε το newsbeast.gr προκύπτει ότι αυτή τη στιγμή η Βθμια αριθμεί 381 κενά πλήρους ωραρίου και 118 μειωμένου ωραρίου.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορεί να δει κανείς πως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή τα κενά. Φυσικά τα κενά αναμένεται να αυξηθούν λόγω των αδειών που μπορεί να πάρουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιοι αναπληρωτές να μην παρουσιαστούν για να αναλάβουν υπηρεσία.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΛΗΡΟΥΣ -ΚΕΝΑ
ΜΕΙΩΜΕΝΟ-ΚΕΝΑ
ΣΥΝΟΛΟ
ΠΕ08.00
75
32
107
ΠΕ16.01
76
27
103
ΠΕ19.00
45
10
55
ΠΕ07.00
29
16
45
ΠΕ01.00
16
2
18
ΠΕ05.00
14
4
18
ΠΕ11.00
11
5
16
ΠΕ14.04
13
2
15
ΠΕ06.00
11
3
14
ΠΕ02.00
8
1
9
ΠΕ15.00
8
1
9
ΠΕ18.12
6
2
8
ΠΕ09.00
7
0
7
ΠΕ17.02
7
0
7
ΠΕ18.23
7
0
7
ΠΕ04.01
6
0
6
ΠΕ12.04
3
3
6
ΠΕ03.00
4
1
5
ΠΕ04.04
4
1
5
ΠΕ10.00
4
1
5
ΠΕ17.01
3
1
4
ΠΕ17.03
4
0
4
ΠΕ12.05
3
0
3
ΠΕ17.04
3
0
3
ΔΕ01.06
2
0
2
ΠΕ04.02
1
1
2
ΠΕ12.06
1
1
2
ΠΕ16.02
0
2
2
ΠΕ18.36
1
1
2
ΔΕ01.07
1
0
1
ΠΕ13.00
1
0
1
ΠΕ18.18
1
0
1
ΤΕ01.02
1
0
1
ΤΕ01.04
0
1
1
ΠΕ04.05
0
0
0
ΠΕ12.01
0
0
0
ΠΕ18.02
5
0
0
ΣΥΝΟΛΟ
381
118
499
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...