Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Σταματά ο ΜακΓκρέγκορ


Ξάφνιασε ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ! Ανακοίνωσε χθες μέσω του προφίλ του στο Twitter την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.
Την απόφαση του να σταματήσει την καριέρα του από το UFC έκανε γνωστή χθες το βράδυ εντελώς ξαφνικά ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ.

Σταματά ο ΜακΓκρέγκορ

Ο Ιρλανδός επέλεξε να το ανακοινώσει μέσω ενός τιτιβίσματος που ανέβασε στο προφίλ του στο twitter. Ήταν μια κίνηση που θεωρούν ότι κάποιοι δεν ισχύει και απλώς την έκανε ο ΜακΓκρέγκορ για να στρέψει τα βλέμματα επάνω του.

Ωστόσο μέχρι και τώρα δεν έχει υπάρξει κάτι που να διαφοροποιεί την εξέλιξη αυτή. «Αποφάσισα να σταματήσω νέος», έγραψε χαρακτηριστικά.
Οι αντιδράσεις πολλές. Ο πρώτος ο οποίος θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του Ιρλανδού ήταν ένας από τους τελευταίος μαχητές με τους οποίους τέθηκε αντίπαλος στο οκτάγωνο. Ο Νέιτ Ντίαζ. «Νομίζω ότι κάπου εδώ η δουλειά μου ολοκληρώθηκε. Αποσύρομαι και εγώ», έγραψε.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσφυγόπουλα θα συνεχίζουν τις σπουδές τους σε ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ


Ετοιμάζεται πίνακας κριτηρίων, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Η χώρα μας θα δώσει τη δυνατότητα σε προσφυγόπουλα από τη Συρία και άλλες χώρες να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ είπε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου στο «Πρακτορείο 104,9 fm», επισημαίνοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τον καθορισμό των κριτηρίων. Το ζήτημα αφορά και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης επισήμανε η υπουργός.

Όπως είπε η κ. Αναγνωστοπούλου το θέμα της εισδοχής των προσφύγων φοιτητών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα συζητήθηκε στην πρόσφατη σύνοδο πρυτάνεων στη Μυτιλήνη, ενώ ανάλογες συζητήσεις γίνονται και στο συμβούλιο της Ευρώπης για να καταλήξουν σε έναν πίνακα κριτηρίων.

«Ελπίζω τώρα άμεσα να φτιάξουμε ένα πίνακα κριτηρίων. Είναι δύσκολο, δεν έχουν κανένα πιστοποιητικό σπουδών άρα πρέπει με κάποιο τρόπο να δημιουργηθεί αυτό το πιστοποιητικό» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός και πρόσθεσε ότι τον πίνακα κριτηρίων θα πρέπει να τον αποδέχονται όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ερώτηση αν τελικά θα επανέλθει η «βάση του 10» για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα να αλλάξει οτιδήποτε αυτή τη στιγμή, με δεδομένο, όπως είπε, ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε εξεταστική περίοδο και δεν μπορούν να αναστατώνονται οι μαθητές αυτή τη στιγμή. Ό,τι ίσχυε, ότι ισχύει, αυτό θα ισχύσει και τα παιδιά το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να διαβάσουν, να ηρεμήσουν, να χαλαρώσουν τώρα το Πάσχα και να έχουν καλή επιτυχία».

Για το ζήτημα των επικείμενων αλλαγών σε γυμνάσιο και λύκειο η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει οτιδήποτε, ενώ αναφερόμενη γενικά στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Παιδείας είπε ότι χρειάζονται χρήματα και χρόνο.

«Ακόμα κι όταν δόθηκαν λεφτά, κατασπαταλήθηκαν και τώρα με νύχια και με δόντια προσπαθούμε να κρατήσουμε τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας» κατέληξε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ειδική Γραμματεία Ναυπηγοεπισκευής στο υπουργείο Οικονομίας εξήγγειλε η Τζάκρη


Ώθηση στον Πειραιά επιδιώκει η υφυπουργός Βιομηχανίας.

Την πρόθεσή της να συστήσει Ειδική Γραμματεία Ναυπηγοεπισκευής στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού εξήγγειλε η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, που πραγματοποιήθηκε χθες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η υφυπουργός σημείωσε: «…πρέπει να αξιοποιήσουμε τη διεθνή συγκυρία και το πακέτο "Γιουνκέρ", ώστε να πάρει ο Πειραιάς μεγάλη ώθηση. Οι συνέργιες οπωσδήποτε βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι ιδέες όσο καλές κι αν είναι, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να παραμείνουν μόνο ιδέες και όχι να μετουσιωθούν σε πράξεις. Γι' αυτό, έχουμε συγκροτήσει μία "Task Force" ανθρώπων, που πιστεύουμε ότι, μπορούν να υλοποιήσουν τη συγκρότηση επιχειρηματικών συστάδων…».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, τόνισε τη σημασία που θα έχει το τμήμα Ναυτιλιακών Δραστηριοτήτων στο Επιμελητήριο, αφού θα αναλάβει με τη βοήθεια του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να φέρει εις πέρας μία σειρά ενεργειών, όπως η αναβάθμιση της υπηρεσίας έκδοσης αδειών επισκευής πλοίων, καθώς το επιμελητήριο «θα παρέχει τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής κατάθεσης και έκδοσης, μειώνοντας το κόστος, τη γραφειοκρατία και κρατώντας ταυτόχρονα σημαντικά στατιστικά στοιχεία».

Όσον αφορά στα νέα Προγράμματα του ΕΣΠΑ, επισήμανε: «…είναι γνωστό, ότι η ελληνική οικονομία έχει μεγάλη έλλειψη κεφαλαίων, ενώ η αγορά περιμένει στη διάρκεια του 2016 να επιστρέψει στη δυνατότητα χρηματοδότησης. Με το νέο ΕΣΠΑ, αφενός προκρίνονται κυρίως μικρού και μεσαίου μεγέθους έργα υποδομής, αφετέρου ευελπιστούμε να έχουν εξευρεθεί, ως το 2017 τα κονδύλια που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση των έργων, που έχουν απομείνει ημιτελή από το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Μετά την καθυστέρηση στην προκήρυξη των προγραμμάτων, θα πρέπει να τρέξουμε ώστε να μην χρειαστούν παρατάσεις στις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων.

Την ίδια στιγμή, ο Αναπτυξιακός Νόμος, θα μπορούσε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις, μέσω φορολογικών απαλλαγών, ενώ δεν πρέπει να έχει ανάλογη τύχη το δανειοδοτικό πακέτο «Γιούνκερ». Οι καθυστερήσεις λειτουργούν αρνητικά στην οικονομία, η οποία στερεύει καθημερινά από χρήμα. Μόνο με την εξασφάλιση των απαραίτητων κεφαλαίων, μπορούμε να μιλάμε για αντιστροφή του κλίματος της αποεπένδυσης, που οι πολιτικές λιτότητας δημιούργησαν. To «δώρο» Ντράγκι στην Ελλάδα, έπειτα από την απόφαση της Ε.Κ.Τ. να εντάξει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τα ομόλογα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους οι ελληνικές τράπεζες, πρέπει να είναι μόνο η αρχή.…».

Ακολούθησε διάλογος, στη βάση των ερωτήσεων, που έθεσαν οι επιχειρηματίες-μέλη του ΕΒΕΠ για το ΕΣΠΑ και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Τα βασικά συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν, έχουν ως εξής:

- Δίνεται έμφαση σε τομείς, που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομία και υψηλή προστιθέμενη αξία. Με βάση τη στρατηγική «έξυπνης εξειδίκευσης», που έχει συμφωνηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν εντοπιστεί οκτώ βασικοί άξονες για την αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος: Αγροδιατροφή, Βιοεπιστήμες - Υγεία - Φάρμακα, Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, Ενέργεια, Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη, Μεταφορές, Υλικά - κατασκευές και Τουρισμός - Πολιτισμός - Δημιουργικές Βιομηχανίες. Βασικό στοιχείο είναι, ότι εστιάζει στην ενίσχυση ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων.

- Στη νέα προγραμματική περίοδο το κέντρο βάρους του σχεδιασμού μεταφέρεται στα μεσαία και μικρά έργα. Οι πόροι που θα διατεθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2016 ανέρχονται σε 6,75 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 6 δισ. αφορούν το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του ΠΔΕ και τα υπόλοιπα το εθνικό. Τα κονδύλια αυτά θα πολλαπλασιαστούν από τη μόχλευση που θα προκληθεί από τη διάθεσή τους στην αγορά. Σε ό, τι αφορά λοιπά ιδιωτικά κεφάλαια, η χρηματοδότηση από διεθνείς οργανισμούς (ΕΙΒ, EBRD, IBRD κ.ά.), υπό προϋποθέσεις, μπορεί να φθάσει, ως τα 2 δισ. ευρώ. Είναι λοιπόν προφανές ότι, για να μπορούν να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της αγοράς, πρέπει να αναζητηθούν και άλλες πηγές χρηματοδότησης.

- Επισημάνθηκε ότι, υπάρχουν επαρκείς πόροι στον κεντρικό λογαριασμό του ΕΣΠΑ για την κάλυψη των απαιτήσεων χρηματοδότησης των προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020. Επίσης, υπάρχει ιδιαίτερη πρόβλεψη σε καθένα από τα 13 περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα για τη χρηματοδότηση κοινωνικών εγχειρημάτων τοπικού ή περιφερειακού χαρακτήρα. Η συνολική δημόσια δαπάνη που έχει προϋπολογισθεί στα ΠΕΠ για τον σκοπό αυτόν υπερβαίνει τα 79 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η στέλεχος της Ειδικής Γραμματείας ΕΤΠΑ και του Ταμείου Συνοχής, καθώς και στέλεχος της Eurobank, παρουσίασαν τα τέσσερα νέα Προγράμματα του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» - ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προβολή του «Made in Bangladesh» σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα


Το ντοκιμαντέρ της ActionAid Ελλάς θα προβληθεί την Κυριακή 24 Απριλίου.

Την Κυριακή 24 Απριλίου, τρία χρόνια μετά την κατάρρευση του εργοστασίου Rana Plaza στην Ντάκα του Μπαγκλαντές, θα προβληθεί σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα το ντοκιμαντέρ της ActionAid Ελλάς «Made in Bangladesh». Οι προβολές θα γίνουν στο πλαίσιο δράσεων της ομάδας SOFFA-Fashion Revolution για παιδιά και μεγάλους με δωρεάν είσοδο.

Προβολή του «Made in Bangladesh» σε Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Το ντοκιμαντέρ «Made in Bangladesh, το πραγματικό κόστος των φθηνών μας ρούχων» δημιουργήθηκε το 2015 από την ActionAid Ελλάς με αφορμή την επέτειο δύο χρόνων από την κατάρρευση του εργοστασίου ρούχων Rana Plaza στη Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές. Η κατάρρευση του Rana Plaza προκάλεσε τη μεγαλύτερη βιομηχανική τραγωδία της ιστορίας με περισσότερους από 1.138 θανάτους, περίπου 2.000 τραυματισμούς, ενώ 104 άνθρωποι ακόμα αγνοούνται.

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και γκρέμισε τη βιτρίνα της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας, καθώς στο Rana Plaza κατασκευάζονταν ρούχα για 31 ευρωπαϊκές, αμερικανικές και καναδικές εταιρείες, κάποιες από τις οποίες είναι ιδιαίτερα αγαπητές και στην Ελλάδα. Η ActionAid Ελλάς επέστρεψε στον τόπο της τραγωδίας για να ερευνήσει σε ποιά κατάσταση βρίσκονται οι επιζώντες, πώς φτιάχνονται τα ρούχα που φτάνουν στις βιτρίνες των καταστημάτων και τελικά στις ντουλάπες μας και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ως καταναλωτές.

Στο ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες: επιζώντων, συγγενών θυμάτων, εργατριών, παιδιών, αλλά και γυναικών που παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον για τις ίδιες και τα παιδιά τους και στηρίζονται από την ActionAid για να το πετύχουν. Βλέπουμε, επίσης, το έργο και την ελπίδα που δίνει το έργο της ActionAid στο Μπαγκλαντές όπου δρα από το 1983.

Πρόγραμμα προβολών του Made in Bangladesh

Αλεξανδρούπολη: 18:00- 19:00, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, 14ης Μαΐου 63.

Θεσσαλονίκη: 17:30 - 18:30, Κινηματογράφος ΟΛΥΜΠΙΟΝ, Πλατεία Αριστοτέλους.

Αθήνα: 20:00 - 21:00, Πολυχώρος Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5 Ομόνοια.

Οι προβολές είναι μέρος των δράσεων της ομάδας SOFFA-Fashion Revolution με αφορμή τα τρία χρόνια της κατάρρευσης του εργοστασίου Rana Plaza και περιλαμβάνουν ανταλλακτικό παζάρι “Swap! Don’t shop!”, εργαστήρια που σχετίζονται με τα ρούχα και τη μόδα για μικρούς και μεγάλους, happenings, θεατρικά δρώμενα και πάρτι. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις σε

Αλεξανδρούπολη: https://www.facebook.com/events/544593889077304/

Θεσσαλονίκη: https://www.facebook.com/events/1710180315896816/

Αθήνα: https://www.facebook.com/events/1693095757624306/

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι θα πληρώσουν επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ στην εφορία


Αναλυτικοί πίνακες με τους χαμένους και τους κερδισμένους.

Δόθηκαν και επίσημα στη δημοσιότητα όλες οι φορολογικές κλίμακες βάσει των οποίων θα υπολογιστούν οι φόροι για τα εισοδήματα του 2016.

Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι έχουν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και μπλοκάκια, ενώ μεγάλη κεραμίδα πέφτει στα εισοδήματα από ενοίκια.

Ακόμα κι αν το αφορολόγητο μείνει στα επίπεδα που θέλει η ελληνική πλευρά, επιβαρύνσεις υπάρχουν και μάλιστα από τις 9.090 ευρώ.

Ως τις 27.000, που βρίσκεται η μεγάλη πλειοψηφία μισθωτών - συνταξιούχων, οι επιβαρύνσεις αυτές κυμαίνονται από 8 ως 176 ευρώ. Για 9.500 ευρώ, δηλαδή 679 ευρώ το μήνα, ο συνολικός φόρος σήμερα είναι μηδέν.

Το ίδιο εισόδημα θα επιβαρύνεται, πλέον, με 90 ευρώ.

Για 20.000 ευρώ φόρος εισοδήματος και έκτακτη εισφορά σήμερα είναι 2.440 ευρώ και θα φτάσουν στις 2.576 ευρώ, δηλαδή 136 ευρώ παραπάνω.

Κερδισμένοι είναι όσοι δηλώνουν εισόδημα από 28.000 ως 43.000 ευρώ, καθώς θα έχουν ελαφρύνσεις από 76 ως 399 ευρώ.

Για εισόδημα 30.000 ευρώ, ο συνολικός φόρος τώρα είναι 6.320 ευρώ και θα μειωθεί στις 6.076 ευρώ, δηλαδή 244 ευρώ πιο κάτω. Αντιθέτως για εισόδημα 50.000 ευρώ, ο συνολικός φόρος αυξάνεται κατά 576 ευρώ και για εισόδημα 70.000 ευρώ κατά 1.151 ευρώ.

Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι μισθωτοί έχουν εισόδημα και από μπλοκάκι. Φορολογούμενος που έχει 15.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και άλλες 15.000 ευρώ από μπλοκάκι, σήμερα έχει συνολικό φόρο 5.520 ευρώ.

Ο νέος συνολικός φόρος θα φτάσει στις 5.976 ευρώ, δηλαδή 456 ευρώ παραπάνω. Ωστόσο, για πρώτη φορά θα έχει διπλές ασφαλιστικές εισφορές στο μπλοκάκι, που θα ξεπεράσουν τις 4.000 ευρώ.

Μεγάλες είναι οι επιβαρύνσεις και στο εισόδημα από ενοίκια. Στις 12.000 ευρώ προκύπτει αύξηση φόρου 480 ευρώ, στις 20.000 ευρώ εισόδημα 640 ευρώ, στις 40.000 ευρώ 1.540 ευρώ.

Τα εισοδήματα του 2016 θα φορολογηθούν ως εξής:

-Για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, ο φόρος θα υπολογιστεί με συντελεστή 22%

-Για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τις 20.001 έως τις 30.000 ευρώ, ο συντελεστής στο 29%

-Για το τμήμα του εισοδήματος από τις 30.001 έως τις 40.000 ευρώ, ο συντελεστής στο 37%

-Για εισοδήματα από τις 40.001 ευρώ και πάνω, θα επιβληθεί φορολογικός συντελεστής 45%.

-Η έκπτωση φόρου, από τα 2100 ευρώ που είναι σήμερα, θα μειωθεί στα 2000 ευρώ και θα δίδεται ολόκληρη για τους έχοντες εισόδημα από μισθούς και συντάξεις μέχρι το επίπεδο των 20.000 ευρώ. Από τις 20.000 ευρώ και πάνω, η έκπτωση θα μειώνεται κατά 10 ευρώ ανά 1000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί. Πρακτικά, ο μηδενισμός της έκπτωσης θα γίνεται στις 219.000 ευρώ αντί για τις 42.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιτηδευματιών, θα φορολογούνται επίσης με την κλίμακα των μισθωτών χωρίς όμως να δίδεται η έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ. Συγκριτικά με το ισχύον σύστημα, επέρχονται φορολογικές ελαφρύνσεις για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς ο φορολογικός συντελεστής από 26% που είναι σήμερα (για το τμήμα του εισοδήματος μέχρι τις 50.000 ευρώ) θα μειωθεί στο 22%.

Τα εισοδήματα των αγροτών, επίσης θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων ενώ για τους αγρότες θα δίδεται η έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ.

Τα εισοδήματα από ενοίκια, θα φορολογούνται επίσης με κλίμακα η οποία θα προβλέπει τρεις διαφορετικούς φορολογικούς συντελεστές: Για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, ο συντελεστής θα διαμορφωθεί στο 15%. Για εισοδήματα από 12.000 έως 35.000 ευρώ, ο συντελεστής θα αυξηθεί στο 35% ενώ για εισοδήματα από 35.000 ευρώ και πάνω, θα επιβληθεί φορολογικός συντελεστής 45%.

Αλλαγή επέρχεται στον τρόπο υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης. Στο εξής, η εισφορά θα υπολογίζεται με κλίμακα και όχι με αυτοτελείς συντελεστές όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά οι συντελεστές:

-2,2% για εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ

-5% για εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ

-6,5% για εισοδήματα από 30.000 έως 40.000 ευρώ

-7,5% για εισοδήματα από 40.000 έως 65.000 ευρώ και

-9% για εισοδήματα από 65.000 έως 220.000 ευρώ.

-Για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 220.000 ευρώ ο συντελεστής ανεβαίνει στο 10%.Ο πίνακας των μεταβολών στο φορολογικό βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων με τη νέα κλίμακα εισοδήματος και τη νέα κλίμακας εισφοράς αλληλεγγύης:

  ΕισόδημαΦόρος2015Εισφορά2015Φόρος 2016Εισφορά 2016Σύνολο φόρου 2015Σύνολο φόρου 2016Διαφορά
  80000000000
  90000000000
  1000010002000100200100
  1100032004200320420100
  1200054006400540640100
  13000760918602285188231
  14000980981080441078112446
  1500012001051300661305136661
  1600014201121520881532160876
  17000164011917401101759185091
  180001860126196013219862092106
  190002080133218015422132334121
  200002300140240017624402576136
  210002520294270022628142926112
  220002840308300027631483276128
  230003160322330032634823626144
  240003480336360037638163976160
  250003800350390042641504326176
  26000422036442004764584467692
  2700046403784500526501850268
  280005060392480057654525376-76
  290005480406510062658865726-160
  300005900420540067663206076-244
  310006320620577074169406511-429
  320006740640616080673806966-414
  330007160660654087178207411-409
  340007580680692093682607856-404
  3500080007007300100187008301-399
  3600084207207680106691408746-394
  3700088407408060113195809191-389
  38000926076084401196100209636-384
  390009680780882012611046010081-379
  4000010100800920013261090010526-374
  4100010520820966014011134011061-279
  42000109408401010014761178011576-204
  43000113608601055015511222012101-119
  44000117808801100016261266012626-34
  4500012200900114501701131001315151
  46000126209201190017761354013676136
  47000130409401235018511398014201221
  48000134609601280019261442014726306
  49000138809801325020011486015251391
  500001430010001370020761530015776476
  510001472020401415021511676016301-459
  520001514020801460022261722016826-394
  530001556021201505023011768017351-329
  540001598021601550023761814017876-264
  550001640022001595024511860018401-199
  560001682022401640025261906018926-134
  570001724022801685026011952019451-69
  580001766023201730026761998019976-4
  59000180802360177502751204402050161
  600001850024001820028262090021026126

Ελεύθεροι επαγγελματίες

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα ισχύει η ίδια κλίμακα φορολόγησης με τους μισθωτούς αλλά χωρίς την έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ.
Ακόμη και για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα από 12.000 έως 32.000 ευρώ θα υπάρξουν επιβαρύνσεις λόγω της τεράστια αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.  ΕισόδημαΦορος 2015Εισφορά 2015Φόρος 2016Εισφορά 2016Σύνολο φόρου 2015Σύνολο φόρου 2016Διαφορά
  8000
  2080
  0
  1760
  0
  2080
  1760
  -320
  9000
  2340
  0
  1980
  0
  2340
  1980
  -360
  10000
  2600
  0
  2200
  0
  2600
  2200
  -400
  11000
  2860
  0
  2420
  0
  2860
  2420
  -440
  12000
  3120
  0
  2640
  0
  3120
  2640
  -480
  13000
  3380
  91
  2860
  22
  3471
  2882
  -589
  14000
  3640
  98
  3080
  44
  3738
  3124
  -614
  15000
  3900
  105
  3300
  66
  4005
  3366
  -639
  16000
  4160
  112
  3520
  88
  4272
  3608
  -664
  17000
  4420
  119
  3740
  110
  4539
  3850
  -689
  18000
  4680
  126
  3960
  132
  4806
  4092
  -714
  19000
  4940
  133
  4180
  154
  5073
  4334
  -739
  20000
  5200
  140
  4400
  176
  5340
  4576
  -764
  21000
  5460
  294
  4690
  226
  5754
  4916
  -838
  22000
  5720
  308
  4980
  276
  6028
  5256
  -772
  23000
  5980
  322
  5270
  326
  6302
  5596
  -706
  24000
  6240
  336
  5560
  376
  6576
  5936
  -640
  25000
  6500
  350
  5850
  426
  6850
  6276
  -574
  26000
  6760
  364
  6140
  476
  7124
  6616
  -508
  27000
  7020
  378
  6430
  526
  7398
  6956
  -442
  28000
  7280
  392
  6720
  576
  7672
  7296
  -376
  29000
  7540
  406
  7010
  626
  7946
  7636
  -310
  30000
  7800
  420
  7300
  676
  8220
  7976
  -244
  31000
  8060
  620
  7670
  741
  8680
  8411
  -269
  32000
  8320
  640
  8040
  806
  8960
  8846
  -114
  33000
  8580
  660
  8410
  871
  9240
  9281
  41
  34000
  8840
  680
  8780
  936
  9520
  9716
  196
  35000
  9100
  700
  9150
  1001
  9800
  10151
  351
  36000
  9360
  720
  9520
  1066
  10080
  10586
  506
  37000
  9620
  740
  9890
  1131
  10360
  11021
  661
  38000
  9880
  760
  10260
  1196
  10640
  11456
  816
  39000
  10140
  780
  10630
  1261
  10920
  11891
  971
  40000
  10400
  800
  11000
  1326
  11200
  12326
  1126
  41000
  10660
  820
  11450
  1401
  11480
  12851
  1371
  42000
  10920
  840
  11900
  1476
  11760
  13376
  1616
  43000
  11180
  860
  12350
  1551
  12040
  13901
  1861
  44000
  11440
  880
  12800
  1626
  12320
  14426
  2106
  45000
  11700
  900
  13250
  1701
  12600
  14951
  2351
  46000
  11960
  920
  13700
  1776
  12880
  15476
  2596
  47000
  12220
  940
  14150
  1851
  13160
  16001
  2841
  48000
  12480
  960
  14600
  1926
  13440
  16526
  3086
  49000
  12740
  980
  15050
  2001
  13720
  17051
  3331
  50000
  13000
  1000
  15500
  2076
  14000
  17576
  3576
  51000
  13330
  2040
  15950
  2151
  15370
  18101
  2731
  52000
  13660
  2080
  16400
  2226
  15740
  18626
  2886
  53000
  13990
  2120
  16850
  2301
  16110
  19151
  3041
  54000
  14320
  2160
  17300
  2376
  16480
  19676
  3196
  55000
  14650
  2200
  17750
  2451
  16850
  20201
  3351
  56000
  14980
  2240
  18200
  2526
  17220
  20726
  3506
  57000
  15310
  2280
  18650
  2601
  17590
  21251
  3661
  58000
  15640
  2320
  19100
  2676
  17960
  21776
  3816
  59000
  15970
  2360
  19550
  2751
  18330
  22301
  3971
  60000
  16300
  2400
  20000
  2826
  18700
  22826
  4126


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...