Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Η ιστορία δυο γκέι cowboys


Οι νεαροί αγελαδάρηδες από την Αυστραλία που πολεμούν τα στερεότυπα.

Ο Dan Smith μεγάλωσε σε μια φάρμα στο Κουίνσλαντ στην Αυστραλία. Αν και πάντα αισθανόταν «δεμένος» με τη γη, όταν κατάλαβε ότι ήταν γκέι, αποφάσισε να φύγει από τον τόπο του και να μετακομίσει στην πόλη-αδυνατούσε να οραματιστεί τον εαυτό του να ζει με τον σύντροφό του και να συναναστρέφεται με άλλους αγρότες.

Ωστόσο ανακάλυψε ότι είναι δύσκολο να ταιριάξει με την αστική ζωή. Έτσι, αφού έζησε 10 χρόνια στην πόλη, κατευθύνθηκε πίσω στο βορρά. Εκεί όπου γνώρισε τον Miki Velickovski, ένα αγόρι της πόλης από τη Μελβούρνη, οπότε και συνειδητοποίησε ότι μπορεί να έκανε λάθος για το όλο θέμα με τους γκέι cowboys.

Μιλώντας στο SBS’ The Feed, ο Velickovski εξηγεί πως ένα χρόνο αργότερα, αφού ταξίδεψαν στη χώρα, τελικά εγκαταστάθηκαν σε μια φάρμα στο Λίσμορ της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου το ζευγάρι περιβάλλεται από παχιά, πλούσια βλάστηση και άφθονα ζώα. Το ταξίδι τους ωστόσο δεν ήταν πάντα μια ρομαντική διαδρομή.

«Ο κόσμος πιστεύει ότι καθόμαστε στη βεράντα και βλέπουμε τις καταιγίδες να έρχονται και να περνάνε, να βλέπουμε χαλαρά τον ωραίο καιρό, τις αγελάδες να κάνουν βόλτες… Αλλά πρόκειται για μια πάρα πολύ σκληρή δουλειά», ανέφερε.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μαζί μου έκανες το καλύτερο σεξ της ζωής σου;»


Η άβολη ερώτηση που κάνουν τα ζευγάρια μεταξύ τους και οι απίθανες απαντήσεις.

Κάθε επιτυχημένη σχέση βασίζεται στην εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την ειλικρίνεια. Χωρίς αυτά τα σημαντικά στοιχεία, καμία σχέση δε μπορεί να ευδοκιμήσει πραγματικά όπως θα έπρεπε, παρά την όποια έντονη φυσική έλξη.

Ο κινηματογραφιστής Topaz Adizes κατέγραψε ζευγάρια και τους ζήτησε να θέσουν το εξής ερώτημα: «Μαζί μου έκανες το καλυτερο σεξ της ζωής σου;».

Αν έχετε περιέργεια για το τι απάντησαν δείτε το παρακάτω βίντεο. Ενδεικτικά ορισμένες από τις απαντήσεις: «ότι κάνουμε μαζί είναι υπέροχο», «ειλικρινά, είχα ένα άλλο καλύτερο»…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο θεαματικές πεζογέφυρες στον κόσμο!


Η διάβαση τους ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Τα πρόσφατα εγκαίνια της πρώτης πεζογέφυρας στον κόσμο, που ένωσε δυο κορυφές στην Ελβετία είναι ένα ακόμα παράδειγμα, που αποδεικνύει ότι οι πεζοφέφυρες, που παλιά κατασκευάζονταν για καθαρά πρακτικούς λόγους, φτιάχνονται σήμερα και με γνώμονα την ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία, που θα προσφέρουν.

Δείτε αυτήν και εννέα ακόμα θεαματικές γέφυρες, που η διάβαση τους ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη! Το CNN μας παρουσιάζει.

Peak Walk by Tissot, Bernese Oberland, Ελβετία



Τον Οκτώβριο άνοιξε η πρώτη κρεμαστή γέφυρα πεζών στον κόσμο, που συνδέει δύο βουνοκορφές στο Bernese Oberland της Ελβετίας.

Η μήκους 107 μέτρων γέφυρα συνδέει την κορυφή View Point με την κορυφή Scex Rouge, ενώ η θέα που προσφέρει από το κατάστρωμα παρατήρησης στα Mont Blanc, Matterhorn, Eiger, Mönch και Jungfrau, είναι θεαματική.

Η γέφυρα, που κόστισε $ 2 εκατομμύρια δολάρια, θα παραμείνει ανοικτή όλο το χρόνο.

SkyBridge, Σότσι, Ρωσία



Η μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου αποτελεί τμήμα του νέου SkyPark στην πόλη του Σότσι, το οποίο φιλοξενεί ακόμα την υψηλότερη κούνια του κόσμου.

Η 439 μέτρων γέφυρα έχει δύο πλατφόρμες παρατήρησης, προσφέροντας καταπληκτική θέα στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ υπάρχει και μια πλατφόρμα για bungee jumping στο κέντρο της.

Aiguille du Midi Bridge, Όρος Mont Blanc, Γαλλία



Η γέφυρα συνδέει τις βόρειες και νότιες κορυφές του όρους Aiguille du Midi στις γαλλικές Άλπεις και βρίσκεται 3.842 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Για να φτάσει κάποιος εδώ θα χρειαστεί να κάνει μια βόλτα με το ψηλότερο τελεφερίκ σε κάθετη ανάβαση στον κόσμο.

Από την κορυφή, οι επισκέπτες μπορούν να δουν στη Γαλλία, την Ελβετία και την Ιταλία.

Tigbao Hanging Bridge, Bohol, Φιλιππίνες



Αυτή η δομή μοιάζει πιο αδύναμη, από ό, τι είναι στην πραγματικότητα, αφού είναι κατασκευασμένη από μέταλλο, ενώ η χρήση μπαμπού στο ανώτερο στρώμα προστέθηκε για να δώσει ένα αυθεντικό αποτέλεσμα. Η γέφυρα κρέμεται 25 μέτρα πάνω από το ποτάμι.

Taman Negara National Park Bridge, Όρη Titiwangsa, Μαλαισία



Έχοντας 530 μέτρα μήκος, αυτή είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα της Μαλαισίας, ενώ θα μπορούσε να είναι και η πιο στενή.

Εκτείνεται πάνω από την κορυφή των δέντρων του Taman Negara, του μεγαλύτερου εθνικού πάρκου της Μαλαισίας.

Οι Επισκέπτες με υψοφοβία καλό είναι να ξέρουν ότι τα σχοινιά ελέγχονται κάθε πρωί.

Capilano Suspension Bridge, Βανκούβερ, Καναδάς



Η κρεμαστή γέφυρα Capilano εκτείνεται 137 μέτρα σε μήκος και στέκεται 70 μέτρα πάνω από ποταμό Capilano στο Βανκούβερ.

Χτίστηκε αρχικά από τον μηχανικό George Grant Mackay το 1889, αλλά χτίστηκε εκ νέου το 1956.
Σήμερα, είναι το παλαιότερο και πιο δημοφιλές αξιοθέατο του Βανκούβερ, που προσελκύει πάνω από επισκέπτες ετησίως.

Hanging Bridge of Ghasa, Νεπάλ



Αυτή η γέφυρα δεν είναι μόνο για τη διέλευση πεζών, αφού τη διασχίζουν καθημερινά γαϊδούρια, αγελάδες και κατσίκες.

Στην πραγματικότητα, κατασκευάστηκε ειδικά για τα ζώα, ως λύση στη συμφόρηση που προκαλείται από την ύπαρξη βοοειδών οδηγήθηκαν στους στενούς δρόμους της πόλης.

Σήμερα, τα ζώα παραμένουν οι μεγαλύτεροι χρήστες της κρεμαστή γέφυρα της Ghasa, την οποία όμως περνούν και αγρότες που μεταφέρουν αγαθά στις οικογένειες ντόπιων.

Trift Bridge, Gadmen, Ελβετία



Ο μόνος τρόπος για να προσεγγίσει κάποιος αυτή την ελβετική κρεμαστή γέφυρα είναι μέσω ενός τελεφερίκ, που κρέμεται πάνω από τον παγετώνα Trift και έχει μήκος 170 μέτρα.

Χτίστηκε ως απάντηση στην υπερθέρμανση του πλανήτη, αφού μέχρι πρόσφατα, ήταν δυνατή η ορειβασία στην κορυφή του παγετώνα, αλλά όταν εκείνος άρχισε να λιώνει, η γέφυρα έγινε η μοναδική οδός πρόσβασης.

Η δομή της βασίζεται στις παραδοσιακές γέφυρες του Νεπάλ, που είναι φτιαγμένες από σχοινί και είναι η μεγαλύτερη και υψηλότερη στις Άλπεις.

El Caminito Del Rey, Μάλαγα, Ισπανία



Μία από τις πολλές γέφυρες στο El Caminito Del Rey, που σημαίνει «το μικρό μονοπάτι του βασιλιά», συνδέει τη διαδρομή, που ακολουθεί τη δομή του βράχου. Χτίστηκε για περνούν από εκεί οι εργαζόμενοι στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια στους καταρράκτες Chorro και Gaitanejo.

Γρήγορα έγινε ένα τουριστικό αξιοθέατο και πρόσφατα ξανάνοιξε μετά από σημαντικές ανακαινίσεις.

Ολόκληρη η διαδρομή έχει μόλις ένα μέτρο πλάτος και ανέρχεται σε πάνω από 100 μέτρα πάνω από τον ποταμό.

Marienbrücke, Βαυαρία, Γερμανία



Η Marienbrücke ή Γέφυρα της Μαρίας βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από το όμορφο κάστρο Neuschwanstein της Βαυαρίας και γεφυρώνει το φαράγγι Pollat.

Πήρε το όνομα της από την Μαρία της Πρωσίας, σύζυγο του βασιλιά Μαξιμιλιανού του II και μητέρα του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΙ, ο οποίος έχτισε το κάστρο.

Υπήρχε μια ξύλινη γέφυρα πάνω από το φαράγγι, αλλά ο βασιλιάς Λουδοβίκος ήθελε κάτι πιο σταθερό για να παρακολουθεί την κατασκευή του κάστρου του και έτσι αντικατέστησε τα ξύλινα κάγκελα με σιδερένια.


Διαβάστε περισσότερα...

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι Έλληνες καταναλωτές


Μειωμένο το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η κρίση θα κρατήσει το 2015.

Λιγότερο απαισιόδοξοι από πέρυσι εμφανίζονται οι Έλληνες καταναλωτές, με τον δείκτη αισιοδοξίας να διαμορφώνεται στο τρίτο τρίμηνο του 2014 στα επίπεδα του τέλους του 2010, δηλ στις 56 μονάδες στην κλίμακα 0-200.

Το ποσοστό των καταναλωτών που πιστεύουν ότι θα παραμείνει η χώρα στην κρίση το επόμενο έτος, μειώνεται στο 74% από 84% που ήταν η μέση τιμή του την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έρευνα καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Nielsen για το τρίτο τρίμηνο του 2014, παρατηρείται μία συγκρατημένη αισιοδοξία από 2 στους 10 Έλληνες πολίτες, όταν σε όλη την περίοδο από την έναρξη της κρίσης οι αισιόδοξοι σπάνια ξεπερνούσαν το 10%. Ειδικότερα στην κλίμακα μέτρησης της έρευνας από 1 έως 5 οι Έλληνες καταναλωτές ανέβηκαν μία μονάδα από το 5 στο 4 και ενώ ήταν απόλυτα απαισιόδοξοι τώρα είναι συγκρατημένα απαισιόδοξοι.

Περίπου 2 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι τα οικονομικά τους θα βελτιωθούν άμεσα, καθώς επίσης και ότι είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνουν τις αγορές που χρειάζονται.

Συγχρόνως για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια έχει ανέλθει στο 30% το ποσοστό όσων μπορούν να αποταμιεύσουν κάποια χρήματα.

Στον αντίποδα, 3 στα 10 νοικοκυριά μετά βίας μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους ενώ 8 στα 10 νοικοκυριά έχουν προσπαθήσει να περικόψουν και άλλο τα έξοδα τους, σε σχέση με 1 χρόνο πριν, το οποίο παραμένει και το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών.

Οι κύριες ενέργειες περικοπής των εξόδων εντοπίζονται στην αγορά φθηνότερων προϊόντων που διακινούν τα σούπερ μάρκετ (τρόφιμα, είδη προσωπικής περιποίησης, είδη καθαρισμού σπιτιού), στην μείωση των δαπανών για διασκέδαση εκτός σπιτιού, για ρουχισμό, για παραγγελία έτοιμων γευμάτων στο σπίτι, αλλά και για διακοπές. Από τα παραπάνω, η μείωση των παραγγελιών έτοιμων γευμάτων στο σπίτι και η αγορά φθηνότερων ταχυκίνητων καταναλωτικών αγαθών φαίνεται ότι θα αποτελέσουν μόνιμη συνήθεια για μια μεγάλη μερίδα καταναλωτών, δηλαδή ακόμα και όταν οι οικονομικές συνθήκες βελτιωθούν.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι δεν αντιδρούν όλες οι κοινωνικές ομάδες με τον ίδιο τρόπο στην κρίση: Οι ερωτώμενοι ηλικίας 40-49 ετών (π.χ. γονείς με μικρά παιδιά) έχουν περικόψει σε μεγαλύτερο ποσοστό τα έξοδά τους σε όλες τις κατηγορίες δαπανών ή ανησυχούν περισσότερο για το χρέος ή την υγεία τους, από ότι οι νεότεροι.

Αντίθετα περισσότεροι ερωτώμενοι ηλικίας 18-29 ετών αισθάνονται εργασιακή ανασφάλεια, σε σχέση με τους μεγαλύτερους.

Όπως επισημαίνει ο Βασίλης Φιλίππου, Consumer Insights Manager της Nielsen Ελλάδας, αν και είναι εξαιρετικά πρόωρο να μιλήσει κανείς για αντιστροφή του οικονομικού ή καταναλωτικού κλίματος στην Ελλάδα, δεν μπορεί να μην αναγνωριστεί στην ατμόσφαιρα μια αύρα αισιοδοξίας, ή ακριβέστερα συγκρατημένης απαισιοδοξίας έναντι της προϋπάρχουσας απόλυτης απαισιοδοξίας.

H Ευρώπη η πιο απαισιόδοξη ήπειρος του πλανήτη

Η έρευνα Consumer Confidence της Nielsen έδειξε ότι ο δείκτης αισιοδοξίας των καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο σημείωσε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο άνοδο και ανέρχεται στις 98 μονάδες.

Η άνοδος στο συγκεκριμένο διάστημα είναι ακόμα μεγαλύτερη στην Βόρεια Αμερική (Καναδάς και ΗΠΑ), η οποία συγκεντρώνει πλέον, αναλογικά, τον μεγαλύτερο αριθμό αισιόδοξων πολιτών μαζί με τις Ασιατικές χώρες του Ειρηνικού και την Ωκεανία.

Στον αντίποδα συναντάει κανείς την Ευρώπη, η οποία σημείωσε μεν μία οριακή άνοδο το τελευταίο έτος αλλά παραμένει μακράν η πιο απαισιόδοξη ήπειρος του πλανήτη, με 78 μονάδες στον σχετικό δείκτη.

Ιδιαίτερα στις χώρες της Μεσογείου (Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα) και των Βαλκανίων (Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Βουλγαρία) οι απαισιόδοξοι πολίτες έχουν σχεδόν πέντε φορές το μέγεθος των αισιόδοξων. Η Ουκρανία, η Ουγγαρία, η Φινλανδία και η Νότια Κορέα συμπληρώνουν το παζλ με τις περισσότερο απαισιόδοξες χώρες στον κόσμο.

Όπως αναφέρει ο κ. Φιλίππου, «η γειτονιά» μας κρύβει επί σειρά ετών τα μεγαλύτερα αποθέματα ανησυχίας και αρνητικών προσδοκιών παγκοσμίως, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες αλλά και διεθνώς.

Μεταξύ όλων των ανησυχιών που διέπουν τους Ευρωπαίους πολίτες, η εργασιακή ανασφάλεια, η πορεία της οικονομίας και η υγεία καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις, ενώ μια νέα ανησυχία έρχεται να προστεθεί κατά το τελευταίο 6μηνο, η απειλή πολέμου.

Η Ελλάδα δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, μόνο που στην δική μας περίπτωση είναι πολύ υψηλότερα τα ποσοστά όσων ανησυχούν για την εργασία τους ή την πορεία της οικονομίας από κάποια ενδεχόμενη σύρραξη ή την τρομοκρατία.



Διαβάστε περισσότερα...

Αρτοποιείο για… σκύλους


Η δημοσιογράφος που πουλά λιχουδιές για τους τετράποδους πελάτες της.

To πρώτο «αρτοποιείο για σκύλους» στη Σλοβενία συμπληρώνει έναν χρόνο λειτουργίας και η νεαρή επιχειρηματίας από την πόλη Μάριμπορ που υλοποίησε την ιδέα μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο, επειδή δεν μπορούσε να βρει δουλειά στον τομέα της, δηλώνει ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα.

«Προς το παρόν δεν έχουμε κέρδος, καλύπτουμε τα έξοδα και μας σώζουν οι παραγγελίες από το εξωτερικό», δήλωσε η Νάστια Βέρντνικ στην εφημερίδα «Ντέλο» της Λιουμπλιάνας, προσθέτοντας ότι δεν μετανιώνει που ξεκίνησε την ασυνήθιστη επιχειρηματική δραστηριότητα, αν και στην αρχή ήταν αγχωμένη και είχε να αντιμετωπίσει ακόμη και καταγγελίες στην αγορανομική επιθεώρηση άλλων καταστηματαρχών.

Άρχισε να φτιάχνει τα πρώτα μπισκότα και κέικ για σκύλους για το δικό της τετράποδο σύντροφο, ένα τεριέ και στη συνέχεια για τα κατοικίδια των φίλων, όσο έψαχνε δουλειά μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στη δημοσιογραφία.

Με τη βοήθεια της αναπτυξιακής υπηρεσίας του Μάριμπορ για την καινοτόμα επιχειρηματικότητα καταχώρησε το εμπορικό σήμα «Hov-hov» και άνοιξε την επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν και μέλη της οικογένειάς της.

Η Νάστια Βέρτνικ πουλά λιχουδιές για σκύλους μέσω ίντερνετ σε δύο καταστήματα φραντσάιζ, στη Λιουμπλιάνα και στο Ζάγκρεμπ και δέχεται μεγάλο αριθμό παραγγελιών από τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία και άλλες χώρες.

Τα προϊόντα της μάρκας της και άλλα προϊόντα για σκύλους από τον επόμενο χρόνο θα είναι διαθέσιμα και στην Τεργέστη της Ιταλίας και σχεδιάζει να τα παρουσιάσει σε χριστουγεννιάτικες εκθέσεις στις πόλεις Κλάγκενφουρτ και Γκρατς της Αυστρίας.

Η Νάστια Βέρτνικ ψήνει διάφορα είδη κέικ, μπισκότων και φτιάχνει τούρτες και άλλες νοστιμιές για σκύλους και τα προϊόντα της διαφέρουν από άλλα, επειδή δεν περιέχουν συντηρητικά, ζάχαρη ή αλάτι.

Την γκάμα των προϊόντων της έχει διευρύνει και σε διαιτητικά ή χορτοφαγικά προγράμματα, ακόμη και σε συμπληρώματα διατροφής για σκύλους που έχουν κάποια αλλεργία.



Διαβάστε περισσότερα...

Είχε γεμίσει δύο στρέμματα με σκόνη ανθρακικού ασβεστίου


Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από επιτόπια αυτοψία, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 39χρονου ενοικιαστή αγροτεμαχίου, στην ευρύτερη περιοχή του Καβαλαρίου, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την οποία συνέδραμαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο 39χρονος εκμισθωτής του αγροτεμαχίου, εναπόθεσε ανεξέλεγκτα από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, σε έκταση δύο περίπου στρεμμάτων, σκόνη ανθρακικού ασβεστίου, χωρίς να φροντίσει για την αποκατάσταση και εξυγίανση του χώρου.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναστηλώνεται το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού


Όχι μόνο δεν θα κατεδαφιστεί αλλά πολύ σύντομα οι επισκέπτες που θα περνούν το κατώφλι του θα μπορούν να μαθαίνουν περισσότερα για τον διάσημο ένοικό τους, τον Άγγελο Σικελιανό, μέσα από τους μουσειακούς χώρους του.



Το σπίτι του σπουδαίου Έλληνα ποιητή στη Λευκάδα θα αναστηλωθεί και θα λειτουργήσει ως μουσείο, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Δρακονταείδης.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε έναν μήνα, ενώ ελπίδα όλων είναι το προσεχές καλοκαίρι να είναι πλήρως επισκέψιμο. Το μουσείο θα περιέχει και προσωπικά αντικείμενα του Σικελιανού.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΕΟΤ έκοψε επετειακό φιλμ μετά από αντιδράσεις που υπήρξαν - Τι απαντά


Ο ΕΟΤ έκοψε τη σκηνή από την Ολυμπιάδα του Χίτλερ

Το νέο βίντεο για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού ανέβασε στο Youtube ο ΕΟΤ, από το οποίο έχει αφαιρεθεί η σκηνή των ολυμπιακών αγώνων του 1936 που προκάλεσε σάλο.

Το φιλμ, με τίτλο «Gods, Myths, Heroes», το οποίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Λονδίνο, περιελάμβανε σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Χίτλερ, το 1936 στο Βερολίνο και συγκεκριμένα από την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian επεσήμανε το λάθος στους Έλληνες αξιωματούχους με αποτέλεσμα να κατέβει το βίντεο και να αναρτηθεί ανανεωμένο, χωρίς την επίμαχη σκηνή.

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΤ απαντάει στο δημοσίευμα του Guardian:

«Το συγκεκριμένο φιλμ, τόσο στην εκδοχή των δέκα λεπτών, όσο και στην εκδοχή των 30 λεπτών που θα ανέβει αύριο στα κοινωνικά δίκτυα, περιλαμβάνει πλάνα αφής φλόγας Ολυμπιακών αγώνων (Αθήνα, Λονδίνο, Πεκίνο, Μόσχα, κ.α).

Μεταξύ αυτών εσφαλμένα συμπεριλήφθηκε και ένα πλάνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936.

Το σφάλμα εντοπίστηκε και ο ΕΟΤ αφαίρεσε άμεσα το συγκεκριμένο πλάνο».

Δείτε το βίντεο με την σκηνή από την Ολυμπιάδα του 1936:



------------

Η απάντηση του ΕΟΤ για το επετειακό φιλμ που απεσύρθη

Μεταξύ των πλάνων στο επετειακό φιλμ για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Τουρισμού εσφαλμένα συμπεριλήφθηκε και ένα πλάνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936, το οποίο και αφαιρέθηκε άμεσα, διευκρινίζει ο ΕΟΤ.

Σε ανακοίνωσή τους ο ΕΟΤ, με αφορμή δημοσίευμα που αφορά στο επετειακό φιλμ για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Τουρισμού, διευκρινίζει τα εξής:

«Το συγκεκριμένο φιλμ, τόσο στην εκδοχή των δέκα λεπτών, όσο και στην εκδοχή των 30 λεπτών που θα ανέβει αύριο στα κοινωνικά δίκτυα, περιλαμβάνει πλάνα αφής φλόγας Ολυμπιακών αγώνων (Αθήνα, Λονδίνο, Πεκίνο, Μόσχα, κ.α).

Μεταξύ αυτών εσφαλμένα συμπεριλήφθηκε και ένα πλάνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936.

Το σφάλμα εντοπίστηκε και ο ΕΟΤ αφαίρεσε άμεσα το συγκεκριμένο πλάνο.

Δείτε εδώ το νέο βίντεο του ΕΟΤ.





------------

Νέα ανακοίνωση του ΕΟΤ για το επετειακό βίντεο που «διορθώθηκε»

Σχετικά με την υπόθεση του επετειακού φιλμ για τα 100 χρόνια του ελληνικού τουρισμού, με τίτλο «Gods, Myths, Heroes», το οποίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Λονδίνο, δίνει ο ΕΟΤ νέες διευκρινήσεις.

Το φιλμ σχολιάστηκε αρνητικά επειδή είχαν συμπεριληφθεί σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Χίτλερ, το 1936 στο Βερολίνο και συγκεκριμένα από την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΟΤ:

«Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ερωτήθηκε από τη Βρετανική εφημερίδα The Guardian για τη χρήση πλάνου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936. Συμμεριζόμενος την κριτική και επιθυμώντας να αποκατασταθούν οι όποιες στρεβλές εντυπώσεις δημιουργήθηκαν, ο ΕΟΤ αφαίρεσε άμεσα το συγκεκριμένο πλάνο ελαχίστων δευτερολέπτων.

Να επισημανθεί ότι: όλο το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και αφορά την αφή της ολυμπιακής φλόγας, προέρχεται από το επίσημο βίντεο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τον ακόλουθο σύνδεσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=2RJR0kYuSqM

Σημειώνεται ότι το επίμαχο πλάνο χρησιμοποιήθηκε αυτούσιο.

Παράλληλα, πλάνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 βρίσκονται και στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ως εκ τούτου και ανεξάρτητα από την άμεση αποκατάσταση του σφάλματος από πλευράς ΕΟΤ, γεννιούνται πολλά ερωτηματικά τόσο για το συνεχιζόμενο θόρυβο, όσο και για την επιλεκτική ευαισθησία την οποία δείχνει η συγκεκριμένη εφημερίδα σε μια κομβική στιγμή για τον ελληνικό τουρισμό.

Σε κάθε περίπτωση ο ΕΟΤ, λαμβάνοντας υπόψη πάντα την κάθε καλόπιστη κριτική, θα συνεχίζει να εργάζεται για το καλό του ελληνικού τουρισμού».


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι συμβαίνει όταν γεννιέται ένας πλανήτης


Η είδηση της δημιουργίας ενός πλανήτη είναι από μόνη της εντυπωσιακή. Όμως τι μπορεί να συμβαίνει όταν ένας… νέος κόσμος κάνει την εμφάνιση του στο σύμπαν; Οι επιστήμονες αρκετές φορές έχουν επιχειρήσει να απαθανατίσουν την γέννησης ενός πλανήτη, όμως αυτό δεν αποτελεί μια απλή διαδικασία. Οι πιθανότητες να «πετύχει» κανείς την σωστή στιγμή είναι σχεδόν μηδαμινές.

Ανά καιρούς έχουν υπάρξει αρκετές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την διαδικασία της δημιουργίας πλανητών. Ωστόσο καμία δεν ήταν κατάλληλα συγχρονισμένη, ώστε να μπορέσει να αναδείξει το μεγαλείο… της φύσης. Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, οι επιστήμονες του Atacama Large Millimeter/submillimeter στην Χιλή κατάφεραν να τραβήξουν την ιδανικότερη φωτογραφία που έχει υπάρξει ως σήμερα.

Η εντυπωσιακή λεπτομέρεια της υπόθεσης είναι πως η φωτογραφία λήφθηκε ως μέρος της διαδικασίας ελέγχου και επαλήθευσης των δυνατοτήτων υψηλής ανάλυσης των μηχανημάτων της Alma. Ο αρχικός στόχος δηλαδή δεν ήταν να απαθανατιστεί η γέννηση του HL-Tau, κάτι που έτσι και αλλιώς είναι σχεδόν αδύνατο.

Ο HL -Tau βρίσκεται σε απόσταση 450 ετών φωτός από την γη, ενώ ανήκει στον αστερισμό του Ταύρου. Αναφερόμενος στην εντυπωσιακή φωτογραφία που τράβηξε ο φακός του Alma, ο αναπληρωτής διευθυντής της εταιρίας δήλωσε πως: «Τα χαρακτηριστικά της φωτογραφίας αποδεικνύουν την γέννηση σωμάτων και πλανητών, τα οποία δημιουργούνται περιμετρικά του κεντρικού δίσκου. Πρόκειται για ένα πολύ αρχικό στάδιο της δημιουργίας των πλανητών.»

Δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία που τράβηξαν οι Χιλιανοί επιστήμονες:







Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ράμπο» της εφορίας επιστρατεύονται για το κυνήγι της φοροδιαφυγής


Στο στόχαστρό τους μπαίνουν φυσικά πρόσωπα με καταθέσεις που ξεπερνούν τις 300.00 ευρώ.

Δεκαέξι «ράμπο» της εφορίας… επιστρατεύονται για να βοηθήσουν το ΣΔΟΕ στο κυνήγι της φοροδιαφυγής. Στο στόχαστρό τους μπαίνουν φυσικά πρόσωπα με καταθέσεις που ξεπερνούν τις 300.00 ευρώ, για την περίοδο 2000- 2012.

Πρόκειται για 16 ελεγκτές της εφορίας μεγάλου πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) που ήρθαν στο ΣΔΟΕ για να βοηθήσουν στους ελέγχους μετά από αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Στόχος να επισπευσθούν οι διαδικασίες των ελέγχων και να καταφέρουν να μπει στα δημόσια ταμεία ζεστό χρήμα…

Η «δεξαμενή» από την οποία προκύπτουν οι καταθέτες είναι τα 65 cd που παρέδωσε στο ΣΔΟΕ η Γενική Γραμματεία Εσόδων. Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι από τους ελέγχους θα προκύψουν όχι μόνο σημαντικά ευρήματα αλλά και έσοδα για το δημόσιο καθώς την συγκεκριμένη χρονική περίοδο γινόταν μεγάλο πάρτι φοροδιαφυγής.

Πώς θα γίνουν οι έλεγχοι; Οι ελεγκτές θα συγκρίνουν τις καταθέσεις με τα δηλωθέντα εισοδήματα και όπου προκύπτουν διάφορες θα καλείται άμεσα ο ελεγχόμενος να δίνει εξηγήσεις. Ο ελεγχόμενος θα έχει και το βάρος της απόδειξης όπως έλεγε εισαγγελική πηγή. Στην περίπτωση που δεν καταφέρει να δικαιολογήσει τις καταθέσεις του θα εκδίδεται, άμεσα, φύλλο ελέγχου…



Διαβάστε περισσότερα...

Ολόκληρος λαβύρινθος κρύβεται στην Αμφίπολη


Τι δείχνουν τα στοιχεία από τις γεωφυσικές μετρήσεις.

Ένα υπόγειο οικοδόμημα, το οποίο περιλαμβάνει υπόγειες αίθουσες και διαδρόμους, δίνοντας την εντύπωση ενός υπόγειου λαβύρινθου, φαίνεται να υπάρχει στον τύμβο της Αμφίπολης, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από τις γεωφυσικές μετρήσεις στο χώρο που επικαλείται η ιστοσελίδα xronometro.com.

Η επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αναλαμβάνει δράση για να αποκαλύψει όλα τα κρυμμένα μυστικά και στην συνέχεια με τη γνώση αυτών, να επιχειρήσει η ανασκαπτική σκαπάνη να προσδιορίσει τα σημεία στα οποία θα πραγματοποιήσει τομές για να φέρει στο φως όλα αυτά τα πιθανολογούμενα ευρήματα.

Μάλιστα, η διεπιστημονική ομάδα που έχει συστήσει το υπουργείο Πολιτισμού διευρύνεται και εμπλουτίζεται και με άλλους επιστημονικούς τομείς, που έρχονται να συνεισφέρουν στο ανασκαφικό έργο, με την ελπίδα να έρθουμε πιο κοντά στην αποκάλυψη των μυστικών του μνημείου.



Διαβάστε περισσότερα...

Κερδίζει € 13.000 τον χρόνο παίζοντας σε διαγωνισμούς


Η 28χρονη Holly Smith είναι «κυνηγός ευκαιριών». Περνάει τουλάχιστον οκτώ ώρες καθημερινά αναζητώντας και παίζοντας σε διαγωνισμούς στο Ίντερνετ.

Η γυναίκα που είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά, πάσχει από μια σπάνια πάθηση του στομάχου που δεν της επιτρέπει να δουλεύει. Η επιθυμία της όμως να συνεισφέρει στα οικονομικά της οικογένειας ήταν τόσο μεγάλη που βρήκε τρόπο να τα καταφέρει. Η συμμετοχή της σε διάφορους διαγωνισμούς αποφέρουν στο οικογενειακό εισόδημα κάθε χρόνο περίπου 13.000 ευρώ, σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς. Φυσικά, τα περισσότερα από τα κέρδη είναι σε είδη κι όχι σε χρήματα αλλά αυτό έχει βοηθήσει το νέο ζευγάρι να χτίσει ένα τέλειο νοικοκυριό.

Στα δώρα που έχει κερδίσει είναι τηλεοράσεις, ψυγεία, πλυντήρια, ταξίδια, τρόφιμα ακόμα και το νυφικό αλλά και τη δεξίωση του γάμου της. Όπως λέει η ίδια καθημερινά παίρνει μέρος σε 800 διαγωνισμούς.



Η 28χρονη για τα επόμενα τρία χρόνια έχει εξασφαλίσει τις οδοντόκρεμες της οικογένειας και για τους επόμενους έξι μήνες το χαρτί τουαλέτας.

Πριν λίγο καιρό έκανε δώρο στη μητέρα της ταξίδι στα Κανάρια Νησιά ενώ λέει ότι πολλά από τα δώρα, τα χαρίζει με τη σειρά της σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Δείτε τις φωτογραφίες 










 

Διαβάστε περισσότερα...

Ανάκληση αντάπτορα σύνδεσης σκληρού δίσκου


Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνει ότι η εταιρεία SUN Α.Ε. εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αντάπτορα σύνδεσης σκληρού δίσκου σε USB μάρκας König με τύπο CMP-USB IDE SAT2.

Η ανάκληση αφορά 1250 τεμάχια, που έχουν διατεθεί στην ελληνική αγορά από τον Οκτώβριο του 2011 έως και το Σεπτέμβριο του 2014, στα οποία ενδέχεται να εμφανιστεί βραχυκύκλωμα λόγω λανθασμένης συνδεσμολογίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η εταιρεία έχει διακόψει την πώληση του προϊόντος και έχει ενημερώσει τους πελάτες λιανικής ώστε να το αποσύρουν από τα καταστήματα. Παρακαλούνται όλοι οι καταναλωτές, που αγόρασαν το προϊόν αυτό, να μην το χρησιμοποιούν και να το επιστρέψουν στο κατάστημα που το έχουν αγοράσει, προκειμένου να τους επιστραφεί ποσό ίσο την αξία της αγοράς του προϊόντος. Αντίστοιχα, καλούνται οι καταναλωτές να ενημερώσουν τα άτομα, στα οποία έχουν ενδεχομένως δωρίσει το συγκεκριμένο προϊόν, ότι μπορούν να το επιστρέψουν χωρίς την απόδειξη αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Sun Α.Ε. στο τηλέφωνο 2310-700777 (Δευτ. – Παρ. 9:00-17:00), κα Μαρία Σαφούρη, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση msafouri@sun.gr ή με το δίκτυο μεταπωλητών της εταιρείας.



Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνας μαθητής ο τυχερός θεατής της πρώτης παγκόσμιας προσπάθειας προσγείωσης σε κομήτη


Στη Γερμανία θα βρεθεί ο μικρός Δημήτρης Γρύλλης.

Λίγες ημέρες απέμειναν για την πρώτη προσπάθεια προσεδάφισης σε κομήτη που έχει γίνει ποτέ και ένας Έλληνας μαθητής θα έχει την ευκαιρία να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, όλος ο κόσμος θα παρακολουθεί με αγωνία το διαστημικό σκάφος «Ροζέτα» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), το οποίο θα απελευθερώσει το όχημα προσεδάφισης «Philae» σε απόσταση 22,5 χιλιομέτρων από το κέντρο του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γερασιμένκο. Αν όλα πάνε καλά -πράγμα όχι δεδομένο- η προγραμματισμένη προσγείωση θα συμβεί περίπου επτά ώρες αργότερα στην τοποθεσία Αγκιλκία του κομήτη, κάτι που θα είναι μια παγκόσμια «πρωτιά» για την Ευρώπη.

Την όλη διαδικασία και την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την προσεδάφιση του Philae, θα παρακολουθήσει ζωντανά από το Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Επιχειρήσεων της ESA (ESOC) στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας ο μικρός μαθητής της έκτης τάξης Δημήτρης Γρύλλης, συνοδευόμενος από τον καθηγητή Φυσικής Σπύρο Κόσκο, εκπροσωπώντας το Δημοτικό Σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, που κέρδισε στον διαγωνισμό «Ξύπνα Ροζέτα».

Το βιντεάκι «αφύπνισης» που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου με τη συμβολή των καθηγητών τους, βοήθησε τους επιστήμονες να «ξυπνήσουν» με επιτυχία τη «Ροζέτα» από την μακρόχρονη κατάσταση αδρανοποίησης διάρκειας 31 μηνών.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια του Δημοτικού της Ελληνογερμανικής Αγωγής Αγάπη Βαβουράκη, «ο Δημήτρης επιλέχθηκε μεταξύ των πέντε παιδιών της ομάδας με κλήρωση ένα πρωί στην πρωινή παράταξη του σχολείου μπροστά σε όλα τα παιδιά του δημοτικού, εκεί που φωνάξαμε «Ξύπνα Ροζέττα».

Ο Δημήτρης επιλέχθηκε επειδή πέρυσι που έγινε ο διαγωνισμός, συμμετείχε σε ομαδική διαθεματική εργασία της τάξης του για την μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή καταφυγίου για τον Άρη. Η εργασία της ομάδας (Δ. Γρύλλης, Λ. Μόσχου, Ρ. Μουλαβασίλη, Τ. Παλαιολόγου, Κ. Παπαπολύζου) πήρε την πρώτη θέση μετά από εξωτερική αξιολόγηση από Έλληνες επιστήμονες.

Δείτε το βίντεο «Ξύπνα Ροζέττα» που δημιούργησαν τα παιδιά:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Apple μπλοκάρει μολυσμένες εφαρμογές


Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι γνωρίζει για το κακόβουλο λογισμικό WireLurker.

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Apple μετά την αποκάλυψη για το νέο κακόβουλο λογισμικό WireLurker που απειλεί να μολύνει Macs και iOS συσκευές.

Η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο παραδέχτηκε πως γνωρίζει για την ύπαρξη του κακόβουλου λογισμικού. Επιπλέον δήλωσε πως έχουν μπλοκάρει τις επικίνδυνες εφαρμογές ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του malware.

«Ως συνήθως, συστήνουμε οι χρήστες να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν λογισμικό από αξιόπιστες πηγές», καταλήγει η ανακοίνωση της Apple.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στηρίζουν τον 32ο κλασσικό μαραθώνιο


Θα διατεθεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για υγειονομική υποστήριξη.

Την έμπρακτη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχει ο 32ος Κλασσικός Μαραθώνιος Δρόμος Αθηνών που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ την Κυριακή.

Αναλυτικότερα, θα διατεθεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για υγειονομική υποστήριξη, επίλεκτοι αθλητές του ΑΣΑΕΔ και μαθητές των παραγωγικών σχολών για συνδρομή στον συντονισμό και διεξαγωγή του αγώνα, καθώς και οχήματα μεταφοράς υλικών.

Στο πλαίσιο δε των συνολικών εκδηλώσεων, τμήμα στρατιωτικής μουσικής θα συμμετέχει στην αφή της φλόγας που θα γίνει στον Τύμβο του Μαραθώνα το Σάββατο.



Διαβάστε περισσότερα...

Πως διαμορφώνεται το σύστημα εισαγωγής των μαθητών της Β΄ Λυκείου


Αλλαγές φέρνει τροπολογία του υπουργού Παιδείας.

Αλλαγές έρχονται στο Νέο Λύκειο σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας. Συγκεκριμένα πέρα από το μάθημα της Πληροφορικής που προστίθεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και θα διδάσκεται 6 ώρες την εβδομάδα, όπως έγραψε το newsbeast.gr, έχουμε και μια αλλαγή στο μάθημα της Λογοτεχνίας.

Η αλλαγή έχει να κάνει με την αφαίρεση του μαθήματος από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα για τους μαθητές που θα επιλέξουν τα Επιστημονικά Πεδία Εξειδίκευσης Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Επιστημών Υγείας, Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών. Οι μαθητές που θα επιλέξουν τα πιο πάνω πεδία θα εξετάζονται μόνο στη Νεοελληνική Γλώσσα. Αντιθέτως οι μαθητές των Επιστημονικών Πεδίων Εξειδίκευσης Παιδαγωγικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών και Νομικής θα εξετάζονται στο μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο για το Νέο Λύκειο προβλεπόταν εξέταση στη Ν. Γλώσσα και τη Λογοτεχνία.

Με βάση την τροπολογία που ακόμα δεν έχει ψηφισθεί το τοπίο για τη Γ Λυκείου διαμορφώνεται ως εξής:



ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΘΕΤΙΚΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ
ΘΕΤΙΚΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
ΥΓΕΙΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΦΥΣΙΚΗ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤ.
ΛΑΤΙΝΙΚΑ
ΦΥΣΙΚΗ
ΦΥΣΙΚΗ
ΧΗΜΕΙΑ
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝ.ΘΕΩΡΙΑΣ
ΑΡΧΑΙΑ
ΧΗΜΕΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
ΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΣΤ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ/ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Στο πρωινό πρόγραμμα τα ειδικά μαθήματα
Όσον αφορά τα ειδικά μαθήματα ενώ στο νόμο για το Νέο Λύκειο προβλεπόταν η δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής σε ώρες εκτός πρωινής λειτουργίας σχολείων στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, στα ισπανικά και στα ιταλικά με την τροπολογία που καταθέτει ο Υπουργός Παιδείας δύναται να λειτουργούν τμήματα των πιο πάνω ειδικών μαθημάτων εντός του πρωινού προγράμματος.

Ώρες μαθημάτων κοινού εκπαιδευτικού προγράμματος
Αλλαγές έχουμε και στις συνολικές ώρες των μαθημάτων αφού ο νόμος για το Νέο Λύκειο όριζε ότι στη Γ Λυκείου οι συνολικές ώρες διδασκαλίας ήταν 34 ενώ με την τροπολογία του Υπουργού μειώνονται κατά μία και φθάνουν τις 33. Αλλαγές παρατηρούνται ως προς τον αριθμό των μαθημάτων αφού αφαιρείται το μάθημα της Εισαγωγής στους Η/Υ ενώ αυξάνεται κατά μια ώρα η διδασκαλία της φυσικής αγωγής.



ΚΟΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΝΟΜΟΣ 4186/2013
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 7/11/2014
Ν.ΓΛΩΣΣΑ
4 ΩΡΕΣ
Ν. ΓΛΩΣΣΑ
4 ΩΡΕΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
2 ΩΡΕΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
2 ΩΡΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η/Υ
2 ΩΡΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η/Υ
0 ΩΡΕΣ
ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
2 ΩΡΕΣ
ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
2 ΩΡΕΣ
ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
1 ΩΡΑ
ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
2 ΩΡΕΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ
2 ΩΡΕΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ
2 ΩΡΕΣ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
1 ΩΡΑ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
1 ΩΡΑ

Γραπτές απολυτήριες εξετάσεις Γ Λυκείου
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την τροπολογία η Λογοτεχνία μπορεί να αφαιρέθηκε από 3 επιστημονικά πεδία εξειδίκευσης (Θετικών-Τεχνολογικών, Υγεία, Οικονομικών) ωστόσο θα εξετάζεται ενδοσχολικά μαζί με τη Νεοελληνική Γλώσσα για όσους έχουν επιλέξει τα 3 αυτά πεδία. Όσοι έχουν επιλέξει τα Πεδία Ανθρωπιστικών Σπουδών και Παιδαγωγικών θα εξετάζονται στη λογοτεχνία και ενδοσχολικά και στις πανελλαδικές.

Επίσης αφαιρείται από τα ενδοσχολικώς εξεταζόμενα μαθήματα το μάθημα της Εισαγωγής στους Η/Υ.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα: Οι γραπτές απολυτήριες εξετάσεις στη Γ ́ Τάξη του Γενικού Λυκείου και Δ ́ Τάξη του Εσπερινού Λυκείου διεξάγονται ενδοσχολικά και περιλαμβάνουν τα μαθήματα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, των Θρησκευτικών, της Ιστορίας, της Ξένης Γλώσσας (για τα Εσπερινά Γενικά Λύκεια περιλαμβάνουν μόνο το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας) και τρία (3) από τα μαθήματα της επιλεχθείσας Ομάδας Προσανατολισμού, σε θέματα που είναι κοινά για όλα τα τμήματα του ίδιου σχολείου και ορίζονται ως εξής: α) κατά ποσοστό 50%, με κλήρωση από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας και β) κατά ποσοστό 50%, από τον διδάσκοντα ή τους διδάσκοντες. Τα γραπτά διορθώνονται από τον οικείο διδάσκοντα.


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εκπαιδευτές στη γραφή και ανάγνωση Braille


Ανακοίνωση 07.11.2014


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών - Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Βασ. Όλγας 114, καλεί τους ενδιαφερόμενους που έχουν επάρκεια κατάρτισης και πιστοποίηση στη γραφή braille, και παράλληλα διαθέτουν μπλοκ Παροχής Υπηρεσιών, να δηλώσουν το ταχύτερο δυνατόν εάν επιθυμούν να αναλάβουν άμεσα τμήματα διδασκαλίας στη Θεσσαλονίκη.


Τηλ. επικοινωνίας: 2310-250111 (εργάσιμες 8.30-16.00),6936577901 κ. Μητρόπουλος
e-mail: pst8pekm@otenet.gr 



Διαβάστε περισσότερα...

Στήριξη οικονομικά ασθενών οικογενειών της Θράκης αποφάσισαν οι Μητροπολίτες


Σε συνεργασία με την «Αποστολή».

Η «Αποστολή», φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και οι Σεβ. Μητροπολίτες των Ιερών Μητροπόλεων της Θράκης, αποφάσισαν σήμερα 7 Νοεμβρίου 2014 σε κοινή σύσκεψή τους στην Αλεξανδρούπολη, την στήριξη των οικογενειών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Στην συνάντηση υπήρξε κοινή διαπίστωση των έντονων προβλημάτων επιβίωσης μεγάλης μερίδος πολιτών της Θράκης και η ανάγκη καταγραφής τους, η οποία θα ξεκινήσει κατά τις επόμενες ημέρες μέσω των Ενοριών. Μετείχαν εκ μέρους της «Αποστολής» ο Διευθυντής κ. Κωστής Δήμτσας και οι Σεβ. Μητροπολίτες Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Ξάνθης Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Μαρωνείας Παντελεήμων και κατέθεσαν τις μέχρι τώρα εμπειρίες τους από το ήδη συντελούμενο φιλανθρωπικό έργο στις 4 Μητροπόλεις και αποφάσισαν ότι αυτό μπορεί να διευρυνθεί και να ενισχυθεί με την μεγάλη εμπειρία της «Αποστολής».

Συγκεκριμένα στη συνάντηση απεφασίσθη οι ιερείς των ανωτέρω Μητροπόλεων υπό την καθοδήγηση του οικείου Μητροπολίτη να προχωρήσουν σε αναλυτική ενημέρωση των κατοίκων της ενορίας τους, ενώ σε συγκεκριμένες ημέρες θα παραλαμβάνουν τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων για την παροχή βοήθειας σε τρόφιμα για το έτος 2015.

Θα οριστούν συνάξεις των υπευθύνων ιερέων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων των Ιερών Μητροπόλεων της Θράκης, θα δοθούν οδηγίες για την υλοποίηση του προγράμματος και την πληρέστερη εφαρμογή του αναφορικά με την επιλογή των επωφελούμενων τα κριτήρια και τη μοριοδότηση αυτών.

Τα κριτήρια αυτά είναι:

Ο αριθμός των ανέργων μελών στην οικογένεια

Εισοδηματικά κριτήρια: Για ένα άτομο 0 έως 6.000 ΕΥΡΩ, συν 1.000 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο εκκαθαριστικό φορολογίας 2014.

Εφ’ όσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα ανάλογα με τον:

Αριθμό προστατευόμενων μελών

Αριθμό ανάπηρων μελών

Οι Μητροπολίτες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για το ενδιαφέρον και τις κατευθύνσεις που έστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος καθώς και για την έμπνευση να αρχίσει το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα από την Θράκη. Κοινή ήταν και η διαπίστωση ότι η «Αποστολή» αποτελεί τον συνδετικό κρίκο σε μία αλυσίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και πρόνοιας και σηματοδοτεί τον ιδανικό αρωγό για την αντιμετώπιση ουσιαστικών κοινωνικών προβλημάτων.


Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 300 προσλήψεις αναπληρωτών σε Αθμια, Βθμια και σε Ειδική Αγωγή


Οι προσλήψεις έγιναν μέσω ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Τις 306 προσλήψεις ανακοίνωσε σήμερα, όπως είχε γράψει το newsbeast.gr, το Υπουργείο Παιδείας. Οι προσλήψεις έγιναν μέσω ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Πιο αναλυτικά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 62 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 13 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Προσλήψεις Δασκάλων και Νηπιαγωγών έγιναν και για τα Ολοήμερα Σχολεία. Συγκεκριμένα προσελήφθησαν 31 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο απογευματινό πρόγραμμα των κλασσικών Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και 41 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο Ολοήμερο Τμήμα των
Ολοήμερων Νηπιαγωγείων στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω Πράξεων του
Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Προσλήψεις αναπληρωτών είχαμε και για τα ΖΕΠ. Έτσι λοιπόν έγινα προσλήψεις 15 εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 4 εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας – ΑΠ 2» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Προσλήψεις 50 εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ60.50-Νηπιαγωγών ΕΑΕ έγινα και για την ειδική αγωγή για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στην παράλληλη στήριξη - συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω Πράξεων.

Τέλος, όπως γράψαμε σε σημερινό μας άρθρο, μειώθηκαν οι πιστώσεις για τη Βθμια και τελικά έγιναν 90 προσλήψεις στις ειδικότητες ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ09,ΠΕ12.01, ΠΕ14.04, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ17.04, ΠΕ18.02 και ΠΕ19-20.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 10 έως και την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

ΠΕ 70 ΠΔΕ
62
ΠΕ 60 ΠΔΕ
13
ΠΕ 70 ΟΛΟΗΜΕΡΑ
31
ΠΕ 60 ΟΛΟΗΜΕΡΑ
41
ΠΕ 70 ΖΕΠ
15
ΠΕ 60 ΖΕΠ
4
ΠΕ 60.50 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ
50
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ
90


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...