Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Tακτοποιούνται οι εκκρεμότητες του Νέου Λυκείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη Δευτέρα η Τράπεζα Θεμάτων για τη Β΄ τάξη.

Τέλος αναμένεται να πάρει η αγωνία των μαθητών της Β΄ Λυκείου όσον αφορά ορισμένες από τις εκκρεμότητες με το Νέο Λύκειο.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr καθυστέρηση υπάρχει ως προς την ανακοίνωση του συντελεστή βαρύτητας σε 1 εκ των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων. Σύμφωνα με το νόμο για το «Νέο Λύκειο» ο καθορισμός του συντελεστή βαρύτητας σε ένα (1) μάθημα, από τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα, ανά Σχολή ή Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από πρόταση του αρμόδιου οργάνου διοίκησης της Σχολής ή του Τμήματος, η οποία περιέρχεται σε αυτόν έως την 1η Μαρτίου εκάστου έτους και ισχύει για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μαθητών της Α ́ Τάξης του σχολικού έτους στο οποίο αυτή προτείνεται.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας σήμερα στο ΣΚΑΪ αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση των συντελεστών βαρύτητας και οι αντιστοιχίες των μαθημάτων. Η Τράπεζα Θεμάτων δεν θα δοθεί σήμερα, όπως είχε δηλώσει ο κ. Δερμεντζόπουλος στη ΝΕΡΙΤ, αλλά τη Δευτέρα.

«Την ερχόμενη Δευτέρα θα δοθεί και η Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές της Β΄ Λυκείου. Για την Α΄ Λυκείου ήδη έχει δοθεί. Πέρσι είχε δοθεί στις 27 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από τις εξετάσεις και τα παιδιά είχαν τρελαθεί. Η Τράπεζα Θεμάτων είναι ένας εξαιρετικός θεσμός που στοχεύει στην ανάπτυξη του κριτικού πνεύματος και στην μείωση των ανισοτήτων στα σχολεία» ανέφερε μεταξύ των άλλων ο Υπουργός Παιδείας.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι κατατέθηκε τροπολογία για το μάθημα της πληροφορικής το οποίο μπορούν να το επιλέξουν όσοι επιθυμούν να εισαχθούν στα τμήματα της Πληροφορικής. Στην ουσία υποδιαιρείται το Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών.



Ε.Π.Ε ΘΕΤΙΚΩΝ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΦΥΣΙΚΗ
ΦΥΣΙΚΗ
ΧΗΜΕΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.