Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Μισή ώρα άσκησης την ημέρα για τις γυναίκες μέσης ηλικίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μειώνεται έως και κατά ένα πέμπτο ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνος του μαστού.
Οι γυναίκες μέσης ηλικίας που κάνουν αεροβικές ασκήσεις προστατεύουν τον οργανισμό τους έναντι της εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Όπως αποκαλύπτει μία έρευνα, που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η άσκηση διάρκειας μισής ώρας την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο έως και κατά ένα πέμπτο.

Επιπλέον, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι παχύσαρκες γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο (πάνω από 50%) να εμφανίσουν την ασθένεια, σε σχέση με όσους διατηρούν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρακολούθησαν την υγεία 126.000 γυναικών, οι οποίες είχαν περάσει τη φάση της εμμηνόπαυσης, για διάστημα τριών χρόνων.

Από τα ευρήματά τους διαπίστωσαν, ότι όσες έκαναν τρεις ώρες έντονη γυμναστική την εβδομάδα είχαν 21% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, σε σχέση με εκείνες που δεν ασκούνταν καθόλου.

Ακόμη, οι γυναίκες που είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους είχαν 55% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την ασθένεια.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα λιποκύτταρα αυξάνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων στον οργανισμό, τα οποία με τη σειρά τους ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

Η ερευνητική ομάδα από την Οξφόρδη υποστηρίζει, ότι η άσκηση μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερα οφέλη στην προστασία από τον καρκίνο απ’ ό,τι η πρόληψη έναντι της πρόσληψης βάρους μόνο. Μία εξήγηση για αυτό είναι ότι η εντατική σωματική δραστηριότητα μειώνει περαιτέρω τα επίπεδα των οιστρογόνων στον οργανισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.