Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Αστυνομικός έριξε σπρέι πιπεριού σε 4χρονους μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία γκάφα της αστυνομίας έγινε γνωστή, αφού αστυνομικός έκανε χρήση σπρέι πιπεριού σε μια ομάδα 4χρονων και 5χρονων μαθητών, την ώρα επίδειξης στη σχολή Bargoed της Νότιας Ουαλίας.

Η αστυνομία του Γκουέντ της Αγγλίας εξέδωσε ανακοίνωση συγγνώμης μετά από τον ψεκασμό οκτώ παιδιών με την ουσία, υποστηρίζοντας πως ήταν ατύχημα.



Ο άμοιρος αξιωματικός υποτίθεται ότι χρησιμοποίησε ένα πλαστό δοχείο γεμάτο με νερό κατά τη διάρκεια της επίδειξης στη σχολή Bargoed, αλλά, όπως φάνηκε, τελικά, χρησιμοποίησε το πραγματικό σπρέι, κατά λάθος.

Οι γονείς των παιδιών, χθες το βράδυ, σύμφωνα με την Daily Mirror, μίλησαν για την ανησυχία τους ότι η ουσία που εμπεριέχετε στο σπρέι είχε ψεκαστεί στο σχολείο της Ουαλίας.

Το σπρέι πιπεριού έχει μία ουσία η οποία ονομάζεται PAVA (πελαργονικό οξύ βανιλλυλαμίδιο). Είναι μια ισχυρή χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στο μάτι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών.



Μία μητέρα του σχολείου, δήλωσε: "Ο γιος μου ήταν στην τάξη όταν το σπρέι πιπεριού κυκλοφόρησε. Μας πήρανε τηλέφωνο από το σχολείο για να μας πούνε τι είχε συμβεί."

Τώρα παρακολουθεί το γιο της για τυχόν προβλήματα και θα χρειαστεί παρακολούθηση και για τις επόμενες ημέρες, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται μια χαρά.

Και πρόσθεσε: "Δεν είμαι χαρούμενη γι 'αυτό, αλλά την ίδια στιγμή, φαίνεται να είναι ένα πραγματικό λάθος".

Ο σύμβουλος Tudor Davies, ο οποίος εκπροσωπεί το σχολείο Bargoed, δήλωσε: «Είμαι κατάπληκτος. Το περιστατικό θα πρέπει να διερευνηθεί".

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Γκουέντ είπε: «Την Τετάρτη, ένας αξιωματικός παρέδιδε ένα μάθημα στα παιδιά, στο πλαίσιο του οποίου, ο εξοπλισμός που διαθέτουν οι αστυνομικοί πρέπει να αποδειχθεί πως και γιατί χρησιμοποιείται. Αυτό περιελάμβανε μια παρωδία της χρήσης του σπρέι πιπεριού, η οποία είναι συνήθως γεμάτη με νερό, καθώς τα γνήσια σπρέι πιπεριού δεν περιλαμβάνονται στις επιδείξεις στα σχολεία. Κατά λάθος, όμως, έγινε ένας ψεκασμός στο χώρο της τάξης με το γνήσιο σπρέι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οκτώ μαθητές, ηλικίας τεσσάρων και πέντε, να επηρεαστούν από τη χημική ουσία του σπρέι. Οι μαθητές δέχθηκαν τη φροντίδα από το προσωπικό του σχολείου και οι γονείς τους ενημερώθηκαν. Οι γονείς ήρθαν σε επαφή με τον ανώτερο αξιωματικό για να εξηγήσει τι συνέβη, να συζητήσει οποιεσδήποτε ανησυχίες και να απευθύνει την ειλικρινή μας συγνώμη. Ιατρική θεραπεία δεν απαιτείται, ωστόσο, συμβούλευσαμε τους γονείς να αναζητήσουν μία ιατρική συμβουλή εάν είχαν οποιεσδήποτε ανησυχίες. Μετά τις περαιτέρω έρευνες για το λάθος που συνέβη με το σπρέι πιπεριού, η αστυνομία αποφάσισε τη διακοπή της επίδειξης με το ψεύτικο σπρέι πιπεριού για την αποφυγή, τέτοιου είδους λαθών".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.