Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Γλυπτική στο χιόνι


Κάτι παραπάνω από χιονάνθρωποι.

Δείτε τις φωτογραφίες...Διαβάστε περισσότερα...

Ένα τρομαγμένο λιοντάρι


Τρέχει να ξεφύγει από κοπάδι βουβαλιών.
Χάλασαν μάλλον και τα λιοντάρια! Παρά το γεγονός ότι είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας, το συγκεκριμένο φαίνεται πως απογοητεύει το είδος του.

Οι φωτογράφοι Laurent Renaud και Dominique Haution κατέγραψαν ένα απίθανο καρέ με ένα λιοντάρι σε απόγνωση: μάτια ορθάνοιχτα γεμάτα αγωνία καθώς τρέχει να γλιτώσει από τη μανία ενός κοπαδιού βουβαλιών.

Η εικόνα τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια στην Κένυα κατά τη διάρκεια σαφάρι που πραγματοποιούσε το δίδυμο των φωτογράφων.Διαβάστε περισσότερα...

Η παραλία που... πάει κι έρχεται


Δείτε τις φωτογραφίες.

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη σε παραλία της Κορνουάλης (νοτιοδυτική Αγγλία). Μέσα σε ένα βράδυ όλη η άμμος εξαφανίστηκε. Μία μέρα μετά, ως δια μαγείας, εμφανίστηκε και πάλι!


Διαβάστε περισσότερα...

Αντικείμενα για ζευγάρια


Για να τα κάνουν όλα μαζί.

Δείτε τις εικόνες...Διαβάστε περισσότερα...

9 σημάδια ότι κάποιος σας λέει ψέματα!


Μπορούμε να καταλάβουμε αν κάποιος μας λέει ψέματα;

Ναι! Μας λένε τα αποτελέσματα πολύχρονων ερευνών της Dr. Leanne ten Brinke που μελετάει τη συμπεριφορά των ψευτών και και της Dr. Lillian Glass που έχει δουλέψει με το FBI στην ανίχνευση ψεμάτων που λένε εκατοντάδες ανακρινόμενοι. Πολλές φορές οι άνθρωποι που λένε ψέματα τα έχουν σκεφτεί σε κάθε λεπτομέρεια, ακόμα τα έχουν προβάρει, αλλά παρόλα αυτά, υποσυνείδητα, τους ξεφεύγουν μικρές λεπτομέρειες της γλώσσας του σώματος οι οποίες τους προδίδουν!

Αναρωτιέστε λοιπόν αν κάποιος σας λέει αλήθεια ή ψέματα; Παρατηρήστε την έκφραση του προσώπου τους, τη γλώσσα του σώματός τους και τον τρόπο με τον οποίο μιλάνε και θα καταλάβετε!ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ…..

1. Αλλάζει πολύ συχνά τη θέση του κεφαλιού του.

Ρωτάτε τον άλλον μια απλή ερώτηση: «που ήσουν χτες το βράδυ;» και ξαφνικά το άλλο άτομο κουνάει το κεφάλι του με έντονο τρόπο- είναι πολύ πιθανό ότι η απάντηση που πρόκειται να σας δώσει είναι ψέματα. Οι ειδικοί λένε ότι πριν δώσουν μια ψεύτικη απάντηση, οι περισσότεροι άνθρωποι κουνούν το κεφάλι τους προς τα πίσω ή το γέρνουν ελαφρά στο πλάι.

2. Αλλάζει ο ρυθμός της αναπνοής του.

Όταν κάποιος λέει ψέματα συχνά αναπνέει πιο βαριά από το κανονικό του, κάτι που είναι ενστικτώδης αντίδραση. Επίσης, καθώς μιλάει οι ώμοι του ανασηκώνονται πιο έντονα και η φωνή του γίνεται πιο ‘ρηχή’. Αυτό συμβαίνει επειδή το άτομο στρεσάρεται και πιέζεται τη στιγμή που λέει ψέματα, οπότε αλλάζει ο καρδιακός ρυθμός και η ροή του αίματός του, με αποτέλεσμα να συμβαίνει η συγκεκριμένη αλλαγή στο ρυθμό αναπνοής.

3. Στέκεται ακίνητος σαν άγαλμα.

Όλοι ξέρουμε ότι όταν κάποιος λέει ψέματα και είναι νευρικός και αγχωμένος συνήθως κουνιέται πολύ, παίζει με ένα αντικείμενο ή έχει περισσότερη κινητικότητα στα πάνω ή τα κάτω άκρα. Ωστόσο είναι επίσης πιθανό το άτομο που λέει ψέματα να μένει ακίνητο, κάτι που σχετίζεται με μια βιολογική αντίδραση του οργανισμού απέναντι στο στρες και την ψυχολογική πίεση. Όπως ακριβώς ο λαγός που τυφλώνεται από τα φώτα του αυτοκινήτου και ακινητοποιείται στη μέση του δρόμου, έτσι και το άτομο που λέει ψέματα παθαίνει αυτή την ακινησία λόγω της νευρικότητας που έχει.

4. Επαναλαμβάνει λέξεις ή φράσεις.

Το άτομο που λέει ψέματα στην προσπάθειά του να πείσει τον εαυτό του και τον συνομιλητή του αρχίζει να επαναλαμβάνει λέξεις ή φράσεις, σαν να προσπαθεί να επιβεβαιώσει το ψέμα που έχει στο μυαλό του ή σαν να προσπαθεί να συγκεντρωθεί σε αυτό που θέλει να πει.

5. Δίνει πάρα πολλές πληροφορίες και άσχετες λεπτομέρειες.

Όταν κάποιος λέει ψέματα αρχίζει να δίνει πολλές πληροφορίες και περιττές λεπτομέρειες, σαν να προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του και τον άλλο για το ότι αυτό που λέει είναι η αλήθεια. Οψεύτηςπροσπαθείμεαυτήτην –υποτίθεται-ανοιχτήκαιφιλικήστάσηπροςτοσυνομιλητήτουνατονπείσεικαιναγίνειπιστευτός.

6. Αγγίζει το στόμα του ή το καλύπτει με το χέρι του.

Μια αυτόματη κίνηση όταν κανείς λέει ψέματα, δε θέλει να απαντήσει μια ερώτηση, έχει στριμωχτεί να πει κάτι ή δε θέλει να ασχοληθεί με ένα θέμα, είναι το να φέρει το χέρι στο στόμα του. Έτσι, αν κάποιος σας μιλάει και ακουμπάει τα χείλη του ή έχει το στόμα του καλυμμένο με το χέρι του δε σας φανερώνει όλη την αλήθεια ή σας λέει ψέματα και, κυριολεκτικά, κλείνει την επικοινωνία μαζί σας.

7. Σέρνει τα πόδια του ή τα κουνάει νευρικά.

Πρόκειται για ασυνείδητη κίνηση του ψεύτη, που δείχνει ότι έχει άγχος και αισθάνεται πιεσμένος και, κυριολεκτικά και μεταφορικά, επιθυμεί να φύγει από την άσχημη αυτή κατάσταση. Αν αναρωτιέστε αν κάποιος σας λέει ψέματα, παρατηρήστε τι κάνει με τα πόδια του, συμβουλεύουν οι ειδικοί.

8. Δυσκολεύεται να μιλήσει.

Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος πιέζεται να απαντήσει ή τον ανακρίνουν οπότε έχει έντονο στρες και άγχος και φυσιολογικά στεγνώνει το στόμα του, με εντολή του αυτόνομου νευρικού του συστήματος. Επίσης, όταν κάποιος λέει ψέματα δαγκώνει ή γλείφει τα χείλη του ή τα σουφρώνει.

9. Σας κοιτάζει χωρίς να ανοιγοκλείνει φυσιολογικά τα μάτια του.

Συχνά το άτομο που λέει ψέματα δεν κοιτάζει τον συνομιλητή του στα μάτια, αλλά όταν κάποιος έχει γίνει καλός στα ψέματα και επιθυμεί να σας ξεγελάσει τότε σας κοιτάζει στα μάτια με υπερβολικό τρόπο, χωρίς να στρέφει και αλλού το βλέμμα του και χωρίς να πεταρίζουν τα βλέφαρά του, όπως είναι το φυσιολογικό. Οι ψεύτες έχουν ένα διαπεραστικό, παγωμένο βλέμμα που εστιάζει έντονα στον συνομιλητή τους για να τον εκφοβίσουν και να τον χειριστούν.

Σε μερικές περιπτώσεις το άτομο που λέει ψέματα και είναι νευρικό πεταρίζει τα βλέφαρά του πολύ συχνά και πολύ έντονα.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παιδικά δωμάτια για αγόρια


Δημιουργήστε ένα φωτεινό και χαρούμενο υπνοδωμάτιο για τον μικρό άνδρα της ζωής σας.

Εμπνευστείτε από τη διακόσμηση σε μερικά από τα αγαπημένα μας αγορίστικα δωμάτια.
Κουκέτες για αγόριαΟι κουκέτες είναι ιδανική επιλογή αν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο στο υπνοδωμάτιο των παιδιών σας. Αυτό το στοιχείο του «εκλωβισμού» που έχουν, δίνουν στο παιδί της αίσθηση του σεβασμού της ιδιωτικής του ζωής. Επιπλέον εάν έχετε δύο παιδάκια, το καθένα έχει το δικό του φως ανάγνωσης οπότε αποφεύγεται έτσι και η γκρίνια. Το λευκό και το πράσινο χρώμα αποτελούν φρέσκιες επιλογές.
Υπνοδωμάτιο με ταπετσαρία στρατιώτηΕκκεντρικά λεωφορείο και στρατιώτες εμφανίζονται σε αυτή την βρετανική τύπου – ταπετσαρία. Δημιουργεί μια διασκεδαστική αίσθηση σε αυτό το υπνοδωμάτιο.
Κλασσικό αγορίστικο δωμάτιοΤο κόκκινο και μπλε είναι δυο κλασικά χρώματα διακόσμησης για την κρεβατοκάμαρα ενός αγοριού. Εδώ το κεφαλάρι είναι έξυπνα ζωγραφισμένο στον τοίχο σε έντονο μπλε χρώμα, ενώ το κόκκινο χρώμα κάτω από το κιγκλίδωμα προσθέτει μια αίσθηση ζεστασιάς. Η δήλωση στην αφίσα «Παραμείνετε ήρεμοι και συνεχίστε», σας δίνει κουράγιο σαν μαμά!
Αποθηκευτικοί χώροι για τα πάνταΤο καθάρισμα μετά το παιχνίδι είναι κάτι που βαριούνται όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι γονείς. Είναι σημαντικό λοιπόν να ενσωματώσετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο. Πολύχρωμοι κάδοι, καλάθια για τα πάντα, ράφια συνθέτουν το σκηνικό. Φροντίστε να τοποθετείτε κάτω όλα όσα χρησιμοποιεί συχνά το παιδί σας (βιβλία, παιχνίδια) ενώ στα ψηλά ράφια ανεβάστε όσα χρειάζονται τη γονική επίβλεψη.
Τα χρώματα του χαμαιλέονταΟι λευκοί τοίχοι μπορεί να είναι βαρετοί αλλά όταν συνδυαστούν με τολμηρά χρώματα, καλύμματα και φωτεινά αξεσουάρ, ο χώρος αυτομάτως αλλάζει. Επιλέξτε το λαμπερό πορτοκαλί, το φωτεινό μπλε ή λαχανί αποχρώσεις και δημιουργήστε έναν ζωντανό χώρο. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι το καλό με το λευκό είναι ότι ταιριάζει με τα πάντα.
Κάντο όπως ο BeckhamΣε ποιο αγόρι δεν αρέσει η μπάλα; Επιλέξτε ένα κάλυμμα κρεβατιού με ποδοσφαιρικό θέμα και αντίστοιχες κουρτίνες ενώ το χρώμα του τοίχου μπορεί να προσαρμοστεί στα χρώματα του καλύμματος. Εύκολο και οικονομικό!
Το εκπαιδευτικό δωμάτιοΣε αυτό το παιδικό δωμάτιο ο χάρτης ταπετσαρία κάνει τον τοίχο εντυπωσιακό. Ένα μοντέρνο λευκό γραφείο δεν βαραίνει το χώρο και ολοκληρώνει άψογα το στυλ.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπάρχει ή όχι το "μάτιασμα" και πώς εξηγείται;


Οι εξηγήσεις είναι τρόποι με τους οποίους καταλαβαίνουμε τα πράγματα ή τους δίνουμε ταυτότητα. Το "μάτι" είναι μια εξήγηση/ταυτότητα που δόθηκε από την παράδοσή μας για ένα τέτοιο πράγμα. Το πράγμα αυτό έχει να κάνει με την αυτο-εικόνα η οποία δημιουργείται μεταξύ των ανθρώπων. 

Αν εγώ λοιπόν μια μέρα νιώθω πολύ καλά, αρκετά όμορφος και με σχετική ευεξία ενδέχεται κάποιος-κάποια να σταθεί και να παρατηρήσει με θαυμασμό κάτι που είμαι ή κάτι που κάνω. Τότε ίσως αυτός ο θαυμασμός με κάνει να νιώσω ότι είμαι δύο κλικ παραπάνω "καλός" απ' όσο είμαι. 

Αν λοιπόν υπερεκτιμήσω "τις δυνάμεις μου" θα έχω περισσότερες προσδοκίες από μένα και αν τελικά αναλάβω κάτι που δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το φέρω σε πέρας μπορεί να πάει στραβά. 

Αν λοιπόν πάει στραβά θα πω "α! είδες! Είπε την καλή κουβέντα και με μάτιασε!" Η εικόνα που έχουμε ανά πάσα στιγμή για τον εαυτό μας μπορεί να τροποποιείται από τις παρατηρήσεις και τις αντιδράσεις των άλλων απέναντί μας. Όπως το είδωλο ενός αντικειμένου μέσα στο νερό την ώρα που πέφτει μια σταγόνα. Η θέση του θαυμαστή είναι κάτι που εξηγήθηκε με διάφορους τρόπους σε διάφορες κουλτούρες. 

Οι ανατολίτες σοφοί λένε ας πούμε "να φοβάσαι τον εχθρό σου μα περισσότερο αυτόν που σε θαυμάζει". Μέσα σε κάθε παράδοση λοιπόν υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι σαν αμυντικές συμβουλές και κάποια άλλα που αποτελούν επιθετικές κινήσεις. 

Το μπλε μάτι που ματιάζει και η χάντρα που έχει μπλε μάτι και ξεματιάζει μοιάζουν σαν συμβολικές επιθετικές κινήσεις σε μένα απέναντι σε έναν θαυμαστή που "περιμένει το λάθος" και με αγχώνει. Οπότε εγώ του "βγάζω το μάτι και το φοράω κιόλας στο λαιμό"! Δεν αποκλείω αυτή την εξήγηση. Μπορείτε να κάνετε συνδυασμούς και συνειρμούς που να ταιριάζουν στις δικές σας φαντασιώσεις.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να κλέψεις το φαγητό των λιονταριών


Οι Μασάι δείχνουν το κόλπο μέσα από ένα σκληρό αλλά ρεαλιστικό βίντεο.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πιο ωραίο νοσοκομείο του κόσμου είναι στην Βαρκελώνη


Σκέτο αξιοθέατο.

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε κανείς να σκεφτεί πηγαίνοντας στην Βαρκελώνη είναι να πάει σε νοσοκομείο. Όμως το Sant Pau θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν τουριστικό αξιοθέατο. Τόσο εντυπωσιακό!


Διαβάστε περισσότερα...