Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Δολοφόνοι που έγιναν... αντικείμενο λατρείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρά τα βίαια εγκλήματα που διέπραξαν είχαν θαυμαστές.

Καταζητούμενοι δολοφόνοι που κέρδισαν το κοινό και έχουν γίνει αντικείμενο λατρείας.

Άσχετα με τα βίαια εγκλήματα που διέπραξαν, απέκτησαν φανατικούς θαυμαστές...

Joanne Chesimard



Έχοντας καταφέρει να ξεφύγει από το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για 34 χρόνια προτού μπει στη λίστα του FBI για τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες, η Joanne Chesimard, γνωστή επίσης και ως Assata Shakur, είναι η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να φτάσει σε τέτοια επίπεδα εγκληματικότητας. Η ίδια έγινε αντικείμενο λατρείας, αναγκάζοντας το FBI να επαναλάβει πρόσφατα το πόσο επικίνδυνη εγκληματίας είναι. Ακόμα και προτού το FBI δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην Chesimard βάζοντας την στην περίφημη λίστα τρομοκρατών, εκείνη απολάμβανε ήδη τη φήμη της ως νονά του σταρ της ραπ Tupac Shakur.

Οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να την ενοχοποιούν για το φόνο του αστυνομικού Werner Foerster και ότι στην πραγματικότητα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της κυβέρνησης εξαιτίας της σχέση της Chesimard με ακραίες ομάδες, όπως οι Μαύροι Πάνθηρες (Black Panthers) και ο Μαύρος Απελευθερωτικός Στρατός (Black Liberation Army). Η Chesimard δεν είναι η μόνη καταδικασμένη δολοφόνος που έχει τόσο μεγάλο ρεύμα στο κοινό. Οι εγκληματίες λαμβάνουν υποστήριξη από τους ανθρώπους του περιθωρίου που ανυπομονούν να δεχτούν την αιτία που όπλισε το χέρι του εγκληματία, ανεξάρτητα από το πόσο βίαιο ήταν το έγκλημα.

Chris Dorner



Ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας που εξελίχθηκε σε δολοφόνο αστυνομικών, ο Chris Dorner ήταν ένας φυγάς πρώτης γραμμής για τον οποίο εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό σε πολλές πολιτείες, ύστερα από το φόνο τριών ανθρώπων σε ένα βίαιο ξέσπασμα, το οποίο ο ίδιος απέδωσε στη μεταχείριση που είχε ως εργαζόμενος στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες (LAPD) και την μετέπειτα παύση του από το σώμα.

Ο Dorner προσπάθησε να δικαιολογήσει τις πράξεις του με ένα μανιφέστο 11 σελίδων που δημοσίευσε στο διαδίκτυο. Παρά τη βία που χρησιμοποίησε ο Dorner για να φτάσει στη δόξα, συγκέντρωσε ουκ ολίγους υποστηρικτές που πίστεψαν ότι είχε πέσει θύμα συνομωσίας για να σιωπήσει. Έχοντας τον ανεπίσημο τίτλο του «ήρωα εκτός νόμου», ο Dorner λάβαινε μηνύματα συμπάθειας στο Twitter, αφιερωματικά βίντεο, ενώ γράφτηκε κι ένα τραγούδι στο όνομά του.

Το LAPD δεν βοήθησε να αλλάξει η κατάσταση, όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν δεκάδες φορές εναντίον ενός μικρού φορτηγού, νομίζοντας ότι είναι του Dorner, όμως το φορτηγό ήταν διαφορετικό μοντέλο και χρώμα και είχε μέσα δυο αθώους πολίτες. Τελικά οι αρχές ξεμπέρδεψαν με τον Dorner, όταν μια φωτιά, που άρχισε ακούσια από τη χρήση ενός δακρυγόνου, τον σκότωσε σε μια καλύβα στην πόλη Angelus Oaks στην Καλιφόρνια.

Joran Van Der Sloot



Με το σκεπτικό ότι ο Joran Van Der Sloot είναι υπεύθυνος για το θάνατο τουλάχιστον μιας γυναίκας με την οποία είχε στενή σχέση, θα έπρεπε κανονικά να έχει χάσει κάθε είδους απήχηση που τυχόν θα είχε στο αντίθετο φύλο. Ωστόσο, σύμφωνα με μια συνέντευξη στη εφημερίδα De Telegraaf της Ολλανδίας το 2010, ο Joran Van Der Sloot δέχτηκε πολλά ερωτικά γράμματα και προτάσεις γάμου στη φυλακή. Μέχρι που μια γυναίκα του ζήτησε να την αφήσει έγκυο!

James Holmes



Μια αίθουσα γεμάτη ανθρώπους έγινε ο στόχος του James Holmes που εισέβαλλε οπλισμένος κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας The Dark Knight Rises στην Aurora, αφήνοντας πίσω του 12 νεκρούς, 58 τραυματίες και πολλούς ακόμα μάρτυρες του συμβάντος. Ωστόσο, μια διαδικτυακή ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας υποστηρίζουν ότι ο Holmes είναι αθώος και ότι η αστυνομία έχει πιάσει τον λάθος άνθρωπο. Πιστεύουν ότι υπάρχουν σοβαρές αντιφάσεις μεταξύ των φωτογραφιών του Holmes, όπως εμφανίζονται στο προφίλ του στο Facebook και εκείνων που τραβήχτηκαν από την αίθουσα του σινεμά μετά το μακελειό.

Scott Peterson



Το 2005, ο Scott Peterson καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της γυναίκας του Laci και του αγέννητου παιδιού του, σε μια υπόθεση που προσέλκυσε τη διεθνή προσοχή. Παρά το γεγονός ότι ο Peterson καταδικάστηκε και ομολόγησε ότι απιστούσε στο γάμο του, έχει δεχθεί αναρίθμητα τηλεφωνήματα, γράμματα ακόμα και προτάσεις γάμου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της φυλακής του San Quentin.

Robert Chambers



Προτού διαπράξει φόνο, ονομαστεί Preppie Killer και καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκιση, ο Robert Chambers ήταν ένας ναρκομανής που ζούσε με τη μητέρα του. Με την άφιξή του στη φυλακή, ο Chambers άρχισε να απολαμβάνει την υποστήριξη των οπαδών του. Σε κάποιο σημείο πλέον, είχε τόσες υποψήφιες φιλενάδες λαθραίες και παράνομες που οι αρχές αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν σε καινούργια φυλακή.

Μόλις αποφυλακίστηκε εκτίοντας όλη την ποινή του, συναντήθηκε με την κοπέλα του έξω από τη φυλακή. Ωστόσο, ο Chambers μάλλον θα έχει και καινούργιους υποστηρικτές τώρα που ξαναμπήκε στη φυλακή, καθώς συνελήφθη το 2007 μαζί με την κοπέλα του γιατί πούλησε κοκαΐνη σε αστυνομικό που συμμετείχε σε μυστική αστυνομική επιχείρηση και καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης.

Richard Ramirez



Ένας από τους πιο βίαιους δολοφόνους που υπήρξαν στον κόσμο είναι ο Richard Ramirez. Γνωστός με το παρατσούκλι Night Stalker (νυκτερινός παρακολουθητής) πριν από τη σύλληψή του, ο Ramirez ήταν υπεύθυνος για διάφορα βίαια εγκλήματα που τον οδήγησαν να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί για 13 δολοφονίες, πέντε απόπειρες δολοφονίας και 11 σεξουαλικές επιθέσεις, ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Ο Ramirez όχι μόνο δεχόταν γράμματα από θαυμαστές του όσο ήταν στη φυλακή, αλλά είχε και διάφορες κοπέλες που συναγωνίζονταν ποια θα τον κατακτήσει. Έχει καταδικαστεί σε θανατική ποινή από το 1988 και η σύζυγός του, με την οποία παντρεύτηκε το 1996, απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει αν τον εκτελέσουν.

Eric Harris και Dylan Klebold



Οποτεδήποτε συμβαίνει κάποια επίθεση σε σχολείο στην Αμερική, τα ονόματα των Eric Harris και Dylan Klebold πάντοτε επανέρχονται στη δημοσιότητα. Οι δυο τους ήταν υπεύθυνοι για το μακελειό του 1999 που στοίχισε τη ζωή σε 12 μαθητές και έναν δάσκαλο στο σχολείο Columbine στο Κολοράντο. Από τότε που οι δυο έφηβοι διέπραξαν αυτούς τους φόνους, έχουν γίνει είδωλα από δυνητικούς μιμητές της πράξης τους.

Κάποιοι από αυτούς, όπως ο Seung-Hui Cho, μαθητής στη Βιρτζίνια, δυστυχώς κατάφερε να επαναλάβει τα εγκλήματα των Harris και Klebold. Όπως είπε ένας ψυχολόγος στα δυο χρόνια μνήμης του μακελειού: «Ο Dylan και ο Eric έγιναν πολιτιστικά είδωλα των θυμωμένων και ασυγκίνητων νέων που διψούν για εκδίκηση ενάντια στη δυσαρέσκεια της κουλτούρας των νέων του περιθωρίου».

Charles Manson


Με δεδομένο ότι ήταν υπεύθυνος για μακελειό που στοίχισε επτά ζωές και έχει τατουάζ μια σβάστικα στο κεφάλι του, θα σκεφτόταν κανείς ότι ο Charles Manson δεν θα είχε κανέναν υποστηρικτή μόλις έμπαινε στη φυλακή. Παρόλα αυτά, υπήρξε ένας πολιτιστικός ενθουσιασμός για τα βίαια εγκλήματά του και μια παράξενη ιδεολογία γύρω από το όνομά του.

Έτσι, όταν μπήκε στη φυλακή, λάμβανε γράμματα και δώρα από θαυμαστές του που εξυμνούσαν τα εγκλήματά του. Επίσης, υπάρχουν σελίδες στο ίντερνετ που είναι αφιερωμένες στη διάδοση της ιδεολογίας του Manson, καθώς και αιτήσεις για την άμεση αποφυλάκισή του. Ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του, ο Craig Carlisle Hammond, κυκλοφορεί με το όνομα Gray Wolf, όνομα που του έδωσε ο ίδιος ο Manson, και μετακόμισε σε ένα σπίτι για να είναι πιο κοντά στον Manson στη φυλακή Corcoran State Prison στην οποία είναι κλεισμένος.

Ο Hammond μάλιστα συνελήφθη κάποια στιγμή φέτος γιατί προσπάθησε να περάσει λαθραία ένα τηλέφωνο στον Manson.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.