Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Οι πιο παράξενες «λιχουδιές» του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πιάτα που προκαλούν… αηδία.

Μία από τις απολαύσεις ενός ταξιδιού σε έναν καινούριο προορισμό είναι σίγουρα η δοκιμή τοπικών συνταγών, πιάτων, λιχουδιών και γεύσεων.

Ή μήπως όχι πάντα;

Σε ορισμένες γωνιές του πλανήτη, οι τοπικές σπεσιαλιτέ απέχουν κατά πολύ από αυτό που μπορεί να χαρακτηρίζαμε εμείς ως νόστιμο ή ως ένα πιάτο που σε κάνει να «σου τρέχουν τα σάλια».

Η travel-food writer Laura Siciliano-Rosen και ο φωτογράφος Scott Rosen δημιούργησαν την ιστοσελίδα Eat Your World, στην οποία μπορεί κανείς να βρει οδηγούς, συμβουλές και προτάσεις για το φαγητό σε διαφορετικούς προορισμούς σε όλον τον κόσμο.

«Η δοκιμή των σπεσιαλιτέ ενός τόπου, των τροφίμων και των ποτών του είναι ένα απαραίτητο συστατικό κάθε ταξιδιού, καθώς μπορεί να ‘φωτίσει’ το μοναδικό πολιτισμό, την ιστορία, τη γεωγραφία και τις λαϊκές παραδόσεις του. Η αναζήτησή τους μάλιστα μπορεί να φέρει έναν ταξιδιώτη σε πιο στενή επαφή με τους κατοίκους κάθε περιοχής, επιτρέποντας μια πιο πλούσια εμπειρία-ταξιδιού» ανέφερε η Laura στη MailOnline.

Βέβαια, θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχουν μερικά πιάτα εκεί έξω στον κόσμο, που όχι απλά δε σου φωνάζουν «φάε με», αλλά αντίθετα κάνουν το στομάχι σου να… στριφογυρίζει!

Στο Μεξικό, ένας από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες, που μπορεί να βρει κανείς ως φαγητό δρόμου είναι οι «chapulines», δηλαδή… ακρίδες.



Οι Μεξικάνοι έχουν επίσης, μια ιδιαίτερη προτίμηση στα γνωστά ακόμη και σε εμάς τάκος. Όμως πώς θα σας φαινόταν η ιδέα ενός τάκο με γέμιση… μυαλού μοσχαριού;



Αν διψάσετε στη Μογγολία, μπορείτε να πιείτε το τοπικό ποτό aireg, το οποίο είναι ένα αλκοολούχο ρόφημα από γάλα φοράδας.

Στην Κίνα, το Βιετνάμ και τη νοτιοανατολική Ασία μπορείτε να ξεδιψάσετε με κρασί με γεύση… φίδι. Πρόκειται για κρασί από ρύζι στο οποίο βυθίζονται ολόκληρα φίδια, γιατί κατά το παρελθόν πίστευαν ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.



Στη νοτιοανατολική Ασία και πιο συγκεκριμένα στους δρόμους της Κίνας, της Ινδονησίας, της Κορέας και της Μαλαισίας θα βρείτε ακόμη τηγανητά πόδια κότας, ενώ στις Φιλιππίνες ένας από τους πιο αγαπημένους μεζέδες είναι το «balut», ένα βραστό έμβρυο πάπιας.





Στην Κορέα ένα από τα πιο κοινά πιάτα είναι η σούπα από κρέας σκύλου, ενώ οι Ιάπωνες λατρεύουν να τρώνε «shirako», δηλαδή αρσενικά γεννητικά όργανα ψαριών, που περιέχουν σπέρμα.



Στη Βενεζουέλα αρκετά πιάτα φτιάχνονται από κρέας καπιβάρα (capivara), του μεγαλύτερου τρωκτικού στον κόσμο, ενώ στην Κορέα το διάσημο πιάτο sannakji αποτελείται από… ζωντανά μικρά χταπόδια.



Καλή όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.